Er 1/3 af danskerne idioter?

Af Henrik Day Poulsen 107

Valget til EU-parlamentet har vist, at 1/3 af danskerne har enten stemt på DF eller Folkebevægelsen mod EU. En meget stor del af befolkningen er altså meget skeptiske over for EU. Det Radikale Venstre, der er det mest EU-venlige parti, kæmpede for sit ene mandat. Det Konservative Folkeparti fik fremgang og er nok blevet mere skeptisk over for Europa end tidligere. Venstre blev straffet for Lars Løkkes dårligere håndtering af sagen om tøj og Mallorca-rejser.

Poul Nyrup Rasmussen må æde sine egne ord om, at DF aldrig bliver stuerene. Nyrup selv er nærmest uren og helt ude af trit med den danske befolkning. S måtte se sig selv overgået af DF.

Danmark kan ikke klare sig uden for EU. Vi er for små til at kunne agere som Norge eller Schweiz. Men danskerne har sendt et alvorligt wake up call om, at nok er nok. Det etablerede Danmark kan vælge at ignorere 33 % af befolkningen, men det er nok meget uklogt. EU modstanderne får ingen betydningsfuld stemme i EU-parlamentet, idet blå og røde blok fortsat vil udgøre et solidt flertal.

Men lige meget hvad det endelige resultat viser, er S, R, V og K nødt til at tage det alvorligt, at 1/3 af danskerne er skeptiske over for EU.

De skeptiske danskere skal indse, at EU er nødvendig for, at Danmark kan gøre en god business og samarbejde med lande, der traditionelt står os kulturelt nær. Men ikke for enhver pris.

Læren af denne afstemning må være, at selv Det Radikale Venstre må indse, at deres ubetingede begejstring for EU er i svær disharmoni med danskernes virkelighed.

Margrethe Vestager, Helle Thorning og flere borgerlige politikere må forholde sig til den gamle vittighed om DDR’s Erich Honecker, der var på togrejse med Stalin og Hitler, hvor togsporet pludselig stopper.

Toget standser pludselig pga., at der ikke er flere togspor og de tre herrer siger følgende:

Hitler: ”Hvad fanden sker der, vi skyder togføreren”.

Stalin: ”Vi skyder ejeren af togene og alle hans ansatte”.

Honecker sætter sig roligt ind i kupeen, kigger ud og siger ganske roligt:

”Så kører vi”.

R, S, V og K skal passe på ikke på ikke at virke lige så arrogante og uduelige som Honecker. Det vil være en foræring til det yderste højre i Europa. Det er jeres ansvar. Hvis I ikke tager danskernes skepsis alvorligt, maler I jer selv op i et hjørne.

Det er særdeles farligt at mene, at 1/3 af befolkningen er idioter. Holder I fast i dette synspunkt, er det en foræring til Marine le Pen og co. Jeres arrogante ignorering af fakta er den største risiko for, at Europa ender som et xenofobisk og isoleret kontinent.

107 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Nu har så Danmark og resten af EU-landene afholdt et fuldstændigt ligegyldigt valg til et fuldstændigt ligegyldigt EU-parlament ….. senere på måneden mødes Bilderberg Group i Danmark og bestemmer, hvad der REELT skal ske med EU og profit maksimering blandt verdens rigeste Corporate Business / milliardærer …. fede tider venner 🙁

 2. Af Frank Andreasen

  -

  Nu tvivler jeg på at stemmetal og antal følgere, har noget med stueren eller ej at gøre.

  Efter Days sondring ville DNSAP således være stuerene.

  Det er vist en ommer?

 3. Af Niels O

  -

  Er 1/3 af danskerne idioter?

  Ja, de vil hellere sætte sig imellem stolene end på stolene.

 4. Af jenni christensen

  -

  Svaret må være ja. Eller flere end en 1/3 er for dumme. Lemminger.
  Tænk, at stemme ja til “fælles Patentdomstol m.v.”

  Ingen dansker får indflydelse i EU-parlamentet.
  13 danskere ud af 766 er under 1.8 %. Altså under spærregrænsen, hvis det var folketingsvalg.
  Samarbejde med os? De er vores konkurrenter.

 5. Af Michael Sørensen

  -

  De EU-venlige partier fik een over hatten og med rette efter min mening. Ved den afsluttende partilederrunde var det hylende morsomt at være tilskuer til en “hidsig” Helle Thorning, som sædvanen tro fastholdt, at Socialdemokratiet havde fået det, de var kommet efter, nemlig 3 mandater. Jeg har sommetider undret mig over, hvilken planet, hun kommer fra. Siden hun blev statsminister har hun levet i sin helt egen verden, helt afsondret fra danskernes virkelighed. M. Vestager, ja, hun er bare usympatisk, når det gælder danskere og ville nok foretrække, at der i Danmark bor alle mulige slags mennesker, ja altså lige på nær danskere. De forstår jo ikke en lalleglad forening af jordens folkeslag i en slags runddans.
  Næ, min stemme gik til Morten Messerschmidt og den kendsgerning gør vel, at jeg hører under betegnelsen “almindelig” (læses dum) dansker og man ville sikkert også mene, at jeg har en kort uddannelse, hvis nogen overhovedet. Det er den slags snobberi, der får mig op i det røde felt. EU – nok er nok. Tro mig, jeg behøver ikke at have en lav IQ for at mene, at EU efterhånden er blevet en belastning.

 6. Af Thomas K. Rasmussen

  -

  Danskerne er skam fornuftige og ligesom i Schweiz bør man lægge flere vigtige beslutninger ud til folkeafstemning! Danskerne vil ligesom DF godt have samarbejde og EU på væsentlige områder som f.eks. frihandel, sikkerhed, miljø m.m. men de ønsker ikke at blive detailreguleret ned til mindste detalje og man ønsker ikke at nogle EU-kommissærer (som ikke er folkevalgte) skal bestemme over vores social- og arbejdsmarkedspolitik, velfærdsturisme m.m. Man kan ikke lave ens regler for f.eks. lande som Rumænien og Grækenland og så Danmark da man har helt forskellig baggrund, traditioner og økonomi! Og så bør man fjerne de fleste af disse tilskud og puljer som EU som nogle julemænd går og deler ud – ofte uden noget nyttigt formål!

  Både Socialdemokraterne, SF og Venstre tabte et mandat og jeg tror også af DF’s sucess kan tilskrives deres kritiske holdninger til den naive og slappe indvandrerpolitik som den røde løftebrudsregering fører!

 7. Af Erik Carlsen

  -

  REBEL WITH A CAUSE
  . Vi nærmer os hastigt systemet i SOVJET eller DDR, hvor staten, EU har den fulde kontrol over borgernes liv fra vugge til grav. Alle retssager vil fremover være rene SKUEPROCESSER ligesom i USSR, DDR hvor udfaldet, afgørelsen vil være givet på forhånd. Staten EU vil altid få ret, så hvorfor fører retssager om ingenting. Grundloven, borgernes sidste værn imod bureaukrater, samt Stanten, EU kontrol af borgerne udvandes langsomt, og til sidst er der ikke nogen der kan huske hvad der står i Grundloven, eller hvad den går ud på. Den personlige frihed, ejendomsretten,Ytringsfriheden vil forsvinde. Staten, EU vil bestemme over alt og alle, uden nogen rettigheder for de nyttige idioter, borgerne. Ligesom i SOVJET,DDR, eller EU.
  EC Shade.

 8. Af Niels Petersen

  -

  Det er svært at tage et politisk indlæg fra en, der ikke kan stave til Nyrup, alvorligt. (Bemærk, at det måske er blevet rettet, når du læser dette – men der stod før “Nyrop”). Når Henrik Day samtidigt så sig i stand til at udtale sig til medierne om de psykologiske grunde til Wozniacki-/McIlroy-bruddet uden at have talt med de to personer, så er troværdigheden slidt lidt tynd.

 9. Af r. vangkilde

  -

  POLITIKERNE TOG RØVEN PÅ OS!
  De 13″ pladser havde patent på forhånd, og uanset 25 eller 75 pct.
  stemmer på nationalisme eller sofa velfærd.

 10. Af Henrik Petersen

  -

  De radikale har ingen grund til at være arrogante. I sig selv fik partiet nemlig kun ca. 6,5%, og et mandat koster – i Danmark – 7,24% af stemmerne.

  Men de radikale var i valgforbund med blandt andet SF, hvorfor SF mistede mandat nr. 2 som i stedet gik til de radikale.
  Ris til egen r.. for SF, så kan de måske lære det, omend jeg tvivler.

 11. Af Troels Arvin

  -

  Lige meget hvad, så vil DF-stemmer aldrig blive til Radikale stemmer. Og hvis nu de Radikale er overbeviste om, at EU lige er sagen, hvorfor skulle de så ændre noget?

  Det er komplet meningsløst at foreslå, at partier skal ændre politik som følge af stemmetal eller meningsmålinger: Det er vigtigt, at der er forskel på partierne, ellers er der jo ikke noget at vælge imellem.

 12. Af Flemming Hansen

  -

  At det skulle være muligt, at få de radikale til at indse det indlysende anser jeg for umuligt. Allerede ved partileder runden på valgaftenen udtalte Margrethe Vestager, at de skulle forholde sig til de vælgere der var positive til udslettelsen af Danmark, og derfor havde stemt RV.
  Lærte eliten noget af Breivik sagen i Norge? Nej man kører samme politik som beordret fra EU og som sandsynligvis ender katastrofalt.

 13. Af hakon njor

  -

  når statsministeren udtaler at hvis det bliver et nej skal vi stemme om .er det vel ligegyldigt hvad vi stemmer , vi er jo bare stemmekvæg der skal legalisere politikkerenes ideer. Det såkaldte demokrati er ikke til stede.NÅR MAN GIVER AFKALD PÅ ET PRIVILEGIE ,,,, FÅR MAN DET ALDRIG TILBAGE. Vi er til grin det er som ritt .engang sagde Det er et mikeye mouse parlament.

 14. Af Mette Norgaard

  -

  Der er stort set ikke det denne mand har brug for at ytre sig om, måske skulle han holde sig til sit fag og være mere optaget af at få psykiatrien på ret køl
  Det synes som om, han drages af at høre og se sig selv

 15. Af michael pedersen

  -

  Danskerne er vist lidt skizofrene, man siger ja til patentdomstolen som er et klart og tydelig EU projekt af den værste skuffe, men smækker samtidig en fandens masse stemmer i favnen på DF, som vil EU til livs.

 16. Af Karl Hansen

  -

  EU drejer sig ikke om, at Danmark skal have indflydelse i Europa. Det drejer sig om, at Europa skal have indflydelse i Danmark.

  Hvor meget indflydelse har den enkelte vælger på Folketinget? Meget lidt.

  Men hvor meget indflydelse har den enkelte så på EU? Et kæmpemæssigt bureaukrati, beliggende i Bruxelles (eller i Strassbourg, halvdelen af tiden for halvdelen af systemet), hvor beslutninger træffes bag hermetisk lukkede døre.

  Svaret er: Danmark – og især den enkelte dansker – har ingen indflydelse på EU!

  EU er en fantastisk god ide. For politikere og bureaukrater, der øjner chancen for en fed post, med rige muligheder for ekstra “ben” ved siden af, uden at menigmand har chance for at kigge en over skuldrene. Og for Folketingspolitikere, der kan gennemføre upopulære beslutninger og derefter tørre den af på EU: “Jamen, det kommer fra EU. Vi har ikke noget valg!”

  Derfor de EU-ivrige politikere. Og derfor de noget mere EU-skeptiske befolkninger!

 17. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Det er det, der altid sker. De kommunistiske torturbødler af skolelærere bliver vrede, fordi de ikke kan rane mere – og de gamle uduelige opdager, at det, de har stjålet er værdiløst.

  Meget almindeligt. Ja decideret banalt – nu får vi se om turen til Costa del Solskin er på tilbud, så kan man vælte sig i ludere og sprit. Der sker: Ingenting! Ingen bliver klogere.

  Forudsigeligt, forudset og forudsagt.

  Nu mangler vi bare flugten i sommerhuset for alle banksvindlerne, der skal have hængt sig inden revisionen tilråder indgivelse af politianmeldelse. Stigende antal selvmord en tragedie? Når bankfolk hænger sig, så er det da tiden til en hjertelig kluklatter!

 18. Af John Sørensen

  -

  Jeg kan desværre give dig ret i at Bilderberg Gruppen, med David Rockefeller i spidsen, er dem som sætter dagsordenen i Europa, men at du mener, dette valg var ligegyldig, står for din egen regning.

 19. Af Hans Hansen

  -

  HENRIK DAY POULSEN

  Læren af denne afstemning må være, at selv Det Radikale Venstre må indse, at deres ubetingede begejstring for EU er i svær disharmoni med danskernes virkelighed.

  ——-

  Ja, men prøv at høre Henrik. RV er fuldstændig ligeglad med danskernes virkelighed. RV har ved flere lejligheder direkte udtalt, repræsenteret af RV’s bagland, at RV ikke fører politik efter Danskernes vilje, men efter hvad de (RV) selv synes er det rigtige.

  RV har ingen intention om at følge befolkningen, endsige overveje om befolkningen skulle have ret politisk. RV’s agenda er alene at ændre befolkningens holdninger IHT RV’s egne. Sådan har RV altid været siden hedengange samfundskritikker Viggo Hørup.

  RV lytter ene og alene til hvem de anderkender som eksperter. Af samme grund er RV elitære, og af samme årsag forbliver RV det næsten altid lille parti. Man ser tydeligt forklaringerne på RV folketingspolitikernes sammensætning. Langt de fleste er teoretisk uddannede (cand.polit). Ingen af dem har erhvervserfaring af betydning.

  Fordi RV er elitære, ville det være en katastrofe for landet, hvis de blev store. Katastrofen består først og fremmes i RV’s stædighed. Ingen kan trænge igennem deres stædighed, hverken med fakta eller tørre tal, men mange har forsøgt altid resultatløst.

  Må jeg tage mig den frihed at citere Margrethe Vesterager, da hun i slutningen af 2013 måtte erkende, at hendes og regeringens økonomiske politik igen ikke virkede med et kanonstort underskud i statskassen:

  Citat: “Nu må vi ikke glemme, at fakta og tørre tal ikke er alt. Vi må huske vores drømme og visioner”. Citat slut.

  Ja det er meget godt med RV’s drømme og visioner, men fakta og tørre tal er selv grundlaget for idé-politik.

  Man kan sige det på den måde; Selv hvis 9/10 dele af befolkningen var EU skeptiske, så ville RV være den sidste uforbeholdne EU tilhænger. Intet, selv ikke virkeligheden, kan ryste RV’s fanatisme.

 20. Af finn larsen

  -

  Ja

 21. Af Erik Nielsen

  -

  Indholdet af dette indlæg er vel ok. Det er et “Wake up” call, men de fleste har vel længe godt været klar over at politikernes begejstring for EU ikke deles af befolkningen.

  Min største anke mod dette indlæg er kvaliteten! Det er elendigt skrevet og fyldt med fejl. Er det blevet umoderne at gennemlæse det man selv har skrevet inden man smider det ud til hele verdens befolkning?

  Hvorfor har en psykiater overhovedet behov for offentligt at ytre sig om dette emne? Tid til egenterapi…

 22. Af Charlotte. Neckelmann

  -

  Er helt enig, de taler ned til den del af befolkning som ikke har samme mening. Jeg vil våge den påstand at jeg ved rigtig meget om EU og deres politik. Læser og følger med i alt hvad jeg kan få fat i om ting som vedrøre Danmark.

 23. Af Preben Andersen

  -

  Der er også 16,7% andre der kan betegnes som idioter

 24. Af Hasse Gårde-Askmose

  -

  Om 1/3 af danskerne er idioter, ved jeg ikke. Men der er mange.

  Kunne være spændende og interessant at undersøge eller få at vide, hvor mange der har stemt på Messerschmidt, fordi de mener, at han – Messerschmidt – og DF vil have Danmark ud af EU.

 25. Af Lars Jensen

  -

  Jeg er enig med Erik Nielsen.
  Det er aldeles udmærket, at Henrik Day har en politisk holdning og fremfører den. Han burde bare melde sig ind i et parti, og fremføre sin politiske holdning som partimedlem.

 26. Af Egon Jensen

  -

  Nej, det er faktisk 2/3 af danskerne, der er skrigende dumme, for det er ikke kun dumt at vælge DF eller Folkebevægelsen, men også at ikke vælge overhovedet. Begge ting har sørget for, at Danmark nu får endnu mindre indflydelse i EU. Tal om at skyde sig selv i foden!
  Messerschmidt har de sidste fem år ikke kunnet udrette én eneste ting til gavn for Danmark – at alligevel vælge ham og hans ukendte kammerater er et bevis for, at det store flertal af danskerne ikke forstår en skidt om europæisk politik.
  Heldigvis er der også den tredjedel af danskerne, der er nogenlunde fornuftige – det er dem, der holder landet kørende.

 27. Af Martin Larsen

  -

  Ekstra Bladet har i flere måneder kendt til tøjsagen, og har brugt tiden på at planlægge en karaktermord-kampagne mod Lars Løkke op til EU-valget. Ingen tvivl om det.

  Og hvad har bladet så fået ud af det? Jo, Venstre mister 1 mandat, men Socialdemokratiet får ikke den forventede og beregnede gevinst, men mister også 1 mandat. To kendte EU-politikere fra V og S forlader EU, og to ukendte EU-politikere fra DF træder ind.

  Den største taber ved EU-valget er Ekstra Bladet.

 28. Af Jacob Clausen

  -

  Hvorfor dog kommentere på et valgresultat når man absolut INTET interessant eller relevant har at fremføre? Kan Henrik Day bare godt lide at kommentere på ting, som han tydeligvis ingen forstand har på? Lad mig bare fremføre et par eksempler:
  1. Politikeren hedder Nyrup; Nyrop, det var ham, der bl.a. tegnede Københavns Rådhus.
  2. Det er ikke 1/3 af befolkningen, der er idioter. Det kan kun være 1/3 af de, der afgav der stemme, der kan være idioter, altså godt 800.000 ud af 5,6 mio, svarende til knap 15% eller 1/7 af befolkningen. Tsk, tsk. Statistik kan være en svær størrelse.
  3. “Læren af denne afstemning må være, at selv Det Radikale Venstre må indse, at deres ubetingede begejstring for EU er i svær disharmoni med danskernes virkelighed”.
  Vi lader udsagnet stå et øjeblik – til spot og spe. Hvis dét er læren af afstemningen, så tror jeg ikke Henrik Day er en del af løsningen, men selve problemet, som vores politikere står overfor: den umådelige dumhed, uvidenhed og ligegyldighed.

 29. Af David Roel

  -

  Kunne desværre ikke være mere enig. Interessen for at læse hele/resten af indlægget falder betydeligt, når forfatteren gentagne gange skriver Poul NyrOp Rasmussen! En enkelt trykfejl hist og her kan man jo leve med, men når man ikke kan stave en tidligere statsministers navn korrekt, er det et problem – specielt når det samtidig ‘krydres’ med halvdårligt sprog igennem hele indlægget!

 30. Af Elmer Pedersen

  -

  Enig i at valgresultatet ift. parlamentet er et wake up call til alle. Samtidig med at afstemningen om patentdomstolen var total vanvittig, og mere en symbolsk DF-EL happening

 31. Af Axel Eriksen

  -

  Heldigvis har vi en statsminister, der som leder af S fra 2005 kan se 8 valgnederlag i træk som en sejr – hver gang!

 32. Af Svend petersen

  -

  Ja.

  Den bonske dansker er så bange, så han sidder i sin kælder ensom og forskræmt. Hvor han fare op hvergang han ser sin egen skygge, fordi han tror det er en muslim eller en østeuropærer der er kommet for at berøve ham, stjæle hans kone og tag hans job.

  Der sidder han så og er ikke stueren, fordi der er en ny skygge på toilettet., der måske, evt, kunne formodes, antages eller mistænkes for, at være en af de overstående personager, der er i hans eget forskruet verdenbillede vil vælte i horder , ind over grænsen, med det ene formål at ødelægge hans fatterland.

 33. Af Svend Petersen

  -

  Ja.

  Den bondske dansker er så bange, så han sidder i sin kælder ensom og forskræmt. Hvor han fare op hver gang han ser sin egen skygge, fordi han tror det er en muslim eller en østeuropæer der er kommet for at berøve ham, stjæle hans kone og tag hans job.

  Der sidder han så og er ikke stueren, fordi der er en ny skygge på toilettet., der måske, evt, kunne formodes, antages eller mistænkes for, at være en af de overstående personager, der er i hans eget forskruet verdensbillede vil vælte i horder , ind over grænsen, med det ene formål at ødelægge hans fatterland.

 34. Af Hans Nielsen

  -

  STORT tillykke til “MESSEREN” der som ventet gjorde “rent bord”.

  Lad mig i den forbindelse sende en varm tak til TV2 for at bruge følgende “eksperter” til dækning af EU-valget:

  Ellemann & Lykketoft
  Ulla Terkelsen
  Lally Hofmann
  Marlene Wind

  Ovennævnte personer er så EU-liderlige, at det virker komisk at man vil bruge dem som “UVILDIGE” eksperter.

  Det er personer som ovenstående der får danskerne til at være EU-kritiske.

  Nu glæder jeg mig til at se næste uges Ellemann og Lykketoft, Jeg glæder mig til at se Uffe Elllemanns fjæs, når han skal kommentere “MESSERENS” kanonvalg.

  Der findes en undersøgelse på Altinget der viser:

  “At tiden er løbet fra Uffe Ellemanns EU-sokker og kun ca. 18% af Venstres vælgere ønsker alle forbehold afskaffet. Faktisk er halvdelen af Venstres vælgere imod eller kritiske overfor EU.”

  Når Venstre så bruger et billede af Uffe Ellemann i Deres EU-kampagne, ja, så skal det jo ende galt. Manden er om nogen, symbolet på EU’s magtarrogance.

 35. Af Henrik Jørgensen

  -

  Flere europæiske statsledere har selv leveret ammunitionen til den yderste højrefløj ved at give EU skylden for mange problemer, som de i virkeligheden selv har skabt eller burde have løst på nationalt plan. Når noget går galt, er det EU’s skyld, men når det går godt er det takket være statslederne, som ofte glemmer, at de selv og/eller deres embedsmænd har sagt ja til nye EU lovforslag.

  Iøvrigt er det godt, at valget af EU Kommisionens formand nu skal afspejle Parlamentets sammensætning; dermed er det blevet sværere at lave politiske studehandler i det skjulte, og risikoen for at f.eks. Helle Thorning bliver et af Camerons fjernstyrede missiler burde dermed være reduceret, og det er et meget vigtigt skridt fremad mod en bedre dynamik og mere demokrati i EU samarbejdet. Vi har brug for både den yderste højrefløj og den yderste venstrefløj; ikke som statsledere, men fordi de somme tider råber højt om ting, som “pæne” politikere ikke engang tør tænke, men som er en del af dagligdagen for mange mennesker.

  Det er nemmere at være destruktiv end konstruktiv, og demagogi iblandet lidt løgn hist og her er en effektiv men farlig og destruktiv cocktail. EU-landene har oplevet fred og økonomisk fremgang siden sidste verdenskrig, og der er så mange ting i vores hverdag, der er blevet nemmere og billigere takket være EU. Lad os ikke ødelægge det hele igen, men sammen arbejde på at gøre det endnu bedre.

 36. Af Jens Hansen

  -

  “Poul Nyrup Rasmussen må æde sige egne ord om, at DF aldrig bliver stuerene. Nyrup selv er nærmest uren og helt ude af trit med den danske befolkning. S måtte se sig selv overgået af DF.”
  Skriver psykiateren.

  Altid godt når en psykiater sætter tingene på plads.
  Men desværre “psykiater”.
  Poul Nyrup har fortsat ret.

  En flertal af danskerne går ind for EU.
  At de 25 procent som stemmer på DF ikke mener, at Danmark skal have indflydelse på deres dagligdag viser bare at Danmark er andenrangs samfund hvor en stor del af befolkningen ønsker at andre tænker for dem.

  Fordi psykiater.
  Ingen i EU vil røre DF og andre rabiate grupper med en ildtang.

 37. Af Preben Jensen

  -

  SELVSKADENDE ADFÆRD ER VIST BLEVET NOGET RET ALMINDELIGT……………..

  Tænke sig, en stor del af befolkningen har stadig ikke forstået at politikernes flertal………….. ved brug af tomme løfter, hykleri og kvarte sandheder…………… fører Danmark og danskerne selv…. mod elendighed og undergang.

  Ja’et til patentdomstolen vil udvide EUs magt over Danmark, og vil blive til ulempe og besvær for de små og mellemstore virksomheder. Og det betyder at endnu flere danskere ryger ud i arbejdsløshed, skilsmisse og evt. hjemløshed.

  Over 65- 70% af vælgerne har stadig ikke forstået, at EU og masseindvandringen, løndumpingen og den voksende kriminalitet ( pga. de nedlagte grænser) er tidsindstillede bomber under deres eget liv, under deres egen livskvalitet, sikkerhed, frihed og fremtid. Med selvmorderisk blindhed og døvhed bliver de ved og ved med at støtte partier der har svigtet, bedraget og plyndret dem i mange år.

  Man kunne ellers tro at regeringens menneskefjendske overgreb og udskejelser og de hundredtusindvis af jobtab, indbrud, overfald, røverier, sygehusskandaler, nedskæringer og familietragedier osv., osv., som allerede har fundet sted, havde fået flertallet til at vågne op.

  Og mange mænd har stadig ikke fattet, at der er forskel på almindelige kvinder og politiserende kvinder. Og jo flere der er af sidstnævnte slags i partierne mv., desto mere vil lovgivningen og systemet blive indrettet efter feministernes, kvotekvindernes, rødstrømpernes og politikdamernes forgodtbefindende…………..og magten vil blandt andet blive brugt til at tryne, udnytte, nedgøre og undertrykke mændene, familierne og børnene.

  Danskernes flertal er nok lidt undskyldt. Undervisningen i folkeskolen….. samt radio- og tv-stationerne…… bruges efterhånden i udstrakt omfang til at indoktrinere og vildlede befolkningen. Og så er der dem som mangler tid, interesse eller evne til at sætte sig ind i hvad der foregår i landet, og hvad der skjuler sig bag f.eks. politikeres snak om at de vil kæmpe for Danmark nede i EU-parlamentet.

  Det er svært at sætte procenter på hvor mange danskere der er uvidende/ dumme/ skøre/ tarvelige/ usle og forræderiske eller kloge og gode………… men at en stor del af befolkningen stadig….. efter 30 år….. ikke har forstået at masseindvandringen, skattetrykket, den stigende ledighed, den mangedoblede kriminalitet samt EU plus S og R udgør alvorlige trusler mod dem selv, deres familie og landet… er jo meget tydeligt.

  Men om det mest er dumhed, eller mest et resultat af hjernevaskende propaganda, er jo lidt af en smagssag.

  Et vist håb om at civilisationens fald ikke er en helt afgjort sag endnu, kan man måske finde i at EU-skeptikere og EU-modstandere har haft stor fremgang i mange lande. Så måske lykkes det at undgå at EU-unionen udvikler sig til en ny Sovjet-union??

 38. Af Rene Pedersen

  -

  Hej

  Det er vigtig at der bliver undervis i hvordan EU virker i alle lande i EU.

  Mange ved ikke hvodan EU virker.

  Flere MOOC’s som : https://www.coursera.org/course/europe

 39. Af Niels Juul Hansen

  -

  Det mest interessante efter EU-valget vil være, hvorledes fremgangen for EU-modstandere/skeptikere vil vise sig i det daglige arbejde i Bruxelles.

  Den eneste kandidat, som danske EU-modstandere/skeptikere (ikke ønsker at stemme på en yderligtgående socialistisk/kommunistisk bevægelse) havde at hænge hatten på var Morten Messerschmidt, men han har til dato ikke haft nogen afgørende indflydelse blandt sine nuværende ‘legekammerater’ i EU. Han vil nu forsøge at distancere sig fra de mest ekstreme højrenationalister.

  I det nye parlament er der stadig 70% flertal blandt EU-positive partier/alliancer. Det vi vil komme til se de de næste dage er et rivegilde blandt de mange højrenationalistpartier, som enten vil have deres lande ud af EU – eller som Morten Messerschimidt forsøge at blive mere spiselige. Deers eneste chance for indflydelse fremover vil være at indgå i kompromisser med de mange pro-EU partier.

  Interessante tider!

 40. Af Niels B. Larsen

  -

  Socialdemokraterne og Venstre er ikke længere helt stuerene, må man formode med det resultat.

  Til gengæld har pottetræningen båret frugt for DF.

  Man må håbe, at latterlige Nyrup græmmer sig halvt ihjel.

  Og så er det noteret, at i det mindste Lars Løkke og Lars Barfod har lyttet til vælgernes tale – og lært af det. Forhåbentlig smitter det af på deres partier, så skepsissen bliver mere udtalt.

  Eftersom såvel Venstre og Konservative i partilederrunden sprang ud som “nyskeptiske” partier kan man konstatere, at DF (26,7%), N (8,1%), V (16,7%) og C (9,2%) udgør et flertal på 60,7%. Skeptikerne er således et absolut flertal af befolkningen, hvor kun 6,5% (R) går fuldtonet ind for dødssejleren i Bruxelles – og Morten Helveg kom kun ind i kraft af valgforbundet med SF, da ét mandat koster 7,69%.

  Vestager, arrogant og hoven som altid, har derimod absolut intet lært.

  Kursen er sat mod nationalstatens genrejsning!

 41. Af Niels Juul Hansen

  -

  @HANS NIELSEN

  “Nu glæder jeg mig til at se næste uges Ellemann og Lykketoft, Jeg glæder mig til at se Uffe Elllemanns fjæs, når han skal kommentere “MESSERENS” kanonvalg.”.

  Det har da været kommenteret i flere uger – ligesom Marine le Pens kanonvalg.

  Er der noget, du mener, at der ikke har været fremme i debatten?

  Messerschmidt og DF siger, at det drejer sig om at være konkret, når man taler til danskerne. Det var DF, der fik patentsagen til folkeafstemning – og danskerne gav et utvetydligt, klart svar.

 42. Af Lonny F ischèr- korrespondent

  -

  Henrik Day Poulsen ! –Det lyder spændende ! –Er den 2. 3del af befolkningen saa psykopater ?? –Det staar faktisk i min psykologibog at : Nærighed er aggressiv og asocial adfærd –Og beviser psykopatiske egenskaber ! –Det er der jo “en stor gruppe især jyder ! Der lider af (fornærethed ) Ikke sandt ?? Malin Westerlund har skrevet bogen ! Meget lærerig ! (altsaa psykopatiske karaktèr-egenskaber )

 43. Af Lonny F ischèr- korrespondent

  -

  Axel Eriksen ! Jeg sidder lige og læser i min psykologibog at : Fornærethed er et psykopatisk -aggressiv og asocial -adfærd ! karaktèrtræk ! –Nogen maa jo sige det højt, hvis det altid “er dig, der gir ” ? — Naar den 2 tredjedel er idioter ! Som Day Poulsen siger ! Saa ligger det jo lidt tungt med “rigtige ” venner ! Ikke sandt ??

 44. Af per Hansen

  -

  Mon ikke det er 2/3 som er idioter.

 45. Af Erik Kristiansen

  -

  Jamen når halvdelen af befolkningen har en IQ under middel er det vel ikke helt ved siden af at mene at en tredjedel er de rene idioter. Spørgsmålet er om det er idioterne eller de andre, som har stemt på DF.

 46. Af Jesper Høegh

  -

  56% af befolkningen har frekventeret stemmeurnerne – de resterende er så udenfor
  den diagnocstiserede kategori “dumme”-

  Psykologer/Psykiatere diagnocstiserer udfra lærerbøger – erfaringer – adfærdsmønstre – intet er beviseligt!

  Skriverier/udtalelser er uendelige – alle kloger sig – alt efter ekspert og Journalist
  påvirkninger – hvem er bedst til forførelsens kunst –
  beviset valgresultatet g.d.

 47. Af jo kruse

  -

  HTS. Startede den politiske karriere i EU. Så det er ikke en anden planet, blot en helt anden verden. Derfor forstår hun ikke Danskerne.

 48. Af Kim Kolmorgen

  -

  Det er jo ikke fordi jeg ikke støtter den bagvedliggende tanke, men det skaber næppe yderligere støtte for ens eget synspunkt at beskylde modparten for at være idioter.

  Derudover er brugen af invalide argumenter direkte skadelig.

  “Vi er for små til at kunne agere som Norge eller Schweiz. ”

  Nu er der ca. 5.6 millioner danskere, sammenlignet med 5.1 og 8.1 i de nævnte lande. Om 8 millioner er den magiske grænse skal jeg lade være usagt, men det er næppe en Overlæge i psykiatri, skønt brugt som ekspert, der kan udrede den.

  Ser vi istedet på GDP er det ganske vist dårligere set fra dansk synspunkt, med 315.000.000.000 USD (511 og 631 for No og Sch),
  men netop vor grænsen mellem at være for små eller ej afgøres ikke af en psykiater.

  Så brug et pænere sprog, og få styr på fakta.

 49. Af Henrik Knage

  -

  Der sidder sådan noget mærkeligt rødligt metal, der kaldes kobber, på de strømmaskiner de sætter strøm til folk med, på det psykiatriske hospital – det metal skal du lade være med at røre ved, uden gummihandsker. Du må heller ikke tage de andre patienters medicin, og putte det i munden, uden at spørge afdelingssygeplejersken først.

  Spøg til side, men der er ret mange stave og sætnings-fejl. For en del år siden var jeg i et firma der var underleverandør på Risskov Statshospital af bl.a. sikkerhedsglas og andre håndværkerting og sager. På det tidspunkt var der flere præsidenter, en enkelt konge og sågar en H.C. Andersen.

  Mens jeg stod og reparerede en indgangsdør, kom der en herre hen til mig og præsenterede sig som Napoleon – hvorfor jeg selvfølgelig tog hans hånd og præsenterede mig selv som Bon Aparte.
  Det navn mente han, at have hørt før og han var ovenikøbet parat til at hævde, at vi vist var lidt i familie med hinanden – ganske vist lidt langt ude, men alligevel.
  Det kunne jeg ikke udelukke var tilfældet, men efter at have kikket mig an, traskede han tilbage på afdelingen for at fintænke situationen igennem – og jeg fortsatte mit arbejde.

 50. Af Jesper Kampmann

  -

  Indledningsvis vil jeg justere brøken i håb om, at dem som blev hjemme på valgdagen ville stemme anderledes end dem som mødte ved stemmeurnerne. DVS 1/3 af de 55% af de stemmeberettigede stemte på DF og folkebevægelsen mod EU. Det giver intuitivt ikke 1/3 af danskerne 🙂

  Når så det er sagt, opfatter jeg en betydelig del, som stemmer med en vag og ureflekteret protest mod noget, som de tror gør deres liv svært og dårligt. Realiteten er at den økonomiske krise i høj grad tager sit udspring fra USA og med lynets hast breder sig til hele verden. De sydeuropæiske lande har forsømt at bruge finanspolitikken fornuftigt efter at Euroen blev indført og derved har de opbygget en uhyggelig gæld, som er tæt på at destabilisere hele Europa, da krisen bryder ud. I årene inden krisen taler Anders Fogh om at lærebøgerne skal skrives om og Thor Petersen udtaler “at vi kan købe hele verden” – der er en euforisk stemning af, at alle kan “gå på vandet” og den sidste økonomiske krise er lagt bag os. Det er helt klassisk; overmodet har tag i næsten alle og materialismen fejrer hidtil usete triumfer. Dansen om guldkalven slutter brat i september 2008 med kollapset af Shearson Lehman og hele verden ser med gru på det måske ustoppelige spind mod den økonomiske afgrund.
  Jeg er overbevist om, at hvis vælgerne havde haft nogle af disse facts med i deres overvejelser ved valget i går, så havde resultat set dramatisk anderledes ud. Nu er der ca. 26,6% (DFs andel) der har sat sig udenfor indflydelse fordi Morten Messerschmidt repræsenterer de ansvarsfrie og uforpligtende synspunkter. En slem højrepopulist har fået vind i sejlene – Morten Messerschmidt har udtalte ligheder med slangen Kaa fra Walt Disneys film “Junglebogen” , der med sine lokkende og forføriske toner er tæt på, at tage livet af den tillidsfulde Mowgli. Jeg beder til at danskerne overlever?

 51. Af Ole Skovgaard

  -

  47 % af befolkningen er idioter de stemte nemlig slet ikke. Af de sidste 53 % er de ca. 17,5 % (en 3 del af dem der stemte) idioter der stemte forkert.

  De sidste ca 30 % af befolkningen stemte “rigtigt” på de kandidater der vil arbejde for indflydelse i de “rigtige” grupper i en overbureaukratisk, formynderisk, socialistisk planøkonomisk EU projekt i et parlament med 751 mandater, Danmarks 8 mandater (de rigtige partier) forslår som en skrædder i helvede og demokrati er anyway er en by i Rusland.

  Eks Uffe Ellemann Jensen (en af dem der ikke er idiot) er ude og sige, at nu har dem der sidder i de grupper uden indflydelse i EU parlamentet fået flere mandater i Danmark, det er ærgeligt. Ja Demokrati er jo ærgeligt, det er jo netop det er meningen, hvis de kræfter osse får flere mandater i andre EU lande ja så vil disse kræfter jo netop få øget indflydelse, det kaldes demokrati Uffe. Men der er du nok meget på linje med EU´s officielle holdning, demokrati/ indflydelse fra befolkningerne i Europa det er vist ikke noget vi er så meget for.

 52. Af Arne Rud

  -

  SF sidder gerne i bestyrelsen hos Red Barnet, helst som biskop.

 53. Af Preben Jensen

  -

  BORGENS FLERTAL HÅNER OG TYRANNISERER DANSKERNE……….

  Her er bare et par eksempler på hvordan regeringen snyder og bedrager danskerne på det groveste. Først siger den at Danmark er i krise, at pengekassen er tom, og at der ” ikke er råd til dit, dat og dut”, hvorfor de arbejdsløse, de syge, kriminalitetsofrene og de hjemløse “desværre” må finde sig i omfattende nedskæringer, forringelser og “manglende resourcer”.

  Men kort tid efter beslutter regeringen, dvs. R/ Vestager/ Jelved plus handskedukkerne i S, at sende SNESEVIS OG HUNDREDVIS (OG TILSAMMEN TUSINDVIS) AF MILLIONER AF KRONER ned til Afrika, Mellemøsten, Asien og EU. Det var altså løgn at der ikke var råd til at hjælpe de svage, de syge og arbejdsløse ordentligt.

  (og en stor del af arbejdsløsheden, forringelserne og skandalerne skyldes jo regeringens hjernedøde politik)

  I dagens Danmark jages tusinder af borgere fra hus og hjem af regeringens afstumpede og asociale opførsel overfor praktisk taget hele befolkningen. Som når lønmodtagere og erhvervsdrivende fratages deres levebrød, som når boligejere og pensionister bombarderes med lovlige og ulovlige gebyrer, bøder og ublu grundskatter osv.

  Et frisk eksempel har vi modtaget fra en folkepensionist på laveste pension. Først enormt forhøjede afgifter på vand, lys, varme og andet. Alene den ekstra vandregning er på næsten 4000 kr. pga. lidt vandspild fra defekt rør. Selvom vandet er gratis fra naturens side. Strømmen er blevet hundredvis af kroner dyrere, og varmeregningen er nærmest løbet løbsk. Regnen af afgifter er ved at kvæle pensionistens økonomi. Hertil kommer så et par P-afgifter på over 1000 kr. tilsammen, plus en bøde på 2000 kr. for at have afleveret et par nr. plader eén dag for sent. Så vil man også have licens, selvom TV ikke findes. Og har man bil er der vægtafgift, forsikring og andet. Og nye afgifter og gebyrer kommer hele tiden til. Staklen risikerer, som mange andre, at ende i hjemløshed pga. regeringens rovgridske plyndring.

  Regeringen har forhøjet mange bøder til det fire eller fem-dobbelte, plus at den har indført bøder for mange ting der ikke før blev straffet. F.eks. kan man nu få en bøde på 1500 kr. for under af- og pålæsning at parkere med to hjul på fortovet. Det er jo skørt. Skal man hellere blokere trafikken?

  Andre kilder fortæller om landmænd og vognmænd der forfølges med gigantiske bøder for nærmest ingenting. Spild af en smule roesaft, bøden var på EN MILLION KR. Flytning af en lastbil, 5o meter fordi den kom til at stå i vejen, bøde 20-30.000 kr. Det er jo politisk sindssyge eller åndssvaghed. Og så er der små firmaer der mister millioner af kroner pga. bureaukrati, tåbelige krav og meningsløse besværligheder.

  Alene centralisering, tvangsdigitalisering og lokale kontor-lukninger mv. har påført borgerne enorme udgifter, besværligheder og tidsspilde. Og så er er jo lukninger af skoler, skadestuer og hospitaler etc.

  Hvad fanden skal folk leve af, når regeringen stjæler med både arme og ben af deres sparsomme indtægter?

  De uduelige og arrogante politikere i R og S mv. er befolkningens fjender og plageånder.

  Se i øvrigt Bjarne Munk Christensens meget præcise beskrivelser rundt om, af Danmark før og nu. Eller se Uriasposten/ Snaphanen og 180 grader.

 54. Af Jens Alstrup

  -

  Løsningen må ikke være mindre EU, men derimod et stærkere og til gengæld mere praktisk EU. Tyskland alene mod Rusland, Tyskland alene mod Kina, for slet ikke at tale om Danmark alene mod Rusland eller Kina, giver simpelthen ingen mening! Og skal det indre marked fungere, så skal der være masser af normer for krumme agurker, termostater på kaffemaskiner osv. osv. og fri bevægelighed må da også kræve centrale reguleringer af rettigheder, hvis ikke jungleloven skal råde?

  Men man kunne håbe, at EU bliver mere pragmatisk. Hvis danskerne absolut vil have salmiak i lakrids og finnerne vil have farlige kemikalier i myggebalsam, så lad dem/os dog have det, men forbyd os/dem at eksportere det. Lad EU-mærket være et kvalitetsmærke for varer, der frit kan flyde over grænserne efter fælles normer og lad resten være rent lokale produkter! Faktisk var det Danmark med Schlüter og Ellemann, der var bannerførere for subsidiaritetsprincippet, altså nærhed, og hvorfor ikke sætte nyt liv i det og måden at håndtere det på? Det er vel det, som de fleste negative vælgere reelt ønsker? Jeg er klar over, at der også er andre ting, men så bliver dette her en rapport og ikke et indlæg.

  Og så må politikerne holde op med at tale uden om virkeligheden. Helle Thorning-Schmidt talte i aftes nærmest som om, at S havde vundet en sejr. Hun brugte også meget taletid om intern tak til DSU, men helt ærligt, det er mildest talt meget, meget lidt statsmandsagtigt! Det var noget hun skulle bruge tid på til S’s næste kongress. Hvis nogen spørger mig om, hvor S, V eller C vil hen med Danmark om ca. 10 år, så må jeg erkende, at jeg aner det ikke, og jeg følger ellers godt med. Det kan de ikke være bekendt!

 55. Af Hans Nielsen

  -

  @ Niels Juul Hansen kl. 10:42

  Du misser fuldstændig min pointe.

  Jeg “takker” netop Ellemann & Lykketoft for at vise deres arrogance når det gælder deres “analyse” af de EU-skeptiske partier i Europa.

  Citat fra Ellemann & Lykketoft vedr. UKIPs forventede sejr og fremgang i England:

  Ellemann: “Det har Cameron, jo også banet vejen for den ved at tale dem efter munden. Det skal man ikke med sådan nogen. De skal have klask.”

  Lykketoft var i samme udsendelse forarget over at det “stabile” system var brudt.

  Foragten lyser ud af ansigtet på Ellemann & Lykketoft når de omtaler partier som DF og UKIP. Derfor glæder jeg mig til at se deres fjæs, når de skal kommentere det endelige resultat.

  Derfor er min pointe:

  Med personer som Ellemann &Lykketoft og “EKSPERTEN” Marlene Wind, behøver DF ingen fjender.

  Ovennævnte personer er ganske enkelt EU-skeptikernes bedste kort, når de fremtoner på skærmen i al deres arrogancce

 56. Af A. Harrekilde

  -

  Jeg vidste det i hvert fald ikke, før end for et par måneder siden: At hver enkelt nordmand betaler mere til EU end hver franskmand! Dog således, at landet Frankrig, betaler mere end landet Norge, men alligevel! Dette gør Norge fordi, de er med i Schengen og EFTA, fik jeg forståelsen af. Ellers ville Norge ikke få lov til at handle med EU. De fleste love og regler der bliver vedtaget i EU, bliver også indført i vores naboland Norge. Måske er dette noget som de danske EU- journalister kunne fortælle os mere om i TV?

 57. Af Peer Christensen

  -

  Det konservative folkeparto fik ikke fremgag som HDP skriver! De gik faktisk tilbage med 3,6 % point tilbage! jeg ved godt de fejrede det ( iøvrigt tåkrummende at se på) som en KÆMPESEJR. Godt spin!

 58. Af Lars Pedersen

  -

  Det egenlige idioti her på denne blig er vel udsagnene om det er rimeligt at en psykiater kommenterer på valg resultatet :)…. Idioti af glistrupske dimisioner

 59. Af Jan Johansen

  -

  Man er ikke pr definition en idiot, blot fordi man er skeptisk eller endog meget skeptisk over for det EU, vi kender i dag. Derimod er der al mulig grund til at lægge afstand til alle de mærkværdige tiltag, som EU lægger navn til i tide og især utide. Tag for eksempel det store flyttecirkus fra Bruxelles til Luxembourg hver måned året rundt. Det er da idiotisk! Tag for eksempel EU’s overflødige lufthavne, der skyder op rundt omkring i Europa. Det er da idiotisk! Tag for eksempel den meget omtalte frie bevægelighed hen over grænserne. Er det ikke idiotisk, at vores arbejdsløshedskøer bliver længere og længere i takt med, at vi skal gøre plads til flere og flere arbejdstagere fra andre lande i EU? Vores egne medborgere skal da ha’ noget at leve for! Og hvorfor skulle det være OK at ødelægge systemet med børnepengene i Danmark? Denne ordning blev jo indført som en kompensation for det ekstremt høje skattetryk, vi har her i landet! Forstod du den Morten Helveg Petersen? Det er da helt ude i hampen – altså idiotisk! Og hvad med rabarberne, bananerne, gulerødderne og agurkerne? Idiotisk! Tag jer nu sammen dernede! I er da mange nok, eller er det netop her, problemet ligger. I er for mange i EU, og I bærer ansvaret for de mange idiotiske tiltag i Ministerrådet, i Kommissionen og ikke mindst i Palamentet. Tag jer dog sammen f.. h……!

 60. Af Jens Hansen

  -

  Er 1/3 af danskerne idioter?
  Skriver en psykiater.

  Ikke helt utænkeligt.
  Måske endda et optimistisk bud.

  Men et lidt sjovt udgangspunkt fra Henrik Day Poulsen.
  Måske betragter han hele den danske befolkning som potentiale kunder.
  Men vel ikke helt utænkeligt efter ti år med Fogh, Løkke og VKO.
  Det er jo tydeligt at et eller andet er galt med landet.

 61. Af Niels Juul Hansen

  -

  @HANS NIELSEN

  “Foragten lyser ud af ansigtet på Ellemann & Lykketoft når de omtaler partier som DF og UKIP. Derfor glæder jeg mig til at se deres fjæs, når de skal kommentere det endelige resultat.”.

  Ja, ligesom foragten lyser ud af ansigterne på Messerschmidt. Marine le Pen og Wilders, når de taler om ‘jubeleuropæerne’.

  Jeg foretrækker dog, at politikere (og eksperter) toner rent flag. Derfor var lussingen til Venstre også helt fortjent.

  At Messerschmidt og DF er gået fra at være EU-modstandere til skeptiske EU-tilhængere betyder også, at de fremover bliver nødt til at kaste sig ind i kampen, og ikke længere kan stå på sidelinien og råbe op uden at tage noget ansvar.

  Det bliver interessant at se, om de kommer i forbund med de ultrakonservative i Bruxelles eller om de bliver i det højrenationalistiske sammenrend. Det bliver dog svært for Thulesen Dahl at fortsætte med at køre den ’socialdemokratisk classic’ linie på hjemmebanen i Danmark, mens Messerschmidt holder legestue med ærkekonservative partier, som kun har et eneste til fælles. At bevare EU, men i ‘tilbagerullet’ form.

  Hvilke af de 70% EU-positive medlemmer i Bruxelles vil være med på det?

  Det var det jeg mente med interessante tider.

  Messerschmidts sejr kan meget nemt blive en Pyrrhussejr for DF..

 62. Af Jens Cini

  -

  Henrik Day Poulsen slutter med, at sige, at alternativet er et Europa som er isoleret og xenofobisk. Jeg er af dansk -italiensk afstamning og hører til dem der gerne vil have et isoleret og xenofobisk Europa. Mit spørgsmål er hvad er det vi Europæere går glip af ved, at lukket total af for Afrika og mellemøsten og gerne repatriere dem som ikke er økonomisk og kulturelt integreret?( Men mentalt er i hjemlandet) Hvad er det konkret jeg går glip af ? Og hvor Henrik Day Poulsen i ICD -10 og DSM- 5-R er Xenofobi? Steven Pinker som er professor i psykologi på Harvard siger, at alle social fællesskaber er diskriminerede og xenofobiske -om det er stammer, klaner eller nationer. Det er prisen for, at opretholdelsen af et funktionelt fællesskab. Europæerne vil gerne opretholde deres lande som funktionelle fællesskaber som også er en rammen for, demokratiet, retsstaten og velfærdsstaten. Europas grænser blev jo ikke oprettet fordi man ikke vil påvirkes af noget -men fordi man ville bestemme af hvad og i hvilken omfang man ville påvirkes. Jeg hører til dem, der ærligt siger, at der er kulturkredse som absolut intet har at tilbyde end problemer. Der er folk , der politisk uenige og forargentet over dette -men ser man hvor de sætter deres børn i skole, hvilken kulturtilbud de anvender i musik, rejser, bøger, film og internettrafik -ja så er de enige med mig. De prædiker vand -men drikker vin. Disse kulturer har intet , at tilbyde. Kulturerne udenfor den vestlige -bortset fra Asien har intet at tilbyde end at være stakler som det er politisk korrekt , at have ondt af!
  Med venlig hilsen -En ærlig Xenofob

 63. Af Jan Johansen

  -

  Intet kan retfærdiggøre de mange tåbeligheder, som tid efter anden er fostret af EU, eller lad os nu placere ansvaret direkte på dem, der er ansvarlige for tåbelighederne – nemlig de hidtidige medlemmer af de respektive instanser i det udemokratiske foretagende. Tag nu f.eks. det månedlige flyttecirkus fra Bruxelles til Luxembourg. Det er da både tåbeligt og idiotisk! Og hvad med de mange EU-finansierede overflødige lufthavne rundt omkring i Europa. Det er da også tåbeligt og dermed idiotisk! Og hvad med børnepengene? De blev en realitet for at kompensere for det ekstremt høje skattetryk i Danmark!!! Og hvorfor skal vi tro på, at det skulle være en gevinst for Danmark at tage imod flere og flere arbejdstagere fra andre EU-lande, når vi i forvejen har op imod en million mennesker i Danmark uden arbejde? Hver gang vi modtager een udefra, skubber vi en over i arbejdsløshedskøen og dermed på forsørgelse! Det er da også både tåbeligt og ikke mindst idiotisk!!! Vorherrebevares!!!
  Næh, man er ikke nødvendigvis en idiot, fordi man er endog meget skeptisk over for det idiotiske morads, som de uansvarlige medlemmer af de forskellige instanser i EU har skabt. De har båret sig tåbeligt ad – nærmest idiotisk – med deres totalt uigennemtænkte tåbeligheder. Det er sandelig på tide, at nogen siger fra!!!

 64. Af adriano viterbo

  -

  I følge denne simpel logik, alternativet er det, at 2/3 af danskerne er dumme

 65. Af Jens Hansen

  -

  Af Niels Juul Hansen – 26. maj 2014 15:28

  Ja. En sejr af de helt store.
  Danskerne har placeret fire politikere fra DF i EU parlamentet.
  Fire person som ingen vil røre med en ildtang.

  Men så er det jo godt at de kan hænge ud sammen med Messerschmidt på værtshusene i Brussel.

  Så slipper de for at slæbe diæterne hjem.
  Messerschmidt er den fødte guide.

 66. Af Kristian Andersen

  -

  Er 1/3 af danskerne idioter?

  JA!

  Og bange fremmedhadske bondeknolde med mindreværdskomplekser!

 67. Af Jan Petersen

  -

  Den danske andel i EU-Parlamentet er 1.7%. Mit spørgsmål er blot …. hvordan har nogen idiot eller ikke idiot forestillet sig, at 1.7% indflydelse skulle spille hverken fra eller til?

 68. Af Pallle Dybdal Rasmussen

  -

  Valgresultatet afspejler præcist den meget EU kritiske og diffuse skepsis i befolkningen. Den må tages seriøst til efterretning.

 69. Af Niels Juul Hansen

  -

  @JENS HANSEN

  “Danskerne har placeret fire politikere fra DF i EU parlamentet.
  Fire person som ingen vil røre med en ildtang. Men så er det jo godt at de kan hænge ud sammen med Messerschmidt på værtshusene i Brussel.”.

  Jeg kender ikke navnene på de tre DF’ere, som Messerschmidt får trukket med til Bruxelles, eller hvor mange personlige stemmer, de har fået. Lad os håbe, at Messerschmidt har mere held denne gang. Vedkommende som han sidst fik trukket med til Bruxelles kunne ikke holde ham ud, og hun forlod EU og partiet kort efter.

  Men du har ret. Messerschmidt har skrevet vidt og bredt om de mange fine og dyre gourmetrestauranter i byen, og fortalt, at de gode middage dernede (på skatteydernes regning) var det eneste positive han kunne fortælle om EU..

 70. Af Hans Nielsen

  -

  Så lykkedes det for Morten Messerschmidt at slå den “IKKE STUERENE” Poul Nyrups rekord med flest antal personlige stemmer ved et EU-valg.

  Poul Nyrup har ivrigt deltaget i EU-valget og aktivt støttet Jeppe Kofoed. Poul Nyrup nægter i øvrigt at udtale sig om resultatet af EU-valget iflg. BT.

  Ak ja, så ynkelig og patetisk er den lille “ikke stuerene” Poul Nyrup.

 71. Af B Nielsen

  -

  Mest husker jeg Messerschmidt for hans utrættelige indlæg i de danske aviser, hvor gang på gang gennem de sidste 5 år med konkrete eksempler har skåret ud i pap, hvorledes der i EU ødsles med skattekronerne.

  I modsætning til flertallet af de danske EU-parlamentarikere, som man intet hører til, før de sidste 3 måneder, før der er valg, har Messeren utrætteligt meldt tilbage til Danmark om, hvad der foregår dernede og utrætteligt påpeget urimelighederne i EU-bureaukaterens magtfuldkommenhed.

  Hans valgresultat skal nok ses på den baggrund.

 72. Af Henning Sørensen

  -

  Er du ? – ligesom Nyrup ?

 73. Af Michael Pedersen

  -

  Ca 2/3 stemte på et EU venligt parti og ca 2/3 stemte for patentdomstolen, hvordan kan det være at det første er et nederlag og det sidste er en sejr?

 74. Af Jens Hansen

  -

  Af Niels Juul Hansen – 26. maj 2014 18:28
  “JENS HANSEN
  Jeg kender ikke navnene på de tre DF’ere, som Messerschmidt får trukket med til Bruxelles, eller hvor mange personlige stemmer, de har fået.”

  Heller ikke jeg.

  Men tankevækkende at så stor en del af befolkningen stemmer på nogle personer som aldrig får indflydelse.
  Heldigvis.
  Men ligeså tankevækkende at afstumpede personer som Messerschmidt faktisk heller ikke ønsker at få indflydelse.
  Eller at blive taget seriøst.

 75. Af Preben Jensen

  -

  Hvis nogen er bekymrede over masseindvandringen og hvad der følger med af udgifter, konflikter og kriminalitet, er de iflg. en Kristian Andersen kl. 17.13 nogle idiotiske fremmedhadske bondeknolde mv. Hvad er KA mon selv for en størrelse? En idiotisk idiot fra det hjernelamme Marianne Helved og Margrethe Pestager parti?

  Partiet der jo er et koncentrat af idioter. Her taler vi ikke om 1/3 idioter, men om 3/3 idioter. Og mon ikke det er det samme med deres støtter og medløbere, de nykommunistiske socialakrobater?

  Hvis man her efter flere årtiers afsløringer og talrige beretninger om kommunismens fiaskoer og millioner af mord og andre forbrydelser, stadig tror på kommunismen, kan man jo kun være idiot. (eller psykopat)

  Noget tyder på at der i denne tid er ved at blive sat verdensrekord, ikke bare i skatteplyndring mv., men også i politisk idioti.

  Men det viser jo kun, at selvom Danmark er et lille land, kan vi godt være et foregangsland, som Marianne Helved plejer at sige.

  Kristian A, du er så rød og radigal og dansker-hadende, at der sikkert venter dig en stor politisk karriere blandt ligesindede. Mon ikke du snart bliver tildelt en radigal ministerpost?

 76. Af . vangkilde

  -

  1/3 idioti!
  – ja enhver idiot har forstand på politik , i flertals beslutninger med plads til landsbytosserne. Politik er jo ikke en uddannelse, men et styringsværktøj.

 77. Af Arvid Holm

  -

  I en verden med global frihandel og fri bevægelighed for kapital og arbejdskraft, vil kapital og kvalificeret arbejdskraft søge hen, hvor betingelserne for kapitalakkumulering er bedst.
  Medmindre man har politisk eller fag-organisatorisk magt til at sikre samme betingelser overalt, vil der være sådanne områder.
  Og de vil styrkes på de øvrige områders bekostning.
  Europa må derfor sænke produktionsomkostningerne inklusive lønninger til samme niveau.
  Ellers vil lavtlønsområderne afsætte deres varer i Europa, sålænge de ikke har købedygtige kunder hjemme.
  Først når Europa er drænet for købekraft, kan det betale sig at hæve lønningerne hjemme, så der kommer et hjemmemarked til erstatning for det fallerede Europa.
  Denne udvikling kan ikke hindres med verdensfjerne luftkasteller.
  Formodentlig vil de forkælede europæere gå helt amok, når nøden breder sig?

 78. Af Jens Hansen

  -

  For en sjælden gangs skyld har undertegnede desværre skrevet nok som ikke er helt korrekt.
  Da undertegnede skrev at DF rosset blev ensomme i EU parlamentet.

  Der er faktisk nogle som den racisme dømte Messerschmidt kan tale med.

  Man læser nemlig i JP:
  “I Tyskland har 300.000 stemmer givet Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) et realistisk håb om at få et af Tysklands 96 mandater i parlamentet, mens hele tre mandater ventes at gå til partiet “Gyldent Daggry” i Grækenland”

 79. Af Jens Hansen

  -

  For en sjælden gangs skyld har undertegnede desværre skrevet noget som ikke er helt korrekt.
  Da undertegnede skrev, at DF rosset blev ensomme i EU parlamentet.

  Der er faktisk nogle som den racisme dømte Messerschmidt kan tale med.

  Man læser nemlig i JP:
  “I Tyskland har 300.000 stemmer givet Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) et realistisk håb om at få et af Tysklands 96 mandater i parlamentet, mens hele tre mandater ventes at gå til partiet “Gyldent Daggry” i Grækenland”

 80. Af Bjørn Danh

  -

  Idioter?
  Hvis du her i Danmark skal rende rundt og kalde folk idioter,
  fordi du ikke respekterer deres demokratiske rettigheder,
  til at stemme på hvem de vil, er du på vej til ekstremisme. Farligt.

  Den eneste idioti der er foregået her,
  er internt i V, at de ikke rokerede fadbamsen ud på et sidespor.
  Blev fatalt for V, som jeg skrev forrige weekend,
  men helt fint for mig.
  Tak til V’s uduelige bestyrelse

 81. Af Ole Rømer

  -

  Hold da op – uhyggeligt hvad vi alm. mennesker bliver tittuleret for, ( idioter ) er det mest benyttede ord i denne debat hrmpf. altså nu må det stoppe, Danskerne har bestemt, at man ikke bare lige uden videre vil logre med halen bare fordi vor uduelige regering igen har fejlet og er uden trit for hvad befolkningen ønsker. Nu har vi snart igennem en menneske alder hørt lede bemærkninger fra Socialdemokrater, Radikale, SFére, og Besætterne i Enhedslisten overfor DF. som vinder EU. valget kæmpestort. Nedladende bemærkninger grimme ord, overfor Pia Kjærsgaard som må have beskyttelse i hverdagen, i vort eget land. Thorning, Vestager, og resten af venstrefløjen syntes ikke det er et problem. Hallo, er man så levebrøds-politiker eller hvad. Hvornår tør Thorning udskrive valg ? Bliver meget spændende at se om DF. kan levere et lige så overbevisende resultat til et folketingsvalg.
  Det tror jeg personligt på, og jeg ser faktisk gerne DF. i en regering, om de så gør det med Socialkammeraterne, eller Venstre, det er i mine øjne et fedt. Lad os nu få en ordentlig talemåde.

 82. Af Anders Friberg

  -

  Det er et mærkeligt indlæg. Opfordrer Day til populisme?
  Det er som det skal være, når partierne fastholder deres EU-kurs. Partier og kandidater skal stille op på deres holdninger, og vælgere skal stemme på dem, de sympatiserer med.
  Populisme er, når man ændrer holdning for at få flere stemmer, og det er da usympatisk. Så stor respekt for RV, selvom jeg gerne så en flydende spærregrænse til FT, som lå 0,1% over RV’s stemmeandel – haha

 83. Af hans andersen

  -

  En glædelig nyhed at en tredjedel af danskerne er blevet propaganda resistente.
  Og som tiden går vil flere selvfølgelig opdage at de er blevet ført bag lyset. Fakta indhenter løgnerne tilsidst.

 84. Af Niels Juul Hansen

  -

  @OLE RØMER

  Nej, selvfølgelig er folk, der stemmer på Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti ikke idioter. Problemet for partiet er, som jeg tidligere har skrevet, at DF og Thulesen Dahl herhjemme forsøger at markedsføre partiet som ‘Socialdemokratiet Classic ‘(Pia Kjærsgaards ordvalg), mens Morten Messerschmigdt har hygget sig med højrenationalisterne nede i Bruxelles.

  Sagen er, at EU-modstandere/skeptikere er en pærevælling af yderligtgåendegående socialister/kommunister, højrenationalister (sågar nazister), antimuslimer og antisemitter – og ja, frustrerede vælgere fra europæiske midterpartier (herhjemme S og V). Hvad disse partier, med hver deres helt egen agenda, kan blive enige om, er meget svært at gennemskue.

  Hvad tror du selv, Ole Rømer, at de kan blive enige om?

 85. Af Maria Due

  -

  Jens Hansen, du går i meget små sko.

  Hvor gammel var du for eksempel selv, da du blev myndig? Jeg blev først myndig som 21 årig, og Morten Messerschmidt var kun sølle 20 år, da han fik en betinget dom, fordi han sammen med andre fra DF”s ungdom indrykkede en annonce med teksten:

  “Masse-voldtægter, Grov vold, Utryghed, Tvangsægteskaber, Kvindeundertrykkelse, Bandekriminalitet. Det er, hvad et multietnisk samfund tilbyder os.”

  I de senere år har vi dagligt kunne læse i vores aviser, at bandekriminalitet nu er en stor samfundsplage, som politiet dårligt kan magte. Jævnligt læser vi om muslimske unges oprør mod at blive tvunget ind i arrangerede ægteskaber og især om social kontrol og undertrykkelse af kvinderne. Grov vold læser vi hele tiden om, det giver en heftig trafik ud og ind af vore retssale, og utrygheden har for længst indfundet sig. Masse-voldtægter har også fundet sted men heldigvis ikke i samme rystende omfang, som det sker i Sverige og UK, måske fordi vi i Danmark har været mere “racistiske” og advaret. Der er også mange flere voldtægter i Norge, og Oslos politimester oplyste allerede for år tilbage, at det er indvandrere, der begår dem.

  “Grooming” af helt unge teenagepiger er et vidt udbredt fænomen i de store engelske byer og har ført til store retssager, hvor især en bestemt asiatisk nationalitet har siddet tæt på anklagebænkene. Selv om pigebørnene (hvide) på alle mulige måder har været udnyttet seksuelt, har disse retssager efterladt det indtryk, at det ikke var det, der var det væsentligste, men at de først og fremmest skulle nedværdiges ved at ødelægges, hvorved den hvide mand – ifølge forbrydernes tankegang- i almindelighed nedværdiges. Der er altså tale om racisme og sadisme, som alt for længe har kunnet praktiseres pga. politisk korrekthed.

  Dvs. at alt, hvad disse unge DFU’ere advarede imod, og som de blev straffet for at advare imod, i dag er præsent i europæernes hverdag og har kunnet udfolde sig under beskyttelse af den politiske korrekthed. Dette kan danskerne sagtens finde ud af, og derfor vil Morten Messerschmidt blive ved med at trække stemmer og få mange flere i takt med, at denne udviklings beskyttere stiller sig forarget an. Jo mere du og andre forarges og viser mangel på empati med de mange ofre, jo flere stemmer får Messerschmidt, og snart vil andre partier følge efter.

 86. Af Jens Hansen

  -

  Af Maria Due – 27. maj 2014 08:12
  “Jens Hansen, du går i meget små sko.
  Hvor gammel var du for eksempel selv, da du blev myndig? Jeg blev først myndig som 21 årig, og Morten Messerschmidt var kun sølle 20 år, da han fik en betinget dom, fordi han sammen med andre fra DF”s ungdom indrykkede en annonce med teksten”

  Messerschmidt er dømt for meget alvorlig kriminalitet.
  Han har aldrig beklaget sin kriminalitet.
  Tværtimod.
  Hvorfor man må formode, at han er blevet idømt en alt for lille straf.
  Alvorlig kriminalitet som den Messerschmidt har begået bør straffes med f.eks. 6-8 års fængsel.

  At så mange mennesker stemmer på DF og en person som MM, er naturligvis deres problem.
  Nu kan fire personer fra DF så sidde i Brussel og hygge sig på skatteydernes regning.
  Uden nogen form for indflydelse.
  Eftersom ingen vil røre hverken dem eller andre yderliggående personer med en ildtang.

 87. Af Helle Sejr Junghans

  -

  Hvor har du dog ret!

 88. Af Niels Juul Hansen

  -

  @MARIA DUE

  Du har fuldstændig ret i, at Messerschmidt og DF fortsat vil tiltrække stemmer fra danskere, som er imod muslimske indvandrere. Det er ikke Messerschmidt og Dansk Folkepartis økonomiske politik, der er trækplaster, for der er ingen, der ved, hvad DF’s økonomiske politik er. Somme tider er de borgerlige, og somme tider helt på linie med Enhedslistens socialister.

  Jeg er dog uenig i, at Messerschmidts racistiske udtalelser skal forklares ved ‘ungdomssløvsind’. Han har for ikke så længe siden sagt, at han betragter sin racismedom som et adelsmærke, så på dette punkt har han ikke ændret holdning.

  DF har været på en længere vandring – fra en tid, hvor Haiders Frihedsparti ikke ville forbindes med dem til nu, hvor DF helst ikke vil forbindes med Wilders og Marine le Pen.

  Kan du se, hvordan DF vil kunne føre klassisk socialdemokratisk politik herhjemme, mens Messerschmidt forsøger at finde ‘legekammerater’ blandt konservative højrenationalister i Bruxelles? Antimuslimerne dernede er åbenbart for meget selv for DF.

 89. Af Kirsten Rasmussen

  -

  @Niels Juul hansen
  Du mener altså, at hvis man er EU-modstander/skeptiker er man yderligtgående socialist/kommunist, højrenationalist (sågar nazist), antimuslim og antisemit eller i det mindste frustreret.

  Det er lidt ligesom med Dansk Folkeparti, hvor det hænger i luften, at hvis man stemmer på dem er man enten dårligt uddannet, læs ubegavet, eller, hvis man har en højere uddannelse og ikke kan kaldes ubegavet, så er man ond. Man kan dog til nød også være et gammelt fjols.

  Den slags fordomme dør forhåbentlig ud hen ad vejen.

 90. Af Hans Hansen

  -

  MARIA DUE – 27. MAJ 2014 08:12
  Jens Hansen, du går i meget små sko.

  ———–

  Et er overdrevne beskyldninger om indvandrere generelt, noget andet er politikernes beviselige manglende selektive udvælgelse. Når man indfører islamister, hvis politiske tilhørsforhold er sharia og antidemokrati, så vil der altid være tale om virkelighedsbenægtelse, når det er umuligt at få en indrømmelse.

  Hvad EU angår, så kan man nemt finde samme argument for pålydende. Når man i den grad overhører advarsler omhandlende EU, kan det kun skyldes manglende forstand.

  Antidemokratisk tilhørsforhold, eller forsvar for samme, vil altid være politisk dysfunktionelt, uanset hvilken front den kommer fra.

  Hvori består EU’s manglende demokratisme? Hvorfor føler så mange, at EU ikke fungerer tilfredsstillende. Hvorfor er der omtrentligt estimeret ca. 20-25 tusinde sharia tilhængere (11% blandt muslimerne) alene i Danmark. Hvor mange samlet i EU?

  Hvorfor bider justitsminister Karen Hækkerup negle, og hvorfor er Radikale Venstre uden for pædagogisk rækkevidde?

 91. Af Henrik Knage

  -

  Hvis 1/3 del af danskerne er idioter, så er 1,6 mill fluer, lokket af lugten på vej mod den nærmeste svinestald også idioter der tager fejl.

  Man kan også vælge, at tænke over hvorfor “Dovne Robert & Fattig Carina” nærmest bliver jaget med liderlig målrettethed, af de fleste partier på Borgen?

  Svaret er helt enkelt – de hader konkurrence på nasseprinsområdet. Claus Hjort og ikke mindst Lars Løkke er jo – har det vist sig forædlede og fremkultiverede udgaver af målet oven i hatten med turbo og laksko.

  Derudover er det også let at give svar på hvorfor de gamle på plejehjemmet kun må få 2 bade årligt, 1 bad til jul og 1 bad til fødselsdag, hvor alle bade ligger til Sankt Hans og hvor vandet er udskiftet med et flammehav.

  Der er ganske enkelt ikke råd til mere, når der hopper 179 krøsusser rundt på gangene på Borgen og rager uhæmmet til sig.

  Hvem sagde idiot?

 92. Af Niels Juul Hansen

  -

  @KIRSTEN RASMUSSEN

  “Du mener altså, at hvis man er EU-modstander/skeptiker er man yderligtgående socialist/kommunist, højrenationalist (sågar nazist), antimuslim og antisemit eller i det mindste frustreret.”.

  Som jeg skriver er en del af disse modstandere/skeptikere herhjemme socialdemokrater og venstrefolk, som ikke deler holdningerne til EU med partiernes ledelser. Derimod er det tydeligt , at en meget stor del af de valgte EU-skeptikere/modstandere i Europa kommer fra partier på yderfløjene, enten socialister/kommunister eller højreorienterede nationalister.

  Jeg tror også, at disse mange partier får meget svært ved at finde fælles fodslag overfor de 70% EU-positive partier i Bruxelles – og det er min egentlige pointe.

 93. Af Jens Hansen

  -

  Af Niels Juul Hansen – 27. maj 2014 12:40
  “.Derimod er det tydeligt , at en meget stor del af de valgte EU-skeptikere/modstandere i Europa kommer fra partier på yderfløjene, enten socialister/kommunister eller højreorienterede nationalister. ”

  Moderate EU modstandere får indflydelse.
  Men belastede partier som DF og belastede personer som Messerschmidt får ingen indflydelse.
  Det fremgår tydeligt af udenlandske aviser.

  Messerschmidt og hans kollegaer kan fortsætte med deres skatteyderbetalte ferie i Brussel.

 94. Af Kirsten Rasmussen

  -

  @Niels Juul Hansen
  Med mindre de 70% EU-positive partier øver vold på deres overbevisning og begynder at se i øjnene, at EU-samarbejdet rent faktisk har problemer, og at man bliver nødt til at gøre noget ved dem. Med andre ord: At modstanderne/skeptikerne har ret, uagtet hvad deres baggrund så er.

  Det er nemt at skyde irriterende politiske kritikere i skoene, at de er populister, yderligtgående (læs: dumme og fanatiske) m.m., men sværere at erkende, at de måske har fat i noget. Særlig, når de kritiserer noget, man selv går ind for.

 95. Af Maria Due

  -

  Niels Juul Hansen

  “Jeg er dog uenig i, at Messerschmidts racistiske udtalelser skal forklares ved ‘ungdomssløvsind’. Han har for ikke så længe siden sagt, at han betragter sin racismedom som et adelsmærke, så på dette punkt har han ikke ændret holdning.”

  Det tror da pokker, han fik jo ret og langt hurtigere, end han vel havde forestillet sig.

  “DF har været på en længere vandring – fra en tid, hvor Haiders Frihedsparti ikke ville forbindes med dem til nu, hvor DF helst ikke vil forbindes med Wilders og Marine le Pen.”

  Jeg gøs, da jeg hørte, at fru Pia havde inklineret for Haider, og le Pen sr.,, og Wilders har jeg altid haft en noget ambivalent forhold til, ham lader jeg Trykkefrihedsselskabet om at hylde og dyrke. På den anden side er der ikke tvivl om, at Wilders har fået en ussel behandling, og at han med tiden er blevet mere poleret og af oplagte grunde har fået overordentlig mange vælgere.

  “Kan du se, hvordan DF vil kunne føre klassisk socialdemokratisk politik herhjemme, mens Messerschmidt forsøger at finde ‘legekammerater’ blandt konservative højrenationalister i Bruxelles? Antimuslimerne dernede er åbenbart for meget selv for DF.”

  Foreløbig er Messerschmidt jo blevet indbudt af David Hannan til forhandlinger om at være i gruppe med ham, og det lægger i det mindste afstand til det mere farverige selskab på den yderste højrefløj. David Cameron siges at have fået kolde fødder, men lad os nu se, reglerne for at danne grupperinger i EU-parlamentet er vanskelige at leve op til, og jeg tror, at der vil være rift om DF’s mandater. I min tid har socialdemokrater altid har haft noget stivnet konservativt i tænkemåden, og også noget småborgerligt, men ikke den borgerlighed, som jeg foretrækker.

  Det Konservative i Danmark er endt med at sidde tilbage med en overvægt af småborgerligheden og har således selv arbejdet sig hen mod en position, så at man bejler til de samme vælgere som DF og Socialdemokratiet. At det kan ske, bør man ikke undre sig over, og det var det samme segment, Margaret Thatcher slog sig op på, og som Nigel Farage i dag triumferer med. Han har overtaget Maggies grå guld og dets foragt for EF/EU. Farage bor stadig i den samme lille by, som han voksede op i, og tager sig et slag omkring pubben og lytter til, hvad folk siger, og Thatcher holdt sig til det sidste orienteret om, hvad et halvt punds smør og mælk kostede. Det er klogt at holde fødderne på jorden, og så vidt jeg kan bedømme, er det DF’s slet skjulte hemmelighed.

  Personligt mener jeg, at DF har et langt større dilemma, når det gælder den flok, der kalder sig nationalkonservative og intellektuelle, men vi får se, hvad det udvikler sig til, det kan jo også være, at det er dem, der har været fødselshjælpere ved partiets interne forandringer indenfor det seneste år. MM tager fem år mere i Bruxelles, og mon ikke det er aflastende at tænke på for partiets top.

 96. Af René Eriksen

  -

  det er dem der er for eu der skal til og indse at hvis vi nogensinde skal få rettet op på danmark og få skaffet arbejdspladser og få rettet op op den danske økonomi så skal vi ikke sende flere penge ud af landet vi har sgu mere behov for dem herhjemme

 97. Af Niels Juul Hansen

  -

  @JENS HANSEN

  Jeg er spændt på at se, hvor mange personlige stemmer, de tre DF’ere, som er kommet til Bruxelles i Morten Messerschmidt slipstrøm. selv har opnået – og om man kan tale om et virkelig folkeligt mandat. Om de har deres egne meninger – eller blot følger MM i tykt og tyndt.

 98. Af Hans Hansen

  -

  Man må bare se i øjnene, at Socialdemokraterne, Radikale Venstre’s, Konservatives, og Venstres strategi er stadig stigende fejlslagen. De har alle løjet om intentionen vedr. EU, idet de ikke fra starten fortalte, at målet var et føderalt EU.

  De løj fordi de viste, at de aldrig ville kunne overbevise nordeuropas befolkninger, at sydeuropa ville evne at ændre deres økonomiske kultur. Det har de heller ikke kunnet hidtil.

  Sådan noget bliver ikke glemt, og er derfor en strategisk brøler uden sidestykke. Partier der forstår det, bliver derfor populære til stor ærgelse for EU tilhængerne, og det er naturligvis en Thorning i øjet på dem. Der er ikke tale om modstand mod EF, dvs et europæisk fællesmarked, men udelukkende et føderalt EU. Handelsaftaler udenfor EU bliver i fremtiden umådelig vigtige, og dem skal EU ikke få lov til at begrænse.

  Personligt finder jeg det morsomt, at EU fanatikerne ikke fatter en dyt. De forstår ikke et klap af den demokratiske virkelighed, at man ikke kan fjerne befolkningerne fra folkestyret, og at man ikke kan lyve uden det straffes vælgermæssigt. Tiderne hvor befolkningens hukommelse ikke var digitaliseret er forbi.

  Forsvar for alverdens dysfunktionelle antidemokratiske politiske manipulatorer huskes. Også når de stammer fra et overvejende ademokratisk bureaukratisk føderalt EU, med beviselig korrupt (især sydeuropæisk) økonomi.

 99. Af Finn Bjerrehave

  -

  Nej kun 30 procent, nemlig ikke flere nej stemmer til EU, hvor 60,9 procent sagde ja til EU, de mente bare at DF, skulle blandes mere ind i det nødvendige samarbejde.
  Tak for et godt EU ja. Finn Vig

 100. Af Jens Hansen

  -

  Af Niels Juul Hansen – 27. maj 2014 13:49

  25 procent af danskerne har stemt på et parti og en person som aldrig får indflydelse.
  Han har siddet i skammekrogen i årevis.
  Det har han så fået et nyt mandat til at forsætte med.

  Man kan græmmes eller grine.
  Jeg vælger at sidde med en sundowner og kigge ud over svendborgsund.
  Og more mig over vanviddet.

 101. Af Elly Sørensen

  -

  Bevar mig vel for denne herre, der jo har en højere uddannelse og ikke blot er en ung radikal fløs, der spørger, om andre er idioter, fordi de har en anden opfattelse end ham.

  Nu kan jeg jo få den opfattelse af bemeldte herre, om det kunne tænkes, at han spørger sine patienter, såfremt de ikke er enige med ham, om de også er idioter?

  Jeg ser, at ”Han anvendes ofte som ekspert og debattør i medierne.”

  Hvad ”ekspert” angår, er det jo således, at en sådan ved mere og mere om ingenting og til sidst ved eksperten alt om ingenting.

  Hvad overskriften angår, forekommer det mig, at den så åbenbart kan debatteres til fordel for os, der er ”idioter,” hvilket måske i virkeligheden er ”ekspertens” budskab .

 102. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Maria Due

  “Det tror da pokker, han fik jo ret og langt hurtigere, end han vel havde forestillet sig.”.

  Nu drejer sagen, som du også fremhæver, sig om, at Morten Messerschmidt gerne vil ind i varmen hos de britiske konservative i Bruxelles. Jeg tror personligt, at Cameron vil finde Messerschmidt for ekstremistisk. Den meget anti-europæiske konservative Daniel Hannan, ser dog gerne Messerschmidt i gruppen, da han betragter Morten Messerschmidts udtalelser, som førte til racismedommen, for et udslag af ‘kåd’ ungdomsprovokation. Det har Messerschmidt (og du) afkræftet, så det vil ikke gøre det lettere for MM..

  Om befolkningernes skepsis iøvrigt, så¨skyldes den efter min mening, at alle de mange pro-EU partier har været håbløst dårlige til at forklare de store fordele ved et stærkt EU.

  Jeg er enig med Angela Merkel, når hun siger, at EU må skabe den vækst og stabilitet, der vil, afholde folk fra at stemme på de ekstremistiske partier, vi ikke har sympati for.

 103. Af Maria Due

  -

  Niels Juul Hansen

  I virkeligheden har jeg ikke læst ret meget af det, som Morten Messerschmidt har skrevet, og da jeg ikke har fjernsyn, har jeg kun nogle få gange hørt ham argumentere på en lille video og syntes da, at han var dygtig til at svare for sig. Han er en helt anden type end Kristian Thulesen Dahl, som er mindre skråsikker og mere tænksom, men det kan sagtens have noget at gøre med alderen. Ingen af dem har endnu været tynget af det åg, som regeringsansvar udgør, og jeg forstår godt, at Thulesen Dahl i disse dage er fuld af forbehold.

  Jeg syntes godt om David Camerons tale, hvor han ret så nænsomt og venligt gjorde opmærksom på, at EU efter hans og mange briters mening har tiltaget sig for meget suverænitet, og at man vha. en folkeafstemning vil forsøge at tage den tilbage. Efter de mange år, hvor DF systematisk er blevet betragtet som noget, katten har slæbt ind, skal man imidlertid ikke vente, at hverken Cameron eller for den sags skyld Angela Merkel udtaler sig begejstret om Messerschmidt, men det er ikke ensbetydende med, at de ikke vil vide af ham. I politik skal der hele tiden spilles for galleriet, og man behøver ikke at være enige om alt for at arbejde indenfor samme gruppe.

  Jeg ved ikke, hvad du lægger i udtrykket ekstremistisk, men du tænker vel på modstanden mod indvandringen fra Mellemøsten og Afrika.. Angela Merkel udtalte allerede for en fire-fem år siden, at multikulti (hendes udtryk) ikke er et gode, og hvis vi andre lader som om, idylliserer og lukker øjnene for de ellers meget åbenbare store problemer, synes jeg, at vi i hvert fald med rette kan kaldes ekstremister, det er jo fanatisk og mod sund fornuft.

  Jeg deler på ingen måde DF’s modvilje mod fx flittige og dygtige polakker, der arbejder her i landet, og jeg synes, at vi bør tale betale dem hæderligt og omtale dem pænt. Der er i det hele taget meget af det, der kommer fra DF, som jeg er uenig i og finder småt og visionsløst, men det rokker ikke ved, at partiets tordnende succes ved EU-valget er et wake up call for de liberale, som jeg er mest på linje med, og som troede, at den hellige grav var vel forvaret.

 104. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Maria Due

  “men det rokker ikke ved, at partiets tordnende succes ved EU-valget er et wake up call for de liberale, som jeg er mest på linje med, og som troede, at den hellige grav var vel forvaret.”

  Helt enig – især Venstre havde undervurderet den store bekymring/frygt i den danske befolkning.

  Så kan man vælge at ‘puste ild’ til denne frygt – eller argumentere for at, at frygten i stor udstrækning er ubegrundet eller overdrevet.

  Jeg går ind for det sidste, men jeg må da erkende, at frygt er en meget stærk følelse.

 105. Af georg christensen

  -

  Hvis du havde skrevet, at halvdelen af danskerne var at betragte som “idioter”, kunne jeg let følge dig. Jeg tilhører netop den ene eller den anden halvdel. En tredel er svær diffinerbar . Så hellere : en halv “idiot”, som en trediedel eller kvart.

  Hovedsagen må da være : Føler “jeg”, at være, eller føler jeg det ikke?.

 106. Af Johannes Aagaard

  -

  Henrik Day Poulsen tager temmelig meget fejl, at når han inplicit påstår, at de danske DF vælgere er skeptiske generelt over for EU som institution. At karakterisere disse mennesker en bloc som EU skeptikere, er alt for unuanceret.

  Men der er ikke mange – heller ikke blandt DF vælgere, der bestrider, at EU giver også Danmark muligheder handelsmæssigt, men resultatet af de netop gennemførte valg til parlamentet er et udtryk for, at EU centralmagten (kommissionen og rådet) står bag en politisk linje, hvor de lag på lag skræller nationalstaters suverænitet fra. Og det gør man, fordi man har en ambition om at gøre EU til en verdensmagt på højde med USA og Kina. Og valgresultatet og tilslutningen til DF er et entydigt svar til danske politikere – og i særdeleshed den danske regering, der simpelthen ikke melder ærligt ud over for befolkningen om deres politiske ambitioner med EU samarbejdet.

  Der er næppe heller ret mange DF vælgere, der ønsker et “xenofobisk og isoleret kontinent” endsige et tilsvarende Danmark, og når man som Day Poulsen markedsfører en sådan stigmatisering af folk, så stiller man sig jo netop op på den Radikale piedestal, der faktisk afslutter en hver debat, snarere end at fremme den.

  Når det politiske flertal i folketinget og hele regeringen står for en EU politik, der i realiteten rammer hårdest og mest brutalt hos de fatiigste danskere og langt op i middelklassen (eksempelvis med tilstrømning af østarbejdere og social dumpning og sociale problemer), så er tilslutningen til DF uundgåelig – og helt forståelig.

 107. Af Søren Revser

  -

  Hvis man anser 2/3 dele af den Danske befolkning for ikke at være idioter. Så er der blot noget andet der ikke stemmer.

Kommentarer er lukket.