Hader Sverige danskere?

Af Henrik Day Poulsen 122

Jeg er opvokset i Nordjylland og havde familie i Sverige lige uden for Göteborg, som jeg ofte besøgte sammen med mine forældre. Jeg har altid kunne se svensk TV og høre svensk radio. Jeg nød, at Sverige havde to TV kanaler i stedet for kun den ene DR kanal i Danmark i 1970’erne. Svensk radio bød på mere cutting edge dance musik end DR, hvorfor mit favorit radio program var svensk og hed ”Rakt över disc” med DJ’en Klappe, som var Sveriges Radios svar på Kim Schumacher; blot flere år inden DR opfandt den legendariske Schumacher.
Jeg har som voksen i flere år samarbejdet med svenskere uden problemer og forstår 90 %, når svenskere taler. Jeg tilhører den generation, som intet har imod at tale og forstå et skandinavisk sprog og bliver på ingen måde fornærmet, hvis en nordmand eller svensker spørger om vej på sit modersmål.

Men det er sket noget de sidste år mellem Danmark og Sverige. Det er som om, at danskere nu pludselig er fra Venus og svenskere fra Mars.

Når jeg besøger Stockholm, svarer stort set alle mig på engelsk, selv når jeg taler et meget langsomt dansk; næsten Dronning Margrethe dansk. Selv ikke TV serien Broen kunne forene de to gamle broderfolk og seriens forsøg på at bilde folk ind, at man kan samarbejde på nordisk sprog, er i bedste fald en ønskedrøm, i værste fald en løgn.

I mange år har svenske medier kritiseret Danmark og især vores indvandringspolitik, og Pia Kjærsgaard er blevet hadeobjekt nummer et. Svenskerne kalder os for umenneskelige, usolidariske og usympatiske. Vi kalder dem naive, bedrevidende og hykleriske. Vi kunne også kalde svenskere effektive og de kunne kalde os innovative. Men nej. Ingen superlativer her.

Senest har Sverige krævet ID kontrol fra alle, der rejser fra Danmark til Sverige og sendt en kæmperegning til DSB og dermed det danske samfund. Vores regering har svaret surt igen med, at Sverige ligger, som landet har redt, og selv må redde stumperne for en forfejlet indvandrerpolitik.

Og nu er Danmark tvunget til at forlange ID kontrol fra Tyskland med risiko for at tirre den magtfulde handelspartner og toneangivende økonomi i Europa.

Hvad er der sket? Hvorfor valgte Danmark i 00’erne en restriktiv indvandringspolitik og Sverige at lade sin dør stå på vid gab? Hvorfor kunne danske og svenske politikere ikke i løbet af nullerne enes om en vej midt imellem Danmarks strammer kurs og Sveriges slapper kurs? Begge parter burde jo have vidst, at det faktum, at vi deler en bro og en grænse medfører visse fælles interesser. Men det er som om, at vi i stedet for at samarbejde bekrigede hinanden og ledte efter hinandens fejl og ulemper. Jeg har selv skrevet flere kritiske blogs og klummer om Sverige og står ved hver eneste ord. Men det er som om, at Sverige i 2015 endte med den såkaldte ketchupeffekt: man slog på flasken igen og igen og intet kom ud, men til sidst sprøjtede det hele ud og tøjet bliver helt rødt.

Længe har svenske medier ikke ville nævne forbryderes etnicitet. Et tilsvarende fænomen har vi lige set i Tyskland, hvor chikane og voldtægt fra muslimske mænd mod tyske kvinder nytårsaften ifølge bla. den engelske avis The Times blev forsøgt tiet ihjel i tyske medier. En sådan adfærd er den lige vej til endnu en ketchupeffekt.

Det er et kendt fænomen, at nabolande strides på godt og ondt. Men det danske og svenske forhold kan aktuelt ikke sammenlignes med ret mange andre vestlige nabolande. Ja, Spanien og Portugal har sine uenigheder og det er bedre at tale engelsk end spansk i Portugal, selv om portugisere forstår spansk uden problemer. Canada og USA kan også drille hinanden, England og Frankrig er sjældent enige om ret meget og Holland og Belgien kan også have sine stridigheder. Men jeg oplever, at der aktuelt er tale om et langt mere dybtgående had mellem Danmark og Sverige end hvad der eksisterer mellem andre vestlige nabolande. En nylig overstået TV debat mellem Danmark og Sverige om kvinders rettigheder, der blev sendt i begge lande (godt nok tekstet!), viste en utrolig stor forskel på tankegangen i de to lande. Debatten var næsten hadsk.

Sverige har en kæmpe udfordring på grund af den massive indvandring, men det er landets egen skyld. Danmark får nu problemer på grund af den svenske slapper stil. Men i stedet for at strides, skulle de to lande tale om, hvordan man hurtigt kan sende ikke asyl berettigede mennesker hjem og enes om, at det i begge lande ikke skal være økonomisk attraktive lande at søge asyl.

I mit andet hjemland, Portugal, har man netop erklæret sig rede til at modtage 4.500 flygtninge over to år, men flygtninge er ikke særlig interesserede i at komme til Portugal; sandsynligvis fordi velfærdsydelserne er minimale sammenlignet med de skandinaviske. Og i Portugal er der langt mere terrorsikkert end Danmark og Sverige og vejret er markant bedre!

Jeg vil håbe, at både Stockholm og København holder op med at spille pigefornærmede og indser alvoren af den primært muslimske indvandring, som på sigt vil true vores velfærd og måske også kvinders rettigheder og levevis jf. nytårsaften i Köln.

Både Stockholm og København må også samstemmende lukke munden på de verdensfjerne tåber, der ævler om menneskerettigheder og anstændighed. For flygtninge har jo passeret lande som Grækenland, Slovenien, Serbien, Ungarn, Østrig og Tyskland, hvor menneskerettighederne også overholdes og hvor der ikke er krig.

Den skandinaviske tegnebog skal lukkes og det virker bedst, hvis Danmark og Sverige kan enes om at lukke den i fællesskab.

122 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Naturligvis hader Sverige ikke danskere, ligeså lidt som Danmark hader svenskere. Men ingen af parterne havde vel i deres vildeste fantasi forestillet sig, at deres folkevalgte repræsentanter var renlivede psykopater!

 2. Af Søren von Marx Sørensen

  -

  Kære lilleko@

  Kalmar unionen kunne genindføres. Under Magrethe den anden naturligvis!

  Men nullerne mere end fordoblet indvandreantallet pr. År

  Du glemmer lystigt at DI/da foretrækker løndumpere og velfærdserodere? De betaler sig nemlig for o.20%
  Løgnen om borgerlige bloks stramme politik her, fremføres i hvert eneste systembevarende skattefinansieret blogindlæg og artikel i alle aviser.

  Tom Jensen@

  Tom Jensen du springer over hvor gærdet er lavest. Helt og aldeles succesfuld fakta resistent!

  Egoindustrien i blå blok har en dagsorden der går ud på at forgive at den har en stram indvandringspolitik! Det er jo løgn?
  VKO mere end fordoblet indvandringen pr år, lavKO på vej til ny fordobling, selv indvandrelempelserne af 1983 der startede alle problemerne skete under egoindustriens vagt?

  Eneste løsning er midlertidig ophold til dem alle, uden adgang til familiesammenførelser, job, uddannelse, egen bolig! Men kun husly og mad indtil de skal hjem igen. Dette forudsiger udmeldelse af alle konventioner på dette område!

  Politiken er blevet sindssyg med deres blinde løndumpende velfærdseroderende ævl på området. B er ligeså hyklerisk populistisk som lavKO selv. Følger folkets skepsis, men står ikke for den politik der vil kunne garantere fremtidens sunde dk!
  Kun løndumpere og velfærdserodere interessere den som Børsen og DI/DA!
  Tror i vi er idioter?

  Lomborg@

  Hvem interessere sig for den lomborgske betalte lobby fossile agenda mere?
  Kun de værste jan peterneske fossile tænkere uden tvivl, bosiddende i Thailand!

  Alle ved at Paris cop konsensus er eneste vej frem! Billig vedvarende energi er eneste fremtid! Dens innovative spin OFF er dk i en fremtrædende position til at malke og redde verden ,og dansk økonomi!

  1000 milliarder årligt er lig det sølle ubetydelige overvurderet Novo nordisk i værdi blot! Intet i internationalt betydning altså!

  I Norge/Sverige betaler men 50 øre pr kw i dk hvad fem kr.?
  Faktisk fortalte min norske vært over nytåret at beløbet er 20 øre, men hvem tæller øre? Han brugte 25000 kWh , jeg 4000! Men det hele “gratis” her via vedvarende energi!

  Vedvarende energi er kommet for at blive. Lær at omstille dig til den nye virkelighed Lomborg! Norge er ikke oplagt her, men Sverige er! Dk sakker bagud fossilt under borgerlige regeringer!

  Fossile subsidier på 25% i den tredje verden er lig 7% økonomisk overalt!

  Så siger du “vi skal investere os ud af moradset via vedvarende energi”..
  Kan du selv finde ud af hvad du vil, og hvad er godt for dk?

  PS UEJ@

  Sverige har masser af ufaglært -eller så godt som ufaglært-arbejde som har Norge modsat dk uden mineraler og masser af land som må leve af viden og højteknologi.

  Det eneste område tilbage er landbruget, som kun tager løndumpere fra Polen til halv pris samtidig med at din og andre bønders katastrofale Ruslandspolitik har smadret fremtiden her.

  Du ævler i dine løndumper og velfærdseroderende postulater!

  Millinial b@

  “Vi er den første generation der har kunnet rejse pasfri og billigt på internet”
  Millinial historieløs

  Nej i er anden generation her!
  Hvis statskundskab udgør studenter med sådan en gang ævl uden samfundsindsigt, er det bedst at lukke ned for gen tøse samfundskundskab der, og give dem et forklæde, et par gryder og et par sex in The City sko!

  Millinial a@

  Skal ikke kloge mig i hvad du lider af. Ligegyldighed ville dog være et godt gæt!

  Som kvinde er det eneste men skal huske…når overvægtig…. at gå klædt i et telt og at trikotet ikke fremmer formen!

  PS Sørine@

  Paul Madsen er yderst fornuftig. Deres forlangelse om cpr registrering som Politiken for debattører, dog mindre så!

  Derudover forfærdeligt hvorledes Sørine her støtter op om magtmisbrug, kæmpe præsteboliger såvel som kongehus leflen over de forældet tilstande der. Lad folk skulle melde sig ind i præstedømmet som 18 årig, og ikke ud som nu! Ligeledes stemme om kongehuset bevarelse hver 4 år, og størrelsen på biskoppens vom via hans tegnebog!

  PS hdp indlæg i filteret@
  Men undre sig om lLR, får lov til at indføre færre velfærdserodere og løndumpere af DI/da/Børsen?

  Eneste interesse her er skat, egen indtjening, løndumpning, velfærdsforringelser i -99%!

  Jeg tvivler på at DF får noget fuldført her. -99% er en fodnote når det kommer til magt blot, og partiets stiftere og ejere ligger alle i top 1%!

  Spørgsmålet men burde stille, er hvornår dk vælgere bliver kloge nok til at fjerne plutokratiet, og stemme på demokratiske kandidater med etik og moral i behold! Der er få af dem, og men skal ud til liste ø! Hvis man fratager deres flygtninge politik altså!

  Dk er hoppet på den finske model, som selv nu har fundet ud af at den gamle danske model er bedst nu!

  Skal ikke kloge mig i hvilken er bedst, men ulykkelige børn kommer til at koste alle dyrt på sigt. Der er kun en vej der, muligheder og uddannelsesgarantier til alle, og væk med sr/lavKO’s elitære system.

  Ae@

  “Til lykke”
  Tillykke er et ord!
  Analfabet!

  Ae@

  Naturligvis er du en nazist når du kalder andre for kommunist som her og stalinist.
  Derudover er dine nazistsympatier velkendte af enhver i Berlingske. V-revisor=nazist…..således har ting altid hængt sammen! Som stor fortaler for dine helte hitler/breivik som ko, har du/i kun en interesse, nemlig at ære deres minde/”storhed”!

  Det er sørgeligt at bevidne jer to nazisympatører og kvindehader. Frøslevlejeren kunne intet stille op i deres aflusningsprogram af de to efter krigen. Men burde sende dem til Nordkorea og se om de havet bedre held?

  Ps indlæg i mistroisk samfundsfilter beinov?

  Edward gibbons “Fall and decline og The roman Empire” , er dannet læsning som forklare fint den endeløse gentagelse af historien om magthavere der ikke formår at fornye sig, og derved ødelægger landet. En borgerlig “emeritus dyd”, denne altid!
  Status quo tanker kun. Måske er det ligefrem farligt når borgerlige læser Roms fald? De evner som bekendt jo ikke, at sætte historien i nutidsperspektiv!

  Dog Utroligt at Beinov har læst den -åbenbart-, når men lytter til ham.
  Troet kun Ayn Rand interreseret?
  Det eneste fornuftig hun har sagt er at “Reason comes only without religion”!

 3. Af Frank A

  -

  Et let causeri om stort og småt, mestendels bestående af fordomme og idiosynkrasier.

  Jeg håber virkelig ikke Tanten betaler dig for dine udgydelser…

 4. Af Eva Madsen

  -

  Vi har også kørt meget rundt i Sverige – på vej til Norge samt i Sydsverige.
  Set på helleristninger i Bohuslen – klatret på klipper ved Kullen – gået i høje ” enebærskove” -været mange gange på Øland.

  Et dejligt land – men et anderleders folkefærd.

  For 20 år siden var vi lige ved at købe sommerhus i Kalmar len – som vi fandt var meget bedårende med vidstrakte skove og søer – rigtig Pippi land – og husene var / er billige.

  Vi valgte dog et hus i Sydfrankrig ikke langt fra Cahors..

  Vi har dog ikke været der siden – grundet ” forskrækkelsen ” over den næsten indoktrinerede feminisme , multikulturtilbedelsen , frasigelsen af Svenskheden og den syglige antiracisme – som er herskende i vort naboland – hvor man ikke længere har han eller hun – men hen.

  ” Racismeskandalerne ” / Tintin i Congo / pippi film om redigeres – ordet negerkonge / Frazers slik med kinamand / U-svensk er et plusord / pippi gardin trækkes tilbage / kunnstneren Dan Park / købesex / ikke støde indvandrerne ved at flage med det svenske flag / at være medlem af SD er fyringsgrundlag , yrkes forbud / i multikulturismens hellige navn rotter partierne sig sammen mod SD / o.s.v.

  Bortset fra det – syntes vi at det er Synd for Svenskerne med de helt forfærdelige og ragnarokske tilstande som de udsætter sig selv for – såvel som kulturelt og uoverskuelige økonomiske tilstande. – nærmest som et selvpinende ( er det piskeriset / saunaen der er skyld i det ? ) folkefærd der har mistet sit nationale Svenske og nordiske gen.

  Obs. forsager eller foragter dog ikke Svenskerne – vi har mange Svenske bekendte – selv så langt væk som i Silves og Lagos Algarve Portugal ,hvor vi camperer et par eller tre måneder hver vinter.

  Men at begynde at tale med dem om indvandring – muslimer- netavisen Avpixlat og Fria Tider – har været svært – om ikke næsten et umuligt samtale emne-så vi holder som regel vores kæft.

  Danmark burde på gr. af den enorme IKKE vestlige indvandring i Sverige og Norge Finland oprette en grænsekontrol mod disse lande – blade og skidt har det med at flyve løbsk omkring i vinden – også inde fra naboen.

 5. Af Helena Heimlich

  -

  Svenskerne elsker faktisk danskere hvor underligt det end må lyde. Jeg har boet i Sverige i mange år og er kun blevet positivt bemødt.

 6. Af Jan Mølgaard

  -

  Jeg tvivler på, at vi kan blive enige om en fælles asylpolitik. Ånden fra Alva og Gunnar Myrdal samt Oluf Palme med flere sidder i hvert eneste hulrum i Sverige. Forandring for enhver pris. Forandring eller “udvikling” betragtes som vejen til en bedre verden. Vi hører det også herhjemme: “En bedre verden”. Men hvad er godt? Er Sverige blevet et bedre land for svenskerne med den omfattende indvandring af muslimer? Har man fået flere penge? Færre konflikter? Mindre kriminalitet? Svenskerne er genetisk mest beslægtede med tyskerne, hvor troen på perfektion også regerer – omend på andre felter. Hos svenskerne byder den progressive ånd, at man skridt for skridt arbejder sig frem mod en gnidningsfri verden uden forskelle eller modsætninger. En ligegyldig verden, som jeg nødigt ville leve i. Det kommer jeg eller andre heller ikke til, for den findes ikke og kan ikke fremstilles.

 7. Af Uffe Staulund

  -

  Jeg har altid kunnet med Svenskerne, jeg har aldrig behøvet at tale cirkussprog for at kommunikere med dem.
  Hvis vi har problemer med dem, så har vi Nordisk Råd, en skåltale organisation i klasse med EU, men billigere i drift.
  Jeg har ikke bemærket nogen artikler om deres utrættelige arbejde for de nordiske lande her på det sidste, men de sidder måske i filteret.

 8. Af Karl Nielsen

  -

  Sveriges had til Danmark er blot selv-had by proxy – Som den korrupte politiker, Mona Sahlin, sagde:

  ”I indvandrerne har en identitet, en historie, noget som binder jer sammen. Og hvad har vi? Vi har midsommeraften og sådan noget fjolleri.”

  Og den politisk-korrekte tosse fortsætter:

  ”Det er de hvide, der er problemet”. ”Vi hvide er for talrige og vi bør ikke se tilstrømningen af udlændinge som et problem”.

 9. Af Niels Peter Lemche

  -

  Helena Heimlich,

  Du har fuldstændig ret. Men hele affæren med indvandringen handler måske mest om dårlig kemi mellem to regeringer, først en Reinfeldt, der spiller jubelidiot, og dernæst en Løfven, som vist er den mest umulige statsminister i nyere tid i Sverige, og så i Danmark den elitære Helle og den plumpe Løkke. Det er den måde, ulykker hænder. Befolkningerne kan sagtens holde sig i ro og snakke sammen; men de magtfulde herrer og damer øverst, ja, de forstår ikke , hvad samarbejde handler om.

  Men HDP, de har fuldstændig uret mht. sproget. Svenskerne har traditionelt en grundfæstnet modvilje mod at tale og forstå dansk. Det er ikke noget nyt. Til nordiske konferencer tales der normalt engelsk, og man er lykkelige, når der er finner med, for så har man en undskyldning for det. At det ikke skulle være et problem for nogen af os at lære den anden parts sprog, viser de unge svenskere, der er ansatte f.eks. i Bilka i Fields. De lærer hurtigt at begå sig på fornemt dansk, for fru Jensen forstår ikke svensk.

  I øvrigt er det forkert at stille København op over for Stockholm. København er ikke på samme måde som Stockholm hjemstedet for en priviligeret overklasse. De dyreste huse findes efterhånden i Jylland. Men København er ved at opbygge et netværk i Skåne, som bestemt ikke huer den herskende klasse i Stockholm. Det kan man godt forstå også som skåning, for Skåne er aldrig blevet behandlet pænt af det officielle Sverige: Uagtet at landsdelen er helt nødvendig for Sverige, er det stadig udkants Sverige. Nu har Stockholm fået en chance for at genere skåningene og danskerne i deres bestræbelse på at skabe en fælles region.

 10. Af P Christensen

  -

  Den menige svensker hader ikke danskan. Og vice versa.
  Men de har ladet radikale selvhadende despoter om at styre butikken.

 11. Af Niels Peter Lemche

  -

  HDP,

  Et indlæg (seriøst håber jeg) i filtret.

 12. Af henrik S

  -

  HDP jeg ser desværre ingen rigtig løsning på problemet.
  Der er alt for mange danskere og svenskere der ikke erkender at islam og muslimer vil ødelægge vores lande og vores kultur.
  Mærkeligt at polakker og Ungarn kan se det , men det er nok fordi de for ikke så længe siden har kendt til ekstreme ideologier og den ondskab dette kan medføre.
  Eneste løsning var , hvis vi deler landene i 2 områder. 1.Det område der ønsker muslimsk indvandring og 2.Det områder der ikke ønsker det.
  Det kan nok ikke lade sig gøre uden en krig , så der er ingen lykkelig udgang , desværre.

  Hørte idag radio 24/7 . Som sædvanligt drejede det sig om islam .
  Nogle “danske” muslimer udtalte at de selvfølgelig ikke havde noget imod kristne og jøder i Danmark da de jo havde samme religiøse “grundbog”.
  Underforstået at os som er ateister ikke var rigtige mennesker.
  Disse muslimer bad , som jøderne 5 gange om dagen .
  Men forskellen var jo at muslimerne reciterede vers fra koranen (sagt med respekt i stemmen).

  Der er Ikke noget at sige til at rettroende muslimer virker hjernevaskede.
  Hvis man år ud og år ind gentager de samme løgne 5 gange om dagen. Så er det klart man tilsidst ender med at tro, at det er den evigtgyldige sandhed.
  Det er den slags mennesker politikerne har lukket ind i vores tidligere så frie verden og det er disse mennesker vores børn skal forholde sig til.
  Man tror naivt at de kan integreres.Det ender med at vi bliver integreret.
  Deres tro er langt stærkere end vores.Vi har lært at tvivle .Det anser vi for en dyd.Disse mennesker anser det for en svaghed der foragtes.
  Disse mennesker bruges nu som forbilleder i radio 24/7.

 13. Af Erik Nielsen

  -

  H D P spørger hader Sverige danskerne, hel ærlig skal vi ikke se at få lagt den had retorik væk,og koncestrere os om at udbygge og bevare et godt naboskab, PS prøv at byde en Svensker på thebirkes fra en dansk bager,og du har en ven for livet.

 14. Af Unn.A Hallas.D

  -

  Jeg har været partner i et svensk/dansk firma i mange år.
  Fra 2005-2008/2009 var jeg ansvarlig for små/store fælles svensk- danske projekter. Forståelsesproblemer mellem de to nationer, afhænger af, hvor danskeren kommer fra, hvor svenskeren kommer fra og personens alder.

  De yngre svenskere fra Sydsverige forstår dansk, de forstår danskere fra Sjælland, men de forstår ikke jyder/fynboer særlig godt.

  Yngre Stockholmere kan dårligt, eller ikke rigtig forstå dansk og i hvert fald ikke danskere, der taler jysk og fynsk.

  Jeg fandt hurtig ud af i vores samarbejde, var det skrevne ord var nemmere end verbalt samarbejde

  Jyderne er normalt heller ikke gode til at forstå svensk, de forstår bedre tysk, p.g.a. nærded til Tyskland og tv.

  Husk på, at mange københavnere forstår ikke nordjyder, vestjyder, eller sønderjyder.

  Stockholmere taler heller engelsk med en dansk.

  Ældre svenskere og danskere, forstår dog bedre hinanden. De har måske set hinandens tv, som HDP nævner.
  Udbuddet af tv er blevet meget større og de unge i begge lande ser mest engelsksprogede kanaler, derfor lærer de ikke hinandens sprog.

  Jeg har undervist på en højere læreanstalt i flere år, jeg har haft både skånske og stockholmske studerende og her synes jeg stockholmerne var nemmere at forstå. Nogle skåninger taler så uforståeligt, at ikke engang mange andre svenskere kan forstå dem.

  Med min lidt større objektivitet, fordi jeg kommet fra endnu et andet nordisk land, mener jeg at kunne sige, at svenskere sædvanligvis godt kan lide danskerne.
  Svenskerne er til gengæld lidt mere selvbeviste end danskere. De er flere end vi er og de er lidt fromme.

 15. Af Jan Petersen

  -

  Vågn dog op for pokker. Helt almindelige svenskere og danskere har absolut intet med den politisk korrekte gøgerede at gøre. Alle helt almindelige svenskere og danskere bliver røvrendt – så det klodser – af en håndfuld renlivede politiske afvigere og psykopater! Smid den håndfuld på porten, og problemet er løst!

 16. Af Ali Baba

  -

  Eva Madsen
  Pas på armen!

 17. Af Henrik Knage

  -

  I 1876 sank der er svensk skib, ud for indsejlingen til Boston havn, med lasten fuld af Surstrømming. Efter skibsforliset har det vist sig, at surstrømming er et meget effektivt kombineret træ- imprægnerings – middel og insektgift, da Boston havn, selv den dag i dag, er den eneste havn i USA både på Vestkysten, samt på Østkysten, hvor bolværket ikke er angrebet af pæleorm.

  Derfor er det heller ikke svært at regne ud hvad det er der er gået galt i Sverige og med svenskerne. De er kort fortalt forstenede i fortiden, og tvangsbremsede i udviklingen p.g.a. surstrømmingspisning.

 18. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ JAN PETERSEN

  ” Smid den håndfuld på porten, og problemet er løst!”

  Gid det var så let, men når størstedelen af befolkningen er afhængige af den førte politik og især velfærdsstatens ydelser som man er stærkt afhængig af, stemmmer folk på partier som lover medvind på cykelstierne og især bevarer ydelserne, som giver flertallet en lavestandard, som de ikke selv kunne oppebære ved egen indtjening.
  Derfor har vi en kronisk underskudsøkonomi som gør at væksten er gået i stå og vi dermed langsomt bliver fattigere.
  Baron von Munshhausens triks kan desværre ikke hjælpe os.

 19. Af Knud Madsen

  -

  Helt enig Eva Madsen!! 🙂
  Vi har afleveret vores brobiz til svenskebroen. Af de selvsamme grunde du nævner, gider jeg ikke komme til Sverige mere. Så må vi beværte vore svenske venner det bedre, så de orker at tage over til os, når vi skal mødes. 😀

 20. Af Jan Petersen

  -

  Bjørn Sørensen, så lad skramlet brase sammen. Når pengepungen er tom, SKAL tomhjernerne finde alternativer – såvel politisk som økonomisk!

 21. Af Unn.A Hallas.D

  -

  Der skulle have stået.
  “Stockholmere taler hellere engelsk end dansk”.
  HDP Jeg håber, at denne blog må have en terapeutisk virkning på alle deltagere, det virker som der er et reelt behov.

 22. Af A. Bierce

  -

  Svenskerne er verdens lykkeligste folk.
  Hvorfor?
  Fordi de har verdens bedste naboer.

  Skåningerne i Helsingborg har verdens bedste udsigt.
  Hvorfor?
  Fordi de har udsigt til Danmark.

  Orienten begynder i Malmø.

 23. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Henrik Day Poulsen

  Nej, Sverige hader ikke danskerne, men der har i mange år været skænderier mellem svenskere og Dansk Folkeparti. Det gik faktisk så vidt, at Pia Kjærsgaard for flere år siden forslog, at vi lukkede grænsen til Sverige. At Venstreregeringen er helt i lommen på DF har selvfølgelig også betydet, at de har måttet føre en mere kritisk retorik overfor Sverige.

  Moderate svenskere og danskere har ingen indbyrdes problemer – og jeg har da heller ikke som haft problemer med at kommunikere med svenskere i Sverige – så længe man husker at tale langsomt og tydeligt. Ej heller problemer med de mange søde svenskere som arbejder i København.

  Den meget uvenlige og nedladende retorik fra dansk side – især fra blå stue – har da heldigvis ikke påvirket dansker i negativ retning. Det viser en meningsmåling fra Greens i Børsen.

  Det erførste gang siden valget i juni, at rød blok står til et flertal.

  Mens opbakningen til Socialdemokraterne i målingen er uændret med 25,3 procent, så går De Radikale frem til 8,1 procent fra 4,9 procent i den forrige måling fra Greens.

 24. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt HDP, en total misvisende overskrift – Hader Sverige danskere?

  Koncentrer dig da i det mindste om problemet. En håndfuld politiske tomhjerner på hver side af sundet!!!!!

 25. Af Marc Lydd

  -

  Jeg tror såmænd ikke, at svenskerne hader Danmark og danskerne.

  Men enhver, der er så ulykkelig at læse dansk polemik, især her på avisen, må da drage den konklusion, at det danske kommentariat hader Sverige…

 26. Af Olav Nielsen

  -

  Jeg har arbejdet i et svensk firma i 17 år i en afdeling beliggende i København og har ganske mange svenske kolleger. Jeg tror ikke, at de hader os specielt. Mange af dem har pendlet i mange år, og meget få har skiftet til job til Sverige. De må kunne lide miljøet. De sætter sig dog hyppigst for sig selv i kantinen i modsætning til andre udlændinge, som gerne blander sig med hinanden og med danskere. Mine erfaringer fra arbejdspladsen er derfor ganske gode. Mine erfaringer fra besøg i Sverige er ikke så gode. Det er mit indtryk, at den danskervenlige fernis er meget tynd, og kradser man lidt i overfladen, så kommer der andre syn frem. De mener, at vi er upålidelige og useriøse og står fuldstændigt uforstående over for, at Transparency International hvert år kommer frem til, at der er mindre korruption i Danmark end i Sverige – det er godt nok på marginalerne, men den er god nok! Jeg føler mig ikke vel tilpas i landet. De er også meget aggressive over for danske bilister på motorvejene, som tyskerne er i Tyskland. Men Sverige har jo gennemgået en sjov udvikling. I firserne var svenskere og vesttyskere verdensmestre i alt ud i egen indbildning. Det gik jo godt. Begge lande fik så en alvorlig nedtur i halvfemserne, og det kurerede hovmodet. Da vi samtidigt vandt de fleste foldboldlandskampe forsvandt vores benovelse. Men nu er det jo gået godt i Sverige i en hel del år og de har genvundet lidt af selvtilliden. Men min grundlæggende opfattelse er, at svenskerne kun er danskervenlige så længe de er i stand til at opfatte sig selv som bedre end os. Kommer de i tvivl bliver de ubehagelige. Og så er Stockholmere et kapitel for sig. Virkeligt ubehagelige og arrogante, måske ikke alle, men alt for mange af dem.

 27. Af Frederik von Bülow

  -

  Ikke på overfladen, men dybest set, og dybest i den sveske folkesjæl hader de Danmark og danskere. Selv er jeg beslægtet med Pippilangstrømpe-svenskere og gran-gran til selv Carl Gustav, men også til skånelændinge og personer, der ar strøret med døde svensker over mark og vej over alt de kom frem, hvis man skal tro de historiske kilder. Den kamp Danmark har kæmpet med Mälardals-Sverige er ikke slut, den kæmpes stadig i udpræget grad af Uppsvenskere, der vier deres liv til at bekæmpe danskheden og danskere i Skånelandene for med næb og klør, at forhindre, at de nogensinde skule nærme sig Danmark igen. Det er nok ikke forkert at drage den slutning, at nogen af disse har gjort hvad de kunne for at fylde Skåne med tredjeverdensindvandrere, for at fjerne den folkelige samhørighed med Danmark. Den proces foregår stadig og er stærkt medvirkende til den abnorme indvandring til Sverige, og ja det er klart i strid med internationale konventioner og givet også en overtrædelse af Roskildefreden. Der er derfor ingen grund til at indynde sig hos svenskerne, men derimod al mulig grund til at konfrontere dem og stille krav, der f.eks. kan understøtte integrationen og det danske islet i Øresundsregionen.

 28. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt unfair markedsføring at søge nye klienter via en blog – FY!

 29. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ MARC LYDD

  Selvfølgelig hader vi ikke svenskerne, men derimod har vi lidt medlidenhed med dem fordi de ikke kan sige sige sin mening så frit som i DK.
  Men vi har også politisk korrekthed, og folk i offentlige stillinger udtaler sig sjældent.
  Jeg har familie i S og her til julefesten fik jeg fortalt at der skal man ikke udtale sig på sit arbejde, men mange svenskere har så sandeligt meninger som ikke svarer til det officielle Sverige.
  Det samme oplevede jeg for mange år siden i DDR.
  Et problem der er langt mere udbredt i Vesten i dag.
  Konflikten i mellemøsten og Ukraine bliver ikke dækket seriøst i Vesten men alt for ofte afspejler USA’s regerings opfattelse.
  Ja, hvor er den objektive reporteren blevet af må man tit spørge.

 30. Af Thor Arentoft

  -

  Hvorfor prøver du på at gøre det til en konflikt og til had, at 2 forskellige lande som Sverige og Danmark på en del områder er forskellige? Det er da naturligt.
  Jeg er Født Dansk og forbliver Dansk så længe jeg lever (72år nu) De første 30 år i Danmark, efterfulgt af 34 år i Sverige. Derefter 8 år som penionist i Danmark; og nu som pensionist i Sverige.
  Jeg har således et ganske godt indblik i både Dansk og Svensk politik fra 1974- til dato, og kan kun komme frem til, at det er dig og dine personlige problemer der kræver,at der SKAL være et had/kærligt forhold mellem Danmark og Sverige.
  Her i Sverige prøver ingen politikere at skabe splid mellem Sverige og Danmark, heller ikke SD.
  Fokuseringen på at der SKAL være had i Danmark mod Sverige er et Dansk fænomen, der er drevet til overdrift af DF, og deres måde at bruge Sverige som slagtræ, for at skaffe sig vælgere, der ikke ved bedre. Det er både simpelt og ondt at “lærde” mænd som dig, misbruger propagandametoder der påminder om 1930 tallet; og de medier der tjener stort på en nyttig idiot.

 31. Af Niels Peter Lemche

  -

  Thor Arentoft,

  Politikere og erhvervsfolk i Malmö er vist ikke helt enige med dig, men søger problemet i Stockholm.

  Jeg begyndte en forelæsning på Bar Ilan universitetet for år tilbage med at sige, at Danmark og Sverige har udkæmpet mange flere krige end Israel har med araberne, og at svenskerne elsker os, fordi de vandt alle krigene. Men det er vanskeligt her at slås med det latente danske mindreværdskompleks, som vi begge voksede op med. Få forstår rigtig, hvad det betød for svensk selvforståelse den weekend i 1992, hvor Sveriges økonomi brød sammen og kronen raslede ned.

  Men med Øresundskrisen er det løn som forskyldt. Den danske regering afviste at hjælpe svenskerne, da indvandringen blev for meget for dem, og så svarede regeringen i Stockholm tilbage med al balladen på Øresundsforbindelserne.

 32. Af Søren Von Marx Sørensen

  -

  “Mens opbakningen til Socialdemokraterne i målingen er uændret med 25,3 procent, så går De Radikale frem til 8,1 procent fra 4,9 procent i den forrige måling fra Greens.”
  NJH

  ja, men er målløs over det radikales fremgang.. 4 år med de egotrippere der, og ingen fatter stadig at de nedsatte topskatterne mere end den nuværende blå blok og mv..Folk må være rene idiote,r hvis de som dem og Venstre og Konservative ønsker 100% EU, åbne grænser og fri indvandring til velfærds-erodering og formindsket sammenhængs kraft?

  Men 8% er godt nok mange. Forhåbentlig blot en undersøgelse fra Politiken, uden for det radikale venstre parti hovedet kvarter?
  “Greens” lyder jo som Elbæk?, så den holder nok vand…Grøn luft overalt, men 100% radikal elitær politik.

 33. Af Thomas Nielsen

  -

  Jeg har boet i Sverige i snart 15 år og har et indviklet had/kærlighedsforhold til Sverige. Mit indtryk er at de politiske korrekte kulturmarxister, som Sverige har rigtig rigtigt mange af, ser Danmark og danskerne som et problem, primært fordi man har en forestilling om at en del af de indvandrerkritiske strømninger, som pt ruller ind over Sverige med fuld kraft har danske rødder. Mentaliteten ER anderledes i Sverige. Jeg mener oprigtigt at en stor del af svenskerne er udsat for et stærkt censureret mediebillede, hvor de massive problemer med invandringen bliver fuldstændigt fortiet. Mediecensuren og selvcensuren gennemsyrer således hele den svenske folkesjæl. Et eksempel på total censur er alle de tusinder af voldtægter som hvert år rammer de svenske kvinder. I Sverige er risikoen for at blive voldtaget ca. 10 gange så høj i Sverige målt pr. indbygger ift. i Danmark. Voldtægt er naturligvis er enormt problem, som fuldstændigt forties af de svenske medier.

 34. Af Jorn D.

  -

  Den svenske regering hader Danmark og danskere
  for
  vor modstand imod masseindvandring
  og
  fører det svenske folk bag lyset
  ved
  en politisk korrekthed, der er anti demokratisk og undertrykkende !
  for
  Der er to parter – den svenske regering og det uskyldige svenske folk !
  men
  Jeg har altid haft en svaghed for Sverige og svenskerne
  efter
  at have arbejdet som ingeniør for svenske firmaer fra Stockholm
  og særlig Bofors Elektronik i Karlskoga var “kanon” !
  idet
  medarbejdere og ledere i selv krigsindustrien, syntes at være
  gode humoristiske mennesker !
  og
  nogle af ingeniørerne vidste mere om Danmarks historien, end
  en gennemsnitlig dansker
  og
  da min kære afdøde moder engang for 30 år siden fortalte om,
  at
  Nostradamus har forudsagt borgerkrig i Skandinavien i 2032 !

  sagde jeg: “at vi slår Sverige i fodbold betyder vel ikke krig”
  men
  så gik det helt galt ( som RV i DK ) med de svenske politikere, der
  på udemokratisk vis totalt “kørte den svenske befolkning over” !
  alene
  for at følge opfordringen fra Amerikanske jødiske organisationer
  om, at i et “multi kulti kaos” mindskes antisemitismen !
  ja
  i Sverige er ligefrem for over 10 år siden oprettet et statsstøttet
  institut of Jewish Lerning med navnet Paidaia, med Barbara Lerner
  Spectre som leder (se på YouTube), med ovennævnte formål !

  for at “helbrede” Europa for antisemitisme, importerer Europas
  jødiske partier ( i Danmark præsenteret ved gammel T. parti de radikale ),
  de største antisemitter, nemlig muslimer til Europa ?
  men
  hvorfor skal det egentlig gå ud over hele Europa / verden, at jøderne
  i 5000 år ikke har vundet en popularitets konkurrence !
  men
  som grundlæggeren af jødiske Levi udtalte:
  “Der er intet som en krig eller konflikt, der fremmer omsætningen”!
  og
  der er de svenske politikere vist enige og er totalt gået i
  altødelæggende politisk korrekt synagogal selvsving !
  og
  Sverige har som Tyskland ført en “Kom bare do” politik
  som
  de åbenbart troede var en “gratis omgang”, men de kom sku – hele vejen !

  den svenske befolkning ”raser” nu over ”fremmed importen” !
  ligesom
  under anden verdenskrig hvor de svenske politikere leflede for nazisterne

  måske derfor kalder svenske politikere – i bondeanger – idag alle, der
  er kritisk overfor multi kulti koster kassen kaos – for nazister !
  og
  viser dermed deres hykleriske anti-demokratiske indstilling !
  men
  Sverigedemokraterne vil blive flere og flere
  og
  ydermere lyder det hult, når den svenske socialdemokratiske
  statsminister udtaler:
  “vort land er for lille til konflikter”
  men
  “stor nok til millioner af flygtninge og indvandrer” ! ( og så alligevel ikke )
  men
  hvorfor så ( som RV i Danmark ) “importere” 52 forskellige befolknings grupper,
  i ghettoerne, når blot 2 etniske grupper i deres hjemlande ikke kan
  udstå hinanden og forårsager dødelige konflikter !

  måske får Nostradamus ret i sin forudsigelse om borgerkrig i Skandinavien !

  ironi.mus

 35. Af Lars Petersen

  -

  @ Henrik Day Poulsen.

  DU SIGER “Hvorfor valgte Danmark i 00’erne en restriktiv indvandringspolitik, og Sverige ikke”

  Ha ha… for fanden menneske, er her slet ingen grænser for din systemmæssige uvidenhed ?.

  Fratrukket hurlumhejet omkring ex Jugoslavien i 90érne, har VKO regeringen gennem 10 år,
  haft en tilsvarende massiv indvandring, såvel det var VKO som reelt sammenfattede det vi i
  dag kender som den milliard tunge integrations-industri, skabt i handlingslammelsens tegn,
  og hvis manifestation af samme, cementeres af dette proforma “HUL-lemfældige” ID tjek..

  Dine ord omkring velfærdssamfundet, er ligeså skudt i hovedet, men dog mere forståelig,
  da du markeds-immunt score på fælles-tvangens udemokratiske design via andres lommer.

  Men ærlig talt.. dine lovprisende ord i relation til regeringen, og/eller DF isoleret, (afhængig af
  hvilken case, og deraf modpol du forstår problemstillingen, versus løsningen op imod), er så
  dinosaur-outdated, og system-fordummende, at du snart fremstår som direkte uintelligent..

 36. Af Benny B

  -

  Sverige er blevet kuppet af selvhadende socialister.
  Olaf Palmes aktivistiske udenrigspolitik har dannet skole og inficeret hele det svenske uddannelsessystem. Enhver Svensk student, med typisk svensk selvretfærdig og ophøjet mine, slører sig med palæstinenser tørklædet og kalder sig feminist.
  Man har det godt, når man er god og hetz mod vestlig og svenske kultur er obligatorisk.

  Fænomenet Mona Sahlin er værd at studere i denne sammenhæng og siger mere om Svenske socialister end tusind ord kan.
  her er nogle citater:
  “Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.”

  “Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.”

  “Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ”töntiga” saker.”

  Og så lige det citat som sikkert gjorde, at hun ikke blev statsminister:
  “Jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra.”

  I øvrigt påstås det, at hun er konverteret til fredens religion, den som gør kvinder frie og kaster homoseksuelle ud fra højhuse.

 37. Af J. H an sen

  -

  Den dag skulle jo komme, hvor vores godmodige svenske broderfolk ikke længere kunne modtage en meget stor del af de flygtninge, som Danmark har været med til at skabe i Danmarks forbryderiske krige i den muslimske verden.
  Sverige har historisk behandlet Danmark med en stor velvilje, godmodighed og fordragelighed.
  Ja, endog en form for høflig respekt.
  Svenskerne er jo i forhold til de brovtende og kluntede danskere et høfligt folkefærd.
  Men nu sætter svenskerne så bremserne i overfor Danmark.
  Danmark skal ikke længere løbe fra ansvaret for de flygtninge, som Danmark skaber.
  Det var sandelig også på tide.

 38. Af Inge Petersen

  -

  Af Niels Juul Hansen
  – 6. januar 2016 20:18

  Bemærk venligst, at det kun er hos Greens at Rød Blok står til fremgang. Så jeg tror ikke der er så meget at råbe hurra for når det kommer til stykket. At de Radikale står til så voldsom en fremgang hos Greens har jeg en lumsk mistanke om skyldes forespørgsel hos diverse lærere og klerikale segmenter. Lad nu bare se, når nu det viser sig, at Inger Støjberg vender hjem fra Bruxelles uden skrammer efter mødet om grænsekontrollen.

  Svenskerne ligger som de har redt. Det er nu ved at gå op for dem. Det er ikke uden grund, at Sverigesdemokraterne med Jimmie Åkeson går så voldsomt frem.

 39. Af J. H an sen.

  -

  Hvis der er et had imellem Sverige og Danmark.
  Så er hadet mest på typer som Day Poulsens side.
  Jeg kommer lejlighedsvis på besøg i Sverige.
  Og oplever intet had.
  Day Poulsen har i månedsvis fyldt sin blog med populistiske og hadefulde indlæg om Sverige.
  Kig dig i et spejl Day Poulsen.

  Day Poulsen.
  Hvorfor tager det ti får mine indlæg kommer på.
  Hvis jeg skriver hele mit navn?

 40. Af Daniel Hansson

  -

  Jag er svensk med dansk og norsk familie.
  Sverige hader selfølgelig ikke Danmark. Vi har felles kultur, er gode naboer og ligner meget på hinanden. Men i en verd fuld af krig og død, hvor medmennesker flygter fra hus og hjem, er det lidt svært att forstå den danske politiske linje. Nogen der husker Alan Kurdi? Måske føler svenske politikere lit mede ansvar over for verdsamfundet og mennesker på flugt en sine danske kolleger? Kun fordi vi er så lige, forventer sig nok SE lidt mere av DK i en krise som denne. Men alle flygtinger kan selvfølgelig ikke komme til SE. Så lige om lidt har vi sikkert en fælles migrantpolitik.

 41. Af J Andersen

  -

  Som ansat i en svensk virksomhed i Danmark og med utallige besøg i Stockholm må jeg bare konstatere en ting, svenskere ser ned på danskere og kan ikke lide dem!

 42. Af J Nielsen

  -

  “Fokuseringen på at der SKAL være had i Danmark mod Sverige er et Dansk fænomen, der er drevet til overdrift af DF, og deres måde at bruge Sverige som slagtræ, for at skaffe sig vælgere, der ikke ved bedre. ”

  Meget præcist af th. Arentoft

  “Det er både simpelt og ondt at “lærde” mænd som dig, misbruger propagandametoder der påminder om 1930 tallet”

  Eller To Minutters Had, som i 1984 …

  “Men med Øresundskrisen er det løn som forskyldt. Den danske regering afviste at hjælpe svenskerne, da indvandringen blev for meget for dem, og så svarede regeringen i Stockholm tilbage med al balladen på Øresundsforbindelserne”

  Også det er jeg enig i. Det er sådan det er forløbet, og derfor virker det ekstra bizart at brokke sig over den svenske grænsekontrol. Danmark har nærmest tigget og bedt om det.

 43. Af Frederik von Bülow

  -

  Lidt ude af kontekst nævnes problemet med at svenskerne ikke længere orker at høre på dansk, og straks slår over i engelsk. Jeg må desværre nikke genkendende til problematikken, svenskerne forstår ikke længere basal samtale på “nordisk”. Om problemet alene består i, at de meget sjældent hører dansk på radio eller i tv eller om de, et sted imellem obstruktion og dovenskab, bare ikke vil forstå danskernes forsøg på at tale “nordisk”. Problemet er i hvert fald af nyere dato for for 20-30 år siden var der overhovedet ingen problemer af den karakter.

 44. Af Brian Jørgensen

  -

  Daniel, der er millioner af mennesker hvor de kommer fra, nok til at udskifte befolkningerne i Sverige og Danmark flere gange over

  Vi er enige at vi skal hjælpe men det skal være i nærområder, der skal være en grænse for hvor mange der kommer

  Det er hovedløst at invitere alle op da det udgør en trussel mod vores kultur, og det er det Sverige har gjort, så er spørgsmålet hvem skal bestemme om vores kultur skal bestå, Mona Sahlin?

  Personligt er min teori med Mona Sahlin at hun hader svenskerne pga af hendes lille kredit kort stunt engang i starten af 90’erne hvor hun blev korsfæstet i pressen

  Spørgsmålet er om svenskerne i virkeligheden bare hader sig selv

  Elsker iøvrigt sverige

 45. Af Niels Juul Hansen

  -

  På min eneste charterferie nogensinde, til Rhodos, var vi på en interessant bustur arrangeret af rejseselskabet.

  Den søde guide sagde, at hun håbede at vi alle kunne forstå hendes, selv om hun ikke var dansker.

  Selskabets ‘Karl Smart’ afbrød hende ret uhøfligt og sagde, at problemet ikke eksisterede for danskere, fordi forstod nemlig svensk. Det var svenskerne, der havde et problem, hvortil den søde guide svarede:

  “Jeg er norsk”.

 46. Af Niels Juul Hansen

  -

  fordi vi……sorry!

 47. Af Søren Von Marx Sørensen

  -

  27 krige mellem 1520 og 1814 imellem folkehemmet og tebirkerserne….

  Det er vist meget normalt når men har adelige indavlet tosser der sidder på magten, eller blot er borgerlige?

  Israel har dog haft rødt lederskab her og der, som frasorteret en del krige og de fleste tåbelige aktøre? Ellers uden tvivl vil de have overgået os..De har vist opnået 21 på 70 å nu blot?..

  DK’s nødvendige krig mod sverige nu, betyder naturligvis at pensionister der skal nægtes penge og de skal flytte hjem før det er for sent. Men langt vigtigere at vi lukker for grænsen til broderlandet…En svensk indvandre er også en Dansk som vi så under vko regeringens 26 års regel, hvor de alle flyttet til malmø et par måneder, men ellers fortsatte med at tjene pengene i DK….Hvilke Danskere siden 70’erne,bor eller arbejder i dag i Sverige med deres sultelønninger? Kun den absolutte elite, eller dem uden behov for arbejde.

  Svenske studerende har totalt overtaget Danske uddannelsesinstitutioner, hvor de sidder på 25% af pladserne på tandlæge/læge studierne. Med Dansk SU og det hele til det dobbelte af den svenske..Dagen efter uddannelsen slutter, tager de hjem til det forjættet land..Samme med Norge, Island…På tide at få ryddet op her og satse på vores egne statsborgere kun. Så godt som ingen Danskere tager den anden vej, med deres dårlige studenter forhold.

  Den bedste model vinder for dem, vinder hver gang. Ikke den bedste for DK. Altså den fri bevægelighed i norden fungere overhovedet ikke i Danmarks interesser længere…

  Lad os starte med at stoppe bankudbetalingerne til Danskere bossidende i Sverige..Ingen Svenskere mm. de nasser på det gode danske system som studerenede, forbliver jo her i længden? De er ihvertfald yderst få…Den fri bevægelighed var god da den fungeret, men med europas fatale indvandrepolitik de sidste 25 år, bliver men nød til at se på helheden og fremtiden af hvad det betyder…Livet ændre sig, og hvad var godt i 1974 behøver ikke være godt i 2016. Så mangler vi bare at borgerlige fatter det!

 48. Af poul clausen C

  -

  Der er undtagelser !

  Men generelt er svenskere totalt forstokkede , som en træstok.
  Og totalt dumme i hovedet. Vi andte forstår nemt Skandinavisk,
  men de klapper i som en østers og forstår intet dansk. Kun deres
  egen dialekt. (Hilbilies.) Jeg har boet der i 12 år nu. Lige på krigsgrænsen,
  Småland Skåne ,det gør det ikke bedre de hader jo hinanden.
  Skåninger kalder de for halvdanskere. I Skåne lavede de jo etniskudrensning.

  På grund af deres stivhed , står de nu i lort til halsen, (økonomisk ruin.)
  Det vil de være længe om at indrømme ! Men det sejler fuldstændigt.
  70% af politistyrken vil søge væk ,på grund af indvandrene.
  I Malmø (Sveriges 3 største by) er 25% indvandere nu ,i gettoen hvor
  politiet har givet op.
  Det er jo sygt……..Stockholms biskop vil fjer krusifixet fra sømandskirken.
  JA ! Det kan støde nogen. Hvor langt er vi ude ???
  Det sejler som i Danmark ,bare endnu værre !!!

 49. Af Daniel Hansson

  -

  Brian, du har helt ret i at vi ikke kan ta emod alle de millioner mennesker der er på flugt. Men vi trenger jo ikke att håndtere dem der kommer som pesten. Jag er dog ikke enig i at de er blevet inviteret til SE, det er alt for simpelt beskrevet. Majoriteten i SE vil ikke ha så mange. Men da alle kom under efteråret og det virkelig var krise, fanns intet hjelp at få, uden kun ’skyld dig selv’. Det er meget sverigebashing i dansk media av, for mig, uklar anledning. BTW er ikke Mona Sahlin representativ, lige så lidt som Pia Kjærsgård er representativ for DK. Jag elsker DK og det skandinaviske. Det må vi passe godt på.

 50. Af poul C

  -

  J.HANSEN.
  Det er populært og hade Day. Day er et hade objek ,og hvorfor er han det ??
  Det er fordi han er toppen og noget af det bedste vi har , i det ynkelige land.
  Uha det må man ikke ! Du skal ikke tro du er noget…..gentag janteloven…igen
  og igen ,i lille ynkelige Danmark. Ledet af socialistisk overklasse .

 51. Af poul C

  -

  Men ok ! Sverige er omsider omsider ved at vogne nu.
  Sverige Demokraterne er flere gange målt , Sveriges største parti.
  Den røde bande er ryste , og vil ikke forstå.

  Tænk til Sveriges største snopfest. Nobelfesten vil de ikke indvitere
  dette store parti.

  Der skal revotion til , og den er tæt på !!
  Det eksisterende ligger i ruiner !!

 52. Af Christian Engel

  -

  Hold nu op med al den snak om “de to gamle broderfolk”. Det er en sentimental konstruktion, som opstod blandt intellektuelle og kunstnere i starten af 1800-tallet. Skandinavismen fik i´ øvrigt katastrofale konsekvenser for dansk sikkerhedspolitik, vi troede vi havde hele norden bag os i opgøret med Preussen, men krigen i 1864 måtte vi som bekendt udkæmpe alene – uden svenske tropper.

  Det centrale er, at vi ikke har særligt meget tilfælles med svenskerne, hverken politisk eller kulturelt.

  Siden år 1000 har vi været i krig med Sverige i sammenlagt 134 år, der er vist ikke andre nationer, der har haft så mange konflikter med hinanden. Svenskerne stod bag den danske nationale deroute som nation 1600-1800, hvor Sverige flåede Danmark i stykker ved at fratage os de gamle østdanske landskaber og tilsidst Norge og efterlod os som en lille forvarsløs torso, som ikke magtede at tage kampen op mod Tyskland.

  Den overfladiske sproglige lighed er heller ikke meget værd. De fleste danskere er langt bedre til engelsk end svensk.. Vi har politisk-kulturelt meget mere tilfælles med f.eks. USA, hvor der er foregået en langt større udveksling i form af først udvandring og senere i form af marshallhjælp, Nato-medlemskab, film, litteratur, tegneserier og musik.

  Så svenskerne er ikke “pludselig” blevet fra Mars og danskerne fra Venus. Det er slutstenen på en 500 år lang udvikling, der startede med Kalmar Unionens sammenbrud omkring år 1500.

 53. Af Nicklas Johansson

  -

  Svenskar älskar sina bröder och systrar på andra sidan sundet. Tro inget annat.

  Danskar verkar ha ett mer sammanbundet samhälle med mer av bymentalitet än vad Sverige har.
  En förutsättning för mer kulturell och politisk samsyn i stora samhällsfrågor.

  Ett av de mest framträdande problemer vi i Sverige har är att den offenliga debatten har kidnappats av en elitistisk akademisk elit med välfärdsneuros.

  Många av dessa personer verkar inte ha någon överensstämmelse mellan sitt jag och sitt överjag, de vill vara av folket men har för länge sedan approprierat både språk och samhällssyn från akademikan. Likaså säger sig många vara av arbetsklass trots inkomster bortåt halvmiljonen.

  Dessa personer vet eg att någonting är fel med detta resonemang men det är ganska svårt som människa i dagens samhälle erkänna att man har brister och fel.
  Ganska typiskt för denna typ av tillstånd är att lägga egensansvaret åt sidan och då i stället lägga skuld på omgivningen.

  Därav kommer denna kompensering till, genom orationella uttryck i tex samhällsaktuella ämnen där personen tror sig kunna bekräfta och stärka sin identitet för att tillfälligt kunna lappa ihop gapet mellan sitt jag och sitt överjag.

  Detta har lett till den stora varböld som skapats i invandringsdebatten både inhemskt såväl som i relationen med våra grannar och övriga länder.
  Skitkastningen på Danmark är någonting jag som svensk skäms över.

  Må fridens liljor kanta våra vägar framåt!

  /Nicklas

 54. Af søren von marx sørensen

  -

  Hedder problemet dk-sverige ikke blot Olof Palme?

  Skandinavien har ingen anden der kan måle sig…Anker Jørgensen var nær med millimeter…Men Olof var Olof og den skandinaviske sjæl..

  Nicklas johansen, og overlever fra danske bønder under jeres mange invasioner af DK@

  Ikke normalt at en tåre trille ned fra en danskere mht. en svenskere…Sidste gang var for mig under mordaften af palme..Så svensk fjernsyn da, og resten af familien var gået til kojs..Jeg fik dem alle op, mener klokken var lo-11 og vi så alle med Sveriges television hvorledes de borgerlige endelige fik dræbt en modstander mod anstændigheden, Kalmar enheden, socialismen…Skandinavien største sorg var palmes død…Der døde en anstændig mand..
  hans borgerlige mordere er aldrig fundet…

  “Det er populært og hade day” ….paul c

  Jamen der er jo også her og der en del der at hade?

  27 krige mellem 1520 og 1814 imellem folkehemmet og tebirkerserne….
  Det er vist meget normalt når men har adelige indavlet tosser der sidder på magten, eller blot er borgerlige? Vi ser det samme med den nuværende regering og deres rusland politik…De gamle vko er tilbage i sin krigssti liderlighed..

  Israel har dog haft rødt lederskab her og der, som frasorteret en del krige og de fleste tåbelige aktøre? Ellers uden tvivl vil de have overgået os..De har vist opnået 21 på 70 å nu blot?..

  DK’s nødvendige krig mod sverige nu, betyder naturligvis at pensionister der skal nægtes penge og de skal flytte hjem før det er for sent. Men langt vigtigere at vi lukker for grænsen til broderlandet…En svensk indvandre er også en Dansk som vi så under vko regeringens 26 års regel, hvor de alle flyttet til malmø et par måneder, men ellers fortsatte med at tjene pengene i DK….Hvilke Danskere siden 70’erne,bor eller arbejder i dag i Sverige med deres sultelønninger? Kun den absolutte elite, eller dem uden behov for arbejde.

  Svenske studerende har totalt overtaget Danske uddannelsesinstitutioner, hvor de sidder på 25% af pladserne på tandlæge/læge studierne. Med Dansk SU og det hele til det dobbelte af den svenske..Dagen efter uddannelsen slutter, tager de hjem til det forjættet land..Samme med Norge, Island…På tide at få ryddet op her og satse på vores egne statsborgere kun. Så godt som ingen Danskere tager den anden vej, med deres dårlige studenter forhold.

  Den bedste model vinder for dem, vinder hver gang. Ikke den bedste for DK. Altså den fri bevægelighed i norden fungere overhovedet ikke i Danmarks interesser længere…

  Lad os starte med at stoppe bankudbetalingerne til Danskere bossidende i Sverige..Ingen Svenskere mm. de nasser på det gode danske system som studerenede, forbliver jo her i længden? De er ihvertfald yderst få…Den fri bevægelighed var god da den fungeret, men med europas fatale indvandrepolitik de sidste 25 år, bliver men nød til at se på helheden og fremtiden af hvad det betyder…Livet ændre sig, og hvad var godt i 1974 behøver ikke være godt i 2016. Så mangler vi bare at borgerlige fatter det!

 55. Af jan-egil johansen

  -

  Norge elsker dere kjære skandinaviske brødre og søstre! 🙂

  Få tak på Dj Clabbe, som kan megle! Kanskje han kan “bygge bro!

  I Norge liker/ gillar vi også Ract över disc!

  Hilsen en nordmann av både svensk og dansk slekt!

 56. Af preben jensen

  -

  Har rejst en del i Sverige, og af de mange svenskere jeg mødte, var ni af ti vældig flinke, gæstfri, høflige og kultiverede. Og ingen havde noget imod danskere, så hvis der er nogen der hader danskerne, er det nok kun de radigale svenske politikere, som jo er så mærkelige at de hader og foragter deres eget folk. Ligesom de radigale danske politikere hader og foragter deres egne landsmænd og landskvinder. På det folkelige plan er der ingen onde følelser mellem danskerne og svenskerne.

 57. Af J. H

  -

  Af J Nie lsen – 6. januar 2016 22:41

  I Jyllands Posten har der i årevis kørt en ualmindelig svinsk og hadsk kampagne imod Sverige.
  To bloggere har været frontfigurer.
  Jalving og Morten Uhrsk ov.
  De samme to bloggere som er frontfigurer i den fremmedfjendske hetz i JP.
  Jalvings had til Sverige stak dog ikke dybere end at han rejste til Malmø for at holde en tale til svenske nynazister.
  Nu går populisten Day Poulsen så de to personager i bedene.
  Kunne man forvente andet?

 58. Af preben jensen

  -

  Men flertallet af svenskerne er politisk naive og tror alt for meget på medierne og partierne og de politiserende kvinder. Den radigale politiske korrekthed er gået helt over gevind siden år 2000. Feminismen, kvindesagen, godhedsfanatismen og den kortsynede røde indvandringspolitik er blevet en religion i de politiske partier. Og resultatet er kaos, vold og mord. Plus tusinder og atter tusinder af sociale og menneskelige ulykker og tragedier.

 59. Af p jensen

  -

  Men også danskernes flertal er præget af naivitet. Eller uvidenhed? For også Danmark risikerer at ende i afgrunden. De radigale og skabsradigale med typer som jelved i spidsen osv. arbejder uafbrudt på at “berige” Danmark. En “berigelse” der foreløbig har smadret en stor del af velfærden, sundheden og infrastrukturen….. og som har mangedoblet kriminaliteten…………

 60. Af skaber filtret sig nu igen?

  -

  Danskernes naivitet viser sig bl.a. ved at mange er umådeligt sløve, træge og passive, selvom deres land og deres egen velfærd og fremtid er meget alvorligt truet. Ingen protester, ingen demonstrationer. Bortset fra nogle få og små plakater fra “for frihed”.

 61. Af preben jensen

  -

  Nogle kvinder er jo kloge og fornuftige, f.eks. Eva Madsen og Eva Selsing. Men flertallet af politik kvinderne i Sverige og Danmark er fuldstændig håbløse. Mona Sahlin og Jelved er gode eksempler.

 62. Af Jørgen Frølner

  -

  Jeg har boet og arbejdet i Sverige i 30 gode år af mit liv. Jeg er helt uforstående over den evige danske kritik af Sverige og svenskerne – er det misundelse? – Som i Danmark så er svenske politikers udtalelser ikke et udtryk for, hvad den almindelige Svensson tror og tænker. Svenskere er meget loyale overfor deres Socialdemokrati – dette parti gjorde Sverige til et rigt industriland. Men, som i mange andre lande, har de gamle partier i Sverige ikke fuldt med tiden – de lever i deres egen lukkede verden uden jordforbindelse – nøjagtigt som i Danmark. Tro mig – den almindelige svensker er lige så meget imod den voldsomme indvandring, som vi danskere. Min drøm er et meget større samarbejde mellem Danmark, Norge og Sverige i stedet for EU.

 63. Af A. Bierce

  -

  @J. Hansen – 6. januar 2016 22:11
  “Danmark skal ikke længere løbe fra ansvaret for de flygtninge, som Danmark skaber.”

  J. Hansen glemte, at sure tæer, nakkeost, lommeuld, ørevoks, racisme, fascisme, xenofobi og nedgroede negle er lidelser, som oprindelig stammer fra Danmark.
  Alle danskere burde hoppe i Øresund, hvis det ikke forurede så meget.

 64. Af J Nielsen

  -

  “Siden år 1000 har vi været i krig med Sverige i sammenlagt 134 år, der er vist ikke andre nationer, der har haft så mange konflikter med hinanden. Svenskerne stod bag den danske nationale deroute som nation 1600-1800, hvor Sverige flåede Danmark i stykker ved at fratage os de gamle østdanske landskaber og tilsidst Norge og efterlod os som en lille forvarsløs torso, som ikke magtede at tage kampen op mod Tyskland.”

  Måske var det på tide at komme videre, i stedet for til evighed at hænge sig i slaget på Solsortesletten i 1362 …

  “Den overfladiske sproglige lighed er heller ikke meget værd. De fleste danskere er langt bedre til engelsk end svensk.”

  Det er, hvad de fleste danskere bilder sig ind.

  .”Vi har politisk-kulturelt meget mere tilfælles med f.eks. USA, hvor der er foregået en langt større udveksling i form af udvandring …”

  Det land i Europa der har mistet den største andel af sin befolkning ved udvandring er …. Sverige. Deraf kommer vendingen “ødegård i Sverige”. Man forlod landet på grund af sult, det lider svenskerne ikke under længere, og det er måske grunden til er forholdsvis stor loyalitet over for landets regering. Det vi i DK kalder autoritetstro.

 65. Af Solveig Mølgaard

  -

  Jeg gør stilfærdigt opmærksom på, at ALLE politikere i begge lande er folkevalgte! Mine arbejdende år i Stockholm (medio 70’erne), var en besynderlig oplevelse. Mine attituder generelt bevirkede, at mine kollegaer betragtede mig som en spøjs fremmed fugl fra ’sydlandske’ Danmark;), som de ikke helt forstod. Omvendt fandt jeg mine kollegaer ret stive og formelle. Mit internationale miljø uden for arbejdspladsen bevirkede, at jeg ikke vendte næsen hjem til Dannevang i utide. Stockholm i 70’erne er så langt fra det aktuelle Sthlm . forstået positivrt. Jeg mærkede af og til en lille anti-danisme. Vi ER vidt forskellige, slet ingen tvivl herom, men had? Bestemt ikke!

 66. Af Hanne Boye Wrengler

  -

  Kritikken af Sverige og svenskerne, som ustandselig føres frem ikke mindst i den borgerlige presse i Danmark, er efter min mening total grundløs og forfejlet.
  Som dansker, der har været bosat i Sverige i mere end 40 år, må jeg erkende at jeg mange gange skammer mig over den måde hvorpå mine landsmænd/-kvinder udtaler sig om Sverige og svenskere.
  Det er mig ubegribeligt hvordan et- i egne øjne – så højtstående folkefærd som det danske kan komme med så mange tåbelige, vulgære, ja grove udtalelser, der ikke har det mindste hold i virkeligheden.
  Jeg har aldrig, aldrig nogensinde hørt svenskere udtale sig hadefuldt om danskere. Derimod har jeg læst så mange hadefulde indlæg af danskere om Sverige og svenskere, at jeg er dybt chokeret.
  Er der nogen der er ført bag lyset, så er det minsandten danskerne, som er gået på Dansk Folkepartis hadefulde propaganda mod tolerance og medmenneskelighed.
  Den gode Shakespeare havde desværre ret da han udtalte de berømte ord:
  “There is something rotten I the state of Denmark”.

 67. Af Ole Frank

  -

  Fri os dog for den slags barnagtige “dem og os” overskrifter. I øvrigt kan et land ikke hade nogen, men hvorfor gøre sig umage, hvis overskrifter kan “skabe overskrifter”

 68. Af Niels Peter Lemche

  -

  Ole Frank,

  Nej, det kan et land ikke med mindre det opfattes som en eksistens i sig selv. jeg har heller ikke nogensinde slået Sverige i fodbold, når man siger, at Danmark vandt i går. Jeg var ikke med på banen. Men sådan er det med den måde, vi identificerer os selv på.

  Og til de damer: Problemet er mest af alt misundelse ikke mindst hos ældre mennesker, der kan huske dengang en svensk krone var 1.33. Det er svært at slippe af med den slags forestillinger, også selv om det i dag er næsten omvendt mht. kronekursen. Men svenskerne har en tro på sig selv, som vi vist mangler, det jeg kalder deres Münchhausen metode: At rive sig selv op ved håret. De siger ikke lorteland om deres eget land, selv når det går skidt.

  Og det er ærlig talt irriterende, er det ikke!

 69. Af Henrik Knage

  -

  Send politiet på afspadsering, og sæt Fiskerikontrollen ind over for muslimske bifangster og svenskere, der har indtaget Surstrømming inden for de seneste 72 timer.

  Fiskerikontrollen er ret skrappe på ID området, det ved alle der handler med skipper Andersen Læsø.

  Da der er kvoter på fisk, bør der også være det på muslimer.

 70. Af Tommy Kellerman

  -

  Jag har en dansk mor och en svensk far och är uppvuxen i Sverige med många och täta besök till Köpenhamn men även till Jylland och Gilleleje.
  Vi köpte påläggschoklad på 80-talet och åt i Sverige långt innan Nutella kom, och svenskarna skakade på huvudet för vi svenskar vet ju oftast bäst, tror vi iallafall 🙂
  Idag har de choklad på “mackan”.
  Jag har följt dialogen mellan de två länderna mer tätt nu än tidigare.

  I modern tid har relationerna vårdats mellan Sverige, Danmark och Norge.
  Det har funnits svenskehistorier, på samma sätt som det funnits Norgehistorier och liknande.
  Skämt och drillande har alltid kommit fram och tillbaka över gränserna.
  Sverige har kanske alltid varit lite storebror i Norden och haft lite mer prestige än övriga länder i Skandinavien, men prestige och stolthet över våra hemländer är något vi alla delar.

  I Sverige så har man länge haft det morsomt över danskans “röd gröd med flöde”-lydende men aldrig haft en dålig respekt över för danskarna.
  Jag kan inte känna att Danmark är en måltavla för svenskarna, för precis som norrmännen så är de vårt brodersfolk, och deras problem är VÅRT problem, precis som vi nu måste lösa detta tillsammans för Nordens och vår skull.
  Mitt danska arv har jag alltid varit stolt över, och även om svenskarna i mycket är effektiva i sina vardagsliv och på företagen så tror jag att danskarna har ett härligare och lättsammare liv till vardags.

  Så nej, vi hatar inte danskarna, och vi är lika på många sätt men självklart har vi lite kulturella skillnader också – det är det som gör oss till de vi är.
  Flyktingproblemet är inget dansk-svenskt problem – det är ett världsproblem nu och i Europa så är det EU och vi tillsammans som ska reglera det.

  För att nå dit så måste SV/DK samarbeta och då gäller det att sluta peka fel och brister på varandra och komma med konstruktiva lösningar istället.

  Kramar og knus fra Sverige

 71. Af Henrik Gøtke

  -

  Der findes nogle helt enkle forklaringer på, hvor Danmark og Sverige er blevet så forskellige. For små hundrede år siden var Sverige verdens førende nation vedrørende racehygiejne. Denne lidet flatterende fortid blev der gjort op med ved at lave en 180 graders vending, således at svenskerne nu er verdens største “menneskevenner”, og da svenskerne med sædvanlig socialistisk selvovervurdering anser dem selv for værende et “foregangsland”, er det helt utilstedeligt, at den danske lillebror vælger at gå sin egen vej. Læs bogen The New Totalitarians. Bogen har en meget grundig gennemgang af svenskernes vej til totalitarisme. Den kan hentes gratis på nettet.

 72. Af E. C. Andersen

  -

  Danskere og svenskere hader ikke hinanden. Mange danskere har lidt eller meget svensk blod i årerne. Vores værdier er langt hen ad vejen de samme. Men demokratiet i de to lande forvaltes forskelligt. I Sverige er både Schengen, Dublin og demokratiet sat ud af kraft. De ca. 19% af svenskerne, som har stemt på Sverigesdemokraterne, har ingen stemme i Riksdagen. De svines til i medierne – når de endeligt nævnes – og alle problemerne med indvandrende skal man læse om i andre medier end de officielle. I Danmark har vi taget vores tørn og heftigt diskuteret indvandrerproblematikken. Senest har den meget store tilslutning fra vælgerne resulteret i, at man lytter til Dansk Folkeparti. Hvor ville jeg håbe, at man også i Sverige kunne vise respekt for folkets stemme. Lad os få nedbrudt den grænse, Sverige har sat op med hjælp fra Sverigesdemokraterne. Det er ikke danskerne, der hader svenskerne. Det er svenskerne, der hader svenskerne.

 73. Af bent jensen

  -

  Når man læser kommentarerne, skal man huske på at mange af dem er skrevet af indvandringsindustriens agenter og diverse alkoholikere mv. Yderligere skævvrides debatterne af filtret der favoriserer radikale og røde bloggere, mens dansksindede og nationalkonservative bloggere oftest blokeres af visse blogbestyrere.

 74. Af preben jensen

  -

  RAGNAROK KAN VÆRE PÅ VEJ TIL DE DANSKE BYER…..

  Det er så småt ved at gå op for svenskerne og danskerne at kommunistiske og radikale kræfter….forklædt som humanister…. er i gang med at voldtage og ødelægge deres lande. Og at voldtægten og ødelæggelsen kan slutte med økonomisk og åndelig fattigdom, med barbari, terror, krig og massedød i en hidtil uset målestok. Europa og Skandinavien er blevet ustabile områder, og hvis løgnekræfterne, nykommunismen, feminismen og pladderhumanismen ikke trænges tilbage, vil Europa om kort tid blive forvandlet til en mellemting mellem Afrika, Arabien og islamisk stat/det vilde vesten. Men foreløbig er det kun ca. 25% af svenskerne og danskerne der helt har forstået truslernes omfang og alvor. Resten snorksover lystigt videre. Og pladderhumanisterne har stadig INTET forstået. Blot se hvordan Jelved, bosse, stampe, johanne, sofie og post osv. fører sig frem.

 75. Af E. Larsen

  -

  Jeg har været meget i Sverige i mit liv, både på gennemrejse med familien og i forbindelse med sportsarrangementer som jeg har deltaget i.
  Kort fortalt vil jeg sige at jeg bryder mig ikke særlig meget om svenskerne (generelt).
  Jeg har aldrig oplevet en svensker bare forsøge at tale 2 danske ord, når man snakker med dem og selv gør meget ud af at bruge svenske ord til hjælp i samtalen.
  Hvordan kan det være?? Egoisme? Tror de at “deres sprog er bedre, større” end vores? .(Man kan forstå at Tyskland, England, Frankrig m.fl. ikke “taler danske ord”, men at man ikke kan konversere lige-gebrokkent med de nærmeste skandinaviske naboer er besynderligt.
  Deres holdning under WW2 og siden m.h.t. ukritisk indvandring m.m. er heller ikke specielt sympatisk.
  Men lige nu, har de pludselig fundet “de vise sten” og lukket deres lidt mindre grænser end vores, der er på ca. 70 km plus et par færgeruter.
  Nu fryder de sig så over at Løkke og Pind stadig ikke kan finde ud af at sende flygtninge tilbage til det EU-land de kommer fra – men i stedet GIVER DEM ASYL!
  Som HDP jo skriver er de vandret igennem 5-6 EU-lande, der skulle have visiteret dem. Men den er åbenbart for svær for Pind og Løkke at klare, så de udsteder da bare asyl stik imod hvad de ellers lovede. At DF ikke har 50% stemmer er ufatteligt.

 76. Af Mogens Rasmussen

  -

  Med hus i Sverige ca 90 km fra København gennem 15 år har jeg aldrig oplevet den store forskel på danske og svenske. Dog må jeg indrømme at vi har talt om evt at afhænde vores elskelige røde hus da forholdene især i de større byer bærer præg af den især muslimske indvandring. En ting er dog givet svenskere tale ikke imod det politiske flertal så en dialog om indvandring er ikke mulig. Er holdt op med at købe svenske aviser da mit gamle hjerte ikke vil kunne klare denne forløgne propaganda. Hvorfor protesterer så den almindelige svensker så ikke. Godt spørgsmål. Min teori er at man sætter pris på den velfærd som er opnået, der er langt mellem”husene” og især pressen fortier og vildleder endnu mere end den danske presse, hvis det ellers er muligt. Mine gode og søde naboer spørger selvfølgelig til hvorledes vi ser på indvandringen og da vi er særdele kritisk for ikke at sig helt imod stopper samtalen og der spørges ikke til problemet mere. Der er således forskel mellem danskere og svenskere – had nej – kun i fodbold. Er desværre bange for at den menige svensker først reagerer når det er for sent og problemerne også udbredes i hele det store land. En løsning og et stop for især den muslimske indvandring er ikke mulig, men det er jo også tilfældet i Danmark – så vi er i samme båd, men den ene sejle lidt hurtigere mod forlis end den anden.

 77. Af preben jensen

  -

  Den hårde kritik fra jalving og uhrskov m.fl. har ikke været rettet mod de almindelige svenskere eller landet Sverige, men mod medierne og den politiske “elite” i vores naboland. En “elite” der i årevis har bedraget og røvrendt svenskerne. Derfor er der en del indlæg ovenfor som rammer helt ved siden af skiven. Og “vi har selv valgt politikerne” er kun en halv sandhed.

 78. Af Flemming Ast

  -

  Nej ikke i Halland, Skåne og Blekinge, som føler sig mere danske. Men de hader Stockholm.

 79. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “HAD” –Eller ikke had ! –FN´s flygtningehøjkommisariat ! –Mener AT: Vores kloge Inger Støjberg og Marcus Knuth ! –Fører til “fremmed-had ” ! –Passer os fint ! –Så kan araberne/Afrikanerne godt pakke kufferterne ! –Frasige sig al “bistands-hjælp fra Mellem-østens social-kontor i DK.—Af hjertet TAK !—-Ydermere skal de såkaldte U-lande aldrig mere regne med milliard-bonusser–der kun fører til mere masse-overbefolkning i de ynkelige lande, der endnu ikke har fundet ud af AT: Sagen har 2 sider ! NEMLIG ! At–de ikke længere skal holde de naive danskere (venlig-boérere SF–og, hvad har vi )—-foran sig i misforstået godhed ! (de er bare dumme i nakken )—Vi vil have fred –for enhver pris ! –Og det skal være NU –Derfor elsker vi Inger Støjberg og Marcus Knuth ! –Der er faktisk danskere, der ikke er et masse-produkt –Men er individualister ! –Ligesom “les francais ” ! alors——Ps. Inger og Marcus ! –klø på og gør det endnu mere U-attraktivt for muslimer(især mænd) AT : myldre til lille Danmark og blive forsørget –og få, hvad de peger på ! (vores tanker går hermed til diverse Århus-borgmestre soc.dem., der har svigtet ægte-danskerne og grundlagt den hæslige “grimhøj-population incl. Moskéer i massevis incl førtids-pensioner til samtlige burkaklædte og lang-skæggede arabére ! ” –Det har ført til HAD ! i normal-danskernes tankegang !

 80. Af Eva Madsen

  -

  Jamen kære politikere – I kender jo alt – til alle de ulemper som tilstedeværelsen af muslimer er i vort samfund Danmark og Europa – så STOP dem nu med våbenmagt / grænsekontrol / politi / hjemmeværn samt frivillige medlemmer af skydeklubber og jagtforeninger og med opsigelsen af FN `s og EU`s menneskerettigheds / flygtninge / statsløsheds konventioner.

  Forlang at se Visa – har de ikke det og er de fra et ikke vestlig land så ud med dem – også dem der er ankommet.

  Gør nu noget !!! allerhelst i forgårs – den latterlige parodi på en grænsekontrol skal stoppes og PERMANENT virkningsfuld grænsekontrol skal indføres – også mod de øvrige nordiske lande.

 81. Af Benny B

  -

  Eva Madsen
  Helt enig, der SKAL gøres noget.
  Politikerne må gøre noget nu eller skride fra bestillingen.
  Rigtig grænsekontrol og asylstop nu!

  Og nu skyder de igen dernede i Paris, velkommen til de importerede problemer og velkommen til lavintensitets borgerkrigen.

 82. Af Rikard Höglund

  -

  Hej.

  Vi svenskar hatar inte Danmark och ej heller danskar – inte vi vanligt folk.

  Våra politiker, politruker, och ‘Bror Duktig’-despoter i de kulturmarxistiska media som dominerar många svenskars nyhetsinhämtning fruktar och föraktar däremot Danmark. Varför, kanske man frågar sig?

  Därför att Danmark visar att det går att göra saker på ens eget sätt, för ens egen skull, utan att till punkt och pricka lyda och ära de politiskt korrekta (eller värdegrundstroende), utan att hemfalla åt det senaste anti-vetenskapliga och irrationella postmoderna feministiska infallet.

  Därför att Danmark, under andra världskriget, visade Sverige att man kan stå på sig och ha sin heder i behåll, trots att man möter en våldsam övermakt.

  Vi, Sveriges folk, hyser en smått avundsjuk beundran för det danska kynnet, och jämför ofta den strypta och kanoniserade svenska ‘debatten’ med danskars frimodiga och frejdade frispråkighet.

  Men så är jag kanske en smula partisk då min bestemor kom över sundet med båt under kriget.

  Om allt vill sig väl så har vi snart gjort kort process med vår politiska adel.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 83. Af A. Bierce

  -

  @RIKARD HÖGLUND – 7. januar 2016 14:56

  Citat “Vi, Sveriges folk, hyser en smått avundsjuk beundran för det danska kynnet,”

  Når danskerne ønsker at få Skånelandene tilbage til Danmark, hater i svenskare Danmark och det danska folk: Frankrig og England tvang Danmark til at give sit kerneland til svenskekongen.

  Kamratliga hälsningar,

  alle danskare

 84. Af Erik Lund Hansen

  -

  Jeg tror da aldrig der har været had mellem svenskere og danskere men vi har haft 2 forskellige tilgange til flygtningsproblemet. Sådan er politik jo. Nu ser det imidlertid ud til at svenskerne har fået nok og er nu ved at lukke grænsen helt ned. Bare dog de havde gjort det noget tidligere. Ethvert fornuftig tænkende menneske har kunnet se at den tilstrømning der har været til Sverige ikke kunne blive ved.
  Har tyrkiske venner der bor i Malmø. De klager nu over, at der er alt for mange arabere i Malmø, så de gå med overvejelse om at flytte til Danmark.
  Glæder mig iøvrigt over at Norge nu følger strop med Danmark og får nogle love der gør det næsten umuligt for flygtninge at komme til Norge. Alle kan jo se at de 2 kulturer – den europæiske og den arabiske – ikke kan trives sammen. Se på Køln og andre større tyske byer nytårsaften og se bare i dag i Paris, hvor den arabiske vold endnu engang slå ned

 85. Af E. Larsen

  -

  Ja, kære Eva Madsen og Benny B., helt enig, men Løkke/Pind læser ikke danskernes vrede indlæg, de har både øreklapper og sorte briller på. De kommer ikke “på gaden” , de interesserer sig kun for SIG SELV, deres taburet, deres løn og deres eget liv. De er ligeglade med hvad f.eks. ASH beretter om Nørrebro – andre områder er endda endnu værre, DE kommer der jo ikke. Kun den radikale Allerslev elsker at bo der!! (selvfølgelig). Læs blogs fra de unge piger – der intet, INTET forstår, indoktrinerede som de er og har været igennem deres opvækst i skoler og medier.
  Nej, jeg tror desværre at “løbet er kørt” – vi er mange der har sagt det i mange år, at det her ville ske – intet er der gjort og DF, der måske kunne styre landet, HVIS de havde 51% – hvordan skal de få det?
  Nu er Løkke på 16%!!! Og snart må han smutte ned omkring de konservatives 3-4%.

 86. Af Ole Frank

  -

  Lemche “Men sådan er det med den måde, vi identificerer os selv på” Ja, men det er bare for dumt.

 87. Af t. sørensen

  -

  HDP.
  Som så mange gange før, er jeg fuldstændig enig med dig.

 88. Af Philip Andreasen

  -

  Hader Svenskere danskere, næsten, når man kommer op i nærheden af Stockholm ændres tonen og omgangsvilligheden bliver ofte negativ. Sidste sommer sejlede jeg til Stockholm i Skåne og Blekinge var der stor imødekommenhed, jeg spurgte om hvorfor vi blev taget så godt imod svaret var, vi kender jer jo så godt, men jo nordligere vi kom jo mindre villighed fra en del svenskere. I Blekinge, Ronnebyhamn blev jeg modtaget med stor hjælpsomhed og positivitet over at se en dansker i deres havn, jeg blev kørt ind til byen og uopfordret gjort opmærksom på at når dem fra Stockholm blev for vanskelige fik de at vide at de aldrig skulle glemme, sagt med et skælmsk blik, at Blekinge jo var okkuperet område ! og forøvrigt – den kirke du ser derhenne er Danmarks ældste kirke ( måske ikke helt men alligevel ) En anden Blekinger gjorde mig opmærksom på at i Kirkedøren i Rønneby kunne man stadig se mærker efter voldelig indtrængen og med hvad deraf følger når en befolkning ikke vil indordne sig. I Stockholm på Stortorget var sommerens bedste fortælling at Danske havde ihjel slagen 82 Svenske adelfolk der ikke ville som Christian 2. Tyran (regeringen) ville. Jeg havde nærmest indtryk af at de stod i blod til knæene men ikke et ord om de tusinde de og deres konge meget senere efter 1658 slog ihjel i Skånelandene blandt andet i Blekinge og Ronneby. Jeg har mødt en svensker fra Jönköping der holdt foredrag om etnisk udrensning på svenske skoler. Foredraget begyndte med spørgsmålet ” Hvor i verden er den mest effektive etnitsk udrensning sket ? ” svaret: I skånelandene ” jeg spurgte ham hvorfor han gjorde det Svar: De skal ikke tro at de er bedre end andre og så gode.
  Jeg har handlet med svenskere omgået dem privat og haft det godt sammen med dem men der er sket noget med dem og forholdet og med os. Sverige er et meget større land end Danmark og de har tradition for at ville indflydelsen uden for deres grænser, dette er ikke nyt og det er heller ikke nyt at vi danskere ikke vil underlægges på den ene eller anden måde, direkte eller inddirekte.

 89. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er forholdet Danmark / Sverige total irrelevant. Men såvel Danmark som Sverige er svinebundet af EU/FN traktater. Disse ratificerede traktater har forrang ift national lovgivning. Som små stater må såvel Danmark som Sverige bare lægge ryg til stormagten Tysklands for godt befindende. En stormagt kan tørre røv i traktater. Det kan en miniput magt ikke!

 90. Af P JEN

  -

  “FOLKESTYRET” FOREGÅR UDENOM FOLKET OG DET BEKÆMPER FOLKET….

  Vores folkestyre foregår nu udenom og hen over hovedet på folket. Valgsystemet er forældet, den folkelige deltagelse er næsten væk, og små sammenspiste kliker og familieklubber har sat sig på magten. Det hele bliver ikke bedre af mediernes svigt. Og alt for mange totalt uduelige kandidater får lov til at stille op. F.eks. unge piger der ser godt ud og som er fulde af ord, men som er forvirrede/tåbelige og uvidende om nærmest alt…………… eller som er rabiate feminister eller tossegode radikale utopister der er fulde af foragt for mænd, familier og deres eget land. Oveni er der så de sædvanlige pampere, europater, nihilister, vatnisser og kæmpe-egoister.

  Det er sådanne typer der for tiden smadrer løs på alt med velstand, velfærd og sikkerhed etc. og som fører både Danmark og Sverige mod ruin og undergang.

 91. Af P jen

  -

  Hader regeringen danskerne?…. er nok et mere relevant spørgsmål. For fra 0 over 1000 over 5000 er V og K nu nået frem til at vi godt kan modtage 50.000 EKSTRA indvandrere, som med familiesammenføring kan blive til 250.000 osv. Vil V og K gerne…….. sammen med R og de røde socialister…….. være bagmænd og bagkvinder for et oversvømmet og kriminalitets-hærget Danmark….?… Et Danmark hvor kvinder vil blive overfaldet i tusindvis som i Sverige og Tyskland……. et Danmark hvor skandaler, nedskæringer, nye sygdomme, konflikter, sociale ulykker og utallige unødvendige dødsfald vil blive den normale samfunds tilstand.

 92. Af P jen

  -

  Tænke sig, iflg. diverse kilder bruger systemet nu ofte 200.000 kr. på at give dansk-undervisning til en enkelt migrant. Men en DANSKER der er hjemløs kan få lov til at fryse ihjel på gaden.

 93. Af Hektor Heimlich

  -

  Svenskerne hader ikke danskerne men danskerne hader Løkke og Co

 94. Af Hektor Heimlich

  -

  De fleste politikere i Folketinget hader etniske danskere -mærkeligt det er os selv der har valgt disse vampyrer!

 95. Af Niels Peter Lemche

  -

  P Jen,

  hvis du dog blot kunne nære dig. Faktisk er der indhold i flere af dine mail her, men så kommer de vilde påstande om voldtagne kvinder i tusindevis.

  Jeg tænker på din mail 19.57, som faktisk peger på et problem.

 96. Af Niels Peter Lemche

  -

  Mogens Rasmussen,

  Som en, der bor mere end tredive kilometer længere ude end dig, kan jeg kun give dig betinget ret. Faktisk har overordentlig meget ændret sig i den politiske diskurs i Sverige. I Skåne bl.a. på grund af de tilflyttende danskere, der kommer fra en helt anden politisk tradition, men i Sverige i sin helhed specielt pga. SDs utrolige succes. Man kan lide SD eller hade dem, men de har virkeligt skabt en ny politisk virkelighed. Jeg ved det, fordi jeg allerede for seks år siden i mit parti (KD) gjorde opmærksom på, hvad der var ved at ske. De forstod det ikke dengang; men det det gør de så sandelig i dag.

  Men det er rigtigt, at den traditionelle svenske måde at demonstrere på er at sidde og se sure ud, uden at man foretager sig noget som helst.

 97. Af Kristian Andersen

  -

  HDP hader Muslimer. Også bedre kendt som en sygdom som kan behandles!

  • Af Henrik Day Poulsen

   -

   Kære Kristian Andersen

   Hvordan synes du lige det går med at holde et seriøst debat niveau?????

   Henrik Day

 98. Af Christian Engel

  -

  Kære Nielsen
  Mit indlæg er et forsøg på at dekonstruere ordet, begrebet eller diskursen “broderfolk” eftersom det bliver brugt meget som præmis i debatten. ´

  Jeg forsøger at belyse det historisk, krige, forbund mv. men det bliver afvist med, at det er så længe siden, og nu må vi komme videre. Prøv at sige det til jøderne og palæstinenserne.

  Så forsøger jeg med det sproglige, men får at vide at vi ikke er særlig gode til engelsk.. Nej, danskere taler ikke så godt engelsk, som en indfødt englænder eller amerikaner, men sammenlignet med folk i syd – og Østeuropa er der immervæk en forskel. De irere, skotter og englændere jeg har mødt på engelskstudiet har ofte tilkendegivet dette. Jeg tror endvidere, at flere danskere ved hvad “vindue” hedder på engelsk end på svensk..

  Så forsøger jeg med noget kulturelt – USA-samhørighed, emigranter, NATO, Marshallhjælp, kultur o.s.v. – men får at vide at flere svenskere end danskere udvandrede til USA. Det er sikkert rigtigt, men gør det dem til et “broderfolk” at de var bedre til denne aktivitet end os?

  Du skylder mig stadig at fylde noget i dette “broderfolk” begreb siden du ikke er tilfreds med mine eksempler. Hvori består vores broderlige tilknytning til Sverige?

  PS. Hvis jeg selv må have lov til at komme med et eksempel på broderlig samhørighed, så er meget af det, de har på de svenske museer og slotte, krigsbytte fra Danmark. Så noget kulturel udveksling har der da været.

 99. Af P. Torbensen

  -

  Citat.”Men det er rigtigt,at den traditionelle svenske måde at demonstrere på er at sidde og se sure ud,uden at man foretager sig noget som helst”citat slut.
  Korrekt men er Danmark bedre bortset fra diverse kommentarer på diverse blogs som Sverige mangler,desværre og kunne lære af.
  En rumæner som arbejdede på Fields og lagde over 200.000 m2 marmor på deres gulve udtalte-svenskerne er som en tyr uden nosser,han havde hus i Sverige og foragtede dem som “nosseløse”de sparker til borde og stole i deres eget hjem og går ud i offentligheden som tilfredse bedste borgere-en interessant kommentar fra en sydlænding for 15 år siden.

 100. Af P.S. Åmand

  -

  Her i 2016 når begge sider i konflikten deres “legitimeringsgrundlag overfor fremtiden”: Derfor gjorde vi, hvad vi måtte gøre! – Og fremtiden vil velvilligt se igennem fingrene med, hvad de gjorde – for vi elsker gode krigshistorier og hylder krigsheltene.

  Tænk hvis Mogens Glistrup havde fået ret i sin spådom om et fremtidigt “muhamedanerhelvede” – godt at vi knalder den slags “intelligente og klartskuende” til “demokratihelvede” i begge lande – vi har jo intet “muhamedaneri” nu, vel? Man ser intet om “muhameanisme” og “muhamedanere” i aviserne, de skriver om noget helt, helt andet og nogen helt, helt andre! Glistrup var altså idiot og vi tæskede ham fuldt fortjent ihjel – desværre fik vi ikke lov til at kigge med og få os en spiller i den anledning. Men-men:

  Overklasse Danmark får iskolde fødder, når de opdager, hvor mange af os danske slumrotter, der i smug glæder sig til at se YouTuberne, hvor de bliver halsskårne, så fik vi sgu da endelig gjort kål på de forbandede kapitalister, revet kirkerne ned og solgt alle de fisefornemme “kulturgenstande” . Sådan kan det sagtens gå. Yes-yes!

  Jeg ønsker begge parter både dansken og svensken en fortsat god krig … der kommer gang i den her i 2016 – befolkningerne skriger på mere krig og glæder sig til dåd og heltegerning, død og vild vold ligesom i spillene og i filmene … og vi fattigrøve, som ikke hverken har eller får dels i de gyldne privilegier fra det overklasse-Skandinavien som allerede nu kriges så skønt, ja vi kan faktisk være hamrende ligeglade med, hvem der vinder – alle får såmænd også husly, mad og sex i de islamiske lande, så … For Gud, Konge og Fædreland! – Allahu Akbar! – Lad den makabre dødedans begynde … nu hvor I ikke kan tænke på andet alligevel … Ha-Ha …

 101. Af Niels Peter Lemche

  -

  HDP,

  Det er som med Tom Lehrers gamle sang: The Protestants hate the Catholics, and the Catholics hate the Protestants; the Hindus hate the Muslims and the Muslims hate the Hindus, and everybody hate the Jews.

  Så i denne verden, hvor alle hader alle…

 102. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  HADER –Carina Lorensen Soc.dem. vælgerne ! ? –JA, det gør hun- derfor mener hun AT Borgerne skal straffes – straffes og straffes ! –Indtil de makker ret ! –Og vælger hende til næste valg ! —MEN NIX-nej det gør vælgerne ikke ! –Socialdemokraterne er blevet de rigeste i landet ! –De hæver nemlig fede lønninger i 30-40 år i den offentlige KASSE 1 !—Så, hvordan kan hun – og andre soc.dem. tro AT : Vi ikke kan andet end HADE dem !—??

 103. Af Jorn D.

  -

  Tom Lehrers var en klog mand, der med sin sang advarede sine om
  at
  jøderne ikke havde vundet en popularitets konkurrence i 5000 år
  og
  De synagogale radikale i DK har jo altid fundet på nye “sukker på den bitre pille” ord
  og
  det var det synagogale radikale venstre, der først anførte at flygtninge og indvandrer
  var
  en del af fremtidens globalisering, som vi måtte vende os til / finde os i
  og
  globaliseringen er jo sammensat af: glo-bal-i-ser-ingen
  selvklart
  at overgrebene i det Køln’neske “glo bal” og “nytårs knald” fandt sted, når muslimer ved
  at
  politi, presse og politikere i misforstået venstreorienteret politisk korrekthed
  altid
  reagerer ved “glo bal”
  med
  “i ser ingen” og “rapporterer ingen” og “fordømmer ingen” og “straffer ingen” – muslimer
  ja
  den misforståede politiske korrekthed er måske ifølge muslimer, det bedste ved Shengen !

  ironi.mus

 104. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jorn D,

  Det er en god idé at holde sig informeret via det lands medier, som man taler om. Balladen ved domkirken i Köln er åbenbart et årligt tilbagevendende fænomen. Derfor var politiet ikke forberedt på hvad der skete forleden. Men larm og ballade har været normen til nytårsfejringer det pågældende sted. Mere eller mindre organiseret kriminelle overgreb, der åbenbart nok så meget har til formål at skabe kaos og derved lette lommetyvene (nordafrikanske bander ifølge det tyske politi), det var noget nyt. OK, det sker nok ikke igen i Köln. Tænk, det kunne også have været massive terrorangreb. Men Europa har fået noget at tænke over efter 2015s begivenheder med terror og overgreb.

  Og så stemte danskerne nej til politisamarbejdet! Er der nogen, der har tænkt på at sende danskerne til en psykiater?

 105. Af P. Torbensen

  -

  Interpol er måske bedre end Europol ,først nævnte er vi stadig medlem af heldigvis og mon ikke de udveksler oplysninger til fælles bedste ??.
  EU er et monstrum af bureaukratisk centralisme ,hvor selv tidligere Sovjet institutioner blegner enten af benovelse eller apati og forundring.?

 106. Af Jorn D.

  -

  NIELS PETER LEMCHE: til Jorn D.
  “Det er en god idé at holde sig informeret via det lands medier, som man taler om”.
  “Balladen ved domkirken i Köln ….. (nordafrikanske bander ifølge det tyske politi)”
  ja
  sandt nok, men politiets fortielser og løgne er allerede påvist
  da
  man havde tilbageholdt 15 hvoraf 14 syrer og en afganistaner, alle med asylansøger dokumenter

  Køln’s politichef Wolfgang Alberts blev fyret for en time siden i følge Huffington Post
  ja
  han har vist ikke hørt til iblandt ærlige folk !
  men
  ang. psykiater, så kunne Day care være løsningen – Jeg stemte ja til politisamarbejdet !

  ironi.mus

 107. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jorn D,

  Bekræftet — Frankfurter Allgemeine

 108. Af Inge Petersen

  -

  Om Sverige hader danskere? Jeg tror ikke det er had, had er et utroligt voldsomt ord at bruge, men en vis form for antipati er ret tydelig og mere eller mindre kraftig. . Og da er det først når man er kommet nord for Skåne, Halland og Blekinge, at man kan mærke en køligere omgangstone.

  Derimod er der alt for ofte udtrykt på den danske side af Øresund – og især efter hvert nederlag i fodbold – at danskerne føler sig i den grad kanøflet af svenskerne. De får os til at føle os underlegne. Og når der så skrues op for retorikken i Stockholm, og svenskerne i Stockholm og omegn tillader sig at tale ned til os danskere og spille bedrevidende, ja så er det proppen nogle gange ryger af, og det ene ord tager det andet. Det er dumt af svenskerne at té sig så bedrevidende som de alt for mange gange har gjort, og den retorik de har brugt i forbindelse med den nuværende flygtninge og asyl problematik har ikke gjort det bedre.

  Vi er i Danmark rigtig vrede over den svenske måde at tale til os og om os, men had er det ikke. Vi synes de er direkte dumme og utroligt naive og at de prisgiver deres land, men had er det ikke. Dertil er vi alligevel kommet alt for tæt på hinanden.

  Had er den følelse, der i alt sin ustyrlighed fører til dannelse af blokke som f.eks. Islamisk Stat med alle deres psykopater, og der til er der heldigvis ingen i Skandinavien der kommet. Lige bortset fra en Anders Bering Breivik i Norge.

  Men svenskerne skal forstå, at de skal opføre sig ordentligt over for os og ikke stille sig selv op på piedestaler af selvgodhed. Det er det de betaler prisen for nu.

 109. Af Niels Peter Lemche

  -

  Inge Petersen,

  Og det er derfor, at SD er ved at ændre Sverige fundamentalt. Man må ikke glemme, at SD vokser hurtigere end DF nogensinde har gjort. Man kan lide dem eller ej; men overse dem, det var en fejltagelse af de traditionelle consensus-partier.

 110. Af J Nielsen

  -

  @ C Engel

  “Du skylder mig stadig at fylde noget i dette “broderfolk” begreb siden du ikke er tilfreds med mine eksempler. Hvori består vores broderlige tilknytning til Sverige?”

  Det giver jeg dig ret i at jeg gør.

  Der er et historisk fællesskab, i og med at en lang og konfliktfyldt historie har bragt begge lande til det nuværende stade, hvor der praktisk talt ingen konflikter er. Det er vel stort set kun med DFs forsøg på nationalistisk opvigleri siden midterafsnit 1990erne, at uenigheder er forsøgt genskabt.

  Man skal virkelig anstrenge sig for at holde fortidens konflikter i live. Det står i modsætning til for eksempel forholdet mellem Danmark og Island, hvor jeg har været overrasket over hvor køligt det kan være fra islandsk side, selv blandt unge mennesker. Og forholdet mellem andre nabolande, hvor konflikterne er lagt på hylden. UK og Irland, Tyskland og Frankrig, USA og Canada. Ikke broderfolk, og bliver det muligvis aldrig. Måske de to halvdele af Belgien, hvis landet brækker midt over.

  Der er et sprogligt fællesskab, som gør at selv om det talte sprog kan være svært forståeligt (og det gælder også inden for hvert lands grænser), så er det skrevne sprog umiddelbart forståeligt. Man skal stort set ikke lære svensk for at kunne læse det. På mit studium var lærebøgerne på første år på svensk, hvilket forekom pudsigt men ikke blev betragtet som et problem.

  Der er et kulturelt fællesskab, som ud over børnebøger og -film omfatter mere end 100 fodboldlandskampe. Og inden der bliver gjort grin med denne indtil for nylig regelmæssigt forekommende begivenhed kan man spørge sig selv, hvilke to andre lande der har formået at afholde et tilsvarende venskabsarrangement gennem så lang tid.

  Der er en konstitutionel samhørighed, idet begge lande er kongedømmer (dronningen før den nuværende var svensk) med repræsentativt demokrati. Valgsystemerne er nogenlunde ens (forholdstalsvalg) og selv de politiske partier minder om hinanden. I en helt anden grad end tilfældet er med fx. det britiske eller det franske system.

  Alt i alt langt flere fællestræk end forskelle.

  Man kan spørge, hvorfor er det ikke Norge der er vores broderfolk? Sproget er for eksempel endnu nærmere beslægtet med dansk. Der er problemet, at forholdet i udgangspunktet ikke er ligeværdigt. Norge var en del af Danmark, og har langt op i nutiden været kulturelt underhund. Man kunne ikke forestille sig Olsen-banden genindspillet på svensk. Igen et lidt fjollet eksempel, men jeg synes alligevel det siger noget om forskellen i mentalitet.

 111. Af J Nielsen

  -

  Så har jeg helt glemt at nævne møntunionen fra 1873, og pasunionen fra 1954. Det kræver en helt basal tillid til hinanden at gå ind i den slags samarbejder. En tillid, som Danmark ihvertfald har haft svært ved at udvise i andre internationale sammenhænge.

 112. Af Niels Peter Lemche

  -

  J. Nielsen,

  Nu genindspillede både nordmændene og svenskerne Olsen Banden. I Sverige som Jönnson-ligaen.

  Men hvis du ser lidt længere tilbage, så startede forbrødringen efter Napoleonskrigene med skandinavismen. Og selv om der ikke kom officiel hjælp fra Norge og Sverige i forbindelse med de Slesvigske Krige, så deltog en del normænd og svenskere heri. Den kendteste naturligvis General Olaf Rye, der faldt ved Fredericia.

  Svenskerne havde lidt flere problemer med det skandinaviske projekt, idet de tåbeligt besatte Norge i 1814 på et tidspunkt, hvor landet givetvis var blevet selvstændigt. Selv i 1905, da Norge erklærede sig selvstændigt, pønsede den svenske regering på at sende tropper til Norge, men blev stoppet af kongen, der sagde, at det var nok. Da man diskuterede nordisk militærunion efter Den 2. Verdenskrig, var det svenskerne, der sagde nej, hvorefter Norge og Danmark gik i NATO.

  Selv nu har svenskerne det lidt vanskeligt med at finde fodslag.

 113. Af Fru Jensen med den strittende F.U. lillefinger

  -

  Mage til udiplomatisk regering, som bliver uvenner med Sverige! Mide moses. Nå, men det overrasker mig ikke, for Løkkes politiske håndværk (= makværk) ender som regel i sky af flop (COP15, osv,osv,osv,osv)

 114. Af Rikke Nielsen

  -

  Sverige skal bare lære at forstå, at 80% af den danske befolkning ikke bakker op omkring Pia Kjærsgaards islamofobiske retorik.

 115. Af Uffe Staulund

  -

  @ Rikke ,Nielsen,

  Snup dig et AOF kursus i læsning af stemmefordelings grafer.

 116. Af Rikke Nielsen

  -

  Uffe Staulund, når du nu er så klog, kan du jo belære mig 😉

 117. Af Helge Nørager

  -

  Nogen vil nok mene at det var dumt af Svensken at importere en afdanket franskmand og gøre ham til kronprins i 1810, og konge i 1816.
  Deraf afledt de følgende begivenheder i 1814, osv

  Svensks elite, har ofte importeret, deres ledere fra udlandet, f.eks denne franske kriger. Som er stamfar til alle konger i Sverige siden da, fransk afstamning.

  Dansker tog regenter fra Nord Tyskand, men ikke fra egne rækker.

  Hvilket gør at det er lidt til grin at kalde den på tronen siddende slægt Dansk, den er tysk.

  Men sådan er der så meget.

 118. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  Philip Andreasens indlæg er absolut læseværdigt – den dag i dag undervises svenske skolebørn om historiens “mest vellykkede integration” nemlig besættelsen og den etniske nedslagtning af danskere i Skåne, Halland og Blekinge, hvor det danske sprog blev forbudt at tale – bl.a ved iværksættelsen af svensk masseindvandring ( det gamle trick ) – broderfolk – vor herre bevares..!
  Sveriges stormagts drømme blev først endelig knust, da den svenske hær måtte flygte fra russerne over den til frosne nordlige del af den Bosniske bugt i 1809 og tabet af Finland var endegyldig cementeret.

  “CVèt ser ud som flg.:

  Gustav Adolf d. IIs ( den største svenske konge til alle tider står der på hans gravsten ) hærgen i Tyskland i perioden 1630 – 1648 ( hans generaler, bla. Horn, fortsatte efter han selv faldt ved Lützen i 1632 trods sejren ved Breitenfelt i 1631)

  “Freden” i Roskilde i 1658 med tabet af Skåne, Halland og Blekinge for altid

  Den efterfølgende skånske krig med DK fra 1675

  Karl d. XIIs angreb og invasion af henholdsvis Polen og Rusland ultimo 1600-tallet/primo 1700 afsluttende med nederlaget ved Poltava i 1709

  Krigen med DK om Skånelandene i 1710 ( Store Nordiske Krig 1700 – 1720 )

  Flere krige med Rusland i slutningen af 1700-tallet

  Krigen med Rusland om Finland 1808/09

  Tyveriet af Norge fra DK ved “freden” i Kiel. hvor man mente, at Sverige skulle kompenseres for “tabet” af Finland i 1809

  og alt det andet…………!!

  Ja – med sådanne “venner” behøver man slet ingen fjender.!!

 119. Af Thor Arentoft

  -

  Hvis nu vi alle Skandinavien og EU kunde enes om at; uanset hvad som enhver demokratisk valgt regering har bestemt, som ikke er i konflikt med de aftaler som ER indgået mellem os, er det pågældende lands egen ret at bestemme.
  Flygtninge-krisen blev et test på sammenholdningen og solidariteten i EU; og konklusionen må være at EU dumpede med dunder og brag.
  1) Grense-kontrollen i EU? s yder-områder var utilstrækkelig.
  2) Faciliteter i nær-områderne fandtes ikke i tilstrækkelig omfang.
  3) Der fandtes ikke en organisation for en organiseret og koordineret instans for situationen.
  4) Det hverken kan eller må være op til de enkelte lande selv at beslutte om, hvad og hvor meget de kan og vil hjælpe med. Det bør besluttes i EU-kommisionen.
  Hvis den Danske Grundlov står i vejen for at delegera sådanne beslutninger til EU-instans; så må grundloven skrives om, eller også må Danmark udtræde af EU helt.

 120. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  I løbet af min skolegang havde vi i de sidste 3 år svensk i nogle af vores dansk.timer, vi skulle sågar alle til eksamen læse et stykke højt på svensk og så oversætte det. Skriftlig svensk havde vi ikke.

  Alligevel er det svært, og jeg husker, at jeg i nogle år i flere sammenhænge havde mulighed for at tale med folk fra Goteborg og Stockholm – det sidste nemmest; men alligevel slog jeg nærmest pr. automatik over i engelsk. Nok fordi jeg ikke forstod det svenske godt nok – og vanskeligt dem fra Goteborg.

  Jeg tror nu ikke, at der er grundlag nok for svenskerne og omvendt til at hade hinanden – selv om stor uenighed pt om indvandring og grænselukning mm.

  Modsat Days fortællen, hvor det var svenskerne, der slog over i engelsk.

 121. Af hasse gårde-askmose

  -

  Overskriften på b.dk
  “Hvad er baggrunden for denne adfærd hos muslimske mænd”.

  Hvad i al verden har ovenstående klumme med det at gøre?????

Kommentarer er lukket.