Værn om de rige

Af Henrik Day Poulsen 171

Regeringen med et flertal i Folketinget i ryggen vil afskaffe reglen om, at 25 % af boliger i et nyt byområde skal være almennyttige boliger. I København vil det med stor sandsynlighed betyde, at kun relativt velhavende mennesker vil have råd til at købe lejligheder i fx Ørestaden og Islands Brygge.

Rød blok med Københavns overborgmester Frank Jensen i spidsen, der mig bekendt selv bor i en af de flotte, nye boliger på Islands Brygge, er forventelig forargede og udtaler, at København nu vil udvikle sig til et VIP projekt; altså en ghetto for de rige.

Forargelsen mod de rige trives særdeles godt i Danmark. Danskere kan slet ikke acceptere, at nogen klarer sig bedre end andre. Vi skal med djævelens vold og magt alle være lige. Og hvis du tror, du er noget, så er der noget du har misforstået, som en gammel dansk sang fra 1970’erne meget rigtigt sagde. Frank Jensen og co. værner om den lille misundelse, som slår enhver innovativ tanke ihjel.

Med hvad bidrager rige mennesker egentlig med i en storby fraset at tilfredsstille Janteloven?
Ja, masser af skatteindtægter er jo en åbenlys fordel. Og dem vil Københavns Kommune jo meget gerne have fingrene i.

Men rige mennesker bidrager også med meget andet. Velhavere går mere ud og spiser og spiser generelt på finere restauranter. Dermed skabes der tusinder af arbejdspladser i restaurantionsbranchen og Danmark har et publikum, som kan vedligeholde, og betale for, den stolte madtradition, som alle danskere praler af med Michellin stjerner i stribevis.

Rige kører også mere i taxa, hvorfor taxabranchen får gavn af den privilegerede klasse.

Rige går også oftere i teateret og til koncerter. Institutioner som Det Kongelige Teater og byens museer lever således godt af velhavere, der skal underholdes.

Velhavere shopper også mere og holder derfor gang i butikkerne i Indre By. Og de shopper mere i de eksklusive butikker, hvorfor København kan drive luksusbutikker som Salvatore Ferragamo og Valentino. Det gavner igen turismen, da mange turister ønsker en by med luksusbutikker. Som følge heraf skabes der masser af arbejdspladser i detailhandlen.

Rige begår også mindre kriminalitet, så butikkerne i rigmandsghettoerne behøver ikke at frygte drengebander, som plyndrer og hærger.

Rige mennesker foretrækker at bo sammen med andre rige. Og det er der da intet problematisk i. Hvorfor skal en direktør tvinges til at bo side om side med folk, han ikke bryder sig om og intet tilfælles har med? Det er da kun for at tilfredsstille den lille misundelse og Jantelov, hvis man kræver det.

Og jeg kunne blive ved. Det eneste negative ved rige mennesker er, at visse fattige får ondt et vist sted og ønsker velhaverne hen, hvor pebret gror.

Men fattige mennesker må erkende, at rige mennesker gavner fattige og uden velhavere var København en fattigere by, både når det gælder økonomi og kulturtilbud. Tag den, og smid tudekiksen fra Jantelovslagret ud.

171 kommentarer RSS

 1. Af hr. pre ben jen sen

  -

  Boligpolitikken i de senere årtier udstiller hvor asociale og hykleriske politikernes store flertal er. Det er da sygt og ondt at man dårligt nok under almindelige mennesker tag over hovedet. De store huslejer er jo et angreb på både middelstandens og de fattiges økonomi og velfærd. Og hvis folk er rige, så er det jo ikke i sig selv en forbrydelse. Derimod kan smålig misundelse være en grim ting.

  Hvis politikerne kun vil skaffe boliger til de rige samt kulturfremmede udlændinge, begynder det at stinke rigtig grimt. Og faktisk er det jo sådan at Borgen er begyndt at drive titusindvis af danske fra middelklassen fra hus og hjem med uhyrlige skattekrav. Ublu og ågeragtige gebyrer, bøder, afgifter og ejendomsskatter mv. hagler jo ned over boligejerne, lige fra hårdtarbejdende lønmodtagere, håndværkere og forretningsfolk til pensionister og arbejdsløse. Og de stadig flere hjemløse, voldsramte eller syge danskere pisser politikerne på året rundt. Velfærdsstaten er i frit fald, men politikerne fremturer med at undergrave og ødelægge samfundet. Bl.a. har regeringen INTET EFFEKTIVT foretaget sig for at stoppe masseindstrømningen af asylanter fra Afrika og Arabien. En INVASION der næsten kun kan ende i en blodig og gigantisk katastrofe.

 2. Af Troels Andersen

  -

  Fint fint Day Poulsen,
  Bare de rent faktisk betaler skat i Danmark, så skal de være velkomne.
  Og så er der jo risikoen for radikalisering i alle ghettoer, så måske skulle de også bo med nogle almindelige mennesker.
  De kunne jo f.eks. vedligeholde pigtrådshegnet.
  Næh du, det er udansk og risikabelt for kulturen at lave flere ghettoer uanset om det er for rige eller fattige.
  Selv i Gentofte er der en god blanding af boligtyper og borgere.
  Lad os ikke kopiere de fejl man har begået i andre storbyer, hvor de rige skal bure sig inde for at være i sikkerhed.
  Det er rigeligt slemt allerede, når man hører mange personlige fortællinger om indbrud.
  Fang og straf forbryderne i stedet for at forsøge at holde de gode mennesker fra hinanden baseret på indtægt.

 3. Af hr. pre ben jen sen

  -

  PS: Det er jo næsten UTROLIGT, men de hjemløse danskere har Borgen givet en kold skulder gennem mange år. Og i dag er der både børn og unge, fraskilte mænd, ofre for arbejdsulykker, skilsmisseramte, ofre for sygdom, brand, kriminalitet og andet, som må leve på gaden. Men når det gælder indvandrere, så er der ingen smalle steder. Så vælter det frem med opvarmede telte, pavilloner, rækkehuse, hasteopførte boliger, millionvillaer, luksushoteller og slotte m.m. Og der bevilges milliarder af kroner til velfærdsservice og positiv særbehandling af de fremmede. Danskere kan fryse ihjel i gaderne, det er ligegyldigt, men afrikanere og arabere skal fra dag 1 indkvarteres så luksuriøst som muligt. Vi danske er blevet “untermenchen” og 5. rangs borgere i vores eget land pga. godhedsindustrien og de folkefjendske radigales og skabsradigales anti-danske politik.

 4. Af Benny b

  -

  Hvis nu fup asylanterne ikke stod forrest i køen til almene boliger, men pænt måtte vente i en lejer indtil, at de kunne sendes hjem igen, så ville der ikke være problemer med at finde boliger til studerende, hjemløse og enlige mødre.
  Men både den tidligere røde og den nuværende regering, synes at det er langt vigtigere at huse velfærdsturister end etniske Danskere.
  Spørgsmålet er hvor længe befolkningen forholder sig i ro og finder sig i dette tyveri.

  Et fromt håb herfra er, at politikerne en dag vil blive stillet retsligt til ansvar for disse overgreb på den oprindelige Danske befolkning.
  Hvis racisme paragraffen og retten kan bruges, som den gør pt. til at kvæle befolkningens protester, kan den også bruges den anden vej.
  De politikere som siden 83 har ført denne politik, burde stilles for retten og dømmes for de ekstra mord, voldtægter og den terror, som deres uansvarlige politik har medført.

  Se, det vil være en retfærdighedens dag og ganske sikkert blive en ny helligdag, som fremtidens generationer vil hylde og glædes ved.

 5. Af hr. pre ben jen sen

  -

  De stjæler dit land, dine byer, dine børn, din arbejdsplads, dine penge og dit helbred. De stjæler vores demokrati, boliger, kvinder og fremtidsmuligheder. De fratager os indfødsretten, privatlivet og vores menneskerettigheder, kultur og værdighed. De frarøver os hjemmets fred, den personlige frihed og sikkerhed og de udleverer vores børn og børnebørn til endeløse velfærdstab, ulykker og rædsler.

  I Sverige demonstreres det i denne tid hvordan feminisme, pladderhumanisme og nykommunisme plus masseindvandring kan føre et land og samfund frem mod kaos, bankerot, gangstervælde, velfærdskollaps, terror, krig og undergang.

  Hvem er “de”? Ja, det kan man jo tænke over.

 6. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Henrik Day Poulsen

  Du behøver ikke undskylde, at du er rig. Du har med en skatteyderbetalt høj uddannelse formodentlig knoklet hårdt for de mange penge, du har tjent.

  Men i Danmark ønsker vi ikke som du amerikanske tilstande. Flertallet af danskere har ikke spor imod at støde på mennesker, der tjener en del mindre end de selv, i deres dagligdag.

  Forleden var ‘min’ konservative borgmester fra Lyngby i Deadline for at tale om rige og fattige kommuner. Hun oplyste, at det var meget vigtigt for kommunen med de sociale boligbyggerier, da det var med til give en god balance i befolkningssammensætningen. Der var brug for folk fra alle samfundslag.

  Det er en hel anden tilgang end din elitære – hvor du tror, at et ønske om fairness er det samme som misundelse.

  Tyv tror hver mand stjæler!

 7. Af Arne Hornborg

  -

  Med en ældre sentens:
  ,,Styrk eliten, det trækker bunden med op”.

  Benny B.
  Jeg er helt, helt enig med dig.
  Et godt, præcist indlæg.
  Det er lige præcis dér problemerne ligger.
  Arne Hornborg
  Typografisk mediegrafiker/forfatter.

 8. Af Bjørn Nielsen

  -

  Du er da en helt speciel form for dum? Eller lever du bare ikke i de normale menneskers verden?

  (ja tonen er bevaret, jeg har bare lært at kalde en skovl for en skovl)

 9. Af Kim P Olsen

  -

  For en sjælden gangs skyld er jeg ikke helt enig med blogejer.

  En varieret boligmasse er vigtig for at en storby kan fungere – både socialt og økonomisk.

  Et krav om 25 % almennyttige boliger sikrer, at skolelæreren, politibetjenten, sygeplejersken og kassedamen har en mulighed for at bo i København. Det har intet med misundelse at gøre, at insistere på en kombination af ejer- og lejeboliger.

  Samfundsmæssigt er det tudedumt, at alle med en mellemindkomst eller lav indkomst skal pendle til arbejde fra forstæder. Det koster tid, penge og ressourcer.

  Iøvrigt: Nye almennyttige boliger er absolut ikke billige. Almennyttige boligselskaber drives på helt kommercielle vilkår, og huslejer på over 10.000 kr. om måneden er slet ikke unormalt i nybyggede almennyttige boliger.

  Frank Jensen er ikke dum (selvom jeg aldrig kunne finde på at stemme på ham).

 10. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Benny B

  Jeg ved ikke, hvor gammel du er, men der var da også ‘boligmangel’, før vi fik de mange flygtninge. Vi sender ovenikøbet flygtninge i teltlejre, selv om der rundt omkring står tomme boliger.

  Uanset hvad Henrik Day Poulsen skriver, ja selv om det handlede om trafikken i Nordjylland eller en simpel madopskrift, så kan du få det til at handle om flygtninge og indvandrere!

 11. Af Torben Holm

  -

  København bliver en underlig by, hvis der kun bor millionærer og udenlandsdanskere. Den vil blive hul på grund af tomme lejligheder, fordi disse kun bliver brugt, når udenlandsdanskerne er hjemme for at få hospitalsbehandling i det offentlige sygehusvæsen (som de ikke betaler til). Udenlandsdanskerne foretrækker at betale skat i Schweiz, England osv

  Og de rigtige danskere der skal arbejde i byen, må transportere sig langvejs fra, hvilket øger forureningen og trafikken.

  København bør være en by for rigtige københavnere, rig eller fattig, derfor skal der naturligvis bygges boliger, som almindelige indtægter kan betale.

  Alt andet er jo nonsens.

 12. Af Chris B

  -

  Ha ha, det bliver simpelthen bedre og bedre med Days stand-up show. Han skuffer virkelig aldrig!

  Stakkels Henrik Day; en bange, hvid, midaldrende mand. Hvis man nu ikke fokuserede på enkeltpersoner, men de overordnede problemstillinger, så kunne man spørge: hvorfor skal vi sikre diversitet i samfundet?

  Hvis Henrik Day virkelig har behov for at få dette spørgsmål opklaret, kan han jo bare se på de ghetto-dannelserne i både Gellerup Parken og på strandvejen. Det mindsker forståelsen mellem smafundsklasserne, skaber mistillid og fastholder folk i bestemte roller. (Bør en psykiater ikke vide dette?).

  Det har i mange år været Danmarks styrke, at der er solidaritet mellem klasserne og en overordnet sammenhængskraft i samfundet.

 13. Af Jimmi Ammitzbøll

  -

  @HDP
  Det er ikke at jeg har noget imod de fleste af de argumenter du kommer med, men det kongelige modtog i 2012 lige godt 600 millioner kroner i offentlig støtte. Skal det til, for at kunsten og kulturen kan blomstre?
  Skal den rige direktør have tilskud til privatskolen til børnene? Skal den rige direktør have støtte for at kunne klare sig?
  Hvis man ikke er for 25% almene boliger, så skal man vel heller ikke have andre goder fra velfærdsstaten (mens denne stadig står)?
  Vil man have total valgfrihed, må man også betale prisen.
  I 2013 udgjorde kulturstøtten 13,2 millarder.

 14. Af Ole Frank

  -

  Så har “ræben” Jnsen igen kigget i krystalkuglen – eller er det snapseglasset og mener at vide, hvordan fremtiden vil se ud. Han harcelerer igen mod de rig, som han omtaler som “de”. Han opfodrer til at tænke, hvilket han åbenbart ikke selv formår.

  hdp mener, at hans slags er uundværlig og gavner samfundet, hvortil kun kan svares “både og. 10% gavn – 90% unytte.

 15. Af Ole H H

  -

  Hvem er de næste vi skal være fri for at bo ved siden af.
  Homoseksuelle?
  Invalider?
  DFere og racister – det ville så trods alt give mening .
  Fallerede halvstuderede såkaldte psykiatrikkere?

 16. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “De rige ? ” ! —Ja, kære DAY ´ –“de fattige pynter ikke nogen steder “—MEN, du har vist helt “svedt ud” ! AT: Det er –de rige socialdemokrater –Alle off. ansatte –ALTSÅ dem, der lever af Erhvervslivet ! –Der pukler dag – og nat ! For, at få virksomheden “stor eller lille” –til at give overskud ! –Det er altså ikke dem, der “pynter” i de Københavnske luxus-byggeriér ! –Det er “social-borgmestre –departement-cheferne –Forgyldt for nylig ! MED 11 millioner kroner plus, at han har drevet den a på sofaen i flere år forinden, at han blev FYRET på gråt papir ! Med altså 11 millioner kroner –som den “lille skatteborger har slidt for ” !–Det er jo til, at brække sig over ! Ikke sandt Henrik Day ?—Det var LOFT han hed ! –ALTSÅ ! Korrumpérede off. ansatte –Det er dem, du siger –der flytter indi København !—Det er til AT: Brække sig over !–Så vi foretrækker PARIS !

 17. Af Søren revser

  -

  Værn om de rige.

  Flere bankpakker
  Flere skattely
  Flere landbrugspakker

 18. Af Michael Svensson

  -

  Så kan dine kommentarer da ikke blive mere udokumenteret. Dybt dybt useriøst.

 19. Af J H anse n.

  -

  “Rige mennesker foretrækker at bo sammen med andre rige. Og det er der da intet problematisk i. Hvorfor skal en direktør tvinges til at bo side om side med folk, han ikke bryder sig om og intet tilfælles har med?”

  Undertegnede bor ved siden af ganske almindelige mennesker.
  Og har ingen problemer med det.
  Day Poulsen må tale for sig selv.
  Ikke for vi andre.

 20. Af Kim Kaos

  -

  Det er da superfedt at vores dejlige by har fået en masse velhavere – det giver flere udbud til os alle.

  Men det er ikke så smart når en af deres skødehunde LA´s Lars Berg Dueholm sikrer kommunal støtte til eget boligområde.

  Københavns kommune bevilgede 1,25 mio. kr. til opstillingen af en glasskulptur i Ørestaden i den grundejerforening hvor Lars Berg Dueholm sammen med sin kone og formand for Grundejerforeningen Ørestad City Mikala Berg Dueholm.

  Den slags nepotisme stinker.

 21. Af Benny L. Nielsen

  -

  Fed ironi HDP – eller?

 22. Af J Ha ns e n

  -

  DF segmentet og det som er endnu værre, det er Day Poulsens rygklappere.
  Nu får de så takken.
  Day Poulsen vil ikke have dem boende i hans nærhed.

 23. Af Henrik S

  -

  De fattige røde må nu snart indse at de , gennem deres stemme , har skabt et samfund , hvor de helt forudseeligt bliver de første tabere.
  Nu kan de alle flytte sammen med islamisterne ud i gettoernes slum langt fra middelklassen og de kan alle hygge sig med fredagsbøn , vold og indbrud uden politiet rører en finger.
  Gennem deres stemmeseddel har de selv skyldige.
  Selvfølgelig vil de rige ikke længere blandes med fattige , når det går som i Kokkedal og Nivå.

 24. Af poul boie pedersen

  -

  Jeg skal i hvert fald ikke til hypnose i HDP univers, et plimrende fantasifoster uden nogen som helst jordforbindelse.
  Lad mig sige det straks. At forkæle de velstillede et helt unødvendigt. I disse tider klarer de det selv fremragende – men også stærkt sekunderet af det nuværende regimente, der sparer på fattigrøven og snolder pengene op i skattelettelser, afgiftssænkelser også på luksus biler, løbende nedregulering af selskabsbeskatningen, støtte til landbrugets lånebehængte fallitboer.
  At nogen har mere end andre er ikke i sig selv noget problem, men det er et problem, hvis nogen lades åbenlyst i stikken, eller at nogen har så absurd meget, at de udgør en politisk dominerende magtfaktor. Ikke bare forvrider det hele værdien af markedsmekanismen men det tilsidesætter også demokratiet til forel for kapitalvælde.
  Det så man voldsmt illustreret går i TV, hvor det af senatshøringer i USA fremgik, at Wall Street har vundet over statsmagten; de kan ikke retsforfølges for grove tilfælde af bedrageri (Sub prime skandalen, der udløste finanskrisen) og omfattende systematisk hvidvask af narko kartel penge, der flyder direkte til terrorgrupper i Mellemøsten. Det gælder selv de største og mest veletablerede banker, der er “too big to fall”
  Den grundliggende sandhed er jo, at også rigdom har en årsag, at selv om årsagen til rigdom undertiden følger efter en stor indsats under højere retfærdighedsprincip , er den faktisk altid er resultatet udnyttelse af en magtfuld placering i det økonomiske kredsløb, eller privilegier, der sådan set ingen indsats kræver.
  Det HDP og hans politiske forbilleder kæmper for, er en fattiggørelse af det brede Danmark, men en faldende efterspørgsel til følge. Når mindstelønne sænkes, sænkes det sociale sikkerhedsnet uundgåeligt og dermed trygheden på hele arbejdsmarkedet med den virkning, at lønninger og arbejdsvilkår bredt udhules.
  De borgerlige er voldsomt optaget af boligejernes tryghed, medens de systematisk undergraver almindelige lønmodtageres tryghed.
  Dermed sænkes den indenlandske efterspørgsel, og en del virksomhedsejere på det nationale marked, f.eks. i køkkenbranchen osv. vil mærke aftagende profitter, ledigheden vil stige, der vil komme pres på for endnu lavere sociale mindstelønninger og sociale ydelser. Danmark bliver, på nær en lille elite, fattigere helt som det er sket i USA..
  Faktisk en dette scenarie en lang spiral nedad i samlet velstand i landet, måske på nær for de, der lever af at eksportere varer til lande, der opfører sig lidt klogere, eller allerede har opsamlet en selvavlende formue, der iflg. Thomas Piketty ved passiv investering uden nogen arbejdsindsats over en lang periode i snit vil vokse mere end væksten i samfundet.
  Skal man illustrere visdommen HDP-s ræsonnement, kan man bare tænde, når Dowton Abbey kører over skærmene. I HDP’s logik skulle man vel også her nurse lorder og ladyer, fordi alle var afhængige af deres nåde og de sjatter, de måtte bruge på te salon, et forbrug der jo intet flytter, fordi det lokkes fra det ene til det andet sted. Forbrugskvoten hos de velstående er MEGET ringere end hos normalindkomstmodtagere.
  Det der batter, når økonomien blomstrer, er at alle har en kapacitet til forbrug af landets produktion, at landet udviser rimelighed overfor alle, og at alle føler, at samfundet er til fælles bedste. Det er det Danmark, der uden ydre fordele har bragt sig op i toppen af forskellige ranglister

 25. Af Clara Fønss

  -

  Københavns Kommune leder efter gode skatteborgere. Det er der ingen tvivl om. I mange planlagte områder stillet kommuner et krav om, at der i en boligbebyggelse skal være en bestemt procentdel almennyttigt boligbyggeri. Ofte er det omkring
  12-20 %.

  Dette er for at gøre andre en direktører og udenlandsdanskere muligt at bo i byen, eller i et bestemt området. For den der bygger, er det en belastning, fordi de ikke tjener så meget på de de sidste 12-20%. Det er kun kommunen og planlægningsmyndigheder, der kan stille disse krav om % del. Derfor lød der et ramaskrig i Århus for ikke så lang tid siden, da kommunen stillede krav om en vis % del af et bogligbebebyggelse, til almennyttige boliger.

  Områder ejet af udenlandsdanskere, giver ofte kedelige og døde områder, f.eks. området omkring Langelinie i København.

  Grundenes ejere, bygger med det formål at tjene penge og den der udvikler et område tjener også penge. Desværre skaber disse udviklere ikke altid gode eller inspirende områder, fordi udvikler fjerner ofte 20-30 af projektets værdi, inden byggeriets start og det falder ned i hans kommer og kommer ikke byggeriet tilgode.

  Det er sund fornuft at blande mennesker, det giver den største sammenhængskraft i et samfund.

  Som en af deltagerne nævnte var der i DR 2 en disskussion imellem to borgmestre en fra Odsherred og Lyngby Tårbæk. Der er stadigvæk 20%
  almentnyttige boliger i Lyngby Tårbæk kommune.

  Den sidste fordel er at blandede boligområder giver et afkast, således kan børnene leger med hinanden og løfter hinanden.

  Det er ikke godt med ghettodannelser, hverken rige eller fattige ghettoer. Når de rige begynder at lukke sig inde kommer kriminaliteten.

  Jeg kommer til at tænke på, om blogforfatter har set for mange amerikanske serier.

  Jeg tror ikke at amerikanske tilstande er godt for Danmark.

 26. Af Clara Føns

  -

  Der skal stå 20-30%
  Beklager.

 27. Af Thomas Jørgensen

  -

  Er det mon en helt forkert betragtning at Day Poulsens psykologiske funktion her på sitet er at komme med ekstreme ugennemtænkte provokationer så der kommer omsætning i biksen?

  Indholdet er jo vitterligt ikke af nogen særlig høj kvalitet, selv i vores mest velhavende kommuner findes der jo masser af lejeboliger af den ældre slags uden at det er noget problem for de fine mennesker der bor der.

  Golfbanen i Jægersborg Dyrehave er også åben for alle, ikke til at spille på men at gå ture i og rundt om. Her skal der vel også så laves hegn for at holde dyr og fattigfolk ude?

  Hvorfor den glæde ved atomisering af samfundet? Mig bekendt er den ikke efterspurgt af de rige selv, er det en religiøs dyrkelse eller er det bare et spørgsmål om at sælge billetter til showet?

  I så fald mener jeg det er en dårlig idé. Vi bliver ikke et bedre fungerende land af at gøre det ekstreme til det normale, det burde Berlingske også være med til at tage et godt gammeldags borgerligt ansvar!

 28. Af Yvonne Jeppesen

  -

  Henrik Day Poulsen er et glimrende eksempel på et menneske, der er helt ude af kontakt med virkeligheden. Den virkelighed, der omfatter alle mennesker, og ikke kun dem, der ligner Henrik Day Poulsen, hvad angår uddannelse, indtægt, boligforhold m.v.
  Nej, Henrik Day Poulsen, vi kan ikke allesammen være rige, men selv dem, der ikke er, skal vel også have mulighed for at få tag over hovedet. Der har været boligmangel i København i masser af år, også før 1960’erne og de første gæstearbejdere i større antal kom til landet.
  København og københavnerne skylder bestemt de rige (dine ord) stor tak for at holde byen oppe med jeres utallige restaurantbesøg. Det skaber jo masser af jobs, De rige kan selvfølgelig være totalt ligeglade med, om alle de tjenere, kokkemedhjælpere og opvaskere, der betjener dem og deres ganer, har et sted at bo, som de har mulighed for at betale for med den løn, som deres arbejde indbringer. Velbekomme, hr. Poulsen.

 29. Af Benny b

  -

  Niels Juul Hansen
  1. Tror du for alvor, at der kommer flere ledige boliger til Danskerne, hvis flygtninge kommer forreste i køen?
  Godt nok er du ikke for spids,. men selv du må kunne forstå mekanikken i udbud og efterspørgsel.

  2.Når den beregnede ekstraudgift for migrations politikken bare for sidste år kommer op på 10 milliarder, ja så kommer alle andre poster, som koster penge, til at lide under denne byrde.
  Hvis man har to sten i lommen og giver den ene væk, så er der kun en tilbage.
  Det burde du også kunne forstå.

 30. Af Lars Stegsted Rasmussen

  -

  Kære Henrik Day Poulsen
  Ja. Jeg stemmer borgerligt-liberalt. Og ja, jeg tror, at et markedsøkonomisk system er mere effektivt og mindre bureaukratisk end statstyret planøkonomi. Og, ja jeg tror, at løn og indkomst er afhængig af tidens og stedets tilfældighed, og at det derfor er helt OK at være rig.
  Men jeg tror altså ikke et øje på, at nogen bliver klogere på samfundet ved ikke at kende noget til samfundet. Det tror du åbenbart. For det er det du opfordrer til. Det er galt nok i forvejen skulle jeg mene.

 31. Af Per Frederiksen

  -

  “Rige begår også mindre kriminalitet..” Eller også er de bare bedre til at undgå at blive afsløret eller har nogle advokater og et netværk, der fikser det for dem…

  De rige vil gerne have pædagoger til at passe deres børn, betjente til at passe på deres fine biler, sygeplejersker til at hele deres sår, lærere til at lære deres børn at læse, butiksmedarbejdere til at sælge dem tøj, sosu’er til at passe deres gamle, men alle de, der gør det må selvfølgelig ikke bo i nærheden af HDP’s lille rigmandsghetto, hvor det at betale skat eller deltage i et fællesskab hvor man ikke altid vælger sin nabo er meget afskrækkende. Nej de må pænt flytte 40 km væk og tage toget til byen hver dag for at servicere de rige.

  Kan vi få lidt samfund – sammen?

 32. Af Christian Christensen

  -

  Kære Henrik,

  Hvis ikke det var så trist, var det faktisk lige så morsomt som “Snobberne” Frits og Poul.

  De stakkels fattige som må gå i “Møllers Kiosk” (Netto), ja og som ikke engang har råd til en filipinsk aupair.

  Det virker som om, at du har mere mod de “fattige” end omvendt. Du må gerne være rig og bosætte dig hvor du vil. Men at forestille sig, at blot fordi man er rig, vil man ikke kunne samme område som mindre-bemidlede, vidner mest om social inkompetance – ja eller på almindeligt dansk: Et overklassesløg – og på jævnt dansk: En snobberøv.

  Du kender måske nogen fra din studentertid – som havde stor glæde af, at bo i København og uddanne sig her. Måske var du heller ikke selv så rig dengang.

  Du skal også huske på, at de mennesker der skal servicerer dig på byens restauranter, mærkevarebutikker, teatre og taxaer, som du så nobelt og uselvisk forsørger OGSÅ skal bo et sted. Og dine – sikkert generøse – drikkepenge er ikke helt nok til en bolig på Bryggen.

  Det eneste din kronik har med Janteloven at gøre er, at man som fattig i hvert fald ikke skal tro at man er noget. Tænk at penge kan få een til at miste sin sunde fornuft og dømmekraft, at kun størrelsen på BMW’en kan fortælle dig hvor godt et “menneske” din nabo er.

  Tænk at man hellere vil bo ved siden af rockeren Brian Sandberg i Tuborg Havn, end en enlig mor med 3 unger og ekspedientjob i Valentino.

  Økonomisk, kunne jeg godt være din nabo. Man kan så spørge sig selv, hvorfor jeg bor i Rødovre? Det gør jeg fordi jeg ikke ville kunne lide at have hverken dig eller Brian Sandberg som nabo.

  Med venlig hilsen,
  Christian Christensen
  Rig og fra Rødovre

 33. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Per Frederiksen ! –Nææee –Vi kan ikke ! –Den tid er forbi, hvor man for “alt-i-verden ” Ikke må stikke ud ! –Altså alle skulle ligne hinnanden ! (mentalt” –Sociallisternes opfindelse ” ) !–De kan for vores skyld indtage hele København ! –Vi andre (ægte-københavnere) ER forlængst smuttet ud til mere interessante steder, hvor Poul Nyrup-Rasmussen med sin radikale kone absolut IKKE kommer ! –Vi undres i det hele taget over ! –Hvorfor de ikke forlængst er jaget ud af byén !–I Esbjerg er de heller ikke velkomne(dér, hvor Rasmussen er født ) –Fordi De dér stadigvæk IKKE kan fordrage folk, der ikke ligner dem-selv ! –til forveksling !

 34. Af Per Frederiksen

  -

  “Hvorfor skal en direktør tvinges til at bo side om side med folk, han ikke bryder sig om og intet tilfælles har med?…”

  Og det var så årets dummeste citat.

  Hvorfor tror du, at “direktøren” ikke bryder sig om “fattige” eller blot almindelige mennesker som naboer, eller hvem du ellers hentyder til?

  Hvad, hvis direktørens nye nabo er rig, men et dumt svin?

  Eller en “fattig” håndværker, der er en rigtig flink fyr, når man skal have lavet lidt sort arbejde på den nye carport.

  Hvad, hvis vi andre ikke kan lide vores naboer, skal vi så også kunne fravælge dem, eller er det et særligt privilegie for de rige?

  Hvem tvinger i øvrigt direktøren til noget som helst? Hvis din fiktive direktør ikke kan lide sin nabo, så har vedkommende jo i kraft af sin samfundsstøttede rigdom de bedste betingelser for at flytte et andet sted hen. Det gælder sjældent den fattige.

  Hvis jeg fik dig som nabo HDP, så tror jeg sgu heller ikke, det bliver hyggeligt, men det har ikke noget med indtægt at gøre….

  Og det handler slet ikke om jantelov, som er det mest misbrugte argument i de fleste dabatter.

 35. Af Henrik Knage

  -

  Det er nemlig rigtigt – sæt værn omkring de rige, så vi andre bliver fri for dem. Du er ved at blive voksen hr. psykiater 🙂

 36. Af B. Thøgersen

  -

  Hr. Niels Juul Hansen,

  Hr. Benny B. og hr. Preben Jensen må være ansat af DF til i døgndrift at skanne pressen for alle de artikler og indlæg, som med både god og ond vilje kan drejes om til at handle om indvandrere; dette selvfølgelig kun, hvis er muligt at komme med en negativ kommentar.

 37. Af Frank Lassen

  -

  Præcist, det kan ikke formuleres bedre. Og danskerne skal nok snart til at få fingeren ud og få tiltaget sig magten i vores eget land. Og her nytter det IKKE at stemme på DF som jo er blevet så stuerene at det er til at brække sig over. Selvom de er det største parti på blå side, så bøjer de sig forover igen og igen og tager hvad der kommer. Mens de har været Løkkes sikkerhedsnet, er der væltet 35000 globale golddiggere ind i landet – og de bliver ved med at vælte ind.

  Kig ind på Dansk Samlings hjemmeside, en forening med over 70 år på bagen og hvis værdisæt er kernedansk – og som vil levere Danmark tilbage til danskerne.

 38. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Nu skal vi danske ikke indbyrdes splitte hinanden danskerne imellem, det er den øjeblikkelige situation alt alt for alvorlig til, det er det islamisterne bevidst lever højt på, og udnytter vores interne daglige konflikter, at puster til ilden!
  Som dansk omgås jeg alle danskere uanset rig som fattig, idag tror jeg vi som danske generelt ligeglade med økonomisk baggrund andre danskere, at naturligvis kan findes nogle idioter i begge lejre, min erfaring at det har intet med den økonomiske baggrund at gøre.
  Der hvor det gik galt at nu de mange islamistiske velfærdsturister overtager landet, endda foretrækkes med fordele frem for etniske danske, i den sammenhæng forstår jeg udmærket et desperat forsøg, drømmen igen at bo et sted uden fremmede udefra, der gør vores liv vores fremtid til et helvede.
  Men specielle boliger for rige, som at tisse i bukserne for at holde varmen, boliger som islamisterne snart vil overtage kvit og frit!
  Vi danske må stå sammen, specielt nu, regeringen må virkeligt her og nu sætte STOP for islamistisk indvandring, den er problemet, islamisterne fra start ulovligt i Danmark, vores demokrati hviler på en millimeter hårfin ballance, at med de mange islamister kuldsejler land og demokrati…..resultatet ser vi at volden – kaos – anarki…islamisterne tager over…..
  Danske i Danmark nu 4′ rangs mennesker, det er problemet, som regeringen skal løse, at dansken igen (rig som fattig) bliver normale 1′ rangs borger i eget land.
  Hjemsend alle islamister, at de ikke som vi nu ser det: spiller danskerne ud imod hinanden!

 39. Af Stefan Sørensen

  -

  Jeg synes at det er fint hvis de “rige” vil have deres egne steder at bo. Til gengæld synes jeg også, at de så selv skal dække stillingerne der hører med til, at ethvert samfund kan fungere.. Mon de “rige” gider at være slamsugere, Rengøringsassistenter, opvaskere eller renovationsmedarbejdere? Fri mig for alt det pladder om hvor meget de bidrager til samfundet.. Alle bidrager på sin vis og der kan da findes lige så mange emner om hvordan de “rige” skader samfundet, som emner om hvad de gør godt..

  Det kaldes balance og det er nødvendigt i ethvert samfund for at få tingene til at gå op..

  HDP – Må din røv klø og dine arme være for korte! Hertil håber jeg at plejepersonalet, som skal hjælpe dig, har læst denne artikel, så de kan få dit latterlige kapitalistiske perspektiv ændret.

  FØJ!

 40. Af Jørn Dalmer

  -

  Godt gået Henrik! – Jeg synes også de fattige er noget rakkerpak. De fylder for meget og burde druknes i Storebælt, så vi andre bedre kan være her.

 41. Af Henrik Knage

  -

  De rige lever af de fattige, sådan har det altid været – og sådan fortsætter det.

  Hvis man skal tænke sig to rige der skulle forestille sig, at leve af hinanden – så kik på Bøje Nielsen sagen – så er der mindst én der bliver fattig – og derfor holder tesen om, at de rige altid her ret, ikke vand. Fordi hvis der kun fandtes rige, så døde verden af sult.

 42. Af Eva Madsen

  -

  Jeg tror Clara Fønns er et fantasifoster , et alias for en kendt blogger af hankøn – for det første er hun IKKE af hunkøn – og for det andet er “hun” fuld af l*gn – kl. 9.56 bekendtgjorde hun at hun skulle på arbejde ( på en anden blog ) og kl. 13.19 skriver hun her på bloggen.

  Enten er hun fuld af l*gn eller også misbruger hun ( han ) sin arbejdsgivers arbejdstid til at skrive her på bloggen. Føj – Føj – skam dig du uartige ” kvindemenneske ” . !!!!

  Af Clara Fønss
  – 17. februar 2016 13:19
  Københavns Kommune leder efter gode skatteborgere.—–

  Af Clara Fønss
  – 17. februar 2016 9:56
  Og iøvrigt inden jeg går på arbejde, jeg er blevet lidt forsinket. Nogle her på bloggen passer glimrende ind i Gustav Wieds verdensbillede, f. eks.
  Livsens Ondskab. Jeg synes også Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre og Liberal Alliance passer godt ind i billedet af Livsens Ondskab. Ædedolkenes Klub passer fint ind i de førnævnte partiets verdensbillede.

  Og i øvrigt har Day ret i at det er utåleligt at de rige ,skal finde sig i pøblens udskejelser – tænk på al den ødelæggende indvandring af muslimske analfabeter der foregår hver dag – pøblen gør intet ved det – ikke engang demonstrationer på Slotsholmen , Christiansborg , Fristaden eller ved grænsen.

  Og det allerværste er – at DF ikke holder op med at være støtteparti – til en mindretalsregering – der er EU liderlig – og ikke tør anbringe et skilt ved grænsen – hvorpå der står – fra i dag er der kun adgang for personer fra Mellemøsten m.v. med gyldig visa – og asylansøgere har nu vi rigeligt af – der er STOPPET for disse og fra i dag af – står den kun på udvisning og ikke indvandring. !!!

 43. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Eva Madsen

  Ja, det må svært for DF både at forsøge at være ’stuerene – et udtryk de selv ynder at bringe op i tide og utide – og samtidig tilfredsstille de mest rabiate på Berlingske Blog.

 44. Af Benny B

  -

  B. Thøgersen
  En rigtig ven du har fået der.
  Nej desværre får jeg ingen penge for min færden her på bloggen.
  Min motivation er af ren patriotisme og kærlighed til mine børn.
  Jeg skriver kun her fordi jeg frygter for mit lands fremtid.

  De siger, at gennemsnittet per dag er 41 asylansøgere og vi ved, at de koster 228000, – per år.
  Derudover skal vi så gange det hele med ca. 4 til 5 familiesammenførte så ender vi med et astronomisk beløb.
  prøv selv, at se hvor langt din rengekraft rækker.

 45. Af Henrik Knage

  -

  DF er blevet så stuerene, efter Pia Klæderssgaard har sat sin fede røv på Folketingets formandspost, at DF er blevet nøjagtig ligeså kedelig som Poul Nyrup Rasmussen – der fremsatte sætningen.

  Den bølge har de redet på siden han sagde det, som en surfer der rider på en bølge, uden at DF har lært noget af det.

  DF er aldrig kommet ud af flækken siden – for de kan ikke noget selv.

 46. Af Rasmus Olsen

  -

  Manhattan, New York, USA må – jævnfør Day Poulsen argument – være et af de sikreste, mest fattigdomsbekæmpende og harmoniprægede steder på jorden.
  Dette tillader jeg mig at anfægte. Det volds- og kriminalitetsplagede China Town ligger nemlig ligedeles på Manhattan, hvor jeg personligt har haft overfald tæt inde på livet under min rejse dertil.
  Men Day Poulsen vil nok da afvise mit argument med henvisning til de mange indvandrere, som opholder sig i New York. For det er vel deres skyld som altid?

 47. Af Katrine Larsen

  -

  Som psykiatrisk patient finder jeg det betryggende at høre, hvordan en psykiater faktisk tænker om de fleste af sine patienter…

  Mange psykisk syge har nemlig lave indkomster. Det skyldes, at de grundet sygdom ofte ikke magter at tage en uddannelse. Og af dette blogindlæg må vi vel konkludere, at godt nok er dr. Poulsen villig til at behandle sine patienter, men han føler sig dæl’me for fin til at bo i nærheden af dem. De kan tage deres medicin og gå!

  Jeg er så heldig, at medicinen virker særdeles godt på mig, så jeg til trods for skizofreni er under uddannelse. Mon dr. Poulsen finder mig værdig til naboskab, når jeg engang er færdiguddannet inden for landbrugsvidenskab? Eller skal jeg først eje et par herregårde med dertil hørende kreaturer?

  Ét er sikkert: Penge eller ej, jeg oplever ikke at have ret meget til fælles med dr. Poulsen…

 48. Af Rikke Nielsen

  -

  Jeg ville også være temmelig bekymret for den radikalisering, det vil give anledning til, at samle de rige i den Københavnske ghetto; det ville være på sin plads med noget lovgivning, der tvinger dem til at bo sammen med den almindelige befolkning.

  Bortset fra dette så er det indlysende at rige mennesker, der betaler skat i landet er en fordel for alle – ligesom en flygtning i arbejde er en stor skattemæssig gevinst.

 49. Af t. sørensen

  -

  Hvor mange millioner skal man have på kontoen/ egenkapital for at kalde sig rig? 1, 5, 10, 15, 20, 50 eller 100 millioner eller mere?

 50. Af Alice Aagaard

  -

  Vi har så travlt med, at ghettodannelser er usundt – for de fattige vel at mærke. Men for de rige er det åbenbart ligefrem sundt eller…? Mon ikke det er mentalt sundt for alle mennesker – selv for de rige – at være i kontakt med medmennesker, der ikke ligner dem selv? Mon ikke det gør verden større og mere nuanceret? Du skriver: “Hvorfor skal en direktør tvinges til at bo side om side med folk, han ikke bryder sig om og intet tilfælles har med? “. Hvem siger, han ikke bryder sig om dem? Hvem siger, de intet har tilfælles? Jeg bor i almennyttig bolig, men er både veluddannet og oplyst.

 51. Af F. Larsen

  -

  Det er vanskeligt at være uenig med dig!

 52. Af Niels Peter Lemche

  -

  BJØRN NIELSEN, husk nu Gwendolyn: Jeg har heldigvis aldrig set en (skovl) (Wilde, The Importance of being Earnest).

 53. Af Henrik Knage

  -

  Vi lever unægteligt i en underlig tidsalder hvor det til tider kan være svært, for ikke at sige umuligt, at kende forskel på læge og patient. Det lader til at at man skal være udlært i begge dele for enten at være læge, eller blive patient.

  Og det er de riges skyld – de røvhuller, men de dør sammen med vi andre 🙂

 54. Af Henrik S

  -

  Jan Ulrik Friis
  Du har jo evigt ret , men de røde har jo ikke ønsket noget dansk fællesskab med flittige og dygtige (læs rige) danskere.
  De har derimod ønsket at være gode overfor religiøse og dybt racistiske fundamentalister , uden at forstå , at det var dem selv der først blev ramt på velfærden.
  Så de ligger, som de selv har redt , dvs i rendestenen.
  Sammenholdet mellem danskerne er desværre blevet en by i Rusland.
  Det fremgår så tydeligt af ovenstående kommentare.

 55. Af Jesper Jakobsen

  -

  Lad os lave Lolland/Falster og Langeland om til de “nye fattiggårde” og genopfører stavnsbåndet.. Ikke at forglemme slavehandel.. Det må være lige hvad den 1% a den danske befolkning vil have. Så kan der handles med alle os almindelige mennesker til de job vi kan klare, og nå ja går en a os i stykker køber de bare en ny der er jo mange a os som får landet til at fungere, uden at skulle ha råd til at bo i bl.a. København og så alligevel ikke for huslejer på 10-15000kr. I nybyg/renoveret må da være for alle eller hvad ?

 56. Af P Christensen

  -

  Velhavere har dyrere vaner og skaber dermed arbejdspladser skriver HDP.

  Er det i praksis derfor at lønnen skal NED (for alle andre) og boligpriserne OP ?
  At “pyramidespillet” skal vedligeholdes ?

 57. Af Henning Svendsen

  -

  I en opgang er der fire apartment,de tre betaler selv for deres husleje og nu skal de så bare være med til at finansiere huslejen for en fjerde beboer der ikke selv har råd-det giver helt sikkert en dårlig stemning-men Børnehaven inde på Rådhuset er heller ikke for kloge.
  I de private boliger har kommunen og rådighed over hver fjerde lejlighed som oftes bliver fyldt op vilde hunde eller musik larm hele natten-ja de Røde forpester tilværelsen med deres sindssyge hærgen.

 58. Af Lars Petersen

  -

  @ T. Sørensen.

  ” Hvor mange millioner skal man have på kontoen/egenkapital for at kalde sig rig ? ”

  SVAR: Ca. 150 millioner kroner. Definitionen “RIG” i Danmark, er derfor vanvittig misvisende,
  da man kalder den rigere middelklasse for rig, i form af en indtægt efter skat på +600.000 kr..

  Det interessante er imidlertid, at hovedparten af middelklasse generelt, lever af velfærdens
  tvangs-tricks, via en voldsom overbetalt, og ofte overflødig markeds-immuniseret tilværelse
  på ryggen af andre, og som er SÅ belastende for samfundsøkonomien, at bilparken består
  af moderne trabanter, tilskuds-kaste-lønninger, og anden pis, lort, bræk, og svineri fra havet

  Men det mest mærkværdige er, at disse klienter, på en eller anden syg underfundig måde, har
  fået bildt sig selv, (og ikke mindst hinanden ind), at de er toppen af fødekæden, skønt de ikke
  kan være i tvivl om, at de tvangs-ernære sig af (andres) 1:1 lev. overskud. Hvilket selvbedrag.

 59. Af Clara Fønss

  -

  Kære Eva Madsen
  Jeg har mit eget firma og bestemmer selv over min tid. Jeg tager pauser når jeg vil. Jeg har et kontor i den indre by.
  Og jeg er skam en kvinde og jeg er i et mandefag. Der er måske ikke så stor forskel på kvinder og mænd, som I tror. Du er til gengæld
  ikke en kvinde. Efter dine udsagn om, at du har gået på en privatskole i 40/50 erne skulle du være mindst 70-80 år. Jeg har en god hukommelse. Dit sprog er for ungt.
  Du er slet ikke gammel, om du er
  DF er eller udlænding ved jeg ikke.

 60. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Hen rik S/ helt enig, vigtigt vi danske står sammen, og for en tid glemmer vores uoverenstemmelser rød/blå blog, danskerne imellem, indtil vi har bragt forholdene helt iorden igen, om jeg må citerer mig selv, fra Day Poul sens anden blog ‘ Omars brødre ‘ da jeg syntes vigtigt i situationen, mig selv: 16.feb ruar 2016 12: 08
  “Nød bryder alle love, alle konventioner og straffeloven kan sættes ud af kraft, vi har derfor brug for nødret, at Danmark bringes i nødretstilstand indtil forholdene igen bragt iorden, og sikkerhed, og den islamistiske overtagelse vores land er afværget, her og nu er betingelsen tilstede for nødret, for at redde Danmark, ikke vente til foråret, ikke vente til sommeren de nye horder af islamister fra syd! Uden nødret er efter min mening undergangen det danske folk forudsigelig!
  Regeringen må indkalde professionel hjælp, en håndfuld de klogeste hoveder, rigets bedste mænd, der kan tage os ud af katastrofen igen, katastrofen som Merkel og de radikale pladderhumanisterne har bragt os ned i!”
  Nettop det at sammenholdet imellem danskerne ” en by i Rusland”, som du Hen rik S beskriver det, kan sagtens gå i et Danmark uden islamister, men med islamister er det det rene selvmord, om vi danske ikke nu holder sammen!

  (Unskylder at jeg citerede mig selv, shame on me!)

 61. Af Kim Andersen

  -

  Ganske fint med mig at nogle er rige, men ikke fint med mig at alt for mange bliver fattigere og fattigere. Det er den tiltagende fattigdom vi burde tale om, at bruge et helt indlæg på at tale om at rige mennesker skal have lov til at være rige. Det er vel for fanden en temmelig fordrukken debat at tage.

 62. Af Jesper Lund Jesper Lund

  -

  Reglen om, at “kun” 25 % af boliger i et nyt byområde skal være almennyttige boliger, burde give rigeligt plads til “de rige”. Dem er der trods færre af end “de fattige”. Lad os undgå ghettodannelser. Ellers får vi måske svenske tilstande, hvor områder er udenfor politiets kontrol.

 63. Af Clara Fønss

  -

  Det er ikke kun farligt for København, at boligpriserne stiger og almindelige mennesker må flytte ud for at have råd til en bolig. Vi misbruger ressourcer og forurener, når vi kører fra sovebyerne ind til byen.

  Vi bruger tid på at køre til og fra, tid, som vi kunne have tilbragt med vores børn.

  Min lille virksomhed har tabt på, at huslejepriserne i indre by er blevet så tårnhøje. Den forretning, der forhandler mine ting, er blevet tvunget ud af midtbyen. Huslejen på 15-18 m2 var 16.000,- kr. Lejen blev hævet til over 30.000,-. Forretningen sælger emner, der repræsenterer dansk design. Med disse gigantiske huslejestigninger ender man med at støtte de store modehuse og udenlandske finanser. Hvor er Københavns Kommune? Rige danskere er fuldstændig ligeglade med dansk design. Hykleriet om at man skal støtte dansk design, er bare ordgylle. Betaler disse spekulanter iøvrigt noget i skat? Jeg tro desværre ikke.

 64. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Det er rystende og skræmmende, hvad der er ved at ske i Europa og Skandinavien. I TV 2 nyhederne i aften var der en reportage fra en forstad til Stockholm, hvor politiet ikke længere tør kører igennem pga, af kriminelle indvandrerbander, som har overtaget hele bydele. Politiet bliver overdænget med alt alt fra stenkast, Molovtovcocktails, skud, håndgranater og tør kun køre ind i området med civile køretøjer.
  Socialdemokraterne og de radikale partier har i forening fuldstændig ødelagt de homogene nordiske lande med deres landsforræderiske import og tilladelse af ukrontrollabel masseinvandring fra muslimske lande.

 65. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt iflg JP.dk nyheder –

  Thomas Vinterberg: “Jeg skammer mig over det danske ansigt udadtil.”

  Som dansker kan jeg kun replicere: Jeg skammer mig over de forbandede røde radikale kultur svin der tror, de taler på alle danskeres vegne. FØJ gemene kultur forrædere!

 66. Af Henrik S

  -

  Clara Fønss
  Jeg er bange for , at det er dig , der ikke følger med tiden eller moden.
  Du er underlagt markeds mekanismerne , dvs udbud og efterspørgsel .Med andre ord kapitalismen.
  Københavns kommune kan ikke hjælpe dig . Planøkonomi er ikke vejen.
  Flyt din lille forretning til Roskilde , Hørsholm eller skab dit eget store modehus , hvis du absolut vil være i storbyens slum.

 67. Af Henrik S

  -

  Jan Petersen
  Kan ikke siges mere rigtigt!
  Lad os håbe at danskerne snart får øjnene op for disse usle afskum og deres arrogante udemokratiske adfærd.

 68. Af Benny B

  -

  Jan Petersen
  Ja. jeg skammer mig også over Vinterberg.
  Hykleren glemte vist, at informere pressen om, at han IKKE har doneret hele sin formue væk til flygtninge og at han IKKE har stillet villaen til migranternes rådighed.

  Men det er altid nemmere, at være god på de andres regning.

 69. Af Frank A

  -

  Bedst som man troede og synes satiren Fritz og Poul var på spidsen, kommer HDP gudhjælpemig og fortæller at den slags snobber skam findes.

  Du er helt væk HDP. Nogen gange tvivler man reelt på din mentale habitus.

  @ Christian Christensen
  Godt brølt løve!

 70. Af Clara Fønss

  -

  Henrik S
  Nu repræsenterede denne forretning mange mennesker, det er ikke min forretning. Den repræsenterer det allerbedste indenfor et bestemt design.

  Jeg ved ikke om du har fulgt med i Strøgets kamp. Her ligger Matas og Synoptik, de kan ikke engang klare huslejen.

  Jeg kan høre på dig, at du spiller med på det hold, der mener, at vi helst skal støtte udenlandske modehuse og udenlandske investeringsfonde.
  Du er bagstræberisk kan jeg høre.

  Der er i virkeligheden ikke noget så gammeldags som f. eks. Nye Illum. Det er ekstremt smagløst og ligegyldigt indrettet. Illum taber penge næste år, danskerne er for nærige til dette nye Illum, som er både bagstræberisk, dyrt og umoderne.

  Jeg mener, at KK bør værne om dansk handel. Det synes du åbenbart ikke. Det er helt i orden, det har du lov til. Den forretning jeg har mine ting i er nu andetsteds.

 71. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt mente gode gamle Platon, at demokrati egentlig var den værste styreform af alle, idet det meget nemt ville blive et pøbelvælde.

  Og Platon havde ret – idag styres demokratiet af ligegyldige celebtraties fra underholdningsindustrien med let adgang til hjernedød TV news underholdning.

  Lortet brækker, ingen tvivl derom, MEN hvad bliver erstatningen – bedre eller værre?

 72. Af Frank A

  -

  “Af Henrik S
  – 17. februar 2016 21:44
  Jan Petersen
  Kan ikke siges mere rigtigt!
  Lad os håbe at danskerne snart får øjnene op for disse usle afskum og deres arrogante udemokratiske adfærd”

  Hvori består det udemokratiske?

 73. Af hr. pre ben jen sen

  -

  Flere af dem som har sendt sure opstød ind om HDPs debatoplæg, evner end ikke at læse indenad, evner end ikke at forstå en simpel tekst. Det er da IKKE bloghaveren der vil afskaffe de 25%. Det er da regeringen og mange af Borgens menige politikere/pampere. Enten misforstår tumperne ovenfor HDP med vilje, eller de dumpede i faget dansk mv.? Iøvrigt er et indlæg fra er ik lar sen tilsyneladende blevet slettet, men han er selvfølgelig heller ikke radigal.

 74. Af Per Frederiksen

  -

  Jeg har løsningen:
  Hvis en rig ikke kan holde ud at bo ved siden af en fattig arbejder, så kan han jo bare ansætte arbejderen og give ham en årsløn på en 10-20 millioner, og vupti, så har han en nabo, der er rig, som ham selv… Oven i købet efter eget valg, så HDP’s lille kabale kan gå op.

 75. Af Henrik S

  -

  Frank A
  Han respekterer ikke en demokratisk vedtaget politik.
  Værre endnu , han kritiserer denne beslutning uopfordret overfor udlandet.
  I demokratiske lande respekteres demokratiske beslutninger.
  Gør man ikke det , er man udemokratisk.
  Det kan enhver demokrat vel forstå!

 76. Af hr. pre ben jen sen

  -

  Hvis man ikke er klar over at Danmark og Sverige osv. er i gang med et ræs mod bunden, bør man nok læse artiklen “Plageåndernes legeplads”. Eller læs 180g/snaph og den korte avis. Så vil enhver med en IQ på over 90 få meget at tænke over. Sandheden er at Sverige har kurs mod vanvid og ragnarok, og med den kurs V og løk ke har anlagt, har også Danmark kurs mod statsbankerot og kollektivt selvmord.

 77. Af hr. pre ben jen sen

  -

  Også kronikken “Det store svigt” af asger aamund kan anbefales. Se også de øverste/tidligste indlæg i denne blog. Eller læs bøgerne “Forsvar for familien”, “EU = Europas fjende” og “Den forbudte sandhed”.

  For tiden beretter netaviser om at en guerillakrig/borgerkrig eller et folkemord kan være undervejs i Sverige, hvor vilkårene for de almindelige svenskere bliver værre og værre. Befolkningen plyndres, tyranniseres og terroriseres. Tusinder af kvinder er blevet overfaldet, tusinder af biler og bygninger er blevet brændt af, hundreder af svenskere er blevet myrdet. Osv…. osv.

 78. Af Allan Hansen

  -

  Om at bide til bolle.

  Nogle gange må man sluge en kamel
  – eller to.
  Men når det kommer sig til penge, så
  er vi vel alle vantro.

  – Hvorfor betale for mælken – når man kan
  få koen gratis?

  Alt det vi ikke må sige om læger!
  Kan man købe sig til en læge?
  Ja, det kan du tro man kan, det er jo det de
  lever af!
  En gammel kinesisk myte fortæller om en
  frø, der tog på market med en sund og rask
  ko, men vendte hjem med en syg kylling.

  Noget skal vi jo tro på!

  Amen.

 79. Af hr. pre ben jen sen

  -

  Sammenhold mellem danskere er der brug for, fordi en overlevelseskamp er begyndt. Fra V, K, S, R, SF og EL mv. skal ikke ventes nogen hjælp til at bevare Danmark. Derfor støt FOR FRIHED og hvad der ellers findes af dansksindede og nationalkonservative kræfter. Uden en folkelig indsats forsvinder demokratiet, civilisationen, velfærden og freden om kort tid.

 80. Af Daniel Thompson

  -

  Det er (ikke overraskende) gået fuldkommen hen over hovedet på HDP, at et af de aktuelt meget omtalte problemer ved den voksende ulighed er at når pengene koncentreres på færre hænder, så FALDER forbruget (hvis 1000 mennesker har råd til 1 restaurant-besøg om måneden resulterer det sandsynligvis i ret mange restaurantbesøg, men hvis 1 menneske har råd til 1000 restaurantbesøg om måneden, resulterer det nok alligevel ikke i så mange).

  Så dit argument er simpelthen noget vås. Som sædvanlig.

 81. Af Clara Fønss

  -

  Jeg tror vi er i Gøgereden, eller så er det Hassan wannabes, der skriver her til sidst.

 82. Af Frank A

  -

  @ henrik s

  Du ved godt hvad DDR stod for:

  Deutsche Demokratische Republik

  Du har nøjagtigt samme demokratiopfattelse som en Honnecker.
  Der måtte man heller ikke kritisere staten.

  Helt ærligt. Demokrati er jo intet med det at gøre. Så er det jo endt i flertalsdiktatur med ophævelse af ytringsfriheden.

  Pind vil have en Stasi-stat og du vil have en Honneckerstat.

  Velbekomme.

 83. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Henrik Day Poulsen

  I betragtning af et af de største problemer i verden er ulighed, så kan det godt undre, at du forsøger at leve op til Gordon Gekkos motto, ‘greed is good’ i filmen Wall Street.

  Hvis du ser på, hvad der har skabt de største rigdomme i løbet af dit arbejdsliv, så er det spekulation med andre folks penge – ikke hårdt arbejde eller initiativer indenfor produktion.

  “Danskere kan slet ikke acceptere, at nogen klarer sig bedre end andre. ”

  Hvem er de danskere du taler om? Den almindelige danske faglærte eller ufaglærte arbejder, landmanden, sygeplejersken, politibetjenten eller sosumedarbejderen? Er der overhovedet ingen grænser for, hvor nedladende du kan optræde?

  “Rige går også oftere i teateret og til koncerter. Institutioner som Det Kongelige Teater og byens museer lever således godt af velhavere, der skal underholdes.”

  Ja, allesammen institutioner der hovedsaglig er finansieret gennem statstilskud betalt af ovennævnte danske lønmodtagere.

  “Velhavere shopper også mere og holder derfor gang i butikkerne i Indre By. Og de shopper mere i de eksklusive butikker, hvorfor København kan drive luksusbutikker som Salvatore Ferragamo og Valentino”.

  Sludder og vrøvl. De fleste rige køber deres luksusvarer i Paris, Milano, London og New York . Udvalget er tyve gange større. København når ikke disse byer til sokkeholderne.

  “Men fattige mennesker må erkende, at rige mennesker gavner fattige”.

  Ja, du har ret. De rige erhvervsledere er alle fulde af løgn, når de til den årlige skåltale fortæller medarbejderne at det fantastiske overskud alene er resultatet af en kæmpeindsats fra medarbejdernes side.

  “Rige begår også mindre kriminalitet, så butikkerne i rigmandsghettoerne behøver ikke at frygte drengebander, som plyndrer og hærger.”

  Du har igen fuldstændig ret. Når rige mennesker begår kriminalitet, så foregår det ikke i den lokale Nettobutik. De har både revisorer og bankrådgiver, der fortæller, hvordan det let og smertefrit kan finde skattefiduser og skattely, så de slipper for at deltage i danskernes fælles husholdning.

  “Rige mennesker foretrækker at bo sammen med andre rige.”

  Hvorfor det, Henrik Day Poulsen?

  Hvad er der galt med almindelige, intelligente og sympatiske mennesker?

 84. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Henrik Day Poulsen

  Du taber alle DF’erne på gulvet, når du reklamerer for Liberal Alliances ego- og rigmandspolitik.

  Du bliver nødt til at puste til fremmedhadet igen, hvis du skal have dine sædvanlige rygklappere tilbage i folden.

 85. Af Tom Erne

  -

  HDP demonstrerer en eklatant udstilling af manglende forstaaelse for elegant kommunikation saavel normal dannelse.
  Begraensing eller afvikling af almen allokering kan aldrig begrundes med at “rige” – hvad definitionen saa end lige er- ikke vil bo side om side med folk de ikke bryder sig om (underforsaaet de hvad; fattige/almindelige mennesker/smaa mennesker?). Saa haabloest dumt et argument, betydende at en ellers vigtig principiel debat med et er skudt 2 aartier tilbage. Fjols!
  Byen -og ikke kun KBH- er naturligt afhaengig af en blandet demografi. Saa langt kan de fleste foelge med. Men det er naturligvis ikke ens betydende med, at det er en menneskeret at kunne bo paa 200 kvm praecis hvor man vil. Som saadan er kravet til almen allokering ved alt nybyggeri gammeldags socialistisk og misforstaaet, og som saadan er det fint at der bliver set paa om ordningen maaske har overlevet sig selv. Og hvad man med fordel kan saette istedet.
  Det har bare absolut intet at goere med rigmandsghettoer, eller at “rige” ikke kan holde ud at lade sig blande med andre (decideret fattigdom vil jeg insistere paa er af meget ringe omfang i DK). Saa tak for ingenting HDP – for paa forhaand at forplumre en relevant debat med dit haabloese aevl.

 86. Af Kim Nielsen

  -

  Så har Rema 1000 i denne uge en Dansk medister på 500 gram til 10 kroner!
  Jeg tror at de i artiklen nævnte butikker “Salvatore Ferragamo” og “Valentino” ikke kan konkurrere med den medister-pris. Jeg køber 5 pakker og fryser ned.

 87. Af Claus Frandsen

  -

  Det er da utroligt. Når rige klumper sig sammen er det iorden – men når fattige er klumpet sammen så er det en gettho og der oprettes gettholister og meget andet. Der er nu ingen der tager skade af at bo ved siden af nogen der ikke lige er som en selv

 88. Af Helge Nørager

  -

  Det kan tænkes at Hr. Henrik Day Poulsen, opfatter sig selv som værende rig materielt.

  Jeg opfatter ham dog som værende temmelig fattig, i ånden.

 89. Af J H ans en

  -

  En morsom blog.
  Day Poulsen fortæller sine klakører, at de er velkomne til at rose hans udgydelser på hans blog.
  Men de skal ikke vise sig i hans boligområde.
  Undtage hvis de skal feje fortove og lignende.

 90. Af Clara Fønss

  -

  Måske provokerer Blogskriveren bare. Det er ikke til at vide. Måske er han bare denne type, han beskriver?

  De boliger, der bliver bygget i København tilfredsstiller ikke nødvendigvis, behovet for mindre lejligheder. København er ved at blive støvsuget for mindre lejligheder på grund af forældrekøb til studerende. Der er for få kollegier og de er ret dyre. Investorer investerer ikke i kollegier, de tjener for lidt ved at bygge dem. Enlige arbejdende københavnere har derved svært ved at finde lejligheder til deres behov.

  Det kunne også være, at kommunerne i dette tilfælde Københavns Kommune, sætter gang i byggeriet, for at skabe jobs.

  Byggeudviklerne gnider hænder, her er der en indtjeningsmulighed og ved at 20-30% af investeringsbeløbet falder i deres egne lommer, er de fra start med til at forringe kvaliteten med 20-30% inden byggeriets start. Det er derfor fuldt ud rimeligt, at 25% af lejlighederne bliver almennyttige, det fjerner lidt af det, der falder automatisk ned i lommerne på udviklere.
  Et eksempel på udviklere er NCC. De er både entreprenører og udviklere, det er Skanska også og der er mange andre. Husk på NCC er et svensk firma. Det er Skanska også.

  Det er de almindelige skattebetalere, der betaler stor dele af disse investeringer på alle mulige måder, derfor er det rimeligt med de 25%.

  Og kære rigtig rige I får altid jeres. Jeg er ikke misundelig på de rige, rige dør også. Det kunne være interessant at undersøge de velhavendes skatteydeler til DK, mon ikke nogle af beløbende forsvinder direkte andre steder hen. Vi har for eksempel Asker Aamund en rigtig charmerende rig, længe bistandsklient hos bankerne. Hvem styttede bankerne, det gjorde staten og hvem er staten, det er os. Nu er han lidt rig igen efter salg. Efter at det rygtedes at hans tidliger firma var på vej med en bestemt medicintype solgte han del af sine aktier. De velhavende har råd til finasielle rådgivere og revisorer. Det er de selvfølgelig i deres fulde ret til. De skal bare ikke jamre så meget over de fattige. De har nok og får nok selv.

  Denne hulken over de 25% viser mennesker uden samfundssind. De vil bare have. Desuden er mange af os betragtede rige, bare lykkeriddere uden penge på bankbogen.

  En by bestående af vidt forskellige mennesker, er at foretrække og er en by med sammenhængskraft.

 91. Af Henrik S

  -

  Ja,ja lille Frank A
  Så siger vi , de havde demokrati i DDR .
  Er du så glad ?

 92. Af A. Bierce

  -

  Citat: “Rige begår også mindre kriminalitet, så butikkerne i rigmandsghettoerne behøver ikke at frygte drengebander, som plyndrer og hærger.”

  Riges kriminalitet er som regel underslæb, bedrageri, mandatsvig, kurspleje, dokumentfalsk, skattesnyd, socialbedrageri, skyldnersvig, konkursrytteri, bestikkelse, smugling, toldsvindel, momssvindel, lejemord, snyd med bilregistrering, flugt fra hotelregninger, luderbesøg som forretningsudgifter og andre ulækre fænomener. Årligt beløber det sig samlet til milliarder; mange gange mere end “petty crime”.
  Bortset fra disse småting er de rige hæderligenheden selv og er fede rollemodeller for små børn.

 93. Af Henrik S

  -

  Claus Frandsen
  Du har ret
  Hvis du mener , man ikke tager skade af overfald , voldtægt , tyveri ,bliver kaldt danskerluder , får sin bil brændt af osv.
  Samtidig med at man skal betale for disse “glæder”.

 94. Af Clara Fønss

  -

  Præcisering af tidligere tekst. Desuden er mange af disse rige mennesker, som vi andre tror er rige, bare lykkeriddere og somme tider svindlere, se Stein Bagger.

  Jeg ville ønske, at jeg turde være lykkeridder, men jeg har det ikke i mig. Derfor fremstilles mine ting i Danmark, ikke i Polen, Indien, Bangladesh, ved kummerlige forhold, og eller andre steder.

 95. Af Niels Peter Lemche

  -

  Og så lykkedes det for HDP igen igen: Han fik provokeret folk frem, så de bekræfter hans teorier. Kære venner, som har overfaldet ham: I har netop bekræftet det, han skrev. Tillykke med det.

  Vel, som statsansat hele mit liv er det nok så som så med millionerne. De virker nærmest som Egons altid tabte millioner.

 96. Af Clara Fønss

  -

  Til TOM ERNE med den elegante kommunikation.

  På næsten alle nyere mobiltelefoner kan man indstille sprog inde under indstillinger, under hjulet, selv om telefonen er købt i udlandet. Det ville gøre det nemmere for jer at kommunikere uden ae og så videre.
  Mvh CF

 97. Af Henrik S

  -

  Jeg har et forslag til en helt anden opdeling af boligområder:
  Man deler områderne op i mennesker der ønsker muslimsk indvandring og områder for dem der ikke ønsker muslimsk indvandring.
  Så kan alle de , der ønsker muslimsk indvandring , få alle de muslimske ungdomsbander for sig selv.
  Rig og fattig , højrefløj og venstrefløj kan selv fordele sig derefter.
  Alt bliver retfærdigt fordelt.
  Så tror jeg ikke der bliver problemer med de 25% sociale boliger , som der heller ikke var problemer med for 40 år siden

 98. Af Erik Nielsen

  -

  Alle dise rige mennesker i Days. Univers skal vel serviceres- hvor skal de bo ? Renovationsarbejderne – malerne- vvs’erne – pædagoger- sosu’erne – lærere- politi-sygeplejersker-buschauffører-togpersonale- taxichauffører og mange andre har jo ikke en kinamandschance for at betale de huslejer der kræves – så hvor skal de bo ?
  Enten er H D P intollerant ud over alle grænser, eller også er dette blogindlæg fra hans hånd en bevidst provokation af almindelige danskere- er det det sidste kan jeg ikke se hvad gavn det gør- udover at splitte befolkningen op i dem og os.

 99. Af Henning Svendsen

  -

  Han gør det igen og igen:og de første der bider på krogen det er vores :to gamle kendinge: Juul og Hansen,med indignitation som Jesus kaster de over Day og dænger ham til med alskens gloser.
  Lemche hører vi dog ikke meget til I denne omgang-han vistnok også sit eget Slot ude i vildnisset med overvågning og skræmme lyde.

 100. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Henning Svendsen

  Har du ikke selv nogle selvstændige meninger?

  Kan du oplyse, hvor du er uenig i mine indlæg – eller er det bare de sædvanlige sure opstød!.

 101. Af Arne Hornborg

  -

  Mon ikke de fleste af os vælger vor omgangskreds med omhu.
  Tilvælger og, i lige så høj grad, fravælger.
  Selv inden for familierne kan der ske ,,fravælgninger”. Mennesker man ikke ønsker privat omgang med.
  Selv inden for samme firma kan der ske fravælgelse.
  Jeg husker tydeligt fra mit erhvervsaktive liv, som hånd/akcidenssætter, de forskelle der var dér.
  Når vi håndsættere sad ved samme frokostbord i kantinen, så var der ikke nogen trykkere der fik lov til at sætte sig ved VORT bord, og slet ikke de ufaglærte trykkeriarbejdsmænd.
  Trykkeriarbejdsmændene blev som oftest omtalt som ,,kulier”. Lidet flatterede, men sådan var det.
  Det samme på byggepladserne, fortalte min far, der var murerarbejdsmand.
  Murersvendene og murerarbejdsmændene havde hver deres ,,skurvogne”. Ingen sammenblandig hér. Undtagen for min fars vedkommende. De sidste år han arbejdede var han ,,murerformandens højre hånd”. Min far skulle sætte de øvrige murerarbejdsmænd i arbejde, søge for der blev bragt mursten og mørtel m.v. til murersvendene. Sørge for at stilladserne var forsvarlige.
  Når murersvendene havde spist deres frokost i deres egen skurvogn, fik min far, der var påpasselig og ædrueligheden selv, lov til at spise SIN frokost i murersvendenes skurvogn.
  Det kunne give lidt knubbede ord fra de øvrige murerarbejdsmænds side. Noget min far ignorerede totalt. Selv dér var der lidt ,,standsforskel”.
  Jeg tror at det altid vil eksistere, MÅSKE uofficielt, men … ellers …
  Arne Hornborg
  Typografisk mediegrafiker/forfatter.

 102. Af Henrik Knage

  -

  De rige som jeg kender, de går stille med dørene og kaster ikke megen væsen af sig. Jeg har nogen gange spurgt dem ad hvorfor.

  Og de har alle svaret ens . Det er kun amatører der gør det!

 103. Af sonny lund

  -

  sådan !

 104. Af Jesper Lund Jesper Lund

  -

  Niels Peter Lemche

  Jeg er nok lidt tungnem. Hvilke af HDPs teorier bekræfter folk her på denne blog ham i?

 105. Af B. Thøgersen

  -

  Hr. Benny B.,

  Min bemærkning var en kritik af, at visse, uanset bloggens emne, altid er i stand til på en eller anden forkvaklet måde at forbinde dette med problemet indvandrere. Ønsker derfor netop ikke at diskutere dette emne her. Blot til orientering: De to partier, som jeg hader og afskyr mest, er Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti og i den rækkefølge.

 106. Af Jesper Lund Jesper Lund

  -

  Niels Peter Lemche

  Jeg har for eksempel svært ved at se at folk her på denne blog bekræfter ham i hans absurde påstand om at grunden til modstanden imod at fjerne reglen om, at 25 % af boliger i et nyt byområde skal være almennyttige boliger, skyldes en forargelse mod de rige. Det er ganske simpelt en stupid påstand.

  Jeg bor selv i ejerlejlighed på Frederiksberg.

 107. Af hr. pre ben jen sen

  -

  De problemer der er med forskellen på små, almindelige og store indtægter overskygges fuldstændig af de problemer og konflikter der er i forbindelse med INVASIONEN, MASSEINDVANDRINGEN, BESÆTTELSEN OG OVERTAGELSEN AF DANMARK. Det er der mange politiserende kliker der ikke forstår eller ikke VIL forstå. I DRs “Selvsving” omtales politikerne som “faktaresistente zoombier” og “levende døde” mv. Og er det ikke netop hvad det handler om i mange af klikerne og partierne? Består Borgens/regeringens politik af ret meget andet end rablende vanvid og landskadelige/folkefjendske udspil?

  Om kort tid vil alle danske kvinder være i fare. I fare for at blive ofre for systematiske angreb, røverier, overfald og mishandling mv. Det er jo hvad der foregår i Sverige, England og Frankrig, hvor tusinder og atter tusinder af kvinder er blevet udsat for voldelige forbrydelser. Hverken i byerne, på landet, på gaderne, i butikkerne, på hospitalerne, i kontorerne eller hjemme er kvinderne i sikkerhed, for der er tale om en slags organiseret guerillakrig mod kvinderne. Men også mænd overfaldes igen og igen. Hertil kommer den generelle undergravning af landenes lov og orden, kultur, civilisation, velstand, sundhed, fred og sikkerhed.

  DR, pollertiken og godheds-/ indvandringsindustriens lakajer samt visse partier og særinteresser gør alt for at bagatellisere, fortie eller bortforklare at Danmark nu har kurs mod undergang. På kort tid kan velfærdsstaten blive forvandlet til et samfundshelvede hvor ulykken og døden ligger på lur overalt.

  Hvorfor ikke begynde at tage de STORE OG VOKSENDE TRUSLER mod det danske folks liv og fremtid alvorligt??

 108. Af hr. pre ben jen sen

  -

  At man slet ikke kan stole på de officielle tal og statistikker og DRs udsendelser om samme, er bl.a. blevet påvist af Metro-xpress der har fortalt om meget store fejl i tallene for indbrud, overfald, voldtægter og mord mv. Iflg. DR falder kriminaliteten altid og hele tiden, men i virkeligheden stiger den, og retssikkerheden i Danmark bliver ringere og ringere.

 109. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “Snøft ! –De rige socialdemokrater !—Kommer til AT: Se i øjnene, at det netop er Poul Nyrup-Rasmussens “De bliver aldrig stuerene ” Politikere, ! –Der løber med sejren ! –NÅR det går op for folk AT:–Danmark er bombet 70 år tilbage ! –Efter –man importerer i ti-tusindvis af analfabetiske muslimske kvinder/MK –til landet !—Hvem skal FORSØRGE dem ? –Det skal socialdemokraterne (alle ansatte i det offentlige ) –De skal “dele” deres fede lønninger” med “den selvskabte plage” ! MUSLIMERNE i ti-tusindvis !—-Socialdemokraternes formand “Mette Frederiksen ! ER påfaldende TAVS ! –Måske ikke kun fordi hun er JYDE ! –Men måske også fordi ! –Det langt om længe er gået op for hende og C.o.–AT: Det hele er social.demokraterne og RV ´skyld !–Når vi alligevel –ligger med næserne i vejret i denne influenza-tid ! –Kan man kun gætte AT: De strømmer (soc.dem.) over til DF.—Netop fordi DE SKAMMER sig !

 110. Af Benny B

  -

  B. Thøgersen
  Det er umuligt, at skille indvandring og anden politik ad, af den simple grund at indvandring koster milliarder og atter milliarder.
  Derfor har indvandringen indflydelse på den pose penge, som skoler, ældre og hospitaler bruger af.
  Og ang. emnet så har indvandring i allerhøjeste grad indflydelse på antallet af ledige boliger.
  Det siger sig selv, at hvis der kommer flere mennesker til landet, vil de få ledige boliger blive færre.
  Men hvis man ikke vil se sandheden i øjnene, kan man selvfølgelig bruge sin tid på at diskutere ufarlige ting som meteoritter eller skyformationer.

 111. Af A. Bierce

  -

  Værn om de rige –

  Thi det står skrevet i bibelen:
  “Det er lettere for et nåleøje at komme igennem en kamel end for en Rig at blive dømt for underslæb.”

 112. Af Niels Peter Lemche

  -

  A. Bierce,

  Du har set for megen ‘Olsenbanden’.

  Jeg ser bort fra din sikkert helt bevidste omskrivning af citatet fra Det Nye Testamente.

 113. Af P Christensen

  -

  Rigdom er godt.
  Men ikke når 1% sidder på halvdelen af verdens formuer.
  Det er udtryk for underbetaling af arbejde.
  Derfor skal det betale sig at arbejde – også i praksis, og ikke som politisk floskel.

  Desværre er selvvalgt passiv forsørgelse, spekulation og plat (herunder over grænserne) langt bedre honoreret end arbejde og innovation.

 114. Af Willy Madsen

  -

  Jeg ved ikke hvor Teddy Bjørn alias Lonny de Fischer hhv tegner og erhverskorrespondent har befundet sig i de sidste 15 år.
  I mere end 2/3 af årene har der været en borgelig ledet regering med støtte fra DF- fik man gjort op med integrationsproblemerne dengang – nej vel- men hvor socialdemokratiet erkender at det var en fejl at man ikke lyttede til borgmestrene i 90’erne, mangler der en erkendelse fra de partier som havde flertal og ansvar i 00’erne.

 115. Af Else Marie Arevad

  -

  Day Poulsen tror åbenbart stadig på trickle-down effekten. Det viser sig jo ellers, at uligheden er stigende siden finanskrisen.
  Grundtvig skrev: “Og da har i rigdom vi drevet det vidt, når få har for meget, og færre for lidt.”
  Bemærk, at han ikke skrev: “når ingen har for meget, og ingen for lidt.” Nej, det gør ikke noget, at de dygtige skaber værdier for samfundet og sig selv, tværtimod, men det må ikke ske på bekostning af de fattigste.

 116. Af Clara Fønss

  -

  Problemet er løst. Den største forskel imellem rig og fattig er i disse kommuner. Forskellen på rig og fattig i Gentofte Kommune er den 3. største forskel i verden, hvis man kun tager denne kommune og sammenligner den med andre lande.

  Størst forskel er i Chile gk er 50.3 og Mexico gk 48,2
  1. Gentofte Kommune her er ginikoefficienten, 43.4 nr. 3
  2.Rudersdal Kommune. gk 38.8
  3. Hørsholm Kommune gk 38.2.

  Her kan man bo, hvis man vil mingle med rige.
  OECD/Danmarks Statistik 2013, forskellen er nok større i dag 2016.

 117. Af Frank A

  -

  Hele HDPs sag hviler på at Trickle Down eksisterer. Det har vi så bestridt hele tiden, at det gør.

  Nu har højeste autoritet, nemlig IMF kigget på det:

  Det virker IKKE:

  http://money.cnn.com/2015/06/15/news/economy/trickle-down-theory-wrong-imf/

 118. Af Henrik Knage

  -

  Nu er det ikke min oplevelse, at bare fordi man har gået på UNI og er blevet psykiater, at man så også kan sætte sætninger sammen.

  Jeg læser det som “Værn om de rigtige” – og det har ikke noget med penge, at gøre.

  Det virker lidt på mig som om, at psykiateren har en form for mindreværdskompleks, og en slags “teen – age oprør” gemt i sig, der først nu kan komme til udtryk, efter endt uddannelse, og efter at man “er blevet noget”.

  Jeg er ligeglad med rige venner, for det er ikke pengene der tæller. Min egen mor på 93 år hun synes hun er rig hvis jeg inviterer hende på en køretur og hen på Jensen´s Bøfhus – og hun er overhovedet ikke rig, andet end på livet.

  Jeg kan overhovedet ikke følge den tankegang der er på den her blog, og hvad formålet med bloggen skulle være.

 119. Af Maria Due

  -

  Forbrugsmønstrene kan være stærkt varierende fra sociallag til sociallag og landsdel til landsdel og er ikke nødvendigvis så enkle, som man skulle tro. Efter finanskrisen forlød det fra den overlevende del af restaurationsbranchen, at det kunne man takke venstrefløjen for. Så selv om mange peb, var det ikke opvartningen, man sparede på. Det var sikkert heller ikke på slik, cigaretter, kager, øl og tv-apparater. Og før i tiden lå der en bager på hvert et gadehjørne i de bydele, hvor folk med de laveste indkomster boede. Det var ikke dem, der selv bagte brød, og de sørgede for at holde konditorkunsten ved lige .

  Forleden blev der offentliggjort en undersøgelse, som for os, der har en vaskemaskine, der netop er brudt sammen, kan virke meget overraskende og måske inspirerende. I hovedstaden er der 42 pct. chance for, at vaskemaskinens ejer køber en ny i stedet for at sende bud efter en, der kan reparere den gamle. I Vestjylland går man i de fleste tilfælde selv i gang med at lege den lille mekaniker, og det uanset om man har råd til at købe en ny vaskemaskine eller ej.

  Når det regner på præsten, drypper det på degnen, og hvor er det sølle at se, hvordan hylekoret straks sætter i med at beklikke velhavende mennesker på deres hæderlighed. Som Jan Ulrik Friis kan jeg kun opfordre til sammenhold, og det har også tidligere kunnet lade sig gøre. Jeg henviser tit til min tid i bedriftssundhedstjenesten og kan roligt skrive, at når jeg blev tilkaldt til en stor virksomhed, hvor ordrebogen var ved at være tom, var der nøjagtig den samme dystre stemning på gulvet som på direktørens kontor. Jeg har også oplevet, at der blev grædt begge steder og set CEO’er bliverslået til pindebrænde og smidt ud uden varsel. Det er langt fra alle, der kommer sig igen efter sådan en omgang, men det regnes ikke for god stil at tale om det. Offentligt ansatte har mere tryghed i ansættelsen end den slags mennesker, og selv om journalisterne er vildt imponerede over de gyldne håndtryk, når de har travlt med at trække virksomhedsledere igennem kloakken, så er det mit indtryk, at den slags ikke tæller mest for den, der bliver bedt om at rydde sit skrivebord. Men “de rige svin” er jo ikke rigtige mennesker, vel! Det sætter sine spor, at Danmarks Radio og danske filmindustri nu i et par menneskealdre har fremstillet venstresiden som hjertesiden og højresiden som det modsatte. “Sjovt nok” skal vi betale det samme i tvangslicens.

  Der er vel ikke noget mærkeligt i at København får et kvarter for et nyt jetsæt og tilsvarende forretninger. På Vesterbro er folkeskolelærere og pædagoger fx ved at fortrænge arbejderklassen. Det meget eftertragtede huse i Kartoffelrækkerne blev oprindeligt bygget som arbejderboliger på initiativ af arbejderne på Burmeister & Wain. Er det ikke der i nærheden vor tidligere statsminister bor? Vollsmose og Gellerupparken blev oprindeligt bygget til et helt andet klientel. I Gellerup er der meget store lejligheder med havudsigt.

 120. Af Helge Nørager

  -

  De Danske riges grundloven ?.

  Eller er det nu, Det Danske Riges grundlov, jeg kommer ofte i tvivl.

 121. Af Maria Due

  -

  Rettelse til mit indlæg i filteret. Kuhlausgade er jo på Østerbro.

  Det er meget synd for dig Helge Nørager, men prøv at være mere specifik.

 122. Af Erik Nielsen

  -

  Rigmandsghettoer ! Jeg ved ikke hvordan Day Poulsen forestiller sig livet skal leves i disse ghettoer- skal de adskilles fra øvrige bydele med afspærring og kontrol, private vagtværn skal afpatruljere og sikre beboerne mod uvedkommende, eller hvad ?
  Det er så langt ude det han skriver ,at man vel bare skal trække på skuldrene og tænke stakkels rige Day og hans venner.
  Hvilket fattigt og indholdsløst liv de kan se frem til , hvis hans drømme bliver til virkeligheden .
  Som ærke københavner kan jeg kun sige- bliv væk fra mit kvarter med dine synspunkter.-H D P !

 123. Af søren sand kristensen

  -

  Ironi er en god ting.For hvis ikke er det en forfærdelig gang sludder..

 124. Af hr. pre ben jen sen

  -

  De rigeste vil naturligvis søge at sikre sig med mure, hegn, vagtværn og alarmer osv. Eller de vil slutte sig til den hjerneflugt der allerede er i gang. Men efterhånden vil det blive svært for selv de rige at unddrage sig konsekvenserne af den politiske og feministiske/pladderhumanistiske galskab der hærger hele Europa. For hvis et samfund synker ned i forråelse og åndelig formørkelse, ned i mands- og familiefjendske tilstande……. ned i ideologisk idioti og almen råddenskab, ned i totalitære og fanatiske konflikter og stridigheder, ned i en dyb sump af plyndring, tyranni, fattigdom, løgn, hetz, umoral og perversiteter, kan den samlede ondskab og dumhed blive så stor at man næsten ikke kan undslippe den. For når samfundet opløses, fungerer til sidst intet, og ingen af systemets institutioner eller ordninger vil fungere. F.eks. kan der opstå sygdomsepidemier som et smadret sundhedsvæsen ikke kan håndtere, eller en terror og kriminalitet som politiet og retsvæsnet ikke kan magte. Også statsmagten kan blive en fjende der nådeløst forfølger hvemsomhelst. Og tryk udefra kan afskaffe/ødelægge privatlivet, hjemmets fred og familiens økonomi, livsglæde, sundhed og sammenhold. Osv.

  Danmarks smuldrende demokrati, velfærd og retssikkerhed osv. kan ende i borgerkrigslignende tilstande og barbari. Bare se hvad der foregår Sverige, Frankrig, England og Grækenland osv. (180g/snaph/den korte)(og se den 17/2 kl. 9.26 mv.)

 125. Af Pål Hanson

  -

  Hej Tante B!

  Hvordan kan det være at I levner spalteplads til den her slags dybt fordummende nonsens? Der var engang man som god Konservativ kunne være stolt af sit medie såvel som den vidtfavnende samfunds opfattelse vi havde.

  Nu får vi bare en gang ord gylle fra en selvlært psyko tumbe som mener vores hovedstad vil profitere af at blive klasseløs og kunne favne overklassen.

  God tur København, next stop ghost town!

 126. Af Karsten Nielsen

  -

  Kritik indstilling over for “de rige” er vel ikke nødvendigvis rundet af misundelse. Ja jeg vil mene, at man godt kan være kritisk over for den tiltagende ulighed i samfundet uden at være drevet af en sådan følelse. I DK ejer 10 % af befolkningen lige så meget som de resterende 70 %. I USA ejer 62 personer lige så meget som den mindst bemidlede halvdel. Det vigtige spørgsmål er, hvilken magt og politiske indflydelse, som følger med denne rigdom. Og her er jeg bestemt ikke sikker på, at man som almindelig borger er anderledes stillet end den fattige bonde i sin tid over for godsejeren. Fokus bør derfor være på, hvilken indflydelse denne rigdom har for det fælles bedste – og her gælder det nok ikke længere, at når det” regner på præsten, drypper det på degnen”, som blokkeren synes at mene.

 127. Af hr. pre ben jen sen

  -

  De rigeste vil naturligvis søge at sikre sig med mure, hegn, vagtværn og alarmer osv. Eller de vil slutte sig til den hjerneflugt der allerede er i gang. Men efterhånden vil det blive svært for selv de rige at unddrage sig konsekvenserne af den politiske og feministiske/pladderhumanistiske galskab der hærger hele Europa. For hvis et samfund synker ned i forråelse og åndelig formørkelse, ned i mands- og familiefjendske tilstande……. ned i ideologisk idioti og almen råddenskab, ned i totalitære og fanatiske konflikter og stridigheder……… ned i en dyb sump af plyndring, tyranni, fattigdom, løgn, hetz, umoral og perversiteter………. kan den samlede ondskab og dumhed blive så stor at man næsten ikke kan undslippe den. For når samfundet opløses, fungerer til sidst intet, og ingen af systemets institutioner eller ordninger vil fungere.

  F.eks. kan der opstå sygdomsepidemier som et smadret sundhedsvæsen ikke kan håndtere, eller en terror og kriminalitet som politiet og retsvæsnet ikke kan magte. Også statsmagten kan blive en fjende der nådeløst forfølger hvemsomhelst. Og tryk udefra kan afskaffe/ødelægge privatlivet, hjemmets fred og familiens økonomi, livsglæde, sundhed og sammenhold. Osv.

  Danmarks smuldrende demokrati, velfærd og retssikkerhed osv. kan ende i borgerkrigslignende tilstande og barbari. Bare se hvad der foregår Sverige, Frankrig, England og Grækenland osv. (180g/snaph/den korte)(og se ovenfor den 17/2 kl. 9.26 mv.)

  Overvej at støtte FOR FRIHED og andre demokratiske og dansksindede bevægelser, for ellers kan Danmark hurtigt blive et sygt, asocialt og fascistisk samfund lige som Sverige.

 128. Af Niels Peter Lemche

  -

  PREBEN JENSEN – 18. FEBRUAR 2016 20:18 skriver: “De rigeste vil naturligvis søge at sikre sig med mure, hegn, vagtværn og alarmer osv.”

  Kan du genkede noget fra den igangværende flygtningedebat!

 129. Af Niels Peter Lemche

  -

  PJ, kan du genkende noget, når du skriver: “De rigeste vil naturligvis søge at sikre sig med mure, hegn, vagtværn og alarmer osv.”? Jeg tænker på flygtningedebatten.

 130. Af hr. pre ben jen sen

  -

  De rigeste vil naturligvis søge at sikre sig med mure, hegn, vagtværn og alarmer osv. Eller de vil slutte sig til den hjerneflugt der allerede er i gang. Men efterhånden vil det blive svært for selv de rige at unddrage sig konsekvenserne af den politiske og feministiske/pladderhumanistiske galskab der hærger hele Europa. For hvis et samfund synker ned i stupid/dårlig regeringsførelse, udbredt forråelse og åndelig formørkelse, ned i mands- og familiefjendske tilstande……. ned i ideologisk idioti og almen råddenskab, ned i totalitære og fanatiske konflikter og stridigheder……… ned i en dyb sump af plyndring, tyranni, fattigdom, løgn, hetz, umoral og perversiteter………. kan den samlede ondskab og dumhed blive så stor at man næsten ikke kan undslippe den. For når samfundet opløses, fungerer til sidst intet, og ingen af systemets institutioner eller ordninger vil fungere.

  F.eks. kan der opstå sygdomsepidemier som et smadret sundhedsvæsen ikke kan håndtere, eller en terror og kriminalitet som politiet og retsvæsnet ikke kan magte. Også statsmagten kan blive en fjende der nådeløst forfølger hvemsomhelst. Og tryk udefra kan afskaffe/ødelægge privatlivet, hjemmets fred og familiens økonomi, livsglæde, sundhed og sammenhold. Og ens børn eller andre af ens kære kan blive ofre for menneskefjendske “reformer”, lovgivning eller forvaltning. Osv.

  Danmarks smuldrende demokrati, velfærd og retssikkerhed osv. kan ende i borgerkrigslignende tilstande og barbari. Bare se hvad der foregår Sverige, Frankrig, England og Grækenland osv. (180g/snaph/den korte)(og se ovenfor den 17/2 kl. 9.26 mv.)

  Overvej at støtte FOR FRIHED og andre demokratiske og dansksindede bevægelser, for ellers kan Danmark hurtigt blive et ekstremt vanvittigt, asocialt og perverst samfund lige som Sverige.

 131. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Henrik Day Poulsen

  “Rige mennesker foretrækker at bo sammen med andre rige”.

  De har nok mere tilfælles og mere at snakke om, og de har ikke brug for at mænge sig med almindelige danskere. De har østeuropæiske håndværkere til at klare det praktiske arbejde i hus og have, og asiatiske piger til at klare småbørnene og rengøring.

  En genial måde at bekræfte egne holdninger.

  Se bare på responsen når du lufter dine ideer overfor os almindelige danskere

  Krage søger mage.

 132. Af hektor heimlich

  -

  Vinterberg skammer sig over os danskere. Hvilken farisær -men værsågod vi byder på det. Dertil kan siges at Vinterbergs selvbiografiske films bestemt ikke er særligt opløftende. -virker nærmest som den lille grisebasse som ruller sig på møddingen!

 133. Af Clara Fønss

  -

  Meget af det almene boligbyggeri blev bygget fordi, der var boligmangel i 60 ‘erne. Folk flyttede til byerne og byboer flyttede ud i disse nye lyse lejligheder med bad. Entreprenørene fandt ud af at arkitekternes drøm om det enkle boligbyggeri, var vand på deres mølle, derfor blev kransporarkitekturen til virkelighed. Man anlagde kranspor og foranledigede således billigt boligbyggeri i beton, opført på minimal tid. Dette som tyskerne kaldte plattenbau, eksisterer stadig. Ikke alle byggerier af denne type er dårlige, men mange. Gjellerupparken er en blandt mange. Forstæderne til de større byer er fulde af disse byggerier, her bor de mindre bemidlede oftest. Dette var også noget Bøje Nielsen blev rig af. At det hele så gik rabundus, er en anden sag.

  Disse byggerier bliver energirenoverede med støtte fra Landsbyggefonden for tiden.

  Det er alt sammen meget enkelt prisen på boligen bedstemmer klientellet.

  Det allerværst er, at boligerne, der stikker op i Nordhavnen f. eks. alle er ens og desværre er prisen ikke proportional med kvaliteten. Hverken det håndværksmæssige, eller de omgivelser, der bliver skabt er interessant nok. Det er fordi man bygger for hurtigt og for at tjene penge. Hvis jeg var rig, ville jeg ikke købe boliger i f.eks. 8 tallet, eller meget andet nybyggeri, der er for meget byggesjusk. Jeg ville undersøge det grundigt inden.

 134. Af hr. pre ben jen sen

  -

  Hvorfor afstår de fleste bloggere her fra at diskutere den udvikling der er ved at sende Danmark og danskerne ned i afgrunden? Se iøvrigt den kortes og snaphanens mere og mere afslørende, dystre og uhyggelige nyheder og artikler.

 135. Af hr. pre ben jen sen

  -

  DR har lige fortalt om en yderst vellykket INTEGRATION i Sverige. Og om grækerne påstod man at de var meget EU-begejstrede. Hvis DR ikke er en løgnefabrik og indvandringsindustriens/de radigales propaganda-sender, hvad er DR så? Se også 12.54 ovenfor.

 136. Af Maria Due

  -

  “Det er alt sammen meget enkelt prisen på boligen bedstemmer klientellet.”

  Nej, så enkelt er det overhovedet ikke .

  Vollsmose, Gellerup og Bispepaven – alle ghettoer i dag, – kunne fx ikke lejes ud, fordi folk med råd til at bo der i stedet købte huse, hvorefter kommunerne fyldte op med indvandrede, der på den måde kom til at bo bedre end mange danskere i lejligheder.

  “De fleste danskere bor i et hus, de selv har købt. Flertallet bor i et hus med plads til én familie. Danmark har omkring 1.1 million parcelhuse, som typisk er et hus i én etage med have til.”

  Dette prøvede jeg engang at forklare en SF-politiker, der også er socialrådgiver. Hun nægtede at tro på det.

  http://www.dr.dk/ligetil/familien-danmark-vil-eje-boligen

 137. Af hr. pre ben jen sen

  -

  Danmark er nu een stor spareøvelse……. nedskæringerne, lukningerne og forringelserne hagler ned over velfærden, sundhedsvæsnet, politiet, forsvaret, borgerne og hele infrastrukturen…….. pga. de svimlende udgifter til indvandringen. Men DR har travlt med at pludre løs med historier om hvor lykkelige og heldige danskerne (og svenskerne) er fordi de bor i ” idylliske” og “velfungerende” samfund. (DR mener vel at folke mor d kan foregå på idylliske og humanistiske måder?) DR kalder masseindvandringen for en winn-winn situation. DR og tvangslicensen er til at brække sig over.

 138. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Viktor Heimlich

  “Vinterberg skammer sig over os danskere.”

  Du er muligvis uenig med Vinterberg, men det mindste du kan gøre, er at citere ham korrekt.

  »Jeg skammer mig over det danske ansigt udadtil, og jeg skammer mig over den skræmmekampagne, der har været i gang. Jeg skammer mig over det politiske liv i Danmark. Men bag det politiske liv findes stadig en befolkning af godhjertede mennesker,« sagde Thomas Vinterberg.”

  Kan du selv se forskellen?

 139. Af hektor heimlich

  -

  svenske kvinder skal nu have livvagt med for at undgå at blive voldtagne i svømmehaller -hver eneste dag dolkes et par personer til døds i Sverige, desuden skydes 1-2, Kvinder myrdes dagligt. Politiet kan ikke følge med. Der er optøjer, slagsmål og knivstikkeri på asylcentre. I Malmø har kun 30% af indvandrere arbejde -det er en lys fremtid svenskerne går til mødes.
  Finnerne vil ikke have fælles grænse med Danmark -man forstår dem. Finnerne har været igennem meget under krigen med Rusland og den kolde krig. De er realister og slipper ingen voldsmænd over grænsen med deres gode vilje. Andet er det i Danmark og Sverige med de super slappe hhv. Løkke flæske regering. og Loefven tudefjæs

 140. Af hr. pre ben jen sen

  -

  Den evige fortaler for masseindvandring og islamisering, ju ul han sen, påstår ovenfor at he im lich citerer vinter berg ukorrekt eller fejlagtigt. Men he im lich citerer jo slet ikke vin terberg, men udstiller bare at vinterberg lefler for indvandringsindustrien og falder sit eget land i ryggen. Har ju ul et problem med at læse indenad?

 141. Af Henrik Knage

  -

  Hvis det kun er de rige der går ud – så er der godt nok mange rige. De fattige har så ét problem mindre end de rige, nemlig at de slipper for at bo dør om dør med en rig.

  Men det kan de rige sikkert ikke affinde sig med, uden at de bliver misundelige.

  Jeg vil ikke anbefale psykiateren at slå over på at blive serieforbryder, der bliver sat nogle helt unikke “fingeraftryk” i samtlige debatindlæg. Ikke i selve ordvalget, men i den “rytme”, som teksten er skrevet.

  Stemmemæssigt ligger teksten tæt op af David Bowie, lidt skinger og højt i tonelejet, og det vil derfor ikke undre mig, hvis en at de foretrukne kunstnere skulle være Bowie – og det fejler bestemt ikke noget.

 142. Af Clara Fønss

  -

  Ja stort antal danskere bor i parcelhuse siger du MD.

  Mennesker, der bor i parcelhuse er med til at hæve CO2 forbruget i Danmark. Stor del af disse parcelhuse forbruger en energi, som tærer på klodens resurser, fordi de fleste parcelhuse er dårligt isoleret og derfor et minus i energiregnskabet.

  Bare en rækkehusbebyggelse ville spare lidt på energiforbruget i forhold til et parcelhus, for så ikke at snakke om tættere boformer.

 143. Af Hektor Heimlich

  -

  Ja værn om de rige: det er skattebetalerne som betaler Vinterbegs urealistiske superfise fornemme film om mennesker som ikke har andet at lave end at plage hinanden -hvem de så end må være -jeg kender kun få af slagsen (sandsynligvis har vi at gøre med mennesker fra Vinterbergs egen klasse -radigalisterne).

 144. Af Henrik Knage

  -

  Hvad er de rige ser, når de går i teatret? Les Miserable? Eller Jeppe På Bjerget?

  De rige ville ikke kunne sige, at de var rige, andet end hvis der også fandtes fattige.

 145. Af Maria Due

  -

  Tillad mig at minde om, at en dansk arbejderløn ligger på højde med en akademikerløn eller højere, at de danske arbejdere for mange årtier siden flyttede i parcelhuse, og at mange af dem har sommerhus eller båd, måske begge dele. Den danske arbejder er langtfra fattig.

  Sidste sommer blev den gennemsnitlige danske formue opgjort til 570.500 kr., og hvis boligen regnes med, ligger den over en million kroner.

  Prøv at google, hvad der er bygget og bygges af raffinerede dyre lejligheder ved diverse havnefronter i Danmark. For eksempel z-huset og isbjerget ved Aarhus havn, hvor salget går strygende. Beboerne behøver hverken at bruge bil eller taxa for at komme til centrum, de er der allerede i velisolerede lejligheder.

  http://finans.dk/live/okonomi/ECE7838962/Rekord-Så-stor-en-formue-har-den-gennemsnitlige-dansker/?ctxref=ext

 146. Af hr. pre ben jen sen

  -

  Er clara fønss et naivt propagandaoffer? CO2 er ugiftigt og uden betydning, selvom det markedsføres af klima-alarmisterne som en stor, stor trussel. Den store klimaløgn er snedigt konstrueret, men gennemskuet af videnskabsmænd der ikke er afhængige/lønnet af FN. Det er solens varierende udstråling mv. der varierer klimaet.

 147. Af Niels Juul Hansen

  -

  Dette er faktisk den mest opløftende debattråd fra Henrik Day Poulsens side, og jeg tænker ikke på hans evige, højrøvede, antimuslimske nonsens eller hans ønske om ‘Skodafri områder’,
  men de mange kommentarer fra debatdeltagerne. Kun de mest fanatiske af hans proselytter klapper i deres små hænder, som en anden Lille Emil.

  Sjældent har så mange været direkte uenige med Doktoren.

  Jeg tror ikke, at det store flertal af danskere ønsker ghettoer – hverken ’socialklasse 5-ghettoer’eller ‘Poul og Fritz-ghettoer’ (“Hvor er du søøød Henrik Day – nej det er dig , der er sød, kære Fritz”).

  Der er faktisk også stor og bred enighed hos alle partier om at forhindre ghettodannelser.

 148. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Maria Due

  Interessant henvisning, bl.a.:

  “Forklaringen på stigningen skyldes ikke afbetaling af gæld eller opsparing.

  Nej, danskerne blev rigere af investeringer. Både pensions- og aktieformuerne er steget betydeligt over de seneste år, og helt konkret er danskernes pensions- og aktieformue steget med ca. 2.145 mia. kr. siden begyndelsen af 2009. En stigning på ca. 379.000 kr. per dansker.”

  Jeg tvivler meget på, at det er den almindelige arbejder, du henviser til, der har de store pensions- og aktieopsparinger. Jeg tvivler også meget på, at det er den ufaglige arbejder, du henviser til. Her er de tidligere velbetalte jobs i dag flyttet til lavtlønsområder rundt omkring i verden. Præcis det problem vi lever med nu.

 149. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “de rige ” ! —Vi kan da godt “vade i det” –AT: Socialdemokraternes grundlagte 42 islamiske “ghettoér” Også kaldet Réservater for borgmestrenes alt-overskyggende –ufattelige dårlige samvittighed ! –Ikke bliver mere sympatiske af at blive tiét ihjæl ! –Det var alle-mulige andre (incl. de muslimer, der er kommet “over på den anden side –og er blevet “ordentlige danskere ! “—som har afsløret, hvordan det virkelig står til—derude i ghettoérne “—Det var simpelthen Ghetto-forældrene, som systematisk har “radikaliséret deres afkom -Drenge/piger “–i de sidste 30 år ! –Samtidig med, at de har hævet bistands/førtidspensioner –i lange baner !–Hvor RIGE blev de i virkeligheden ” soc.dem./V ´s dårlige samvittighed ” ?—Vi ser på deres “dyre huse i Mellem-østen ! “—De har nemlig helgarderet sig ! –HVIS NU –de naive danske skatteborgere skulle opdage “finten” –Og kræve dem udvist –hele det islamiske overdrev i lille stakkels Danmark !

 150. Af Niels Hansen

  -

  Ufaglærte, selvfølgelig…..sorry!

 151. Af Henrik Knage

  -

  Hvad nu hvis de sindsyge rige ikke vil være naboer til rige, bliver de rige så sure på de sindsyge rige?

 152. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Henrik Knage

  Hvis det er sindsyge rige – og ikke sindsygt rige – du taler om, så skal du nok henvende dig til en psykiater. Dem findes der mange af i rigmandsghettoerne. 🙂

 153. Af Clara Fønss

  -

  Pre ben Jen sen, Benny B, Teddy-Bjørn, Hektor Heimlich og Eva Madsen, er I alle aflønnede af Dansk Folkeparti, for at agitere for partiet? Eller er I indvandrere?

  Pre ben Jen sen. Tilfældigvis ved jeg en del om CO2 forbrug og byggerier.
  Udledning af for meget CO2 er ikke så sundt for vores miljø, det ved alle undtagen PJ, fordi han vil så gerne døfte indvandring. Det er bare ikke det denne blog handler om. PJ bliver ved med at hakke på de samme taster.

  Find nogle mere konstruktive taster at trykke på, så kan det være at jeg gider læse dine/jeres tekster.

  Nu er DF endnu i gang med DR og 1864. DF skal bare blive ved, det vil ramme dem i nakken, som en bumerang. Jeg er også træt af indvandrersnak. Mon ikke de fleste indvandrere også er det.

 154. Af Maria Due

  -

  Niels Juul Hansen

  Det er desværre et gennemgående fænomen, at debatdeltagere som dig, der dag ud og ind tillader jer at moralisere overfor andre, mangler viden om de mest elementære sammenhænge.

  Læs, hvad Berlingske mener om det emne, som Henrik Day Poulsen her har taget op, og læs hvad Axel Eriksen og jeg skrev på hans foregående blogtråd, hvor nogle forsøgte at hænge Novo Nordisk ud som en skurk. Jeres forhold til erhvervslivet er sygt, og din uvidenhed om danske pensionsopsparinger virker meget søgt, skønt vi godt kan blive enige om, at feministerne har svigtet, fordi de har så travlt med at kræve bestyrelsesposter, at de glemmer at fortælle nogle kvinder, at de skal spare mere op til deres pension. Mange lavtlønnede bliver imidlertid hver måned trukket for et anseeligt beløb til pensionsopsparing, som pensionskasserne investerer i bl.a. dansk erhvervsliv,

  At så mange ikke sørger for at få lært noget i dette land eller opfører sig som dovne Robert og Fattig-Karina, har jeg faktisk ingen sympati for. Derimod vil jeg gerne hjælpe de hjemløse meget mere, og jeg kan ikke forestille mig, at de vil ønske at bo som naboer til et velhavende jetsæt og give anledning til, at andres pensionsopsparinger forringes

 155. Af P Christensen

  -

  Jeg har kun set en fra kulturområdet afvige fra den der ellers fremherskende lemminge-effekt..

  “Ålen” påpegede korrekt hykleriet og det omvendte moralkodeks i,
  at man selv bor i elfenbenstårn i Velhaver-enklaver,
  men vil have fyldt proletariaterne op med indvandrere.
  Dejligt uforpligtende.

 156. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Clara Fønss ! Jeg stemmer C (konservativ ) –Og jeg er ægte-dansker –dog med fransk FAR !—-Du-selv kunne lyde som 1, der er havnet på “den forkerte hylde” –Her hos DAY ´! –Kan vi ikke lide muslimer ! –Og slet-ikke dem, der feder den i soc.dem. ´s ghetto´er !—-Dog de muslimer, der ikke som en provokation iklæder sig “islamisk tørklæde” –Kan vi ret godt lide ! –Det er nemlig også dem –der i taknemmelighed for, hvad danskerne har LIDT ! –Fortæller AT: Det er ghetto-mødrene, der systematisk gennem 35 år ! Har radikaliseret deres masseafkom ! Med AT: Skulle hade danskerne og Danmark !—-Så glem dine moralske spidsfindigheder –og hop hen til alle de andre RØDE –lands-forræddere ! Dem er der ingen af på Day ´s blog NEMLIG !

 157. Af Maria Due

  -

  I JP har jeg set “Ålen” citeret for, at alle kunstnere, som han kender, ønsker sig en bungalow i Charlottenlund .

  Ghita Nørby, som journalisterne ofte bruger som politisk orakel, velsagtens fordi svarene er forudsigelige, har i hvert fald tidligere boet aldeles pragtfuldt i Holte i en villa vurderet til knap 7 mio. kr. Omgivet af en kendt rosenhave på 2000 kvdr.meter, som er anlagt sammen med en af landets mest kendte planteskoleejere og roseneksperter.

 158. Af Maria Due

  -

  Indlæg i filteret.

 159. Af A. Bierce

  -

  @Clara Fønss – 19. februar 2016 14:59
  Citat: “…Jeg er også træt af indvandrersnak…. ”

  Søde Clara – du behøver heller ikke at lytte til indvandrere hele tiden, det er udmattende for ældre personer.
  Sæt dig nu roligt i din gyngestol og hækl små søde sokker til de små børn fra Syrien, som ikke må komme til skade – for hvis de gør det er det vores skyld – det siger den søde Johanne fra de slemme socialister.

 160. Af Clara Fønss

  -

  Kære Bierche
  Jeg er bange for, at du ikke har læst, hvad jeg skrev. Jeg er dødtræt af DF’s
  følgere hakken på indvandrere. Jeg gider ikke høre på evig plapren fra fem om indvandrere. Bloggen handler om at man vil ændre eksisterende krav om, at 25% af de boliger, der bliver opført skal være almennyttige, ikke om indvandring. Jeg er halv dansk og jeg er ikke gammel. Læs det der bliver skrevet, i stedet for bare at babble.

  Du lyder ikke alt for begavet, når du ikke forstår hvad jeg har skrevet.

  Jeg har ikke noget imod Johanna. Det har du måske i virkeligheden. Du er måske bare en falsk rød.

  Jeg har lagt mærke til at du har generet Lemche. Skriv noget fornuftigt.

  Og skriv dit rigtige navn.

 161. Af Clara Fønss

  -

  Evig plapren fra dem
  Skulle der have stået. Beklager.

 162. Af Niels Hansen

  -

  @Maria Due

  “Det er desværre et gennemgående fænomen, at debatdeltagere som dig, der dag ud og ind tillader jer at moralisere overfor andre, mangler viden om de mest elementære sammenhænge”.

  At faktachecke er ikke det samme som at moralisere.

  Når jeg kommenterer dit indlæg, så er det fordi jeg ikke mener, at du har sat dig ordentlig ind i sagerne – og kun læser det, der passer ind i din egen lille verden.

  Jeg mener, at du har misforstået indholdet i den artikel, du selv refererer til:

  http://finans.dk/live/okonomi/ECE7838962/Rekord-Så-stor-en-formue-har-den-gennemsnitlige-dansker/?ctxref=ext

  Jeg har i over 40 år arbejdet for større skandinaviske eksportvirksomheder, både herhjemme og i udlandet, og jeg ved, at jeg har ret i det, jeg skriver til dig om danske arbejdere.

  Det er ikke den almindelige danske arbejder, der har store formuer i boligen eller i aktieinvesteringer. Det er heller ikke ham eller hende, der flytter ind i de luksusboliger, du nævner.

  “Jeres forhold til erhvervslivet er sygt”.

  Jeg har meget stor respekt for de mange store, professionelle firmaer (inklusive dem, jeg selv har arbejdet for), og jeg følger som pensionist stadig godt med i erhvervsstof (min allernærmeste famile arbejder på Novo Nordisk hovedkontor i Bagsværd). Det interesserer mig mere, hvilke visioner og fremtidsplaner Novo Nordisk har, end hvilke arkitekttegnede huse grundlæggerne boede i for snart hundrede år siden.

  Sådan er vi så forskellige.

 163. Af J Nielsen

  -

  “Mennesker, der bor i parcelhuse er med til at hæve CO2 forbruget i Danmark.”

  Det går ikke at bruge alt det CO2. Der skulle helst være noget tilbage til vores børnebørn.

 164. Af J Nielsen

  -

  “Jeg ser bort fra din sikkert helt bevidste omskrivning af citatet fra Det Nye Testamente.”

  Jeg foretrækker R. Atkinson i hans berømte firsertale til the Tories:

  “Remember, it is easier for a rich man to pass through the eye of a needle, than it is for a camel to …. Than it is for a camel, to!”

 165. Af Maria Due

  -

  Niels Juul Hansen.
  Din påstand om, at jeg ikke er intelligent nok til at forstå den artikel, som jeg selv har henvist til, gider jeg ikke at kommentere og ligeså de øvrige ondskabsfuldheder.

  Clara Fønss.
  Dit navn minder mig om Hindsgavl i det 18. årh. og søsteren til en god dansk mand, der fik en tragisk død i Yemen. Du har skrevet meget om din forretning, som dog ikke er registreret, hvor den slags plejer at være det.

  Jeg forstår godt, at du er træt af al den snak om indvandring, det er jeg også. Men du må regne med, at det bliver lang værre, og at det allerede i løbet af foråret og sommeren kan blive til et raseri, der tiltager i vildskab, medmindre EU og vore politikere viser sig mere handlekraftige. Det er der imidlertid intet, der tyder på, at de vil.

  Sprogforskeren professor Jørn Lund udtalte forleden i et interview til JP, at danskerne ikke er så autoritetstro som de øvrige skandinaver, og det er noget, som mange har lagt mærke til. Jeg har tit skrevet det, fordi jeg har boet i alle tre lande. Lund henfører det til en ”trodsighed” og ”dansk mentalitet”. Så der fik vi da i det mindste lov til at have en mentalitet, om end trodsighed jo ikke er noget unikt.

  Trodsigheden ses også hos de mange debattører, der nu gør krav på at betegnes ”brune kvinder”. I forvejen har vi dem i grønne kulører, regnbuekulører, sort, gult og rødt, og de omtaler gerne sådanne som mig som “white trash”. Alle rykker ud med særkrav, det sidst skud på stammen er ”kvinder” i deres tidligere teenageår, der ifølge dansk lovgivning er børn med krav på beskyttelse mod seksuelt misbrug. Læs Eva Selsings sidste indlæg i Groft sagt. Dette kan kun gå galt, og det er synd for sådanne som dig, hvis du er den person, du udgiver dig for at være. Jeg har netop læst artiklen ”Flag i flammer”, hvor en ”brun” teenagepige fremstiller et såkaldt ”grisefarvet” flag med rød dug og hvidt kors og sætter ild til det.

 166. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Maria Due

  “Din påstand om, at jeg ikke er intelligent nok til at forstå den artikel, som jeg selv har henvist til, gider jeg ikke at kommentere og ligeså de øvrige ondskabsfuldheder”.

  Jeg kender ikke din IK, og jeg kunne aldrig drømme om at påstå, at du er uintelligent. Jeg synes tværtimod, at du har skrevet mange interessante og velformulerede indlæg på diverse blogs.

  At vi ikke altid har samme holdninger betyder ikke, at jeg er ondskabsfuld.

  Jeg vil stadig påstå, at den almindelige danske arbejder ikke har en særlig stor formue, hverken i aktieporteføljer eller pensionsopsparinger. Personligt har jeg aldrig kunnet forstå arbejderbevægelsen, når den foretrak lidt ekstra i lønningsposen fremfor ordentlige opsigelsesvarsler og gode pensionsordninger – eller ’smudstillæg’ i stedet for ordentlige arbejdsforhold. Det har heldigvis ændret sig i de sidste årtier.

  Jeg indrømmer, at flere af mine indlæg kan opfattes som ironiske – sågar sarkastiske, men det er vand ved siden af det, jeg selv får smidt i hovedet af de mest rabiate på Berlingske Blog.

 167. Af A. Bierce

  -

  @J Nielsen – 19. februar 2016 19:36
  “Remember, it is easier for a rich man to pass through the eye of a needle, than it is for a camel to …. Than it is for a camel, to!”

  Her er en mere elegant udgave:

  Remember, it is easier for a camel to pass water through the eye of a needle, than for a rich man to break through the metal bars in his prison cell, serving 10 years for embezzlement.

 168. Af Lars Petersen

  -

  @ Maria Due.

  “hvor nogle forsøgte at hænge Novo Nordisk ud som en skurk”

  Du har nu haft chancen for at benytte dig af valid argumentation, men blev kun til referencer
  omkring en frokost, samt diverse historiske arkitektoniske præferencer.. Altså NUL indhold..

  * Novo´s avance, er fortsat 25-31X kunstigt højere end normativ produktionsmæssig avance.
  * Hovedparten af insulin markedet foregår i USA, hvor medica priserne er et yderst hot issue.
  * Det globale insulin markeds (nuværende) værdi, er ca. 156 mia kr., USA tegner de 110 mia.
  * Den Amerikanske middelklasse vil ikke længere finde sig i at bet. verdens højeste priser.
  * Den tiltagende massive kritik omkring price fixing mv., vil derfor bevirke et aktie drop down.

  Her fortæller Dr. Stephen Ondra, lidt om hvordan in-effektivitet belønnes i medica branchen,
  samt hvordan et 62 år gammel medica, “Daraprim”, er steget 5.550% fra 13,50USD til 750USD.
  http://qz.com/509344/the-way-to-fix-outrageous-drug-pricing-in-the-us-is-simply-to-do-what-all-other-rich-countries-do/

  * I takt med at de institutionerede magtbaser får udtyndet deres magt, hvad enten vi taler et
  snævert journalistisk segment, regeringer, mv., (via datalogiens masse kommunikationen),
  vil verdens største tyveri, blive udsat for et større pres, (bl.a. fordi man på de interne politiske
  linjer, ej længere vil kunne lobby-lirke sig uden om det frie marked, hvilket bevirker, at Novo
  aktien før eller siden, vil få sig en røvfuld af den anden verden, for dernæst at stabilisere sig,
  for atter igen at blive udsat for et fornyet pres, hele vejen ned til reel værdi af minus 25-31X.

 169. Af Clara Fønss

  -

  Kære Maria Due
  Jeg har skam et firma. Hvis du ikke kan finde mig, så leder du nok det forkerte sted. Jeg har to efternavne. Du må have meget tid, siden du googler alle og har været inde i erhvervsregistre. Du har lidt for travlt med at bide til de andre blogdeltagere, hvis du bliver kritiseret lidt.

  Egentligt havde jeg ikke nogen interesse i at skrive om byggerier i Novo Nordisk, men fordi jeg har været tæt på Novo Nordisk i mit arbejdsliv, finder jeg det irriterende, at du ikke refererer til rigtige ting. Her er jeg måske lidt pernippen. Jeg har i mit arbejde også haft kontakt til Lundbeck, som er meget forskelligt firma fra NN og jeg har arbejdet med store og små projekter i Danmark og i udlandet. Jeg har også boet i andre lande og har et sammenligningsgrundlag i forhold til danske forhold.

  Jeg vil kun sige, vi skal gøre alt for at beholde det samfund vi har. Det sker kun med et samarbejde imellem de to fløje, uden dette bliver vi til USA.

  Danmark vil ikke kunne klare sig økonomisk uden de store firmaer, men de store firmaer er også afhængige af et godt samarbejde imellem stat og fagforbund. Der bliver dog lavet for lidt for mindre voksende firmaer, de kunne blive landets næste store firma.

  Her er DF ude på dybt vand. De har kun Danmark og danskheden i objektivet. Vi kan ikke leve af viet vand og bønner i Krarupstil, men vi kan slå os selv til varme, som flagelanterne.
  Korsbæk og Strandhotellets liv kommet ikke tilbage. Det var et enkelt liv, en hver kendte sin stand og blev i den. De rige var rige og de fattige var fattige. Det er et enkelt livssyn, og det er dette DF ønsker i vist i DR fjernsyn, den tilbageskuende drøm.

  Man kan sige, at det er heldigt for PK, LL og mange af os andre.
  at S mm. var med til at lave samfundet om. Fru PK havde nok ikke været, der hvor hun er i dag, hvis samfundet ikke var blevet ændret.
  LL fra Venstre havde måske lige klaret, at blive til ekspedient i herreekviperingsforretning, havde vi haft de tider, DF længes efter. PK havde evt. været en stuepige, eller haft en lille butik som Agnes i Matador.

  Man kan sige meget om Novo men de aflønner deres medarbejdere godt, heriblandt arbejdere. Jeg kender til mange faggrupper kva mit arbejde og ved også, at en almindelig arbejder ikke kommer til at flytte ind i
  disse nye dyre byggerier.

  Hvad arbejderlønnen angår, er det vigtigt, hvor du er arbejder, om du arbejder på accord, eller har andre fordele. Her har f.eks en slagteriarbejder tidligere haft en rimelig løn i forhold til uddannelse.
  Mange arbejdere kan kun lige akkurat leve af deres lønninger og det bliver ikke bedre. Venstres lovning om lavere skatter til de lavestlønnede, blev kun til sænkninger af bistanden. Det er det, det øger forskellen imellem arbejdende og ikke arbejdende, ikke de skattelettelser de lovede. Det har JN vores beskæfigelsesminister sørget for. Nu er det heller ikke lang tid siden han kom fra DA, som tidligere direktør. Han er meget effektiv. De fattige skal nok blive endnu fattigere.

  Men de gode arbejderlønninger er ved at blive historie Maria Due på grund af vores arbejdsmarked.

  Novo giver god løn f.eks. Det offentlige giver en arbejder relativt lav løn, til gengæld er pensionen relativt høj.

  Du har devis ret i, at akademikerer ikke altid tjener så godt. Det er især i det offentlige. Jeg har en god bekendt, en super dygtig person. Vedkommende er uddannet magister i sprog, og hun beskæftiger sig med sprogrelateret arbejde og administrer en hjemmeside. Hun har omkring 27.000,- kr. om måneden.
  Men så kommer pensionen oveni. Pensionen et på ca. 4.200,-.
  Hun har så en kollega, der har 10. klasse og 40.000,- om måneden.
  Jeg vil slet ikke gøre mig til dommer over disse forskelle. Der er meget, der er interessant i det offentlige.

  Det er ofte svært, at sammenligne livslønnen hos os alle sammen.

  Der kommer en udsendelse i vores her i Berlinske udskældte DR i den nærmeste fremtid, som tager temperatur på lønniveauet i DK, hvis det skulle interessere jer på bloggen..

 170. Af georg christensen

  -

  Værn om de rige, hvor er det opmuntrende at modtage en sådan udfordring fra især en psykolog eller var det psykopat, måske bare en forvirret politiker?. I alle tilfælde opmuntrende at kunne bemærke, at “tankerne” et eller andet sted “eksisterer”, men handlingen derfra alt for ofte bare lander i “kaosbeskrivelser”, hvor alle magtbegærlige “kaospiloter” bare forsøger at sole sig selv i deres eget paradis.

 171. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Andre igen kan så opfatte, at der er langt flere mindrebemidlede og her en hel del af indvandrere, der nemt kan ‘ovetage’ København, da tallet vokser Ligedan bruges Råhuspladsen jo flittigt til alt muuuligt, netop ofte omkring indvandring fra her og der.
  Så vi ses at skulle være et smørhul for disse, så vi selv forsvinder.

  Det er da rigtigt, at velhavende mennesker oftest ikke vil trækkes med den slags problemer, som indvandringen byder på eller før denne blev så stor som i vore dage; men Day Poulsen siger så indirekte, at det kan alle andre så bare tage sig af – uanset om de har interesse eller kræfter til sådant. Det har alle mindrebemidlede eller deciderede fattige mennesker ikke. De gider heller ikke den slags: at kunne blive udsat for noget. Eller har fælles interesser med mennesker fra fjerne kulturer!

  Det er lidt hovent og arrogant – om end ingen gider disse problemer og slet ikke de mere velstillede og ligefrem rige. Ingen – hverken rig eller fattig flytter frivilligt ind i en ghetto – meget få i hvert fald. Hvor det altså ikke ligefrem er en velhaverghetto! 🙂

Kommentarer er lukket.