Særligt sensitiv eller blot narcissistisk?

Af Henrik Day Poulsen 77

”Vil alle psykiatere gøre os tossede og give os en diagnose” har Berlingske spurgt med bagrund i, at begrebet ”særligt sensitiv” er blevet et modefænomen. Jeg kan allerede nu aflive myten om, at ”særligt sensitiv” blive en psykiatrisk diagnose. Det er WHO, der laver det diagnosesystem, som man i Danmark anvender, og her jeg jeg ikke hørt, at dette begreb skulle have nogen som helst validitet til at blive inkluderet som en diagnose på linje med fx skizofreni, depression og anoreksi.

Jeg har i min speciallægepraksis flere gange mødt voksne, der selv mener at være ”særligt sensitive” og forældre, der mener, at deres børn er det. Ofte dækker det over, at personen er et sted i livet, hvor der stilles krav, som man ikke kan leve op til eller ikke ønsker at leve op til. Man synes, at skolen, samfundet og omgivelserne er urimelige. Det kan være, at man får en dårlig karakter, ikke får det job, man ønsker, skal møde på tidspunkter, man ikke ønsker, bliver fravalgt af arbejdsgiveren eller ens partner eller ikke får den opmærksomhed og særbehandling, som man kræver som ”særligt sensitiv”.
For i begrebet ligger der jo et indirekte krav om at blive taget hensyn til. Man er så sart, at man skal skånes og andre skal indrette sig efter en. Man skal gå i en særlig skoleklasse, arbejde under særlige omstændigheder og partneren skal behandle en som en følsom og sart person, der ikke tåler ret meget.

Kort sagt: man skal behandles, som om man var prinsessen på ærten.

Det får mig til at stille spørgsmålet om ”særligt sensitiv” blot er et nyt modeord for særligt narcissistisk?

Narcissister er kendetegnet ved at kræve særbehandling, stille store krav til omverdenen og bliver fornærmet eller klage, når man ikke får den opmærksomhed, som man selv er helt overbevist om, man har ret til. Narcissister klarer sig dårligt i teams, fordi de altid går ud fra, at de er den bedste og skal have mest opmærksomhed. De er kort sagt meget sensitive.

Berlingske har også beskrevet flere eksperter, som peger på, at den moderne børneopdragelse med meget stor hensyntagen til ens barn, kan udvikle små narcissister. Og det er forventeligt, at disse små narcissister vil får det svært i verden. Særlig hvis der er 20 af dem i en skoleklasse på 20. For ikke alle kan jo få særbehandling, for så er der jo ikke noget særligt ved det, hvis alle andre får det samme som en selv.

Begrebet ”særligt sensitiv” er for mig resultatet af et postmodernistisk, forkælet og degenereret samfund, hvor overflod af velfærd har skabt en selvovervurderende selvtilstrækkelighed og tro på, at får man ikke ret, kan man brokke sig og klage over alt. For at legitimere ens eksistensberettigelse skaber man så et begreb som ”særligt sensitiv”. Man håber her på, at omgivelser hopper på det fupnummer at pakke et velkendt begreb som narcissisme ind i noget nyt papir og så derigennem få omgivelser til at danse efter ens pibe.

Men I er gennemskuet. I er ikke ”særligt sensitive”, men særligt forkælede.

77 kommentarer RSS

 1. Af Henrik Knage

  -

  Sådan går det, når man blander skæg og snot. Sensitiv bliver først til en diagnose, når et symptom kan blive til en erstatning, fordi hvis sensitiv i sig selv er en diagnose værdig, så giv alle kvinder den diagnose “Særlig sensitiv en gang i måneden i varieret cyklus”.

  En ganske fornem diagnose, på et symptom.

  Så blev den ged vist barberet.

 2. Af Anders Munch

  -

  Henrik Knage.
  https://www.rooshvforum.com/thread-55573.html

  Lol, du er for sent på den. Og hvis det stod til kvinder, skal de stadig have fuld løn.

 3. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Jeg tror nok så meget, at det dækker over det problem, der hedder Folkeskolen, som – ved Gud – altid har været en afskyelig institution. Det er nok så meget det fænomen, at man skubber den uduelighed og ondskab som en underbegavet flok forsagere af skolelærere belaster med. Scherfig kaldte det “samfundets skyld” i “Det Forsømte Foraar”.

  Sagen er jo, at de nævnte lærere var nogle sataniske bæster på linje med koncentrationslejrvagter. Det, Scherfig ikke nævner, er Hartwig Frisch, som var almindelig afholdt.

  Et af mange problemer er, at skolelærere systematisk afstumper, nedbryder og undertrykker de elever, der er bedre begavet end de selv er: Det vil i en gennemsnitlig skoleklasse sige noget over halvdelen.

  Der er en grund til at skolelærere er omfattet af det had og den foragt, de er. Det er altså ikke noget, man udsætter børn for! Det gør man IKKE!

 4. Af Thomas H Jensen

  -

  Kære Henrik Day Poulsen.

  Nu må du altså til at tage dig lidt sammen. Det er nu anden gang på få dage, hvor du poster en blog, som jeg ikke kan være uenig i.

  Jeg begynder sgu’ snart at blive lidt sensitiv hvad det angår.

 5. Af J. Han sen

  -

  Men I er gennemskuet. I er ikke ”særligt sensitive”, men særligt forkælede.
  Skriver den narcissistiske psykiater Day Poulsen.

  Som igen blander sit statsbetalte job sammen med sit populistiske blog skriveri.

 6. Af Susanne Mikkelsen

  -

  Puha, det er søreme godt jeg ikke er barn af i dag. Så havde jeg helt sikkert været “særligt sensitiv”.

  Det har bare vist sig at jeg har superduper hørelse. Ørelægen havde i hvert fald aldrig set noget lignende: jeg er et par og halvtreds og tæt på 100% hørelse.

  Jeg har faktisk flere gange tænkt, at de børn, der bliver kaldt super-sensitive af deres mødre måske skulle have tjekket deres hørelse. Der kan jo objektivt set være enkelte børn med problemer.

  Derudover er de super-sensitive børn måske bare en undskyldning for at mødrene kan få stress, nu hvor det ikke længere er moderne at være udbrændt.

 7. Af poul boie pedersen

  -

  “Begrebet ”særligt sensitiv” er for mig resultatet af et postmodernistisk, forkælet og degenereret samfund, hvor overflod af velfærd har skabt en selvovervurderende selvtilstrækkelighed og tro på, at får man ikke ret, kan man brokke sig og klage over alt.”

  Spørgsmål til fagmanden.
  Vil man kunne stille den diagnose, hvis en person i et blogindlæg klager over ikke frit at kunne køre igennem et trafikbelastet København i sin nye bil og parkere gratis foran Café Viktor?

  • Af Henrik Day Poulsen

   -

   Jeg vil ikke køre i min bil til Cafe Victor for jeg drikker nok lidt vin og så kører jeg ikke hjem. Jeg tager i stedet en uber.

   Henrik Day

 8. Af Helge Nørager

  -

  Poul, du glemmer raseriet over at skulle hente sin leverpostej i Kastrup lufthavns toldfri butik.

 9. Af Henrik Knage

  -

  Der kan også komme en postmoderne feministisk kølhaling på tale i skikkelse af en lægeattest fra Anders And og Co.

  : PT udviser i nogen grad sammensat substans i selskab med en støvsuger. PT kan under særlige omstændigheder gå i en form for trance. PT kan godt arbejde under skyldig hensyntagen til hyppig afbrydelse af arbejde, grundet medfødt trang til smalltalk med mennesker og dyr!

  Venlig hilsen professor Kapok.

 10. Af Javier Martinez

  -

  Psykopaten kommer her med et sølle forsvar for at “psykiatere gør alle tossede” på nær de ægte psykopater som hdp, som han er hurtig til at påpege “ikke er en diagnose”. Hvilket er totalt bindegal og sindssygt.

  At psykopater generelt også er borgerlige er der ingen som helst tvivl om! De sidder altid på magtens korridor, og de blå psykiatere undgår bekvemmeligt at disgnosticere hinanden.

  Altid godt at vi andre kan så , naturligvis desværre rækker det ikke i det eksisterende samfund til at fratage dem deres papirer og job! De to milliarder den røde regering gav i løft til psykiatrien , har linet gevaldigt i lundbeck’s kasse, som har scorer som aldrig før siden. Hjulpet på vej af den platte og useriøse psykiater her i utallige forsvar for mere medicin og tvang i psykiatrien. Ikke et kønt syn vi er vidner til, og utroligt nok foregår det hele betalt af skatteborgerne!

 11. Af Javier Martinez

  -

  Hvis nogen er i tvivl bijobber hdp for 10 medicinal firmaer, samtidig med at han udskriver deres medicin, og laver propaganda for dem i aviserne . Hele molevitten betalt skatteborgerne, inklusiv hans løn, sportbil, luxusbolig fremvist i tv, andet hjem i Portugal og mv.

  Hvis bedre og mere fornuftigt at få færre psykologer og psykiatere! Mindst 80% kunne fint fyres og blive fx rengøringshjælp for nyankomne indvandrer, der producere på arbejdsmarkedet!

  Gud vide om sådan en fin, måske muslimsk familie, hurtig kunne få indgydet lidt etik, arbejdsmoral og menneskelighed i manden?
  De kan da prøve ihvertfald!

 12. Af P. Torbensen

  -

  Mest henvendt til Borgsmidt-ja folkeskolen for mit vedkommende og bror et helvede i 1960 erne,de taler måske om 1950 erne ?.
  Min bror regnede matematik bøgerne ud efter 6 uger og kedede sig resten af tiden,undertegnet bagud med et måske medfødt handikap men lige med ved årets afslutning.
  Nej folkeskolen var ingen rar tid,Valby skole på rughavevej,mødte altid op med ondt i maven hvor afstraffelse og sanktioner altid forblev i det uvisse.
  I bagklogskabens klare lys,lærerne var små middelmådige personager med helt andre forudsætninger som de ikke var berettiget til med undervisning og opførsel-men det var nok tidens tand.
  Militæret var det bedre ?militær øvelser hvor ledende officerer beordrede store tunge lastbiler ud i vådt sumpet terræn,hvor de helt sikkert ville være fanget i en døds fælde under flyangreb ?vi kører fast officer forsæt eller det er i brummen-blot en fortsættelse af folkeskolen.

 13. Af Henning Svendsen

  -

  Særlig sensitive der er vel først og fremmest dem der kommer fra Islam se nu bare Mehmed der skrev noget hos Day sidste gang-han ville da ikke stå i kø og vente på at få sit indlæg gennem filteret men istedet greb han straks racismekortet. Og forlangte særbehandling
  Men sensitive er der mange af inde i på Borgen se bare billedet af Birte Rønn og sønnen Kofoed de har da et meget sensitivt ansigt

 14. Af Birger Nielsen

  -

  THOMAS BORGSMIDT – 22. MAJ 2016 14:33

  Du må da bestemt høre til de supersensitive. Sikke dog en skrækkelig skolegang du må have haft.
  Du må da søge psykologhjælp for at afhjælpe de traumer, som dine lærere har påført dig. Jeg har medlidenhed med dig.

 15. Af Javier Martinez

  -

  “Særligt sensitiv eller blot nacisstisk”

  Åbenbart beder hdp om en diagnose her! Alle to,også iblandet en god portion psykopat?
  Andre kan muligvis suplemere?

  Og mht. Borgschmids skavanker om skolelærer, og tvangstanker fra barndommen der, må andre tage over. Han savnet nok bare lidt mandlig hårdt spanking der, og blev født for sent til at få ønsket opfyldt i folkeskolen?!
  Er dog klubber, og betalings muligheder for dette på det frie marked! Og sites, hvor dette kan deles internt iblandt ligesindet myndige!

  Personligt, var der lige mange mandlige og kvindlige lærer på min skole i mine år der! Og det gjorde ingen forskel hvem underviste. Måske var kvinderne lidt dygtigere, men dette var en tilfældighed!

 16. Af Henrik Knage

  -

  Jeg kan ikke forstå det hedder Statskundskab, fordi de lærer nøjagtigt det samme inde på skuespillerskolen.

  Slutproduktet svarer til et Jaka sortiment, begyndende med Forloren Skildpadde, over i Jaka bøffer og Jaka frikadeller og afsluttes med flagskibet “Det danske eksportvidunder” den danske Caddielak Jaka bov også kaldet “Lyserød Marmorfeta” der sælges i skibsladninger til Mellemøsten.

  Ved en blindsmagning er der ingen der kan smage forskel på statskundskab, skuespil, eller Jakabøffer.

 17. Af P. Torbensen

  -

  Nej Birger Nielsen-absolut ikke medlidenhed eller navle pilleri-blot en erkendelse af stupid opførsel fra middelmådige folkeskole lærere som absolut ikke beherskede en fornuftig tilgang til deres såkaldte erhverv.
  Idag er vi havnet i den modsatte grøft,hvor elever ikke behersker de mest basale færdigheder og lærere giver op.

 18. Af bent solskin hansen

  -

  TIL SIDST ER INTET TILBAGE

  Efter min mening vil det have været mere aktuelt og interessant hvis vi havde fået en debat om de alt andet end sensitive politikere. Som er så ignorante, afstumpede, tykpandede og faktaresistente, at man kan få indtryk af at der hverken er en sjæl eller et hjerte bag facaden. Kan man være sikker på at der ikke er tale om at 179 robotter repræsenterer os på tinge, mens de ægte folkevalgte holder ferie hele året i Florida, på Spaniens solkyst eller på Hawaii? Nå, nej, selv robotter kan vel ikke være så fjollede?

  Spøg til side, for mange af vores politikere og journalister er nu kommet så langt ud i ekstremistisk vanvid, at de trækker Danmark i retning af total ødelæggelse og en art kollektivt selvmord. De lader skumle og agressive typer slå sig ned i Danmark, ikke bare i tusindvis, men i hundredtusindvis. Der er tale om fjendtligt indstillede evighedsturister der i første omgang bare vil forsørges og kræver at få boliger, jobs, velfærdsordninger, penge, skoler og hospitalspladser stillet til rådighed. Eller de går igang med kriminalitet, sort arbejde eller forlanger førtidspension. Men i næste omgang vil de have det hele. Vores byer, landskaber, kvinder og alt hvad danskerne ejer af værdier. De vil afskaffe vores kultur og rettigheder, og til sidst vil de nedværdige og tyrannisere os og beslaglægge og overtage vores land.

  Enhver der selv kan tænke og se et par år frem, forstår at det er den vej det går. S og R indførte 45 lempelser af indvandringspolitikken, og løkke, pape og thulesen er tre kagekoner der ligger som små hundehvalpe eller dikkende lammehaler ved merkels fødder.

  Borgens samlede politik er vanvittig, katastrofal og folkemorderisk. Med salami-taktik skæres der hver uge en skive af det danske folks liv og fremtidsmuligheder, og en dag er der bare ikke mere “pølse” at skære af, og Danmarkshistorien er slut. Er det svært at forstå?

 19. Af bent solskin hansen

  -

  Hvis det går over ens forstand hvorfor flere og flere forudser og forudsiger Danmarks under gang i en synd flod af økonomiske og sociale ulykker, og i et orgie af ræ d sler, bl odbade og ma ssed ød, bør man nok sætte sig ind i hvad der foregår bag kulisserne og under samfundets overflade. Stol ikke på DR, pollertiken eller partierne, men læs snap ha nen, den korte og 180 grad er, osv. Eller find ud af hvad der foregår af rød ga lskab mod øst, 3 eller 5 km fra Kbhvn. (jp-jalving/ole ha sselbalch, as ger aam und osv.) Eller læs bogen “EU – Euro pas fje nde”, ……………………………. (har nu delt mange ord, så diise linjer måske lettere kommer gennem f il t re t)

 20. Af Henrik S

  -

  Henrik Day
  Tror ikke flokken af narcissister , der færdes på din blog , forstår eller vil forstå din helt klare og fagligt korrekte udlægning.

 21. Af bent solskin hansen

  -

  Rettelse til 19.35: ville det have været mere aktuelt…….. hvis vi……..

 22. Af Lars Petersen

  -

  @ Bent Solskin Hansen.

  Du stemmer selv systemet ind, og dermed alt det du harcelere imod.. så ærlig talt kære ven,

  Med andre ord.. hvis du indeholdte blot skyggen af “reel” dybdegående substans, ville du for
  længst, ulideligt gentagende, have forlangt, at få lysår større, direkte, moralsk, demokratisk
  selvbestemmende magt over egne midler, hvoraf du ville kunne foretage direkte deregulering
  af div. skatte-betalte gager og goder, U-landsbistand, førtidspensioner, etc. etc. men du tier blot

  I stedet stemmer du gang på gang, ikke blot egne, men også andres penge over i pis og lort 🙁

 23. Af Henrik S

  -

  Bent Solskin Hansen
  Det eneste vi kan gøre , er at stemme nye borgerlige ind og håbe de for flertal med DF inden for få år og ikke begynder at ryste på hånden.
  Hvis det ikke sker , er det fordi flertallet af danskerne ønsker deres egen undergang og så må sådan nogle som os , der ikke vil underkaste sig islam , nok opgive vores fædreland og se om vi kan få asyl i Australien eller på newZealand.

 24. Af Javiererdi Martinezezi

  -

  Anstændige lande som Australien og New Zealand vil ikke have fascister.

  Du kan muligvis komme ind i USA ,Panama, central afrikanske republik eller Sydafrika? Og det må da også være drømmen?

 25. Af Benny B

  -

  Hvis Thomas Borgsmidt havde fået et par svedere yderligere, ville vi måske have fået en rigtig mand ud af knægten.
  Slapheden sniger sig ind alle vegne og skolelærere er ikke længere, hvad de har været. Nu tøffer de rundt i sutsko, er femminister og så skvattede, at der ikke længere er ro i klasserne.

 26. Af jørgen mikkelsen

  -

  Danmark kaldes stadig en velfærdsstat, og DR og Politiken påstår at danskerne, (ligesom nordkoreanerne) er verdens lykkeligste folk. Men at størstedelen af danskerne udplyndres, undertrykkes, ensrettes, svigtes, tyranniseres og terroriseres af Borgen og systemet, at danskerne er ved at blive gjort til 3. klasses borgere i deres eget land, at hjemmerøverier og gadeoverfald er blevet almindelige, at Danmark mere og mere ligner en bananstat, at kommunistisk politik har smadret hundredtusindvis af familiers og enkeltpersoners livskvalitet, at flertallet af politikerne arbejder på at fordrive og udskifte den danske befolkning med migranter, asylanter og islamister, at tusinder af patienter er omkommet pga. sundhedsskandaler, og at flere og flere danskere ender i fattigdom, retsløshed og elendighed……. det ignorerer de politisk korrekte. For de er ligeglade.

 27. Af Benny B

  -

  Desuden vidner udtrykket ”særligt sensitiv” om, at tabubelagte emner bliver omskrevet i et væk til Newspeak
  Man må ikke fornærme nogen længere og lærerværelserne og redaktionskontorene.er for længst inficeret med behagesygen.
  Man forsøger at italesætte eller tale en ny virkelighed frem.
  Er du mindre begavet eller et rystende nervevrag, er du “særlig”

 28. Af Ulla Nielsen

  -

  Hvor er bevidstheden om den almindelige variation i folks. og børns, personlighed?
  Jeg læste engang om et studie af abeunger og deres mødre. Der var forskel på ungernes temperament: nogle var meget udfarende, andre mere ængstelige. Abemødrene indrettede deres omsorg efter ungen: Mødrene til de udfarende sørgede for, at ungerne ikke kom i problemer med “førerbavianen”, og mødrene til de mere ængstelige værnede om dem, men sørgede også for at puffe dem lidt ud, hvor det ikke var farligt, hvis de viste for store tegn til at “hænge i mors skørter”.
  Savner vi det samme i børneopdragelsen: at tage højde for forskelligheder, og opdrage børn efter det?

 29. Af poul boie pedersen

  -

  Jamen det må du da undskylde. Det var altså kun dine gæster og ikke dig selv du omtalte i dit indlæg:
  ”Københavns storhedsvanvid”:
  ”De kommenterer også trafikken og de mange vejarbejder i København. Og når de får at vide, hvor bilfjendsk København er, siger de, at det da må være umuligt at bo her, når man ikke kan parkere sin Tesla eller BMW noget sted. Så Allerslevs drøm har teknik- og miljøborgmester Morten Kabell sat en effektiv stopper for. For velhavende udlændige gider altså ikke cykle. De forlanger at kunne parkere deres Mercedes centralt og at kunne køre gennem byen for at vise den frem. De finder sig ikke i udvidede busbaner og supercykelstier.”

 30. Af Troels Andersen

  -

  HDP,
  Hvis en person henvender sig til dig og mener at være blevet uretfærdigt behandlet, hvordan kan du så aflæse, at vedkommende oftest er overfølsom inkompetent kværulant?
  Med dit speciale i psykopati burde der være en mulighed for, at de ikke alle kan være paranoide.
  Eller har du bare ikke empati nok til at forestille dig, at nogen kan ønske retfærdig opmærksomhed udover dig selv?
  Det lyder da som narcissisme.

 31. Af bent solskin hansen

  -

  Lars P eter sen…… jeg tror du tillægger mig større politisk indflydelse og flere muligheder, end hvad tilfældet er. Hvad kan den enkelte borger effektivt forlange? Svaret er: praktisk taget ingenting. Kun gennem sammenhold kan borgerne opnå politiske forandringer. Jeg har ikke stemt systemet ind, og tier ikke. Vær nu lidt realistisk og lad være med at påstå ting der er mere fantasi end virkelighed. Det nuværende system er halvkommunistisk, og jeg har aldrig haft tillid til hverken halv- eller helkommunister, heller ikke når de forklædte sig som humanister eller “borgerlige”.

 32. Af jørgen mikkelsen

  -

  Iflg. flere aviser/netaviser vokser risikoen for en europæisk storkrig/borgerkrig langsomt, men sikkert, pga. EUs og merkels indvandringspolitik. Og i mange byer og områder er kriminaliteten kommet ud af kontrol. Nye pestlignende epidemier kan også være i anmarch. Se selv de barske og alarmerende artikler og film. (snaph/180g/denkorte a)

 33. Af Ole Nielsen

  -

  Du er sku lidt komisk Henrik. Du er udannet cand.med. – men ved ikke hvad særligt sensitivitet er. Mennesker med dette temperamentstræk, som selvfølgelig ikke er en sygdom, har bl.a. en særlig evne til at forstå andre menneskers behov. Kan du selv se hvad problemet så er med dit indlæg Henrik?

 34. Af J. Han sen

  -

  Jeg kan allerede nu aflive myten om, at ”særligt sensitiv” blive en psykiatrisk diagnose.
  Skriver Day Poulsen dydigt.

  Come on Day Poulsen.
  Der må være penge i nye diagnoser for en frisk psykiater.
  Og når der er stillet en passende diagnose, så skal der jo også hældes noget medicin i dem.
  Man skal gribe mulighederne, når de er der.

 35. Af ole andersen

  -

  Det er jo en velkendt sag at de politiserende kvinder er særligt sensitive, især når det drejer sig om migranters, asylanters, udlændinges, indvandreres og evighedsturisters ønsker, behov, problemer, rettigheder, muligheder, velfærd og velbefindende. Disse kvinder er så sensitive at deres hjerter svulmer bare ved tanken om multi-kulti og mas se indvandring, og deres følelser løber helt af med dem, når de ser flokkene, lavinerne, horderne og hærskarerne af migranter vælte ind over landets grænser. Og det forstår man jo godt. I modsætning til de ligegyldige, kedelige, dumme og fjogede danskere….. (der er så værdiløse, overflødige og dødsyge at de bør udskiftes!)….. er migranterne jo dødsmarte, charmerende, værdifulde og spændende mennesker. Noget som de sensitive politik-kvinder kan pludre løs om i timevis, i dagevis og årevis. Så vi danskere bør selvfølgelig forstå at særlig sensivitet er en yderst værdifuld egenskab. Uden de særligt sensitive politik-kvinder og feminiserede mænd i Enhedslisten, SF, Alternativet, Venstre, R og S osv. havde Danmark jo været et fattigt og kedsommeligt land. Og se blot hvordan sensitive feminister har løftet den svenske kultur, velfærd og trivsel til nye højder.

  Og i DR har særlig sensitive kvinder også stor indflydelse på hvad der sendes af folkeoplysning. Heldigvis. For ellers ville vi danskere jo slet ikke være klar over hvilken herlighed og berigelse det er at være et indvandringsland.

 36. Af ib Olsen

  -

  Ole an der sen har da vist forstået hvad der er vigtigt og hvad der ikke er vigtigt. For selvfølgelig er det de globale og internationale problemer der betyder noget. De nationale problemer er jo komplet ligegyldige. Det som er interessant er hvad der sker i de 200 andre lande. Hvordan folk har det i disse lande er da det eneste der betyder noget. Hvordan danskerne har det, og hvad deres fremtid bliver, kan da ikke interessere nogen. Til helvede med vores egen fremtid, hvis bare EU, Christiansborg og islamiseringen trives.

 37. Af Niels Peter Lemche

  -

  PER M – 23. MAJ 2016 09:24: Godt spørgsmål. Det er klart ikke Borgsmidt selv. Han har lige klaget over andetsteds, at noget lignende er publiceret i hans navn. Der er tale om et identitetstyveri, der øjeblikkelig burde få vedkommende til at blive suspenderet for deltagelse her.

  HDP, jeg håber, at du tager dig af det. Berlingeren har vedkommende IP adresse, så det skulle ikke være nogen sag at give vedkommende en status, der hedder: No access.

  Det er jo ikke at være sensitiv; det er simpelthen en beskyttelse af mediet.

 38. Af Niels Larsen

  -

  Ungerne er nok ikke særligt sensitive.

  Men forældrene er stærkt hysteriske. :-/

 39. Af Jesper Hansen

  -

  Henrik Day Poulsen; jeg tror simpelthen, at du har misforstået begrebet “særlig sensitiv”, og hvad det betyder. Gider du ikke lige slå det op igen? Det har intet med narcisisme at gøre, eller i det hele taget selviscenesættelse eller mangel på opmærksomhed. Det betyder blot, som begrebet antyder, at man indtryk rammer dybere end hos andre mennesker. Alt bliver bearbejdet på et dybere niveau, både positive oplevelser og negative oplevelser. Men er mere observant overfor andre menneskers adfærd og overfor egen adfærd, og bruger mere tid på at analysere de oplysninger. Det er bla derfor, man mener, at man er mere empatisk og har et rigere indre liv.

  Jeg er lidt skuffet over, at et veluddannet menneske som dig, rammer fuldstændig forbi dette begreb. Men jeg tænker, at du jo heller ikke er psykolog – men psykiater. Særlig sensitivitet er ikke en sygdom, det er nærmere et personlighedstræk, som man selvfølgelig hverken kan eller skal kurere eller medicinere imod.

 40. Af Jan Aage Jeppesen

  -

  “Jeg kan allerede nu aflive myten om, at ”særligt sensitiv” blive en psykiatrisk diagnose. Det er WHO, der laver det diagnosesystem, som man i Danmark anvender, og her jeg jeg ikke hørt, at dette begreb skulle have nogen som helst validitet til at blive inkluderet som en diagnose på linje med fx skizofreni, depression og anoreksi” (Henrik Day Poulsen).

  Spørgsmålet er vel snarere om narcissistisk personlighedsforstyrrelse burde tilføjes WHOs liste over diagnoser (IDC 10) som amerikanerne har gjort med deres liste. I stedet bruger vi diagnosen “anden specifik forstyrrelse af personlighedsstrukturen.”. I USA derimod er narcissistisk personlighedsforstyrrelse en selvstændig diagnose.

  Det er ikke det at man er “særligt følsom”, men måden som man er det på, der efter min opfattelse berettiger til en selvstændig diagnose, fordi det er hensigtsmæssigt at kunne skelne narcissistisk personlighedsforstyrrelse i relation til behandling.. For uanset om det er en selvstændig diagnose eller ej, så er der forsket meget i hvordan narcissistiske personlighedstræk kan behandles med psykoterapi.

  På den internationale diagnoseliste, ICD-10, defineres otte personlighedsforstyrrelser:

  •Paranoid personlighedsforstyrrelse
  •Skizoid personlighedsforstyrrelse
  •Dyssocial personlighedsforstyrrelse
  •Emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse
  •Histrionisk personlighedsforstyrrelse
  •Tvangspræget personlighedsforstyrrelse
  •Ængstelig personlighedsforstyrrelse
  •Dependent personlighedsforstyrrelse

  En personlighedsforstyrrelse viser sig ved den måde man føler, tænker, opfatter og forholder sig til andre mennesker på. Hvis ens personlighed afviger meget fra gennemsnittet i den kultur, man lever i, kan det betyde at man har en personlighedsforstyrrelse.

  Mennesker med en narcissistisk personlighedsforstyrrelse har et stort behov for at blive beundret.

  Freud brugte myten om Narcissos, der blev forelsket i sit eget spejlbillede til at illustrere dette behov.

  Ifølge udviklingspsykologien er det naturligt at være narcissistisk, når man er mellem et og halvandet år gammel. Alle kender det lille barn, der lige har lært at gå og som er meget optaget af at andre skal lægge mærke til, hvor dygtigt det er. Det er imidlertid et udviklingstrin, man gerne skal komme ud over. Gør man ikke det, f.eks. fordi man ikke fik den beundring man havde brug for, vil man ifølge teorien blive ved med at have et for stort behov for at blive beundret som voksen. Men uanset hvor meget anerkendelse og beundring man får senere, ændrer det ikke på at man ikke fik nok som barn, og man har derfor en indre følelse af tomhed.

  Der er lighedspunkter mellem narcissistisk personlighedsforstyrrelse og dyssocial personlighedsforstyrrelse, tidligere kaldet psykopati. Dette lighedstræk kunne man kalde ringe etisk intelligens eller fravær af etisk evne. Herved forstås en manglende evne eller vilje til at kunne bedømme en selv ud fra samme etiske standarter som man bedømmere andre efter. Hvis dette etiske kriterium blev tillagt større vægt, så ville narcissistisk personlighedsforstyrrelse helt naturligt indgå i WHOs diagnoseliste.

  Kunne det tænkes, at modviljen i WHO i højere grad er politisk end sagligt begrundet?

  Den muslimske verden er præget af et fænomen som sociologer kalder “amoralsk familisme”, som kan tænkes at hænge sammen med opdragelsen af drengebørn. Drenge er beundret og ikke underlagt samme skarpe sociale kontrol som pigerne. Uden for familien kan drengene tillade sig næsten alt, optræde som bøller eller moppe skolekammerater, uden at familien griber ind. De opfører sig blot mandigt som det forventes i en krigerisk og mandschauvinistisk kultur. Pædagoger i institutionerne tør ikke gribe ind og kalde de muslimske drenge til orden, for di er bange for at blive beskyldt for racisme. Så drengene har frit spil til at udvikle en dysfunktionel personlighedsforstyrrelse inden for spektret psykopati til narcissisme. I den muslimske verden vil drengenes adfærd blive betragtet som normal og acceptabel, ja ligefrem fremkalde beundring.

  Kunne det tænkes at de muslimske landes organisation OIC, der udgør den største stemmeblok i FN, aktivt har bekæmpet at narcissistisk personlighedsforstyrrelse bliver optaget på WHOs liste over diagnoser?

 41. Af Arvid Holm

  -

  Mennesker er forskellige.
  Det kan let eftervises ved forsøg.
  Gem dig bag en busk i parkens tusmørke, så du kan springe frem og råbe “bøh” til folk, der kommer forbi.
  En stor del skriger i angst og flygter, medens de gør deres bukser våde.
  Det er følsomme mennesker.
  Men nogle samler en sten op og jagter dig hele vejen ud af parken.
  De er mindre følsomme.

 42. Af Benny b

  -

  Niels Peter Lemche
  Du antyder efter sædvane, at små grønne mænd er på spil, men hold da op en paranoia.
  Jeg har læst tilstrækkelige indlæg af TB. til at fastslå at indlægget “Thomas Borgsmidt – 22. maj 2016 14:33” er begået af samme mand.
  Hans dybtfølte skolelærertraume går igen og igen i alle hans indlæg. – tag dig sammen.

 43. Af Ja.vier Martinez

  -

  Come on Day Poulsen.
  Der må være penge i nye diagnoser for en frisk psykiater.
  Og når der er stillet en passende diagnose, så skal der jo også hældes noget medicin i dem.
  Man skal gribe mulighederne, når de er der.
  J.han.sen

  Ja, muligheden for at få stillet røde humanister med menneskelige kvalifikationer for bekymring om naboen “særlig sensitiv” som hdpske klienter, er da mærkeligt at psykiateren ikke omfavner totalt!

  Han ønsker uden tvivl at give grimmere diagnoser. Følsom, lyder jo for pænt og ikke borgerligt!

 44. Af L M

  -

  Har haft stor glæde af en bog om fænomenet uden at, kunne drømme om at betegne mig som ssp i offentlige sammenhænge.

 45. Af Ib Olsen

  -

  Hvis vi får diagnoser nok, vil vi til sidst kunne “fastslå” at alle mennesker er sindssyge eller personlighedsforstyrrede. Det vil blive så unormalt at være normal, at de normale vil blive betragtet som farlige afvigere.

  På denne blog tidligere og stadig på Lille ørs blog huserer en debat-terrorist (nok den samme) som helt tydeligt har rotter på loftet, eller døjer med en IQ på under 70. Hvad med at smide ham ud af debatterne?!!

 46. Af jørgen mikkelsen

  -

  I Tyskland har man nu en kærlig og hypersensitiv kvinde som forkvinde/formand for hele landet og EU, en kvinde som dog kun er kærlig og hypersensitiv når det gælder arabere og afrikanere. Når det drejer sig om tyskere, europæere og danskere er damen….. ligesom jelved, stine og stampe og væmligboerne osv…… nærmest helt ufølsom, eller hård og kold som en klump flintesten på marken en frostnat i januar. Det er det sjove ved de fleste politik-kvinder, at de kun har iskold foragt eller ligegyldighed til overs for deres egne landsmænd, vælgere og hjemland.

 47. Af professor trivia

  -

  Jeg er meget sensitiv. Altid tænker jeg på mennesket.
  Det er også der for at jeg skammer mig, JEG SKAMMER MIG! over Jeppe Kofod og hende der Alliballi Marstrand, ja , I ved.. Hende der med det helt forkrampede ansigt som ikke gider gøre lokummer rent efter at migranter har overskidt det.
  Jeg skammer mig også over ham tågehåret fra det kongelige teater, der ikke gider passe sit arbejde- skam, skam.
  Og også fy skamme for de der Lidegaard og Stampe- Fyyha!
  I skammekrogen med dem.

 48. Af Javier Martinez

  -

  Come on Day Poulsen.
  Der må være penge i nye diagnoser for en frisk psykiater.
  Og når der er stillet en passende diagnose, så skal der jo også hældes noget medicin i dem.
  Man skal gribe mulighederne, når de er der.

 49. Af Javier Martinez

  -

  Oh glemte resten af kommentaren. Overnævnte var af jh Hdp kan frigive det gamle indlæg og 1 mere

 50. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Appropos ! Ja, Kære DAY `! –De curlingeforældre kan ikke udholde tanken om AT: Deres afkom blot er dårligt begavet ! –Så gælder om AT: Opfinde “nye diagnoser ” !–Og det gør de så !

 51. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “SENSITIV ” ! ?? –En syrisk mand med 17 børn ! –Er blevet fam.-sammenført i ESBJERG ! –Er de da rigtig kloge ! –Send ham øjeblikkeligt tilbage til SYRIEN / Muslimer SKAL under ingen omstændigheder aldrig mere have mulighed for AT: Komme til Danmark ! –Grotesk og rædselsfuldt ! –Hvad tænker Inger Støjberg & Co. dog på ??

 52. Af Lars Petersen

  -

  @ Bent Solskin Hansen.

  “kun sammenhold skaber forandringer. Jeg har ikke stemt systemet ind.. vær realistisk” (red.)

  1. Modsatrettede interesser, byggende på central, skattebaseret genvalgs-strategi af befolk.,.
  som igen skal forstås i to grundlæggende klientgrupper, hvor den ene gruppe lever helt eller
  halvt af skatterne, og deraf uden om markedet, versus den markeds-underlagte grupper,
  bevirker, at den markeds-underlagte gruppe, ligeså gøres afhængig af fælles-tvangen, hvorpå
  vi nu står med to klientgrupper, som begge kalder på samme fælles-tvang, med ud fra nogle
  grundlæggende forskelligartede interesser; men hvilken samlede ligning klientgruppe-2 kun i
  absolut ringe grad evner at regne ud; (fordi klientgruppe 1, sidder på magten via journalisten)

  2. Ergo.. kan ovennævnte taber-ligning, indlysende kun skabe system stagnation, såvel det er
  komplet uladsiggørligt at etablere dette sammenhold du fabler om, og hvis samme, i øvrigt
  tilhøre en teknologisk fortid, idet datalogien jo netop levere mulighed for at den enkelte kan
  detail detaljere og tilpasse kostprisen efter behovet, via system SAMMENBUNDEN netværk.

  Med andre ord.. du bekræfter eksakt hvordan klientgruppe simpelthen er for klassisk dum til
  at kunne regne den ud, (de kloge narre de mindre kloge apropos), hvorfor jeg med hvilepuls
  kan cementere, at i kommer aldrig nogensinde ud af jeres idioti ved selvhjælp.. forget it..

  3.. Hvis du ikke supporter systemet når du planter dit 3,5 årlige kuglepenne X, hvad er det så ?

 53. Af Ib. Olsen

  -

  En debat-terrorist som helt tydeligt har lagt en bæ midt i debatten ved, at bruge synonymer gør mig tosset.
  Bare se på Bent og Jørgen der i virkeligheden er en muslim/kommunist/feminist/ radigal som gemmer sig bag disse navne og sabotere debatten?

 54. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Det er forældrene og undervisningssystemet, der er noget galt med!

  Reformer folkeskolen og undervisningssystemet og send forældrene på genopdragelse…

 55. Af Rikke Nielsen

  -

  HDP, ved at udstille din foragt for tidligere patienter, beviser du i hvert fald, at du ikke er ramt af nogle former for sensitivitet. Mon ikke dét, slet ikke at være i besiddelse af sensitivitet, også har en diagnose 🙂

 56. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Så længe barnet har kendskab til sin immunitet og rettigheder, så er det lidt svært at opdrage barnet til den ønskværdige stil.

 57. Af Zeki Laurent Sadic

  -

  Det bør være tydeligt for enhver, der læser HDP’s blogindlæg at han projicerer her. Han er selv narcissist.

  Kender selv flere børn som betegnes som “særligt sensitive.” Ja, de kan lukke sig om sig selv, kan have let til gråd m.m., men fælles for dem alle er, at de er meget altruistiske og omsorgsfulde – dvs det stik modsatte af narcissiter. Og heldigvis. De skulle nødig ende som HDP.

 58. Af ib Olsen

  -

  Debat-terroristen med rotter på loftet bliver ved. Indlægget kl. 20.24 er både underlødigt og med falsk navn.

 59. Af Juliana Rasmussen

  -

  Giver Henrik Day Poulsen ret i forhold til nogle punkter i dagens tekst.

  Alligevel har jeg i min tid som menneske, især i det europæiske Danmark, observeret at her findes flere prinser på ærten.
  Mænd som klager over alt. Ligefra det som foregår i samfundet og vises i medier, til de urimeligheder som de synes familie, venner og samfundet stiller dem.

  Det værste er at det smitter på deres omgivelser. Især venner og partnere. Disse bliver til sidst nærmest symbiotiske i samme tankegang. Det er det som nok kaldes empati.

  Selverfaret og det er ganske vist.

 60. Af Henrik Knage

  -

  Det er fuldstændig i tråd med “tidsånden” i samfundet, at tænkning i kasser bliver mere og mere udpræget – og almindeligheds – princippet dyrkes flittigt – uden de fleste ved hvad er.

  Til illustration af omfanget bruger jeg en velfriseret græsplæne vs. en naturgræsplæne.

  Hvis man har en velfriseret græsplæne og opdager lidt ukrudt i plænen, styrter man ud af døren og hen i det nærmeste byggemarked og køber sig fattig i bekæmpelsesmidler, mod ukrudt i særlig sensitive græsplæner.

  Hvis man derimod har en naturplæne, som jeg så nyder man synet af de flere hundrede mælkebøtter der blomstrer lige nu, plus alle de andre smukke vilde planter.

  Men det kan kun lade sig gøre såfremt der er flere km. til nærmeste nabo, for hvis der havde været naboer var jeg blevet stemplet som tosse, for at dyrke særlig sensitive mælkebøtter.

  Det er derfor kom i kraft af civilisationens eksistens, at begrebet særlig sensitiv kan eksistere.

  Men jo mere man går på opdagelse i sjæl og krop, jo mere oplyst bliver man også på hvad der foregår, men at få en diagnose på noget der er en naturlig reaktion på noget andet – er nok at gå for vidt.

  Det svarer lidt til at give sin bil diagnosen “ustabil i alkoholpåvirket tilstand” – og lade skurken gå fri.

 61. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  For det første er det problematisk, at psykiatrien i DK gør sig afhængig af WHO, som – såvidt jeg ved – kun anbefaler, og hvor Folketinget ikke har pligt til at følge dem.

  Og – ved vi, hvem disse neurosestillere dér egtl er – er de blot medicinere, evt. psykiater el måske psykologer,, så er det ikke udtømmende og nødvendigvis i den forstand rigtigt.

  De vrøvler for mig at se ganske grundigt i det omkring det homoseksuelle, som er slettet som sygdom (læst kompleks af neuroser som så meget andet) – men hvor man ikke er bekendt med det transseksuelle, som stadig figurerer. Der er ligheder her i sygdomsbilledet el neurosebilledet, så derfor skal de begge stå der i forhold til seksuelle afvigelser – eller som det hedder under F64 “Kønsidentitetsforstyrrelser”.

  Det skrækkelig er, at menigmand tror sig stemplet .. det turde det ikke være, hvis og hvor man kan hjælpe mennesker, fordi – som min psykoanalytiker udtrykte det:

  Vi er alle lidt syge, vi kender næppe et 100% sundt menneske – heller ikke de uddannede analytikere (og inkl. hende selv). Det skal læses som, at vi alle har neuroser i større el mindre mængde – også de, der aldrig kommer eller ville befinde sig selv i nærheden af nogen form for terapi eller behandling. Så – det kræver et større kendskab til også neuroser, hvad dette er.

  Det er vigtigt med beskrivelser el egtl diagnoser, hvor der findes sådanne relevante – fordi det fortæller en behandler, hvor man skal agere for at kunne hjælpe den pågældende.

  Neuroser dannes, når vores driftsliv, vi har ca. 30 forskellige drifter, der også samarbejder), bliver forstyrret barndommen og må søge andre veje for at finde udtryk, og da disse drifter hele tiden producerer deres energi, så vil der kunne dannes disse neuroser, hvor en el flere drifter må agere anderledes end det oprindeligt var tiltænkt denne.

  Som et vej- eller tognet, der går i kludder.

  Derfor er der lobbyer, af forskellige afvigelser inden for det seksuelle, som vil have verden til at se ud, som de opfatter deres afvigelse – som normal; men sådanne er allerede dannet ganske tidligt i en barndom, grundlaget for det .. så der skal man ty til, hvor psykoanalysen har haft klientel, der har kunnet ‘fortælle’ også via deres ubevidste om en barrndom.

  Det ubevidste gemmer nøglerne til låsen, så døren kan åbnes for udsyn og dermed indsigt – for at hjælpe den enkelte bedst muligt. Det har de færreste viden om eller råd til, da vi i Danmark ikke har tilskud til psykoanalyse.

  Jeg finder det problematisk, at man i Danmark bare afventer, hvad andre har fundet ud af for en.

  Ang. narcissisme, så er den relevant i den helt tidlige barndom for et menneske, der søger og undersøger den ny og spændende verden, de er født ind i – sig selv, sin egen og andres kroppe – hvordan ser vi ud, og ikke mindst opdagelsen af kønsforskellene, der ikke altid bliver taget venligt imod fra omgivelsernes side, hvorfor barnet føler skyld, hæmmes mmm.

  Måske mest relevant at sige omkring spædbarnet, når vi iagttager der og dets undren over at se sine små hænder og fingre, opdage en tå og dermed sin fod osv.

  Men hos voksne, der har et narcissistisk træk, så er der såkaldte ‘huller’ i barndommen eller fra denne, hvor barnet er blevet forsømt. Derfor beholdes hos den voksne et sådant træk, som egtl burde være gennemlevet i barndommen på sund vis. Det er sundt med narcissismen i barndommen – men ikke hos den voksne, så er vi ude i noget neurotisk – fx også dette mig, mig, mig ..og ingen anden. En sygelig selvhævdelse på andres bekostning.

  Kunne vi ikke, havde vi ikke evnen til at danne neuroser, så ville vi blive sprængt som en trykkoger – paradoksalt nok kan det siges, at det i overlevelsesøjemed er sundt, at vi kan danne neuroser. Ellers ikke – de kan være ganske generende og omfattende for de hårdeste af disse, såvel som det kræver, at et menneske vil evne vitterligt at gennemføre en psykoanalyse fx.

  Jeg er uenig i Day Poulsens opfattelse af de særligt følsomme — der er nemlig også tale om for disse, at de kan få for mange indtryk på én gang at skulle bearbejde – som om de ikke har noget egl værn el en struktur, der gør, at de kan administrere, hvad de ser og oplever i en omverden på almindelig vis. Jeg vil tro – uden at vide om det egentlig, at det også er en del af autisters problematik. Day Poulsen finder jeg, ser det hele på overfladen – melankoli er også en neuroseform, som også indebærer en vis sarthed i forhold til omverden.

  Der er nemlig vitterligt tale om mennesker, der lider og er stærkt overfølsomme – og det er nok ikke en egetlig diagnose – men en del af et samlet billede for et menneske, der formentlig er ramt tidligt – nogle vil sikkert her være udsatte for el tilbøjelige til også at gå i psykose.

  Nå – solen er ved mit skrivebord nu, så jeg må slutte på min PC. 🙂

  Husk, vi kan alle være med – og blogge her og hisset er fulde af, ikke roser eller kun – men neuroser af større el mindre omfang. Og – der er ikke selvvalgte – men udslag af et miljø, det vi er opvokset i samt et samfunds normer, der ikke altid tilgodeser og stadig ikke – barnet og dets behov.

  De fleste er stadig på et uvidenhedsstadium, der ikke turde være acceptabelt længere i et ‘oplyst’ samfund! Mvh 🙂 BHL

 62. Af K Nielsen

  -

  Juliana

  Du glemte borgerlige kvinder uden selvstændige tanker, der er høns i hønsegården for borgerlige struttende hane?

  Masser af dem her i b.blogs. Fx Lilleør, sørine og ash?

  Hvorledes kan de befries fra den mandschauvinistiske blok? Endvidere opnå selvstændige, kvinde og samfundsrepræsentative meninger?
  Du ser problemet ikke? Massivt er det!

 63. Af AnLo A Hansen

  -

  En Psykiater(Og PHD tilmed).der ikke kender forskel paa Narcissimen og sensivtive,

 64. Af Peter Petersen

  -

  Til Javier Martinez og de øvrige HDP-hadere. Her er en copy/paste-liste, som I kan bruge i stedet for hele tiden at skulle finde på nye formuleringer, som kun har til formål at desavuere mandens blog, som jeg personligt synes generelt har nogle gode og fornuftige pointer.

  Liste til HDP-haderne:

  Jeg hader HDP, fordi
  Han har en anden mening end jeg
  Han er populistisk
  Han er selvoptaget
  Han prædiker had mod muslimer
  Han er i lommen på medicinalindustrien
  Han overmedicinerer sine patienter
  Han er laver for mange stavefejl
  Han udtaler sig om ting, han ikke har forstand på
  Han er højreorienteret
  Han er inkompetent som psykiater
  Han er et priviligeret overklasseløg
  Han vil gøre alt for ussel mammon
  Han er fyldt med fordomme
  Han er dum
  Han misbruger skatteydernes penge

 65. Af Javierva Martinezes

  -

  Peter,

  Det var en god liste tak! Mange flere kunne dog tilføres.

  Forstår ikke forskel mellem nacissme og sensitiv bekymrende fx. 🙂
  Men denne er jo en general borgerlig psykisk sygdom? Mit bud er ikke genetisk, men en socialt betinget kultur?!

 66. Af Lars Petersen

  -

  @ Henrik Day Poulsen.

  1. Syrisk familie, har allerede fået asyltilladelse til 17 børn, samt 1 stk, kone, af tre mulige.
  2. Foreningsmedl., fabler om at genindsætte tidl. lov om max beløb af børneydelse mv.

  Problemet er blot, at denne 19 dobbelte beslaglæggelse af dette “rent 100% skattebetalte”,
  udgørende alle tænkelige Inst. mv., samlet set, levere en så voldsom samlet værdi, at her
  reelt er tale om en skindmanøvre når man taler om at ville genindsætte et maks loft omkring
  børneydelserne, da et ægte loft, ville indbefatte at børne ikke kunne gå i skole, til lægen, osv.

  OG SÅ DET BEDSTE TIL SIDST..
  Prøv nu og læg mærke til hvordan div., snart starter med at råbe og skrige, fortsat uden lortet
  på et eneste tidspunkt forlanger “retten til egne midler”; simpelthen fordi den samlede drifts
  -pris DK er så eksploderet, og uoverskuelig i sine funktioner, versus reelt behov, versus priser,
  at dette dybt økonomisk uselvstændige, skidende lorte folk, kun forstår fælles-tvangens idé.

  LIGE NETOP DEN STOR-KAPITALISERE HASSAN & CO., PÅ, OG HVORMED KUN FLERE TILTRÆKKES

  Darwinismen køre derud af .. jeres tvangs-skabte fattigdom, eller kunstige rigdom er årsagen.

 67. Af Lars Petersen

  -

  Henrik Day Poulsen.
  har et undlæg vedr, de 17 asyl tilladte børn, versus maks grænse for børnepenge = holder ikke.
  PS. Denne blog session er alligevel død, altså kan det mit indlæg intet skade…

 68. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Useriøst at deltage med en liste til evt. HDP – hadere.

  Deltag konstruktivt – eller bliv væk. Det er ikke i orden sådan systematisk at forfølge en person på den måde, ligegyldigt hvad han siger åbenbart. Det er både nedrigt og med et moderne ord nederen .. og falder tilbage på afsender.

  Og – hvorfor et behov for sådant – spild af tid, ikke at kommentere omkring selve emnet, hvor det så kan være i orden at kritisere en holdning.

 69. Af Kira Løve

  -

  Kære Henrik, Jeg oplever, at du gennem tiden har skrevet mange gode blogindlæg, men lige her, lyder det som om, at du ikke helt har fanget, hvad det her handler om. I hvert fald ikke sådan, som jeg oplever det at være særligt sensitiv, som det kaldes for tiden. Vi kunne også kalde det ekstra sansende. Jeg oplever mig selv som særligt sensitiv. Jeg forventer ikke, at der tages særligt hensyn til mig på nogen måde. Jeg har blot erkendt, at jeg tager mange sanseindtryk ind og pr. automatik i ethvert møde med andre når at mærke ind på, hvordan de har det og derefter gør hvad jeg kan for, at flest muligt har det godt. Så sansningen er muligvis som prinsessen på ærten, men evnen, som jeg vælger at kalde den, anvendes oftest til at mærke hvad andre har brug for. Jeg kan ikke slå denne ekstra sansning fra, den er der bare som en del af den måde, verden opleves på fra mit system, og jeg har derfor erfaret, at jeg fungerer bedst, hvis jeg tilrettelægger min hverdag, så jeg har mulighed for at trække mig indimellem. På den måde planlægger jeg mig ud af overstimulering, hvilket gør hverdagen lettere både for mig selv og mine omgivelser. Selvom du ikke selv oplever verden, sådan som særligt sensitive gør, så kunne det være et sympatisk træk, hvis du forsøgte at være åben over for, at verden kan opleves anderledes end sådan som du måske oplever den.

 70. Af Kira Løve

  -

  Tak for dette indlæg til debatten. Jeg er så enig.

 71. Af Kira Løve

  -

  Forsøgte netop at give tak til indlægget af: AF JESPER HANSEN – 23. MAJ 2016 10:54.

 72. Af J. Hansen

  -

  Af Peter Petersen – 24. maj 2016 15:09

  Der er vel to typer personer som kommenterer Day Poulsens blogs.

  Dem som forholder sig kritisk og selvstændigt til det som han skriver.
  Og så hans savlende rygklappere som æder alt, hvad han skriver råt. Bare de bliver bekræftet i deres fordomme.

 73. Af Særligt sensitiv - fup eller fakta?! - Belastende Begavet

  -

  […] er indbildt, helt normalt eller ligefrem narcissistisk. Eller at begrebet slet ikke findes. F.eks. Henrik Day Poulsen og “Måske skal man acceptere at ens barn ikke er jordens ottende […]

 74. Af Maria Sørensen

  -

  Det ville være fedt hvis debatten fik et mere nuanceret billede at debattere ud fra…..hvorfor er det kun den psykologiske vinkel der ses fra??? Det forholder sig jo rent faktisk således at det hele foregår oppe i vores hjerne, så det vil være på sin plads at debattere dette begreb “særligt sensitiv” fra en neurologisk vinke også?? Vores hjerne opfatter og bearbejder input fra vores omgivelser og egen krop forskelligt. Dette kommer til udtryk gennem vores gøren og laden – altså vores adfærd. Nogle gange har vores hjerne brug for mere guidning end andre fordi den har tendens til at misforstå nogle input og fejlfortolke dem. Dette kommer så til udtryk i en mere eller mindre hensigtsmæssig adfærd. Udfordringer med ens sansebearbejdning kan man lære at leve med. Man kan tillære sig forskellige handlingsstrategier og måde at kompenserer på, så man kan være en del af livet og det samfund man nu engang tilhører. Men det kræver jo at man lærer sig selv at kende og lære at forstå hvordan omgivelserne påvirker en, samtidig med at man har respekt for at vi alle oplever verden forskelligt!!

 75. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “særligt sensitive off. ansatte ” ! –I virkeligheden har der kun været 28 arbejds-dage –igennem de sidste 6 måneder ! –Ikke så mærkeligt AT: Vi har extra-ordinært LAV-VÆKST I Danmark !—–Det glæder social-demokraterne ! De er alle-sammen fast-ansatte i det offentlige ! –SÅ, hvorfor skulle de derinde i Folketinget bekymre sig om det ! –De har hel-garderet sig med “selv-bestemte lønninger” –Når lille DK går fallit ! –Så har de deres på det tørre med millioner af kroner i eftervederlag ! –Hvor skal pengene komme fra ? –Ihvertfald ikke fra halvanden million off. ansatte 2 millioner på overførsels-indkomst !–Og 1 extra million u-arbejds-dygtige med ufatteligt mange børn –der bliver lukket ind i landet til forsørgelse –af de få “selv.st. virksomheder ” Der er tilbage i DK. ! –Der meget snart lukker og slukker for den sidste rest ! AF, hvad der var en gang i form af initativ og virkelyst ! –Den sidste slukker lyset ! –Adieu !

 76. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Maria Sørensen – 26. maj – 13:00

  Det psykologiske er vigtigt for personen, fordi det går igennem sindet, hvad der skal evt. bearbejdes og evt. læres for at komme fri til en mere alm sensitivitet.

  Generelt vedr. narcissisme – der er mange sygdomsvorhold, neuroser, der indeholder narcissistiske træk. At blive syg er også et lille stykke narcissisme, hvor man en stykk etid må fokusere mere på sig selv for at blive rask. Sådan er det. 🙂

  Spædbarnet har sin egen ‘primære’ narcissisme, hvor det netop ved at lære sig selv og sin krop at kende, kan adskille sig selv, sit jeg, fra andre/s. Derfor er narcissismen sund i barndommen og skal til .. men bibeholdt hos den voksne et neurotisk træk. Og – derfor ikke sundt. Narcissisme er egtl en selvforelskelse, som altså ikke hører den voksne til.

Kommentarer er lukket.