Løgn om EU. Hvem er den skyldige?

Af Henrik Day Poulsen 226

Peter slår Ole i børnehaven efter at Ole har drillet ham. Peter bliver fornærmet og går. Ole konspirerer med vennerne om at holde Peter udenfor og chikanerer ham som straf. Hvis Peter udskiftes med Storbritannien og Ole med EU hovedkvarteret i Bruxelles, har vi den situation som Berlingske har beskrevet, hvor engelsk næsten afskaffes som arbejdssprog i EU efter Brexit.
Jean Claude Juncker og co. vil kun undtagelsesvist tale engelsk. Ellers står den på fransk og tysk.

Jeg kan afsløre min alder ved at røbe, at jeg behersker engelsk, tysk og til dels fransk, spansk og portugisisk. Så jeg kan godt forstå Juncker og co. Men det er efterhånden en sjældenhed; også blandt danskere under 30 år. Desværre behersker de fleste unge europæere kun deres eget sprog, engelsk og sprog, der ligger tæt på deres egen sprogstamme som fx svensk og norsk for danskere.

Lige præcis de unge vælgere har mange kommentatorer nævnt som ofre for Brexit, da mange unge i Storbritannien er pro EU. Men nu er signalet fra Bruxelles altså, at de sammen med andre EU unge skal på kursus i tysk og fransk og de kan glemme alt om deres engelskkundskaber. Det vækker sikkert jubel hos østeuropæiske unge under 30 og i Grækenland. Selv i Portugal behersker primært den ældre generation fransk. De unge taler overvejende engelsk. Om det samme gælder i den andre latinske lande, er jeg ikke klar over, men jeg tvivler på, at fransk og tysk er mere anvendeligt end engelsk i hverken Rom, Madrid eller Bukarest.

Den nye stil fra Juncker og co. viser, at de intet har forstået af alvoren i Europa. Hvis de går mere op i at promovere tysk og fransk end at komme med konstruktive løsninger for det fremtidige samarbejde med Storbritannien, er de i mine øjne dumpet som ledere.

Juncker og co. overser også, at ingen uden for Europa taler tysk og kun de tidligere franske kolonier taler fransk. Og ingen af disse har nogen som helst storpolitisk betydning. De tidligere franske kolonier kan ikke mønstre storspillere som Brasilien og til dels Angola, der jo som bekendt taler portugisisk, eller upcomming lande som Columbia, Peru og Mexico, der taler spansk.

Bruxelles beslutning om at droppe engelsk som arbejdssprog er ikke blot latterlig. Den viser med alt tydelighed, at det eneste svar Bruxelles har på den voksende EU skepsis i Europa er mere af den samme gamle vare, som ingen på nær en uddødende race af ærkeeuropæere gider have.

Hvis situationen i Europa ikke var så alvorlig, som den er, vil jeg trække på smilebåndet over den nye stil vedrørende sprog. Men situationens alvor får mig til at frygte, at Juncker og co. er ved at køre hele EU i sænk. De har intet lært af Brexit og af lande som Tjekkiet, Holland, Danmark, Sverige og Italien, der har stærke kræfter, som ønsker en afstemning om deres EU medlemskab efter Brexit. Er EU’s demokrati så svagt, at man ikke tør høre folkets stemme? Hvis ja, har EU et meget stort demokratisk problem.
Vågn på: lige meget på hvilket sprog. Vi har brug for ledelse; ikke for en børnehave.

PS: Hvor er det dejligt, at det ikke er sandt. Jeg kunne heller ikke forstå, at EU var så dum, at det ville afskaffe engelsk. Men det er meget interessant, at nogen vil forsøge at bilde journalister sådanne ting ind. Det er usmageligt og uetisk. Tillykke til EU. I har forstået noget, må jeg indrømme.

 

Præcisering fra redaktionen: Berlingske foretog tirsdag eftermiddag et faktatjek af oplysningerne om, at EU-Kommissionen mere eller mindre ville droppe engelsk som arbejdssprog i kølvandet på Brexit. Oplysninger, som flere medier – herunder Berlingske – rapporterede i løbet af mandagen. Ifølge faktatjekket har man fra Kommissionens side ingen planer om at sige »Au Revoir« til engelsk. Læs mere her

226 kommentarer RSS

 1. Af jens petersen

  -

  Tak for at skrive dette.

  Ligeså idiotist som det var af selvsamme personager at gå ud og true britterne før afstemningen, ligeså barnligt er dette.

  Jeg er stor tilhænger af EU, men dette er BARNLIGT og uprofessionelt.

 2. Af Niels Peter Lemche

  -

  Men som jeg lige noterede på en anden blog: Det var da noget af en BREXIT, vi oplevede her til aften! Hvis det er, hvad englænderne kan præstere, ja …

 3. Af Michael Vestergaard

  -

  Nogle tilhængere af EU har haft travlt med at fortælle, at det er frygtelig kompliceret at tage stilling til alt det med EU, og at det britiske nej til EU er et udtryk for at vælgerne er ubegavede, uvidende, gamle, umodne, infantile og ofre for demagoger osv. Plus at nej’et viser at det slet ikke dur at lægge komplicerede problemstillinger ud til borgerne/folket.

  Men sandheden er jo, at et demokrati er fup og svindel, hvis folket ikke er medbestemmende. Og sandheden er at det er meget enkelt at tage stilling til EU. For EU er en overflødig bureaukratisk og rødideologisk overbygning på EF. Og unionen/EU er overhovedet ikke til gavn for almindelige mennesker, tværtimod!!! Så det er såre simpelt at tage stilling til EU som fra starten af har haft som formål at gøre hele Europa til en legeplads for koncerner, lobbyister, storkapital og særinteresser. Plus at Europa skulle omdannes til een stor pærevælling af multi-kulti, grænseoverskridende mafiaer, totalitær fjernstyring og ensretning og systematisk løndumping. Det var klart for mange af dem som læste Rom-traktaten i 1972. Og i EU-processen ville nationerne også blive smadret og løbet over ende. På resterne ville man så bygge das vierte reich. Der synes at være merkels store drøm, og som vil blive realiseret hvis lavinerne og horderne fra Afrika og Mellemøsten ikke stoppes.

  Lars ulykke, jelved, stampe, sti ne boss, øster gård , marlene w , sofie c og johanne fatter ingenting, men for fornuftige tænkende mennesker er det soleklart at EU er ved at være en trussel mod alt levende.

 4. Af Benny b

  -

  Og nu vil de afskaffe engelsk i parlamentet. – flot
  Det er EU. der ødelægger og forpester samarbejdet. De fører stammekrig mod befolkningerne, mens de fylder sig ved truget.
  10000 bureaukrater tjener mere en Cameron, mens drukkenbolden Junkers tjener mere end Obama.
  Lad os forlade galehuset før det er for sent.

 5. Af Leif Clausen

  -

  Et første skridt på vejen til et bedre EU kunne være at starte med at sætte arrogante bureaukrater som kommissionsformand Jean-Claude Juncker og parlamentsformand Martin Schultz på porten.
  Det ville hjælpe på EUs image.

 6. Af Niels Juul Hansen

  -

  Nu er der jo ingen i Europa, der har chikaneret Peter (Storbritannien). Tværtimod har alle EU-tilhængere tryglet Peter om at blive.

  Hvis der er nogen, der er blevet truet eller chikaneret, så er det foregået internt i Storbritannien (som har opført sig som en børnehave).

  Og det barnlige fortsætter i Storbritannien. Selv om de stemte sig ud, har ingen lyst til at tage konsekvensen af beslutningen. De vil gerne vide hvilken aftale, de kan få, inden de melder sig ud, mens de tre største økonomier i et EU uden Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Italien mener, at man skal melde sig ud, før man diskuterer et nyt tilhørsforhold til EU.

  Det tyder på, at der ikke har været ret mange i børnehaven, der havde en plan for britisk exit. Hvis de har det, så har de holdt den hemmelig for alle.

 7. Af Niels Juul Hansen

  -

  P.S. Jeg foretrækker også engelsk som andet sprog – og det har intet med Storbrittanien at gøre. Det er fordi engelsk er blevet det internationale verdenssprog.

 8. Af Helge Nørager

  -

  Sidste nyt.
  Cameron accepts case for early elections.
  Corbyn to face vote of no confidence.

  Sagt på dansk, den højre liberale guru udskriver i panik valg, og labour er i total opløsning.

  Hvor var det godt at en liberal kom til magten, nu er UK fortid, panik spredes på finansmarkeder.

  Og Cameron lovede at aktivere artikel 50, morgen efter en afsteming der gav forlad EU, som resultat.

  Typisk for ansvarsløse liberale egotrippere at løse, en intern formands krise i partiet, ved at kaste europa ud i kaos.

  Kun liberale galninge kunne finde på den løsning.

 9. Af Niels Juul Hansen

  -

  Efter briterne har stemt for at forlade EU, har millioner af briter søgt oplysninger om at få et irsk pas.

  Det er især nordirere der er interesseret i at få udskiftet deres britiske pas med et irsk pas. Mens landsresultatet af torsdagens folkeafstemning viste, at 48 procent ville forblive i EU, så var det 56 procent af nordirerne, der ønskede at blive i EU.

  Efterspørgslen efter irske pas er nu så stor, at hovedpostkontoret i nordirske Belfast i dag er løbet tør for ansøgningsblanketter til at få et irsk pas.

 10. Af Jørgen F.

  -

  Helt enig – Kindergarten! (og hvad er det nu det hedder på engelsk?)

  Juncker blev iøvrigt klappet ud af medarbejderne ved et af weekendens pressemøder. Det kender man også fra flere af dansk erhvervshistories døende elefanter. I Hafnia f.eks. nåede en af direktørerne basalt set at ‘franarre’ medarbejderne fra deres sidste spareskillinger kort før betalingsstandsningen – og alligevel klappede medarbejderne efterfølgende af ham ved et stormøde. Jeg mener at kunne huske at man i sundhedsstyrelsen har oplevet tilsvarende optrin.

  Altså en alfahan, der har organisationen i total kontrol – mens intet iøvrigt fungerer.

  Det er et studie værd hvordan en dysfunktionel organisation får fjernet hanelefanten inden det åbenlyse og totale kollaps indtræffer.

 11. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Det etnisk homogene islandske fodboldlandshold slår alt og alle!!. Det er ægte vikinger!!, som kæmper med ægte entusiasme og sammenhold. De multietniske hold ryger ud på stribe, fordi der ikke længere er noget patriotisk sammenhold!!
  Island klarer sig iøvrigt aldeles fint udenfor EU. De kom desuden hurtigt på ret køl efter den økonomiske, som ramte Island hårdt i 2008. De har så vidt jeg ved allerede betalt deres gæld tilbage, hvorimod Grækenland som er medlem af EU stadig befinder sig i hængedyndet og fortsat er dybt forgældet. De lever på Tysklands nåde. Jeg er sikker på, at de ville have klaret sig bedre, ved at stå uden for EU med deres egen valuta Drachmer.

 12. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Helge Nørager

  I Storbritannien findes Liberal Democrats (tidligere The Liberal Party).

  Mig bekendt tilhører Cameron The Conservative Party.

 13. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Leif Clausen

  Det vil pynte med nogle flere rollemodeller i Bruxelles.

  De eksisterende ledere har ikke megen ‘appeal’ for den almindelige vælger.

  Det gælder nu også herhjemme.

 14. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Det etnisk homogene islandske fodboldlandshold slår alt og alle!!. Det er ægte vikinger!!, som kæmper med ægte entusiasme og sammenhold. De multietniske hold ryger ud på stribe, fordi der ikke længere er noget patriotisk sammenhold!!
  Island klarer sig iøvrigt aldeles fint udenfor EU. De kom desuden hurtigt på ret køl efter den økonomiske krise, som ramte Island hårdt i 2008. De har, så vidt jeg ved allerede betalt deres gæld tilbage, hvorimod Grækenland som er medlem af EU stadig befinder sig i hængedyndet og fortsat er dybt forgældet. De lever på Tysklands nåde. Jeg er sikker på, at de ville have klaret sig bedre, ved at stå uden for EU med deres egen valuta Drachmer.

 15. Af Helge Nørager

  -

  Tory,erne fører en politik som ønskes af de liberale partier i Danmark, f.eks LA og Venstre.

  Derfor er den mest korrekte oversættelse af hvad Cameron er, begrebet liberal.

 16. Af Michael Vestergaard

  -

  Nu er juul og j. hansen mfl. jo tilhængere af masse-indvandring og islamisering, hvorfor de også er tilhængere af EU. Det er nok i det lys man skal se de fleste af deres kommentarer. Se også 23.13 ovenfor samt den korte avis.

 17. Af Jan Petersen

  -

  Jean-Claude Juncker drunk and bitch slaps leaders
  https://www.youtube.com/watch?v=XPgiI46FCDU

  Iøvrigt med svensk kommentar. så rimelig let forståelig.

 18. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Jan Petersen

  Ja, Jean Claude Juncker minder unægtelig meget om Boris Jeltsin!! Han har vist fået et par snapse (sjusser) for meget!!

 19. Af P. Torbensen

  -

  Ja en ny ledelse i EU og så sandelig også i England som er en parodi udi politisk lederskab.

 20. Af Jan Petersen

  -

  Hvis Jean Claude ikke lige var EU-præsident, ville han vel sidde i HDP’s venteværelse og afvente psykologisk behandling 🙁

 21. Af Axel Eriksen

  -

  Det er vel ikke “liberale egotrippere”, der alene har stået for Great Britains foreløbige farvel til EU. Med mit kendskab til partigrupperinger i det samlede (tidligere?) UK er Labour vel i fundamentet et socialistisk parti, der også har ydet sin del! Nu tilsyneladende også i totalt opløsning – altså vrøvl!

  Lige så meget vrøvl, som engelsk skal slettes fra det officielle sprog i EU!

  I mangel af esperanto er engelsk verdens- og hverdagssproget som benyttes, hvor ens eget nationale sprog er utilstrækkeligt.

  Brexit var jo i England også afstemningen om Skotlands og Nordirlands hidtige delvise selvstændige status skulle blive udmøntet til fuldkommen selvstændighed!

  Og i aften har det amputerede England igen meldt sig ud af det europæiske fællesskab ved at tabe kampen mod Island med 2-1. Heller ikke mestre igen efter nu 50 år.

  Brexit og exit på mindre end en uge – to store slagtilfælde – men det tredje skal de ikke have.

  Det engelsk sprog kan de ikke tage eneret på – men EU kan heller ikke tage det fra os!

  England og EU (bare det var blevet ved EF) – to uforenlige størrelser – men med fælles sprog!

 22. Af Michael Vestergaard

  -

  FRA ET FOLKELIGT OG NATIONALT SYNSPUNKT ER EU EN TOTAL FIASKO……

  EU har skabt uhyggelige tilstande i store dele af Europa, herunder i Danmark, Sverige og Tyskland/Frankrig/Belgien osv. Hvad foregår der ikke af vold og terror? Se de masse-morderiske terror-aktioner i Paris og Bruxelles. Se hvordan røverier, vold og mord hærger i Berlin, Malmø og resten af Sverige. Se hvordan fredelige studenter og studiner overfaldes med flaskekast, stenkast og ætsende syre i Kbhvn. Se hvordan knivstik, skyderier, svindelsager og voldtægter griber om sig. Alt sammen fordi EU har sløset og sjusket og ladet stå til hvad Frontex angår. ( Europas ydre grænsebevogtning)

  Hertil kommer millioner af sociale ulykker og tragedier som følge af hensynsløs, fjollet og asocial EU-politik. Og man kunne fortsætte længe med at nævne tusindvis af andre EU-tiltag der ikke har gavnet EU-borgerne, men som tværtom har skadet eller chikaneret dem.

  (Oveni har vi så egne regeringers horrible svigt)

 23. Af Michael Vestergaard

  -

  FRA ET FOLKELIGT OG NATIONALT SYNSPUNKT ER EU EN TOTAL FIASKO……

  EU har skabt uhyggelige tilstande i store dele af Europa, herunder i Danmark, Sverige og Tyskland/Frankrig/Belgien osv. Hvad foregår der ikke af vold og terror? Se de masse-morderiske terror-aktioner i Paris og Bruxelles. Se hvordan (resten er i filtret)

  Hertil kommer millioner af sociale ulykker og tragedier som følge af hensynsløs, fjollet og asocial EU-politik. Og man kunne fortsætte længe med at nævne tusindvis af andre EU-tiltag der ikke har gavnet EU-borgerne, men som tværtom har skadet eller chikaneret dem.

  (Oveni har vi så egne regeringers horrible svigt)

 24. Af H. Jensen

  -

  Præcis derfor flere lande burde følge trop Engelsk er sprog nr. 1 i de fleste lande næst efter modersmål, der er ingen der taler hverken fransk eller tysk mere…..
  Dette beviser bare at EU ikke er for folket.

 25. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Axel Eriksen

  Enig!

 26. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt lidt news from the real word – i dette tilfælde England:

  “Hodgson joins Cameron on the sidelines: Manager quits after Three Lions are booted out of Euro 2016 in humiliating 2-1 defeat by plucky Iceland (population 332,000)”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3661765/We-NOT-ready-Brexit-Thousands-England-fans-Nice-ahead-tonight-s-crunch-Euro-2016-clash-Iceland.html

  ‘If you can’t see it’s over you need to go to Specsavers!’ Jeremy Corbyn urged to quit by furious Labour MPs during brutal showdown after FORTY FIVE resign from his front bench
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3661724/Labour-exodus-continues-three-shadow-ministers-quit-protest-Corbyn-s-leadership-bringing-total-14-deputy-leader-set-tell-resign.html

 27. Af ole hansen

  -

  Har lige læst en bog om Danmark 1900 til 1950. Dengang danskerne endnu var årvågne og protesterede mod arbejdsløshed og politiske overgreb. Det var denne aktive og handlekraftige opposition til politiske pampere og udbyttere der førte til at velfærdsstaten og det folkelige demokrati kom igennem. I nutiden synes næsten alle danskere at være faldet i søvn foran tv-apparaterne, mens deres Titanic- land synker længere og længere ned mod bunden af IS-havet.

  Har også genlæst Berl. kronik fra 19. nov. 2014, hvor en berømt forfatter spørger om Frankrig er ved at begå selvmord. Forfatteren mener at Frankrigs nedtur startede med at munkemarxisterne, EU-bureaukraterne, femi-fascisterne og muslimerne har ført an i en nedbrydningsprocés der snart kan ende i Frankrigs totale undergang.

 28. Af ole hansen

  -

  Har lige læst en bog om Danmark 1900 til 1950. Dengang danskerne endnu var årvågne og protesterede mod arbejdsløshed og

  Indlægget blev indsendt omkring kl. 01.20 og kan læses når det frigives.

 29. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Junckers beslutning er logisk og konsekvent. Den britiske EU-kommissær trådte ud, og ressortområdet overgik til en lette. I EU-kommissionens interne møder er der ikke længere andre repræsentanter for det britiske sprog end irlænderne og malteserne, to befolkningsmæssigt små nationer.
  I Europa som helhed er der flere som forstår engelsk som 2. sprog end tysk eller fransk. Men der er kun to EU-lande, som ikke kan undværes for at holde samarbejdet i live: Frankrig og Tyskland. Derfor vil Juncker tale mindre engelsk til offentligheden, men mere tysk og fransk. Fordi der er flere franskmænd og tyskere, som derved forstår, hvad han siger på deres eget sprog.
  Der er også mange flamsktalende belgiere, som forstår fransk mindst lige så godt som engelsk.
  I Junckers hjemland Luxembourg er engelsk på 3. pladsen efter tysk og fransk. Det føles naturligt for ham og hans landsmænd, at han går fra engelsk til tysk eller fransk. Hvad det angår, er Luxembourg et ret enkeltstående tilfælde.

 30. Af ib Olsen

  -

  Jun chers beslutning viser da en tøsefornærmet klovn i små sko, der har pissetravlt med at straffe eller chikanere England, og som ikke gider afvente de normale procedurer. England er jo stadig med i EU i endnu nogle måneder, men det springer jun cher over.

 31. Af ib Olsen

  -

  Junckers beslutning viser da en tøsefornærmet klovn i små sko, der har pissetravlt med at straffe eller chikanere England, og som ikke gider afvente de normale procedurer. England er jo stadig med i EU i endnu nogle måneder, men det springer juncker over.

  Iøvrigt holder England nok længere end EU som er et ufolkeligt, udemokratisk, centralistisk, planøkonomisk, munkemarxistisk, imperialistisk, bureaukratisk og totalitært foretagende som konsekvent ignorerer alle lokale og folkelige interesser. Der tales meget om unionens “værdier”, men de findes ikke, det er tom snak.

 32. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Ib Olsen

  Juncker er ikke min kop te, men han har mig bekendt ikke udtalt, at han ikke vil afvente de normale procedurer – som du skriver.

  EU’s ledere mener, at Storbritannien skal melde sig ud, lige så snar, der er fundet en ny premierminister, formodentlig i september. En eventuel genforhandling kan først ske efter udmeldelse. Der er ingen politikere, som gik ind for exit, der har en plan for dette!!!!

  INGEN er tjent med en lang periode med usikkerhed. Det gælder Storbritannien, men også øvrige EU-lande, eksempelvis Danmark, der er afhængig af eksporten og mulige investeringer i Storbritannien.

  Ingen ved om et af verdens finanscentre, London, må reduceres kraftigt og flytte. Ingen kender Skotland og Nordirlands fremtid.

  Denne exit er måske enden på Storbritannien.

 33. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt, tror jeg “Jønke” kunne gøre det lige så godt. Hele banden er en flok sociopater, lige klar til indlæggelse på en eller anden lukket anstalt 🙁

 34. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Jan Petersen vil ikke godkende, at Orlando-massakren har fundet sted, trods utallige vidneudsagn, begravelse af de døde og jeg ved ikke hvad. Jan Petersen forlanger at se blotlagte lig, før han vil tro det.
  Men Jan Petersen vil gerne erklære, at Juncker er alkoholiker, en permanent sygelig tilstand, uden andet “bevis” end én eneste video hvor Juncker måske, måske ikke, er beruset.

 35. Af hektor heimlich

  -

  Velkommen til børnehaven Danmark med folkevalgte politikere og tidligere Folketingsmedlemmer med ganske beskeden uddannelse, som anser ar vor demokrati ikke behøver folkeafstemninger eftersom de meget vel kan bestemme alting selv : Lykketoft og Uffe Elleman Jensen. Jeg gyser vi er tilbage i Weimar Republikens dage!

 36. Af Jens Hansen

  -

  Jeg kan afsløre min alder ved at røbe, at jeg behersker engelsk, tysk og til dels fransk, spansk og portugisisk.
  Skriver Day Poulsen.

  Nok muligt.
  Men når man læser hans indlæg, så fremgår det, at han ikke behersker dansk.
  Så behersker han nok heller ikke engelsk og tysk.
  Det er ikke første gang, at Day Poulsen forklarer om sine sprogkundskaber.
  Men han skulle nok lige lære at skrive nogenlunde fejlfrit dansk først.
  Hvem husker ikke Day Poulsens blog, hvor han i et indlæg fyldt med stavefejl bebrejdede unge deres læse og skrive færdigheder.
  Hvad har sprogkundskaber i øvrigt med alderen at gøre?

  Hvad angår engelsk i EU.
  Day Poulsen.
  Dit parti DF bebrejdede Helle Thorning, at hun talte engelsk i EU.
  Hun skulle tale dansk og bruge tolk. Forlangte Pia Kjærsgaard.

 37. Af Jan Petersen

  -

  Jeg viser da gerne den pissefulde klaphat i en lidt længere version:

  Juncker, drunk during the European Summit in Riga – Juncker borracho en la Cumbre Europea en Riga.
  https://www.youtube.com/watch?v=1fASN9oYGdw

 38. Af J. Hans en

  -

  Jeg kan afsløre min alder ved at røbe, at jeg behersker engelsk, tysk og til dels fransk, spansk og portugisisk.
  Skriver Day Poulsen afslørende.

  Nok muligt.
  Men når man læser hans indlæg, så fremgår det, at han ikke behersker dansk.
  Så behersker han nok heller ikke engelsk og tysk.
  Det er ikke første gang, at Day Poulsen forklarer om sine sprogkundskaber.
  Men han skulle nok lige lære at skrive nogenlunde fejlfrit dansk først.
  Hvem husker ikke Day Poulsens blog, hvor han i et indlæg fyldt med stavefejl bebrejdede unge deres læse og skrive færdigheder.
  Hvad har sprogkundskaber i øvrigt med alderen at gøre?

  Hvad angår engelsk i EU.
  Day Poulsen.
  Dit parti DF bebrejdede Helle Thorning, at hun talte engelsk i EU.
  Hun skulle tale dansk og bruge tolk. Forlangte Pia Kjærsgaard.

 39. Af J. Hans en

  -

  AF AXEL ERIKSEN – 28. JUNI 2016 00:50

  Det må man nok sige.
  Næsten enig med Axel Eriksen.

  Ja. England har meldt sig ud af EU og EM.
  Hvad bliver det næste.
  At de melder sig ud af FN og Commonwealth.

 40. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt en anden ny artikel om Jean Claude Juncker fra igår, kilde Daily Mail:

  “Cognac for breakfast, a Nazi father-in-law and brought down by a spy scandal: How Jean-Claude Juncker has hated Britain since Thatcher’s days and is now pushing us to head for the Brexit door immediately”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3662030/Cognac-breakfast-Nazi-father-law-secret-dark-discussions-Europe-s-leaders-Meet-Jean-Claude-Juncker-Eurocrat-blamed-Brexit-trying-force-Britain-out.html

 41. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt sad jeg og klappede, da Island fejede England af banen i fodbold – fedt show 🙂

 42. Af Arne Hornborg

  -

  EU har skabt FRED i Europa??? Det er da noget af et postulat.
  EU har aldrig været i stand til at håndtere de vanskeligheder vi er udsatte for.
  Intern uro i Europa med græsebomme, pigtråd ved grænseovergangene, fordi EU ikke har formået at bevogte de YDRE grænser, men set stiltiende til at menneskesmuglerne tjener formuer på alle fupasylanterne og bekvemmelighedsflygtningene.
  Frau Markel der egenhændigt laver aftaler med Tyrkiet, der som forventet ikke virker.
  HVIS EU skal overleve, skal der begyndes helt forfra. EU skal udelukkende tage sig af handelsaftaler. Et samarbejde mellem frie, selvstændige nationer. For eksempel, blandt meget andet:: Hver nation bestemmer, suverænt selv´sin socialpolitik. For eksempel ingen børnecheck til udlandet.Bestemmer selv sin flygtninge- og indvandrepolitik.
  EU skal ikke blande sig i nationale interne anliggender.
  Storbritanniens exit. Storbritannien melder sig IKKE ud af Europa, som det af flere postuleres.. De melder sig, KLOGT, ud af EU.
  Forhåbentlig holder de fast ved det demokratiske NEJ. Forhåbentlig får det en dominoeffekt.
  ,,FOLK??” demonstrer på gaderne i London? De har fortrudt deres NEJ???
  Samler, via nettet, underskrifter på at der skal være en ,,NY?” Folkeafstemning.
  Det rene vås. Hvor pålidelig er de udtalelser? Enhver kan skrive under på det. Uanset om det er folk der bor i Storbritannien eller i udlandet. Eller om flere af disse personer overhovedet HAR stemmeret.
  Arne Hornborg.
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 43. Af Uffe Staulund

  -

  @ Jan Petersen,

  Den gode Jean-Claude Juncker er en dygtig mand, og han ligner ikke en flaske Cognac om dagen.
  Han er kun en karriere mand, som talentfuldt forstår at mele sin egen karriere.

  Sådan nogle personager har vi mange af i Danmark. De har fået deres basis uddannelse i protestbevægelser, som på visse punkter er bedre end Copenhagen Business School og de er fredede af den historieløse Danske presse.

  Morten Messersmidt er blevet klandret for sit efternavn. Børn ikke kan gøre for det efternavn er som de fødes med.

  The Daily Mail ligger heldigvis langt fra Berlingske’s aviser, men Ekstrabladet er vel det blad som kommer tættest på The Daily Mail.

  Personligt er jeg glad for resultatet i England, de har vist vejen ud af det Kafkaske system.

 44. Af Svend Jensen

  -

  EU bosserne røber sig selv.
  I TV stiller de sig op og fortæller seerne, at deres vigtigste prioritet i Brexit krisen er hensynet til ‘investorerne’. Investorerne er den afart af menneskeheden, der har størst ansvar for verdens direkte kurs mod afgrunden.
  Investorernes afkast er EU’s fremmeste guddom, der altid skal tilbedes og for hvilket alt andet er underordnet; selv jordens overlevelse.
  Sakrosankt er det hellige almindelige afkast til investorerne – amen.

 45. Af Jan Petersen

  -

  Al ære og respekt for Jean-Claude og andre alkoholikere. Personlig tror jeg, UK har skidt i nælderne, men det er blot min mening 🙁

 46. Af professor trivia

  -

  Nå..

  Ja nu kommer Søren Pind snart hjem fra Bilderberg snot fest.
  Han har sikkert noget , tror han selv, fuldstændigt fantastiske tågeideer med hjem.

  Vi andre ved at det bare er storhedsvanvid og nasseri på os.

  Tag at pas dit arbejde Søren.
  Og det er at holde nassere, kriminelle og sindslidende yallaher væk.

 47. Af Eva Madsen

  -

  Medierne , EU `s løgnekontor ( pressekontor ) og politikerne gør alt hvad de kan for at skræmme befolkningerne i de øvrige EU lande – for ikke at få samme tanker om udmelding af EU som vores gæve englændere.

  De burde hellere fokusere på alle de goder der følger med en udmelding – de er langt større – EU har aldrig gjort befolkningerne hverken lykkeligere eller rigere – tværtimod.

  Med hensyn til Irsk pas – så bor der mange engelske pensionister i Frankrig og Spanien – som naturligvis gerne vil beholde deres ” gratis ” lægehjælp.

  På samme måde som perkerne- der gerne vil bo i Danmark – fordi de ønsker at deltage i de ” gratis ” glæder som det Danske velfærdsbord giver dem , samtidig med at de opretter deres egen stat ( ghettoer ) hvor myndigheder ikke tør komme.

  Alt i denne verden drejer sig kun om at udnytte hinanden -( købmanden snyder dig ,for han har jo ikke givet det samme for varerne , som du må købe dem til ) – især når midlerne bliver knappe eller overleve på andres bekostning – overbefolkningen koster – selv i Danmark bor der 1 million mennesker der ikke er i stand til at forsørge sig selv.

  Det er da helt klart at englænderne er utilfredse med den kollonorme indvandring især af østeuropæere . Danmark har samme problem . Det koster arbejdspladser for landets egne indbyggere , disse østeuropæiske arbejdstagere giver underskud på samme måde som ikke vestlige indvandrere.

  Londons finanscentrum skal nok bestå – penge har ingen fast adresse – men det har dem der kanaliserer dem – så ingen panik .

 48. Af Jesper B Andreasen

  -

  J. Hansen – hold dig venligst til sagen.

  Hvad mener du om, at EU ønsker at droppe engelsk som arbejdssprog og hvilken betydning får det for fremtidens europæiske samarbejde, at et stort – og vigtigt medlem ( Storbritannien ) ikke længere ønsker at deltage ?

  Det drejer denne blog sig om.

 49. Af J. Hans en

  -

  AF JESPER B ANDREASEN – 28. JUNI 2016 08:07

  Spørg DF hvilket sprog danske politikere skal bruge i EU.
  Dit parti vil fortælle dig, at de danske politikere skal tale dansk. Ikke engelsk.

  Og hvad jeg forholder mig til Andreasen.
  Det er vist ikke dit problem.

  I øvrigt så er det ikke Storbritanien som melder sig ud.
  Det er England.
  Skotland forbliver i EU. På den ene eller anden måde.
  Nordirland sikkert også.
  At England melder sig ud. Det bliver sikkert en lettelse for EU.

 50. Af Niels Peter Lemche

  -

  Tja, gad vide, hvordan følgerne af Englands BREXIT i aftes bliver. Euforien over afstemningen i sidste uge har i hvert fald fået en kold dusch. Var de blevet mestre, så havde de noget at tale om på pubberne: We are the champion, og vi kan selv. Nu er de r… ud af fjerde division.

  Der er så meget psykologi forbundet med fodbold. Så englænderne er igang med en ordentlig nedtur.

  I øvrigt med engelsk. For det første er det det universelle sprog idag. For det andet er det sproget i samtalerne med amerikanerne og alle andre udenforstående. JUncker har virkeligt dummet sig i forbindelse med BREXIT. Først hans direkte trusler mod englænderne inden afstemningen–kender han intet til engelsk historie? Det var simpelthen at forære BREXIT tilhængerne det sidste afgørende argument. Nu dumheden mht. engelsk i EU.

  Engelsk skal selvfølgelig blive simpelthen fordi det er det sprog, som alle kan tale sammen med. I parlamentet er der simultantolkning; men når det foregår ude i korridorerne og til møder, ja, så er engelsk fællessproget. Desuden vil det blot være endnu en brik til EUs opløsning, hvis fransk og tysk skal overtage. Det vil spanierne ikke finde sig i, italienerne heller ikke. Det kunne tværtimod blive en fordel med et neutralt sprog efter Englands farvel.

  Jeg bryder mig nrmalt ikke om Jan Petersens konspirationsteorier; men lige nu kunne han godt have ret i, at Juncker har druknet skuffelsen i en gevaldig cognac.

 51. Af Frank A

  -

  Som vanligt løber HDP med halv vind.

  Ingen af de tilbageværende lande, har engelsk som nationalsprog. Derfor er det kun naturligt at de udfases og stoppes.

  At england bliver vist døren, er kun naturligt.

  Hvis min kone siger hun vil rejse, vil jeg få beslutningen implementeret ASAP. Alt det andet nøleri, er ingen tjent med.

  Men vent og se. Når england oplever at Skotland er smuttet og indtægterne ligeså, ville jeg sige at der er 65% chance for at UK også er i EU om 5 år

 52. Af Svend Dirksen

  -

  Det er på tide, at vi skelner mellem Europa og EU. Europa er vores verdensdel og vores kultur. EU er en organisation, der forsøger at tilrane sig fuldkommen og uindskrænket magt over Europa, med alle midler, ikke nødvendigvis demokratiske. Det kan man lære af grundlæggeren Jean Monet, der var den første formand for stål- og kulunionen, som var spiren til EU. Ambitionen er den samme, som Romerriget, Napoleon og andre har haft. Forudsætningen for, at dette skal lykkes, er at nationalstaterne udslettes.
  EU er ikke til for vores skyld, men for sin egen, ligesom en kræftsvulst i kroppen. En fremmed del opstået af os selv, men ikke til gavn for os selv. At væksten i EU er den laveste i verden er lige så ligegyldigt som de lidelser, man påfører især Grækenland men også de andre lande i Sydeuropa. Folkevandringen fra Nordafrika er et våben, der skal udslette nationalstaternes identitet og give frit spil for organisationens magtovertagelse under dække af nødvendighedens lov. Derfor sender man skibe ud for at samle migranter op udenfor stranden i Libyen for at sejle dem til Italien, i stedet for at sætte dem i land igen der, hvor de kommer fra.
  Venligboere som De Radikale er nyttige idioter for organisationen, som belønner de mest fremtrædende med kommisionsposter og løn.
  EU bør bekæmpes med alle midler. Den 23. juni var en stor dag for Storbritannien. Lad os være de næste.

 53. Af Viggo Hinrichsen

  -

  “Hvis de går mere op i at promovere tysk og fransk end at komme med konstruktive løsninger for det fremtidige samarbejde med Storbritannien, er de i mine øjne dumpet som ledere.”

  Udelukker det ene det andet?

  Du overfortolker betydningen. Jeg savner godt argumentation for, at dette politiske ‘drilleri’ medfører, at der ikke kan udarbejdes konstruktive forslag.

  Derudover trækker du hurtigt en lige linje mellem nogle få personer og hele EU systemet.

  Hele indlægget er flot skrevet osv. Men grundpræmissen er for tynd til at drage så vidtrækkemde konklusioner ud fra en enkelt mands valg af sprog.

  Svært at tage seriøst.

 54. Af Ib Als

  -

  Det der er blevet sagt er, at da det kun er UK, der har angivet engelsk som officielt sprog vil Brexit betyde, at det ikke længere er et af unionens officielle sprog. At det fortsat vil blive brugt som arbejdssprog blandt de EU-ansatte er en anden sag. I øvrigt kan det jo være vi får lov til at beholde Skotland og så kommer engelsk igen

 55. Af henrik vedel

  -

  Hele Brexit debatten er kørt af sporet – drevet af barnlige EU pampere.

  Naturligvis vil England (GB) fortsætte med at handle med resten af Europa (og omvendt) – nøjagtig som EU handler med resten af verden.

  Hele pointen er at borgerne (dem som Uffe Ellemann ikke vil høre på) ønsker nærdemokratiet tilbage – det har intet med udelukkelse at gøre!

  Lad os få en reel diskussion om hvordan lande bedst kan leve og handle i sameksistens – og lad så nærdemokratiet leve.

 56. Af Axel Eriksen

  -

  For at holde sig til sproget – engelsk.

  I går mandag var jeg i vor hovedstad – Copenhagen – og halvdelen af al samtale i det offentlige rum foregik på engelsk.

  Jeg var i den forbindelse også på besøg på Carlsberg – ærkedansk kulturinstitution i forbindelse med vor og mange andre landes indtagelse af alkoholiske drikke – informationerne vedr. udstillingen var lige udførlige på dansk som engelsk – og guiderne talte/brugte mere engelsk end andre sprog!

 57. Af Lars Busk

  -

  Fran A

  Du løber selv med en halv vind.
  Engelsk er officielt sprog i Den Iraske Republik og i Malta.

 58. Af Niels Peter Lemche

  -

  Lars Busk, men det viser blot, hvor stor en nar Juncker er: Hovsa, det glemte jeg lige!

 59. Af Uffe Staulund

  -

  Nu hvor Juncker vil forlade Engelsk, som officielt koncernsprog, så bliver der brug for oversættelses robotter.

  Tænk på de bjerge af mere eller mindre tåbelige regler, dokumenter og referater som ligger, De skal oversættes til det nye sprog som Juncker finder på, måske Esperanto.

  Det er tilpas neutralt.

  Det bliver gode tider for den Kinesiske robot forhandler, og de kan medbringes til Strasbourg på en almindelig trailer, fra Danmark.

 60. Af Otto Fabricius

  -

  At undlade engelsk i EU er ikke alene latterligt, men også skadeligt for opfattelsen af EU i alle andre medlemslande end Frankrig og Tyskland.

  Jeg håber der kommer en officiel dansk reaktion i EU…?

  Og det begynder at blive ulideligt med de evindelige pressebilleder af Hollande og Merkel. De står for netop det, som fik englænderne til at stemme sig ud. Og de forestillinger, som man gør fra fransk side burde få landene i Nordeuropa til at overveje deres forhold til EU.

 61. Af Niels Juul Hansen

  -

  Great Britain is melting down because of the Poles! 🙂

  Frit oversat efter Villy Søvndal.

 62. Af R.Harald Kristensen

  -

  Nu er Junker begyndt at tale om, at der ikke skal tales engelsk i EU, et sprog et stor del af medlemslandene benytter i EU. Det kommer han forhåbentlig ikke langt med.
  Hans udsagn er måske et udtryk for at han er:
  1.Blevet for magtfuldkommen og for gammel til at forstå den moderne verden.
  2. At han viser, at det kun er de tysk og fransktalende lande, der har magten.
  3. Da han tiltrådte mente mange, at han ville blive for magtfuld og, at han ville samle et hof omkring sig. De havde nok ret.
  Det er ligefrem muligt, at Junker har været til skade for EU. Det kan vel være, at amerikanske banker nu flytter deres aktivitet fra London til Frankfurt og evt. Luxembourg med den lave skat og gunstige økonomiske forhold. Desuden er hele økonomien i Luxembourg utransparent. Junker et en mand, der har været højt på strå i Luxembourg i et land hvor igennem, der strømmer så store pengebeløb, at vi ikke kan forestille os det og beskatningen er så lav, at man må nive sig i armen. Penge, som firmaer behændigt gelejder fra andre EU lande og andre ikke deltagerlande, for at udtage sig det sociale ansvar at betale skat i de respektive lande, som de har forretning i.

  Det må siges, at det er uheldigt med sådan en mand i en høj og magtfuld stilling i EU.

  Om det er Luxembourg, Lichtenstein, Bahama, Jomfruørerne mm. så burde EU arbejde mod denne beskadelige økonomiske moral.

  De fattige i England de er lige fattige, om de er i EU eller udenfor. Jeg er bange for at de bliver endnu fattigere.
  De har protesteret mod fattige indvandrere ikke EU og dem der har penge.

  Så sidst til sproget. Jeg har boet i Frankrig og arbejdet meget med tyskere. Grunden til at tyskere, franskmænd, italienere, spanier, portugisere mm. taler så dårligt engelsk er dels storhedsvanvid og manglende vilje til at tale andre sprog dels tidligere analfabetisme og den største orsag er, at de eftersynkroniserer alt sit tv. De taler ganske enkelt dårligt engelsk.

 63. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Det er tydeligt at Merkel, Hollande og Jean Claude Juncker har fået storhedsvanvid og er yderst tilfredse, ved at slippe af med de genstridige briter i EU(evt. få splittet Storbritannien til atomer). Nu Bliver det ene og alene Tyskland og Frankrig, som bliver Herrer over Europa. Hitlers og Napoleons hedeste drømme er dermed gået i opfyldelse. Når de siger hop, skal alle de andre mindre medlemslande hoppe ellers vanker der!!!

 64. Af K L

  -

  Når studenter fejrer deres eksamen, og bliver overfaldet af en fremmed kulturs traditioner, hedder det at det er sjovt for overophedede studenter, at blive overdænget med vand og æg.
  Uriasposten eksklusiv: Student bliver af Islamisk had mod vestlig kultur, sprøjtet i hovedet med syre, og måtte indlægges på skadestuen, med forbrænding i øjne og ansigt.
  http://www.uriasposten.net/archives/74371
  Danmark tilbage.

 65. Af R.Harald Kristiansen

  -

  Michael Vestergaard
  Der er vist ikke noget voldsomt rødt i EU. EU er ligeså blåt, som EU flaget.

 66. Af Niels Juul Hansen

  -

  @R. Harald Kristensen

  Ja, et problem med alle de større lande. De gælder desværre også Storbritannien og deres manglende kendskab til andre sprog.

  Som en britisk komiker sagde om englænderen, der var strandet midt i Frankrig:

  “Here I was, surrounded by millions of foreigners!”

  Han betragtede sig ikke sig selv som udllænding.

 67. Af Frank A

  -

  @ AF R.HARALD KRISTIANSEN – 28. JUNI 2016 09:57

  For de brunsorte, er alt der ikke er brunsort – rødt.

  Så let er det!

 68. Af Lars Bremer

  -

  “Italiensk for begyndere”
  Hvad bliver det næste sprog som der ikke må tales i EU “Dansk”. Det tid til at starte helt forfra EU kunne begynde med noget så enkelt som permanent at flage foran EU-parlamentsbygningen med alle medlemslandenes flag i respekt for de lande som er medlem. Det tydeligt at Merkel og co ikke vil erkende fakta, at EU har fejlet og er ved at blive en kæmpe politisk fiasko. Efter Brexit er EUs sandeansigt afsløret, og ligner det samme som parlamentsbygningen udstråler “en storbank i krise”.

  Det skal nok blive morsomt og mere underholden efterhånden som Merkel og co forsøger at banke de resterende medlemslande på plads, der kunne finde på at forlade den synkende skude.

  “Man siger at EU er et fredsbevarende projekt”
  Men hvem ønsker at være medlem af en forening som bygger sit grundelag på trusler, måske noget som Merkel har med fra det tidligere udemokratiske DDR og Østeuropa. Jo mere Merkel og co trapper på England og hvis ikke folkeafstemningen bliver respekteret – jo flere vil ud. Man siger at EU er et fredsbevarende projekt, men kan det nu passe, for hvad var det lige der skete i Dannark efter folkeafstemningen i 1993 – “hvor der blev råbt skyd efter benene” – det er måske kun vand ved siden af det vi kan komme til at opleve og “råbe i hele Europa” hvis folkeafstemning i England ikke respektere og Merkel og co ikke er deres opgave voksen for uanset EU vil England altid være en del af Europa, og det var trods alt England som fik os befriet fra Nazisternes Tyskland ikke at forglemme.

 69. Af Frank A

  -

  @ AF FERDINAND EGIDIUS SANDER – 28. JUNI 2016 09:55
  Desto dummere er det da de skrider.

  Man skal aldrig true med at gå – man skal true med at blive

 70. Af Christoffer Berg

  -

  Har Junker egentlig sagt dette?

  Eller er det bare Danuta Hübners besked fra igår? I så fald synes jeg at Berlingske er for hurtig med at dømme EU på den her populistiske måde.

 71. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  For tyskere og franskmænd er engelsk et fremmedsprog, der gør livet mere besværligt, end det er i forvejen. Det er naturligt, at EU overvejer hvilket sprog, der skal bruges til daglig, nu hvor England – forhåbentlig – forlader børnehaven. Hvis de voksne, der bliver tilbage har et flertal med ønsket om fransk og/eller tysk, så er det der skal bruges. Det er noget væmmeligt noget – det kaldes demokrati.

 72. Af Lars Bremer

  -

  “Italiensk for begyndere”
  Hvad bliver det næste sprog som der ikke må tales i EU “Dansk”. Det tid til at starte helt forfra EU kunne begynde med noget så enkelt som permanent at flage foran EU-parlamentsbygningen med alle medlemslandenes flag i respekt for de lande som er medlem. Det tydeligt at Merkel og co ikke vil erkende fakta, at EU har fejlet og er ved at blive en kæmpe politisk fiasko. Efter Brexit er EUs sandeansigt afsløret, og ligner det samme som parlamentsbygningen udstråler “en storbank i krise”.

  Det skal nok blive morsomt og mere underholden efterhånden som Merkel og co forsøger at banke de resterende medlemslande på plads, der kunne finde på at forlade den synkende skude.

  “Man siger at EU er et fredsbevarende projekt”
  Men hvem ønsker at være medlem af en forening som bygger sit grundelag på trusler, måske noget som Merkel har med fra det tidligere udemokratiske DDR og Østeuropa. Jo mere Merkel og co trapper på England og hvis ikke folkeafstemningen bliver respekteret – jo flere vil ud. Man siger at EU er et fredsbevarende projekt, men kan det nu passe, for hvad var det lige der skete i Dannark efter folkeafstemningen i 1993 – “hvor der blev råbt skyd efter benene” – det er måske kun vand ved siden af det vi kan komme til at opleve og “råbe i hele Europa” hvis folkeafstemning i England ikke respekteres og Merkel og co ikke er deres opgave voksen for uanset EU vil England altid være en del af Europa, og det var trodsalt England der fik os befriet fra Nazisternes Tyskland ikke at forglemme.

 73. Af Frank A

  -

  @ AF LARS BUSK – 28. JUNI 2016 09:23

  Tjae Malta har valgt græsk som sit sprog i EU-sammenhæng. Den anden klat kender slet ikke.

  Du er inde på, at en klat på europakortet skal være “koncernsprog” i EU?

 74. Af Helge Nørager

  -

  “Af Axel Eriksen – 28. juni 2016 00:50
  Det er vel ikke “liberale egotrippere”, der alene har stået for Great Britains foreløbige farvel til EU. Med mit kendskab til partigrupperinger i det samlede (tidligere?) UK er Labour vel i fundamentet et socialistisk parti, der også har ydet sin del! Nu tilsyneladende også i totalt opløsning – altså vrøvl!”

  Åhhh Axel, dine bortforklaringer holder ikke.
  Brexit er en konsekvens af formands oprør i Tory partiet, hvilket alle kloge Åger er enige i.
  Cameron er altså en liberal egotripper, som leger med UK og EUs fremtid, for at løse internt parti fnidder mellem en flok alfahanner i løbetid.”

  Så nej ikke vrøvl, men sandheden hvilket for en liberal, må være svært at indrømme.

 75. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Helge Nørager

  Jeg tror, nu også at Nigel Farage spillede en rolle – ligesom Messerschmidt gør i den danske EU-debat. Det har næppe været liberale egotripper, der stemte på ham.

 76. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Franka

  Som en modvægt til Tyskland og Frankrigs magt i EU, kunne Storbritannien, Holland, Danmark, Island, Sverige, Finland, de baltiske lande og Norge danne en nordisk/nordeuropæisk Union(evt. incl. Schweiz) . Vi har nogenlunde samme kultur, humor og mentalitet!! Vi har ikke meget tilfælles med sydeuropæerne, udover vi rejser på ferie derned om sommeren!

 77. Af Søren Jensen

  -

  Jeg er sikkert ældre end Poulsen, og skulle jeg ved et uheld rende sammen med Junkeren fra Luxemburg, kan jeg på næsten fejlfrit fransk, Hochdeutsch, lavspansk eller kiswahili fortælle ham, hvad jeg mener om ham og hans gennemkorrupte forening.
  Og så flytter jeg til West Sussex, UK, så snart jeg har solgt mine ejendomme.
  Det er så dejligt udenfor EU, skrev H.C:Andersen…

 78. Af Ib Skaale Christoffersen

  -

  EU eliten har ikke kunnet levere varen på de helt primære fælles europæiske problemstillinger: Euroens stabilitet, indvandringen, ungdomsarbejdsløsheden i sydeuropa og sikkerheden mod øst. Junckers “Struds Management” rækker bare ikke. Nu skal englænderne straffes fordi de “vælger forkert”, et valg de jo nærmest er blevet bedt om at vælge fordi netop EU eliten ikke leverer varen.

 79. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Ferdinand,

  Du glemmer, at norsk humor ikke er noget at spøge med!

 80. Af sonny lund

  -

  Michael vestergård. du fik det hele med. oven på svadaen kommer så tilhængerne med deres kommentar, blandt andet ingen krig i europa, syntes da ellers det går fint, vi sender krigere ud og så har EU krig på de indre linier, der burde ske det EU lukkes ned, eller ministerrådet får en anden status, ydermere en registrering i 1. land flygtningen migranten kommer til, det vil betyde en kontrol når grænsen overskrides, en somalier kan ha svært ved ar blive registreret i Danmark som 1. land med mindre somalieren er fløjet her til eller sejlet og er afhopper

 81. Af G. Django

  -

  Det er tydeligt at Merkel, Hollande og Jean Claude Juncker er tvangspsykopater og Martin Schulz er en underbegavet voldspsykopat. De 4 fjolser har mistet al kontakt med virkeligheden. Hele EU gøjemøjet er et gigantisk cirkus, hvor de optrædende alle er klovner.
  Hvordan kan en tysk førerhund finde på at lade en million islamiske hjernedøde handyr slippe gratis ind i Europa til evig forsørgelse samt fri plyndring og voldtægt sammesteds.
  Europas flåede skatteslaver skal nu også lægge krop til islamiske røverbanders sindssyge hærgen i europæernes egne lande.
  Den 4. verdenskrig starter snart og er en religionskrig mellem kristne og islamiske horder fra Abeland.

 82. Af Christian Wilster

  -

  Hjælp! Danmark er fortabt.

  Danske politikere taler kun dænglish!

  Måske skulle EU gøre latin til arbejdsproget, for så ville ALLE politikere fra alle EU-lande være på Herrens mark…

  “Hver mand, som med kløgt gik i lærdom til bund,
  latin på papiret kun malte,
  med fruerne fransk, og tysk med sin hund
  og dansk med sin tjener han talte.”

 83. Af bent hansen

  -

  Prøv at se 23.13 og 00.51 samt 01.19 hvor der ihvertfald ikke er tale om løgnepropaganda, men så megen sandhed at de radikale og røde agenter end ikke tør betvivle de oplysninger der lægges frem.

  Bortset fra det så har harald k. ikke ret i at EU er lige så blåt som flaget. Jo, måske er EU blåt udadtil, men indvendig er EU munkemarxistisk, blodrødt og nykommunistisk, eller skal vi sige femi-fascistisk, eftersom det er den gamle kommunist merkel som er führerin für das grose tabernakel.

  Iøvrigt bør man læse “why women destroy families, nations and civilizations” samt bøger som “EU = Europas Fjende”, “Halvmåne og Hagekors” (om hvordan nazisterne og muslimerne/islamisterne i fællesskab planlagde at udrydde millioner af børn og voksne, kristne og ateister, og alle mulige andre som de fandt det opportunt at myrde) Se også “Nordisk kriminal Reportage” og den korte avis/180g.

  Det er ikke uden grund at tænkere og forfattere mfl. er begyndt at spørge om Europa er ved at begå selvmord?

 84. Af chanah rubinsky

  -

  Du har helt ret og det er spot on, EU er en dødssejler og det er kun et spørgsmål om tid førend den synker, jeg vil håbe at DK er ude af EU førend det sker

 85. Af bent hansen

  -

  Prøv at se 23.13 og 00.51 samt 01.19 hvor der ihvertfald ikke er tale om løgnepropaganda, men så megen sandhed at de radikale og røde agenter end ikke tør betvivle de oplysninger der lægges frem.

  Bortset fra det så har harald k. ikke ret i at EU er lige så blåt som flaget. Jo, måske er EU blåt udadtil, men indvendig er EU munkemarxistisk, blodrødt……..

  Forhåbentlig frigives teksten så man kan læse hele indlægget

 86. Af h jensen

  -

  Mestendels liberale egotrippere i labour der stemte ud, som dem i de konservative..Altså de rigeste fra labours højrefløj.Et ud gavner rige i Englænd men i DK vil det være omvendt..Det er fordi dk har demokrati og UK har plutokrati..

 87. Af bent hansen

  -

  Når det er så svært at komme igennem med længere indlæg, må jeg nøjes med at konstatere at den nuværende danske regering er lige så uduelig som den forrige under helle og vest ager, og det siger ikke så lidt. På den anden side har danskernes flertal snorksovet i 30 år, så det er vel ikke så mærkeligt at det går ad helvede til. Og at vi er fuldstændig til grin i forhold til pampere, forrædere og femi-fascister.

 88. Af h jensen

  -

  Jeg var i den forbindelse også på besøg på Carlsberg………..

  Eriksen lader til altid at gå efter den nærmeste bodega?

  40% af labour medlemmer stemte ud..Betyder at at 4o% ikke tilhører folket..Og at socialistpartiet er “needed” i England.

 89. Af bent hansen

  -

  Når det er så svært at komme igennem med længere indlæg, må jeg nøjes med at konstatere at den nuværende danske regering er lige så uduelig som den forrige under helle og vest ager, og det siger ikke så lidt. På den anden side har danskernes flertal snorksovet i 30 år, så det er vel……….. (filtret er hyperaktivt, men det er måske nødvendigt?)

 90. Af bent hansen

  -

  Indlæg efter kl. 11 bedes venligst frigivet

 91. Af Helge Nørager

  -

  Prøv dog at forstå, jeg taler ikke om hvem som stemte for Brexit.
  Jeg skriver om at eneste årsag til at afstemning overhovedet blev afholdt var liberale egotripper der ikke kunne blive enige om ledelsen i Tory partiet.

  Valget blev ikke udskrevet for at tilfredsstille et folkeligt krav om en afstemning, så fat det dog.

  Det var en liberal egotripper med storhedsvanvid, Cameron som troede at han kunne få fred, med denne symbolske gestus, der har givet bagslag.

  Og nu er det afsløret at afstemning ikke er bindende for parlamentet, men vejledende.

  Er de forvirret så lyt til en liberal, nye falske løfter næste gang en liberal leder åbner munden.

 92. Af J. Hans en

  -

  AF JESPER B ANDREASEN – 28. JUNI 2016 08:07

  Spørg DF hvilket sprog danske politikere skal bruge i EU.
  Dit parti, DF, vil fortælle dig, at de danske politikere skal tale dansk. Ikke engelsk.
  I henhold til DF, så må man ikke bruge et sprog som en DF`er ikke forstår.

  Og hvad jeg forholder mig til Andreasen.
  Det er vist ikke dit problem.

  I øvrigt så er det ikke Storbritanien som melder sig ud.
  Det er England.
  Skotland forbliver i EU. På den ene eller anden måde.
  Nordirland sikkert også.
  At England melder sig ud. Det bliver sikkert en lettelse for EU.

  Problemet er bare. Hvem skal melde England ud af EU.
  De politikere som opfordrede til et nej vil ikke rigtigt.
  De synes ikke rigtigt, at det haster.
  Helst vil de vist helst slet ikke melde sig ud.

 93. Af Jørgen F.

  -

  Sidste nyt er at Mogherini anbefaler at arabisk afløser engelsk i kommissionens kommunikation og taler:

  “Som en konsekvens af at Islam er en uomgængelig del af Europa – i modsætning til den Anglesaksiske kirke. “

 94. Af Frodo Gyllendorf-Lauervig

  -

  “US out of indo-Kina!”, som vor allermest elskede statsminister, Anker Jørgensen, sagde.

  Anker Jørgensen var et eksempel på, at man kan komme langt, selvom ens sprogforståelse er ringe, hvis blot man lytter til folket med hjertet – eller noget…

  Der er stort set INGEN unge danskere, der taler andre europæiske sprog, end engelsk, medmindre deres forældre er indvandrere,eller de bor i Sønderjylland.

  Vi ville have bedre fremtidudsigter, hvis arbejdsproget var arabisk…

  Det medfører nok, at der bliver ansat endnu færre danske embedsmænd i EU-systemet, og at det derfor udelukkende er udenlandske bureaukrater, der formulerer ny EU-lovgivning, der også gælder i Danmark.

  Uddrag fra “Mangel på danske EU-embedsmænd truer Danmarks indflydelse” af Troels Heeger, Berlingske 8. november 2015:

  “Siden 2010 har kun otte danskere bestået EUs krævende ansættelsesprøve – den såkaldte concours – der hvert år benyttes som grundlag for rekruttering af EUs topembedsmænd. Samtidig nærmer en række danske veteraner i EU-systemet sig hastigt pensionsalderen. I dag er 850 danskere ansat i EU-institutionerne, hvoraf 400 arbejder i kommissionen. Manglen på danske embedsmænd i det europæiske maskinrum blive et problem for danske interesser og koste dansk indflydelse i Europa.”

  “… prøveforløbet, der strækker sig over et helt år, udsættes ansøgerne i første del for en række logiske computertests, der kan minde om en intelligensprøve med forskellige figurer og tal, samt test af sprogforståelse …”

 95. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “appropos BØRNEHAVEN ” ! –Så kan sociallist-proletariatet ! –Godt belave dem på AT: Der skal betales fuld pris –for børnehaven ! –Efter den nye borgerlige regering !–Enlige mødre skal heller ikke regne med AT: Samfundet –læs skatteborgerne ! –heller ikke længere vil betale forhøjet børnebidrag ! –OG lade de såkaldte fædre slippe for, at betale hele deres “fornøjelse selv” !—Muslimerne, der har siddet og loppet den i 30 år–med diverse off. ydelser ! Bevilget af socialdemokraterne !–Det bliver også slut med det ! –De bliver sendt tilbage til Mellem-østen –og frataget deres danske stats-borgerskab (måske bevilget af Pia Kjærs-gård DF.–Og helt slut med DF –De har ikke léveret varen ! –SÅ “NYE Borgerlige overtager deres plads i Folketinget ! –Og var der så mere ? ??

 96. Af h jensen

  -

  Naturligvis blev valget udskrevet pga et folkelig krav..Som alle der har boet i England ved hader de EU mere end noget andet der, og ser det som Tyskernes private legeplads..

  Cameroun lovet afstemningen før sidste Engelske valg..Da stod han til at tabe, og de fleste siger han og de konservative kun vandt pga af lovningen af dette valg.

 97. Af Axel Eriksen

  -

  @ Frank A!

  Ikke noget med at mudre blogdebatten til med nuancer. Sortbrun er uacceptabelt – det burde du vide! Alle er sorte, hvide, røde, blå, gule eller grønne!

  Ingen mellem-/kombinationsfarver – det er sådan, som det skal være!

  Concentus er af det helt onde! Hvorfor indrømme, at man er enige på nogle punkter – når man kan udøve sin galde på andre!

 98. Af Niels Juul Hansen

  -

  Engelsk droppes ikke som arbejdssprog efter Brexit, selvom flere medier har rapporteret, at Kommissionen siger »Au Revoir« til det engelske sprog. Formand Juncker og Kommissionens talsmænd vil også fremover sige både Willkommen, Bienvenue og Welcome, viser Berlingskes faktatjek.

 99. Af J. Hans en

  -

  AF J. HANS EN – 28. JUNI 2016 11:31

  Endvidere.
  Man kunne måske få den tanke, at folkeafstemninger er lidt overflødige.
  Når de politikere som opfordrede til et nej ikke selv vil rette sig efter resultatet af en folkeafstemning, som de har vundet.

 100. Af Mark Lohmann

  -

  Det Engelske sprog ud af EU?
  Hvis det står til Juncker og co. skal Tysk og Fransk erstatte det Engelske sprog i det mindste i EU. På verdensplan taler omkring 100 millioner Tysk, og Fransk er vel det samme.
  Hvordan forestiller de sig at samhandel med ex. Asien skal foregå?. Al samhandel med de mange milliarder mennesker der foregår på Engelsk.
  Jeg både taler og skriver rimeligt godt Tysk, forstår noget Fransk, men som verdenssprog. Glem det.
  En af de fundamentale fejl ved EU, dels at det er gået for stærkt, og dernæst at de demokratiske processer er nærmest ikke eksisterende.
  Teknokraterne og lederne i EU har ikke lært af historien. Alexander den Stores rige, Romeriget expanderede for hurtigt så man ikke kunne forsvare de ydre grænser, og ejheller formåede at holde sammen på de indre intriger , behov og forskelligheder i de provinser der blev annekteret.
  Således også EU, med deres fantasi verden, hvor det stort set er teknokrater der har overtaget, og fuldstændig glemt at det er borgerne i EU der financiere det hele.
  A pro pos demokrati. Jeg giver gerne et tilskud hver måned til et ophold for Mogens Lykketoft og Uffe Ellemann Jensen hvor de kan få et uddannelsesforløb i hvad demokrati er. Herunder at folkeafstemninger er en del af demokratiet.
  De to herrers opfattelse af demokrati må da bestemt komme fra nogle gamle lærebøger fra USSR og DDR.

 101. Af Niels Juul Hansen

  -

  Boris Johnsons sejrstale efter Brexit:

  “Nå, så vandt vi. Sikke noget.
  Det britiske folk har talt, og det betyder i princippet, at vi skal forlade EU. Men der er jo ingen grund til at forhaste sig. Hastværk er lastværk, som en klog mand engang sagde. Så indtil videre synes jeg egentlig bare, at vi skal fortsætte, som om intet var hændt. Det er efter min mening det klogeste, vi kan gøre i den nuværende situation. Vente og se. Eller se og vente. Og når vi så har gjort det, må vi tage den derfra”.

  ATS

 102. Af J. Hans en

  -

  En engelskmand efter at England har tabt i forbold til Island:

  Jeg har ikke været så flov over at være englænder siden i fredags.

 103. Af Jakob Rasmussen

  -

  Det er stadig meget muligt, at engelsk afskaffes som officielt sprog i EU.

  Sker det, vil vigtige dokumenter ikke længere findes på engelsk, og det vil være et stort problem for Danmark.

 104. Af Jakob Rasmussen

  -

  Hvis engelsk afskaffes som officielt sprog i EU, hvilket stadig er meget muligt, så vil danske EU-skeptikere og EU-modstandere – både til højre og venstre – få langt sværere, ved at se EU’s bureaukrater i kortene.

 105. Af Jørgen F.

  -

  … jakob, præcis så stort et problem som hvis det i sin tid var lykkedes for de katolske præster at få brændt alle oversatte bibler – og man var gået tilbage til latin …

  De er helt ude i hampen dernede. Og som alle ved – rystende bange for den franske befolkning.

 106. Af Niels Peter Lemche

  -

  FRODO GYLLENDORF-LAUERVIG:

  Nej det sagde Anker ikke: Han sagde: I want US out of Vietrnam. Det var på Russeltribunalet i Roskilde.

 107. Af Axel Eriksen

  -

  @ Helge Nørager!

  Du behøver ikke at gentage dig selv. Den mest evnesvage på bloggen – mig – har fattet det!
  Neoliberale er medlemmer af Tory og Labour, der ønskede en udtræden af EU – hvordan skal afstemningsresultatet ellers fortolkes?

  På et punkt kan vi dog blive enige – valget/afstemningen skulle aldrig have været afholdt!

  @ H Jensen (Hans, Helga, Hildur, Hermod?)!

  Den nærmeste bodega? Hva` fabler du om – i øvrigt viste de begge på storskærm 1/8-dels finalerne fra EM i forbindelse med besøget: – så det kunne også have været en grund!
  40% af Labours medlemmer stemte “Nej”. Forklar dig, var det medlemmerne af Labour I Nordirland og Skotland eller London?

  @ Niels Juul Hansen & J Hansen!

  Engang imellem kan vi da blive enige!

 108. Af J Martinez

  -

  AF NIELS JUUL HANSEN – 28. JUNI 2016 11:49
  “Engelsk droppes ikke som arbejdssprog efter Brexit, selvom flere medier har rapporteret, at Kommissionen siger »Au Revoir« til det engelske sprog. Formand Juncker og Kommissionens talsmænd vil også fremover sige både Willkommen, Bienvenue og Welcome, viser Berlingskes faktatjek.”

  njh

  Dette indlæg er af HDP. Du havde vel ikke forventet faktatjek her?
  Naturligvis har hdp læst et eller andet i et brunsort medie, som han gengiver her..De får deres informationer fra pluto.

 109. Af Hektor Heimlich

  -

  Jeg er meget stolt over Englands BREXIT -meget -jeg har ikke været så stolt over englænderne siden de mulede Adolf med anhængere i 1945.
  Nu vil Bruxelles pygmæerne fortsætte at tale engelsk -for mig kan de tale hvilket sprog de vil -deres beslutninger er alligevel u-begribelige -engelsk eller ej, de kunne ligesågodt tale mandarin kinesisk or whatever

 110. Af EU hævner sig og fjerner engelsk som officielt arbejdssprog | Hodjanernes Blog

  -

  […] Her er et link […]

 111. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Frank A – 28. juni 2016 10:25
  Jeg havde ikke kunnet finde anden information, end at engelsk var enten de jure eller de facto 2. officielt sprog i Irland og Malta. De to landes 1. officielle sprog er hhv. gælisk og maltesisk.
  Det er nok til, at engelsk fortsætter som officielt sprog i EU. Men som arbejdssprog, er højst usikkert.
  Engelsk blev arbejdssprog i EF efter 1972, fordi Storbritannien var et stort og betydningsfuldt nyt medlemsland, og fordi engelsk er lingua franca på verdensplan. Italiensk er næsten lige så stort et sprog som engelsk inden for Europa, men der er kun få områder uden for Italien, hvor folk forstår sproget. Det må være grunden til, at italiensk aldrig blev arbejdssprog i det gamle EF og heller ikke i EU.
  Spansk er et verdenssprog, men inden for Europa er spansk mindre end italiensk.

 112. Af Jakob Rasmussen

  -

  Anker talte faktisk om dét spørgsmål, ved mere end én lejlighed…

  I Thomas Thurahs biografi om Anker Jørgensen skriver Thurah:

  “Talen er berømt; dvs. de sidste fire ord er. “USA ud af indokia, eller som det lød i Landstingssalen: U.S. out of indochina.”

  Jeg er ret sikker på, at Thurah ikke husker helt rigtigt, for jeg har hørt en optagelse, hvor Anker Jørgensen siger: “U.S. out of Indo-Kina” – hvor Anker udtaler det fejlagtige K tydeligt – men jeg aner ikke, om den optagelse stammer fra talen i Landstinget.

 113. Af Hektor Heimlich

  -

  Mærsk fik inte oliekontrakt med Qatar, hvilket resulterer i at Mærsk dropper olien, aktien falder 10% – men de subintelligente, subvalide, subkapable, underpræsternde, journalister på Berlingske, BT og Politiken tolker aktiefaldet som forårsaget af BREXIT. Halleluja -hvilken indsigt -og det får I betalt for. Nå -never mind- jeg håber at kursen på engelske pund holder sig jeg skal nemlig til London og handle stort ind med vennerne. PS har I måske set at Euroen også falder?

 114. Af Jakob Rasmussen

  -

  @ J Martinez

  Når Berlingske skriver; “Engelsk droppes ikke som arbejdssprog efter Brexit, selvom flere medier har rapporteret, at Kommissionen siger »Au Revoir« til det engelske sprog.”, så er det højest en halv sandhed.

  For det er stadig yderst sandsynligt, at EU dropper engelsk som officielt sprog – og dét vil være en gigantisk problem for Danmark.

  Desuden vil det gøre samarbejdet med USA langt mere indviklet, hvis EU dropper engelsk som officielt sprog, både på det politiske og på det erhvervsmæssige niveau, for amerikanere taler og læser ikke fremmedsprog, hvis de på nogen måde kan blive fri.

  Det vil i det hele taget besværliggøre det internationale samarebejde med lande udenfor EU.

 115. Af J. Hans en

  -

  AF J MARTINEZ – 28. JUNI 2016 12:43

  Mig bekendt, så er der ingen som hidtil har taget Day Poulsen på fersk gerning i at fortælle sandheden.

 116. Af Flemming Lau

  -

  Anker burde have sagt “North Vietnam Out of South Vietnam !” Da franskmændene efterlod et delt Vietnam ved den 16 breddegrad, forlod omkring en mio vietnamesere nord og rejste mod syd. hvorimod kun 80 000 gik den anden vej. Nordvietnamesere var primært af kinesisk ophav. Central vietnamesere af borniesisk ophav, og sydvietnamesere primært af cambodiansk ophav. Ja sådan er der så meget, verden vil bedrages !

 117. Af J. Hans en

  -

  AF HEKTOR HEIMLICH – 28. JUNI 2016 12:55

  Her har Heimlich minsanten ret. Hvordan det så end går til.
  Faldet i Maersk aktien skyldes ikke bare Brexit.

  Men problemet er noget helt andet.
  I fyrre år har Maersk investeret de penge, som de har fået foræret af staten, på urentable containerskibe.
  Alle nordsøpengene som Maersk har fået foræret af staten er endt i et bundløst hul.

 118. Af Jakob Rasmussen

  -

  @J. Hans en

  Jens, du har åbenbart heller ikke forstået, hvad Berlingske skriver.

  Lix-tallet er åbenbart for højt til, at du kan afkode teksten.

  Det er muligt, at engelsk ikke afskaffes som arbbejdsprog, men det er meget muligt, at engelsk afskaffes som officielt sprog.

 119. Af J. Hans en

  -

  Så læser man minsanten:

  “EU-Parlamentet opfordrer til, at Storbritanniens udmeldelse af EU går i gang hurtigst muligt.
  Det er meldingen efter et ekstraordinært møde om den britiske EU-exit.
  Parlamentet mener, at artikel 50 i Lissabon-traktaten, også kaldet EU’s exitplan, skal udløses øjeblikkeligt.
  – Folkets vilje skal helt og fuldt respekteres, startende med en øjeblikkelig aktivering af artikel 50, hedder det i en resolution, som parlamentsmedlemmerne har vedtaget på hastemødet tirsdag”

  Det lyder jo fint og rigtigt.
  Og alle burde vel være glade og tilfredse.
  Men hvad pokker gør vi, når dem som vandt afstemningen ikke selv vil rette sig efter resultatet.

 120. Af J. Hansen

  -

  AF J. HANS EN – 28. JUNI 2016 13:21

  I England har de gode gamle ord “tab og vind med samme sind” fået en hel ny betydning.

 121. Af j Martinez

  -

  Rasmussen,

  Ikke en chance for at Engelsk fjernes i EU…De frøædende kan forsøge, men de falder ned snarest fra deres arrogante høje stol når de får lidt tæv af Island snarest..

  Mæersk er et tosset firma..Undertegnede forklaret tit hvor tosset, da de investeret massivt i olie da priserne var på det højeste..Både hvad angår investeringer og køb af felter..At venstre bonde regeringen på deres sidste dage i VKO gav dem skattelettelser 4o år ud i fremtiden, betaler vi endnu for..Disse penge skulle være gået direkte til en norsk inspireret vækstfond i Danmark, og ikke til et af Mæersk familiens 70 firmaer i Panama der skattesvindlere, som børsen har beskrevet…

 122. Af J. Martinez

  -

  Ender med at mærsk sælger shipping delene og kun opererer og udbygger de nu profitable havne, hvorefter konkurrenterne bygger egne havne og disse bliver værdiløse.

  De tredimensionelle printers indtog kommer også til at gøre et større hug i container trafikken, når mange produkter kan produceres ved nærmarkederne af robotter. Læg dertil muligheden for at Rusland overtager transporten via tog, eller centralasien…

  Shipping går en usikker fremtid i møde…Mærsk forstår ikke rettidig omhu, og er dets problem.

 123. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Som EU-kommissionsformand kan Juncker nok bestemme, hvilke sprog der skal tales på kommissionens interne møder, og han afgør selv, hvilket sprog han bruger, når han taler med pressen eller på forsamlinger.
  Men jeg ville ikke blive overrasket, hvis individuelle EU-kommissærer uanfægtet bruger engelsk, når de taler med pressen eller på forsamlinger.

 124. Af J. Martinez

  -

  Et politisk selvmord af Boris…Og det næste valg er tabt for de konservative..På den anden side er der mange forrædere i labour partiet, såsom stephen kinnock, som er ved at vælte Corbyn for at få en en krigsliderlig som Blair ind på posten!….Her burde de naturligvis indføre “the multiparty system”—og splittere labour op i tre nye partier. Men det ender uden tvivl med en blairite på posten.

  I DK har vi anti-demokrater som uej,og andre v bønder, som åbent siger at de er imod demokrati..Hvad kan det heller ikke ende med for Danmarks vedkommende?

  Når forskellen bliver for stor mellem tinget og dem der stemte på dem, er det ikke længere demokrati..Og et flertal af Danskerne ønsker en eu afstemning.

 125. Af J. Hans en

  -

  AF ANDERS THORNVIG SØRENSEN – 28. JUNI 2016 13:56
  “Men jeg ville ikke blive overrasket, hvis individuelle EU-kommissærer uanfægtet bruger engelsk, når de taler med pressen eller på forsamlinger.”

  Ikke danske EU-kommisærer.
  Det har DF forbudt.
  Danske EU kommisærer må kun tale dansk.

 126. Af Jan Johansen

  -

  Juncker og Co. er tydeligvis fornærmede. Det havde været mere passende, om de var stoppet op og havde gennemanalyseret, hvad det er, der er gået galt i EU, men den tanke har åbenbart ikke strejfet dem endnu. Skal vi virkelig ha’ flere udmeldelser, før disse mennesker kan bringes til fornuft? Det burde da ikke være så svært. Store dele af den europæiske befolkning er i dag ofre for den fejlslagne udvikling i EU, så det er bare om at komme i gang med analysearbejdet. Det kan kun være i alles interesse, at alle frustrationerne kommer frem i lyset. Kun derved har EU en chance for at overleve!

 127. Af J Martinez

  -

  Ellers bliver det spændende at følge mødet i Bruxelles..Hvad får DK med hjem? Kan vi i fremtiden stoppe østarbejdere og indvandrer adgang til DK, for bevarelsen af det Danske system og model?

  Kan vi få et videre samarbejde mod borgerlige penge kriminelle på tværs af landegrænser, få lars seier udleveret mv., hvis det bliver nødvendigt?
  Denne må naturligvis følges op med strenge straffe i DK..Helt op til dødsstraf for de værste, da denne form for kriminalitet også forårsager blue collar kriminaliteten…

  Det kan være at det ender med at DK ikke behøver udmelde sig af EU.

 128. Af Niels Juul Hansen

  -

  Så kan det ikke sigew tydeligere for alle, som forstår engelsk:

  https://www.youtube.com/watch?v=VEALC1z3QG8

 129. Af hektor Heimlich

  -

  Tyskland havde (har) planer om at gøre EU til en superstat et “Drittes Reich”. Der er langt komne planer om at de enkelte landes finanslove skal godkendes af Tyskland. I rigsdanskere ved naturligvis ikke hvad et “Drittes Reich” indebærer, men I kan bare spørge os sønderjyder. Det betyder at al kommunikation foregår på tysk. Det betyder at Tyskland kan opkøbe dit hus, din have, din jord uden at spørge dig. Det betyder at alle embedsmænd i riget er tyskere. Alle præster er tyskere. Gudstjenester foregår på tysk, al undervisning foregår på tysk, alle rettegange foregår på tysk efter tysk lov!
  Du vil blive indkaldt til militærtjeneste hvis Tyskland skulle have lyst til at angribe Rusland etc.¨’
  Hvis der er mangel på tyske embedsmænd kan de sikkert også bruge tyrkere. Dette er ikke for sjov det er ramme alvor! VÅGN OP!!
  I kan læse om dette i “The Sun”.

 130. Af J. Hans en

  -

  AF JAKOB RASMUSSEN – 28. JUNI 2016 13:15

  Jakob Rasmussen er meget højtflyvende i dag.
  Jeg troede egentlig, at han havde meldt sig ud af den sekt, hvor man få nogle stoffer, så man kan svæve rundt højt oppe imellem skyerne og have et godt overblik over det hele.
  Men han har tilsyneladende helt mistet overblikket.
  Jorden lalder Jakob Rasmussen.

 131. Af hektor Heimlich

  -

  Juncker lider af en meget besværlig personlighedsforstyrrelse, som han selvmedicinerer med alkohol.
  Pludselig begynder jeg at forstå hvorfor det hastede sådan med afstemningen i UK. Cameron spiller bare at han er ked af resultatet for ikke at komme i klammeri med mutti-prutti!!

 132. Af J. Hansen

  -

  Jorden kalder Jakob Rasmussen.

  Skulle der nok have stået.

 133. Af J Martinez

  -

  Merkel nægter boris “duh” , og Cameroun ret til at forblive ubestemt i USA og blot fravælge den fri bevægelighed…Altså kan dette regnes for at forblive Danmarks svar også, da Frankrig, Italien,Tyskland og Spanien sammen bestemmer alt i EU.
  https://www.theguardian.com/world/2016/jun/28/brussels-eu-summit-leaders-push-quick-divorce-cameron-germany-brexit?CMP=share_btn_fb

  Så, fadbamsen må regnes med at komme hjem med tomme, fedladne overklasse hænder som normalt efter mødet.

 134. Af hektor Heimlich

  -

  J. Hansen : har du taget dine små blå piller i dag???? du virker helt snurrig i hovedet, du kan knapt se hvad som er op og ned. Du burde lade dig indlægge sammen med Juncker på afvænningshjem, derefter kan I sikkert begge blive pensionerede, både piller og sprit ødelægger hjernecellerne -ikke fordi I behøver nogle til det arbejde I bestrider- Vor herre bevares!

 135. Af Niels Larsen

  -

  Så er der gang i oprøret:

  “Poland has blamed Brussels for Brexit and said the leaders of EU institutions should “suffer the consequences” and step down, while suggesting a new EU treaty was needed to strip power from the European Commission.”

  http://www.ft.com/fastft/2016/06/27/poland-blames-brussels-for-brexit-calls-for-new-eu-treaty/

  Og for at citere en konservativ folketingskandidats indstilling: “Den polske regering har også ret i at problemet er institutionelt fordi kommissionen er blevet for magtfuld på ministerrådets bekostning, og at en ny traktat er nødvendig for at rette op på fejlen. Dette problem går ikke væk af sig selv, der skal handling til og tiden er helt rigtig nu. Find en hæderlig og ædruelig kommissionsformand og sæt gang i en traktatrevision som ruller den overdrevne overstatslighed tilbage og sætter klare grænser for kommissionens magt og parlamentets kompentence.”

 136. Af J Martinez

  -

  ” ret til at forblive ubestemt i USA “…EU skulle der nok have stået..

  .På den anden, får de nu ret til at blive en del af USA, og en del af landets koloniale verdens overherredømme…Så de er flyttet fra en organisation til den næste blot.Drumph lugter allerede koloni blod i England..Så må vi håbe skotterne tager ud af EU , og sender 500 får ind på hans golfbaner.

 137. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  J.H. kl. 14.15
  Jeg linker ikke direkte, men jf. f.eks. YT under titlen “Competition Commissioner Margrethe Vestager”, offentliggjort 20. januar i år. Dér taler hun engelsk. Hun vil jo naturligt gerne have, at folk i hele Europa, ja hele verden, forstår et ord af, hvad hun siger.

 138. Af J Martinez

  -

  “Det er muligt, at engelsk ikke afskaffes som arbbejdsprog, men det er meget muligt, at engelsk afskaffes som officielt sprog.”
  Rasmussen

  Så længe det beholdes som arbejdssprog er også det eneste der betyder noget!, jeg skider personligt “arbbejdssprog” et langt stykke. “Officielt sprog” svare til at få en medalje smidt i røven af kongehuset…Er så absolut bedøvende ligegyldigt.

 139. Af Jan Johansen

  -

  Det kan da ikke nytte noget, at Juncker taler for et forenet Europa uden at have befolkningerne i de resterende 27 medlemslande med sig. Det er da ellers logik for selv perlehøns, men han tromler bare frem. Er der da slet ingen politikere med bare en smule fornuft i behold, der kan bringe ham til bare en smule fornuft. Det er netop bureaukrater som ham, der har ødelagt det oprindelige fællesskab i Europa. Det drejede sig primært om et handels-fællesskab og slet ikke noget med et forenet Europa! Når det så er slået fast, er det meget naturligt at samarbejdet hen ad vejen også har udviklet sig til miljøspørgsmål, klimaspørgsmål og politisamarbejde m.m., men det går helt galt, når vi også skal acceptere social dumping og uhæmmet indvandring fra især ikke-vestlige lande m.m. Vågn nu lige op, Juncker m.fl.!!!

 140. Af J. Hansen

  -

  AF HEKTOR HEIMLICH – 28. JUNI 2016 15:03

  Beskaffenheden af Heimlichs indlæg taget i betragtning.
  Ja så har han et problem.
  Og hvorfor beklager han sig over, at Juncker måske nyder lidt cognac ved festlige lejligheder.
  Heimlich har jo alligevel ikke råd til cognac.
  Han må holde sig til det hjemmebrændte.
  Husk at destillere det grundigt Heimlich.
  Det kniber det med forstår vi på dine indlæg.
  Som er ret perfide.
  Men sådan er det jo med Heimlichs slags.

 141. Af hektor Heimlich

  -

  Engelsk er et dejligt sprog og er det sprog i verden, som har flest forskellige ord (det største ordforråd). Det vil sige at hvis man vil tale nuanceret skal man vælge engelsk.

  Nu er tyskerne jo ikke kendte for at tale nuanceret: det er mest Links-rechts-links-rechts-links-rechts etcetera. Herum. Fuss.Die haende hoch. Schiessen! Sieg Heil etcetera.

  Tænk hvis den videnskabelige litteratur skal skrives på tysk, -man kan ikke andet end at ryste på hovedet. Man kan ikke engang le, dertil er emnet for sørgeligt!!

 142. Af J. Hansen

  -

  AF ANDERS THORNVIG SØRENSEN – 28. JUNI 2016 15:08

  Korrekt.
  Men da HTS var statsminister bebrejdede DF hende, at hun talte engelsk og fransk i EU parlamentet.
  De forlangte, at hun talte dansk.

 143. Af J Martinez

  -

  Heil Heimlich

  At skrive på Tysk lovmæssigt er sådan set nok en fordel…Ord som “måske” har fx 80 gradbøjninger ca. på Engelske…På grønlandsk har de et enkelt , kan ikke lige finde skrivemåden, men udtale ca. imarah..og loo for sne.

 144. Af J Martinez

  -

  “Korrekt.
  Men da HTS var statsminister bebrejdede DF hende, at hun talte engelsk og fransk i EU parlamentet.
  De forlangte, at hun talte dansk.”
  JH

  Naturligvis! Da deres statsministerkandidat da, fadbamsen, nu ikke kan fremmedsprog overhovedet måtte der findes en løsning!..Og den måtte nødvendigvis hedde “V vejle grisejysk”..

 145. Af Niels Peter Lemche

  -

  HEKTOR HEIMLICH, det er faktisk ikke rigtigt. Det er arabisk.

  Og, undskyld igen, indtil 1945 blev langt den meste videnskabelige litteratur skrevet på tysk; går du hundrede år tilbage, så var der slet ikke nogen diskussion. Tysk er, og det gælder også fransk, i enhver henseende et overlegent sprog til videnskabelig brug, fordi det er et rigtig sprog med en rigtig grammatik. Man kan udtrykke tingene meget mere præcist end engelsk.

  Og så det sædvanlige udfald mod tyskerne. Jeg har undervist dernede, og mine studenter overraskede mig ved at være endnu mindre autoritetstro end mine danske. Det var herlige unge mennesker, og det sidste de ville tale om, var militære sager. Endnu dengang i 1980erne var de ikke rigtig glade for litteratur på engelsk. Det har så sandelig ændret sig siden, og idag er de mindst lige så gode som deres danske fæller til at udtrykke sig på fornemt engelsk.

  Men ellers er jeg enig med Pimbernell Smith, da Göring taler om Shakespeare som tysker: Jamen, så må de da indrømme, at de engelske oversættelser er fremragende!

 146. Af hektor Heimlich

  -

  Englænderne slagtet ved EM i fodbold. Ja, men kære venner. Englænderne gider ikke EM, derfor sørger de altid for at tabe de indledende kampe. så at de kan komme hjem.
  Hvorfor skulle de spilde tid på at spille mod tåberne ved EM, når de kan være hjemme og tjene millioner af pund og vinde UEFA cup finalen igen igen. Engelske klub hold har vundet Champions League 12 gange siden starten i 1956, tyskerne 7 gange, -so why bother?
  Jeg gider heller ikke de europæiske kongresser, hvor man kan høre foredrag om undermålige resultater fremsat på et ubegribeligt engelsk af tyskere og franskmænd, som har haft 30 år til at lære sig sproget.

 147. Af jens petersen

  -

  @ JAN JOHANSEN – 28. JUNI 2016 15:15

  Selvfølgelig taler Junker om et tættere fælleseskab blandt kærnelandene i EU, medens vi i ubetydelige randområder som Danmark hopper rundt i vores mindreværdskomplexbaserede Rasmus Modsat verden.

  Rigtig mange i Tyskland, Benelux, Frankrig… og i det hele taget Eurozonen forstår at yderligere fællesskab er en forudsætning for at økonomien fungerer. Du kan ikke have en valuta og 19 forskellige økonomiske politikker. Når valutaen ligger fast så er det kun pengene og arbejdspladserne der kan flytte, og det kommer aldrig til at fungere at have Tyskland og Grækenland til at kontrollerer den samme pengepresse.

  Danmark er lidt et unikum i og med at vi er for dumme til at få alle fordelene ved Euro og for dumme til at få alle fordelene ved ikke at være med.

 148. Af hektor Heimlich

  -

  Kære Lemche.
  Hvis den arabiske kultur er så enestående, hvorfor vil alle araber så absolut og partout bo i Danmark? det kan man jo spørge sig selv,-de vil måske omvende os vantro til islam?en ikke helt umulig tanke! For min skyld må de gerne blive hjemme hos sig selv, jeg ønsker faktisk intet andet og påtvinger dem absolut ikke at deltage i vor lavere stående tilværelse.

 149. Af poul andersen

  -

  Efter de mange, mange, mange overfald, voldtægter, røverier, skyderier, kølleslag, stenkast og knivstik osv. rundt om, er det vel på tide at vi danskere spørger os selv…….Hvornår er det mon MIN datter, søn, hustru, kæreste, bror, søster, far, mor eller mig selv der bliver overfaldet? Hvornår er det mon MIN tur til at blive “beriget” af en uciviliseret/agressiv/kriminel migrant fra Afrika eller Arabien?

 150. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Hektor Heimlich

  “Engelske klub hold har vundet Champions League 12 gange siden starten i 1956, tyskerne 7 gange, -so why bother?”

  Det er fordi de i klubfodbold ikke tvunget til at bruge engelske spillere. Klubberne kan hente topspillere i resten af EU. To gange Schmeichel eksempelvis (Peter Schmeichel er født i Polen).

  “…hvorfor vil alle araber så absolut og partout bo i Danmark”.

  Hvor har du læst det – eller er det igen bare noget, du går og drømmer?

 151. Af Dennis Pedersen

  -

  @HDP
  Når nu dit indlæg har vist sig at bygge på noget der er demonstrativt falsk (at EU dropper engelsk som arbejdssprog), hvilket formål tjener det så? Burde du ikke tage indlægget ned, eller findet noget andet at spinde et anti-EU indlæg over? B har selv dementeret deres tidligere artikel.

  Bevist at lade falskheder svæve i æteren er det samme som at lyve til at begynde med.

  • Af Henrik Day Poulsen

   -

   Kære Dennis

   Jeg har lige set det og kommenteret det. Det er MEGET problematisk, at nogen kan finde på at opfinde sådanne ondsindet løgnehistorier. Men gudskelov er det usandt.

   Venligst

   Henrik Day

 152. Af Jan Nilsen

  -

  Flot Day.
  Hvem er pattebarnet her?
  Jeg gætter på ham, der kommenterer en and, og går helt i panik over det.
  EU har ikke droppet engelsk, det er en and fra en af dine nationalist venner. Og I øvrigt når vi nu bliver i løgene, hvor mange penge var det nu I mener at briterne kan sende til deres hospitaler, når de ikke er i EU? Nå ja det ved Boris heller ikke.
  Problemet med EU er ikke mangel på demokrati, problemet er folk som dig, der spreder rygter, før de tjekker fakta.
  Men det kræver vel også en hvis form for uddannelse.
  Jeg glæder mig til at læse næste løgnehistorie, skulle du ikke skrive for rokokoposten.dk, for du er til grin.

 153. Af Kim Kristensen

  -

  Skandaløst at sådan en skattesvindler,drukkenbolt,arrogant og på ingen måde demokratisk valgt person overhovedet har noget at skulle havde sagt,han burde være varetægtsfængslet og sigtet for omfattende skattesvindel,hvad skal Danmark i et system der består af sådanne personer.

 154. Af Eskild Pedersen

  -

  Dennis HDP vil gøre alt for at få opmærksomhed.
  Børnehaven behøver han ikke se efter den er hvor han optræder.
  Hans foto er et uni-billede og han lyver sig yngre.

 155. Af R.Harald Kristiansen

  -

  Vedrørende sprog så kan jeg anbefale den islandske forfatter Halldór Laxness. Han har skrevet en god bog om en dreng, der mistede sin mor og voksede op hos et ældre ægtepar i gamle Reykjavík. Nu centrum i hovedstaden. Bogen hedder på dansk, År og dage i Brattekåd, på islandsk Brekkukotsannáll. Da drengen blev ældre kom han på latinskolen og skulle lære alle mulige sprog, så som dansk, tysk, fransk og latin. Stedets købmand ville gerne kultiveres og gik derfor og lærte sig latin og fransk. Drengen kunne i butikken høre, hvor langt købmanden var kommet med øvelser på fransk og latin. Derfra og derfor kan, le petit garcon blive til lubbi tíkarson, udtalen er den samme på fransk og islandsk. De to ø betyder bare noget meget forskelligt. På fransk betydet det, den lille dreng og på islandsk oversat til dansk og engelsk, den lodne hvalp, hvis mor er en tæve, eller som på engelsk groft oversat, son of a bitch og det er alligevel lidt forskelligt. Det med sprog kan være vanskeligt, især udtalen.

  F.eks God save the Queen og God shave the Queen.

  Derfor er det meget godt, at oversættelser bliver lavet af sproguddannede/sprogkyndige mennesker.

 156. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Kære Teddy Bjørn Olsen
  Hvor er jeg glad for, at du er her på bloggen, du får næsten alle os andre til at lyde godt begavede. Kærlig hilsen R. Harald

 157. Af R.Harald Kristiansen

  -

  De to sætninger betyder ….skulle der stå.

 158. Af Axel Eriksen

  -

  Brexit m.m. overstået – så tilbage til det “gamle”!

  HDP´s blogs er de med flest kommentarer – desværre er/bliver blogemnet som altid fuldkommen glemt.
  I stedet overtages bloggen af de sædvanlige HDP-hadere, der aldrig kommer med argumenter, men fremstiller deres afmagt ved at komme med postulater, beskyldninger og uforskammetheder mod HDP og andre!

  Og så igen tilbage til det engelske. “Hooligans” må også være navnet på de blogbøller, der destruerer enhver debat ved at fremtvinge et emne frem, som er aldeles uvedkommende!

 159. Af R. Vangkilde

  -

  DEMOKRATIET ER FALLIT ! – ingen vil FORSVARE et styringsystem med laveste fællesnævner, og gratis omfordeling til alle igennem skatter og afgifter. ELLER magten
  Ligger i selve jobbet som politiker, der kan fortsætte.

 160. Af P Christensen

  -

  Må man sige hvad man mener
  når det gælder Eunionen
  må man be’ om styrepinden
  og sige nej til Kansler-konen
  må man sætte en streg i sandet
  og selv bestemme hjemme
  må man sige til farvel til Stor Europa
  og det andet slemme?

  Næ næ næ næ næ det må man ikke
  fy fy skamme skamme fy fy eu eu
  slemme slemme fy fy næ næ nix nix
  slut forbudt – men hva må vi såehh?
   

 161. Af Birger Nielsen

  -

  Ludvig Holberg, som sikkert kun de færreste kender i dag, skrev for ca. 300 år siden en mængde epistler (artikler) om tidens tendenser, hvoraf mange også gælder i dag, samt en lang række fortræffelige komedier. En sådan er “Den politiske Kandestøber” om manden på gulvet, den lokale “Kloge-Åge”, som altid ved bedre end byens politikere. Borgmesteren overlader ham magten ( i spøg). Læs hvordan det går ham.
  Apropos de mange “klogeåger” på bloggene, som mener, at demokratiet er bedst tjent med, at komplicerede emner trygt kan overlades til “manden på gulvet”, som sjældent læser aviser endsige bøger og som ustandseligt rakker ned på landets politikere. Ja, se hvad der sker.
  Mon Sam og Amanda pensionerede ude på landet i Lincolnshire tænkte på de mange englændere som arbejder i de forskellige EU-lande, hvordan de nu er stillet. Tænkte de på konsekvenserne for de mange EU-borgere, der jobber i England. Nej næppe.
  Og elendighederne er først lige begyndt.
  Demokrati er det bedste, men det skal behandles med omtanke og indsigt.

 162. Af Niels Peter Lemche

  -

  , egentlig er oplyst (med streg under oplyst) enevælde den bedste form, hvor det virkelig er samfundets top, der tager sig af at styre landet. Men der er problemer. Demokratiet har én meget stor fordel: Det er det eneste politiske system, hvor man kan komme af med uønskede politikere på en anstændig måde (selv om underholdningen, hvis man huggede hovedet af de forkastede, nok ville være bedre).

 163. Af Finn Bjerrehave

  -

  EU er svaret på halleluja, nemlig fred-frihed handel og indflydelse, og hvad mere kan et menneske ønske.
  Vi kan ønske at vores politikere / journalister fremover kan oplyse om EU, som handelsplafs for ca 500 millioner borgere, hvor fælles retningslinier i handel og arbejdsforhold, beskytter alle borgere i EU for sundhed og arbejdsmiljø, samt ens retningslinier, hvor alle beslutninger er foretaget af vores folkevalgte og vedtaget i 28 medlemslande , og det Europæiske demokrati fungerer, men forstår vi borgere vores EU, der ligger et stort ansvar på vores politikere og journalister, men desværre dette ønske opfyldes ikke, fordi tvivl skaber opmærksomhed, og det er nævnte,s løncheck.
  EU er alles drøm. Finn Vig

 164. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Uanset alle dementier og beroligende udtalelser, så tror jeg, at der er en ganske solid kerne af sandhed i den historie. Junckers holdning til brugen af engelsk tror jeg ikke, at man skal gøre sig rosenrøde forestillinger om.
  Ganske vist fortsætter engelsk uændret som officielt sprog i EU, men det er mest udadtil. I den interne kommunikation inden i systemet er det de britiske embedsmænd og politikere, som er rygraden, når engelsk har status som ligeværdigt arbejdssprog på linje med tysk og fransk. De kommer fra et stort og vigtigt EU-land, så der er virkelig tyngde bag deres ønske om at bruge eget sprog i dokumenter og samtaler. De forsvinder formentlig efter Storbritanniens udtræden af EU, medmindre de selv skifter nationalitet.

 165. Af Brian Jørgensen

  -

  Skoene er små i EU toppen efter brexit og der har været masser af små svinske kommentarer fra den kant så man bliver ikke helt overrasket hvis det skulle være sandt

  De berømte rønnebær osv, se nu bare hvad den gamle dinosaur UEJ’s skriver på sin blog, Europas befolkninger er for dumme til at afgøre Europas fremtid, ja det skriver han fandme

  Hr UEJ foreslår i ramme alvor at man fjerner nødbremsen fra the ‘run away train’ kaldet EU, Englænderne har lige trukket i den, in the Nick og time tør man sige

  Man spekulerer lidt på hvor stor den tår af natpotten var… Det er slut! EU er færdigt som vi kender det, folket vil sejre igen

 166. Af ib Olsen

  -

  Finn Bjerrehave Vig kender ikke forskel på EF og EU. Bjerrehave er altså en mand der udtaler sig om et emne han er uvidende om. Man kommer til at tænke på den politiske kandestøber og molboerne.

 167. Af ib Olsen

  -

  Birger Nielsen er vel selv en ret uvidende politisk kandestøber, siden han ikke forstår at EU under mutter Mer kels kommunistiske ledelse er en stor dødssejler, man gør klogest i at komme væk fra. Fordi man ellers bliver trukket med ned i dybet.

 168. Af Hulda i Bagermosen h

  -

  Brian Jørgensen: Tak for kommentaren om anti-demokraten UEJ -anti-demokrat har det forfærdelige menneske altid været- han var en af dem, som var med til at udøve vold mod den danske befolkning da vi blev tvunget ind i EU. Ingen glemmer nogensinde dette.
  Man kan i dag læse i “the Sun” at Tyskland i ramme alvor planlægger ett “Drittes Reich” hvor et EU råd under tyskernes ledelse skal ratificere alle landes, inklusive Danmarks finanslov. Det forbavser ikke mig -jeg er fra Sønderjylland og da jeg var lille fortalte farmor mig om tyskernes overgreb mod den sønderjyske befolkning under tysker tiden. De danske mænd i Sønderjylland blev tvunget med i 1, verdenskrig på Tysklands side, farfars brødre blev dræbt. Jeg stoler ikke på tyskerne. De er allerede i gang med at lægge sig i Ukraines indernrigspolitik og gør alt for at provokere Rusland, som de har angrebet gang på gang på gang. Hvem husker ikke Stalingrad?

 169. Af ib Olsen

  -

  Ja vier mar ti nez har vel snart skrevet hvert andet eller hvert tredje indlæg på denne og mange andre blogs. Hans taktik er ganske klart at drukne alle fornuftige og kritiske indlæg i vrøvl, vås og postulater. Betales han efter antallet af kommentarer, eller er han en person der absolut skal gøre sig bemærket pga. kedsomhed eller personlighedsforstyrrelser?

 170. Af J. Hansen

  -

  “Præcisering fra redaktionen: Berlingske foretog tirsdag eftermiddag et faktatjek af oplysningerne om, at EU-Kommissionen mere eller mindre ville droppe engelsk som arbejdssprog i kølvandet på Brexit. Oplysninger, som flere medier – herunder Berlingske – rapporterede i løbet af mandagen. Ifølge faktatjekket har man fra Kommissionens side ingen planer om at sige »Au Revoir« til engelsk.”

  Kære Day Poulsen.
  Var det ikke en god ide inden du skriver blogs lige at være sikker på, at det som du skriver har noget med virkligheden at gøre.
  Det er jo langt fra første gang at din blog, hvis man må sige det pænt, bygges op om emner som ikke har noget med facts at gøre.
  Dine rygklappere er selvfølgelig ligeglade.
  De æder alt, hvad du skriver råt.

 171. Af Birger Nielsen

  -

  Ib Olsen

  Du lyder som en mand der lider af tvangsforestillinger angående fru Merkel.
  Kan du ikke argumentere på et civiliseret grundlag, så læs dit Anders And-Blad i stedet, men det er måske også for svært.

 172. Af Lars Petersen

  -

  @ Henrik Day Poulsen.

  EU VIL I LÆNGDEN UDDØ NATURLIGT, UD FRA FØLGENDE AF NEDENSTÅENDE 3 ELEMENTER…

  1. Befolkningerne vil i stigende grad, forlange langt større selvbestemmelse, i stedet for den
  ældgamle og dybt primitive repræsentative demokratur model, som igen udløser kliptokrati,
  hvad enten vi taler nationalt, eller internationalt, hvorfor EU vil blive forlangt sendt til ophør..

  2. Man kan ikke konkurrence-udsætte Stater op mod hinanden, uden “først” at harmonisere
  Staternes omkostnings-niveau, idet de billigere stater, derved udkonkurrer de langt dyrere,
  såvel arbejdskraftens ukoordinerede bevægelighed, forstærker modstanden i det centrale EU

  3, USA, (efter Trump´s indtræden), taler om det samme, (med link til bl.a. Kina og Mexico), idet
  de markeds-underlagte mister levefod til de billigere Stater, hvorfor USA, ligeså vil afkræve en
  hvis form for konkurrence-harmonisering, og hvis samme varetages af et nyt forstærket WTO.

  At EU´s ledelse af en gang Statslige forretnings-amatører, taler om at ville etablere et snævert
  sprog som standard, såvel “samtlige” parlamentsmedlemmer, skal have egen limousine med
  chauffør, (skønt hvert medlem, allerede koster 3X mere end et britisk), kan dog kun glæde, da
  EU´s død fremskyndes, og deraf ses erstattet af et billigt og forsimplet koordinationskontor 🙂

 173. Af Hulda i Bagermosen heimlich

  -

  Til anti-demokraten Birger Nielsen. Jeg har lidt svært at forstå hvad du mener med at jeg ikke tænker på danskerne i andre EU lande. Jeg antager at du mener de danskere, som er ansatte af EU. Hvorfor skulle jeg tænke på dem? jeg er ikke ansat til at tænke på dem -derimod er de ansat til at tænke på mig. Sidste år spildte vi måneder på min arbejdsplads på at blive EU accrediterede. Det indebar såmænd at de ansatte kun måtte gå klædt i firmaets tøj, dvs hvide sokker, hvide bukser, t-shirt med korte ærmer (ja også om vinteren). Personalerummet måtte flyttes da det ikke havde håndvask, Lageret måtte flyttes da det skulle være aflåst. Der var nødt til at ansættes 2 meget overvægtige damer til at kontrollere at de ansatte nu også gik med korte ærmer i minusgrader. Meget, meget intelligente tiltag og betydningsfulde forandringer.-rigtige perler. Jeg antager at de danske EU bureaukrater smelter godt ind i Bruxelles -så hvorfor ikke blive der?

 174. Af Michael Vestergaard

  -

  DANMARK, SVERIGE, TYSKLAND OG FRANKRIG OSV. HAR KURS MOD KAOS OG BORGERKRIG……….. DET FORUDSIGES AF EN LANG RÆKKE AF FORFATTERE; TÆNKERE, FILOSOFFER OG FREMTRÆDENDE KULTUR-PERSONLIGHEDER.

  Fra verdens erfaringer med muslimer/islamister og andre kulturfremmede véd vi at når de via indvandring eller store børneflokke når op på 10, 20 eller 30% af den oprindelige befolkning, begynder borgerkrigen at ulme. Det begynder i det stille med krav og trusler, vold og ballade, og derefter accelererer det, indtil borgerkrigen bryder ud i lys lue. Terror er blot et skridt på vejen hen imod den altomfattende konflikt hvor bomber og blodbade bliver almindelige og den oprindelige befolkning må kæmpe for livet, hvis den ikke vil fordrives eller udryddes.

  Bare se hvad der foregår rundt om i Skandinavien og Europa, hvor mængden af trusler, vold og mord, hvor mængden af skandaler, kriminalitet, velfærdsforringelser, terror-aktioner og nye sygdomme hele tiden vokser.

  Den masse-indvandring og islamisering af Europa og Danmark som visse partier og medier går ind for, er både fladpandet og forrykt.

  En hornfisk, en gedde, en rødspætte er utrolig fladpandet set fra siden. Men forrykte er de trods alt ikke. Regeres vi af typer der er endnu ringere udstyret mentalt, end hornfisk, gedder og rødspætter?

  Ihvertfald lægger disse typer op til en europæisk katastrofe større end 1. og 2. verdenskrig tilsammen. Nu er I advaret endnu engang. Men allerede for mange år siden blev der advaret. Men foreløbig sover 70-80% af danskerne “trygt” videre. 🙁

 175. Af hektor heimlich

  -

  Juncker: jeg er hverken træt eller syg, jeg vil kæmpe til mit sidste åndedræt for EU. Det er muligt at manden ikke er træt men han virker i allerhøjeste grad syg. Kæmpe for EU ? den udtalelse er i sig selv diagnostisk for langt fremskreden virkelighedsfjernhed, martyrlængsel og selvdestruktivitet, Sammenlagt et meget alvorligt og skæbnesvangert billede af en mand, som lider af galoperende folkefjendsk Bruxelles-humbug-sot, en ny sygdom, som har spredt sig med en myggeart, som kaldes Bayersk pølsemyg og som klækkes i Rhinens sumpeområder i Tyskland . Denne myggeart spreder en ny slags virus,som medfører en speciel slags hjernesygdom. Den syge opfører sig meget jovialt og kærvenligt, som om han var alkoholpåvirket, men pludseligt angriber han sine nærmeste og forsøger at kvæle dem, gerne med et greb om halsen. Dette orkes dog ikke med ret længe og den syge falder stendød om.

 176. Af Michael Vestergaard

  -

  Var det et netværk af gamle kommunister og nazister der for ca. 60 år siden startede med at bygge op til den nye udgave af das dritte reich, das vierte reich, som nu er igang med at fortyske og islamisere hele Europa. Læs bogen “Under halvmåne og hagekors” om de planer som tyskere og islamister udarbejdede i fællesskab. Planer der kunne have ført til mord på 20 til 200 millioner mennesker.

 177. Af Michael Vestergaard

  -

  Var det et netværk…… (denne tekst blev også slugt af f….. )

 178. Af bo nielsen

  -

  Var det nu også en usandhed? Måske har nogen bare fundet det opportunt at trække planen tilbage indtil videre.

  Europaten Birger Nielsen mener at hvis folk mener noget negativt om mutter Mer kel, så må der være tale om tvangsforestillinger. Men er det ikke netop en tvangstanke hos Birger, at die führerin bør være hævet over enhver kritik?

 179. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Det nylige terrorangreb i Istanbul er endnu et wake up call til det snorksovende EU pampervælde i Bruxelles!!!. Det er derfor diktator Erdogan i stor hast vil have sendt migranterne i Tyrkiet videre til Europa, hvor fjolset mutter Merkel med åbne arme tager imod tsunamien af flygtninge/migranter/terrorister fra Mellemøsten med ordene “Wir schaffen das”, og den mindst lige så tåbelige svenske feministiske statsminister Frederik Reinfeldt opfordrede den svenske befolkning til at åbne sine hjerter for den muslimske folkevandring
  Vi skal derfor, så hurtigt som muligt ud af EU, gerne sammen med briterne!!!

 180. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Et kig på opslagstavlen Google bekræftede, at der faktisk har været en historie i omløb om, at engelsk ville blive afskaffet som officielt sprog i EU.
  Hidtil har hvert EU-land kunnet udnævne ét officielt EU-sprog. Irland har udnævnt gælisk, Malta maltesisk og Storbritannien engelsk. Så der er mening i påstanden om, at Brexit skulle føre til, at engelsk ophørte som officielt sprog i EU.
  Det forlyder dog, at der er en vedtægtsændring på vej, så hvert EU-land fremover vil kunne udnævne mere end ét officielt sprog. Så skulle engelsk være reddet.

 181. Af bo nielsen

  -

  F. E. Sander har ret. EU og Sverige mv. regeres af tåber og pampere. Deres politik kan ende i elendighed og massedød. Det er på tide at melde sig ud af EU. Men lars uløkke og mange andre danskere synes at have slået hjernen fra. Hvis de da har en??

 182. Af Niels Peter Lemche

  -

  ANDERS THORNVIG SØRENSEN, og det ville være fornuftigt, fordi der er så mange sprog i omløb, som ingen status har, men undertrykkes af et nationalt flertal. I Spanien er der således flere, som katalansk og baskisk. I Sydafrika, som selvfølgelig ligger langt borte, er der så mange officielle sprog, at hvis luftfartselskabet på turen fra Cape Town til Johannesburg skulle annoncere alt på alle de officielle sprog, så skulle de på en lang omvej over det indiske ocean for at nå det hele.

  Og så er der selvfølgelig jysk … men det er nok en anden sag!

 183. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Den stormende begejstring danske EU-modstandere havde forventet efter en engelsk udmeldelse har vi ikke set noget til, hverken her eller i England. Tværtimod er det ved at gå op for englænderne – og nogle danskere, at det sandsynligvis er det dummeste, UK nogensinde har gjort. Det siger ikke så lidt. Alt vil nu blive gjort for at trækken processen i langdrag med henblik på at få den standset.

  Desværre er vel tvivlsomt, om de danske EU-modstandere er i stand til at lære noget som helst. Vi skal sikkert igennem den samme idiotiske dødedans på et eller andet tidspunkt. Måske kommer der noget godt ud af Brexit. Det kunne være det omtalte wake-up call, der får vore politikere til at gå seriøst ind i kampen for at få EU til at fungere, som det var hensigten.

  Uden et stadigt snævrere samarbejde mellem europæerne socialt, politisk, økonomisk og militært vil Europa ende som tabere til fals for alle mulige ikke-europæiske kræfter, amerikansk militarisme, arabisk islamisme, asiatisk ekspansion og afrikansk migration.

  Smånationalstaten er ikke løsningen på noget som helst men ren utopi. Den vil være fuldstændigt forsvarsløs overfor kapitalismens, korruptionens og kriminalitetens nådesløse helvede.

 184. Af Michael Vestergaard

  -

  Nå, så er kl. 23.35 (ang. den sociale elendighed og massedød i Europa og Danmark som henholdsvis mutter merkel og lars ulykke planlægger) kommet på. Jeg vil opfordre til at læse ovenfor kl. 23.35. Er nogen i stand til at komme med saglige argumenter for at EU og Christiansborg ikke styrer mod vanvittige og ragnarok-agtige tilstande??

 185. Af Michael Vestergaard

  -

  PS: Nu påstår DR og TV2 osv. at det var dumt af England at melde sig ud af EU. Men når de fleste almindelige englændere ikke har andet end udgifter, overfald, jobtab, ulykker, forringelser og ulemper ud af EU, er det sikkert klogt af dem at sige “nok er nok”.

 186. Af J Martinez

  -

  Så har vi sørme en debattør Axel Eriksen der ønsker at diskutere en tilkendegivet falsk påstand- af hdp selv-om at Engelsk fjernes i EU..Men er ikke målløs eller chokeret når man kender manden…Aldrig relatere han til emnet, og altid ønsker han at diskutere-som her-et fiktivt emne der er et falsum

  Ib olsen eller preben f2…..Fortsætter med en lang stribe af indlæg fra sankt hans…Ingen ende på denne komedie?

  “Smånationalstaten er ikke løsningen på noget som helst men ren utopi. Den vil være fuldstændigt forsvarsløs overfor kapitalismens, korruptionens og kriminalitetens nådesløse helvede.” JWM

  Her er vi uenige! I en perfekt verden er vi enig, men vi er ikke tilnærmelses nær der!

  Større socialisme er kun muligt ved en udmeldelse..Og naturligvis derfor Enhedslisten står bag et ud…DF og andre Borgerlige står bag et ud for at få mere liberalisme..Hvem der vinder den kamp ved udgangen bliver interessant..I England vinder de borgerlige i det klasseopdelt samfund..Jeg tror ikke i Danmark..

  Men hvis vi kan stoppe den frie bevægelighed til det Danske arbejdsmarked fra andre EU lande, kan vi for min skyld godt blive, selvom jeg stadigvæk ville foretrække et rent forsvarssamarbejde og ud af EU…

  Det er umuligt at forvente at alle kulturer ville være lige anstændige, u-korrupte mv. på det nuværende menneskelige udviklingstrin..Men kom tilbage om 5o år..

  Uden UK er Europa reelt uden forsvar…Og eneste atomvåben er de Franske. Eneste forsvar i dag er i dag reelt atomvåben ved en krig, som afskrækkelse monument..

 187. Af J Martinez

  -

  Og indlæg i filteret fra i går?

 188. Af J Martinez

  -

  Udover Dansk- klar tale- er der “borgerligt”…Sidste kendetegnet ved totalt ord manipulation, uklar tale, populisme og hykleri..

  Disse opfinder gerne historie…Som fx om at Engelsk fjernes i EU , som så skal tænde forargelsens bål..At påstandene er falsk, er sådan set ligegyldigt da de så har kørt et par populistiske dage…

 189. Af J. Hans en

  -

  “AF HENRIK DAY POULSEN – 28. JUNI 2016 18:58
  Kære Dennis
  Jeg har lige set det og kommenteret det. Det er MEGET problematisk, at nogen kan finde på at opfinde sådanne ondsindet løgnehistorier. Men gudskelov er det usandt.
  Venligst
  Henrik Day”

  Day Poulsen havde ingen problemer med at brygge videre på løgnehistorierne.
  Har Day Poulsen ikke snart kvajet sig nok på grund af den afstemning i Storbritanien.

 190. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Peter Lemche – 29. juni 2016 09:51
  I mine tidligere indlæg gik jeg automatisk ud fra, at hvis et EU-land har flere officielle sprog, de jure eller de facto, ville alle disse sprog også blive officielle EU-sprog. På det punkt må jeg altså korrigere mig selv. Jeg må indrømme, at jeg skrev det per intuition uden at undersøge sagen ordentligt først.
  Generelt er det sådan, at det ene EU-lands 2.-6. officielle sprog er 1. officielle sprog i andre EU-lande. Måske vil vedtægtsændringen betyde, at hvert EU-land kan udpege alle de sprog til officielle EU-sprog, som i forvejen har de facto eller de jure status som officielt – nationalt eller regionalt – sprog i landet selv.
  Sådan at EU-landene ikke vilkårligt kan udnævne alle mulige sprog til officielt EU-sprog.
  Det lyder uskyldigt, men er det ikke, når der går politik i sagen. Det ville nemlig betyde, at ophøjelsen af et mindretalssprog til officielt sprog kan give adgang til status som officielt EU-sprog. Det kan spanske regeringer nok være betænkelige ved, for ikke at nævne situationen længere mod øst. Derfor er jeg ikke sikker på, at vedtægtsændringen går helt så glat igennem som der umiddelbart er lagt op til, men det må tiden vise.

 191. Af Finn Bjerrehave

  -

  At droppe Engelsk som arbejdssprog når det eneste Engelsksprogede land siger leave, er måske som at blive skilt, og få sit gamle efternavn, nemlig at blive svigtet koster, men selvfølgelig et arbejdssprog mangler.
  I børnehaven som resten af livet, er dem som svigter dem som vi væmmes ved, og vi er jo kun mennesker.
  Hvad bilder Englænderne sig ind, 2 store krige for at fastholde handelspladsen Europa, og så efter at have tigget De Gaulle om optagelse, og så efter 43 år efter alt industri hae forladt England, mener Englænderne (p.g.a. uenighed i det Konservative parti) at de skal prøve et nyt liv uden Europas handelsplads. 16 millioner stemte stay 17 millioner leave, og altså 1 million arbejdsløse Englændere bestemmer over 65 millioner Englænderes fremtid, og måske en fremtid uden Scotland Nord Irland samt Wales og dette scenarie bliver måske fremtiden.
  Sprogets magi, live and leve. Finn Vig

 192. Af Allan Hansen

  -

  Man tror det er løgn,,,,,,,,,,,,,,,,
  – og det er det faktisk også!!!!

  http://www.frontpagemag.com/point/263328/racist-muslim-says-he-cant-be-racist-because-hes-daniel-greenfield

 193. Af hektor Heimlich

  -

  Berlingske, BT, Politiken kappes om at komme med de største løgne om BREXIT. Tyskerne har langt komne planer om “Drittes Reich”, UK nåede at komme ud i sidste sekund, iscenesat af Cameron, som græder krokodilletårer over BREXIT, men er kisteglad. Danmark skal ud af EU NU!!!!
  Og til jer kære Tyrkiet elskere, -tag bare på ferie dernede -Allah er jo med jer! de 70 jomfruer venter i paradiset!

 194. Af hektor Heimlich

  -

  Hvorfor ikke tage tysk til arbejdssprog i EU? det vil glæde alle de gamle nassere!!
  For mig spiller det ingen rolle, jeg kan i modsætning til Merkel og Hollande (underbegavede) både engelsk, tysk, fransk og andre sprog

 195. Af Niels Peter Lemche

  -

  Heimlich, men i hvert fald er Merkel flydende på russisk. Glemte du lige det?

 196. Af B. Thøgersen

  -

  Hr. Finn Bjerrehave,

  Der er ingen grund til at bidrage yderligere til uvidenheden om EU. Irland (Eire) er ikke en del af Det Forenede Kongerige (UK), som endnu en forhåbentlig meget kort tid vil være medlem af EU. Irland er et selvstændigt land og har også Engelsk som hovedsprog. Gælisk er mindre brugt, men også anerkendt som officielt sprog. Det er dog kun de vigtigste dokumenter, som oversættes til gælisk.

  Skrev i formiddags et indlæg om sprogtilstanden i EU’s institutioner, som hr. HDP har fjernet, nok fordi jeg mente, at både han og Berlingske burde vide nok tilstandene til at kunne indse, at historien var en and. Antydede vist også, at samme altid bliver meget følelsesbetonet, når han skriver om EU, og at det meget vel kunne være, at han intet vidste om EU, men at det så ville være fornuftigt at undlade at kommentere dette emne. Anbefalede ham også en selvpsykoanalyse for at finde ud af, hvorfor han hader EU så meget. Det kan jo ikke være pga. fakta, som han ikke kender.

 197. Af ellib ellibsen

  -

  Hr. Jens Petersen,

  Som De kan læse ovenfor, har Berlingske foretaget et faktatjek, som såvel avisen som hr. HDP og De burde have foretaget, inden den første artikel blev skrevet og hr. HDP og De kom med de voldsomme udladninger. Ganske almindelig omtanke ville have fået alle parter til at indse, at der var tale om en and. Når England (og jeg mener England) endelig bekvemmer sig til at udtræde af Unionen og rejse derhen, hvor peberet gror, vil der stadig være Irland, Skotland og muligvis Wales og Nordirland tilbage som engelsktalende medlemsstater, hvilket berettiger engelsk til en status som officielt sprog. Dertil kommer, at de ti senest ankomne medlemsstater stort set kun taler et fremmedsprog, nemlig engelsk. Det samme gælder Danmark og Sverige. At nogen kunne tro på den skrøne, at engelsk kunne afskaffes som arbejdssprog, er simpelt hen pinligt. Fy, Berlingske!

  Desværre viser denne sag, at uvidenheden om, hvad EU er, og hvordan Unionen fungerer, er grænseløs. Det viser også det tredje indlæg i denne tråd, nemlig hr. Michal Vestergaards. Jeg har gennemgået hans indlæg med lup for at finde blot en sandhed, men forgæves.

  Der findes simpelt hen ikke nogen solidere basis for bastante udladninger og store følelsesudbrud end pyramidalsk uvidenhed. Dette gælder både hr. HDP og hr. Vestergaard, når det gælder EU. Det er jo ikke første gang hr. HDP ryger ud ad tangenten, når det gælder dette emne. Måske skulle han foretage en selvpsykoanalyse for at finde ud af, hvorfor han bliver så følelsesladet over et emne, som han reelt ikke ved noget om.

 198. Af Ove c

  -

  Martinez skriver agressivt om andre at de nok er indlagt på sct. hans. Men alle javiers egne skriverier lyder som om de kommer fra en der er indlagt på en lukket anstalt, eller måske et bosted for mentalt handicappede. Finn Bjerrehave udstiller blot sin store uvidenhed om nærmest alt.

 199. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  B. Thøgersen – 29. juni 2016 16:01
  Det var dét, der slørede situationen og fik mig til at gå vild. Irerne behøvede ikke at vælge mellem gælisk og engelsk, da de skulle udpege ét officielt EU-sprog, fordi briterne allerede havde udpeget engelsk for dem. Tilsvarende for Maltas vedkommende.
  Men hvis irerne nu bliver tvunget til at udpege enten gælisk eller engelsk som officielt EU-sprog, gætter jeg på, at de vælger gælisk. Selv om engelsk ville være meget mere praktisk for irerne, så tvivler jeg på, at de ville støde deres historiske oprindelsessprog ud i mørket. Endnu mere overbevist er jeg om, at malteserne i den samme valgsituation vil foretrække at udpege maltesisk som EU-sprog frem for engelsk.

 200. Af Niels Peter Lemche

  -

  ANDERS THORNVIG SØRENSEN, det sidste er jeg nu ikke sikker på, men om irerne har du sikkert ret. Det sjove er, at hvis skotterne skulle stemme sig ud af UK og ind i EU, så er det langtfra sikkert, at de vælger engelsk. Prøv at se efter i Wikepediaartiklen ‘Skotsk’.

 201. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Peter Lemche – 29. juni 2016 17:19
  Efter de oplysninger jeg umiddelbart kan finde, taler mindst 95% af malteserne deres eget nationale sprog, mens 88% taler engelsk. Rundt regnet. Så jeg føler mig næsten helt sikker på, at Malta i en tvungen valgsituation ville fastholde maltesisk som officielt EU-sprog og lade engelsk bortfalde.
  Skotlands situation er indtil videre et rent internt britisk anliggende, som EU ikke forholder sig til. Det skal Spanien nok sørge for, om nødvendigt.
  Men i den rent hypotetiske situation ville skotternes egentlige valg nok snarere stå mellem nedreskotsk, som er et germansk sprog, eller dialekt afhængigt af synsvinklen, og det keltiske skotsk-gælisk.

 202. Af Niels Peter Lemche

  -

  ANDERS THORNVIG SØRENSEN, ja, men det er alt sammen rigtigt, og de spanske regeringschef har lige afvist den første skotske tilnærmelse til EU. De kan ikke på samme tid forblive i EU of være en del af UK. Det bliver et enten eller for dem. Han tænker selvfølgelig især på, hvad katalanerne finder på.

  Men det er en interessant tid, for hvem ved, hvordan Europakortet ser ud om ti år. Vi så på Balkan i 1990erne, hvor hurtigt det kan gå, når et korthus kollapser. Der var det Titos Jugoslavien, der brød sammen i løbet af ganske kort tid; men der er intet, der rigtig forhindrer, at det samme ikke kan ske i det øvrige Europa, især ikke hvis man gerne vil have stammekrigene tilbage. Men i så fald må man håbe, at det især bliver på fodboldstadierne (og udenfor).

 203. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Peter Lemche – 29. juni 2016 18:56
  Grækerne var så heldige at blive erobret af Rom. Ikke alene blev Grækenland politisk samlet ved det, men grækerne – den græskdominerede østlige rigshalvdel – endte med at overtage Romerriget kulturelt, økonomisk og politisk.
  Hvis briterne havde fulgt det romerske forbillede og reformeret deres imperium i stedet for at nedlægge det, ville London måske i dag have været regional hovedstad i en transoceanisk konføderation med Indien som det største og ledende medlem. Men romerne var ægte statsbyggere, mens de britiske imperialister bare var selvglade nationalister.

 204. Af Allan Hansen

  -

  Wagner var tidlig ude med voldsomme antisemitisk angreb og
  tysk chauvinisme, gerne understøttet af national-romantisk
  fascination med fokus på heroisk sagn og nordisk-germansk
  mytologi. Den side af Wagners univers forstod Nietzsche aldrig,
  og han gik i starten helt uden om den.
  Sener måtte han ( Nietzsche), for godt venskab skyld hykle med på
  nogle antisemitiske synspunkter, men blev mere og mere
  skeptisk over for det wagnerske projekt.
  Tilsvarende så han i lang tid gennem fingerne med, at
  Wagner hengav sig til germansk mytologi og sagnverden
  og overså antikens idealer; men da Wagner ligefrem tog
  kurs af kristendommen, var tilliden brudt, og venskabet slut.

 205. Af J Martinez

  -

  ove c-pre ben-dr hyd e and mr. Jek yll..

  Skriver kun at du og LP tsk tsk ligger der..Lon ny har trukket frinummer..

 206. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Hektor Heimlich

  “…. jeg kan i modsætning til Merkel og Hollande (underbegavede) både engelsk, tysk, fransk og andre sprog.

  Og bruger alligevel det meste af tiden på at skrive underlødige indlæg på dansk.

  Du taler vel også esperanto som en indfødt? 🙂

 207. Af J Martinez

  -

  MHT borgerkrig i Europa….Kunne meget være vundet hvis man kunne få de højreradikale fraktioner sat op imod hinanden, og derved udrydde hinanden..

  Et sådant scenarium er muligt mht. Rusland og vesten..

  “og de spanske regeringschef har lige afvist den første skotske tilnærmelse til EU.”….

  Er nu mange overhoveder i EU! Og kunne man forestille sig et skotland der bliver både i EU og i UK? Naturligvis! Ville være i både EU og Engelske interesser, at få løst skotlands ønske om fortsat medlemskab af EU, og deres mindre begejstring for UK. Sidste ville nu være et “ud af UK”, uden tvivl .

  En eller anden oliven plukker i Spanien skal ikke bestemme indretningen af EU efter britexit..

 208. Af J Martinez

  -

  “Og bruger alligevel det meste af tiden på at skrive underlødige indlæg på dansk.”
  njh

  Alligevel morsomt når folk der bryster sig af fremmedsprog, kun taler bondsk Dansk uafbrudt…..Københavner humour at its finest, as they say in the uk…

  ps Opgiver at få indlægget igennem hos UEJ
  Det repræsentative demokrati er i virkeligheden ukendt og uprøvet i Danmark. Partierne er topstyret (af DI og DA), og et medlem der skifter mening, flytter over i et andet parti ,og dermed er ligeglade med dem der stemte på dem..

  Og hvor repræsentativt bliver en stemme, når folket ikke som i svejts får lov at stemme ved afgørende diskussioner? Men blot på se dem de stemte på, ombestemme sig uafbrudt på alle områder ift. hvad de lovede før valget på punktet?

  Peter Christe.nsen er et perfekt eksempel..En ikke folkevalgt minister, der kom ind fra kulden fra det bondske i sønderjylland, da han havde mange venner i toppen af V. Hvor demokratisk er det lige?

  DK er ikke så uoplyst en befolkning som den Engelske, og har langt bedre muligheder for at komme til gode bedømmelser…Dertil må medierne naturligvis oppe sig med obs for borgerne, og mindre populisme for topstyret partier og for I og DA…Et problem med for mange aktionærejede medier naturligvis..Og derfor der må satses flere midler i DR, og Få DR avisen husstandsomdelt ..Licensen tages via skatten før at gøre den mere fair..

 209. Af J. Hansen

  -

  AF HEKTOR HEIMLICH – 29. JUNI 2016 13:40
  “Hvorfor ikke tage tysk til arbejdssprog i EU? det vil glæde alle de gamle nassere!!
  For mig spiller det ingen rolle, jeg kan i modsætning til Merkel og Hollande (underbegavede) både engelsk, tysk, fransk og andre sprog”

  Arbejder Heimlich i EU?
  Er han EU kommisær for DF.

 210. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Det er som om terrorangreb er blevet en normalitet, og noget vi må affinde os med i en globaliseret, multikulturel verden!!!..Efter 2 dage er det glemt med et skuldertræk og vi venter blot med ligegyldighed på, hvornår det næste mon finder sted!!!
  Det synes mere og mere klart, at hele EU´’s agenda går ud på, at skabe en helt ny multietnisk race, så de etniske skel forsvinder for evigt!!

 211. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Jeg vil bare sige tillykke til alle københavnere!!!. I har i jeres nære baghave Malmø har fået en muslimsk enklave, som med våben i hånd kunne erobre København på et sekund. Snedigt udtænkt af Storsvenskerne i Stockholm.

  På 40 år er Malmø blevet totalt forandret. Dengang en velfungerende arbejderby. I dag en af landets fattigste kommuner. Skyhøj arbejdsløshed. Stor indvandring. Voksende kløfter. Social uro. Byen er en trykkoger, som kan eksplodere hvornår det skal være, siger en professor. På mange måder er Malmøs krise hele Sveriges krise – bare værre.

 212. Af J. Hans en

  -

  AF FERDINAND EGIDIUS SANDER – 30. JUNI 2016 00:11

  Sverige er lige blevet udnævnt til verdens bedste land at leve i.

 213. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Jeg vil bare sige tillykke til alle københavnere!!!. I har i jeres nære baghave “Malmø” fået en muslimsk enklave, som med våben i hånd kunne erobre København på et sekund. Snedigt udtænkt af Storsvenskerne i Stockholm. (ironi kan forekomme)

  På 40 år er Malmø blevet totalt forandret. Dengang en velfungerende arbejderby. I dag en af landets fattigste kommuner. Skyhøj arbejdsløshed. Stor indvandring. Voksende kløfter. Social uro. Byen er en trykkoger, som kan eksplodere hvornår det skal være, siger en professor. På mange måder er Malmøs krise hele Sveriges krise – bare værre.

 214. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Kære radikale naive venligboer J Hansen

  Forhold dig til virkeligheden!!!

  Læs Geeti Amiri´s blog indlæg i EB: “Den hvide underklasse betaler indvandringens pris”!!
  Hun har været en tur i skåne , hvor indbyggertallet i mange mindre byer var 3 doblet på kort tid med indvandrere fra Mellemøsten og Afrika. Hvem betaler prisen?…Det gør som sædvanligt de etniske svenskere i de nederste samfundslag.
  De politisk korrekte og frelste svenske politikere sidder i deres villaer i de rige forstæder i Stockholm uden jordforbindelse til resten af samfundet..ligesom EU pamperne i Bruxelles !!

 215. Af B. Thøgersen

  -

  Hr. Anders Thornvig Sørensen,

  Der er flere niveauer af sproglig anerkendelse i EU. Gælisk el. irsk er officielt sprog med begrænsninger. I ministerrådet er den irske afdeling (ganske få oversættere, som også oversætter til engelsk) en underafdeling i den engelske, og det er kun de allervigtigste dokumenter, der oversættes til irsk. Irerne har ydermere for ikke så længe side fået anerkendt engelsk som deres (andet) officielle sprog.

  NB! Officielt sprog er ikke nødvendigvis arbejdssprog. Pga. det overvældende antal lande, som foretrækker engelsk bl.a. DK vil engelsk forblive et af arbejdssprogene. Det er der overhovedet ikke blevet sat spørgsmålstegn ved.

 216. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Jeg har håber i virkeligheden på, at de nederste samfundslag i de europæiske lande snart går amok på samfundseliten. Det er dem, som betaler prisen for globaliseringen og masseindvandringen!!! Mon ikke det sker snart???

 217. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Jeg håber i virkeligheden på, at de nederste samfundslag i de europæiske lande snart går amok på samfundseliten. Det er dem, som betaler prisen for globaliseringen og masseindvandringen!!! Mon ikke det sker snart??? En fransk revolution a la 1789

 218. Af Niels Juul Hansen

  -

  @AF FERDINAND EGIDIUS SANDER – 30. JUNI 2016 01:05

  ” En fransk revolution a la 1789.”

  Keep on dreaming!

  Dødsstraffen forlængst er afskaffet i EU-landene!

 219. Af J. Hansen

  -

  AF FERDINAND EGIDIUS SANDER – 30. JUNI 2016 01:05
  “Jeg håber i virkeligheden på, at de nederste samfundslag i de europæiske lande snart går amok på samfundseliten.”

  FERDINAND EGIDIUS SANDER tilhører jo de nederste samfundslag.
  Så han går naturligvis forrest.
  Det er tydeligt, at han ikke er en “Buksemarius” type.
  Preben. Keep your pecker up.

 220. Af hektor heimlich

  -

  Juncker er ved at køre EU i sænk og Merkel er hans co-driver. Bomberne smælder i de tyrkiske lufthavne. I Danmark vrimler det med bombemagere in spe -hidlokket af multi-kulti Merkel, -danskerne s børn ryger snart i luften ligesom tyrkernes. En alkoholist og en neurotisk handligslammet bedstemor er langtfra de bedste til at styre Europa -ej heller ønsker vi en ny Adolf H type. Stort tillykke til Storbritanien, som nåede at forlade EU inden ragnarok.

 221. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS JUUL HANSEN, staklen tror, at den franske revolution gennemførtes nedenfra, den stakkel. Den kom fra borgerstanden, der satte en falleret adel fra magten og huggede hovedet af en del af dem. Dem nederst var bare kanonføde. Gad vide, hvor mange af dem, der endte deres dage på Napoleons slagmarker?

 222. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “Den skyldige ” ! –Det islamist-venlige panel på Radio 24syv ! –Havde invitéret THOMAS fra Næstved ! –Ind i morgen-programmet ! –De nærmest grinede af manden, der har fået nok af MUSLIMER ! –Han sagde ALT DET RIGTIGE ! –Men de ræve-røde journalister gjorde faktisk manden til grin ! –Så, Hvad er det for et land Danmark er blevet ! –NÅR : dr. –som bliver betalt med 4 milliarder kroner af ærke-danskerne ! –Har alle disse islamist-tilhængere –siddende på –en offentlig betalt radio-kanal ! –ALTSÅ offentligt ansatte, der er lands-forræddere ! –Så står verden ikke længere ??

 223. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  J. Hansen og N P Lemche

  Det med den franske revolution skal tages med et gran salt, men var nu mere for at understrege behovet for et folkeligt oprør nedefra:-). Det nytter ikke noget at politikere og magteliten i de store byer ikke lytter til folket i provinsen, og tager deres bekymringer alvorligt med hensyn til masseindvandringen !!!

  Læs i øvrigt Geeti Amiris udmærkede blogindlæg!

 224. Af Arne Hornborg

  -

  Jeg har i dagens Berlingske Tidende (1. juli) læst, med stor glæde, Asger Aamunds, fra Perspektivholdet, glimrende helsides kronik.
  Så perfekt, intelligent, vidende, gennemanalyseret kan en kronik skrives.
  Jeg kan kun opfordre kraftigt til at så mange som muligt læser kronikken.
  Også, måske?, Uffe Ellemann, men han er nok for stædig til at indrømme 40 års fejltagelser? Men alle I øvrige. Læs den. Den og I fortjener at denne fremragende kronik bliver læst og ikke mindst husket.
  Jeg morer mig over at Asger Aamund benævner EU-parlamentet som ,, Mickey Mouse Parlamentet. Samme benævnelse bruger jeg selv altid.
  STOR tak til Asger Aamund.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 225. Af georg christensen

  -

  Krigsmaskinen EU kæmper på sydfronten mod flygtningestrømme, som vi selv har skabt. på nordfronten kæmper vi mod ?. Hvad igrunden “natos” emperialistiske magtbegær.

  En uværdig Union at være medlem af.

Kommentarer er lukket.