De uopdragne danskere

Af Henrik Day Poulsen 105

På en uge er Morten Bødskov blevet overfaldet, man har snottet efter Pia Kjærsgaard og Mai Mercado har fået dødstrusler på sin face book. Hvorfor er politikere tilsyneladende i stigende grad udsat for respektløse og aggressive danskere?

Jeg tror, at danskeres adfærd over for ikke blot politikere, men mange andre autoriteter skyldes, at vi i dag har et samfund, der bruger al tid på at nedbryde autoriteter. Ingen må være hævet over andre. Vi skal med djævelens vold og magt alle være lige.

Som læger ser vi samme tendens. Visse patienter taler til os på en meget respektløs måde og betvivler vores faglige beslutninger, selv om de hviler på et solidt videnskabeligt grundlag. Det har især undret mig, at visse udenlandske patienter taler grimt til læger, idet mange af dem kommer fra lande, hvor en læge hører til blandt de mest respekterede i samfundet. En iransk kollega sagde en gang til mig, at de udenlandske patienter også kun gør det over for danske læger, da de i deres hjemland straks ville blive smidt ud af konsultationsværelset, hvis de var frække over for lægen.

Skolelærere har også længe klaget over manglende respekt fra elevernes side. Visse elever vil slet ikke følge lærernes anvisninger og mener, at de selv skal bestemme alt.

Sproget bærer også præg af en ændring i forhold til for 30 år siden. Tiltaleformen ”De” er stort set afskaffet og man er på fornavn med alle. I andre europæiske sprog fx tysk, fransk, spansk, portugisisk og slovensk vil det være utænkeligt ikke at sige ”De” til en person, man ikke kender godt eller som har en titel. Vi husker sikkert alle den danske journalist, der for nogen tid siden tiltalte Dronningen med ”du”. Det siger alt om, hvor jovialt det danske sprog er blevet.

Har politikerne selv en del af ansvaret for den manglende respekt? Ja, det tror jeg desværre, at de har. Det ønske, som mange politikere har, om ”at møde folk i øjenhøjde” og komme ned til ”den lille mand” kan have den ulempe, at man mister respekt. Når man ser billeder af folketingsmedlemmer, der i folketingssalen er mere optaget af at sms ‘se og opdatere deres face book side end at lytte til debatten, sender de jo et signal om, at de er useriøse. De er særligt udvalgte, 179 stk., og sidder på Danmarks fineste arbejdsplads. Det er en ære.

Når en politiker som Uffe Elbæk klæder sig mere som om han var på vej til havearbejde end til arbejde på landets mest betydningsfulde arbejdsplads, sender man også et signal om slaphed og ligegladhed. Den måde, vi klæder os på, udsender jo rigtig mange signaler. På min tidligere arbejdsplads på Psykiatrisk Center København blev der indført forbud mod at gå i lægekitler; altså et helt klart korstog mod en autoritetsskabende påklædning. Bliver næste skridt, at politiet skal skrotte sine uniformer?

Hvis vi ønsker, at folk udviser respekt for politikere og andre autoriteter, må vi som samfund stoppe med at hylde den flade struktur og igen indføre et vist hierarki. Både i skolen, på hospitalet, i vores sprog og i Folketinget.

Jeg ønsker på ingen måde at undskylde de kriminelle, som spytter efter Pia Kjærsgaard, truer Mai Mercado eller overfalder Morten Bødskov, men disse episoder bør give anledning til, at vi genovervejer, om det at have en helt fald struktur og ignorere autoriteter ikke på sigt fører til en fuldstændig anarkistisk og selvoptaget befolkning, der tror, at man kan tillade sig alt.

105 kommentarer RSS

 1. Af Britta Due Andersen

  -

  ” Når man ser billeder af folketingsmedlemmer, der i folketingssalen er mere optaget af at sms ‘se og opdatere deres face book side end at lytte til debatten, sender de jo et signal om, at de er useriøse”
  Ærlig talt politikere er travle intelligente mennesker, der sagtens både kan høre med det halve øre og samtidig bruge medier. De ved jo, hvad det personen på talerstolen vil sige. De kunne såmænd selv skrive ordene, hvis de var spinddoktorer for personen. ALT er kommet på bordet forinden ved behandlingerne forinden.

 2. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  JA ! –OG kors, hvor er der mange af dem !—Opdragelse burde være et fag i skolen ! —-Men, hvem skulle undervise dem i det ? —Godt vi fik muligheden for AT: Smutte til Frankrig, Hvor kultur – stil – og klasse er et obligatorisk fag ! –Ligesom Landets kultur er det vigtigste –børn skal lære—F.eks AT: Frankrig har 365 forsk. oste !

 3. Af Niels Peter Lemche

  -

  BRITTA DUE ANDERSEN – 19. JUNI 2016 11:32:

  Har du nogensinde overværet en debat i folketinget. Jeg var indlagt dertil, da jeg anførte en petitionsgruppe til forsvarsudvalget, og møde blev forsinket. Det er klart, at har man søvnproblemer, skal man bare sætte sig og lytte til debatten. Så er problemet løst.

  Mht. tiltaleformer, så er det rigtigt, at nogle af os føler os vældig hjemme iblandt tyskere. Dernede drikker man stadig ‘dus’ på den klassiske måde. Har deltaget i det en enkelt gang og det blev dyrt for værten, for man gør det ikke alle på én gang, men for hver deltager for sig!

  Der er mange problemer med vores tiltaleformer, fordi formen kom ind uden eftertanke. Man så, hvorledes chefer kunne te sig over for ansatte, fordi de brugte du-formen- De-formen gav faktisk den på lavere niveau et forsvar i den distance, der blev skabt.

  Men i England og USA, hvor tiltaleformen stammer fra, har man masser af muligheder for at skelne. En ting er at sige ‘you’, men her kan man så bruge fornavn, hvilket svarer til vores du, eller efternavn +/- titel, hvilket svarer til ‘De’. Serien Bones viser det meget godt: Privat er de dus, men på arbejde hedder det dr. ditten eller datten.

  Jeg tror bare, at løbet er kørt herhjemme; men at sige du til dronningen føles unaturlight, hvorimod at sige du til Løkke Rasmussen forekommer helt naturligt.

 4. Af Thomas Jensen

  -

  Endnu et indlæg fra Henrik Day Pulsen, hvor essensen er at vi bør have mere respekt for autoriteter, rigmænd og højtuddannede. Det som skinner så tydeligt igennem er at HDP tydeligt taler om sig selv. Han bruger sin blog som krisetelefon for Ilandsproblemer.
  Den jævne mand bør respektere ham for hans penge, hans uddannelse og hans tilhørsforhold til det bedre borgerskab. Han optræder som curlet rigmandssøn uden empati for andre end golflubbens problem med utilsigtet dresscode. Det er i høj grad underholdende, men det er underligt at der ikke stilles større krav til en speciallæge ansat i psykiatrien.

 5. Af Javier Martinez

  -

  Hdp glemte at nævne at de kom fra højreradikale og indtil videre pia’s ord som jo ikke er FEM SURE SILD VÆRD.

  kongeelige,hdp tiltales du. Fremmede anstændige de.

  Intet userøst ved at folketingsmedlemmer bruger mobil undermødet. Især ikke hvis talen kommer fra en dfere, venstremand eller la’ere..så kan tiden bruges fornuftigt til mange andre ting.

  Hdp er imod gode politikere der møder sit folk i øjnehøjde. Sådanne hverken stemmer på,eller kender han jo. Næ, folket skal lefle og smigre deres psykiater og hattedame/bedsteborger politiker siger han.

  Detvar godt at høre at hdp ikke arbejder i københavns kommunes psykiatriske system længere. Selv de kunne vel ikke støtte mere op om kvaksalveren?

  At klæder skaber manden har du misforstået. Tværtimod gør Elbæks klæder ham mere mere menneskelig. Samme når du føler det en hån at blive serviceret af ældre og overvægtige- og ifølge dig mindre attraktive- butiksassistenter.

  Nu er hdp jo jøde, ihvertfald nægter han at besvare spørgsmålet, og ifølge knage er de en race for sig selv..hdp er noget endnu værre en en borgerlig pengegrisk jøde..han er også et ualmindeligt dumt svin over for sine medmennesker..

  Så nævner daypsykopaten pia som ugens værste terror ,og først. Ikke et ord om hans ligesindet højreradikale og hans mord i England. Og før det voldelig overfald på bødskov.

  Er nogen længere forundret over hvor lav han er?

 6. Af Javier Martinez

  -

  En amerikaner ville hade ikke at bruge fornavn, og ses som en buddy på det personlige plan. I skolelokaler er det dog Mr. Og samme af læger i psykiatrien over for patienten deres, hvor respekt bliver brugt af lægen over for patienten. Han udfører immervæk et stk arbejde og får penge for det? I US bruges “de” mere når større summer er involveret..

  HDP ønsker både pengene og en totalt seriøs,behagersyge og respekt af de patienter der betaler hans fede hyre. Alle skal lægge sig under hverdagens psykopat og hans ønsket magtunivers.

  Ser i komikken?

 7. Af Jens H.

  -

  Henrik Day gør jo selv en meget stor indsats for at nedbryde respekten og tilliden til lægestanden.

 8. Af Uffe Staulund

  -

  Det er blevet moderne at være respektløs, det blev det i 1968 generationens tid, hvor alle adfærds grænser skulle nedbrydes, fordi de var gammeldags eller kapitalistiske.

  I dagens Danmark er det guf for pressen, når en muslimskfamilie går amok på et sygehus, som det skete i Odense. De mest ubehæftede muslimer opfører sig sådan, for så komme de i fjernsynet og vinder respekt i deres egne kredse.
  I deres hjemlande, var de blevet skudt ned på stedet.

  Tåbelige danskere kan ligeledes finde på at opføre sig upassende, for så kan de komme i fjernsynet, og det er den største anerkendelse i de kredse. Det lugter lidt af X-factor.

  Problemet med at vise respekt for andre, er at det kræver et minimum af dannelse, og hvor kan man købe det?

 9. Af Finn Bjerrehave

  -

  Selv om man skyder engelske politikere, møder vi aldrig en mandlig politiker uden slips, og altså et menneske som udstråler respekt for arbejdet, det modsatte i Danmark hvor Iran mere er påklædningen end vi fortjener.
  Skæg er blevet tidens flodbølge, og selv om udenrigsministeren,s skæg vokser langsomt , skal vi alligevel plages med denne øjebæ.
  Vi er via EU medlemsskabet som genererer hver dansker 15.ooo kr årligt i toldlettelser, så rige at vi kun er vores eget projekt, og endda ordet :hvorfor arbejde, er blevet et mantra, som hævner sig 100% i pensionsalderen, men hvem tænker år frem.
  De er et ord vi kun tiltaler Dronningen med, og vores kultur er opløst, netop i EU rigdom, men det vil vi nok ikke acceptere, nemlig de kønne piger hos Kommunisterne siger nej til alt samarbejde, og scorer vælgernes gunst det 4 største parti, hvor mit Konservative parti ønsker folk i arbejde, og dermed landets svageste parti, og danskerne har ingen hjerner.
  Kærlighed uden strømper. Finn Vig

 10. Af D. Santina Matias Marcelino

  -

  Henrik Day!
  Jeg værdsætter din blog og ser altid frem til nye kritikpunkter.
  Som jeg skrev i anden blog: “Jeg forstår udmærket befolkningen er dødtrætte af både journalister og politikere. I begge lejre bliver der smurt tykt på, løjet og fordrejet uden sidestykke. Ofte føler man sig magtesløs, når politikere tager beslutninger henover hovedet på befolkningen uden man bliver spurgt. I dette tilfælde import af flygtninge-og immigration af kulturer ingen lande i Vesteuropa har tilfælles med. Internationale konventioner og EMRK sætter en effektivt stopper for udvisning af kriminelle ikke-vestlige indvandrere, kriminelle der i forvejen rangerer højt på statistikken, og nationale politikere følger med som brægende fåreflokke. Ved næste folketingsvalg aner jeg ikke hvem jeg skal stemme på, idet samtlige partier de ligner hinanden på samtlige punkter.”

 11. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Appropos Opdragelse ! –Henrik DAY ´–En mand, der er så kongehus-tro som dig ! –Fravælger selvfølgelig skribenters ! –Kritik af AT Dr. Margrethe var sarkastisk overfor en arbejdende skatte-borger.journalist–der kom til, at sige DU til hende ! (selvom han havde øvet hjemmefra, at sige DE ! –Det hele afslører et kæmpe misk-mask ! I det danske samfund –og vi forstår udmærket AT: Rigtig mange flytter ud af landet ! –AT Skrive AT: Danmark er et demokrati ! –Er det rene sludder ! –Danmark er kongedømme –og forventer AT: Undersåtterne både betaler –og er underdanige –desolé!

 12. Af Javier Martinez

  -

  “De uopdragne psykiatere”

  I dansk kultur..Er der plads til dem?

  Ps kurrild hurtig du fik fjernet min ytringsfrihed?

  Partiet har afgjort en chance. Borgerlige opfinder uafbrudt nye partier der intet tilbyder andet en gammel borgerlig politik. Se df og LA.

  Perspektivet i en S og R regeringer er dog stort. Det er altså hvis man tror df når de siger de ikke kan bremse indvandringen og at det hele er venstres skyld???

  Et socialistis k parti med en stram indvandringspolitik havet været langt mere brugbart. Et sådan kunne fjerne elitær df/gammelborgerlig økonomisk politik..og borgerlige regeringer fuld stop.

 13. Af Alexander S. Beaumont

  -

  I Sverige fylder politikerne landet med sociale klienter, fup-invalider, krævende og utaknemmelige kulturfremmede samt afpressere, voldsmænd, mordere og terrorister. Og det kalder den svenske regering for humanisme og berigelse. Så man kan jo godt forstå at svenskerne er begyndt at hade og foragte deres politikere, trods mediernes mange kampagner om den vidunderlige multi-kulti fremtid der er på vej.

  Men de danske politikere er jo helt, helt, helt anderledes. De er jo alle sammen velmenende og gør deres allerbedste for at varetage Danmarks interesser, ligesom de arbejder hårdt for at sikre vores velfærd, værdier, frihed og sikkerhed. Så jeg fatter overhovedet ikke at også de danske politikere og journalister også er ved at være en smule uglesete af mange danskere. Hvor er det altså uretfærdigt!!

  Bare fordi politikerne forærer vores land, byer, boliger, skoler, arbejdspladser, penge, kvinder, førtidspensioner, tryghed og hospitaler m.m. væk til folk fra Afrika osv. fordi politikerne er så næstekærlige, gavmilde og menneskevenlige som de er, skal vi da ikke begynde at brokke os. Hvor er det dog småligt og små-sko-agtigt.

 14. Af Gregers Nielsen

  -

  Når en fremstående rabiat politiker fra det yderst højre i folketinget ustraffet kan opfordre til at skyde mod uskyldige kvinder og børn forstår man tydeligt hvor den stigende vold i politik stammer fra.

 15. Af Maria Due

  -

  Jeg er helt enig med Henrik Day Poulsen og til dels med Lemche. Kun til dels fordi jeg ikke tror, at løbet er endeligt kørt. Jeg er nemlig i de senere år ofte stødt på mange forsøg på at genindføre De-formen.

  Mange danskere anser det for et udtryk for ligeværd, når de opfører sig plumpt og uopdragent, og jeg kommer tit til at tænke på min ellers meget liberale mor, der instruerede sine børn om, at der er ting, som vi aldrig måtte kritisere, når vi var uden for hjemmet, fx andres mad. Det var sikkert en almindelig “ordre” til velopdragne borgerbørn, for som hun sagde, ville mine beklagelser i givet fald demonstrere, at jeg ikke var godt vant. Det er ikke de velopdragne borgerlige, der rakker folk ad helvede til og udsender dødstrusler. Tænker man ikke ret langt, vil man sikkert anse min mor for at være en arrogant hattedame, men det er ikke sandt. Hun var derimod ofte på trods af god uddannelse og gode erhvervserfaringer på fuldtids basis begravet i frivilligt arbejde og meget opmærksom på, at hun var privilegeret, samt at det er absolut nedern at smide i ansigtet på andre, at det er de ikke. En sådan indstilling er ærkeborgerlig og har været det meget længe, og den var tidligere også helt almindelig blandt velopdragne arbejderbørn.

  I min skoletid fra første klasse til og med 3. G var det et fast ritual, at når læreren trådte ind i klasselokalet, tav alle og rejste sig op og stod et øjeblik stille ved deres pladser. Når læreren havde hilst og sat sig, satte vi os også, og derefter var der for det meste ro. Det ville gavne alle at genindføre den skik. Ikke fordi man nødvendigvis behøver at respektere læreren særlig meget, men fordi man erkender, at man tilbringer mange år i skolen for lære noget, og at det ikke er altid man selv kan vurdere, hvad der er væsentligt eller ej. Desuden fordi det er ubehageligt for de fleste, hvis der er larm. Jeg kan høre lyde, som de færreste opfatter bevidst, og jeg tror, at jeg ville være blevet syg af at opholde mig mange timer i et klasseværelse med den nuværende almindelige uro. Det er der sikkert også mange, der bliver, og når der så heller ikke luftes ud en gang i timen, og man heller ikke gennes ud i skolegården for at motionere og få luft, er det oplagt usundt for både eleverne og bygningerne. Tidligere gik der jo ikke skimmelsvamp i skoler, sådan som det sker i dag, hvor lærerne har afskaffet den gode opdragelse eller i det mindste accepteret en for alle parter uhensigtsmæssig adfærd, som har spredt sig videre i det voksne samfund.

 16. Af Hening Petersen

  -

  Siden hvornår har den menneskelige hjerne kunnet koncentrere sig om mere end en ting af gangen? At tjekke Facebook og SMS under et møde eller i det hele taget under menneskeligt samvær er topmålet af uopdragenhed. Gør “suttekluden” tavs og tjek den når du er alene. Du bliver stresset af at være på hele tiden.

 17. Af Uffe Staulund

  -

  @ Maria Due,

  ‘De’ formen bliver aldrig genindført, det ville være lige så svært, som at påbyde ‘Fido’ at ligge på gulvet alle hverdage, når den må ligge i sofaen i weekenden.

 18. Af Kim Sørensen

  -

  Efter den katastrofale fiasko med slaget ved Gallipoli under 1. Verdenskrig, blev en stor del af skylden placeret hos Winston Churchill. Men i stedet for at deltage i den rituelle dans om håndvasken, tog han ansvaret på sine skuldre. Churchill røg ud af regeringen og søgte hurtigt aktiv tjeneste i den engelsker hær ved Vestfronten. Her ledte han sine tropper helt ude i skyttegravene og i »ingenmandsland«, ikke fra et skrivebord i sikker afstand fra krigshandlingerne. Og han dukkede sig ikke, når en granat eksploderede i nærheden eller en kugle smækkede forbi han hoved. For som han sagde, var det sgu da alligevel for sent, når man har hørt kuglen.
  Men da Churchill var en priviligeret mand, med aristokratisk blod i årerne og ualmindeligt gode forbindelser, er spørgsmålet naturligvis, hvorfor pokker han gjorde det? En mand med hans privilegier kunne have levet et behageligt og sikkert liv. I absolut værste tilfælde, havde hans politiske karriere fundet en lidt anden kurs, der havde givet ham mere tid til at dyrke hans passion for historie og skrivekunst.
  Svaret er naturligvis, at Churchill mente det var det »rigtige« at gøre. Han var ikke alene ansvarlig for Gallipoli og derfor følte han sig som offer for det politiske rænkespil. Men han tog skylden og han satte sit liv på spil ved fronten, fordi det var sådan, han kunne rette op på tingene og gøre hvad han følte var hans pligt.
  Tænk over det. Det svarer til Jensby, efter han gik af som Forsvarsminister, tog til Afghanistan for at kæmpe sammen med de danske soldater. Man ville slet ikke kunne forestille sig sådan en situation i dag. I stedet trækkes vi, som vælgere og borgere, med politikere, der ikke engang vil tage ansvar, hvis de selv skriver noget dumt på Twitter. Derfor er det også absurd, at tro politikere, folkeskolelærere og andre personer i magtpositioner får deres autoritet tilbage, hvis bare de tager slips på og vi andre siger »De, Dem og Deres«.
  Vi skal selvfølgelig behandle hinanden ordentligt og respektfuldt. Men ærligt talt er de fleste »autoritetspersoner« jo nogle skvat, der slet ikke er værdige til at besidde nogen videre autoritet.

 19. Af J L

  -

  En augustnat i 2001 var Mai Mercado med i en KU “happening” ved Frank Jensens sommerhus ved Skælskør. Et halvråddent grisehoved blev kastet ind i hans have, fotograferet ind af soveværelsesvinduet og sunget konservative smædesange.

  Hilsen Jesper Lund

 20. Af Maria Due

  -

  Uffe Staulund, hvis Fido får ødelagt sofaen og en ny anskaffes, vil det måske alligevel ske. Jeg er en trængt optimist, der stadig håber, at folk bliver så led ved det nuværende og ofte meget primitive, at de markerer en ny bevægelse ved at ændre på deres sprog, som jo alligevel ændrer sig hele tiden. Forleden sendte jeg et brev til en meget uforskammet person, der stik imod mundtlig aftale havde faktureret for en 50 pct. overpris. Der valgte jeg at bruge De, og jeg modtager også selv breve af mere neutralt indhold, hvor De-formen anvendes for at understrege seriøsitet i fx pengesager, der kan være breve vedr. bankvæsen og investering. Der er stadig væsentlige områder, hvor det virker mere seriøst at bruge De end du. Når jeg uopfordret modtager et brev, hvor jeg hele tiden tiltales med du og fornavn af en fremmed, der også har fået sin underskrift affotografet, slår det sjældent fejl, at der forekommer stavefejl, og at man kan se, at vedkommende har en dårlig eller standardiseret håndskrift.

  Jeg vånder mig også over den tiltaleform, som jeg har oplevet, at gamle udsættes for på plejehjem og hospitaler og har selv gjort meget ud af at være lige høflig i sprog og attitder overfor alle, da jeg selv arbejdede indenfor sundhedsbranchen. Det blev bemærket, og engang, hvor det var min sidste arbejdsdag på stedet, blev jeg af samme grund meget bevæget, da en dame med hjerneblødning til min overraskelse blev kørt ind på mit kontor. Hun var ikke min patient, men hun havde lagt mærke til noget og overrakte mig chokolade, de ord, hun sagde, kommer til at følge mig resten af min tid. Hun var rengøringskone i en landsby syd for Aarhus. En anden overraskende kontakt fik jeg med en godsejer, hvis kone blev tyranniseret af en radikal overlæge og hans partikammerat oversygeplejersken. Han var fortvivlet over, at hans kone blev udskrevet med prædikatet rask og selvoptaget. Det var hun bestemt ikke, og hun døde af sin sygdom. Jeg mindes også med gru, hvad folk kan finde på at skrive i lægejournaler. Den værste var “patienten ser dum ud”.

 21. Af Lise Hansen

  -

  Da jeg gik i skole i 60-71 havde vi et fag i skolen der hed :Opførsel. Det var et fag man allerede fra 1,
  Klasse af fik karakterer i ! Tænk hvis det idag kunne blive genindført, og man kunne dumpe i det!
  Det kunne måske være med til at genopdrage børn og unge !

 22. Af D. Santina Matias Marcelino

  -

  Marie Due!
  Løbet er netop kørt, sålænge skiftende regeringer ikke tager et opgør med konventionerne. Politikerne er ikke så dumme og empatiske siden de giver endeløst ophold til arabere og afrikanere, idet politikerne udmærket ved man alligevel ikke kan bruge dem til ret meget. Arabere og afrikanere har tilsyneladende et problem med deres præfrontale cortex, hvilket har en sammenhæng med dårligere præstationer og ineffektivitet i hjernen.

 23. Af Javier Martinez

  -

  Man bruger de over for gamle,svage,syge og hjemløse og anstændige fremmede…Magtliderlige med storhedsvanvid kan få et spark i røven..

  Jantelovens positive indflydelse i DK har gjort at de fleste dog foretrækker at være low key uden at skildre med værdier og arrogance. HVad skulle da også være meningen med den sidste nye designertaske, en sort sportsvogn 🙂 , kun smukke og tynde ansatte i hverdagens psykopaters butikker?

  Man der er optøning i den positive jantelov som har skabt så meget godt i DK over tid.

 24. Af Javier Martinez

  -

  Frk gad’s “takt og tone” i første udgave koster en større slat.. Hattedamer og bedsteborgere, såvel som sarkastiske individer, kan godt li den. En god gave til finn vig såvel som lonny..

  Takt og tone og borgerliges ønske herom er dog naturligvis relateret til ytringsfrihed. Uden “expletives” kommer sproget ikke til sin rigtige opblomstring og mening når emnet er borgerlighed og dens “mores”!

 25. Af Javier Martinez

  -

  Frk gad’s “takt og tone” i første udgave koster en større slat.. Hattedamer og bedsteborgere, såvel som sarkastiske individer, kan godt li den. En god gave til finn vig såvel som lo nny..

  Takt og tone og borgerliges ønske herom er dog naturligvis relateret til ytringsfrihed. Uden “expletives” kommer sproget ikke til sin rigtige opblomstring og mening når emnet er borgerlighed og dens “mores”!

 26. Af D. Santina Matias Marcelino

  -

  Henrik Day!
  Siden du har sommerhus i Portugal har jeg en ung portugisisk veninde fra Lissabon, som dags dato, 06.07.2016, skriver til mig: “…here They come, we have to pay for them to stay, they get jobs, and loans ! ohhhh and you need to hear this one ! a couple of refugies got a job in porto, but the food the company provides, they don’t like it -.-‘ If you run way from war, you don’t say NO to any food !!!! But our government gave them a loan so they could eat what they like”

 27. Af D. Santina Matias Marcelino

  -

  Korrektion: 19.07.16 af ovenstående til Henrik Day.

 28. Af D. Santina Matias Marcelino

  -

  Om igen: Korrektion: 19.06.16 af ovenstående til Henrik Day.

 29. Af Rikke Nielsen

  -

  Det er en smule naivt at tro, at det er i Folketingssalen, at beslutningerne bliver taget inde på Christiansborg; på det tidspunkt sagerne, når i salen er alle beslutninger taget, og der er kun de formelle opgaver tilbage. Politikernes opgave er på det tidspunkt afsluttet; og at forvente, at de skal sidde og ligne veldresserede aber, er en smule arrogant.

  Jeg kender desuden ikke din kontaktflade inde i skolesystemet, men dér, hvor jeg kommer fra, genkender jeg ikke den manglende autoritet fra børnene – snarere en stor faglig respekt til dem, der er en faglig respekt værd.

  Den samme respekt tilfalder selvfølgelig andre specialistområder, hvis respekten er fortjent. Og det er så måske dér, du har et problem.

 30. Af Javier Martinez

  -

  I lissabon kører der langt flere rundt i dyre biler en i DK. Så vel som i designertøj. Lader til at portuguesere ikke interessere sig for andet en status. Selv fattige portuguesere. Ikke mærkeligt at hdp føler sig hjemme i det skattesvindel paradis..rengøringskonen der får vel et par aflagte gucchi bukser som betaling? Eller når lokummet ikke vare rent nok et par aflagte versace sokker som betaling?

 31. Af Niels Peter Lemche

  -

  KIM SØRENSEN – 19. JUNI 2016 15:14: Husk nu lige på Churchills fortid som officer i den engelske hær. Han deltog i verdenshistoriens sidste større kavallerislag og har en fantastisk beskrivelse heraf. I øvrigt mht. Galipoli, så var det ikke anderledes end, at Allenby i sine erindringer fortæller, at det mindst én gang om ugen var hans opgave at overbevise premierministeren om, at den rette vej til at vinde krigen ikke var en landsætning på nordspidsen af Sumatra! Og mht. hans syn på granater, så var han forsvundet under et besøg i Montgomerys hovedkvarter i Nordafrika. De fandt ham oppe på taget under en større artillerifægtning, og da de forsøgte at få ham ned i sikkerhed, svarede han blot: ‘I love the bums!’

 32. Af Javier Martinez

  -

  Glem ikke de massakre churchill deltog i i sydafrika under apartheid?

  Et absolut modbydeligt menneske.bla. ved at torturere obamas bedstefar…
  http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/not-his-finest-hour-the-dark-side-of-winston-churchill-2118317.html

 33. Af Javier Martinez

  -

  Ypperligt hvorledes obama returneret hans statue fra det hvide hus til England. Sådan noget kan vi li..sidder forresten på mamounia terassen i marrakech,hvor han boet i længere tid, og ryger en fed havanna.. 🙂

 34. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAVIER MARTINEZ – 19. JUNI 2016 17:11:

  Det gjorde han faktisk ikke. Hans deltagelse i Boerkrigen var som journalist. Han havde ingen andel i krigsførelsen eller i politikken over for boerne. Men jeg er ikke uvidende om de krigsforbrydelser, briterne var skyld i, især de forfærdelige koncentrationslejre.

 35. Af Kim Sørensen

  -

  Javier

  Nu var det ikke et forsøg på at skrive en uddybende og komplet biografi om Churchill. Han var et kompliceret menneske, med masser af mørke sider. Her var pointen så bare, at på trods af man kunne beskrive ham som mange ting, har man aldrig kunnet kalde ham et skvat og derfor udstrålede han autoritet (med og uden slips).

 36. Af Javier Martinez

  -

  Lemche

  Den uopdragne churchill..

  “At Harrow School and then Sandhurst, he was told a simple story: the superior white man was conquering the primitive, dark-skinned natives, and bringing them the benefits of civilisation. As soon as he could, Churchill charged off to take his part in “a lot of jolly little wars against barbarous peoples”. In the Swat valley, now part of Pakistan, he experienced, fleetingly, a crack of doubt. He realised that the local population was fighting back because of “the presence of British troops in lands the local people considered their own,” just as Britain would if she were invaded. But Churchill soon suppressed this thought, deciding instead they were merely deranged jihadists whose violence was explained by a “strong aboriginal propensity to kill”.

  He gladly took part in raids that laid waste to whole valleys, destroying houses and burning crops. He then sped off to help reconquer the Sudan, where he bragged that he personally shot at least three “savages”.

  The young Churchill charged through imperial atrocities, defending each in turn. When concentration camps were built in South Africa, for white Boers, he said they produced “the minimum of suffering”. The death toll was almost 28,000, and when at least 115,000 black Africans were likewise swept into British camps, where 14,000 died, he wrote only of his “irritation that Kaffirs should be allowed to fire on white men”. Later, he boasted of his experiences there: “That was before war degenerated. It was great fun galloping about.”

 37. Af Uffe Staulund

  -

  @ Maria Due,

  Det jeg mente med min Fido historie var, at det er svært, at lave vaner om, især hvis ens hjerne er på størrelse som en hunds. For god ordens skyld så har jeg selv 2 hunde, og de ligger ikke i møblerne

  Med hensyn til hvad folk tænker og skrive om en, må de selv om.

  Der er den anden historie: Når du pegerfinger ad en anden person, så peger din pegefinger på personen, de andre 4 fingre peger på dig selv.

 38. Af Maria Due

  -

  D. SANTINA MATIAS MARCELINO. Jeg mener også, at konventionerne enten skal fjernes fra dansk lovgivning eller revideres efter nutidens forhold, men det er trods alt en anden debat, selv om den er en forudsætning for at komme videre på en måde, hvor vi ikke taber både frihed og rigdom på gulvet. Førhen blev indvandrere behandlet godt i dette land, uanset hvilket land de kom fra med undtagelse af måske Tyskland, men selv ved den dansk-tyske grænse har man jo lært at sætte pris på hinanden. Jeg kan derimod ikke med min bedste vilje se andet end tragedier i horisonten, hvis vi giver efter for den muslimske indvandring, og jeg ved ikke, hvad man henviser til, når man taler om berigelse. Læs dagens leder i Morgenavisen Jyllands-Posten, den rammer efter min mening lige i plet med sit angreb på EU-eliten, der blot er kværnet videre uden at lytte til den fuldt berettigede kritik fra alle retninger.

 39. Af Javier Martinez

  -

  “Bur there have previously been suggestions that Churchill held racist beliefs.
  In 1937, he told the Palestine Royal Commission: “I do not admit for instance, that a great wrong has been done to the Red Indians of America or the black people of Australia. I do not admit that a wrong has been done to these people by the fact that a stronger race, a higher-grade race, a more worldly wise race to put it that way, has come in and taken their

  “I cannot understand this squeamishness about the use of gas,” he wrote in a memo during his role as minister for war and air in 1919.
  “I am strongly in favour of using poisoned gas against uncivilised tribes,” he continued”

  “ndhi should not be released on the account of a mere threat of fasting,” Churchill told the cabinet on another occasion. “We should be rid of a bad man and an enemy of the Empire if he died.”
  Read the rest here.. 🙂
  http://www.bbc.com/news/magazine-29701767
  .

 40. Af Maria Due

  -

  Kim Sørensen skriver: “Derfor er det også absurd, at tro politikere, folkeskolelærere og andre personer i magtpositioner får deres autoritet tilbage, hvis bare de tager slips på og vi andre siger »De, Dem og Deres«. Vi skal selvfølgelig behandle hinanden ordentligt og respektfuldt. Men ærligt talt er de fleste »autoritetspersoner« jo nogle skvat, der slet ikke er værdige til at besidde nogen videre autoritet.”

  Det er da rigtigt, men i betragtning af, at seminariernes ledelse og lærere i de sidste fire-fem årtier har været domineret af kommunister og socialister og fyldt de studerende med deres synspunkter samt accepteret almindelig slendrian, skønt forholdene betød prestigetab for faget, som igen betød noget for hvem, der søgte ind på seminarierne, kunne man ikke med rette forvente noget andet. Man har fået nogle partisoldater, der er overbeviste om, at de selv er vældig kreative og empatiske, mens fx et fag som historie selvfølgelig er blevet ugleset til udslettelse og har efterladt de yngre årgange med en elendig basalviden og ringe forståelse for egen identitet som danskere. Mon ikke det først og fremmest gælder om at luge ud i toppen og skærpe kravene, så at færre skvat og flere med hold i søger uddannelsen. For min skyld kan man godt efterligne finnernes universitetsuddannelse for almindelige lærere, men det skal ikke ske ved at nedgradere kravene på universiteterne, og det plejer jo at være den danske model. Nedgradering, nedgradering og nedgradering til laveste fællesnævner og så et hak mere, for vi er jo alle mennesker, ikk!

  Mænd som Churchill skal ikke måles med den sædvanlige alen og da slet ikke af Jantelovens fortalere, man må desuden forstå, at de ikke opstår ud af ingenting. Nogen har givet dem de rette med- og modspil, og Churchill havde fra sine tidlige barneår meget alvorlig modgang og som mange kendte også nogle hærdende fiaskoer.. Med ansvar følger pligter, som de fleste gerne vil være fri for, men det afholder dem jo ikke fra at kaste skidt på de få, for hvem ansvar ikke alene er et spørgsmål om magt men også om moral og pligt. Det tænker jeg tit på, når jeg dagligt ser de samme personer rakke andre ned på Berlingskes og andres blogge. De ved ikke noget eller meget lidt om tage ansvar og at udhold, hvad der følger med af ubehageligheder. Underdanmark er mere end rigeligt repræsenteret på de sociale medier, og det er også en af de væsentligste grunde til, at politikerne bør holde sig derfra.

 41. Af Maria Due

  -

  to indlæg i filteret.

 42. Af D. Santina Matias Marcelino

  -

  JAVIER MARTINEZ
  Churchill havde en foragt for arabere, jødere og kommunismen. I Sunday Herald, Februar 1921, udtrykker han sin konsekvente mening om om jødere og kommunismen “Zionism versus Bolshevism”, som siden er blevet fjernet af Google – ved politisk pres af briterne.

  Her følger en del af det citat, som kostede Paul Weston retten til at ytre sig i det offentlige rum om islam: Hvor grusomme er ikke de forbandelser, som muhamedanismen påtvinger sine tilhængere. Dels er dens fantastiske vanvid lige så farligt i et menneske, som rabies i en hund. Dels er der den rædselsfulde, skæbnebestemte dorskhed. Resultatet skinner tydeligt igennem i mange lande. Mangel på forudseenhed, sjusket landbrugssystem, træge handelsmetoder, og usikkerhed om ejendomsretten. Dette er tilstanden overalt, hvor Profetens tilhængere regerer og lever.

  Ifølge Hitlers plan for krigens gang var at importere muslimer for, at skåne tyske soldaters liv. Iflg. Alberts Speers “Erindringer” sagde Hitler: Kun muslimer kender til sværdets sprog.

 43. Af Katrine Larsen

  -

  Sommetider har De nogle lidt gammeldags holdninger, Herr Doktor.

 44. Af Kaj Vilhelmsen

  -

  Jeg er da enig i, at den manglende autoritet er et stort problem for vort samfund, men man må ikke glemme, at autoritet er noget, der skal fortjenes. Man kan ikke have autoritet, hvis man ikke har gjort noget, der giver autoritet. Og her har vi nok problemet for de danske politikere, myndighedspersoner, lærere og mange andre, der ønsker at have autoritet.

  Danske politikere har ingen autoritet, simpelthen fordi de er en flok gamle kællinger, der kryber for EU og de internationale konventioner. Det ville hjælpe betydeligt på deres autoritet, hvis de selv turde beslutte noget til fordel for det danske folk, skønt hele flokken af journalister, såkaldte eksperter, FN-folk, EU-folk og hele det øvrige kosmopolitiske ros var imod.

  Politifolk klager ofte over, at korpsets gamle autoritet er forsvundet, men det er de jo selv skyld i gennem deres egen dovenskab og mangel på handlekraft. Når politifolk lader sig tæve ud af en ghetto af en flok ynkelige knægte, så kan ingen respektere dem, og de har ingen autoritet. Hvis politiet skal genvinde autoritet, så må politifolkene være parate til hensynsløs indsats mod de fremmede forbryderbander, også når det gælder livet. Politifolkene må ikke være bedsteborgere, som er bange for at gå ind i skuddueller med fremmedbanderne.

  Nej, jeg kan ikke tillægge nogen i samfundet autoritet, hvis de ikke har fortjent den. Respekt og autoritet er ikke en ret, det er noget, som man arbejder sig frem til.

 45. Af D. Santina Matias Marcelino

  -

  Marie Due
  Vi har en consensus – du og jeg. Alligevel er der en politisk prestige i Vesteuropa ved, at være en del af internationale konventioner. Rusland, Kina og Japan er fløjtende ligeglade med konventioner ved disse reproduktive anafabeter fra Mellemøsten og Afrika og deres religion, fordi de kan ikke bruges til noget i et moderne samfund. Kina har formået at rejse landet til en global økonomisk magt på få år, hvorimod Mellemøsten har stået stille i århundrede.
  Når jeg fortæller muslimer om oprindelse af hijab og niqab tror de ikke på forhistorien af min forklaring.

  Historien om hijab og niqab:
  Mange mennesker – og muslimer – tror fejlagtig, at hijab og niqab er en muslimsk opfindelse. Det vers i Koranen, der handler om hijab (sura 33:53), var ikke rettet mod kvinder generelt, men udelukkende mod Muhammeds hustruer, dvs hun blev hustru til Muhammed. Denne type hovedbeklædning havde blot en praktisk betydning i Mellemøsten. Niqab er heller ikke en muslimsk opfindelse, men kan føres tilbage til det kristne Byzans og Persien. Denne form for tildækning næves ikke i Koranen. Niqab blev i det kristne Byzans og Persien båret af haremskvinder og mest betragtet som statussymbol. De kvinder, der i dag bærer niqab og måtte kende forhistorien til klædedragtens oprindelse ville næppe iføre sig dragten, idet dragten repræsenterer prostitution i et harem. Burkaen har intet sammenhæng med nogen religion, heller ikke islam.

 46. Af Kim Sørensen

  -

  I øvrigt interessant, at jeg (omend uden forsæt) er lykkedes med at afspore debatten ud i en diskussion om Churchills samlede politiske virke og menneskesyn.
  Når nu tingene plejer at ende helt ude på det racistiske og/eller homofobiske overdrev, når debatterne afspores, er det vel også værd at tage med, med en vis følelse af stolthed 😎

 47. Af D. Santina Matias Marcelino

  -

  KIM SØRENSEN
  En debat vil altid udmunde i andre presserende aspekter, fordi al debat vender tilbage til politikkens tvivlsomme virksomhed. Du kan sammenligne politik med synergieffekten i reklamebranchen og journalistikken.

 48. Af Javier Martinez

  -

  Churchill er uden tvivl en hattedamer lever op til. Småborgerligheden, rascimen er vellevende som vi ser her.

  Churchils tanker skal forstås før han blev en hyklerisk og populistisk politiker ala llr der vil sige hvad som helst for at bevare magten. Som står at læse ovenover var han et ekstraordinært modbydligt menneske.

 49. Af Anders Nielsen

  -

  Ha, ha, Henrik Knages fodboldspiller tror, at en dygtig politiker skal have en høj moral.

 50. Af Jan Petersen

  -

  Til KIM SØRENSEN – 19. JUNI 2016 19:49

  Iøvrigt, godt gået. Normalt udvikler “debatter” sig til perioder langt før Kristi fødsel. Så helt fint vi nu er helt oppe i tidsregning Winston Churchill 🙂

 51. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “uopdragne” JA ! –Det tør siges ! –ALT – ALT – ALT drejer sig om ungdommen – -børn –og muslimer ! –Så kan vi andre få lov til AT: BETALE !

 52. Af Javier Martinez

  -

  Normalt ender de i konspirationsteorier om døde i Orlando, fra højredrejet fanatikere..så lidt afveksling er sundt!
  🙂

  Man ellers interessant at se fascisterne støtte op om churchill her..Smid churchill på bordet og rotterne kommer frem.

 53. Af Javier Martinez

  -

  Dog ingen konspirationsteorier om døde eller ej i Orlando denne gang. Og det er da et fremskridt?
  🙂

 54. Af ole hansen

  -

  HDPs debatoplæg kom sent på, og nu er det allerede på vej ud til højre. Desuden skæmmes og invalideres debatten af de sædvanlige agenter, støjsendere og åndelige undermålere, ja vier mfl. Så der har næppe været mange læsere, og det er vel nærmest spild af tid at skrive her? En invasion og besættelse, en statsbankerot, fordrivelse og udskiftning er i gang, et terror-regime og folkemord er under forberedelse, men det er vel ligegyldigt?

 55. Af ole ha

  -

  EN INVASION OG BESÆTTELSE ER I GANG. Med løkkes fulde velsignelse. Fra DF hører man kun små pip. (se kl. 2.09 lige ovenfor). Og V-K-DF regeringen har bestemt at migranterne skal have boliger, jobs, penge, velfærd og sundhed FORUD for danskerne. (det meste af teksten er i f ilt ret)

 56. Af ole ha

  -

  EN INVASION OG BESÆTTELSE ER I GANG. Med la rs ulykkes fulde velsignelse. Fra DF hører man….. (resten af teksten er i f ilt ret)

 57. Af ole ha

  -

  EN INVASION OG BESÆTTELSE ER I GANG. Med la rs ulykkes fulde velsignelse. Fra DF hører man….. (resten af teksten er i c en sur f ilt ret)

 58. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAVIER MARTINEZ – 19. JUNI 2016 18:08:

  Everybody was at that time.

  40.000 mand blev stormens rov;
  de var alle kinesere gud ske lov!

  Fra en revu i 1930erne.

 59. Af E Nielsen

  -

  Det er så sandt det er påklædningen der er afgørende !
  Derfor hedder det også’ banditter i habitter.’

 60. Af hektor heimlich

  -

  Det er ret underholdende at læse kommentarerne, det fremstår med overvældende tydelighed at ophovsmændene ikke ved det mindste om emnet, i modsætning til HDP. Men dette faktum afholder ikke personagerne fra at udtale sig i bedste besserwisser stil. Fanget i at hvidlyve!

 61. Af Olav Erlendsson

  -

  “…betvivler vores faglige beslutninger, selv om de hviler på et solidt videnskabeligt grundlag ..”
  Vil gerne se evidens for denne påstand, når det kommer til psykiateren arbejde. Læs Robert Whitakers bog Anatomy of an Epidemic..

 62. Af ole hansen

  -

  Mit indlæg ca. 02.28 er stadig ikke på. Er måske blevet overset, siden det ikke er befriet?

 63. Af ole hansen

  -

  EN INVASION
  EN NY BESÆTTELSE
  EN KULTUREL OG ØKONOMISK STATSBANKEROT
  EN FORDRIVELSE OG UDSKIFTNING
  ET TERROR-REGIME OG FOLKEMORD
  ER UNDER FORBEREDELSE
  MED EUs OG LARS ULYKKES FULDE VELSIGNELSE

 64. Af Javier Martinez

  -

  Nu hedder preben f1 , den intellektuelle analfabet og landets største hægesmæk køber, ole..fornøjeligt. 4-5 nye navne hver eneste dag, alle selvkommunikerende.

  Det er yderst nemt at overse dine indlæg preben. Så nemt at det er et must for det tænkende menneske. Hdp holder sikkert også en vis distance mellem prebenske og hjemmelivet?

  De 2000 millioner den sidste regering gav i løft til kvaksalver pseudo industrien ,psykiatrien. Oven i de mange andre milliarder og kunne være blevet brugt meget bedre. Ikke et ord derom skrev hdp dengang og hvor,HVORDAN OG HVORLEDES, De penge skulle jo BLOT direkte ind på bankbogen?

 65. Af Javier Martinez

  -

  ” det at have en helt fald struktur og ignorere autoriteter ikke på sigt fører til en fuldstændig anarkistisk og selvoptaget befolkning, der tror, at man kan tillade sig alt.” Hdp

  Den smigrer hdp ønsker må han finde andet sted en på jobbet hans, fx kæresten?. I dk har vi jantelov og møder folk i øjenhøjde og med respekt.

  “Selvoptaget”…og du taler? Moi,moi,moi dagen lang.

 66. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Forældre er jo oftest børnenes modeller .. og linen, der gives andre, kan være alt for kort, så .. Ja, udvises der venlighed, så er der nogen, der misfortår det som svaghed, så ..Ja, hvor er vi egentlig henne.

  Det er udmærket at stille spørgsmålstegn, også ved autoriteter .. det hænder også fra den kant, at respekten kan mangle, at man tror sig – om ikke ‘guddommelig’ – men uden for al sund kritik og kritisk sans fra alm mennesker.

  En tilbagevenden til kitler og andet hos autoriteter – det skal helst komme indefra; men naturligvis skal dårlig opførsel ikke på nogen måde honoreres.

 67. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Til mit sidste afsnit lige ovenfor:

  Den naturlige respekt for andre skal naturligvis helst komme indefra. Også dette personligt at udstråle, at andet end respektfuld opførsel ikke anerkendes.

  Det sidste kan være svært, når en yngre generation går i oprør og tror sig ‘guddommelige’ i en hver henseende, især hvis de gør oprør mod autoriteter, der også ofte kan være ældre personer og tror, at de kan té sig, som var de ikke kommet ud af kravlegården endnu og ligefrem smider om sig med ting og sager og lignende, som var de hjemme i baggården hos forældrene endnu. Ja, såmænd også fra de mere velhavende kredse ..også ungdomshuset taget i betragtning.

 68. Af Kim P Olsen

  -

  Kære HDP

  Begynd med at implementere den gode opførsel på din blog.

  Injurierende, krænkende, person-nedgørende og irrelevante indlæg, som intet har med blogemnet at gøre bør slettes.

  Når de samme personer igen og igen skriver den slags indlæg: Bloker dem.

  Indlæg skrevet på så dårligt dansk, at de ikke giver nogen mening, kan også gerne slettes.

  Det nuværende anarki på bloggene holder mange væk af frygt for tilsvininger, injurier og slet skjulte trusler.

 69. Af Javier Martinez

  -

  Hdp slet først og fremmest anti demokrater der ønsker at fratage andres ytringsfrihed.. som ko her..

 70. Af Kim P Olsen

  -

  Javier (søren sørensen)

  Du har frihed til at tænke. Den kan med fordel benyttes inden du gør brug af din ytringsfrihed.

 71. Af Kim P Olsen

  -

  Javier (s ø ren søre nsen)

  Du har tankefrihed. Brug den inden du benytter dig af din ytringsfrihed.

 72. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  OPDRAGELSE ! (en by i Rusland ) –Hvor forældrene ikke har gidet opdrage deres afkom ! Dér har de røde-folkeskolelærer/inder ! –Taget over ! –KORT SAGT ! –Danmarks ikke-håbefulde unge er blevet manipullérede til AT: Være sociallister (ren indoktrinering fra socialdemokraternes side ) –De social-demokrater sidder jo på KASSEN !—i det offentlige ! –OG det er de blevet mange-millionærer af ! –Skulle netop “mangemillionærer ” ! –være sociallistisk politik ? –JA, det ser det 100% ud til !–AT de soc. demokrater også er skyld i AT: importere i million-vis af muslimer til vores lille land ! –Det har de også forudset ved AT: Få garanti for AT: Islamisterne stemmer på S. !

 73. Af Niels Peter Lemche

  -

  BIRGIT HVIID LAJER – 20. JUNI 2016 11:47: Det er enhver yngre generations pligt at gøre oprør mod autoriteterne. Det er den måde, er samfund forbliver dynamisk. Så en dag er de unge også gamle, og det begynder forfra igen. Der er intet problematisk med det.

  Problemet er, hvis de unge ikke får noget modspil og er alt for unge. Så kommer problemerne med ansvarsfølelsen, der må omfatte alle.

 74. Af Knud F.

  -

  Respekt er noget vi mennesker kan få for personer, der handler empatisk og korrekt.
  Der findes ikke gode chefer. Magt og penge korrumperer alle, politisk observance spiller ingen rolle her.

  Maria Due sig mig, var du ikke ansat hos IBM og havde meget med Amerika at gøre? En gang var du historiker. Nu er du lige pludselig sundhedspersonale, hvor du bliver rost af patienter. Jeg bliver forvirret. Hvad sker der her? Du har måske bare god fantasi? Det med 50% oven i regningen afslører dig. Venlig hilsen Knud. PS. Lidt drilleri skal der være plads til.

 75. Af Knud F.

  -

  Observans skulle der stå.

 76. Af Hektor Heimlich

  -

  EU er et destruktivt projekt, som ledes af tyskerne og har som mål at disse skal få hævn for nederlaget i 2. verdenskrig!

 77. Af Arvid Holm

  -

  Demokratiet var oprindeligt væsentligt anderledes end et ideologisk diktatur, hvor beslutninger skal styre samfundet i retning af ideologiens virkeliggørelse.

  Demokratiet skulle fúngere som et reguleringssystem.
  En beslutning blev sat i værk, og konsekvenserne blev vurderet af vælgernes sunde fornuft.
  Så var der grundlag for godkendelse eller forkastelse af beslutningen.

  Det forudsættes, at vælgerne i gennemsnit er fornuftige og uhindret kan følge fornuften, og at beslutninger er overskuelige og reversible.

  Ideologier, der tilsidesætter fornuften, og uoverskuelige projekter, der stiller for store krav til vælgerne, er følgelig gift for demokratiet.

  Men nutiden hærges af ideologier som f.eks humanismen.
  Og globalisering og EU og folkevandringen fra Mellemøsten og Nordafrika er uoverskuelige og formodentlig irreversible projekter.

  Vælgerne magter ikke deres opgave.
  Men deres sunde fornuft rækker til at vurdere, at heller ikke politikerne kan overskue de fremtidige konsekvenser af humanismen, globaliseringen, EU og folkevandringen fra Mellemøsten og Nordafrika.

  Politikerne har påtaget sig mere, end de magter, og har vildledt vælgerne, idet de på intet tidspunkt har fortalt, at de i blinde følger deres ideologi.

  Så der er al mulig grund til foragt og vrede mod politikere.

 78. Af Maria Due

  -

  Knud F, der er sandt og skyldes, at jeg har flyttet med min mand og er startet forfra flere gange i flere lande. Se dig omkring, der er i de senere år blevet langt flere, der tør tage springene og overføre kompetencer fra et arbejdsområde til noget helt andet, og man støder i dag på de mærkeligste konstellationer. Findes der ikke job indenfor ens fag, må man lære noget nyt, og jeg har aldrig været på understøttelse men næste altid under videreuddannelse. I mit tilfælde er nøgleordet analyse og planlægning. Hos IBM havde de forøvrigt gode erfaringer med at ansætte folk med eksamener indenfor musikvidenskab.. Det er også sandt med de 50 pct., men hvis du hellere vil tro, at jeg lyver, må du da gerne det, kvinder er jo uønskede i de fleste debatter, og jeg er på vej på ferie. Du finder sagtens debattører, som ikke ved ret meget,og der jo lissom også mere trygt, folk skal jo ikke tro, at de er noget, og man skulle nødigt risikere at blive klogere i en netdebat.

 79. Af Javier Martinez

  -

  Drøvtyggeren fortsætter med ikke at relatere til emnet men kun personangreb!

  Fjern dog ko før bloggen er ødelagt.

  Ko siger han skriver under falsk navn pga. Venstreorienteret der giver buksevand..
  Alle deres fobier?

 80. Af Javier Martinez

  -

  Knud godt spørgsmål!
  Venter spændt på svaret.
  🙂 🙂 🙂

 81. Af Maria Due

  -

  HDP, jeg er på vej på ferie og har et indlæg i filteret.

 82. Af Kim P Olsen

  -

  Klaver

  Emnet er god opførsel.

  Citatfusk er ikke god opførsel – ikke engang hos kommunister.

 83. Af Javieri Martinez

  -

  Vent til efter ferien hendes med publiceringen hdp. Så har hun selv tid til at læse det!
  🙂

  Takt og tone og en ko…

  Personangreb, troldevirksomhed, aldrig relatere til emnet..
  Mvh Liden Tue den anden.

 84. Af P. Pedersen

  -

  Hvis man selv er godt kørende, tvivler man ikke om, at Maria også er det, så enkelt er det. God ferie, vi ses måske i et andet diskussionsforum, Berlingskes er ødelagt af uopdragen dumhed.

 85. Af Kim P Olsen

  -

  Papagøjen Javier kan smadre alle debatter med sit uforståelige dansk og sine tilsvininger.

  Heldigvis er han blokeret langt de fleste steder.

  Det må være af professionel nysgerrighed, at HDP lader ham vælte sine fækalier ud her på bloggen.

  Personangreb? Nej, en amøbe er ikke en persom.

 86. Af Javier Martinez

  -

  “Nej, en amøbe er ikke en persom.”
  PsyKO

  På Dansk hedder det en person, 2 personer. Du må mene at du som amøbe er en persom? Man nej! Du er en ko. En psyKO der sviner kvinder til med forfølgesesvanvid af undertegnet. Man er ikke bøsse eller mindreårig ko.

 87. Af Javier Martinez

  -

  Men er ikke bøsse…

 88. Af Lars Petersen

  -

  @ Kim Olsen.

  Undskyld.. men du er vel ikke i tvivl om, at denne Javier Martinez, er den ensomme
  førtidspensionist, ved navn: Søren Sørensen, som nu er vendt stærkt ødelæggende
  tilbage; siden du tiltaler vedkommende med dennes nye komiske påfund af et navn ?.

 89. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Peter Lemche

  “‘I love the bums!’”

  Det havde nu været sjovere, hvis han havde sagt: “I love the bumps”

  Lidt ligesom Dylans tekst:

  “I walked by a Guernsey cow
  Who directed me down
  To the Bowery slums
  Where people carried signs around
  Saying, “Ban the bums”

  i stedet for bombs.

 90. Af Niels Juul Hansen

  -

  HDP – venligst frigiv indlæg sendt for et par minutter siden.

 91. Af J. H.

  -

  “kriminelle, som spytter efter Pia Kjærsgaard, truer Mai Mercado eller overfalder Morten Bødskov”
  Skriver Day Poulsen.

  Helt enig.
  Bare fordi at Pia Kjærsgaard har rettens ord for at hun er racist, så skal der naturligvis ikke spyttes efter hende.
  I øvrigt er det kun hende selv som har bemærket episoden.

  Og Mai Mercado.
  Er det ikke hende som render rundt om natten og smider rådne grisehoveder ind i haverne hos politiske modstandere.
  Imedens hun skråler sange som ikke står i højskolesangbogen.

  • Af Henrik Day Poulsen

   -

   Kære J.H.

   Det er ikke tilladt at kalde nogen racist.. Det er strafbart og injurierende.

   Henrik Day

 92. Af J. Hans en

  -

  AF HENRIK DAY POULSEN – 21. JUNI 2016 07:58

  Kære Day Poulsen

  Højesteret har udtalt, at Pia Kjærsgaards udtalelser ofte er racistiske.
  Ikke undertegnede.
  Er det ulovlige udtalelser som dommerne i højesteret fremkommer med?

 93. Af Kim P Olsen

  -

  Lars Petersen

  Jo, det fremgår tydeligt hvem der i virkeligheden gemmer sig bag pseudonymet Javier…..

  Det fremgår ligeså tydeligt, at J H er den person, som tidligere skrev under pseudonymet J ens H ansen.

  Det er ikke moderne at stå ved sine ytringer ude på den fløj 🙂

 94. Af Niels Juul Hansen

  -

  @HDP

  Jeg har sendt 3 (næsten enslydende) indlæg, som du bortcensurerer.

  Det på ingen måde stødende indlæg – så hvorfor denne censurerering?

 95. Af Kim P Olsen

  -

  Højesterets dom drejede sig om ytringsfrihed.

  Det ligger indenfor ytringsfriheden, at fremføre “hun ikke ville identificeres med »Pia Kjærsgaards racistiske synspunkter«.”

  På den baggrund at postulere, at Pia Kjærsgaard er racist kræver enten ond vilje eller store udfordringer ved at læse Højesterets tekst.

  Jeg frygter ærligt talt, at det sidste er tilfældet – tilskyndet af det første.

 96. Af J. Hansen

  -

  Hvad vil denne “Kim P Olsen” eller hvad han hedder nu?

  Han står jo alligevel aldrig ved det, som han skriver.

  Som f.eks. dette indlæg:

  “AF KIM OLSEN – 28. JANUAR 2014 21:07
  Tak! Tak fordi vi slipper for dig din lede manipulerende so!”

  Fra Anne Sophia Hermansens blog:
  “Tak for kampen”
  http://annesophia.blogs.berlingske.dk/2014/01/28/tak-for-kampen/comment-page-1/#comments

  Ja. Han har det svært med kvinder.
  På Day Poulsens blog har han indsat indlæg om børnesex.
  Det forsøger han også at lyve fra.
  Sådan er de vel på den yderste højrefløj.

 97. Af Jens Hansen

  -

  Pia Kjærsgaard og racistiske udtalelser.

  https://www.information.dk/indland/2003/06/maa-pias-synspunkter-kaldes-racistiske

 98. Af J. Hans en

  -

  Pia Kjærsgaard og racistiske udtalelser:

  https://www.information.dk/indland/2003/06/maa-pias-synspunkter-kaldes-racistiske

 99. Af Kim P Olsen

  -

  Flere år gamle indlæg skrevet af andre i mit navn…

  Er det virkelig hvad du kan præstere?

  Er det virkelig alt hvad du har som bidrag til debatten..?

  Der må virkelig være lavvande i argumenternes og intellektets brønd 🙂

 100. Af J. Hans en

  -

  AF KIM P OLSEN – 21. JUNI 2016 11:31

  Som sagt.
  “Kim P Olsen” løber fra alt, hvad han skriver.
  Det er hvad vi forventer fra “hans” slags.

 101. Af Kim P Olsen

  -

  “Kim P Olsen” løber fra alt, hvad han skriver.”

  Nej. Kun det andre skriver i mit navn 🙂

  Der er vist kun een fra den faste garde herinde, som er blevet taget i at skrive i andres navne.

  Han hed J ens H ansen.

 102. Af J. Hans en

  -

  Den eneste her på debatten som løber fra det som han skriver er en person som kalder sig Kim P Olsen.

  Dette være sig hans tilsvinelser af kvinder, eller de pædofile fantasier som han tidligere har indsat på Day Poulsens blog.

 103. Af Niels Juul Hansen

  -

  Jeg har intet imod at diskutere med J. Hansen og Kim P. Olsen, men jeg synes, at de burde udveksle mailadresser, så deres ‘interne personfnidder’ ikke føres her på debatten.

 104. Af J. Hansen

  -

  AF NIELS JUUL HANSEN – 21. JUNI 2016 17:06

  Jeg har ikke opfordret denne “Kim P Olsen” til at starte med hans sædvanlige fnidder.
  Jeg ville helst være fri.
  Tak

Kommentarer er lukket.