Kunne du være politimand?

Af Henrik Day Poulsen 84

I løbet af 24 timer har man på TV kunne se hvide, amerikanske politibetjente skyde to sorte mænd, som måske, måske ikke, var kriminelle. Den ene havde i alle tilfælde en kriminel historie, men det gør jo ikke nødvendigvis en mand til kriminel på livstid. Samtidig er sandsynligheden for, at en sort mand i forhold til en hvid man er kriminel, meget større. Det samme billede kendes fra Danmark, hvor mænd fra ikke-vestlige lande er mere kriminelle end mænd fra vestlige lande.

For relativt kort tid siden var der en stor diskussion i USA om politivold begået af hvide politimænd over for sorte. En retsindstans har frikendt flere hvide politimænd, hvilket har vagt vrede ikke blot blandt sorte, men også i visse dele af den hvide, amerikanske befolkning.

De konkrete sager vil jeg på ingen måde skrive om. Det må det amerikanske, juridiske system dømme over. Men det interessante er at stille sig selv spørgsmålet, om almindelige politimænd er skydegale racister, usikre og nervøse individer på grund af de amerikanske våbenlove, hvor i princippet de fleste kan besidde et våben, eller personer, der forsøger at løse en meget svær opgave, som mange af os med ikke personfarlige jobs kan kritisere helt uden at risikere noget?

Mit gæt vil være, at der både i amerikansk politi og i dansk politi finde alle tre typer. Men nok ganske få i gruppe et: de skydegale racister.

Politimænd er mennesker. De har familier, børn, de elsker, de kan føle angst som alle andre og har et job, som er meget specielt. Tænk blot hvis politiet nedlagde arbejdet! Det vil betyde totalt kaos.

Intet menneske kan laves til en robot. Robotter føler intet. Det er yderst sjældent, at et menneske intet føler. Kun meget hårdkogte psykopater kan kvalificere sig til gruppen af helt følelsesmæssige afstumpede mennesker. Og de udgør en meget lille del af befolkningen. Derfor er det statistisk meget usandsynligt, at et flertal i hverken den amerikanske eller for den sags skyld danske politistyrke er afstumpede, følelseskolde, psykopatiske racister. Der findes sikkert nogle stykker lige som der findes idiotiske læger, jurister, journalister osv.
Det mest sandsynlige er, at den gennemsnitlige politimand er lige som du og jeg. En mand eller kvinde med følelser, holdninger og en familie, man holder meget af. En person, der kan græde, føle glæde og vrede. Et menneske, som kan føle angst, også når man anholder en person, som man ikke ved, hvad indeholder. Det specielle i USA i forhold til Danmark er, at langt flere helt almindelige mennesker ejer et våben. Jeg boede næsten to år i USA i slutningen af 1990’erne og besøger regelmæssigt landet, idet nogle af mine nærmeste venner bor der. Ingen af mine venner ejer et våben. Men alle kender en, der ejer et.

Derfor er det relevant for en amerikansk politibetjent at frygte, at en potentiel kriminel er i besiddelse af et våben. Altså, at politimanden selv kan blive dræbt.

Jeg vil på ingen måde undskylde de to videoer, som i disse dage vises på TV stationer verden over.

Jeg vil blot gøre opmærksom på, at det at arbejde i politiet er et meget specielt job. Politiets opgave er, at beskytte os og de personer, som politiet tilbageholder, vil som udgangspunkt være utilfredse. Politiet har meget få tilfredse ”kunder”.

Denne blog er skrevet som en hyldest til alle de politimænd og kvinder, som passer deres arbejde. Både i Danmark og USA. Og det er en reminder om, at problematiske videoer af to anholdelser i USA på 24 timer ikke skal få offentligheden til at stemple det samlede politikorps som skyldegale racister. Sorter de få uheldige elementer fra, og send en stor tak til resten af både den amerikanske og danske politistyrke.

Spørg dig selv. Kunne du arbejde som politimand? Mit svar er nej. Jeg er alt for nervøs og bange, men vil genre have politiets beskyttelse. Derfor beundrer jeg politiet og ser jobbet som politimand som et af de vigtigste jobs i verden. I USA vil man sige til politiet: ”Respect”!

PS: De seneste drab på amerikanske politibetjente i Dallas viser med al tydelighed, hvor farligt deres arbejde er. Indtil nu har fem mænd mistet deres liv for blot at udføre deres arbejde.
Det viser, at visse kriminelle anvender alle midler. De er parat til at gå lige så langt som terrorister.
Hvis man jagter politimænd på denne måde, ender et land i kaos.

84 kommentarer RSS

 1. Af Finn Bjerrehave

  -

  Desværre nej jeg er kun håndværker uden studentereksamen, og ikke som min svigerfar som var mejerist og Politimand til pensionsalderen.
  Måske kun godt det samme, nemlig at få sten og ukvemsord i hovedet, ligger heldigvis ikke til håndværksfaget, og hvordan Studenter bedre kan klare mosten, er nok fordi de aldrig har betjent mennesker, og via læsning, kun tror at folk skal være u-omgængelige samt voldelige.
  Politi nej tak. Finn Vig

 2. Af sonny lund

  -

  har været vægter i 21 år, passet kunderne, kørt på alarm så hurtigt det lod sig gøre, men politibetjent, nej tak…

 3. Af Eva Madsen

  -

  Kan respekten for politiet ikke ligge der, hvor man skal bruge forstørrelses glas , ??- i al almindelighed sådan i det daglige på stræder og gader – og i særdeleshed på bl.a. på Christiania og i de al for mange ghettoer , som har meldt sig ud af danmark, hvor selv brandvæsen, politi og det offentlige ikke tør komme uden en mindre hær.

  Respekten for politiet er gået i fløjten siden vi blev medlem af Schengen og EU .

  Lovovertræderne = de fortrinsvis ikke etniske danskere, østeuropæerne , romaerne ,tiggerne , grænsoverløberne, de permanente udviste , immigranterne , migranterne og asylansøgerne m.m.a. er totalt ligeglade med ordensmagten , bliver de arresteret bliver de sluppet fri en halv time efter og er det en østeuropæisk person ,der er så heldigt at blive buret inde , er det at betragte som luxus indkvartering som på et 3 stjernet hotel, for den på gældene .

  Det må være et helvede at være betjent i DK, de kan dårligt trække et våben , uden de bagefter skal udsættes for undersøgelser og 3 grads forhør.

  Selv i deres privatliv bliver de truet med alverdens ulykker, som vil gå ud over deres familier.

  Før i tiden kunne en enlig landbetjent sætte sig i respekt, nu skal der altid være 2 eller flere sammen og selv da kniber det med respekten.

  En meget, meget strengere permanent grænsekontrol på linie med Australien og Canada , udmeldelse af Schengen og EU – ville være gavnligt for al det ukrudt der fyger ind over danske grænse.

  Våbenlovgivningen bør også lempes betydeligt , da samfundet bevæger sig henimod et ingenmandsland , det ville være ønskværdigt , hvis den etniske dansker havde mulighed for at forsvare sit liv , sit fædreland og ejendom.

 4. Af bent thomsen

  -

  Ja, vi har brug for og stor nytte af fornuftige og hæderlige politifolk, ligesom vi har brug for ordentlige læger, pædagoger, håndværkere, politikere, journalister og mange andre. Men alt med moral og værdier er i skred i det samfund vi danskere nu lever i. Danmark er ved at blive til Sverige nr. 2. Politiet er allerede overbelastet og mangler resourcer, og det kan snart blive lige som i vores blågule nabostat, at mens kriminaliteten vokser og vokser, reduceres trygheden og sikkerheden mere og mere.

  Sandheden er at Danmark har kurs mod undergang. Det nemmeste er at sove videre, men hvis man forsøger at følge med, kan man næppe undgå at observere at det går ad Pommern til på nærmest alle områder. Vi risikerer at ende i et helvede af et samfund inden længe, hvis der ikke sker en folkelig opvågning. For at politikernes og journalisternes flertal skal vågne op af deres dybe slummer eller komme fri af deres rablende ideologiske psykoser, kan man vel ikke håbe på?

 5. Af bent thomsen

  -

  Læs f.eks. Den korte avis, 180gr, snaphanen, urias og “Nordisk kriminal Reportage”.

 6. Af J. Hansen

  -

  Det samme billede kendes fra Danmark, hvor mænd fra ikke-vestlige lande er mere kriminelle end mænd fra vestlige lande.
  Skriver Day Poulsen.
  Hvis dette skulle være rigtigt.
  Så er det nok sociale forhold som spiller ind.
  Fattige danskere tvinges oftere ud i åbenlys kriminalitet.
  I modsætning til velhavende.
  Day Poulsen fremtræder igen som en ynkelig racist.

 7. Af Gert Olesen

  -

  Lad os nu bare se hvad eva m har sendt ind, tak!

 8. Af kristian petersen

  -

  Som en flok vilde barbarer i en blodrus smadrer vores politikere nu løs på vores velfærdsstat og alt hvad der er i den. Se på de ynkelige rester af vores postvæsen, folkeskole, familieværdier, forsvar, sundhedssystem, retsvæsen, politi, velfærd og sociale tryghed. Regeringen går forrest og smadrer løs med nedskæringer, overgreb, skandaler, svinestreger, diskrimination, job-eksport, boligåger, tossede projekter og ekstreme dumheder. Folkets og de danske børns fremtid begynder at ligne et øde og afsvedent ørkenlandskab. Borgens politik ligner et forsøg på at forvandle Danmark til et rædselskabinet.

 9. Af Lykke Danielsen

  -

  Husker du Benjamin?

 10. Af Hul igennem?

  -

  Jeg tror at rigtig mange mennesker der i dag passer en ligegyldig skærm, ville være glade for at prøve noget andet.
  Omskoling til betjent, måske mest administrativt arbejde, ville være attraktivt for mange.
  Vi mangler også noget der minder om 30.000 betjente, så det er bare at gå i gang.
  mvh

 11. Af E. Larsen

  -

  Bent Thomsen – du har meget, meget ret. Jeg vil dog sige lige nu, hvor NATO og den amerikanske ambassadør kritiserer DK for ikke at overhovedet mere at have en militær styrke. – at de har så ret, så ret. Og f.eks. Putin griner. Samtidig har vi jo ikke nok militær til at stoppe den vanvittige asyl-indvandring.
  Når der så spørges “kunne du være politimand” – JA, så absolut og jeg ville da være frihedskæmper i 40’erne (hvis jeg var ung dengang) for at stoppe de vanvittige nazister dengang. Men i dag forstår INGEN, – at vores ekstreme islamister, der får piger til at hverves til IS og imamer der får lov til at præke koranen m.m. nok bliver dem vi skal slås med inden længe. (Og så må jeg sige at jeg tror ikke v i har mange frihedskæmpere hverken blandt vore politikere eller vore unge i dag. Stakkels børn og børnebørn.

 12. Af E. Larsen

  -

  Hallo, HDP, har Berlingskes filter ikke følt at mit indlæg var godt nok?
  Hvor ER det dog dræbende for al form for demokrati det her!

 13. Af Frank A

  -

  Nej HDP. Du kunne ikke. Du kunne ikke klare Decorumkravet.

  Kræves der for øvrigt ikke også det som læge!

 14. Af Flemming Lau

  -

  Jeg tror faktisk at 20 000 gendarmer\swat teams kan gøre det ! Men det er en illusion i Danmark !

 15. Af jørgen mikkelsen

  -

  Eva m’s indlæg var da relevant, og det er E. larsens nok også. Så det frigives forhåbentlig snart. Bortset fra det:

  KORRUPTE KLIKER SAMT UBEGAVEDE FEMI-FASCISTER OG RØDE PLADDERHUMANISTER ER VED AT UDSLETTE EUROPAS OG DANMARKS VELSTAND, VELFÆRD OG CIVILISATION. TYSKLANDS OG EUs POLITIK LIGNER ET FORSØG PÅ AT ENSRETTE, UNDERTVINGE OG LIKVIDERE NATIONALSTATERNE.

 16. Af Henrik Pedersen

  -

  Fair nok, HDP.

  Lad mig supplere: i perioden 1980-2014 blev der i gennemsnit dræbt 64 amerikanske politifolk om året. Tallene inkluderer IKKE alm. uheld.

  I 2015 var tallet oppe på 129 dræbte, og indtil primo juli 2016 er der i 2016 dræbt 53 amerikanske politibetjente.

  52,8 % af gerningsmændene til mord i perioden 1980-2008 var sorte, selv om de kun udgør ca. 13 % af befolkningen i USA. Et overkill på en faktor 4!

  Pudsigt nok behøver hvide (inkl. politibetjente) ikke særskilt at frygte at blive dræbt af sorte, for 90 % af de dræbte ofre, der blev dræbt af sorte, var sorte.

  PS.: Skoleskyderier i USA får stor omtale – også i danske medier. Der er ca. 70 millioner elever på amerikanske skoler og universiteter.

  Regner man på tallene, var det statistisk set 30 gange MERE sandsynligt i 2015 at blive myrdet i det danske samfund end at være elev på amerikansk skole eller universitet.

  Mht. våbenlovgivning er det også værd at bemærke, at på trods af de restriktive love i Rusland er sandsynligheden for at blive myrdet der ca. 2,5 gange større end i USA !

  Sådan er der så meget, der er censureret i Politiken og Information.

 17. Af jørgen mikkelsen

  -

  Når f ilt ret kan indstilles til at favorisere ja vier/sø ren, nø r ager, ju ul og npl mfl., kan det så ikke også indstilles til at altid sobre og relevante bloggeres indlæg slippes igennem??!!……

 18. Af jan nielsen

  -

  Når der går timer inden indlæg frigives, svækkes debatten meget kraftigt. Kan man ikke gå omvendt frem, så alt kommer på, men slettes efter kort tid hvis det er nonsens. Hvorfor blokerer filtret for svar til andre?

 19. Af Flemming Lau

  -

  Henrik Pedersen.
  Relevante data, tak !

 20. Af Helge Nørager

  -

  På opfordring af Jørgen Mikkelsen, er jeg vel nødt til at kommentere, så hans indlæg ikke fremstår altfor tåbeligt og uden sandhed.

  Hvis en kvinde uddannes til betjent, hvorfor kaldes hun ikke politikone ?

  Det er i øvrigt kønsdiskrimination at kalde en betjent for en politimand.
  Kan vi så lige få ændret overskrift til det politisk korrekte, for slet ikke at tænke på det sprogligt korrekte.
  Det er vel for meget at forlange, at en med 10 års uddannelse på universitet.
  Skal vide at det hedder.
  “Kunne du være betjent. ?”

  Håber at dette vil gøre Jørgen og andre prebner glade, nu passer dit indlæg.

 21. Af Niels Juul Hansen

  -

  Tænk engang hvor mange mord og skrækslagne/ ‘trickerhappy’ politibetjente man kunne undgå i USA, hvis man havde den samme våbenlov som i Europa!

  Voila!

 22. Af J Nielsen

  -

  Trigger-happy.

 23. Af J Nielsen

  -

  “Det samme billede kendes fra Danmark, hvor mænd fra ikke-vestlige lande er mere kriminelle end mænd fra vestlige lande.
  Skriver Day Poulsen.
  Hvis dette skulle være rigtigt.
  Så er det nok sociale forhold som spiller ind.
  Fattige danskere tvinges oftere ud i åbenlys kriminalitet.
  I modsætning til velhavende.”

  Såvidt jer har forstået er der en overrepræsentation, selv hvis man renser tallene for sociale forhold. Ikke så voldsomt stor som nogen gerne vil gøre den til, men den er der.

  En del af denne overrepræsentation findes blandt unge. Og her spiller det forhold ind, at etnisk danske unge er blevet stadigt mere lovlydige i de sidste årtier. Visse grupper er ikke fulgt med i denne disciplinering.

  Et andet forhold der kan spille ind er – som i U.S.A. – at politikorpset er anderledes etnisk sammensat end den befolkning de er sat til at holde i ørerne.

 24. Af Katrine Larsen

  -

  Nej, jeg kunne ikke være politimand. Jeg er for let at skræmme, for tillidsfuld og for underdanig. Til gengæld vil jeg nok fungere udmærket som forsker, når den tid kommer.

 25. Af Kim P Olsen

  -

  J Hansen
  Så kan du jo prøve at forklare fængselsbetjentene, som bliver maltrakteret af indvandrerbandemedlemmer, at renset for socioøkonomiske forhold, bliver de slet ikke overfaldet.

  Indvandrere fra ikke-vestlige lande er stærkt, stærkt overrepræsenterede i kriminalitetsstatistikkerne. Det er et faktum!

 26. Af Kurt nissen

  -

  Hvad man tørt kan KONSTATERE det er at folkestyret og ytringsfriheden har mange modstandere. Fra m lykke toft, u elle ma nn og la rs ulykke til alle de redaktører, journalister, europater og radikale betonhoveder som konstant bekæmper ytringsfriheden og som arbejder på at gøre demokratiet til et stort bluffnummer.

 27. Af Niels Juul Hansen

  -

  J. Nielsen

  Tak! 🙂

  Håber ellers at du er enig.

 28. Af karsten lundgaard

  -

  Hjerneløse idi o ter favoriseres vist også. Se 21.56.

 29. Af Brian Jørgensen

  -

  Findes masser af klip på nettet hvor man kan se amerikanske betjente blive skudt og dræbt filmet fra et kamera på deres patrulje vogns instrument bræt

  En af dem lavede et rutine tjek på et køretøj fordi det manglede baglys i en af siderne, manden i fører siden skal lige finde sit kørekort stikker en pistol ud og skyder betjenten på klods hold, betjenten nåede kun at række efter sit skydeevnen og gav et skrig fra sig da han opdagede hvad der skulle ske, herefter ses bilen køre fra stedet mens betjenten ligget død i vej siden

  Det er noget mere ekstremt derovre og sætter det lidt i perspektiv i forhold til de skydegale hvide betjente og hvad de risikerer

 30. Af Brian Jørgensen

  -

  Der skulle have stået skydevåben

 31. Af adriano viterbo

  -

  HDP, jeg ville gerne læse en blog fra dig, ment som en hyldest til de hundrede tusinde muslimer i Danmark som passer deres job, sorterer de få, uheldige elementer fra, og sige tak fordi de hjælper DK på hjulet.

 32. Af J Nielsen

  -

  @ N J Hansen

  Meget enig. De skulle gøre hvad man har gjort i Australien. Et land man bedre kan sammenligne med end gamle Europa, hvorfra amerikanerne ihvertfald ikke vil have gode råd.

  Men it ain’t gonna happen. Gun control. Jeg mener, hvis du kommer op at diskutere med din kone vil du da godt kunne besvare ilden?

 33. Af ole nielsen

  -

  E. lar se ns og flere andres indlæg hænger efter 7-10 timer stadig i det stupide f il t er……… Debat her er begrænset til kortfattet og overfladisk debat. Er HDP frataget redigeringen?

 34. Af J Nielsen

  -

  Ah, remember this one? The American Way fra albummet Danska Nâtter. Afzkyelig skånsk sarkasme fra “de tidligere 1980ere”.

 35. Af Arvid Holm

  -

  Når folk nægter at adlyde ordensmagten og tilmed optræder voldeligt, tilsidesætter de samfundsordenen.
  Forbavsende nok mener mange, at det er et udtryk for civilisation, hvis politiet i den situation udviser tålmodighed og tilbageholdenhed, selvom både politiets personale og andre derved kan være udsat for fare.
  Hensynet til det uregerlige individ prioriteres højere end hensynet til alle andre.
  Men efter min mening er samfundsordenen netop udtryk for civilisation.
  Så det er uciviliseret at acceptere tilsidesættelse af samfundordenen.

 36. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt, er jeg hamrende ligeglad med, hvem der skyder hvem i USA. Jeg er mere interesseret i alle de ulovligheder, der pågår i Danmark 🙁

 37. Af Arne Hornborg

  -

  Med alle den del af uønskede indvandrere Danmark er belastet af, med de hårde, usaglige angreb på Dansk Politi, så tror jeg ikke rigtig MIN tålmodighed slog til.
  ,,De frelste” inden for danske politikere er mere bekymrede for om de kriminelle indvandreres ,,rettigheder?” bliver krænket, end at give politiet det fornødne mandat.
  Vi ser det samme i den øvrige vestlige verden. Amerika til eksempel.
  Hvis en neger har begået kriminalitet og politiet anholder vedkommende, ofte med nødvendig brug af våben, bliver det omgående i medierne udskreget som ,,racisme”.
  Det er virkelig at gøre det politi, der er sat til at beskytte almindelige, lovlydlige borgere, rent til grin. Hvis politiet engang imellem går lidt amok, så er det mere en forståeligt.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 38. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos politidrab i USA, iflg DR.dk nyheder:

  “Chokerede øjenvidner: Skud kom ud af ingenting
  En ellers fredelig demonstration er endt i drab på mindst fire betjente i delstaten Texas i USA.”
  http://www.dr.dk/nyheder/udland/chokerede-oejenvidner-skud-kom-ud-af-ingenting

 39. Af Henning Svendsen

  -

  J.Hansen-J.Nielsen-J.juul -Frank.A ?Ja og her er de første fire fra :Lyngby: der på alle blokke leger Politimand fra morgen til aften og der er da ganske rigtig en Politimand i os alle,nogen går dog mere op i rollen ligesom dissefire fra:Lyngby: eller var det ikke Albanigade i Odense??

 40. Af bent rasmussen

  -

  Hvorfor er HDPs debatter gået fra ret frie til meget ce n su re rede ? Er HDP blevet træt af de mange perfide, skøre og usaglige personangreb…. er det fuldt forståeligt. Men kan der ikke findes en balance? Som det er nu er debatten reduceret til en parodi.

 41. Af Dennis Pedersen

  -

  Hmm. Jeg havde da godt nok tænkt at den hjemlige debat om hvorvidt flygtninge er kriminelle udelukkende grundet deres religion/hudfarve ville relatere sig dårligt til hvorvidt sorte i USA er kriminelle udelukkende fordi de er sorte. Jeg havde dog ikke regnet med at der rent faktisk var nogen der ville tage springet, men nu har har HDP gjort selv det mest pessimistiske livssyn til skamme.

  At indtage standpunktet at de sorte i USA selv er ude om at blive mejet ned på stribe af politiet og at deres overrepræsentation i de kriminelle statistikker på en eller anden måde skyldes deres kultur og/eller gener burde være retorisk selvmord. Det er et vidnesbyrd om et moralsk skred af dimensioner hvis det i stedet møder forståelse og accept i den brede befolkning. Hvornår bliver ønsket fra Danskernes Parti om et racerent “hvidt Europa” (slå deres senste Island/Frankrig kampagne op hvis du mangler beviser) så til DF’s valgløfter?

 42. Af Kristian Andesen

  -

  “Samtidig er sandsynligheden for, at en sort mand i forhold til en hvid man er kriminel, meget større. Det samme billede kendes fra Danmark, hvor mænd fra ikke-vestlige lande er mere kriminelle end mænd fra vestlige lande.”

  Du er jo racist så det batter. Sikke en udokumenteret gang racistisk gyllespredning. FØJ!

 43. Af Helge Nørager

  -

  Ak ak sikken noget rod.
  Også jeg kan være upræcis.
  Det skulle selvfølgeligt være,

  “Hvem vil være Politibetjent”

  Der er jo også rådhusbetjente og andre, så det kunne misforstås med “Hvem vil være betjent”

  Samt på denne lidt triste dag, med massemord på politibetjente i Dallas, lidt humor.
  Var det mon en freudiansk fortalelse, at overskrift hedder “”Hvem vil være Politimand”. ?.

 44. Af Henning Svendsen

  -

  Et ord som :mand: det har jo to betydninger ? En kvinde godt være :overmand:på mange områder foreksempel når det gælder listighed og evnen til at smigre så når man derfor betegner en kvindelig politibetjent som Politimand -ja så er det jo bare et bevis på at hun kan klare jobbet
  Og derfor har Day ikke skrevet forkert
  En betjent i USA er dårlig betalt og lever i livsfare hver eneste dag og derfor er det heller ikke de bedste hjerner der melder sig og på internettet kan vi se hvordan en trediedel af disse betjente er skydegale idioter
  Og selvfølgelig fylder de sorte meget i kriminalregistret landet er overbefolket og de svage synker til bunds og som John Henry så er de desperate og frisk til det hele

 45. Af Lars Busk

  -

  Kristian Andersen.

  Påstanden on at ikke vestlige indvandrere er langt mere kriminelle en etniske danskere.
  er veldokumenteret og derfor ikke racistisk.

  Det er imidlertid ikke sådan, at mennesker af ikke vestlig oprindelse er mere kriminelle.

  Derimod er forklaringen, at Danmark har fået mere end vor retfærdige del af Mellemøstens og Østafrikas bundskrab, som sandynligvis ville have udvist samme adfærd blandt ordentlige mennesker i deres oprindelseslande.
  Der er tolerancen overfor kriminalitet imidlertid langt ringere, og de ville for en stor dels vedkommende formentlig været endt et hoved kortere.
  Her er der et område, hvor vi i Danmark virkelig kunne lære af Østens årtusindgamle traditioner.

 46. Af Eva Madsen

  -

  Er der noget indenfor staten i Danmark , der fungerer tilfredsstillende ???
  Heller ikke politietaten.
  Staten bruger 140 milliarder om året på overførsels indkomster til personer i den arbejdsdygtige alder , heriblandt 100 tusinder af ikke vestlige indvandrere ,som aldrig nogensinde burde have sat deres fod i Danmark.

  Hvorfor sidder politibetjente i deres fotovogne , på mere eller mindre øde strækninger ? ja rigtigt – for at kradse penge ind til politietaten og dermed til deres egne lønninger .

  Var det ikke mere fornuftigt – sådan rent økonomisk for staten – at de tjekkede de såkaldte ” flygtninges ” ferierejser til deres hjemlande., ligesom Schweiz ?
  Der på kort tid har inddraget asylstatussen for 189 udlændinge.

  I sin tid da der var uro i mellemøsten , måtte den Danske stat betale ” hjemrejse ” for tusinder af palæstinenser , som enten boede eller var på ferie i Palæstina.
  Det er vel ikke blevet bedre siden da ??.

  https://document.dk/2016/07/06/flygtninge-schweiz-mister-deres-asylstatus-paa-grund-hjemrejser/

  Ja jeg spørger bare . !

 47. Af Jakob Rasmussen

  -

  Det er faktisk radikale, sorte borgerrettighedsforkæmpere, der er skyld i, at den amerikanske våbenlovgivning er så slap, som den er, selvom det først og fremmest er sorte amerikanere, der bliver skudt af andre sorte amerikanere, der er ofre for Amerikas slappe våbenlovgivning.

  Tidligere støttede NRA en ret restriktiv våbenlovgivning, men da sorte borgerrettighedsforkæmpere forlangte ret til at bevæbne sig, vel at mærke for at kunne beskytte sig mod politets overgreb, så fulgte NRA efter, og begyndte at påstå, at almindelige borgeres “ret”, til at bevæbne sig, var beskyttet af den amerikanske forfatning.

  Uddrag fra “Fear of a Black Gun Owner” af Edward Wyckoff Williams (Jeg må nok hellere slå fast, at Wyckoff Williams er sort, for at undgå racisme-beskyldninger…), The Root 23. janar 2013:

  “Ironically, the NRA used to support gun control — when the Black Panthers started packing.”

  “It may seem hard to believe, but the modern-day gun-rights debate was born from the civil rights era and inspired by the Black Panthers. Equally surprising is that the National Rifle Association — now an aggressive lobbying arm for gun manufacturers — actually once supported, and helped write, federal gun-control laws.”

  “It is ironic that the modern-day argument for citizens to arm themselves against unwarranted government oppression — dominated, as it is, by angry white men — has its roots in the foundation of the 1960s Black Panther movement.

  Huey Newton and Bobby Seale became inspired by Malcolm X’s admonishment that because government was “either unable or unwilling to protect the lives and property” of African Americans, they ought to defend themselves “by any means necessary.””

  “UCLA law professor Adam Winkler explores this history in his 2011 book, Gunfight: The Battle Over the Right to Bear Arms in America. “Like many young African Americans, Newton and Seale were frustrated with the failed promise of the civil-rights movement,” Winkler writes. In their opinion, “the only tangible outcome of the civil-rights movement had been more violence and oppression, much of it committed by the very entity meant to protect the public: the police.” Winkler goes on to say, “Malcolm X and the Panthers described their right to use guns in self-defense in constitutional terms.” Guns became central to the Panthers’ identity, as they taught their early recruits that “the gun is the only thing that will free us — gain us our liberation.”

 48. Af Jakob Rasmussen

  -

  Apropos Black Panthers og Nation of Islam.

  Malcolm X gik ikke alene ind for, at alle skulle have ret til at bære våben; han gik også ind for apartheid, og så var Malcolm X endda vaskeægte antisemit; han var ikke bare en fredelig antizionist, der var imod israels overgreb på palæstinenserne.

  Derfor er det dybt ironisk, at lige netop quasi-islamisten, Malcolm X, bliver opfattet som en helt af de fleste, unge, hvide borgerrettighedsforkæmpere.

  Javier Martinez vil nok elske det faktum, at der i dag er tætte forbindelser mellem de nye ledere i Nation of islam og Scientology…

 49. Af Kim P Olsen

  -

  Kristian Andersen

  Hvis ikke-vestlige indvandreres overrepræsentation i kriminalitetsstatistikkerne er racistisk, så er virkeligheden racistisk.

  Hvad vil du gøre ved det? Tage fat om nældens rod, eller svine budbringeren til?

 50. Af Jakob Rasmussen

  -

  Sorte forbrydere dræber langt flere sorte amerikanere, end hvide politimænd gør; men alligevel “forstår” alt for mange borgerrettighedsforkæmpere den skydegale, sorte racist, der går direkte efter hvide politimænd.

  Sorte forbrydere slår letsindige, sorte borgere ihjel, ved at sælge livsødelæggende og livsfarlig narktika til dem, eller også skyder de andre sorte, der truer deres interesser, uanset om der er tale om andre forbrydere, der vil overtagederes kriminelle forrretninger, eller ærlige borgere, der truer de kriminelles interesser, fordi de er trætte af at blive tyranniseret af kriminelle bander, der bruger ekstrem vold til at overtage voldsmonopolet i de hårdest ramte kvarterer.

  Desuden er det faktisdk sorte borgerrettighedsforkæmpere, der er skyld i, at den amerikanske våbenlovgivning er så slap, at den giver kriminelle mulighed for at overtage myndighedernes voldsmonopåoli de fattigste kvarterer.

 51. Af Jakob Rasmussen

  -

  Rettelse:

  Desuden er det faktisk sorte borgerrettighedsforkæmpere, der er skyld i, at den amerikanske våbenlovgivning er så slap, at den giver kriminelle mulighed for, at overtage myndighedernes voldsmonopol i de fattigste kvarterer.

 52. Af bjarne petersen

  -

  Kommunisterne, femi-fascisterne, politikerne og journalisterne har forvandlet Danmark til et sygt og menneskefjendsk samfund, når det gælder landets oprindelige befolkning, danskerne. Som dog er så tamme, slappe, sløve og konfliktsky at de i et vist omfang selv er ude om at asociale politikere betragter dem som malkekvæg og stemmekvæg. Danskerne flest er så sølle og indoktrinerede, at de næsten selv beder om at blive fordrevet eller udryddet. End ikke små demonstrationer for frihed m.m. kan de finde ud af at gennemføre.

 53. Af bent thomsen

  -

  Nu er E. Larsens brev 17.19 endelig kommet på. Det var på tide, eller rettere, forsinkelsen er så stor at vel kun 3-4 læsere har set det. E. Larsen har jo ellers ganske ret i at den trussel vi står overfor nu er på højde med eller endnu værre end den na zi sti ske trussel i sin tid.

 54. Af bent thomsen

  -

  Invasionen og besættelsen skrider planmæssigt fremad, og det lader til at regeringen er ganske fornøjet med at Danmark islamiseres. En kulsort fremtid venter danskerne hvis det bliver ved, men det bekymrer naturligvis ikke V og de rødradikale.

 55. Af M Sørensen

  -

  Hr Bent Thomsen besværer sig over at et indlæg fra E. Larsen har været længe om at komme på.
  Med dette bøvs afslører han sig selv som den der skriver i mange forskellige navne
  Eks vis Preben Jensen .
  Det hakkende tastatur afslører vedkommende hvergang.

 56. Af Peder Holst

  -

  I Danmark vil politiet hellere agere landevejsrøvere gemt bag en busk, for at snuppe en cyklist uden lys på cyklen, end at arresterer dybt korrupte politikere og ekstremt kriminelle mennesker i den finansielle sektor – Hvad fortæller det om Dansk politi?

  Korruption eksisterer slet ikke for mennesker der selv profiterer – Men bevares, det er jo netop det, korruption handler om.

 57. Af bjarne petersen

  -

  Man må undre sig over at de almindelige mænd og vælgere ikke forstår, ikke kan regne ud, at jo flere femi-fascister, pladderhumanister, ligestillingsto sser og politiserende kvinder der vælges ind i partierne, byrådene og hele systemet, jo mere vil lovgivningen og hele samfundet blive indrettet på kvindernes betingelser og til deres fordel, og det på mændenes, familiernes og børnenes bekostning!

  Hvad man allerede kan KONSTATERE er at mændene er fuldstændig til grin på familie- og skilsmisseområdet og på adskellige andre områder. Og i Sverige er feministerne i fuld gang med at ruinere, perver tere og ødelægge landet. Bør det ikke give stof til eftertanke?

 58. Af bjarne petersen

  -

  Man må undre sig over at de almindelige mænd og vælgere ikke forstår, ikke kan regne ud, at…… (resten er i det fordømte f il ter)

 59. Af Niels Juul Hansen

  -

  @J. Nielsen

  “Ah, remember this one? The American Way fra albummet Danska Nâtter. Afzkyelig skånsk sarkasme fra “de tidligere 1980ere”.”

  Enig, tænker selv på denne sang, hver gang der kommer en nyhed om, hvad hedder det nu – a triggerhappy policeman.

  Men dengang risikerede man også at blive skudt, hvis man var hvid!

  Fantastisk LP!

 60. Af jørgen hansen

  -

  Her er 5% ytringsfrihed og 95% manipulation mv.

 61. Af jørgen hansen

  -

  Måske passer tallene ikke helt. Men debatten er invalideret. Se 180g, snaph og den korte.

 62. Af Arvid Holm

  -

  En sort bilist standses af politiet i USA.
  Den hvide politimand angiver beskadigede lygter som årsag.
  Den sorte bilist tager derimod udgangspunkt i, at han kun standses, fordi han er sort.
  Det ville indebære, at den hvide politimand begår en tjenesteforseelse, der kan medføre afskedigelse og retsforfølgelse.
  Bilisten udfordrer yderligere politimandens autoritet med indvendinger og anklager i et groft sprog,
  selvom det er ulovligt at fornærme en tjenestemand.
  Han sætter sig fysisk til modværge, når han skal have håndjern på.
  Nu er han en yderligere trussel for politimandens jobsikkerhed og tilmed en fysisk trussel.
  Politimanden kan jo ikke bare opgive sit forehavende, fordi en borger nægter at medvirke.
  På dette tidspunkt er politimanden så vred og så skræmt, at han skyder den sorte, hvis han f.eks får den mindste mistanke om, at denne er bevæbnet.
  Så hvis man vil undgå den slags hændelser fremover, ville det nok være en god ide at forklare de sorte, hvordan man bør forholde sig overfor den udøvende magt.
  Det ville være bedre end at understøtte af den sortes opfattelse, hvor han er offer for racisme, når han bryder færdselsloven.

 63. Af Arne Hornborg

  -

  Arvid Holm
  En flot og præcis beskrivelse af de faktiske forhold. Fri for alt det sædvanlige, forvrøvlede, sentimentale vås vi altid må lægge ører til.
  Negrene TROR de ustraffet kan begå kriminalitet under påberåbelse af påstået racisme.
  Dét er mange steder hverdagens betingelser for det amerikanske politi.
  Her i Danmark har politiet, med efterfølgende usaglige angreb, skudt på der beviseligt rettede skydevåben mod politiet i forsøg på at undgå anholdelse.
  Som jeg skrev i mit indlæg, at være ansat ved politiet, det ville i høj grad udfordre MIN tålmodighed.
  Arne Hornborg

 64. Af Arne Hornborg

  -

  Om igen. Min pc drillede lidt. Glemte ordet personer.

  Arvid Holm
  En flot og præcis beskrivelse af de faktiske forhold. Fri for alt det sædvanlige, forvrøvlede, sentimentale vås vi altid må lægge ører til.
  Negrene TROR de ustraffet kan begå kriminalitet under påberåbelse af påstået racisme.
  Dét er mange steder hverdagens betingelser for det amerikanske politi.
  Her i Danmark har politiet, med efterfølgende usaglige angreb, skudt på PERSONER, der beviseligt rettede skydevåben mod politiet i forsøg på at undgå anholdelse.
  Som jeg skrev i mit indlæg, at være ansat ved politiet, det ville i høj grad udfordre MIN tålmodighed.
  Arne Hornborg

 65. Af Henning Svendsen

  -

  Arvid Holm :du holder ikke din sædvanlige standard!-hvorfor skal du smide dig ned på en tilsølet vejbane og lade dig baste og binde-altsammen fordi du tilfældigvis er skævøjet eller har jødetud man kunne foreksempel påbyde at førebevis skal have sin plads på forruden ligesom en parkeringsskive således kunne utallige situationer undgåes

 66. Af Ronnie Realist

  -

  Jeg boede USA i slut 80’erne, og sikke en opvågning det var.

  Jeg er født og opvokset i DK , og det eneste kendskab jeg havde til udlændinge var mine forældres modstand mod EF i 72. De mente at DK ville blive overendt af fremmede der ville tage danskernes jobs hvis vi kom med.

  ( det fik de IKKE ret i – dem der kom tog ikke jobs, de skal bare forsørges – det er dem fra øst der snupper jobs’ene )

  Det jeg hørte i skolen og de amerikanske film jeg så – alt handlede om at de stakkels sorte var forfulgte af de lede hvide – så mit syn var et resultat af hjernevaskelsen, jeg kunne næsten bedre lide sorte end hvide – selvom at jeg ALDRIG havde mødt en neger. . . sorry, sort.

  Utrolig spændene at komme til USA i 1989 – det land er for vildt – sikke en oplevelse. Alle de hvide mennesker jeg mødte var SÅ flinke. Folk er også flinke i DK, men utrolig så åbne og betænksomme de var. Helt ny oplevelse – der var ikke nogle jeg kendte eller hørte om, der løb rundt og skød neg….sorte for sjov.

  De mennesker jeg mødte, der IKKE var søde, var de sorte. De hang på gadehjørner og skulede med deres sorte vrede øjne efter os, råbte skældsord efter os., tiggede, og blev arrogante hvis man ikke gav (nok) Kørte rundt i deres gamle biler – gerne fyldt op med unge mænd, der sad og skulede efter ballade.

  Ofte var de i flok, og alle ved hvad der sker med intelligens niveauet når mange er sammen. i nyhederne hver aften så man hvordan sorte igen havde skudt og røvet, myrdet uskyldige tilfældige hvide i fuld dagslys.

  Vi havde været på selv samme tank en dag – og få timer efter var en hvid mand, der var ved at tanke, blevet skudt og dræbt ved tanken. Det var en øjenåbner !

  Det kunne ha’ været mig der var blevet skudt en kugle for panden – bare fordi man ikke lige var hurtig nok til at hive et bundt dollarsedler op af lommen og give til den kriminelle sorte.

  Det ændrede mit US ophold – og mit naive dansker syn – på hvilke problemer der var i det amerikanske samfund. Der var virkelig en opdeling – IKKE imellem hvide og sorte – men imellem de kriminelle og de almindelige mennesker.

  De sorte jeg kendte derover, tog MAX afstand til de sorte kriminelle – og følte sig hvide. Og de var hadet af “almindelige” sorte.

  De sorte der havde jobs man så i hverdagen, var ubehøvelde. Kørte som idioter i traffikken, var provokerende langsomme og sløve når de skulle arbejde – og ALTID skulle de skule med deres sorte vrede øjne. Meget ubehageligt.

  Det var et ændret menneske der stod på dansk grund igen. Helt stum over oplevelserne – og følte mig forrådt af alle de probaganda-venstreorienterede film jeg havde set op igennem min opvækst, hvor de sorte ALTID var ofre. De havde ALDRIG gjort noget galt – det var bare de hvide der gav dem skylden.

  Jeg fortalte om mine oplevelser. Fortalte om hvordan der var områder at man ikke skulle køre ind i, da politiet ikke turde køre ind og hjælpe een. Hvordan at man kunne blive slået ned, og blive lemlæster – bare pga et par få dollars.

  Hvordan at man var på vagt hvis man så en sort luske rundt i et almindeligt pænt boligkvarter – og at man skulle ringe 911 og fortælle om sine observationer.

  Hvordan at man skulle være på vagt når at man holdt for rødt, og have låst døre – da der ofte sprang sorte ind i bilen og røvede een.

  Jeg blev mødt af høj hånlig latter – især af pigerne, som ELSKEDE sorte mænd ” de er så smukke med deres sportstrænede kroppe”

  Folk rystedede på hovedet af mig og mine observationer – og havde ikke noget at kalde mig, andet end en idiot. Racist ordet var ikke rigtig i brug endnu, så de vidste ikke helt hvordan de skulle håndterer mine “sære” historier.

  Jeg sagde at de var 20 år foran DK derovre, og at det sikkert kom til at ske det samme i DK – SÅ blev folk vrede! Så kom NAZIST ordet i brug – sammen med idiot og andre dejlige skældsord.

  Så I kan godt forstå, at det er med blandede følelser at stå her 20 – 30 år efter, og se at jeg havde ret!

  Mange ghetto områder er no go for polities idag. Selvom vi kun har 5% udlændinge – står de for 70% af kriminaliteten.

  Hvis det IKKE sætter tanker i ens hoved, så har man IKKE gjort sin pligt, at UDVIKLE sig, og lære af sine erfaringer.

  Jeg holder ALTID ekstra øje med “typer” i trafikken, i vores boligkvarter osv. Desværre har man næsten altid ret, når man hører at der er begået kriminalitet. Udlændinge igen.

  Så er det jo IKKE svært at forholde sig til hvordan det er at være betjent i USA, når ERFARINGEN er, at de sorte der lusker rundt, er “ude på noget” Og læg dertil at de ofte er bevæbnede – ja så er det måske derfor at de skyder først, og spørger bagefter.

  Mærk jer mine ord – jeg får desværre nok ret igen – om 20 år har vi de samme problemer med “vores sorte” her i landet.

  http://politiken.dk/kultur/musik/ECE3290782/svensk-politi-godt-med-flere-anmeldelser-af-festivalovergreb/

 67. Af Jakob Rasmussen

  -

  Hvis betjenten ikke havde haft en reel grund til at frygte, at den vrede, sorte bilist var bevæbnet, så ville han ikke have skudt ham.

  Det løser ingen problemer, at BlackLives udnævner almindelige betjente til hovedfjenden, for de bevæbnede sorte forbrydere, som betjentene har god grund til at frygte, dræber langt flere uskyldige, sorte amerikanere, end betjentene gør.

  Det er og bliver den amerikanske våbenlovgivning, der er problemet, og betjentene er også ofre for den uansvarlige våbenlovgivning i USA.

  I modsætning til, hvad de fleste borgerrettighedsforkæmpere tror, så er det ikke “hvide racister”, der er skyld i, at den amerikanske våbenlovgivning er så uansvarlig, som den er, selvom det primært er hvide, der forsvarer den amerikanske våbenlovgivning nu.

  Det var faktisk sorte borgerrettighedsforkæmpere, der kæmpede for at slække den amerikanske våbenlovgivning, og som fik held med det, fordi de ville være i stand til at forsvare sig mod politiet!

  Så er det jo ikke underligt, at politiet frygter, at blive skudt af sorte.

  De sorte narkokriminelle dræber også langt flere uskyldige sorte borgere, end poltiet gør; hvilket er endnu en grund til at det ikke løser nogle problemer udelukkende at rette vreden mod politiet.

  Den uansvarligt slappe våbenlovgivning, som de sorte borgerrettighedsforkæmpere fik presset de amerikanske politikere til at vedtage, var og er skyld i, at sorte narkokriminelle kunne bevæbne sig med tunge våben, der gjorde det muligt for dem, at overtage kontrollen med sorte ghettoer i firserne, hvor de terroriserede og udnyttede andre sorte groft og systematisk.

 68. Af Jakob Rasmussen

  -

  BlackLives er ikke på de sortes side, når organisationen ensidigt retter vreden mod almindelige betjente.

  For betjentene er jo også ofre for den uansvarlige, amerikanske våbenlovgivning, ligesom de uskyldige sorte skudofre er.

  Desuden dræber bevæbnede, sorte narkokriminelle langt flere uskyldige sorte amerikanere, end politiet gør, og det er jo de bevæbnede, sorte narkokriminelle, der dræber betjente, der er skyld i, at politiet ofte er overforsigtige, og nogle gange overreagerer, når de støder på aggressive, sorte borgere.

  Men alligevel retter BlackLives ensidigt vreden mod hvide betjente.

  Det bliver ekstra absurd, når man ved, at det faktisk var sorte borgerrettighedsforkæmpere, der kæmpede for at slække den amerikanske våbenlovgivning, fordi de ville være i stand til, at “forsvare sig mod politiet.”

 69. Af Jakob Rasmussen

  -

  Uddrag fra “Giuliani’s claim that 93 percent of black murder victims are killed by other blacks” af Michelle Ye Hee Lee, The Washington Post 25. november 2014:

  “The 2013 FBI Uniform Crime Report, a compilation of annual crime statistics, also shows similar data: 83 percent of white victims were killed by white offenders; 90 percent of black victims were killed by black offenders; 14 percent of white victims were killed by black offenders; and 7.6 percent of black victims were killed by white offenders.

  The rate of intraracial homicide in the black community is the reason for the heavy police presence, Giuliani said, and it should be the subject of discussion because it’s so much more prevalent than the shooting of a black victim by a white police officer.”

  ““The danger to a black child in America is not a white police officer. That’s going to happen less than 1 percent of the time. The danger to a black child … is another black,” Giuliani said.

  “If my child was shot by a police officer, I would be very, very frustrated. I’d also be frustrated if my son was shot by a gangster in the street. But if the chances were — that my son would be shot by the gangster in the street — nine times out of 10, I’d spend an awful lot of time on the nine times out of 10.””

 70. Af georg christensen

  -

  At være “politi”, mand eller kvinde, på bedste vis?, håber jeg, at ALLE , som søger ,får muligheden for. .

  Problemet for disse “lovhåndhævere” er ganske enkelt : Politisk “lov juskeri”, manglende viden hos den politiske “lovgivnings proces”, Manglende politisk viden “om” , når de siger “ja” eller “nej” til et “lov foreslag”, manglende overblik over hvad “de” politikerne siger : ja eller nej til, er en mangelvare, overalt i Europa.

  Det samme oplever også i dag USA, den store nation som byggede sig selv op på politiske “illusions beskrivelser”. Deres politi “lov hånd hæverne”, aner ikke , hvilke love de er sat til at håndhæve, fordi deres politikere ikke var istand til at udstede “LOVE” med “VÆRDI”.

  NB: Mit håb, er bare, at Europa´s politi ikke falder i den samme sump.

 71. Af bent thomsen

  -

  Ja, lad os da endelig gå mere op i hvad der sker i USA, Kina og Langtbortistan…. end i hvad der foregår i vores eget land. Hvor stadig flere borgere nedtromles eller omkommer som følge politisk uduelighed og laden stå til.

 72. Af bo nielsen

  -

  Der meldes nu om STRIBEVIS AF OVERFALD på danskere. Se 180g og snaph. Og sikkerhedsmyndigheder i Frankrig og Sverige advarer om risiko for borgerkrig.

 73. Af g willtek

  -

  Staten er blevet en fjende af borgerne, eller en meget stor del af dem. Politiet beskytter staten og status quo.
  Det er en ulmende revolution. Folk har faaet nok.
  Saa politimand, ikke tale om.

 74. Af Helge Nørager

  -

  Hvad er forskellen på en Polak der rejser til Danmark for at arbejde og en Dansker der rejser til USA for at arbejde ?.
  Absolut ingen, i forhold til at de begge åbenbart tager arbejde fra andre.
  Men en Dansker som rejser til USA opfattes som en helt, og en Polak som rejser til Danmark er en skurk.
  Dobbelt moral ?

 75. Af Hans Nielsen Lokalpolitiker Dansk Folkeparti Odense Lkl

  -

  Indfør disse iq test i politiet og lad os få ryddet ud i de som er ubegavede og underudviklede. Der er desværre alt for mange lavt intelligente som stadig søger politi etatet, og disse indvider ødelægger staben og rets-sikkerheden for de andre. En indførelse af tvangs iq test af ansøgere, vil skabe en bedre tryghed for borgerne, og en større sammenhængskraft for det danske rigsfællesskab, samt for arbejdsindsatsen og det økonomisk opsving. Vi skal alle løfte i samlet flok – men med den rette intelligens.

 76. Af Finn Bjerrehave

  -

  Tænk hvis overskriften lød : Kunne du tænke dig at være en Grønlænder i Danmark, hvor svaret kunne lyde, måske i Kbh, men desværre ikke i Århus, der har Muslimerne jaget Grønlænderne ud af Gellerrupparken, uden Dansk hjælp, og hvem bestemmer mest i Danmark.
  Politi på afveje. Finn Vig

 77. Af Jan Johansen

  -

  Nej, og slet ikke i USA og andre steder i verden med en så uacceptabel våbenlov. Det er da fuldstændig galimatias, at politimænd og deres familier skal stå model til sådanne vilkår. Tænk lige over situationen: Dag for dag og nat for nat tager politimænd og -kvinder afsked med deres ægtefæller og børn, måske for sidste gang. Det er da grotesk. Ja, man må tage hatten af for disse mennesker. De udfører en stor samfundstjeneste, hvor end de agerer, men hvorfor går det så alligevel så gruelig galt? Det er der sikkert mange grunde til, men der er ingen tvivl om, at man i specielt USA endnu har store racemæssige problemer og i den forbindelse også meget store problemer med kriminalitet. Det er en voldsom udfordring for politiet, som meget vel kan blive involveret i uacceptable kamphandlinger som følge af den al for slappe våbenlovgivning.

 78. Af Gert Olesen

  -

  HDP plejer da ikke at være smålig. Men vi er nu flere der har konstateret at filtret er blevet særdeles aktivt. Kommer vores indlæg snart på eller hvad?

 79. Af Lis Ehrenhardt

  -

  Find fem fejl: “Der er desværre alt for mange lavt intelligente som stadig søger politi etatet…”

  Du er et sørgeligt, men oplagt eksempel på, at der også burde være en IK-test for politikere.

 80. Af E. Larsen

  -

  Jeg beklager, at jeg har så svært ved at forstå danskere der er imod at man skal have mulighed for at forsvare sig i sit eget hjem 100%.? Vi har haft skrækkelige eksempler på vold, overfald , hjemmerøverier m.m. hos almindelige borgere – mange ældre.
  Jeg går 1000% ind for at borgere skal have lov til at have våben til at forsvare sig i deres bolig m.m. – Samtidig i deres firma, butik m.m. – men våben “på gaden” skal give stor straf. (dog en peberspray burde være lovlig i lommen ved færden ude).
  De tåbelige eksempler vi har set i Danmark, hvor folk har forsvaret deres sted, butik, lejlighed m.m. og fået dom helt grotesk som ikke engang overfaldsmanden/tyven har fået!!!
  Men våben “i gaderne” burde straffes meget, meget hårdt – men våben til at forsvare sin familie og sin bolig burde være alles ret.

 81. Af jette meier

  -

  E. Larsen

  Har fuldstaendig ret. Vi har boet I USA I 40 pluds aar uden at have nogen vaaben I huset, meget dansk, men er glade for at vi kan koebe et vaaben, hvis vi foeler det er noedvendigt.

 82. Af Arne Hornborg

  -

  E. Larsen
  Jeg er mere end enig med dig.
  Naturligvis BØR vi have ret til at forsvare os, vort hjem, vor familie.
  Hjemmerøverier, hvor det kun er i begrænset omfang vi må forsvare os? Komplet skingrende skørt.
  Forretningsdrivende der gang på gang er udsatte for indbrud, hærværk, overfald med mere. De mennesket bliver straffet hvis hvis de forsvarer deres ejendom, deres liv.
  Der bør gøres oprør mod disse tåbelige love.
  Men jeg garanterer, HVIS jeg, min familie skulle bliver udsat for vold, overfald med mere i vort hjem, så ville jeg blæse på lovgivningen, tage sagen i egen hånd, uanset konsekvenserne.
  Naturligvis må vi, i begrænset omfang, have ret til et ,,selvforsvarsvåben”.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 83. Af E Nielsen

  -

  I de gode gamle dage som vi selvfølgelig ikke kan huske- var der politibetjente til – de såkaldte panserbasser med en kampvægt på langt over 100kg var de frygtede for deres håndhævelse af loven.
  De vidste alt om hvad der rørte sig i det kvarter som de patruljerede i- og blev der ikke makket ret ved en henstilling- faldt hammeren omgående i form af korporlig afstraffelse, gerne effektiviseret ved en såkaldt maveskalle.
  Var de elsket i deres samtid -næppe- men til gengæld var de frygtet og kunne med denne frygt opretholde en hvis lov og orden.

 84. Af Axel Eriksen

  -

  Nej, jeg kunne ikke være politimand – offentligt ansat aldrig!

Kommentarer er lukket.