Statens Museum for Censur

Af Henrik Day Poulsen 144

Ordet ”neger” er med et blevet det hotteste ord i Danmark. Er det en gammeldags betegnelse for en person med sort hud eller et racistisk ord? Jeg har tidligere på denne blog vist, at Dansk Sprognævn tidligere har advaret mod at tolke brugen af ordet ”neger” som racistisk. For især den ældre generation af danskere er det et neutralt og helt naturligt ord at anvende.

Men det har man ikke lyttet til på Statens Museum for Kunst. Man har her omdøbt kunstværker, hvor ordet ”neger” indgik for ikke at fornærme nogen. Man kunne have valgt at lade den originale titel blive siddende som dokumentation for, hvordan museet tænkte for 100 år siden, når man gav titler til kunstværker, men denne del af historien er nu slettet. I den politiske korrektheds navn.

Debatten om ordet ”neger” har efter min mening nået et hysterisk niveau. For hvis kunstmuseer skal fjerne ord eller billeder, som kunne forarge nogen, får de meget travlt. Det hollandske Rijksmuseum var for få måneder ude i en lignende censur mission. For i dag er der altid nogen, som kan blive forarget over det ene eller andet.

Blufærdige kunne forarges over nøgne mænd og kvinder, som der er masser af på europæiske kunstmuseer. Muslimer kunne tænkes at blive forarget over billeder af kristne, der slagter muslimer på den iberiske halvø for 600 år siden. Folk på de dansk vestindiske øer kan tænkes at blive forargede over billeder af danske koloniherrer. Brasilianere kunne tænkes at blive forargede over billeder af portugisiske kolonihavere. Og hvad med Christoffer Columbus, Vasco Da Gama og andre, der var katalysatorer for europæisk kolonitid? Homoseksuelle kan tænkes at blive forargede over ord som ”art fag” osv., osv.

Statens Museum for Kunst er ude på en meget farlig mission for at tilfredsstille alle. Sandheden er, at det er ikke muligt. Om man så indfører svenske eller amerikanske tilstande, hvor næsten alt bortcensureres, vil der alligevel altid eksisterer et segment, som føler sig forargede. Fx sådan nogen som mig, der forarges over censur!

Museer skal ikke blot fortælle om kunst, men også om den historiske sammenhæng, som et billede eller en titel på et billede fortæller. Det er vigtig information, at man i 1900 kunne anvende ordet ”neger” uden at genere nogen, men at det har skiftet i 2016. Det siger noget om tiden i 1900, men så sandelig også noget om 2016; på godt og ondt!
Ved at bortcensurere denne information, vælger man at mørklægge en vigtig del af kunsthistorien.

Var jeg “neger/sort/afrikaner/afro-et eller andet” eller hvad man nu skal sige, ville jeg blive vred over museets beslutning. Jeg ville forlange, at man beholdte den oprindelige titel neden under den nye for at bibeholde den vigtige historiske information. Og faktisk ville jeg helst foretrække, at man slet ikke ændrede noget som helst. Min kamp for accept og mod evt. racisme skulle ikke vindes ved at udskifte titler på malerier, der er flere hundrede år gamle.

Overordnet set tror jeg, at det multikulturelle samfund har skabt en frygt hos indfødte danskere mod at fornærme nogen som helst. Og det kan af de nytilkomne anvendes som et psykologisk meget stærkt våben til at opnå særaftaler og hensyntagen, som er helt hen i vejret. Får jeg ikke min vilje, kalder jeg dig bare for racist! Hvem manipulerer hvem her?

Desværre har Statens Museum for Kunst nu kapituleret over for de multikulturelle sarte sjæle, der for nogles vedkommende er en jernnævne i en fløjlshandske. På overfladen helt uskyldige, men under overfladen et stærkt og farligt våben, som ikke stopper, før vi alle lever i en leverpostej (uden svinekød, naturligvis!) farvet grå virkelighed, hvor vi bøjer nakken for alle, der kan tænkes at blive forarget. Kort sagt: vi kommer til at leve under mindretallenes tyranni.

144 kommentarer RSS

 1. Af Kaj Vilhelmsen

  -

  Lad det være helt klart, at ingen har kompetence til at forbyde danskere at anvende det danske sprog. Hvis nogle indvandrere eller andre udlændinge ikke kan lide visse danske udtryk, der betegner de fremmede, så er det de fremmedes eget problem, og de kan bare forlade vort land, hvis de ikke tåle at høre de pågældende udtryk. Både “neger” og “muhamedaner” er gode gamle danske ord, og vi bruger disse ord uanset om nogen skulle have noget imod det. At nogle feje venstre-intellektuelle kryber for de fremmede og ønsker sproget ændret, det kommer ikke os andre ved.

 2. Af Claus T.

  -

  I gamle dage omtalte man officielt bøsser som “perverse”, “sygelige” eller det, der var værre. Det brød de sig ikke om, og det har omgivelserne vist respekt for ved i dag at bruge udtrykkene “bøsse” eller “lesbisk” i daglig tale og “homoseksuel”, hvis det skal være mere formelt.

  Det samme hensyn under man tilsyneladende ikke mennesker af afrikansk herkomst. Her insisterer bl.a. Henrik Day Poulsen på at de skal kaldes “negre”, selvom de opfatter det som krænkende og nedladende at blive kaldt sådan.

  Henrik Day Poulsen skriver i strid med sandheden, at “Man kunne have valgt at lade den originale titel blive siddende som dokumentation for, hvordan museet tænkte for 100 år siden, når man gav titler til kunstværker, men denne del af historien er nu slettet. I den politiske korrektheds navn.”

  Det er usandt. Museet har netop valgt at skilte med begge titler, både den gamle og den nye.
  Så historien er aldeles ikke slettet.

 3. Af søren rasmussen

  -

  Dommergerningen bør være en turnus på max 4 år. Dommere er generelt genetisk radikale, som ikke fatter, at de demokratiske love og intentioner, der ligger til grund for den enlekte lov, skal følges. Der er Ikke en radikal, tåget fortolkning, som sikre at vi ikke kan komme af med notorisk kriminelle. Vi har mange idioter i vores politiske landskab, som får lov til at mudre og støje åbenbar logik, Tænk på tågehorn som Stampe, Karsten Jensen, DR og Politiken. Det er fast arbejde, skabt af radikale tåber.

 4. Af Javier Martinez

  -

  Det mest ævlende indlæg i mands minde af hdp.

  Hdp citeret sidste gang dansk sprorgsnævn defination i 1984 mener jeg udgaven var fra. Altså en tid hvor hdp dårlig var teenager.

  At sammenligne kunstværker med hånligt , tydeligvis racistisk nspireret indlæg af hdp og df præsterne, hører ingen steder hjemme. Der er ingen sammenligning og dayracisten blander det hele sammen.

 5. Af Kaj Vilhelmsen

  -

  På dansk kaldes negre for “negre”, og bryder man sig ikke om det danske sprog, så er det ikke danskernes problem. Det kan ikke forlanges, at danskerne skal forandre deres sprog efter nogle fremmedes ønsker.

  Og Henrik Day Poulsen påpeger meget rigtigt, at selve bestræbelsen på en sprogcensur er et led i det mindretalstyranni, som det multietniske samfund forsøger at etablere. Men vi lader os ikke binde til noget af hensyn til de fremmede, for i Danmark er det folket, der suverænt bestemmer og ikke politikere, intellektuelle, medier og fremmede. Vi vil altså fortsat bruge det danske sprog, som det passer os.

 6. Af Javier Martinez

  -

  Claus T

  Altså blot endnu et indlæg opfundet på må og få og ikke gennemtænkt.

  Hvis han ikke kan finde noget han rascistisk kan bygge videre på, opfinder daypsykopaten blot noget.

 7. Af Torben Laursen

  -

  Man fatter simpelthen ikke at danskerne bliver ved og ved med at finde sig i at landet forsvinder fra overfladen. Inden længe får den lille havfrue sikkert tørklæde på.
  Alt hvad der relaterer til gode tider – dengang ordet var frit – dengang vi kunne bestemmer over os selv o.s.v. – er væk og selv artikler der gør opmærksom på disse ændringer bliver angrebet af “medie-sabot ører ” fra den yderste venstrefløj m.m.
  Når der endda findes danske?? (er han det) som Claus T. der åbenbart ikke mener at negre, hvide, zuluer, dværge, grønlændere, bornholmere, molsboer, og mange, mange flere betegnelser må væk – så kan det jo kun gå galt. Jeg og alle jeg kender kaster op over det her.

 8. Af Javier Martinez

  -

  Kaj Vilhelmsen

  Ingen forventer at se en ikke rascist i dig eller hdp efter ordentlige mennesker taler ned til jer som det nu må skulle hedde når ordentlige mennesker taler med sådanne nogen som jer to, der insistere på rascisme.

 9. Af J. Ha n sen

  -

  Day Poulsen.

  Hvis mennesker ikke kan lide at blive kaldt for negre.
  Så lad dog vær.
  Og Day Poulsen.
  Når du går rundt på gaden.
  Og nogle kalder dig for svans.
  Er det morsomt?

 10. Af Kaj Vilhelmsen

  -

  Tja, Javier Martinez, jeg kan nu ikke se noget galt i at være racist, så din betegnelse generer mig ikke.

  Og så tror jeg ikke, at en udlænding som du kan tale ned til mig, uanset om du forsøger. Husk dog på, at du bare er en udlænding, så der er ingen vægt bag dine ord.

 11. Af Maria Due

  -

  Hvorfor kræver folk at blive kaldt sorte, brune eller afro-danskere, er det dog ikke muligt at undgå de betegnelser? Jeg kan ikke andet end opfatte dem som hysterisk og racefikserede.

 12. Af J L

  -

  Statens Museum for Kunst har taget den rigtige beslutning at revidere deres beskrivelser af kunstværkerne, så de anvender nutidige accepterede ord. At DF-segmentet reagerer hysterisk på dette tiltag, siger en hel del om dette segment.

  Hilsen Jesper Lund

 13. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos neger, læs her på dr.dk, hvordan en af tidens mest kendte negre – Martin Luther King i talen – “I have a dream” – utallige gange brugte fy-ordet neger . . . ovenikøbet om sig ……. griner højt!

  http://www.dr.dk/nyheder/kultur/laes-hele-talen-i-have-dream

 14. Af Arvid Holm

  -

  Der generaliseres uberettiget, når man hævder, at negre bliver krænkede over betegnelsen.
  Alle negre er da ikke blevet spurgt.
  Temmelig få negre har udtalt sig på alle negres vegne uden disses samtykke.
  Flertallet af negre er måske ligeglade eller foretrækker endda betegnelsen fremfor de alternativer, man opfinder?

  Det samme sker, når muslimer hævdes at blive krænkede over et eller andet.
  F.eks undrer det mig, at betegnelsen “perker” angiveligt opfattes som fornærmende.
  Ordet er vistnok fremkommet ved kombination af første del af perser og anden del af tyrker.
  Da hverken perser eller tyrker er fonærmelser, indser jeg ikke, at kombinationen er det.

  Det ville være noget andet, hvis man kombinerede med en fornærmelse som f.eks svin.

  Måske finder de politisk korrekte på det hele, fordi de nyder at tyrannisere folk?
  De tænker åbenbart heller ikke på, at de pågældende mindretal bliver mere belastende at omgås, når man risikerer social udstødelse, hvis man ikke konstant vejer sine ord.

 15. Af Maria Due

  -

  Ja, hvis man ensidigt fokuserer på det negative eller lettere komiske, som et ord som hottentot kan beskrive, så er det naturligvis korrekt at fjerne betegnelsen fra et kunstværk. Men man skal være forsigtig med at lufte sin forargelse, for det ligger nemlig lige for, at den er malplaceret og bunder i uvidenhed og egen kamufleret racistisk tænkemåde.

  Kikker man i ordbogen (ordnet.dk), er det i hvert fald mere kompliceret end som så, for der står der intet om, at “hottentot” anses for at være et upassende ord, blot at det kan bruges nedladende men først og fremmest betegner en “person, som tilhører en sydafrikansk folkestamme, der tidligere beboede det meste af Kaplandet.”

  Det var også, hvad jeg helt seriøst lærte i skolen, og der foreligger jo den oplagte mulighed, at de billeder, som museet har af “hottentotter” netop skal opfattes som etnografiske vidnesbyrd, og at den information nu er gået tabt pga museumsfolkets uvidenhed.

 16. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt findes talen “I have a dream” også på youtube, Og jo Martin Luther King udtaler sig på alle negres (negro) vegne, se selv:

  https://www.youtube.com/watch?v=I47Y6VHc3Ms

 17. Af Kim P Olsen

  -

  Jesper Lund
  Emnet for bloggen er generaliserende nedsættende omtale.

  Den griber du fint, og postulerer frejdigt, at “DF segmentet” reagerer hysterisk.

  Urkomisk al den stund, at ingen har reageret hysterisk, og at du ikke aner en kæft om debattørernes politiske ståsted.

  Du udstiller dig selv som værende ligeså rigid og fladpandet som dem der insisterer på at benytte nedsættende betegnelser for sorte.

  Men du tilhører måske Stalinist-segmentet? (når du nu har sådan en forkærlighed for segmenter).

 18. Af Maria Due

  -

  I min “The Concise Oxford Dicitionary” fra 1980’erne står der:

  Hottentot: “member or language of S. Afr. Negroid People formerly occupying region near the Cape.

  “Den Store Danske” har ingen oplysninger om dette men kan kun få øje på, at hottentot er et nedladende ord, men det værk blev jo også til i 1990’erne og har i visse henseender politisk slagside. I dette tilfælde synes jeg, at det er flovt og direkte dumt.

 19. Af Kim P Olsen

  -

  Sigøjnere blev et fy-ord.

  Sigøjnerne insisterede på at blive kaldt romaer.

  Nu er betegnelsen roma blevet plettet af den massive kriminalitet denne gruppe udøver.

  Så nu vil romaerne gerne have et nyt navn….

  Og tosserne halter bagefter og omskriver ordbøger og omdøber kunstværker.

 20. Af J L

  -

  Kim P Olsen

  Når Henrik Day Poulsen kan tale nedsættende om “de multikulturelle sarte sjæle”, så tillader jeg mig at tale nedsættende om “DF-segmentet”, som HDP selv tilhører, når det drejer sig “de fremmede”.

  HDP reagerer hysterisk på Statens Museum for Kunsts tiltag ligesom Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, har gjort i medierne.

  Hilsen Jesper Lund

 21. Af Kim P Olsen

  -

  J L

  Respekt.

  Der er en høj grad af selverkendelse i dit seneste indlæg.

 22. Af Jan Petersen

  -

  Hvorfor kommenterer iøvrigt ingen, at den store kendte neger Martin Luther King kaldte sig selv- og alle andre negre – for negre?

 23. Af J Nielsen

  -

  “Henrik Day Poulsen skriver i strid med sandheden, at “Man kunne have valgt at lade den originale titel blive siddende som dokumentation for, hvordan museet tænkte for 100 år siden, når man gav titler til kunstværker, men denne del af historien er nu slettet. I den politiske korrektheds navn.”

  Det er usandt. Museet har netop valgt at skilte med begge titler, både den gamle og den nye.”

  Det kan simpelthen ikke være rigtigt. Det kan og må ikke forholde sig sådan, at blogejer disker op med argumenter hvis validitet han ikke har gidet checke.

  Så indtil jeg har begivet mig på den lange tur ind til København for selv at se efter, går jeg ud fra at han også har checket det. Således at det forholder sig som han siger: museet har slettet historien.

  Ellers var der vel også kommet en berigtigelse.

 24. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt hærgede, plyndrede og voldtog de gode gamle danske / skandinaviske vikinger alt, hvad de kom i nærheden af. Hvad vil man kalde dem på “politisk korrekt” dansk?

 25. Af J Nielsen

  -

  Når jeg alligevel er på SMK vil jeg standse op ved det kendte maleri “Neger ved skovsø”.

  Kendt, fordi det for ti år siden under megen virak blev omdøbt, da dets oprindelige titel : “Muhammed ved skovsø”, var blevet for belastet.

  Gad vide hvad det hedder nu. “Kronhjort ved skovsø”?

  Ku det godt ligne, hvis man kniber øjnene sammen.

 26. Af J Nielsen

  -

  Men nu en quiz. Hvem fremførte denne b-side:

  “Skal man være neger
  For at synge the blues
  I så fald er det her en klam fidus

  Skal man være dansker
  For at synge om landsbyens gadekær
  Det skal man vistnok, men vi la’r alligevel vær’ ”

  Hvem kommer først? Man kan vinde —– en banan! Sendt med posten.

 27. Af Henrik S

  -

  Jeg forlanger at alle henvisninger til vikinger for forhistoriske danskere slettes.
  Alle ved at vikinge var morderiske røvere , dem vil jeg fand.. Eden.. Ikke være i slægt med og alle der kalder danskere for vikinger skal nedgøres og udelukkes af det godes selskab.
  Ordet viking skal slettes i alverdens historiebøger!
  De der bruger det ord skal hånes og latterliggøres!

 28. Af Helge Nørager

  -

  Hele denne tsunami af politisk korrekte korrektioner af fortidens værker indenfor film, tegneserier, og teater.
  Bør alle huske startede med at det var usundt at ryge, og de deraf skabte forbud.

 29. Af Jan Petersen

  -

  Nogen her, der iøvrigt husker Danmark for ikke ret længe siden? Nyd sangen, teksten, billederne og hele “VI”-fælles-stemningen. Jeg savner bare de dage . . . SNØFT

  Vi er røde Vi er hvide (We are red, we are white)
  https://www.youtube.com/watch?v=7_KVZwGSVpY

 30. Af Henrik S

  -

  Nej – Helge Nørager
  Det har Inter med rygning at gøre!
  Det har noget med intolerance at gøre.
  Din socialistiske og inhumane intolerance.
  Socialismens intolerance imod anderledes tænkende mennesker!
  Tænk på alle de uskyldige menneskeliv socialismen har på samvittigheden.

 31. Af Svend Jensen

  -

  Tabuord har det med hele tiden at blive udskiftet, idét de eksisterende har det med at blive ‘tabu’. Måske fordi visse ord altid vil virke krænkende på nogle, uanset hvordan man benævner tingene; især de følelsesbetonede værdiladede ord.
  De nydefinerede tabuord vil således også have en begrænset levetid, der kan angives som den tid det varer for at tillægge det nye tabuord en krænkende betydning/undertone.
  Sprogligt set er tabuord et ganske pudsigt fænomen, men de fleste kulturer har dem og ændrer dem, alt efter varigheden indtil ordet opfattes lige så krænkende som den gamle udgave.
  Nogle tabuord besidder dog en forbløffende livskraft og overlevelsesevne; eksempelvis ordet ‘røv’. Nogle påstår at den normanniske by ‘Rouen’ blot er en fransk udtale af det danske ord ‘røv’, som dog i vikingetiden havde en helt anden betydning end i dag.
  Etymologi er således ikke altid en røvkedelig disciplin!

 32. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Henrik Day Poulsen

  Hvordan kan du blive ved med at koge suppe på en gammel høne, du allerede har løbet til døde på Hærvejen?

  Mere sort snak?

 33. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er billed- og tekst manipulation ikke just opfundet af Statens Museum for Kunst. Det er trick, der også var kendt af såvel fascister, nazister som kommunister. Men umiddelbart troede jeg ikke, det også kunne bruges af “demokrater”. Men ok, lidt lærer “demokratiske” magthavere, vel trods alt, af de historiske mestre . . . griner. Og de fleste tomhjerner råber villigt . . . . HURRA!

 34. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jan Petersen

  “Hvorfor kommenterer iøvrigt ingen, at den store kendte neger Martin Luther King kaldte sig selv- og alle andre negre – for negre?”

  Det gjorde jeg på Berlingske blog – for over en uge siden.

  Og derfor er alle danskere, som hørte den tale i 1963 (inklusive undertegnede) lovligt undskyldt, hvis der ryger ‘en finke af panden’.

  For alle der ved, at ordet i dag ikke længere er passende, er det kun manglende opdragelse, manglende dannelse og ond vilje, der får dem til bevidst at anvende ordet.

 35. Af J L

  -

  J Nielsen

  Vent et par måneder med at besøge SMK. Det har endnu ikke helt fastlagt retningslinierne for dets revision af titlerne af kunstværkerne.

  Hilsen Jesper Lund

 36. Af Jan Petersen

  -

  Tak skæbne, har den gode gamle neger Martin Luther King nu sneget sig i dansk adfærd. Godt gået af en død neger, der ellers talte pænt om sig som neger, og iøvrigt andre negre!

 37. Af Maria Due

  -

  “For alle der ved, at ordet i dag ikke længere er passende, er det kun manglende opdragelse, manglende dannelse og ond vilje, der får dem til bevidst at anvende ordet”

  Du glemte det væsentligste: at der ikke findes et andet ord, der dækker det samme som “neger”. Der kan gå mange år imellem jeg har brug for ordet, men jeg har ikke så sjældent brug for “negroid”, men det vel så også tabu for dannede, velopdragne og gode mennesker som dig, Niels Juul Hansen. I “Ordbog over det danske sprog” er der ingen henvisninger til, at negroid kan opfattes som upassende.

 38. Af Henrik S

  -

  Niels Juul Hansen
  Og proletarer som du mener altså at vide , hvad der er god opdragelse og manglende dannelse !

 39. Af Jan Petersen

  -

  Men iøvrigt tror ikke, Martin Luther King var hottentot-neger – det har han for fladt-liggende hår til . . . .

 40. Af P Christensen

  -

  Man må atter spørge de skræmte der fører censur-saksen overfor ligegyldigheder:

  hvornår får I rygrad til at sakse noget relevant, som fx koranen?

  Så kan mennesket blive fri for det patriarkalske hjernevakskende
  had der ligger i sådanne skrifter.

 41. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er en hottentot-neger vel bare en gen-afvigelse fra en almindelig neger. Helt på linje med en lyshåret / rødhåret hvid!

 42. Af J L

  -

  @Jan Petersen

  Du følger åbenbart med i hvad der sker i USA siden du kender Martin Luther Kings tale. Du må da så også have bemærket at Obama lige har underskrevet et lovforslag, der vil erstatte ‘Negro’ med ‘African American’, ‘Oriental’ med ‘Asian Americans’ og ‘Indian’ med ‘Native American’. Lovforslaget blev godkendt af Repræsentanternes Hus i slutningen af ​​februar med enstemmighed blandt 376-0.

  Du ligesom andre bør forstå at sprog udvikler sig. Nogle ords værdiladning ændrer sig med tiden, og bliver derfor erstattet med nutidige accepterede ord.

  Hilsen Jesper Lund

 43. Af Jorn D.

  -

  Statens museum for kluns tar ledningen ( el jargon )
  men
  først en stor TAK til Henrik Day Poulsen for hans altid relevante blog emner !!!
  som
  mærkelig nok her giver reaktioner, der mest var forventelige fra indsatte og patienter
  men
  den første neger “importeret” af en rig jødisk købmand vækkede opmærksomhed
  sådan
  ligesom en enkelt græshoppe er interessant, at studere
  men
  kommer der millioner og æder hele høsten, så er det mindre “morsomt”
  men
  er denne bekymring for “neger/sort/afrikaner/afro-et eller andet”, måske ikke
  blot
  bekymringen for at blive sagsøgt i en forventelig kommende syg fremtid
  med
  uretfærdige domme a’la den europæiske måske zionistiske menneskerettighedsdomstol
  der
  opfører sig tydeligt anti kristent og tydeligvis er pro islamisering af Europa
  og
  standser alt, der forsøger, at standse islamiseringen af Europa
  og
  ny sag: f.eks. De amerikanske jomfruøer, der hed Dansk Vestindien fra 1691 til 1917.
  I 1917 købte USA den strategisk beliggende øgruppe fra Danmark for 25 millioner dollars
  men
  nu forsøger øerne hundrede år efter, at få erstatning for slavetiden undertrykkelse
  da
  de jødiske pensionister, man forventer til Jomfruøerne kræver en vis standard

  derfor er det vel smart, at få den danske stat til at betale for renoveringen
  ja
  verdens bedste “købmænd” beviser endnu en gang, at de er “smarte”
  ved
  at få skrevet sig selv ud af historien om slavehandelen
  og
  overføre al skyld for al slavehandel til den hvide mand
  ja
  det giver en helt ny betydning af ordet “hvidvaskning”
  og
  nu desuden vil have Danmark til, at betale
  for
  renoveringen af Jomfruøerne, til gavn for et jødiske pensionisters paradis

  ironi.mus

 44. Af Lars Petersen

  -

  @ Henrik Day Poulsen.

  GLEM UDTRYKKET: “NEGER”, “SORT”, OG “AFRIKANER”, POINTEN HEDDER: TVANGS-HANDLING

  Problemet ligger ikke i ændrede udtryk, i form: af “Neger”, “Sort” eller “Afrikaner”, men at her
  er tale om en “tvangs-institution”, hvis eksistens, tilmed ikke har befolkningsmæssig support.
  hvorpå de få snævre tvangs-betalte ansattes ageren, omsættes til en officiel statslig handling,

  >> D E R << ligger den egentlige skandale, idet slutbrugeren ikke kan stemme med fødderne,
  og derfra vælge en anden institution, hvormed dette "kunstigt skabte", og fastholdte parnas
  kan overføre eget verdensbillede til nationens officielle ansigt, alt sammen skabt via tvang 🙁

  Men som sædvanlig er det en klient som sidder på det officielle ord, (via system journalisten)
  hvorpå det er den samme forhåndskendte, substansløse lorte logik, du/i domminere alt med

 45. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er det et meget godt spørgsmål – hvem Barry Soetoro alias Barak Obama alias Barack Hussein Obama alias et hav af andre alias . . . .egentlig er? Google selv lidt på navne forvirringen!

 46. Af hektor heimlich

  -

  Jeg vil at alle henvisninger til kommunister, socialdemokrater, radigale og nazister slettes, alle ved hvilke samfundsdestruerende tanker disse tåbelige mennesker står for.

 47. Af J L

  -

  @Jan Petersen

  Ja, hvem er egentlig de 376 medlemmer af Repræsentanternes Hus, som godkendte lovforslaget?

  Lad os få lidt konspirationsteori…:-)

  Hilsen Jesper Lund

 48. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er Barry Soetoro hverken sort eller neger, han er mulat . . . . eller . . .

  En mulat er en person af blandet sort og hvid afstamning. Mulatter har oftest lys brun hudfarve. Betegnelsen stammer fra det portugisiske mulato, der betyder “mulæsel” (afledt af latin mūlus “muldyr”).

  Så spørgsmålet er blot, hvem er Barry “muldyr” for?

 49. Af Hul igennem?

  -

  Hvid?

 50. Af Jan Petersen

  -

  Jeg vil tro en blanding af hvid og sort. Navnet er – The Establishment!

 51. Af P Christensen

  -

  Det er jo skjønt at se J Hansen erklære
  at man ikke bør kalde folk noget, de ikke bryder sig om at blive kaldt,
  .
  Nu venter vi bare på at han igen kalder sine politiske modstandere
  i blå blok det værste…..

 52. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt en video der er værd at se omkring “det svage køn”:

  “Hillary Clinton: A Career Criminal – Just a few (25) of the scandals, lies, and criminal activity of Hillary Clinton.”

  https://www.youtube.com/watch?v=kypl1MYuKDY

 53. Af Daniel Thompson

  -

  Åh ja, din stakkels undertrykte hvide mand med praksis ved siden af Amalienborg, hvad må du dog ikke gennemgå af uretfærdigheder?

  Nu kan du ikke engang få lov at fornøje dig med lidt hyggeracisme når du går på museum.

 54. Af J Nielsen

  -

  “Du ligesom andre bør forstå at sprog udvikler sig. Nogle ords værdiladning ændrer sig med tiden, og bliver derfor erstattet med nutidige accepterede ord.”

  Men sgudda ikke med tilbagevirkende kraft.

  Der er forskel på at moderere sit sprog og så at redigere fortiden. Det første er bare at opføre sig civiliseret. Det andet ligger betænkeligt tæt på censur, hjernevask, og forsøg på at slette sporene fra et overgreb.

  Der skal bare gå en generation, så er det som om det aldrig er sket. Hvem er det egentlig det skal gavne? Dem det er gået ud over, eller dem der har forbrudt sig?

 55. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Det er hysterisk!!

  Hvad så med mulat, mokkabrun, kaffeneger, kinesergul, rødhuder( indianere), pygmæ, mongol, eskimo, sorte sambo, negerpenge. Skal Bruce Springsteens sang “Born in the USA” censureres, fordi han synger “kill the Yellow man”??

  Danmark er langsomt men sikkert ved at blive lige så sindssygt som Sverige mht. politisk korrekthed, hvor han og hun nu kan erstattes med intetkønsordet “hen”, for ikke at gøre forskel på kønnene. Hvor negerkonge i Astrid Lindgrens bøger bliver censureret og erstattet med sydhavskonge! ..Idiotisk!

 56. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Er det endnu engang EU-diktaturet og Merkels tankepoliti som har slået til????

 57. Af Jan Petersen

  -

  Måske har svenskerne bare et skyldkompleks a la tyskernes Holocaust kompleks. Det var trods alt Sverige, der oprettede verdens første institut for racehygiejne – “Statens institut för rasbiologi i Uppsala.”. En ide senere overtaget af nazisterne til at udrydde xx antal mill jøder, sigøjnere, bøsser og andre uønskede.

  Men meget enig, nutiden bør selvsagt under ingen omstændigheder bøde for fortidens forbrydelser!

 58. Af Troels Andersen

  -

  Jep, HDP giver den en ekstra tand for at få stemningen op, og generelt er han for langt ude, men…

  Det DANSKE ord neger er IKKE et nedladende ord, og de som arbejder på at ændre betydningen er livsfarlige samfundssabotører, som er hjernevaskede.
  Eller blot uvidende, hvilket kan undskyldes.

  Læs den gratis bog på nettet; Egohumanisterne.

 59. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Hvad med albino? er det racistisk??!

 60. Af Jan Petersen

  -

  “Why Women DESTROY NATIONS * / CIVILIZATIONS – and other UNCOMFORTABLE TRUTHS” . . . . og tilføj svage hvide mænd – without balls:
  https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw

 61. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt meget enig i indlæg ovenfor. Læs netbogen (pdf) “egohumanisterne”. Det vil give enhver et ret godt indblik i, hvordan “politisk korrekt Danmark” kører rundt med resten af Danmark (incl formentlig dig og mig):

  https://egohumanisterne.dk/wp-content/uploads/2016/05/Egohumanisterne-A4-v.1-2016.pdf

 62. Af Javier Martinez

  -

  Hattedamer, lav kulturelle dfere og borgerlige kulturelle analfabeter er ikke racistiske ord.

 63. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Jan Petersen

  Egohumanisterne er de Radikale!!!!..Danskerne er de onde og skal bekæmpes med alle midler!. Muslimerne er de forfulgte og gode, som skal have i pose og sæk!!!!

 64. Af Jan Petersen

  -

  Ferdinand, log på link – du bliver meget overrasket 🙂

 65. Af Jan Petersen

  -

  Ikke min site, men enig – meget dårlig ord valg . . . desværre, men siden og pdf-bogen er absolut læsbar!

 66. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Henrik S

  “Niels Juul Hansen
  Og proletarer som du mener altså at vide , hvad der er god opdragelse og manglende dannelse!”

  Ja, jeg mener godt, at man kan få en god opdragelse i et arbejderhjem. Selv om jeg ikke kom længere end folkeskolen og ikke har fået en gymnasie/akademisk uddannelse, lærte jeg hjemmefra, at man skal vise hensyn – især overfor minoritetsgrupper. Det er heller ikke min opfattelse, at at god opdragelse og dannelse er forbeholdt eliten herhjemme.

 67. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Maria Due

  “Du glemte det væsentligste: at der ikke findes et andet ord, der dækker det samme som “neger”. Der kan gå mange år imellem jeg har brug for ordet, men jeg har ikke så sjældent brug for “negroid”, men det vel så også tabu for dannede, velopdragne og gode mennesker som dig, Niels Juul Hansen. I “Ordbog over det danske sprog” er der ingen henvisninger til, at negroid kan opfattes som upassende”.

  Jeg mener ikke, at man behøver at være et særlig godt mennesker, for at undlade at benytte et ord, som man udmærket ved kan virke stødende eller sårende på de mennesker, det handler om. Som J Nielsen rigtigt skriver ovenfor, så er der er bare at opføre sig civiliseret.

 68. Af Javier Martinez

  -

  På de vestindiske øer hvor den borgerlige danske elite holdt hvad de foretræk at kalde “niggers”der, nogen gange houseboy og tog kokkens datter som lyst, blev dannelsen først vakt via pøblen i dk-røde dannet- der begyndte at vågne op til menneskerettigheder mv., efter århundreders borgerligt misbrug af danskerne.

  Dannelsen til ikke at holde slaver kom fra pøblen hjemme. Alene havet de aldrig opgivet deres slaver.

  Bevares eliten havet da også sin “df overseer” der svinget pisken for dem. De hvide handsker skulle jo ikke besudles af bedsteborgeren selv, men af den afstumpet vrede “df mand” som har eksisteret i alle tider. Medløbere af eliten der kom fra pøblen, men med en afstumpet og udannet opvækst. Hverdagens psykopater altså, for daypsykopat bossen.

 69. Af Javier Martinez

  -

  Mon ikke ib hedder preben f1 og er tossen fra sankt hans?

 70. Af bent hansen

  -

  Det er bare utroligt hvad vi danskere skal finde os i, og finder os i. Men fordi vi er så sløve, træge og dorske at vi finder os i alt……. fra tvangslicens, feminisme og skilsmisse-terror til invasion, skatteplyndring voksende kriminalitet og import af super-bakterier og dødbringende sygdomme……. netop derfor har politikerne og feministerne mistet al respekt for folket/stemmekvæget/malkekvæget/slagtekvæget. Politikerne går ud fra at de uvidende eller indoktrinerede borgere lydigt og føjeligt vil finde sig i at blive udskiftet, fordrevet og massakreret/udryddet. Foreløbig har de fundet sig i at regeringen løkke helt officielt har reduceret dem til untermenchen, ved at give afrikanere og arabere FØRSTERET til boliger, penge, pensioner, velfærd, jobs, hospitalspladser og meget mere.

  Danskerne hånes, svigtes, plyndres og tyranniseres af både EU og deres egne politikere. Så groft , blodigt og vanvittigt at man tror det er løgn.

 71. Af bent hansen

  -

  Det er bare utroligt hvad vi danskere skal finde os i, og finder os i. Men fordi vi er så sløve, træge og dorske at vi finder os i alt……. fra tvangslicens, feminisme og skilsmisse-terror til invasion, skatteplyndring voksende kriminalitet og import af super-bakterier og dødbringende sygdomme……. netop derfor har politikerne og feministerne mistet al respekt for folket/stemmekvæget/malkekvæget/slagtekvæget.

  Politikerne går ud fra at de uvidende eller hjernevaskede borgere lydigt og føjeligt vil finde sig i at blive udskiftet, fordrevet og massakreret/udryddet. Foreløbig har de fundet sig i at regeringen løkke helt officielt har reduceret dem til untermenchen, ved at give afrikanere og arabere FØRSTERET til boliger, penge, pensioner, velfærd, jobs, hospitalspladser og meget mere.

  Danskerne hånes, svigtes, plyndres og tyranniseres af både EU og deres egne politikere. Så groft , blodigt og vanvittigt at man tror det er løgn.

  Man kunne jo ellers markere en protest ved at nægte at deltage i finansieringen af DR, og ved at arrangere møder og demonstrationer, eller ved at indrykke annoncer hvor man protesterede mod invasionen, boligpolitikken, skilsmissesystemet, massefyringerne samt smadringen af postvæsnet, forsvaret, sundhedsvæsnet, den sociale velfærd og meget mere.

 72. Af ole andersen

  -

  HJÆLP, HJÆLP, JEG BOR I EN VELFÆRDSSTAT! 🙁

  Men regeringen, nomenklaturaen og systemet stjæler mit land, mine byer, mit familieliv, mine børn, mit job, mine penge, min velfærd, mit privatliv, min frihed, min værdighed, min sikkerhed, mit helbred og mine børns fremtid. Blot for at forære det hele væk til folk fra fjerne lande. HVAD SKAL JEG DOG GØRE???

 73. Af ib Olsen

  -

  Bent hansen, til din lange og dystre liste kan man jo evt. tilføje at politikerne og visse dommere og medier også arbejder på at udlevere kvinderne til de samme overfalds- og voldtægtstilstande som nu er barsk hverdag i Sverige. Feminismen derovre har jo paradoksalt nok (eller selvfølgelig?) ført til brutal mishandling og undertrykkelse af tusinder og atter tusinder af kvinder. Den svenske civilisation er i frit fald. Se snaph/den korte/180g/urias.

 74. Af ib Olsen

  -

  Sagt med andre ord, “systemet” stjæler også landets kvinder fra de svenske/danske mænd, ved at udlevere dem til de invaderende kulturfremmede.

 75. Af Arne Hornborg

  -

  Statens Museum for kunst udviser, i uhyggelig grad, , selvcensur. træder på kunsten.
  Ingen grund til at benævne en neger anderledes end det han/hun er med den dækkende betegnelse: NEGER.
  Skulle det være mere rigtigt og dækkende at kalde en SORT (neger) for afrikaner?
  Dét er da om noget misvisende.
  Alene et land som USA er befolket med mange NEGRE, med alle de problemer amerikanerne har. Med de overfyldte fængsler hvoraf mange er NETOP, negre.
  Det er det rene forvrøvlede, populistiske sludder vi i dag er udsatte for..
  Arne Hornborg

 76. Af Henrik Knage

  -

  Der er vel ingen der kan være utilfredse med, at der engang var en abe, der skiftede navn til menneske?
  I psykiatrien har beskrivelsen af en psykisk sygdom, og stedet, hvor de behandles også skiftet navn op gennem tiden.

  “Kuppelskøre neger” det lyder grimt li´som “Fængsel” er erstatningen for “Tugt Genopdragelse og Forbedringsanstalt” alias Tugthus.

  Da jeg lå ven Søværnet da havde de noget der hed FUT – Fysiks Udmattelse og Tortur – nu er det bare Fysisk Uddannelse og Træning.

 77. Af Henrik Knage

  -

  inde ved 🙂

 78. Af Niels Andersen

  -

  Vi får snart svenske tilstande, hvor vi ikke må bruge et navn eller en betegnelse for særlig grupper, fordi det opfattes som diskriminerende, at udskille disse grupper sprogligt.

  Alt dette for ikke at støde de uintegrerbare muslimer, som på deres eget sprog (og vores, hvis de har lært det) sviner os vantro til.

  Send muslimerne hjem, så vi kan få vores land, sprog, velfærd og kultur for os selv, mens kriminaliteten styrtdykker, og trygheden vender tilbage.

  Multikultur og pluralisme er kun en akademisk drøm. I virkeligheden betyder det parralelsamfund, ghettoer og stridheder, fordi etniciteter vil bo sammen. Jo større etnisk forskel, og mere polariseret.

 79. Af J Nielsen

  -

  “Statens Museum for kunst udviser, i uhyggelig grad, , selvcensur. træder på kunsten.”

  Så længe det er værker de selv har fundet på navne til, er de i deres fulde ret.

 80. Af Arne Hornborg

  -

  Niels Andersen.
  Jeg er helt enig med dig. Dit indlæg rammer lige præcist.
  Tingenes tilstand ændrer sig ikke, blot ved at ændre navne og betegnelser.
  Som du nævner har, netop muslimerne, medført store problemer for Danmark.
  Lad mig lige fortælle om en oplevelse jeg havde for nogle år siden.
  En ung kvinde i min bekendtskabskreds, ønskede at blive aour-pige i USA. Tog derover med opfattelsen om at alle mennesker var lige.
  Hun skulle nok, i sin ungdommelige overmod, fortælle amerikanerne om hvor grimt, uværdigt racisme er.
  Et halvt år efter ankomsten bad hun om at få et nyt job i en anden by. Et med private vagtværn bevogtet område. Et område hvor det kun var hvide der fik lov til at købe villaer.
  Da hun kom hjem til Danmark var hun blevet ærke racist. De rædselshistorier hun kunne fortælle om de mange uhyggelige tilfælde hun selv havde været ude for, fra ,,de farvedes side”. Ganske rystende.
  NU forstod hun amerikanerne fuldtud. MAN skulle selv opleve det på EGEN krop, før vi forstod HVORFOR der var så meget racisme i Amerika. Vi skulle bare lige prøve det selv.
  Jeg selv har siden min ungdom altid troet på racernes forskelligheder. Historien taler eget tydelige sprog.
  Arne Hornborg

 81. Af J Nielsen

  -

  “Alt dette for ikke at støde de uintegrerbare muslimer, som på deres eget sprog (og vores, hvis de har lært det) sviner os vantro til.”

  Der findes en del mennesker, ikke mindst på HDPs blokke, der nærmest har det som hobby at svine hvad de opfatter som vantro til. Det er ikke min opfattelse at fingrene bliver lagt imellem.

  Hvis nogen har taget ved lære er de godt på vej til at blive integreret. Man har da fået lært en af landets skikke.

  Nu skal vi bare have lært dem at sige neger, så går de i ét med tapetet.

  Man kan begynde i det små. Prøv fx at sige “Preben Neergaard”. Eller, hvis man er fynbo eller århusianer. Så’r det godtnok ne’eren.

 82. Af E Nielsen

  -

  Neger mig her – og neger mig der, hvor meget suppe kan der efterhånden koges på det pølseskind. Er det ikke snart på tide at vi kommer videre i teksten.

 83. Af Henrik Knage

  -

  “Vandtrug” bliver også forbudt – det minder i betænkelig grad op “Vantro” i udtaleform, sagt på perkerdansk.

 84. Af Hulda I Bagermosen

  -

  PK aberne på muséerne skyder vore elskede bedsteforældre nogle motiv i skoene, som de jo aldrig har haft!

 85. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Arne Hornborg

  “Jeg selv har siden min ungdom altid troet på racernes forskelligheder. Historien taler eget tydelige sprog”.

  Det må have været i 30-erne/40-erne.

  Dine holdninger er et levn fra fortiden.

  P.S. Så populære er Ku Klux Klan heller ikkke i USA!

 86. Af Hulda I Bagermosen

  -

  Muslimerne sviner os vantro til på deres eget sprog -ja, det kan I tro. Jeg har selv oplevet det! 2 muslimske mænd (kammerater) opsøgte mig i et ærende, hvor de havde brug for hjælp fra den danske stat. Medens den ene konverserede mig på nogenlunde dansk, så talte den anden til ham og fik svar på arabisk. Da jeg så ikke lige kunne tilbyde dem det, de var ude efter, blev der en hylen og skrigen og råben op, som varede i 15 minutter. Kan tillægges at de ind imellem belærte mig om, hvorledes jeg vile/burde have gjort i denne sag, hvis jeg havde været muslim. Et ærende, som normalt ville have taget 15 minutter, hvis klienten havde været dansk, tog dobbelt så lang tid.

 87. Af jørgen mikkelsen

  -

  I et par år efter Sovjet-unionens sammenbrud, holdt kommunisterne lav profil. Men nu er de tilbage for fuld musik. Dog nu forklædt som “humanister”, feminister, pladderhumanister, væmligboere/tyskertøser, anti-racister, ligestillingskvinder, europater og radikale “verdensfrelsere”. Oveni har vi så de skabsradikale der camouflerer sig som “borgerlige”. Tag f.eks. lars uløkke som før valget lovede straks-stop for mere indvandring, men som nu efter en lille snak med merkel og et par lobbyister fra DI og DA har lavet 0 asylanter om til 500.000 asylanter incl. familiesammenføring, plus at V og uløkke har bestemt at indvandrerne har mere ret til penge, velfærd og tag over hovedet end danskerne. Mens tulle og df bare snorksover eller lurepasser, selvom grænsebevogtningen mest er bluff, teater og skuespil. 90-95% af landegrænsen mod syd er jo uden bevogtning.

 88. Af Niels Juul Hansen

  -

  “Muslimerne sviner os vantro til på deres eget sprog -ja, det kan I tro”.

  Er du tolk?

 89. Af Hulda I Bagermosen

  -

  Gad vide hvad de siger i Norge? og Island? og Rusland? for slet ikke at tale om Tyskland? nåhnej dem er vi jo for feje til at kritisere!!
  Men vi burde sende Dronning Margrethe til Norge, Island, Rusland og USA for at belære de stakler om den rette sprogbrug ved kontakt med andre kulturer. Muligvis kan vi sende Kronprinsesse Mary, men Kronprins Frederik kan garanteret ikke finde ud af det -han kommer sikkert til at sige muhammedaner -lige pludselig – ved takketalen under gallamiddagen! og Dronning Margrethe har jo nu sagt muhammedaner i mere end 75 år og det har fungeret bare fint -hvordan skal det gå! Dronningen bør naturligtis tage et PK kursus inden hun tager af sted-.

 90. Af kristian petersen

  -

  Åbenbart har j nielsen, javier matinez, niels ju ul, ole h, jens hansen, jesper lund, claus t, thompson, lemche og flere andre bloggere stor sympati for radikal eller rødsort politik, uanset hvor landsskadelig eller asocial den end er. Men hvoraf kommer den store sympati??

 91. Af Ejnar Jensen

  -

  Godt skrevet og præcist formuleret, HDP, for man kan ikke gøre alle tilpas, og hvis man forsøger på det, ender man med at gøre INGEN tilpas.
  I løbet af min professionelle karriere har jeg haft rig lejlighed til at føre gode, udbytterige og frugtbare samtaler med FORNUFTIGE muslimer – de findes nemlig også og endda i ganske stort antal. Under disse samtaler er jeg gentagne gange blevet mødt med en total mangel på forståelse for, hvordan vi – de kristne – kan have en mand som Jesus som et religiøst ikon og symbol, for de – muslimerne – kan ikke se Jesus som andet end en sølle stymper, eftersom han lod sig klynge op på et kors som en gemen forbryder og lod sig ydmyge på det allergroveste. De – muslimerne – kan kun se en eneste logisk forklaring på vores valg af religiøst ikon, nemlig at vi selv er nogle svage og holdningsløse skvatrumper, som man blot skal skubbe lidt til, for at vi giver efter for eventuelle krav og fordringer. Meget ofte er jeg tilbøjelig til at give muslimerne ret i deres opfattelse.

 92. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Ejnar Jensen

  ” hvordan vi – de kristne – kan have en mand som Jesus som et religiøst ikon og symbol, for de – muslimerne – kan ikke se Jesus som andet end en sølle stymper, eftersom han lod sig klynge op på et kors som en gemen forbryder og lod sig ydmyge på det allergroveste. ”

  Den har du vist fået helt galt i halsen.

  Mig bekendt betragter muslimer Jesus som en højt respekteret profet.

  P.S. Jeg mener også, at der findes FORNUFTIGE danskere i ret stort antal.

 93. Af Michael Vestergaard

  -

  Danskerne er et mord- og selvmordstruet folk, fordi partier og DR/politiken mv. fører befolkningen frem mod tilstande, hvor danskerne enten må lade sig myrde eller begå kollektivt selvmord. For de radiGALE humanister har jo afvæbnet danskerne, har ødelagt hæren og hjemmeværnet, har smadret sammenholdet og sammenhængskraften, har hjernevasket danskerne til at underkaste sig enhver form for svineri, udplyndring, undertrykkelse, vold, mishandling og diktatur/tyranni/diskrimination/fordrivelse. Se selv de dystre og afslørende nyheder på de mange netaviser, fra bt, eb og jp til 180g osv.

 94. Af Sat En Tard Inbred

  -

  ‘Heldigvis’ – vil en idiot altid være en idiot – Og dem lader der til at være en hysterisk overflod af – Og det bliver næppe bedre med tiden!

 95. Af Hulda I Bagermosen

  -

  Niels Juul Hansen: En højt respekteret profet -du milde kineser!! hvor har du fået det fra??? du har som dine ligesindede tåbelige sosse-radigale-venstre empatiløse (mod terrorismens ofre og andre for den del) kompagnoner aldrig læst Koranen. I den står der nemlig at muhammedanerne skal omvende “Bogens folk” (bogen = Biblen) til islam og hvis det ikke sker skal disse mennesker enten dræbes, gøres til slaver eller betale skat til de herskende muhammedanere.
  God morgen min paphat -hvilken uvidenhed som trives blandt de analfabetiske masser.

 96. Af Michael Vestergaard

  -

  Niels juul mener at der også findes FORNUFTIGE danskere i ret stort antal. De “danskere” som niels juul tænker på er sikkert stine bosse, jelved, østergård, zenia stampe osv.

 97. Af Hulda I Bagermosen

  -

  Hvis man følger IS ugerninger så kan man enkelt få belæring om hvad Koranen siger, muhammedanerne skal gøre ved de vantro. Skære halsen over på dem, voldtage dem, holde kvinderne som slaver, tage alle deres penge -det er helt efter Koranens ord! -naturligvis- en ægte muhammedaner gør intet, som ikke står i Koranen. En ægte muhammedan kan heller ikke være demokrat. Muhammedanerne har de ældgamle Sharialove og de skal aldrig ændres. Hvad skal man lige med et folketing til hvis lovene aldrig skal ændres? Derfor er umuligt at implementere demokrati i et muhammedanskt land -det burde Obama måske have tænkt på! og EU! inden de begyndte at rode rundt i hvepsereden!

 98. Af Troels Vestergaard

  -

  @HDP
  Jeg kan ikke forstå argumentet med at ældre er vant til at bruge ordet neger og derfor skulle det være legitimt for dem at benytte det.
  Selvom man er gammel, kan man da godt når man får oplyst at mange føler sig stødt over ordet neger, benytte et andet ord, sort eller farvet. F.eks.
  Bare fordi man er nået op i årene behøver man jo ikke være idiot.

  Er du ligeglad med om folk kalder dig for svans eller fisselette?, det er jo også gamle danske ord.

  Venligst
  Troels Vestergaard

 99. Af Maria Due

  -

  Jeg vil ikke undgå at gøre opmærksom på, at fremstillingen på dette sted af forholdene i Dansk Vestindien er plat propaganda for uvidende mennesker. For det første var der aldrig ret mange danskere i Vestindien af den oplagte grund, at de døde som fluer af noget, som de kaldet ”feberen”. Det gjaldt også danske søfolk, når de lå ude på reden ved Charlotte Amalies frihavn, hvor de fleste handelshuse var udenlandske, og det daglige sprog hollandsk. Gæt hvorfor! De få danske plantageejere holdt til på St. Croix, og der var udlændinge altid rigt repræsenteret.

  I Danmark havde man troet, at en dansk almue ville søge til øerne, men det blev aldrig til noget, og mange af embedsmændenes og plantageejernes koner valgte at blive i Danmark. Det gjaldt også Peter von Scholtens kone, og mens hans far var guvernør på øerne, boede hans mor det meste af tiden med deres børneflok i København. Da hun i en alder af 40 år tog til St. Thomas, døde hun ret hurtigt og er begravet derovre. Hun var vokset op ved Vesterhavet og havde overlevet børnefødslerne, men St. Thomas overlevede hun ikke. Det kan være svært at forstå i dag, for vejret er gennemgående behageligt, ikke for varmt og med en fin brise de fleste dage, måske var det drikkevandet, folk blev syge af. Det er i hvert fald en kendsgerning, at amerikansk effektivitet udvirkede, at drikkevandet blev bedre, efter at øerne blev solgt, og at fx børnedødeligheden derefter faldt betagteligt. Det var især de danske socialdemokraterne, der ønskede at sælge øerne, og der foregik en stærk polemik om det i danske aviser, hvor man roligt kan sige, at racismen blomstrede voldsomt i Socialdemokratiet.

  Forholdene i Dansk Vestindien var ganske anderledes, end det som folk som flest tror. Også før PvS frigav slaverne, var der mange frie af de unævnelige. PvS’s mangeårige elskerinde var en af dem, hun var en blanding af europæer og afrikaner, var velhavende og lånte ham penge. Danske embedsmænd var nemlig dårligt lønnede i Vestindien, og selv med en beskeden levefod i det daglige, havde han altid svært ved at få det til at løbe rundt. Dobbelt husholdning er en kostbar affære.

  Havde PvS været en Niels Juul Hansen type, havde han holdt sig til det artige og politisk korrekte, men det gjorde han ikke. Når han var i Danmark, havde han flere sammenstød med kongen om slavernes forhold, som han bl.a. forsøgte at forbedre ved at bygge skoler til dem. Alle var klar over, at situationen var uholdbar, og spørgsmålet var, hvordan overgangen til slavernes frihed skulle gennemføres. Kongen mente, at slavernes børn automatisk skulle blive frie, men PvS fandt det stærkt kritisabelt, hvis børnene skulle være frie og deres forældre forsætte med at være slaver. Det endte som de fleste ved med, at PvS trodsede kongens ønske, men nu tilhørte han jo også min slægt, hvor mange af os følger vort eget hoved og egen moral, og jeg har altid været stolt over ham. Han endte med at blive frikendt i en meget omtalt retssag men socialt set var han smadret, hans kone døde, og han flyttede til Altona til sin datter og svigersønnen Claude du Plat, som faldt i 1864, og nogen burde skrive en biografi om. Han gik også mod strømmen.

  Det var latterligt og stærkt ubehageligt at opleve, hvordan DR’s darling Anders Agger undet et besøg på øerne med hende med andemaden lod sig prakke propagandaen på og ikke havde gidet forberede sig, så at han kunne imødegå beskyldningerne mod Danmark og kravene om undskyldninger og selvfølgelig penge. Skrønen om at Danmark tjente tykt på slavernes arbejde har ikke noget på sig. I den florissante tid tjente Danmark derimod mange penge på transport, da vi kunne udnytte, at vi var neutrale under datidens mange krige, men det passer jo ikke ind i venstrefløjens og de radikales hadepropaganda.

 100. Af Hulda I Bagermosen

  -

  Troels Vestergård. Jeg kan ikke lide ordene: ældre og gammel! Vil du lige være så venlig at udelade disse ord af dit sprogbrug, da jeg føler mig krænket på mange af mine venners vegne, TAK!!!

 101. Af Javier Martinez

  -

  Tid til en quis. 5 navne bruger preben f1 her. Kan i nævne alle får i tilsendt to bananer?

  Hornberg

  Fængslerne i usa er overfyldte pga uligheden og armoden i usa. Dommer sætter sorte på må og få i fængsel der for bestikkelse. Det er rent buissnes fængsel
  sindustrien der. Send borgerlige til afsoning i deres ynglingsland usa.

 102. Af J L

  -

  J Nielsen
  Jeg er overbevist om at SMK’s mål ikke er at redigere fortiden, men at ændre beskrivelser og titler, så de ikke indeholder ord, som i dag støder minoritetsgrupper. Planen er også at bevare en kunstners originaltitel med småt under den nye titel, så folk også kan se den oprindelige sprogbrug.

  Jeg har tillid til at ansvarlige på SMK er så historisk bevidste, at de ikke sletter spor fra fortiden. De forvalter trods alt en historisk arv.

  SMK er vist ikke færdige med deres overvejelser om hvordan redigeringen skal foretages.

  Planen er at ’Negerhoved’ af Christian IV’s hollandske hofmaler Karel Van Mander III vil nu blive kaldt ’Hoved af en afrikaner’ på Statens Museum for Kunst. Det burde være i orden uden at slette et historisk spor. Det er svært at forestille sig at en hollænder har givet maleriet titlen ‘Negerhoved’.

  Hilsen Jesper Lund

 103. Af Henrik Knage

  -

  Det er langt mere alvorligt, end det umiddelbart lyder til – for der er gået ægte Hussvamp i kulturen. Hussvamp udmærker sig ved, at den kan rive mure ned, ved at trænge ind i samtlige fuger, og derved gøre bygningen ustabil, så den til sidst braser sammen.
  Den trækker tråde gennem hele byggeriet, fra kælder til kvist – tråde som nedbryder alle bærende vægge i et eksisterende byggeri.
  Hvad interessant er der ved det, i forhold til emnet?
  Der er det interessante, at en professor der skriver her på avisen, ikke bryder sig om, at blive kaldt ”Hvid”, selv om han er hvid og ikke sort. Desuden er han sælger i kanoner for Bertel Haarder, der er ”Boss” for Statens Museum for Kunst – der lige har ”skændet” 14 kunstværker, ved at tilføre dem navne, som de ikke har, og derved er kunstværkerne saboterede.
  Efterkommere af kunstnerne til disse kunstværker burde søge erstatning, af museet – for museet har vandaliseret 14 kunstværker, og museet er efter min mening ikke værdig til at have disse værker – men bør forære dem væk til andre museer – eller gemme dem langt, langt, langt væk. For det er ren politisk reklame, hvis de får lov til at hænge.
  Det svarer jo til at have fået lov til af Poul Mc – Beatles, at synge ”Yesterday” og så lave titlen om til Today – og insisterer på, at det betyder det samme.
  Der er onde kulturkræfter i gang i samfundet – men de gemmer sig i murværket – blot det jeg vil fortælle.

 104. Af Maria Due

  -

  “Det er svært at forestille sig at en hollænder har givet maleriet titlen ‘Negerhoved’.”

  Nej, det er det ikke. .

  Kunstneren var, så vidt jeg ved, Karel van Mander III, der som barn indvandrede til Danmark og talte dansk. Den gang var kunst næsten altid bestillingsarbejder.

 105. Af bent solskin hansen

  -

  Denne gang en fin satire af Knage som er god når han er veloplagt og klokken ikke er for mange. Men det er indlysende at vi også må have omdøbt yesterday til today og today til tomorrow eller next week, ligesom diktatur bør kaldes demokrati fremover, og hvad er det for noget at løgn kaldes løgn, når sandhed lyder meget bedre. Efter min mening bør 3/4 del af sproget forbydes, og den sidste fjerdedel af ordene bør forsynes med stik modsatte betydninger. Det vil også være en fordel for politikerne, da de så holder op med at være løftebrydere og vælgerbedragere. Hvis 0 fremover betyder 500.000, og 500.000 betyder nul, så vil lars uløkke jo fremover ikke være en løftebryder, men en ærlig mand. Osv.

 106. Af bent solskin hansen

  -

  Hvad hussvamp og skimmelsvamp angår, har Knage virkelig fat i noget. For AT der er gået svamp i velfærdsstatens bygninger, slotte, borge, partier, styrelser, systemer, domstole og organisationer m.m., er lysende klart. Og det er en alvorlig sag, da svampene afgiver lange rækker af mikropartikler der nedbryder folks helbred og livskvalitet. Svampetrådene vil kunne få hele samfundet til at falde sammen i en kæmpebunke af ruiner, råddenskab, mug og støv. Et stort rengørings- og desinfektionskorps bør tilkaldes. Eller måske vi selv skal smøge ærmerne op? Se wikipedia og den korte/snaph/180g/urias.

 107. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Maria Due

  “Havde PvS været en Niels Juul Hansen type, havde han holdt sig til det artige og politisk korrekte, men det gjorde han ikke. ”

  Så må du vist først fortælle, hvad der var ‘politisk korrekt’ i Danmark på den tid med hensyn til salg , transport og udnyttelse af slaver.

  Så skal jeg fortælle, om jeg deler disse holdninger.

 108. Af peder pedersen

  -

  NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER

  NU HAR STATENS MUSEUM FOR IDIOTER (BÅDE BESØGENDE OG ANSATTE), GJORT N*E*G*E*R TIL ET ENDNU MERE HERLIGT SKÆLDSORD. TAK TAK VI BUKKER…

  PS: Neger er en antropolisk betegelse, ligesåvel som KINESER osv. (NIGGER er således en nedsættende betegnelse af NEGER) OG nu er der i hvert fald ikke nogensomhelst NEGER der skal vove at betegne mig som HVID.

  Forøvrigt foretrækker NEGERE hvid chokolade, så de lettere undgår at bide sig i fingrene.

  NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER

 109. Af Jorn D.

  -

  Sen sur eller sur tidlig og silde – mad for moms
  ja
  den amerikanske neger klager vist altid

  er det ikke på tide, at der er nogen, der forklarer dem
  at
  negerslaveriet et ophævet
  og
  at de derfor er fri og kan rejse “tilbage”, hvis de er utilfredse
  hvis
  de da kan få nogen der til, at betale for deres cola og burgere
  for
  de skal jo passe på deres figur !

  ironi.mus

 110. Af Jorn D.

  -

  Henrik den Knag har fat i noget hver gang
  også
  med: Det svarer jo til at have fået lov til af Poul Mc – Beatles
  at synge ”Yesterday” og så lave titlen om til Today
  men
  er der nogen, der har tænkt på, at da Sir James Paul McCartney
  under
  OL i London sang Israels mest populære sang “Hey Jude”
  ja
  så var der vist ikke nogen muslimer, der “oppor-negrede”
  måske
  fordi ingen vel kunne høre, i dette inferno, hvis de måske sang “Hate Jude”

  ironi.mus

 111. Af thomas hansen

  -

  Niels ju ul, vi danskere er da komplet ligeglade med hvad du mener, da du forlængst har afsløret dig selv som værende tilhænger af radikal politik og islamisering. Vi kan ikke bruge dine holdninger til nogetsomhelst.

 112. Af Christian Madsen

  -

  Fordi dit indlæg, selv skriger svaret til himlen.

  Du har tydeligvis aldrig set/hørt Amerikanske programmer om dette emne.

 113. Af erling z.

  -

  Det giver mig myrekrybende associationer til selvudnævnte Taliban og IS censorer

 114. Af Henrik Knage

  -

  Skimmelsvamp og hussvamp har meget lidt med hinanden at gøre. Skimmelsvamp kan man sidestille med tuberkulose, – medens hussvamp kan sidestilles med et koralrev.
  Hvis der blot havde været tale om skimmel i kulturen, ville det have været let. Der er ikke tale om skimmel.
  Der er tale om to ens organismer, der bekriger hinanden.

 115. Af Urban Hansen

  -

  Viborg, hvor jeg kommer fra, var der en hvid neger.

 116. Af Balders Baller Fiser

  -

  Har lagt en negerarm og thomas Borgshit tosser the salad….

 117. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Thomas Hansen

  “Niels ju ul, vi danskere ……………..” !!!!!!

  Du må være ud af en kæmpestor familie. Så ubegavet kan du umuligt være helt alene.

 118. Af hulda i bagermosen

  -

  Negerfigurer fra 50-erne hitter også på auktionerne, folk har forstået at disse ofte ganske morsomme og naive (ikke ondskabsfulde, som “kultureliten” synes at tro) snart vil være et minde blot og er ivrige efter at købe dem, eftersom de forventer at gøre en god gevinst på disse rariteter.

 119. Af Henrik Knage

  -

  Oh huld, oh huld, der støtter min sjæl, de skønne diagnose – dværge er på banen, som jomfruer beskytter deres dyd – men ender med at blive ofre for idioter der side – stiller vold med sex.

 120. Af Peter Stegmann

  -

  Historien bliver sku da ikke slettet idet bla.Hr. HENRIK DAY POULSEN selv på den mest hysteriske facon for det dokumenteret her. Han usammenhængende skriverier handler ikke engang om sencur men om at, trampe på andre i strækmarch med resten af medløberne.

  At museet skifter den slags ud til nutidens globale verden viser kun at gamle Danmark forsøger at, komme ud af bondestenalderen, selvom det har lange udsigter med små personager som ham.

  Og hvis du, HENRIK DAY POULSEN er så ellevild med gamle titler skulle du ærlig talt gå forest og udskifte din egen titel med KVAKSALVER.

  Du vil ikke bare kunne opnå en smule respekt, men også opnå klapsavler fra alle dem du har fejlmedicineret gennem din “gloværdige” såkaldte “karriere”

 121. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Michael Vestergaard

  “Niels juul mener at der også findes FORNUFTIGE danskere i ret stort antal. De “danskere” som niels juul tænker på er sikkert stine bosse, jelved, østergård, zenia stampe osv.”.

  Nej, jeg tænker i forbindelse med Berlingske Blog på eksempelvis Jesper Beinov, Anna Libak, Tom Jensen og Bent Winther. Gode, skarpe og intelligente borgerlige debattører, som det er en ren fornøjelse at debattere med..

 122. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Hvad skal en tallerkenneger hedde?? Dem med de store læber. Hvis man følger den svenske logik..Skal en negerbolle så skifte navn til en sydhavsbolle??
  ala Negerkonge-sydhavskonge i Astrid Lindgrens bøger!

 123. Af Torben Laursen

  -

  Og hos den unge snorksovende pige – “Katrines blog” – er der ren, ren c en sur på.
  Hun er 28 år og aner ikke hvad der sker og foregår, men b.dk har åbenbart ladet hende få lov til at slette indlæg der er demokratiske og danske. Ufatteligt. Men det er Danmark 2016.

 124. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Jeg har nogle gamle tegneserier med Blue Berry og Sølvpil og Falck, hvor indianerne kalder de hvide for blegansigter og cowboyerne kalder indianerne for rødhuder.
  Skal det censureres væk, fordi det er racistisk (politisk ukorrekt)???

 125. Af Torben Laursen

  -

  Eskimo? Retarderet? Dværg? Analfabet? Zulu? Kineser? (lynkineser?) , Hindu?
  Molbo?, Amagerkaner? Brobisse? Rocker? Indianer? Rødrusser? Sinke? Mongol?
  Tumpe? Roligan? Narkoman? Perker? Japser? Bøsse? Nymfoman? og så – ikke mindst: Politiker??
  Må man bruge disse ord stadigvæk? Skal de fjernes fra Statens Museum m.m.??
  neger – neger – NEGER?

 126. Af Axel Eriksen

  -

  Nu er alle mennesker som bekendt ikke ens – heldigvis!
  I blandt alle mennesker – uanset den ene eller den anden hudfarve – bliver der født personer uden farvepigment – albinoer.

  Spørgsmål:
  Hvad er den politisk korrekte betegnelse for en albino-neger/albino-sort/albino-mørkfarvet??
  Efter antallet af indlæg på denne blog må det vel være i største interesse at få klarlagt dette, så ingen bliver bragt i forlegenhed ved at bruge den helt rette ordvalg:
  Er det sort/hvid (lat. niger/albus) eller hvid/ sort – eller er det nødvendigt med flere omskrivninger?

 127. Af Henrik Knage

  -

  Jeg finder det krænkende for min verdensopfattelse, at staten øver hærværk på kunst – titlens originale tekst – for at opnå et nærmere defineret bestemt politisk budskab.

  Så kan det jo være ligegyldigt, at Islamisk Stat ødelægger kulturværdier i Syrien, for at reklamere for et bestemt politisk budskab.

  Man kan jo mene at der er tale om en og samme ting, nemlig to ens alen, ud af samme dårlige stykke.

  Jeg har forsøgt gentagne gange, at drage paralleller fra uheldige regimer op gennem tiden, og direkte til radikale og kulturradikale – de kan bare ikke selv se, at der er en sammenhæng.

  Samme opskrift på samme ret – blandet og kogt på hver deres side af samme hegn.

 128. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Axel Eriksen

  “Hvad er den politisk korrekte betegnelse for en albino-neger/albino-sort/albino-mørkfarvet??”

  Hvorfor spørger du ikke de pågældende grupper, hvis det er noget, der optager dig meget.

  Jeg tvivler på at Berlingske debatblog er den rette ekspertgruppe.

 129. Af Axel Eriksen

  -

  @ Niels Juul Hansen!

  Sådanne minoritetsgrupper hænger jo ikke på træerne – men der bør vel tages overordentligt hensyn til selv små minoriteter – jo mindre – jo mere!

  Og eftersom du, der både er god, veldannet, veluddannet og disciplineret i de korrekte meninger – du bør vel kunne svare på noget sådant! Er du ikke ekspert på betegnelsen “Sort/hvid til forskel fra sort/neger”?

 130. Af hulda i bagermosen

  -

  De statsansatte “kulturhoveder” er ikke vant til at have nogle hæmninger. De lever jo af at være hæmningsløse. Danske psykologer har nu lige siden 60-erne prædiket hæmningsløshed: vi skal bolle, skille os, skide i vores børn, skide i vores forældre, skide i alt bare vi selv har det godt. Vi skal skide i andres følelser bare vi selv kan fremstå som gode. At så vore bedsteforældre/forældre fremstår som racister -ja det er noget vi må tage med det er jo for vores eget images skyld: Ja klampa på i uldsokkerne bara -som svensken siger!

 131. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Axel Eriksen

  “Og eftersom du, der både er god, veldannet, veluddannet og disciplineret i de korrekte meninger – du bør vel kunne svare på noget sådant! Er du ikke ekspert på betegnelsen “Sort/hvid til forskel fra sort/neger”?

  Nej, jeg er ikke veluddannet (akademiker), men forhåbentlig dannet.

  Jeg er ikke ekspert på sort/neger, men jeg vil ikke kalde nogen neger, hvis de ikke brød sig om det. Det er en del af MIN dannelse.

 132. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “censur ” ! –Altsammen for AT aflede opmærksomheden fra AT: Der sidder over 1 million “kontor-nusserere” ! –i Statsministeriet ! –Og har svindlet –ud-over-alle-grænser ! for skatte-ydernes penge !–Lad os få diverse “skattefolk-frem-i-lyset ! –Så de kan blive udstillet ! –Det kalder man censur !

 133. Af Maria Due

  -

  Niels Juul Hansen

  Din “dannelse” er selektiv. Jeg har oplevet meget i debatten, men intet så ondskabsfuldt, som det du og en tidligere ekspeditrice i en isenkramforretning i Esbjerg præsterede i fællesskab overfor mig i 2009 eller 2010 på JP’s Blogs. Jeg havde ellers i mange år deltaget i den norske debat, der også var fuld af ondskab, og hvor jeg af samme grund undlod at logge mig ind på den store avis’ Aftenpostens “Midtøsten” forum, hvor det gik som kæp i jul 24/7, og antisemitister anført af en kendt transseksuel gjorde mig fysisk dårlig på jøders vegne. Aldrig havde jeg set noget lignende, så efter at have skrevet, hvad jeg mente samt om Theresienstadt, holdt jeg mig mest til andre emner. Og helst de historiske, hvor Danmark blev udskreget som en kolonimagt, der havde ranet og røvet Norge, underkuet det norske folk samt aldrig været vikinger. Jeg tog det med humor, når jeg blev telefonisk kontaktet af nordmænd, fordi jeg ikke fuldt og helt fulgte avisens råd om kun at skrive under falske navne. Jeg modtog desuden ikke under tusind private brev fra mig ukendte mennesker, de fleste heldigvis meget venlige men nogle uhyggelige og så at sige alle anonyme og med undertoner, der kunne tyde på, at afsenderne var noget andet, end de påstod, fx Jon Poulsen, der viste sig at have været død i mange år, og som jeg modtog læssevis af breve fra og også talte i telefon med . Jeg besvarede alle breve og opringninger venligt men tænkte mit, selv om jeg var klart over, at jeg blev opfattet som enfoldig. Det forpligter at bevæge ind på udenlandske fora, synes jeg.

  At vende tilbage til den danske debat var som at komme fra en orkan på verdenshavene til en swimmingpool. Indtil Niels Juul Hansen og andre af samme kaliber manifisterede sig som de rettænkende, der ikke behøvede at holde sig tilbage fra at svine andre danskere til på det groveste. I dag er I blevet mere tilbageholdende, fordi vinden er vendt, og I ikke mere har den i ryggen. Det med dannelsen er blot fernis over den lille mands mindreværdskomplekser og had. Den slags kan i dag udfoldes frit ifm. nogle af de radikale og venstreorienterede mærkesager., før i tiden havde folk mere skam i livet.

 134. Af J Hans en

  -

  AF MARIA DUE – 10. JUNI 2016 13:48

  Det er ikke alt, som jeg læser.

  Men jeg synes ikke, at jeg har oplevet, at Niels Juul Hansen går over stregen.
  Selv når han bliver svinet groft til.
  Der er intet som er værre end når hæjrefløjens gentlemen henviser til familieforhold.
  Vi ønsker alle at vores familie er beskyttet.

 135. Af Axel Eriksen

  -

  @ Niels Juul Hansen!

  MIN dannelse går ud på, at jeg ikke vil kalde nogen for neger eller sort, hvis vedkommende er imod det. Behøver en person med mørkebrun eller lysebrun hudfarve acceptere betegnelsen “sort”?

  Eftersom vi vist er nogenlunde jævnaldrende, så må du vel også vide, at “neger” var og burde være ligeså “stuerent” som alle omskrivninger og bortforklaringer – det er jo ikke ment nedsættende!

  Såkaldte “hvide” personer findes jo også i forskellige farvenuancer fra lyserød til “olivenbrun” uden at det påkalder sig væsentlig skelnen mellem den ene eller anden farvevariant .

  Og dog. I kriminal reportagerne er man begyndt at nævne: Gerningsmanden var efter vidneudsagn af typisk dansk nationalitet (hvad dansk nationalitet så efterhånden er?). I den politiske korrektheds navn er man i stedet begyndt at undlade betegnelsen: “Af sydlandsk udseende” – det florerede ellers i mange år – men kriminal statistikken er måske ikke endnu undergivet politisk korrekt censur?

 136. Af Helge Nørager

  -

  Dannelse og overlæger, der ikke tør stå frem i eget navn.
  “Af Henrik S – 8. juni 2016 19:29

  Nej – Helge Nørager
  Det har Inter med rygning at gøre!
  Det har noget med intolerance at gøre.
  Din socialistiske og inhumane intolerance.
  Socialismens intolerance imod anderledes tænkende mennesker!
  Tænk på alle de uskyldige menneskeliv socialismen har på samvittigheden.”

  Som svar på mit indlæg.
  “Af Helge Nørager – 8. juni 2016 19:04

  Hele denne tsunami af politisk korrekte korrektioner af fortidens værker indenfor film, tegneserier, og teater.
  Bør alle huske startede med at det var usundt at ryge, og de deraf skabte forbud.”

  Det var godt nok en massiv shitstorm , så dannelse er vist ikke noget overlæger anno 2016 kender meget til.
  Normalt har jeg ellers meget respekt for proktologer, men det virker som som om arbejdet var kommet med hjem, den dag Henrik.

 137. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Maria Due,

  Jeg tror du har fået et eller andet ‘galt i halsen’. I alle de år jeg har debatteret på nettet, har jeg forsøgt at holde samme stil – og undgået de værste ‘tilsvininger’. Som du vil vide, så bliver jeg selv beskyldt for alt muligt, inklusive ‘radigal landsforræder’. På disse beskyldninger kan jeg godt svare lidt groft igen.

  Jeg er sikker på, at mange af de debattører, jeg oftest diskuterer med, fordi jeg ikke altid deler deres holdninger (Niels B. Larsen, Axel Eriksen o.a.) vil bekræfte det. Selv Kasper Støvring, som er den blogejer jeg oftest er uenig med, og undertegnede har ofte interessante debatter.

  Jeg beklager, hvis det er din opfattelse, at min debatstil er ondskabsfuld.

 138. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Axel Eriksen

  Du har ret.

  Det kan godt være lidt forvirrende med de mange variationer på ‘farvepalletten’, og jo ældre man bliver, jo sværere er det at følge med. Jeg vil dog lade det være op til de forskellige grupper at bestemme, hvad de gerne vil kaldes – og så vil jeg forsøge at huske det..

  Obama har forsøgt med en ny lov. Loven betyder, at ordet ‘oriental’ vil blive erstattet med ordene ‘Asian American’, ligesom ordet ‘negro’ vil blive erstattet af ordene ‘African American’.

  For at gøre det totalt forvirrende, så er en afrikaner ud fra denne betegnelse sort. Der findes nemlig også udtrykket afrikaaner, men så er man hvid (boer i Sydafrika)!

  Min hustru er inder, og min ældste søn kalder sig individ.

  Den køber jeg.

 139. Af Jan Jørgensen

  -

  For at komme retur på debatsporet….

  Hvad får men dog for en race, når men parre en v revisor med et menneske?

  En halv grissebasse?

 140. Af P Christensen

  -

  Jan Petersen 080616/17:18
  http://www.dr.dk/nyheder/kultur/laes-hele-talen-i-have-dream

  Hva´ ba ? En neger (borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King)
  der kaldte sig selv for neger ?

  Men husk nu, at det kun er racisme, når folk af forskellig hudfarve
  osv omtaler hinanden.
  Det er konsekvensen af de venstreradikales racisme-paranoia.
  De er så ræd for at være racister, at de ender med at være det.

 141. Af Axel Eriksen

  -

  For at holde sig helt udenfor “debatsporet”.

  Hvad får “men” dog, når “men” “parre” en utilpasset analfabet med muligheden for at ytre sig på diverse blogs under et utal af navne?

  En forbandet masse ulæseligt vrøvl!!!!!

 142. Af Javier Martinez

  -

  @Jan Jørgensen

  En grissebasse er nok korrekt ja. Den famøse axel mistet sine statsautoriseret papirer på et eller andet fup. Selv grænser på venstres magt på skatteområdet, og de kan ikke lader alle deres v revisore igennem nåleøjet efter fup.

  Han blev så skræppende kalkun opdrætter. Også mere stilen!

 143. Af Axel Eriksen

  -

  @ Javier Martinez=Jan Jørgensen=søren sørensen=Søren “von Marx” Sørensen m.fl.!

  Har du ligefrem en pervers tilfredsstillelse ved at svine andre til med formodninger, direkte usandheder og sjofelheder?

  Var det så ikke en idé at gøre det ansigt til ansigt overfor personer, du kender – og ikke dig helt ubekendte?

  Når du er erklæret “rød”, burde du vide, at også indenfor det segment findes der individer med en anstændig debatmoral!

 144. Af Javier Martinez

  -

  Siger manden der er velkendt for at skrive i et utal af navne i B og lider af forfølgesesvanvid af et par blogger og har “stallinister” og intet andet i hovedet.

Kommentarer er lukket.