Den politiske elites største hovedpine

Af Henrik Day Poulsen 94

Onsdag formiddag dansk tid er de sidste resultater i den amerikanske Super Tuesday kommet ind fra Alaska, som på grund af tidsforskellen var den sidste stat, der blev talt op. Hillary Clinton og Donald Trump vandt hver syv ud af 11 stater.

Trump leder fortsat i den republikanske lejr, og op til Super Tuesday har både danske og internationale medier beskæftiget med, hvorfor så mange vælgere i USA stemmer på Trump.

Trump bliver kaldt racist, løgner og en person, der har taget det republikanske parti som gidsel.
Men kun få spørger sig, hvad det er i Trumps budskab og personlighed, der tilsyneladende tiltrækker helt almindelige menneskers stemme.

Hvis præsidentkampen kommer til at stå mellem Clinton og Trump, får vi en kamp mellem Djøf-kvinden og businessmanden. Clinton symboliserer den kendte Djøf-kultur, som i årtier har regeret i Washington. Trump symboliserer den kultur, der har gjort USA til verdens vigtigste land og økonomi. Clinton symboliserer paragraffer og rigtige meninger, som den politiske elite elsker. Trump taler til den store del af mellemklasse-Amerika, der kun ønsker sikkerhed, jobs og en stabil økonomi.

Det kan en businessmand give. Djøffere skaber modsat forretningsmænd sjældent arbejdspladser. I en dansk sammenhæng er det Lego og Novo Nordisk, der holder dansk økonomi oppe og dermed skaber tryghed for danskerne. Djøfferne regulerer det hele og opkræver skatter. Og nogle gange kvæler de business med regler og paragraffer.

Jeg tror, at Trumps modstandere er så sovset ind i en Djøf-tankegang, der blokerer for at forstå, hvordan helt almindelige mennesker tænker. De mennesker, som ikke skriver læserbreve i aviser, ikke bliver inviteret til TV debatter og ikke kommer i ”de rigtige kredse”, hvor ”de rigtige meninger” skabes og dyrkes.

Mange journalister er også forblændet af den Djøf-kultur, som nu slet ikke kan forstå, at den amerikanske befolkning mener, at Trump er manden, der kan skabe vækst og velfærd i USA.

Medierne, både i Danmark og udlandet, har stadig svært ved at takle Trump, fordi de hader ham og har svært ved at matche Trumps rappe og ”in your face”-retorik. Den retorik er for mange forfriskende og ”anti-Djøf”-agtig.

Når Trumps modstandere kalder ham racist, føler den store amerikanske mellemklasse sig også ramt. Flertallet af mellemklassen er på ingen måde racister, men dybt bekymret for mexicanske, illegale indvandrere, der tager amerikanske job. Den bekymring har intet med racisme at gøre, men fordrejes af den frustrerede Djøf-kultur som sådan.

I Europa ser vi samme tendens, hvor personer, der stemmer på Front National, Alternative für Deutschland og Sverige Demokraterne stemples som fremmedfjendske. Det kan jo ikke passe, at eksempelvis 25% af et lands befolkning er racister? Flertallet af disse vælgere er blot bekymret for Djøf-kulturens manglende evne til at forstå den helt almindelige amerikaner og europærer. Og de er trætte af at høre Djøffere hive den ene konvention og regel frem efter den anden, mens de kan se deres job forsvinde til syriske flygtninge med et helt andet værdigrundlag eller illegale, mexicanske indvandrere.

Djøf-kulturens tendens til at ville genopdrage den almindelige borger og korrekse alle, der ikke deler den politiske elites normsæt og tro, er den direkte årsag til, at politikere som Trump bliver så succesfulde. Clinton er symbolet på den herskende klasse, som føler sig hævet over masserne. Trump er det direkte modsatte. Han er businessmanden med arbejdshandskerne på modsat Clintons polerede negle.

Man kan prøve at ignorere politikere som Trump, kalde dem grimme ord, censurere dem, men de vil aldrig forsvinde. Og de vil fortsat blive og mere succesfulde med mindre, at Djøf-kulturen opgiver sin magtfuldkommenhed og bliver bedre til at forstå den helt almindelige mand eller kvinde på gulvet.

Alle er i stemmeboksen lige, men visse Djøf-politikere, journalister og analytikere har glemt det og anser fejlagtigt det store tavse flertal som en flok nødvendige idioter, der, hvis de ikke makker ret, skal genopdrages. Og det er der mange mennesker, der bare er så trætte af.

94 kommentarer RSS

 1. Af Jørgen Madsen

  -

  Delvis korrekt analyse. Folk er vrede, og det har meget med de seneste årtiers udhuling af middelklassen at gøre – et fænomen, der i særklasse har ramt den amerikanske middelklasse. Korrekt er det ligeledes, at mange mennesker er usigeligt trætte af at blive talt ned til.

  Der er dog også andre faktorer, man er nødt til at forstå i en amerikansk sammenhæng. Vigtigst af disse er, at det republikanske parti har løjet og bedraget sine vælgere ved at slå på ’social issues’ som abort, homoseksuelle ægteskaber osv. Så snart man var valgt varetog man Wall Streets interesser og fortsatte udflytning af job til Asien og underminering af det amerikanske samfund.

  Der er dog et stort ‘men’ i alt dette: uanset hvor meget man ønsker at give den såkaldte ‘elite’ (et efterhånden absurd udtryk) en på tuden, så skal man indse, at Trump er et i særklasse usympatisk bekendtskab. Han er uden tvivl klinisk narcissist og komplet uegnet til det embede, han søger at opnår.

  The establishment skal nok få sin opvågnen, og Trump kan hjælpe med hertil. Men ingen skal ønske sig, at han bliver valgt.

 2. Af Niels Peter Lemche

  -

  Delvis forkert analyse. HDP, du skulle se lidt på, hvor de forskellige kandidater vandt. Hillary vandt i stater med stor afroamerikansk befolkning, og hvor der er nok af latinoer. Hun vandt stater fra Massachusett til Texas, altså hele vejen ned ad østkysten. Jeg kan ikke se, hvordan Washingtons DJØF’er er særlig fremtrædende her. Sanders vandt flere stater mod nord, Vermont, Minnesota, og så Colorado, men så heller ikke mere. Jeg kan ikke se, hvorledes DJØF’erne vinder gennem Hillary. Det er således bemærkelsesværdigt, at hun vandt i Massachusetts, som jo er en stat, hvor man skulle tro, at Sanders burde have et solidt grundlag med de mange institutioner for højtuddannede: Harvard, MIT. Hun har faktisk et meget bredt grundlag.

  Cruz spiller på Bibelbæltet, men har kun begrænset succes. Heldigvis. Hellere Trump end ham.
  Og Rubio, der faktisk vandt i Minnesota, kunne jo i sidste ende gå hen og blive vicepræsidentkandidat med Trump. Han har ingen chance selv, men bliver ved for at holde Cruz fra fadet.

  Sagen er, at ingen ved–andre end måske Trump himself–hvem der gemmer sig under hårpragten. Det ser man først efter novembervalget, hvis han vinder.

 3. Af Zeki Laurent Sadic

  -

  ” Clinton symboliserer den kendte Djøf kultur, som i årtier har regeret i Washington. Trump symboliserer den kultur, der har gjort USA til verdens vigtigste land og økonomi.”

  Det kommer ikke som den store overraskelse, at Henrik Day Poulsen er fan af Donald “build up this wall” Trump! Forfriskende nok. Trump ændrer dog standpunkt hele tiden. Henrik Day Poulsen og andre Trump-fans, som f.eks DF’s Kenneth Berth, får derfor svært ved at følge med!

 4. Af Hr. J H an sen

  -

  Trump er jo en populist og racist.
  En DF`er med lidt større armbevægelser end en DF`er i Danmark.
  Som DF er hans vælgere de utilpassede, de frygtsomme, de mindre begavede og racisterne.
  Og det er så en person som falder i Day Poulsens smag.
  Bush ødelagde i øvrigt USA`s økonomi.
  Det er nyt for undertegnede, at Bush var djøffer.

 5. Af Teis Amundsen

  -

  Du viderefører myten om Trump som succesfuld forretningsmand.
  Hvis man ser på den store arv han fik fra sin Far så har han ikke ligefrem outperformet markedet.

 6. Af David Christensen

  -

  Jeg har egentlig syntes godt om din blog. Men nu taler du altså mod bedrevidende, Henrik.

  Lad mig fremføre et par Trump-citater. Her fortæller han, hvordan lægevidenskaben i virkeligheden hænger sammen:
  “You take this little beautiful baby, and you pump — I mean, it looks like just it’s meant for a horse and not for a child, and we’ve had so many instances … [in which] a child, a beautiful child went to have the vaccine, and came back and a week later had a tremendous fever, got very, very sick, now is autistic.”

  Her et dejligt stykke konspirativt vanvid (som om den mexikanske stat bevidst sender folk…):
  “When Mexico sends its people, they’re not sending the best. They’re not sending you, they’re sending people that have lots of problems and they’re bringing those problems with us. They’re bringing drugs. They’re bringing crime. They’re rapists. … ”

  Dette selvom nettoUDVANDRINGEN af latinamerikanere nu er større end nettoINDVANDRINGEN.

  Her har vi god gammeldags racehygiejnetænkning:
  “Laziness is a trait in the blacks. … Black guys counting my money! I hate it.”

  Og lidt flere stereotyper om jøder:
  “The only kind of people I want counting my money are little short guys that wear yamakas every day.”

  Derudover har han citeret statistikker (falske) om at hvides mordere i USA er sorte 82% af tiden. Reelt set er de /hvide/ 82% af tiden. http://www.sfgate.com/politics/article/Donald-Trump-s-racist-tweet-quotes-stats-from-6651953.php

  Hvis det ikke er A) raceorienteret, B) manipulerende agitation, hvad er så?

  Der er en grund til at Trump bliver kaldt racist. Det faktum, at man ikke føler sig som racist, betyder ikke, at man ikke er det. Derudover synes jeg fuldstændig du overser, at det trods alt også må være meningsdannernes ansvar (herunder politikernes) at fortælle folk, hvordan forholdene rent faktisk hænger sammen.

 7. Af Jørgen F.

  -

  Det pudsige, og sørgelige, er at både Trump og Sanders har fat i den lange ende hvad angår analysen – at den er helt galt fat i USA i disse år. Og stormagten kan ikke reetableres på en forarmet middelklasse.

  Det sørgelige består i at Trumps løsning er at skrue tiden tilbage – Sanders vil transformere USA til Europa. Begge løsningsmodeller synes umulige….

  Men det er bedre at have problemformuleringen rigtig – end som Clinton fortsat rode rundt i at problemernes rod er diskrimination mod alt og alle – altså borset lige fra den hvide mand.

 8. Af Niels Juul Hansen

  -

  Donald Trump er en notorisk løgner, fortaler for krigsforbrydelser og har en serie af katastrofale investeringer på samvittigheden.

  Det bekymrer tilsyneladende ikke hans tilhængere.

  Familien ændrede navn fra Drumpf til Trump.

  Det kommer vi til at høre meget mere om!

 9. Af Kesper Blenstrup

  -

  Jeg håber absolut ikke han bliver valgt til præsident . Men jeg håber at Fænomenet Trump og hans popularitet ”billedligt talt’ vil få hele den herskende klasse i USA til at ryste så godt og grundigt at de skider i bukserne af skræk. ‘Fænomenet’ kunne vi også godt bruge her hjemme.

 10. Af B. Thøgersen

  -

  Dette må være det endegyldige bevis på, at psykiateren HDP ikke selv er helt vel forvaret. At han heller ikke er i stand til at diagnosticere Trumps narcissime, kan undre. Det er ellers blevet vel dokumenteret af andre. Ud over narcissime er det for den opmærksomme iagttager psykiske lidelser som megalomani og mytomani, der umiddelbart falder en ind, når man studerer Trumps udtalelser.

  HDP burde også vide, at Trump ikke er den succesrige forretningsmand, som han ynder at udgive sig for. Sin formue har han arvet, og han har også formået at gå fallit med tre firmaer, dog på en sådan måde, at andre er kommet til at stå med smerten, så snu og uhæderlig er han også.

  At bygge en mur mellem Mexico og USA og få Mexico til at betale for den samt udvise flere millioner illegale invandrere er indlysende umuligt, hvilket er bevis på, at han er lystløgner.

  Hans viden om verden uden for USA er næsten ikke-eksisterende, så han ville blive en katastrofe som præsident, for han ville ikke have lyst til at opgradere sin viden. Derved ville han jo risikere at miste nogle af sine illusioner og fordomme. Sådan faktaresistens er åbenbart ret udbredt (ingen nævnt, ingen glemt).

  En ikke uvæsentlig grund til hans succes må være USA’s ringe breddeuddannelsessystem. Den gennemsnitlige amerikaner er derfor et let bytte for hans overbudspolitik. Det samme er desværre tilfældet i Danmark. Det er en af årsagerne til DF’s, Enhedslistens og Alternativets succes.

 11. Af Jørgen F.

  -

  Vi , sammen med vores nærmeste naboer 🙂 Tyskland, Holland , Sverige , Norge , Finland og Polen – udgør i befolkningstal, og hvis Polen lignede os andre nordeuropæere nationaløkonomisk – præcis 1/2 af hele USA.

  Altså bortset lige fra statsgælden – den amerikanske altså.

  Vi og vores nærmeste naboer svarer til 1/2 af USA. Tyskland alene 1/4 USA.

  USA bliver aldrig en supermagt igen uden Europa. Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre længere.

  Europa er en del af løsningen for USA – men hvilken?

 12. Af Jon de linde

  -

  Som sædvanligt et ret skarpt indspark fra Day-Poulsen.

  Folk stemmer ikke for og imod Clinton og Trump. De stemmer for og imod politikerlede og manglende potens i handling.

  Folk flest er ved at være træt at af at høre om forhandlingens værdi når østblokken står helt af, England står til et valg for og imod EU og samtlige EU lande bygger buffer mure.

  Et eller andet sted må selv radikale kunne se det hykleriske impotente i hvad vi lige pt har gang
  i.

 13. Af al piastow

  -

  Hej Teis.

  Kan du ikke være flink at sætte nogle rammer op for hvornår man er en god forretningsmand? f.eks. hvor meget pengene skal forrentes per år for at “slå markedet”.
  Hvad med Mærsk McKinney Møller, han arvede også en del penge. Har du tjekker om han eller Trump har forrentet arven bedst?

 14. Af Niels Juul Hansen

  -

  Da Hitler dukkede op under depressionen kaldte man ham latterlig og ganske ufarlig.

  Det samme gjorde man om Donald Trump, da han ændrede en præsidentkampagne til et reality show.

  Jeg mener også, at han er latterlig og pinlig – men han er ikke ufarlig.

 15. Af Niels Peter Lemche

  -

  B.Thøgersen, Trumps propaganda ligner da næsten til forveksling den, der bringes ind her af DF-befolkningen. Det er de samme tangenter der spilles på. Om han mener noget af det, det får vi se. Vi skal jo ikke glemme, at Reagans retorik i den grad havde forskrækket russerne, at du troede, at han var gal, og så var det alt sammen ganske beregnet som en del af projektet at få Sovjetunionen ned med nakken. Og det lykkedes jo meget godt.

  I øvrigt har han nok ikke mange chancer mod Hillary. Så stor er tilslutningen til ham heller ikke.

 16. Af Niels Petersen

  -

  HDPs indlæg i debatten om D. Trump er da en udmærket analyse. Har hele den danske medieverden slet ingen erindring om opkomsten af M. Glistrup og Fremskridtspartiet i 1973?
  Der er da en vis lighed i utopierne, men det er ganske forfriskende og udtryk for, at der er frit slag i “demokratiet”.
  Ærbødigst.

 17. Af Jesper Larsen

  -

  Jeg synes, kommentatorerne her er lidt unfair over for Day Poulsen. Hans indlæg er jo ikke et forsvar for Trump, men et forsøg på at forklare, hvorfor mange amerikanere har sympati for manden og hans politik. Og her tror jeg egentlig, Day Poulsen rammer meget præcist. I mine øjne er Trumps uberegnelighed det mest ubehagelige ved manden. Man ved simpelt hen ikke, hvad han vil kunne finde på, hvis han skulle blive valgt som præsident. Men på et enkelt punkt har han min sympati. Han er herligt politisk ukorrekt! Det er dræbende med et land, hvor man absolut ikke må sige ét nedsættende ord om folk på grund af race eller religion, men hvor det til gengæld ikke er noget problem rask væk at skyde farvede borgere, som politiet i USA gør det.

 18. Af B. Thøgersen

  -

  Hr. NPL,

  Det er jo lige præcis det, jeg siger i bemærkningen om bl.a. DF.

 19. Af Finn Bjerrehave

  -

  Eller sagt omvendt, hvornår har en Republikansk præsidentkandidat/ præsident, ikke været en trussel mod Danmark ?
  Donald Trump har endda det forspring, han er finansielt ikke i lommen på nogen, og han har endda tjent både Demokraterne og nu Republikanerne , altså manden har en større spændvidde end nogen anden kandidat.
  Spændende valg. Finn Vig

 20. Af Elisabeth Lindhardt

  -

  Jeg læste undtagelsesvist Day Poulsens blog og jeg tror, han har fat i noget. Donald Trumps succes er funderet i den samme antielitære bevægelse, som vi også oplever i Danmark og Europa. Alle dem med grimt hår, grimt tøj, de dumme, dem der er blevet overset, som har fået dårlige anmeldelser, som ikke er blevet taget alvorligt, dem, som i årevis er blevet set ned på og latterliggjort af velformulerede og arrogante repræsentanter fra et eller andet udefineret etablissement, har med Trump fået en stemme. Det handler ikke om politiske visioner eller valide ræsonnementer, det handler om ydmygelse og magt. Så hver gang en repræsentant for etablissementet chokeres over Trump og i stærke vendinger tager afstand fra ham, så styrker det den antielitære bevægelse, for det er selve målet med bevægelsen, at hævne sig på de bedsteborgere, som i årevis har ydmyget dem.

 21. Af poul boie pedersen

  -

  Man skulle ikke tro, at HPD’s analyse stammer fra hans eget erhvervsliv i DJØF verdenen finansieret af de offentlige kasser.
  “Trump symboliserer den kultur, der har gjort USA til verdens vigtigste land og økonomi. Clinton symboliserer paragraffer og rigtige meninger, som den politiske elite elsker. Trump taler til den store del af mellemklasse-Amerika, der kun ønsker sikkerhed, jobs og en stabil økonomi.
  Det kan en businessmand give”.
  Det er næsen ufatteligt at nogen kan udsige sådant en gang sludder.
  Hvordan kan man mene at en politisk uerfaren person, en diplomatisk analfabet, født med en guldgrydeske i munden bliver en god politiker fordi han er forretningsmand, medens en særdeles erfaren politiker med markante politiske resultater skulle være uvidende om erhvervsliv og desuden heller ikke kan finde ud af politik?
  Ser man sig om i det politiske landskab efter skrydende egotrippere, der har en grydeklar opportunistisk løsning på alle enkeltproblemer, men som intet som helst har at byde på, når man taler om en sammenhængende realistisk plan for samfundets udvikling, falder det mest tydelige forbillede direkte ind ad vinduet.
  Sådan agerede Il Duce, den skrydende italienske fascistiske diktator, der med hagen højt løftet gav fanden i folket og de demokratiske værdier og hyldede sit eget populistiske budskab med hurtige voldelige løsninger som en åbenbaring fra de højere magter.
  Vi har længe set det amerikanske demokrati løbe af sporet med en tiltagende overførsel af magt, rigdom og privilegier i et korrumperet juridisk system, til den allerøverste elite, rigmandskredse, der de seneste 30 år har opsuget næsten al værditilvækst og korrumperet det politiske parnas.
  Det er den elite Trumph udspringer af, og det kan da godt være han ikke er afhængig af kapitalens støtte, men der er jo fordi han selv er den inkarnerede kapital.
  Når han vinder tilslutning i den hvide underklasse, er det ikke fordi han har nogen som helst veneration for folk her, men fordi han bilder dem ind, at deres problemer skyldes latinoer, muslimer og mexikanere, at der er ydre fjender, som han vil rulle hen over med militæret og “kicke ass” på, og at han med den sædvanlige syndebukkeretorik derved, uden i øvrigt at løse noget problem, kan vinde tilslutning. Det har intet at gøre med solidaritet, social ansvarlighed og tryghed og grund til sammenhængskraft mellem alle grupper i samfundet.
  Trumph er for enhver sindig politisk professionel et mareridt og løsgående missil af selvforherligelse, uforudsigelighed, manglende politisk erfaring og manglende visioner for et projekt for både USA og den omgivende verden, og derfor for en fredeligere verden.

 22. Af Mads Timo

  -

  Du var dumpet hvis det havde været en samfundsfags opgave i en 9.klasse Henrik….

 23. Af Jørgen F.

  -

  Problemet for USA er at det offentlige forbrug er på 38% af BNP svarende til normalt europæisk niveau – dog uden at borgerne har rettighederne – hvorfor borgerne også kun gider at betale 25% af BNP i skatter – heraf det latente underskud på finanserne.

  Washington har altså et horribelt overforbrug, der ikke kommer borgene til gode – heraf vreden.

  Hvis borgerne skal betale mere i skat – skal de have rettigheder – og så skal Washington rives ned. Sanders ide.

  Hvis borgerne ikke skal betale mere i skat – så skal Washington alligevel rives ned – for at skabe et USA i økonomisk balance. Trump.

 24. Af Anders Sørensen

  -

  Amatør analyse – her er en gennemarbejdet analyse : “The rise of American authoritarianism
  ” @ http://www.vox.com/2016/3/1/11127424/trump-authoritarianism

 25. Af Niels Peter Lemche

  -

  POUL BOIE PEDERSEN, vil du hellere have en religiøs fantast som Cruz? Han er faktisk langt farligere, og så får man kvalmefornemmelser, når man ser på på skærmen. Godt at Rubio holder fast, for det forhindrer Cruz at komme til fadet. Det er derfor, jeg tror, at der er en eller anden aftale mellem Trump og Rubio, som kun kan vinde ved at have Trump op mod Hillary. Så er han parat til næste gang. Han er en ung mand efter amerikanske forhold. Uanset at jeg har stor sympati for Sanders, så er Hillary nok det rigtige valg selv med hendes opbakning i det DJØF-miljø, som HDP undsiger.

 26. Af Lotte H Jensen

  -

  Super analyse af Vox V/ “The rise of American authoritarianism
  ” @ http://www.vox.com/2016/3/1/11127424/trump-authoritarianism.

  daypoulsen er virkelig en dårlig analyse

 27. Af Henrik Knage

  -

  Trump er som en rød klud for Djøffer, som Kim Larsen støtter rygeforbud.

  Selv om Djøffer hader dieselpartikler, så æder de dem råt, bare de er grønne.

  Paradokset i økonomi er, at rige ikke kan leve af rige – selv om de ønskede det, og fattige ikke af fattige.

  Integrations kollapset strander jo også på samme kyststrand, i og med, at begge parter misforstår budskabet – eller forståelsen ved begrebet “Integration”.

  Integration betyder helt konkret, en proces der muliggør to uens kulturer, at leve side om side.

  Der står intet om, at muliggørelsen af øvelsen er, at undgå borgerkrig, eller civile konflikter.

  Men det kunne jo være/blive en konsekvens af samme.

  Du er nok steget en tand hr. psykiater – nu kender jeg dig igen 🙂

 28. Af Niels Juul Hansen

  -

  Se John Oliver om Trump.

 29. Af Jan Hillers

  -

  Det er jo ikke din skyld at du får lov til at kloge dig også om ting, du ikke har særlige forudsætninger for at sige noget klogt om. Den mulighed er vi da mange, der havde sagt ja tak til.
  Men se nu dette “muntre” indslag med John Oliver og bliv tiltrængt klogere. Trump er farlig,

  PS: ,mange journalister, der får penge for at informere os, er lige så uvidende som dig:

  https://youtu.be/DnpO_RTSNmQ

 30. Af Troels Vestergaard

  -

  Mener du Trump taler sandt når han påstår han ikke ved hvad ku klux klan er?

  Som homoseksuel er det helt vildt du kan forsvare sådan en personage
  “Trump has a mixed record on LGBT rights – shifting his opinion on same-sex marriage a number of times before conceding it is a “dead issue” following the Supreme Court ruling.

  He has suggested in the past that he would support employment protections for gay people – but at the same time assured conservative lobbyists he wouldn’t block a bill that would allow discrimination against married gay couples.”
  http://www.pinknews.co.uk/2016/01/18/labour-mp-donald-trump-is-a-racist-homophobic-misogynist/

  Men du er måske også imod ægteskaber mellem personer af samme køn?

 31. Af thomas andersen

  -

  Skal DJØF nu også have skylden for det .. de skal snart have skylden for alt hos HDP ..

  Men hvis skal være DJØF-er for at kunne se at Trump er en idiot er det OK for mig ..
  Manden synes at kvindernes status er på højde med en kat, alle muslimer skal sendes ud af landet og der skal bygges en mur mod Mexico ..

  Tror næppe man skal være DJØF-er for at forstå hvad han er for én ..

 32. Af poul boie pedersen

  -

  Niels Peter Lemche
  Jeg må sige, at den republikanske kandidatkreds (en holdning der også er udbredt i den republikanske ledelse) ikke er min kop te.
  Men nu var mit udgangspunkt lidt noget andet.
  1. HDP hylder jo direkte Trump og hans meningsunivers: “Trump symboliserer den kultur, der har gjort USA til verdens vigtigste land og økonomi. Clinton symboliserer paragraffer og rigtige meninger” og
  2. HDP opfatter det som en kvalifikation for politikere at være forretningsmænd: “Trump taler til den store del af mellemklasse-Amerika, der kun ønsker sikkerhed, jobs og en stabil økonomi. Det kan en businessmand give. Djøffere skaber modsat forretningsmænd sjældent arbejdspladser.”
  Jeg mener hverken, at han symboliserer den amerikanske drøm, han blev født ind i den, eller at han som forretningsmand besidder egenskaber, der gør ham særlig egnet som statsmand med overblik eller intentioner om en bred samfundsmæssig forbedring, der sikrer jobs eller stabil økonomi.
  Jeg forstår sagtens amerikanske vælgeres frustrationer overfor for et tiltagende dollarkrati, der i nogen måde udstiller demokratiet som en parodi. Det er selvfølgelig derfor, at det er kandidater, der opponerer imod the establishment, der i dette valg er i vælten. Men når dagen er omme, tror jeg ikke det tjener amerikanernes interesse at en udpræget enkeltsagsmand og demagog af den grund kommer til at klovne rundt i den politiske procelænsbutik.
  Derfor foretrækker jeg klart Clinton for nogen af de republikanske kandidater.

 33. Af Benny B

  -

  Vi er mange, som glæder os til, at der kommer et mandfolk på posten med røv i bukserne.

  Obama, den såkaldte freds præsident, som fik Nobels, nu ligegyldige, fredspris i forskud, har været en katastrofe for verdensfreden.
  Obama er krøbet i skjul bag sine ligegyldige “imagine all the people” taler og De gale islamister og Putin har udnyttet magttomrummet til at invadere svage stater og store landområder.

  I følge Militær teoretikeren Clausewitz flyder militær magt derhen hvor et tomrum findes og det er hvad vi i øjeblikket ser i Syrien, Ukraine, Irak, Afghanistan, Mali, Somalia og Libyen.

  Den vestlige og frie verden har brug for Trump, en mand som kan forhandle, presse og lave resultater, ikke en ny moraliserende snakkemaskine.

 34. Af Frode Mortensen

  -

  Kære HDP
  Hvis jeg skal vælge mellem en DJØF’er og kapitalistisk rigmand, foretrækker jeg førstnævnte.
  I øvrigt mener jeg, at din påstand om USA som verdens vigtigste kultur og økonomi kun har mening, hvis man betragter denne nations gøren og laden på godt og ondt og hvis man herudover er tilhænger af et kapitalistisk/liberalt. samfund, hvor “fanden tager de sidste”.

 35. Af Hul igennem?

  -

  Vi mangler flere ministerrokader.
  Eva Kjer Hansen som justitsminister hun er arbejdsom og kan nok få gang i meget mere politi.
  Søren P. kan så være kulturligegyldig skammerminister.
  Måbefisken Bertel vil være perfekt som aftægtsminister nu grådigCarl skal være kirkebøssebedrøver. Pas på pengene, nu skal han have danskundervisning- åh det bliver dyrt- hos Trine Gregorius (hun mangler altid penge).
  Købegrisen Marlene Wind hører åndeligt sammen med grådigCarl.
  Så er der ryddet lidt op.
  mvh

 36. Af Christian Larsen

  -

  DJØF? Undskyld men det er svært at læse om Trump og USA i samme sætning som DJØF. Er HDP godt klar over at DJØF er et dansk fagforbund? Skal vi så kalde Trumps vælgere for FOA’ere? Ubehjæpsomt. Skriv dog akademikere i stedet for. Eller den kulturelle elite og bland DJØF uden om.

 37. Af Niels Peter Lemche

  -

  Christan Larsen, jeg er helt sikker på, at HDP bruger DJØF om en bestemt type akademikere, så derfor er det måske en ganske præcis beskrivelse. Så kan man lide dem eller ej. ‘Akademiker’ generelt er alt for upræcist, hvis man da ikke lige er modstandere af enhver, der gælder som akademiker, dvs. med en lang vidergående uddannelse.

 38. Af Jan Petersen

  -

  Donald Trump er et uprøvet politisk kort, så en vurdering af ham må vente til, der er noget fakta politik at bedømme ham på.

  Til gengæld er der masser af fakta politik at bedømme Hillary Clinton på. Google feks “Hillary Clinton Benghazi story” eller “email scandal”.

 39. Af Niels Peter Lemche

  -

  Benny B, har du aldrig tænkt på, at fæhovederne i Oslo ydede Obama en bjørnetjeneste ved at give ham prisen så at sige, inden han havde sat sig i sin stol? Jeg tror, at den har handlingslammet ham, fordi han hele tiden har skulle tage hensyn til, at han jo var fredsprismodtager.

  Men når man ser på, hvem der gennem tiden har fået prisen, så glædes man ligefrem, når en fortjent har modtaget den, som Malala.

 40. Af Niels Peter Lemche

  -

  POUL BOIE PEDERSEN, men det kunne være interessant med en blog, der drøftede, hvad man mener med en Djøffer. Hvem er de, og hvad er deres ideologi?

 41. Af B. Thøgersen

  -

  Hr. NPL,

  DJØF’ere ønsker flere offentligt ansatte, højere løn til disse og total ansvarsfratagelse for alle embedshandlinger.

 42. Af Henrik Knage

  -

  Djøf en en religion på lige fod med “Bevidst Arbejdssky Elementer” – eller som Jacob Haugaard udtrykker det : Folk der forventer medvind på cykelstien – og bliver skuffede når der er modvind!

  Oversat til dansk, så betyder det mennesker i danske embeder der bevidst laver fejl, for at have noget at stå op til næste morgen – nemlig at rette de fejl der blev gjort i går – for at bevidst lave endnu større bevidste fejl i dag, så der er noget endnu større bevidst, at kunne rette bevidste fejl ind på, bevidst, at kunne lave endnu større bevidste fejl på, end de der bevidst blev lavet forleden dag – sådan at der bevidst kan vågnes op til, at rette bevidste fejl, til endnu større bevidste fejl.

  Man skal jo blot indkalkulere i livet som sådan, at jo større indsigt i livet – jo mere lærdom der opnås – enten på skolebænken, eller i livet som sådan – desto mere ansvar er der også forbundet med livet – og det er der ingen levende der kan løbe fra – uanset hvor meget de end anstrenger sig.

 43. Af Odd Norbom

  -

  God artikel. Jeg fulgte Reagan og hans valgkamp i 80erne og det var de samme argumenter dengang som nu. Reagen blev i Danmark kaldet en tredietangs cowboy, men hvordan gik det?
  Reagan er anset som en af USAs bedste presidenter gennem tiderne.

 44. Af Hul igennem?

  -

  Ja det bliver interessant hvem amerikanerne vælger til præsident..
  ..Og hvem tyskerne vælger til kansler..
  mvh

 45. Af Rikke Nielsen

  -

  Det virker ret skørt at sammenligne medlemmerne i et fagforbund med en amerikansk rigmand – samt at mene, at “almindelige mennesker” v i r k e l i g bakker op om en amerikansk rigmand, hvis eneste fordel er, at han ikke har nogle hæmninger… heller ikke når han skal trykke på “den røde knap”…

 46. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt en udtalelse fra tidligere USA præsident Franklin D Roosevelt:

  “Presidents are selected, not elected – and added – in politics, nothing happens by accident.”

  Skal da blive spændende at se om en af nuværende kandidater pludselig rammes af et uforklarligt “accident”, og erstattes af en joker trukket op af hatten.

 47. Af Helge Nørager

  -

  Tidligere Dansk Jurist og Økonomforbund.

  Navnet siger sig selv, en samling af mennesker som aldrig har lavet andet end at gå fra skole til gymnasie og derefter universitet, alt betalt af staten, og de var understøttet af SU.
  En folk mennesker som er født med en guldske i numsen, og en sølvske i munden, men aldrig har de kendt andet til arbejde end hvad de har læst i en bog, eller set i tv.
  Aldrig er deres fingre snavsede efter at havde arbejdet for føden.

  Men altid kan de med et regneark, nedskære arbejdstid, eller beregne hvorfor vi alle skal have mindre i løn, og begrunde at i nedgangstider skal direktører have mere i løn.

  Altid kan de finde besparelser så ældre kan få papmad, da har jo aldrig spist det selv.

  Altid kan de beregne hvorfor andre samfundslag skal spare og de skal have mere.

  Det er en hvad en djøf’fer er.

 48. Af P Christensen

  -

  DJØF’ere opkræver skatter skriver HDP.

  Sådan som det grundet politiske beslutninger og dyb inkompetance (dobbeltkonfekt,sorry)
  har “fungeret” i mange år, er der på mange områder absolut ikke
  opkrævet noget som helst, hvilket blot har øget betalingsbyrden
  for de der betaler deres skat.

 49. Af Niels Peter Lemche

  -

  HELGE NØRAGER, hvorfra ved du, at de aldrig har arbejdet med deres hænder. De fleste studerende har faktisk haft eller har erhvervsarbejde. Du snakker desværre, som du har forstand.

 50. Af Hul igennem?

  -

  Vi er fattige, fordi i stedet for at producere spilder vi uddannelser til mere kontrol af mindre og mindre udført arbejde: jeg vil have meget mere politi, flere pædagoger, flere Folkeskoelærere og flere sygelejersker, flere ældreplejere. Jeg vil ikke have flere arbejdsløse cand.politter.
  Og jeg kan sagtens klare min kontrol selv.
  mvh

 51. Af p jensen

  -

  SYNGER DANMARK PÅ SIDSTE VERS…..?

  Mere og mere forløber udviklingen i Danmark parallent med udviklingen i Sverige, Grækenland og Frankrig hvor skatteplyndring, velfærdstab, skilsmisser, masseindvandring, vold, mord og selvmord er blevet landeplager. Mængden af social og menneskelig elendighed vokser hastigt i alle tre lande, og i alle tre lande er hovedårsagen at “demokratierne” domineres af uduelige politikere. De tre lande har nu sammen med England, Tyskland og flere andre EU-lande, kurs mod barbari, kaos og sammenbrud.

  Frau mer kel er fuld af følelser for de kulturfremmede, men glemmer som så mange andre feministiske pladderhumanister at man også er nødt til at bruge hjernen en gang i mellem. Det er da synd for migranter der rammes af uheld og modgang, men det er vel også synd for europæerne, hvis deres lande bliver forvandlet til ISIS-lande med enorme mængder af indbrud, overfald, voldtægter, hjemmerøverier og knivstikkerier, samt tortur, terror og massehenrettelser i gaderne.

  Danmark som et barbarisk diktatur, danske byer , skoler, hospitaler, brandstationer, kaserner, boligkarréer, politistationer, villakvarterer osv. der henligger som murbrokker eller rygende ruiner, danskere der er reduceret til 5. og 10 . rangs borgere i deres eget land…….. det kan blive Danmarks og flere andre EU-landes virkelighed og hverdag meget hurtigere end de fleste forestiller sig.

  I Sverige og Grækenland osv. er elendigheden og massedøden allerede begyndt, og også danskernes tryghed og velfærd rasler ned ad brættet. Tilfører vi ikke Borgen og folkestyret nye og mere begavede og dansksindede kræfter, er Danmarks undergang kun et spørgsmål om tid!!

  (Læs “EU = Europas fjende” og snapha/den korte/180g/jp-jalving)

 52. Af Gert Barslund

  -

  I mit job som psykolog har jeg mødt mange, der har mistet forbindelsen til moder jord. Men aldrig mødt nogen som Henrik, der må være det man kalder totalt udenfor pædagogisk rækkevidde.
  Ved aldrig om jeg skal grine eller græde når jeg læser det han skriver …

 53. Af p jensen

  -

  kommentar kom ikke på????

 54. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Henrik Day Poulsen

  Du burde med din faglige baggrund vide, hvorfor fatsvage mennesker føler sig tiltrukket af en sociopat som Donald Trump.

 55. Af Jorn D.

  -

  DJøffer’s “svanesang” for miljø regneark, som eneste løsning
  ja
  DJøff’erne øffer videre
  og
  det frustreret, men vel vidende, at fremskridt ikke laves i regneark
  ja
  de største og mest succesfulde i USA er ikke “DJøff typer”
  men
  praktiske folk, som Apple’s Steve Jobs og Windows Bill Gates osv.
  og
  i Danmark grundlæggerne af Danfoss, Grundfoss og B&O
  der
  alle har en mere praktisk ingeniør uddannelse
  og
  en af de få kendte mere teoretiske ingeniører
  nemlig
  civilist ingeniøren Kristian Rovsing
  der
  hurtigt gik “Stein Bagger agtigt” konkurs, på trods af masser af DJøff ansatte

  det piner sikkert Universiteterne’s forskere og andre skatte betalte specialister
  samt
  dansk politik’s “selvfede regnearks retorikere”
  at
  der med fødevare- og landbrugspakken gennemføres et grundlæggende paradigme skift
  i
  reguleringen af landbruget
  fra
  en upraktisk ensartet teoretisk styrings model i regneark
  til
  praktisk måling og regulering
  på dansk
  fysiske målinger for, at kunne efter regulere
  for
  derved mister de, der sikkert ikke spiser svinekød og vil nedlægge landbruget
  jo
  deres magt til at “skrue ned” for landbruget
  som
  i “synd min hest døde – nu havde jeg lige vendt den af med at spise”
  men
  apropo øffende DJøffere , de alt stoppende “selvfede regnearks retorikere”
  kontra
  de praktiske “grise”, der ikke grisser, men skaber job og resultater
  ja
  så var Steve Jobs fader faktisk fra Syrien

  ironi.mus

 56. Af Mikkel Madsen

  -

  Clintons kernevælgere er absolut ikke DJØF’ere og man kan ligeså vel sige, at hende eller Cruz repræsenterer “folket”.

  Trumps opbakning er bredt funderet, og parallellen til danske forhold virker i det hele taget noget søgt.

 57. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos psykolog Gert Barslund, så Google fyens.dk artiklen: Kirke fyldt med popstjerner og flygtninge. En Danmarks turné i samarbejde med musiker og psykolog Gert Barslund.

  Formål pengeindsamling til flygtninge, iscenesat af hele det politiske korrekte slæng, der afskyr Danmark! Lige på nær kulturstøtte og lign guf. Narrøv!

 58. Af B. Nielsen

  -

  Donald Trump minder om en uheldig klon mellem Helle Thorning og sømandsbossen Preben Møller Hansen:

  Naricssistisk, selvglad og upålidelig med et nyt standpunkt til hver en lejlighed som den førstnævnte og primitiv og grov i munden som den sidstnævnte.

 59. Af Hul igennem?

  -

  Man skal ikke være så bange for Trumps protest stemme sejr.
  Bare se hvordan Morten Messerschmidt faldt til patten efter sejren.
  De kommer ind i møllen der sker selvfølgelig små ændringerløbende.
  Sådan ændrer historien sig.
  mvh

 60. Af A. Bierce

  -

  Den politiske elites største hovedpine er den, at det er utroligt besværligt og langsommeligt at skifte landets befolkning ud med udenlandske proletarer som lystrer bedre.
  Se bare med Sverige. Her har eliten kun nået at placere måske 25 procent muslimer i landet, uden at proletarerne derovre er blevet lettere at manipulere. Det har kun givet mere bøvl og vrøvl for eliten end kalkuleret med.
  Den svenske elite har det måske ligesom den romerske kejser Caligula. Han beklagede, at det romerske folk ikke havde kun ét hoved – for hvis det havde, kunne han udrydde det med ét hug.
  Så det er nu vi har chancen for at erobre Skåne, Halland og Blekinge tilbage – Sverige er totalt eroderet ned og forsvarsløs.

 61. Af jespe jørgensen

  -

  Hillery Clinton er lige nu under undersøgelse af FBI for flere særdeles alvorlige forbrydelser, hvilket man sjovt nok ikke hører noget om i de dansk medier.

  Så hvorfor mener du hun er et bedre valg ?

 62. Af Jorn D.

  -

  Donald Duck tape gate – duck and cover
  ja
  han siger til The New York Times redaktører:
  “I skal ikke tillægge det nogen betydning, hvad jeg siger om indvandring,
  fordi
  jeg, Donald Trump, har ingen planer om at gøre noget af det, som jeg siger,”
  som
  Cruz påstod i en valgtale i San Antonio.
  men
  BuzzFeed har citeret redaktøren af The New York Times’ lederkommentarer, Andrew Rosenthal,
  for
  at han ikke vil kommentere, hvad der blev sagt uden for referat under mødet.
  men
  Donald Trump er oppe imod folk med “skabsIsraelske” navne
  der
  helt sikkert vil bruge det imod ham, i deres “har vi noget på ham” strategi
  når
  valgkampen om præsident posten begynder
  for
  Hillery er vist i lommen på Katolsk mystik i form af Jesuiter ordenen
  der
  vist er i lommen på “Israel”, med deraf følger af “har vi noget på ham” retorik
  men
  det ville måske være godt for USA med den “økonomisk uafhængige” Donald Trump
  i
  stedet for Obama “klonen” Hillery Clinton
  der
  yderligere er fedtet ind i kapitalen i Wall Street
  ja
  valget er måske i mellem Wall Mexico eller Wall Street

  ironi.mus

 63. Af p jensen

  -

  Hallo

  Hvofor er der

  så mange blokeringer

  spærringer og

  sletninger??? C en

  su ren

  er jo snart som

  i DDR , der var en

  diktaturstat

  kommentar sendt ind

  ca. 18.30 er stadig

  ikke på ????????????`?`?“?`?`?

 64. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos Hillary Clinton så Google feks “Hillary Clinton CIA Isis” eller udskift Isis med Al Qaeda eller Google det samme med “the con man” – Harrison J Bounel alias Barry Soetoro alias Barack Hussein Obama alias USA’ nuværende præsident.

  Summa summarum, ét stort iscenesat svindel og bedrageri!

 65. Af adriano viterbo

  -

  Hvad er forskellen mellem Donald Trump og Silvio Berlusconi?

 66. Af Lars Petersen

  -

  @ Henrik Day Poulsen.

  EN DEL AF DET DU SIGER ER KORREKT, ANDET ER UKORREKT ELLER MISFORSTÅET.

  DU HENVISER TIL DJØF-KULTUREN 13X:
  Dette er imidlertid en misforståelse, idet D. Trump, netop taler om manglende management,
  både i relation til indvandringen, dvs. hvem som kan blive, og hvem som skal ud, såvel han
  kalder på smart management i relation til samhandlen US, og andre imellem, bl.a. Kina/Japan.

  Donald Trump, vil altså mere systemmanagement, men et nationalt businessorienteret et af
  slagsen; herunder, at USA ikke skal betale world rec. priser til pharma industrien, (bl.a. Novo),
  som de andre kandidater er funded af, hvilket er et fasttømret tema i alle hans optrædener.

  Kort sagt.. består din begrebsforvirring i, at du sammenblander de markeds-underlagte versus
  markeds-immune, eller på anden måde etablerede i nuværende systemer, med DJØF-kultur.

  JOURNALISTEN & SYSTEM-LIDERLIGHEDEN:
  Hverken de Amerikanske, eller Danske journalister forstår sig selv som værende tilhængere
  af denne DJØF-Kultur du taler om, derimod taler vi igen: “systemmæssigt veletablerede”, på
  baggrund af i øvrigt vidt forskellige systemer, idet den Danske, er “købt direkte” op, af netop
  systemet, (via foreningsmedlemmerne), hvor imod den Amerikanske, score en stor del af
  lønnen og jobstabiliteten via de utallige valgkampagner; betalt af industrien til kandidaterne.

  AFSLUTNING:
  Derfor havner vi atter ved den eneste løsning; (USA som Danmark), at den enkelte skal kunne
  fravælge i tvangens/ markeds-immune udgiftspost, (heraf indvandringen med), sådan at man
  kan markedstilpasse sig, samt få stillet frustrationens evige tørst, hvormed LEGO ej behøver
  at outsource 72% ud af DK, for at undgå at skulle betale: Novo, Journalisten, Køns, Gyser, og
  kommunalforskeren mv., via højere lønninger til medarbejderne, så de få råd til at bet. disse.

 67. Af Frank A

  -

  https://chrome.google.com/webstore/detail/drumpfinator/hcimhbfpiofdihhdnofbdlhjcmjopilp

  Add this app to your Chrome browser and replace all instances of “Trump” with “Drumpf.”

  John Oliver har taget retten til varemærket Drumpf, så der er masser af Merchandise at købe

 68. Af Her favoriseres anti-danske og radigale bloggere

  -

  P j en se ns kommentar ca. 18.30 er stadig ikke på efter mange timer. Jeg gætter på at kommentaren ikke var politisk korrekt i radigal forstand. Det bliver ihvertfald mere og mere klart og tydeligt at Berlin gske ikke længere er en borgerlig/dansk/demokratisk sindet avis. Se snaph/den korte.

 69. Af Her favoriseres anti-danske og radigale bloggere

  -

  P j en se ns kommentar ca. 18.30 er stadig ikke på efter mange timer. Jeg gætter på at kommentaren ikke var politisk korrekt i radigal forstand. Det bliver ihvertfald mere og mere klart og tydeligt at Berlin gske ikke længere er en borgerlig/dansk/demokratisk sindet avis. Alle debatter her manipuleres. Se snaph/den korte/180g/jp-jalving.

 70. Af holger holm

  -

  Er disse debatter noget værd? Hvor mange indlæg er blevet slettet eller skjult? Fordi filtret er indstillet af folk med sygelige holdninger til ytringsfriheden og demokratiet. (sobre indlæg slettes i hundredvis hver uge)

 71. Af Arne Hornborg

  -

  Mon ikke Europa, specielt Tyskland, har behov for en ,,Donald Trump” ved roret i stedet for ,,den gæstfrie” Angela Merkel.
  Merkel der inviterer ALLE muslimer til Tyskland, hvorefter hun, generøst, sender dem videre til Skandinavien, uden at spørge Skandinavien om VI ønsker ,,gæster”.
  Merkel, der om nogen, har nedlagt den Schengenaftale hun altid plæderer så hårdt for.
  Joo, der ER virkelig brug for en ,,Donald Trump”, inden Europa kollapser totalt, socialt, kulturelt og økonomisk.
  Får stoppet muslimske horders besættelse af Europa.
  Arne Hornborg
  Typografisk mediegrafiker/forfatter.

 72. Af holger holm

  -

  Frau mer kel, vest ager, jelved, helle t-s, mette, stampe, pia dyhr, johanne s-n og sofie carsten er nogle få eksempler ud af mange flere, på at politiske kvinder ofte er lunefulde, overfladiske, kortsynede, uansvarlige, asociale, sentimentale, uvidende, forvirrede, tåbelige, ødsle og uden nogen dybere forståelse af hvad der skal til for at bevare de værdier som mænd har skabt gennem århundreders slid og slæb, genialitet og heltemod.
  Mændene kan arbejde og bygge op gennem 500 eller 1000 år, og politiske kvinder kan øde det hele væk, så rigdom og civilisation bliver til fattigdom og barbari på forbavsende kort tid.

 73. Af holger holm

  -

  Man kan indvende at løkke og pape ikke er kvinder, men er de ikke feminiserede mænd?

 74. Af Mads Timo

  -

  Jan Petersen, smid venligst staniol hatten. Preben formuler dig anderledes hvis du ikke vil ha’ vi skal opdage, at du er manden bag Holger Holm..

 75. Af Henning Svendsen

  -

  I USA har de hundredevis af TV oplæsere de fleste blander sig i valgkampen her skyder de med sten og spænder ben og fremhæver kun deres egen Kandidat
  de hadefulde ansigter hos CNN dem kan vi ikke tage alvorlig de får tydeligvis penge fra Saudi Arabien
  Og Bush der nu har en datter der render rundt med tre tørklæder og kalder sig Muslim -ja når han kunne blive valgt så kan det da kun gå fremad med Trump.Dertil kommer at USA er overbefolket og en kæmpe middelklasse vil nu :lade falde som ikke kan stå:
  Og da alt nyt kommer fra USA så vil vi om nogle år se det samme herhjemme,det sociale system bryder sammen en ny Glistrup kommer til magten

 76. Af bo nielsen

  -

  Mad s ti mo har ikke opdaget at der cens ureres så skrapt af f ilt ret, at selv sobre bloggere mobbes og sortlistes, hvorfor de tvinges til at bruge tricks og til at skifte navne hvis de overhovedet vil have noget på. Og alligevel får de ikke meget med, for på visse af de forskellige debatter “redigeres” der hårdt overfor ikke-radikale indlæg. Til stor skade for debatternes kvalitet. Se f.eks. debatterne på 180g og jp-jalving.

 77. Af bo nielsen

  -

  Er jeg den eneste der undrer mig over hvorfor p jen sens indlæg ca. 18.30 stadig ikke er på? Hvad er det mon der absolut skal skjules for læserne?

 78. Af bo nielsen

  -

  Er B i virkeligheden en rød avis?

 79. Af Niels Peter Lemche

  -

  Mads Timo, og så skiftede han til Bo Nielsen … who’s next?

 80. Af lars knudsen

  -

  HØJDRAMATISKE nyheder, film og fotos kan ses i den korte avis, snaphanen og 180 grader. Hvor man kan følge med i den hårrejsende, blodsprøjtende og livsfarlige samfunds- udvikling der foregår i Sverige.

 81. Af Soren Majgaard

  -

  Der er vild opstandelse i Danmarks elite. Rædslen over Trump ( T ) kunne sprede sig til den Danske andedam, så jeg noterer her ‘the vernacular language’, der pludseligt er blevet god tone’ som eliten ikke har de ringeste problemer med at boltre sig i: Her er ‘dagens foreløbige høst , der regner ned over T: narcissist, klinisk narcissist, bedrager, komplet uegnet, usympatisk, Ingen kan ønske han bliver valgt ,besat af populist, racist, konspirativt vandvid, manipulerende, sørgeligt at T har fat i den lange ende, notorisk løgner, uhæderlig, megalomani, mytomani, viden om verden udenfor USA er ikke eksisterende, hans success skyldes, at han har arvet, lystløgner, latterlig, pinlig, farlig, uberegnelig (av kunne man med andre ord ta’ fejl?) og hvis Mads Timo var censor for HDP’s klumme, var HDP dumpet, så jo der er panik og angst i den danske andedam,, så ord som sociopat, narcissist, selvglad, upålidelig,med et nyt standpunkt ved enhver lejlighed, Man har et standpunkt indtil man tager et nyt! lyder det bekendt?? primitiv , grov i munden, Tja, det er virkeligt morsomt som eliten kan lægge sig ud og stadigt ramme ‘tonen’ perfekt’

 82. Af Frank A

  -

  http://www.b.dk/berlingske-mener/republikansk-nedsmeltning

  Mere nuanceret end HDPs højrefjolsbetragtninger.

 83. Af J H an se n.

  -

  Man kan prøve at ignorere politikere som Trump, kalde dem grimme ord, censurere dem, men de vil aldrig forsvinde.
  Skriver Day Poulsen.

  Udenfor Day Poulsen kredse er der mange gode grunde til at sige grimme ting om Trump.
  Trump er racist, populist og kriminel.

  Ligesom DF tiltrækker Trump de utilpassede, de frygtsomme, racisterne og White Trash.

 84. Af p j

  -

  Nå, så er 18.28 ovenfor endelig løsladt fra f ilt er fæng s let, 18.28 den 2. marts. Indlæggets titel er “SYNGER DANMARK PÅ SIDSTE VERS?”. Løsladelsen er desværre sket så sent…. at nok ingen eller kun meget få når at stifte bekendtskab med de “statshemmeligheder” som f ilt er – robotten mente burde skjules. Hvorfor det nok var forgæves at forsøge at belyse Danmarks situation og fremtidsudsigter.

 85. Af Bjørn Sørensen

  -

  DJØF-erne har haft stor indflydelse på hvordan landet ledes og administreres.

  De mange økonomer formåede ikke at styre os udenom de økonomiske problemer, som var at forvente når man baserer økonomien på uhæmmet låntagning.

  Juristerne fik os meldt ind i diverse internationale organisationer, som det har vist sig er gennemsyret af pladderhumanisme, naivitet og ønsketænkning.

  Samtidigt brugte befolkningen og deres interesseorganisationer velfærdssamfundet som løftestang for dannelsen af “idealsamfundet”, som man er ved at erfare langt fra lykkedes, men har derimod skabt en samfundsudvikling med så mange problemer, som folk i besiddelse af almindelig sund fornuft forudså.

  Når man overlader samfundsudviklingen til idealistiske akademikere, som troede at den “videnskabelige” metode havde evnen til forklare den “virkelige” verden , meget bedre end kristendommens tusindårige erfaring.

  Idealistiske akademikere har det med at tro på at videnskabelige resultater er den skinbarlige sandhed, hvis de bekræfter deres opfattelse. Det nærmer sig fundamentalisme,

  Så den politiske elites Waterloo er en realitet, som vi ser i USA, som altid viser vejen.

  Vores nuværende krise er et resultat af årtiers ignorering af realiteterne, som man troede ville løse sig selv hvis vi bare fik økonomisk vækst.
  Men hvordan kan vi få økonomisk vækst, når vi lader andre udføre den merværdiskabende produktion, og tror at vi kan erstatte det med offentlig beskæftigelse, som ikke er merværdikabende.

  Problemerne i USA ligner meget vores, forskellen er blot at de som regel erkenderr dem før os.

  Den hidtidige politik har skabt problemerne, som har medført at den store midelklasse i USA de sidste årtier har følt de økonomiske realiteter, i form af stagnerende indkomst, på trods af stigende udgifter.

  Den store middelklasse i USA er under enormt pres fordi produktionssektoren er blevet udflaget, hvilket har medført tab af mange arbejdspladser.

  Det amerikanske valg drejer sig om arbejdspladser.

 86. Af Bjørn Sørensen

  -

  Vesten lider af naiv fundamentalisme, som kun kan løses ved at man genindfører almindelig sund fornuft.
  Fundamentalisme er slappernes religion.
  DJØF-erne har haft stor indflydelse på hvordan landet ledes og administreres.
  De mange økonomer formåede ikke at styre os udenom de økonomiske problemer, som var at forvente når man baserer økonomien på uhæmmet låntagning.
  Juristerne fik os meldt ind i diverse internationale organisationer, som det har vist sig er gennemsyret af pladderhumanisme, naivitet og ønsketænkning.
  Samtidigt brugte befolkningen og deres interesseorganisationer velfærdssamfundet som løftestang for dannelsen af “idealsamfundet”, som man er ved at erfare langt fra lykkedes, men har derimod skabt en samfundsudvikling med så mange problemer, som folk i besiddelse af almindelig sund fornuft forudså.
  Når man overlader samfundsudviklingen til idealistiske akademikere, som troede at den “videnskabelige” metode havde evnen til forklare den “virkelige” verden , meget bedre end kristendommens tusindårige erfaring.
  Idealistiske akademikere har det med at tro på at videnskabelige resultater er den skinbarlige sandhed, hvis de bekræfter deres opfattelse. Det nærmer sig fundamentalisme,
  Så den politiske elites Waterloo er en realitet, som vi ser i USA, som altid viser vejen.
  Vores nuværende krise er et resultat af årtiers ignorering af realiteterne, som man troede ville løse sig selv hvis vi bare fik økonomisk vækst.
  Men hvordan kan vi få økonomisk vækst, når vi lader andre udføre den merværdiskabende produktion, og tror at vi kan erstatte det med offentlig beskæftigelse, som ikke er merværdikabende.
  Problemerne i USA ligner meget vores, forskellen er blot at de som regel erkender dem før os.
  Den hidtidige politik har skabt problemerne, som har medført at den store middelklasse i USA de sidste årtier har følt de økonomiske realiteter, i form af stagnerende indkomst, på trods af stigende udgifter.
  Den store middelklasse i USA er under enormt pres fordi produktionssektoren er blevet udflaget, hvilket har medført tab af mange arbejdspladser.
  Det amerikanske valg drejer sig om arbejdspladser.
  At tro at en flok papirnussere kan løse vore problemer er topmålet af naivitet.
  Så Trump er vore dages “klodshans” der siger sandheden, som det politisk korrekte segment nægter at ville indse fordi realiteterne strider mod deres idealistiske drømmeverden.
  Det pladderhumanistiske segment med deres falske virkelighedsopfattelse har fordrejet deres hoveder med simple fundamentalistiske sandheder, som folkelig visdom forlængst har har afvist.
  Når eliten lader sig lede af absolutte sandheder og kritikere fordømmes hvis de ikke er politisk korrekte ja så benægter man den sandhedssøgende disciplin, som er den sande akademiske søgen.
  Når videnskaben bliver et middel til at manipulere med virkeligheden så lever man op til jesuitermoralen at hensigten helliger midlet.
  Er det så svært at forstå hvorfor den folkeligeTrump finder gehør i store dele af befolkningen.

 87. Af Bjørn Sørensen

  -

  @J H AN SE N. – 22:32

  “Trump er racist, populist og kriminel.”

  Gnavpotten har talt.

  Når du kommer med så grove beskyldninger, bedes du venligst dokumentere dit udsagn.

  I øvrigt er negativitet åbenbart dit niveau.

  Hvad med at komme ordentlig i seng fremfor at sidde midt om natten og rase over andres gøren og laden.

  Verdens elendighed har du ingen brugbar løsningsmodel for.

  En positiv attitude kunne gøre dig stueren.

 88. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Trump ligner en forvokset baby og opfører sig sådan – og jeg kan ikke se ham tackle det øvrige i den politiske verden eller Pentagon osv. Og – Putin vil åbenbart glæde sig positivt. Hvad siger det monstro ?

  Jeg kan se Trump sidde i det ovale kontor, ganske rundtosset og uden evne til at tale til heller udenlandske ledere. For – hvad vil manden egtl i praksis ? Udover at lade mexikanere betale for en mur. Ikke at mexikanere og muslimer kan udgøre et problem og en trussel yderligere – men what the hell .. manden er gået konkurs flere gange – og hvad med verdensfreden.

  Er den i sigte med en Trump i Melleøsten fx ?

  Jeg spørger bare – selv om andre igen ikke har klaret ærterne. Der skal jo som bekendt være en vilje til stede hos parterne dér. Og – den vilje eksisterer ikke og kan ikke graves op, læres eller læses noget sted. Grundlæggende forskelle og uenigheder i mentalitet og livsstil mm..

 89. Af Runa A.G

  -

  Trump=DF

 90. Af Teddy bjørn Olsen --tegner

  -

  “Den politiske elite ” ! –Overlæge-sønnen : Morten Østergård !–´s –lægevenner !–Der har udskrevet recepter i tusindvis af “førtidspensions-recepter ” Til Islamister i Gellerup-parkens ! –Beboérere ! –Er ikke ked af det ! –Han står nu i ramme alvor –og siger AT: – De borgerlige ´s –nye bestemmelser med hensyn til Gellerup-Parkens 7.000 hard-core –bistands-klienter ! –Bliver rullet tilbage, når RV–Kommer tilbage sammen med socialdemokraterne “i regering” ! –Det bliver der ikke noget af ! –Moskeérne bag slørets ´s formidable afsløring af TV 2 ! –Bliver “døds-stødet for både Radikale V –Og soc.demokratiet ” –De borgerlige incl. Benyamin Semsek V.–Vil bekæmpe samtlige “dansker-hadende –muslimer” –De bliver afsløret allesammen ! –De har skrevet under på “en loyalitets-erklæring ” Da de fik dansk stats-borgerskab !—De er afsløret noget så dybt og inderligt, når de ” i den grad undergraver Danmark og de danskere, der har forsørget dem i 35 år med samt deres afkom “som de har radikaliseret “—DEN Står lige til “Udvisning af vores land –og sletning af samtlige “førtids-pensioner” –Også for dem, der faktisk bor i Mellem-østen,–Men bare kommer tilbage til DK. Hvert år —For at føde nye børn, der bliver registrerede “som danske stats-borgere” –med alt, hvad socialkontoret tilbyder af : Børnepenge –pensioner plus alt det løse !—Radikale V.–bliver ved samme lejlighed afsløret ! –Soc.demokraterne, der har skjult sandheden om “Islamisterne i Moskeérne” –Skal stå til regn-skab ! –Da de alle er off. ansatte –og hæver fede lønninger i flere årtiér –Ja, så er det dem, der skal betale for deres “skandale” –I de muslimske miljøér –Som de selv har skabt !

 91. Af georg christensen

  -

  Et udmærket indlæg, som først kan kommenteres hvis “hovedpine” problematikken er løst. Hovedpine forudsætter, at der er noget (et eller andet i hovedet) som kan give pine, og her sætter jeg min tvivl i sær hos politikerne.

  Hvorfor?, fordi jeg selv ikke rigtigt hos mig selv kender til problematikken, vel nok bare fordi mit hoved er tomt, der er ikke mulighed for hovedpine.

  Det var så bare begyndelsen, og så til den amerikanske cirkusforestilling med Donald Duk i spidsen terroriserende hele den republikanske selvforståelse, som forlængst har ødelagt sig selv med te party bevægelsen. Demokraterne har det samme problem , med Clinten fortsætter det hele, som det var, med Sanders åbnes der nye muligheder, desværre er angsten for ændring og nytænkning også her tilstede på samme måde som i europa.

  Det bliver spændende at fortsættelsen både i USA som i det nu eksisterende EU.

  NB: Det ville glæde mig hvis vi alle endelig lærte, at kampen mod hinanden er værdiløs og spild og lærte at forstå at kampen med og for hinanden er den eneste værdi som er istand til at give fremtiden nutidens løsnings beskrivelser..

 92. Af Erik Nielsen

  -

  Har der i dansk politik været en Trump? Ja det har der ! Her tænker jeg selvfølgelig på Glistrup, der er så mange lighedspunkter i det der bliver angrebet og sagt.
  Derfor også den store begejstring fra DF’er som Kennet Kristensen Berth og en ideologisk ligesindet blokindehaver.

 93. Af Lars Petersen

  -

  @ Henrik Day Poulsen.

  DERFOR HADER DE DANSKE OG AMERIKANSKE, SAMT ANDRE VEST JOURNALISTER: TRUMP.

  “DEN DANSKE JOURNALIST”
  Er som bekendt, købte direkte af centraladministrationen, svarende til godt 1 million kroner
  pr. nyheds-journalist, (tillæg her spindoktorer, presseansatte i regioner, kommuner, O.mm.),
  hvilket indlysende bevirker, at disse til hver en tid, vil tale grundlæggende for det nuværende
  system, da systemforandring vil udløse gigantisk arb.løshed og indtægts reduktion for disse..

  “DEN AMERIKANSKE JOURNALIST”
  Er købt “indirekte” af industrien, via de talrige kandidatvalg, hvis utallige politiske reklamer
  havner i journalistens lomme, hvorpå journalisten er direkte angst for at miste nuværende
  system setup, da et stop for politisk lobby-finansiering, skader journalisten ekstremt hårdt..

  NETOP DERFOR HADER DE DANSKE, SÅVEL AMERIKANSKE JOURNALISTER, DONALD TRUMP.

 94. Af Lillian Roi

  -

  Gad vide om så den gode hr Trump vil bruge washintons sten som genbrugsmateriale til den enorme mur han har tænk sig at bygge? Mon Sanders ville bruge stenene til at bygge huse til de hjemløse? Syntes det er ret skræmmende med tanken om Trump som præsident. Lidt som en elefant i et glashus. Syntes bestemt heller ikke om Hillary, med hendes støtte til korupte banker. Glemmer heller ikke at DK blev solgt ud af (sagen Dong) men måske skal verden gå under før folk vågner. Det er jo ikke kun i amerikansk politik at grådighed spiller med folks liv som indsats. Også her hjemme ser vi det fenomen, meget tydeligt. Det virker lidt som vores politikere ønsker for Danmark er, at vi skal blive til lille USA med alle de hyggelige ting som GMO, dårligt betalte jobs, ubegrænset miljøsvineri, hjemløshed, usikker alderdom, og et levende helvede for syge og handikappede hvis de ik lige er født med en pose penge ved ankomsten til livet. Had til fremmede og frygt fremprovokeret propaganda. Tak for kaffe.

Kommentarer er lukket.