Er Brasilien kun “nederen”?

Af Henrik Day Poulsen 104

OL i Rio de Janeiro er lige begyndt og selv om sport på ingen måde interesserer mig, har jeg fulgt optakten til OL nøje, idet Brasilien er et land, som jeg holder meget af og har besøgt flere gange. Under medicinstudiet boede jeg en måned hos en brasiliansk familie i Sao Paulo og nu hvor jeg bor i Portugal en stor del af året, møder jeg dagligt brasilianere, idet de udgør en af de største immigrantgrupper i Portugal. Brasilianere er nemme at genkende, idet de taler portugisisk med et meget tydeligt, og ret charmerende, accent.

Portugiserne siger selv, at brasilianerne har tilført deres land en glæde og positivitet, som portugiserne selv manglede. Brasilianerne siger, at de bor i Europa på grund af bedre sikkerhed og bedre jobmuligheder, men savner deres hjemland.

Op til OL har danske medier for en gang skyld interesseret sig for Brasilien, som økonomisk set er en sværvægter med 200 millinoner mennesker og et brutto nationalprodukt på verdens top ti liste.
Desværre har de fleste historier handlet om de negative ting i Brasilien. Og dem er der da også mange af. Fattigdom, ulighed og korruption er et stort problem. Og det skal medierne også berette om. Men jeg savner i dækningen af Brasilien flere positive historier. En af mine bedste venner boede i hovedstaden Brasilia i et år for nogle år siden og siger præcis det samme. Hvor er historierne om den velfungerende middelklasse, der klarer sig relativt godt og arbejder? Den middelklasse som på mange måde ligner den europæiske middelklasse.

DR havde et program om danskere i Brasilien og valgte at beskrive en dansker, som udførte socialt arbejde i Brasilien og en, der var gået på pension. Fint nok. Men jeg kan da oplyse, at en af Brasiliens mest kendte kokke er dansk. Hvorfor var han ikke interessant?

Er det fordi, at historier om sikkerheden i Rio og livet i favelaerne lever mere op til det syn, som mange danskere, der sikkert aldrig har besøgt landet, har? Leverer medierne de historier, som folk er vandt til at høre, nemlig at Brasilien er en bundkorrupt og farlig bananrepublik?

Jeg har besøgt Rio fire gange og er aldrig blevet overfaldet. Jeg gik også ud om aftenen på restauranter og klubber, men tog visse sikkerhedsforanstaltninger fx havde jeg ikke ur på og tog altid en taxa frem og tilbage. Det eneste jeg har været udsat for, er at få stjålet 50 kroner på Ipanema stranden af en forbipasserende jogger.

Jeg savner, at danske medier ikke kun fortæller de historier, som lever op til folks fordomme om et land. CNN havde lørdag vendt sagen på hovedet og på deres hjemmeside beskrevet ”De 10 bedste ting ved Brasilien”. Godt gået!

Det er for tyndt, hvis medierne kun kan fortælle dårlige ting om et land. Ofte kender journalisterne ikke landet godt, de taler måske ikke portugisisk og er afhængig af tolke.

Jeg erkender, at Brasilien på mange måder er et problematisk land. Men vi må ikke glemme de mange positive ved landet. 98 % af brasilianere er varme, gæstefri mennesker, der vil gøre alt for dig. Lad dig ikke skræmme af de skrækhistorierne og kræv, at danske journalister også beskriver det Brasilien, som jeg kender.

Danskere er som marmorstatuer i forhold til brasilianere. Brasilien er fyldt med livsglæde og positivitet på trods af fattigdom og korruption.
Til december skal jeg til Rio igen, og jeg glæder mig!

Brasilien er: um país maravilhoso.

104 kommentarer RSS

 1. Af Kim P Olsen

  -

  Brasilien er sammen med Venezuela de seneste socialistiske paradis, som er kollapset i korruption, fattigdom og undertrykkelse.

  Man erindrer tydeligt reaktionerne fra de mest blåøjede danske socialister, da Lula kom til magten. Nu skulle vi have sambasocialisme. I dag er Lula sølet ind i korruption og nepotisme.

  Det samme gør sig gældende med Venezuela. Totalt sammenbrud med arbejdslejre og fødevaremangel. Amnesty International er uhørt stærkt kritisk overfor udviklingen.

  Stakkels blåøjede mennesker. Man kan ikke andet end at føle medlidenhed med dem.

 2. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Henrik Day Poulsen

  Nej Brasilien er ikke kun ‘nederen’.

  Der er kæmpestor forskel på rig og fattig – og den ‘øvre middelklasse’ har det temmelig godt. I Rio de Janeiro bor denne middelklasse i større lejlighedskomplekser med ansatte vagter.

  De lever godt beskyttet og ser ikke meget til den meget omtalte kriminalitet.

 3. Af Niels Christensen

  -

  Hvor er HDP dog en klog mand !
  Ingen som ham kender verden i detaljer. Er der mon nogen steder han ikke har været med et efterfølgende indgående kendskab til befolkningen.
  Det er uforståeligt, at de danske journalister rejser til Brasilien -eller for den sags skyld til andre lande – når de alligevel ikke fatter en brik, men blot kunne have konsulteret HDP.
  Jeg mener i øvrigt, at een af de omtalte udsendelser bl.a. andre politive indlæg, omhandlede en dansk kok, som var særdeles positivt kendt af brasilianerne.

 4. Af Jan Petersen

  -

  Politikere, mainstream medier og magthavere – helt generelt – lever efter devisen – del og hersk. Positive nyheder lever simpelthen ikke op til det forretnings koncept. Iøvrigt tror jeg heller ikke, seere / lyttere / læsere – helt generelt – gider beskæftige sig med noget positivt. Det gør dem bare pisse misundelige. Så hellere lidt konfliktstof – helst person rettet – så kan alle være med – selv på en uskyldig blog 🙁

 5. Af Helle Nielsen

  -

  Hvor meget sparer man egentlig i skat, når man har en adresse i Portugal?

 6. Af Jan Petersen

  -

  Der kom så lige en af de misundelige. Tjek selv på SKAT.dk – klaphat 🙁

 7. Af ole hansen

  -

  Brasilien er et gigantisk land og der findes alt fra skønne byer til frygtelige slumområder. Danmark er et lille land, men også her findes store modsætninger. Men generelt er Danmark i hastigt forfald. Og mange steder er det begyndt at være ekstra farligt at gå ud om aftenen og natten eller tidligt om morgenen. Især for kvinder. Bare i Odense var der sidste week-end omkring 100 overfald, angreb og overgreb, iflg. netaviser. I flere byer har der været meget brutale og voldsomme hjemmerøverier, hvor beboerne er blevet slået, sparket, stukket med knive, knaldet ned med køller, jernstænger, vinkelslibere eller tungt grej. Jo, jo, BERIGELSEN vinder fremad.

 8. Af J. Hans en

  -

  AF HELLE NIELSEN – 7. AUGUST 2016 23:08
  Hvor meget sparer man egentlig i skat, når man har en adresse i Portugal?

  Jeg tror ikke, at man sparer noget, hvis man også har adresse i Danmark og arbejder i Danmark.

 9. Af ole hansen

  -

  Danmark kaldes en velfærdsstat, men ligner mere og mere en fascistisk bananstat. Familietraditionerne og hjemmets fred er under angreb. Mændene hetzes med korte mellemrum. Postvæsnet ligger delvis i ruiner, ligesom forsvaret, sundhedsvæsnet og retssikkerheden. Invasionen, masseindstrømningen, lavinerne og flodbølgerne sydfra fortsætter, og løkke-regeringen foretager sig INTET for at stoppe de invaderende horder der er ved at besætte landet. Kriminaliteten er eksploderet, og velfærden er ved at blive afskaffet. Hundredtusindvis af danskere røvrendes og snigløbes. Men DR, TV og visse aviser vil helst fortælle om dyb elendighed i fjerne lande, for at danskerne ikke skal blive opmærksomme på at deres eget land er i frit fald, ligesom Sverige, og at nød og dyb elendighed også findes blandt danskerne, i tiltagende omfang. Selv de svageste, de syge, de gamle, voldsofrene, de arbejdsløse, de hjemløse, børn og unge overdænges med asociale overgreb og modbydelige svigt. De fakta-resistente zombiers og de levende dødes højborg er et moralsk og intellektuelt fallitbo.

 10. Af ole hansen

  -

  Danmark kaldes en velfærdsstat, men ligner mere og mere en fascistisk bananstat. Familietraditionerne og hjemmets fred er under angreb. Mændene hetzes med korte mellemrum. Postvæsnet ligger delvis i ruiner, ligesom forsvaret, sundhedsvæsnet og retssikkerheden. Invasionen, masseindstrømningen, lavinerne og flodbølgerne sydfra fortsætter, (resten 00.26 er i filtret)

 11. Af Jan Petersen

  -

  Nyd iøvrigt her et af de smukkeste musikstykker, der nogensinde er komponeret. I dette tilfælde vist grafisk, men det gør det ikke mindre interessant. Har iøvrigt selv lært at spille det, for år siden på klaver. Renlivet populisme, men utrolig smukt 🙂

  Mozart, Piano Concerto No. 21, Andante (“Elvira Madigan”)
  https://www.youtube.com/watch?v=rKZr3ExeXUc

 12. Af J. Hansen

  -

  AF HELLE NIELSEN – 7. AUGUST 2016 23:09
  “Hvor meget sparer man egentlig i skat, når man har en adresse i Portugal?”

  Jeg tror ikke, at man sparer noget, hvis man også har adresse i Danmark og arbejder i Danmark.

 13. Af J. Hans en

  -

  Brasilianerne siger, at de bor i Europa på grund af bedre sikkerhed og bedre jobmuligheder
  Skriver Day Poulsen.

  Mange portugisere forlader Portugal på grund af krisen.
  Nogle flytter helt til Angola.

  Brasilien lider i dag på grund af arven fra de mange fascistiske diktatorer som USA har indsat i tidens løb.

 14. Af J. Hanse n

  -

  Brasilianerne siger, at de bor i Europa på grund af bedre sikkerhed og bedre jobmuligheder
  Skriver Day Poulsen.

  Mange portugisere forlader Portugal på grund af krisen.
  Nogle flytter helt til Angola.

  Brasilien lider idag på grund af arven fra de mange fa scistiske diktatorer som USA har indsat i tidens løb.

 15. Af J. Hanse n

  -

  Day Poulsen har ret i, at Brasilien er et dejligt land for de rige.
  Ikke for de fattige.

 16. Af J. Hansen

  -

  Det formodes at politiet og dødspatruljer i Brasilien har myrdet i tusindevis af gadebørn og narkomaner før OL.
  For at de ikke skulle virke anstødende på de mange mennesker som rejser til Brasilien i forbindelse med OL.
  Day Poulsen kender problemet fra København.
  I en blog skriver han, at det rigmandskvarter som han bor i i København ofte frekventeres af fattigrøve.
  Om så disse fattigrøve skulle stemme på DF, så finder Day Poulsen det afskyeligt, at de kommer ind kvarteret, hvor han residerer.
  De må nøjes med at skrive på hans blog.

 17. Af Jan Petersen

  -

  Er Danmark et vidunderligt land for fattige etniske danskere – måske lige undtaget fremmede asylanter og andre svindlere og bedragere – såsom romaer, sigøjnere, tyvebander og andre “Pind-darlings” 🙁

 18. Af Arne Hornborg

  -

  JA!!
  Arne Hornborg

 19. Af Jan Petersen

  -

  Jeg kan sgu ikke rejse rundt i verden, som jeg har lyst til – UDEN ID. Det er simpelthen umuligt! Ikke mindst blandt de lande såkaldte “asylanter” kommer fra. ALLE kræver et visum, før jeg kan komme ind i landet – bare som turist! Hvornår vågner hjernedøde danskere op til den virkelige verden?

 20. Af J. Hansen

  -

  AF JAN PETERSEN – 8. AUGUST 2016 07:46

  Så vidt jeg ved, så giver et dansk pas ret til indrejse uden visa i de fleste lande.
  Men vil du gerne besøge Iraq, Syrien, Saudi Arabien, Sudan, Qatar, Den Centralafrikanske republik, Libyen og lignende Jan Petersen.
  Ja, Så må du nok søge visa.
  Men hvorfor vil du absolut besøge disse lande?

 21. Af bent andersen

  -

  Kommunister, femi-fascister, pladderhumanister, pampere, radigale, ignoranter og andre åndelige dværge dominerer dansk politik. Moral og empati er heller ikke tilstede i disse grupper. Det kan iagttages både i de asociales og retarderedes højborg, i regeringen, i DR, i TV, hos politiken , i debatter, i en række råd, styrelser og bureaukratier. Hvad er der sket, siden fordummelse, stupiditet, galskab, uansvarlighed, kommunisme, forræderi, korruption, nysprog, løgnepropaganda og hensynsløs magtudøvelse i den grad har vundet indpas? Det er da direkte uhyggeligt. Kan Danmark overleve al den ondskab? Ender vi som en fejlslagen stat hvor danskerne fordrives eller får samme skæbne som aztekerne, armenerne, jøderne eller indianerne? Se netaviserne.

 22. Af Benny B

  -

  SAMBA OG ISLAM ER ILD OG VAND.
  I Brasilien fester man og elsker livet,. Landet er det sidste sted hvor islamismen og dens had mod kvinder og glæde vinder.
  De skal bare vare sig for neokommunisterne og deres såkaldte globale solidaritet, men mon ikke de ser hvad der sker i Europa lige nu og besinder sig.

 23. Af bjarne petersen

  -

  Er der ikke noget med at islamister hader musik, dans og livsglæde. Mens kommunister hader demokrati, sandhed og ytringsfrihed?

 24. Af Gert Olesen

  -

  Og så er der jo den skævvridning der sker ved at filtret er så primitivt eller manipulerende, at det på mange blogs favoriserer tågehorn og radigale støjsendere.

 25. Af A. Bierce

  -

  De er fattige – men lykkelige.
  Morale:
  Det er bedre at være rig og på lykkepiller, end at være ufatteligt ulykkelig –
  mvh.
  Den lille pige med éngangslighterne.

 26. Af Katrine Larsen

  -

  Jeg interesserer mig, ligesom Dr. Poulsen, ikke spor for sport, omend åbningsceremonien til OL er et imponerende show. Men i modsætning til Dr. Poulsen interesserer jeg mig langt mere for natur end kultur. Det er ret ligegyldigt for mig, hvordan et lands kultur er, så længe denne kultur ikke maser sig på, når jeg er på ferie i naturen.

  For mig er det sådan, at uanset hvordan det brasilianske folk måtte være eller ikke være, har Brasilien natur i verdensklasse. Her findes verdens største regnskov, fantastisk smukke koralrev og mangrovesumpe, verdens største vådområde (Pantanal) samt store dele af verdens største flod, nemlig Amazonas. Biodiversiteten her er uovertruffen, med tusindvis af unikke dyre- og plantearter, f.eks. jaguaren, anakondaen, silkeaberne, araerne, avokadotræet og et utal af orkidéer. Uanset hvor fantastiske eller rædsomme brasilianerne måtte være, vil regnskoven, Amazonfloden og koralrevene altid være vigtigere for mig.

 27. Af christian petersen

  -

  Her til morgen har DR P1 så brugt over en time på den japanske kejsers helbreds-bekymringer og på følelsesporno om migranters problemer og uheld. Er der tale om at man bevidst prøver at fordumme og manipulere befolkningen?

 28. Af christian petersen

  -

  For kat rine er planter og dyr vigtigere end mennesker, civilisation, retfærdighed, frihed, demokrati, katedraler og symfonier. Ja, men sådan er vi jo så forskellige. En del kvinder vil hellere tale med deres guldfisk, potteplanter, katte og hunde end med andre mennesker. De er vel bare nogle lidt sære miljøbevidste dyrevenner?

 29. Af christian petersen

  -

  Selvfølgelig er det også meget vigtigt at gå op i naturen i Brasilien, Kina, Afrika, Indien og Australien. Bare den trives, så er det da komplet ligegyldigt om Danmark og danskerne køres ud på historiens losseplads.

 30. Af Niels Peter Lemche

  -

  Det er ikke så vanskeligt at forstå, hvis man væmmes ved al den olympiade-halløj. IOC synes endnu mere ude i hampen end FIFA plejer at være det. Så udelukkede man ikke de dopede russere og fortrød det, og lod det gå ud over de handicappede. Den indledende festivitas, der bliver mere og mere omfattende fra lege til lege, viser også, at idrætsfolket kommer i anden række. De kan komme ind, når al den ligegyldige del er overstået. Og–i lyset af flere af kommentarerne–hvor mange penge har man taget fra udviklingen af landet, især fra den fattige del, for at gennemføre dette vanvid?

  Jeg har aldrig været der og har ikke større interesse i at komme dertil. Men skal dog lige tilføje, at hvis middelklassen vokser sig stor og stærk, så er der en vis præcedens for, at nogle af pengene flyder nedad i form af investeringer og nye jobs. Det er vist på den måde, at der er opstået en temmelig stor indisk middelklasse.

 31. Af Finn Bjerrehave

  -

  Brasilien godtede sig med gode råstofpriser, og den store fordeling blev deres succes, og pludselig faldt råvarepriserne og ordet korruption blev fundet frem, nemlig nu bides hestene, og socialisternes værktøjskasse er tom, og fremtiden bliver usikker.
  I Danmark var topskattelettelser vejen frem under Helle Thorning, og nu er det efter Mette Frederiksen har overtaget nøglerne Gift for vældfærden, og måske skal Soc.D have nyt partinavn, nemlig Kamælonens parti.
  Tossede røde politikere. Finn Vig

 32. Af Helle Nielsen

  -

  Jan Petersen

  “Iøvrigt, er jeg personlig stor tilhænger af det Berlingske-filter, der fjerner det værste ragelse fra såvel HDP- som som andre blogs på Berlingske”

  Hvis filteret virkede, fik du vel ikke lov til at spamme samtlige blogs 24/7 med alt dit ævl. Men du må nok mere frem i skoene, hvis du vil foran i jobkøen.

  Ps. der er et kraftigt overtal af DF’ere der bærer klaphat.

 33. Af Javier Martinez

  -

  Så har jeg skrevet mit indlæg til kommentatorer..Så kan du frigive mit om emnet hdp fra i går.

  “AF HELLE NIELSEN – 7. AUGUST 2016 23:08
  Hvor meget sparer man egentlig i skat, når man har en adresse i Portugal?”

  Ikke helt så meget som i Svejts med lo%! Og snarest England ligeså.

  “Jeg tror ikke, at man sparer noget, hvis man også har adresse i Danmark og arbejder i Danmark.”
  JH

  Daypsykopaten er på deltid, og bor formentlig 6 måneder og en dag om året i Portugal.

  klaphatten jan petersen påstår at immigranter alle kommer fra lander hvor vi skal søge Visa. Hvis han havde vist lidt mere, er der gensiddig visa der, for både dem og os.

  Bent,bjarne,ole,Gert og Christian er alle sammen samme klaphat Preben.

 34. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Benny B

  “I Brasilien fester man og elsker livet,. Landet er det sidste sted hvor islamismen og dens had mod kvinder og glæde vinder.”

  Jeg tror, at du kan få en opskrift på brødrene Prices forloren hare til at handle om islamisme.

 35. Af jesper christensen

  -

  At det vil lykkes for løkke-regeringen og de radikale/kommunistiske partier (enhedslisten, alternativet, SF, de radikale, V og K mv.) at køre Danmark og danskerne ud på historiens losseplads, bliver mere og mere sandsynligt. Tilsyneladende er partierne propfyldte med pladderhumanister, femi-fascister, korrupte pampere og tilhængere af massiv indvandring og islamisering. Og typer som ja vier M og lignende er der sikkert også en del af. Så kan det jo snart ikke blive mere Uhyggeligt.

  Det kræver iøvrigt en begavelse over gennemsnittet at blive overlæge og speciallæge. Så det er jo grotesk at den underbegavede ja vier igen og igen håner HDP og andre for at være åndeligt tilbagestående m.m. Ja vier burde være den sidste til at nedgøre andre.

 36. Af jesper christensen

  -

  At det vil lykkes for løkke-regeringen og de radikale/kommunistiske partier (enhedslisten, alternativet, SF, de radikale, V og K mv.) at køre Danmark og danskerne ud på historiens losseplads, bliver mere og mere sandsynligt. Tilsyneladende er partierne propfyldte med pladderhumanister, femi-fascister, korrupte pampere og tilhængere af massiv indvandring og islamisering. Og typer som ja vier M og lignende er der sikkert også en del af. Så kan det jo snart ikke blive mere Uhyggeligt.

  Det kræver iøvrigt en begavelse over gennemsnittet at blive overlæge og speciallæge. Så det er jo grotesk at den underbegavede ja vier igen og igen håner HDP og andre for at være åndeligt tilbagestående m.m. Ja vier burde være den sidste til at nedgøre andre. 🙁
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 37. Af Martin Madsen

  -

  Jeg elsker Rio. Jeg elsker byen,, befolkningen, naturen, livsglæden, maden, musikken, festerne, strandene, ja, jeg har så meget jeg holder af i den by, at jeg kommer tilbage gang efter gang. Og ja, tv- reportager fra byen har vist rigtig meget negativt fra byen, og meget er desværre sandt. Men det er langtfra noget der overskygger alle de positive ting fra fra byen. Jeg giver Henrik Day Poulsen ret, byen har så meget godt at byde på.

 38. Af Javier Martinez

  -

  “Jeg tror, at du kan få en opskrift på brødrene Prices forloren hare til at handle om islamisme.”
  NJH

  Frygten er blevet stor i blå blok efter at Mette og Tulle nu nærmer sig hinanden, og får indført en stram indvandringspolitik, samt sløjfet top skattelettelserne til efteråret..DF nyeste udmelding er dog at de nu støtter topskattelettelser, således at deres vælgere forarmes yderligere..

  .Ifølge hovedkvarteret i DF, opdager deres vælger ikke engang at dette sker, hvis blot ordet muslim nævnes tilnærmelsesvis mange gange op til forhandlingerne..Det hele vil synke i vrøvl for DFén, og via bagdøren kan endnu flere indvandrer så lukkes ind, uden at DF’eren opfatter det skete..
  https://www.information.dk/debat/2016/02/indslusningsloen-wake-up-call-venstrefloejen

  Indslusningsløn er reelt en realitet nu.Jobordninger mv. i utal, der gør det billigere for arbejdsgivere at ansætte en flygtning og nydanskere.


  Annonce

  I mere end 10 år har banker, forsikringsselskaber og realkreditinstitutter kunnet ansætte indvandrere med ikkevestlig baggrund til indslusningsløn.

  Det begyndte som et integrationsprojekt i 2005, men er siden blevet en fast del af overenskomsten mellem Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet – og senest fornyet i 2014.

  For 10 år siden var målet at få flere borgere, som havde taget en uddannelse uden for Danmark, ind i finansverdenen.

  Og det er lykkedes, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik: Fra januar 2005 til januar 2006 steg antallet af indvandrere fra ikkevestlige lande med næsten 21 procent fra 648 til 782. På det samlede arbejdsmarked var stigningen i samme periode på 8 procent.”
  http://politiken.dk/oekonomi/arbejdsmarked/ECE3025857/bankerne-har-succes-med-omstridt-indslusningsloen-til-indvandrere/

  Dk er rent brasilien efterhånden..

 39. Af Javier Martinez

  -

  “Jeg tror, at du kan få en opskrift på brødrene Prices forloren hare til at handle om islamisme.”
  NJH

  Frygten er blevet stor i blå blok efter at Mette og Tul le nu nærmer sig hinanden, og får indført en stram indvandringspolitik, samt sløjfet top skattelettelserne til efteråret..DF nyeste udmelding er dog at de nu støtter topskattelettelser, således at deres vælgere forarmes yderligere..

  .Ifølge hovedkvarteret i DF, opdager deres vælger ikke engang at dette sker, hvis blot ordet muslim nævnes tilnærmelsesvis mange gange op til forhandlingerne..Det hele vil synke i vrøvl for DFén, og via bagdøren kan endnu flere indvandrer så lukkes ind, uden at DF’eren opfatter det skete..
  ://www.information.dk/debat/2016/02/indslusningsloen-wake-up-call-venstrefloejen …https først

  Indslusningsløn er reelt en realitet nu.Jobordninger mv. i utal, der gør det billigere for arbejdsgivere at ansætte en flygtning og nydanskere.


  Annonce

  I mere end 10 år har banker, forsikringsselskaber og realkreditinstitutter kunnet ansætte indvandrere med ikkevestlig baggrund til indslusningsløn.

  Det begyndte som et integrationsprojekt i 2005, men er siden blevet en fast del af overenskomsten mellem Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet – og senest fornyet i 2014.

  For 10 år siden var målet at få flere borgere, som havde taget en uddannelse uden for Danmark, ind i finansverdenen.

  Og det er lykkedes, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik: Fra januar 2005 til januar 2006 steg antallet af indvandrere fra ikkevestlige lande med næsten 21 procent fra 648 til 782. På det samlede arbejdsmarked var stigningen i samme periode på 8 procent.”
  ://politiken.dk/oekonomi/arbejdsmarked/ECE3025857/bankerne-har-succes-med-omstridt-indslusningsloen-til-indvandrere/…https først..

  Dk er rent brasilien efterhånden..

 40. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Kære DAY ! –Katrine Larsen (ovenover) –Beskriver Brasilien på en meget smuk måde ! –Faktisk er det jo sådan AT: Med dejlig sommer hele året ! –Så behøver man ikke spekullere på om “Pelsen nu skal skiftes ud til vinter” –Al den skønne frugt hænger alle-vegne–den fantastiske natur –og de positive mennesker (og smukke) –Er noget vi i det kolde Europa ! –Mangler i den grad ! –Så skidt med AT: De kaldes fattige ! –Når de bare kunne få ordentligt sundheds-væsen – tandlæger –og dyrlæger ! –Så er der ingen grund til, at kalde sig “fattige” ! –De er rige på skønhed omkring sig (i naturen)–FAvellaerne er derimod ” en skamplet ” incl. narko-handlerne ! –Så UD med dem !–Så vil alle være “helt lykkelige ” !

 41. Af Kim P Olsen

  -

  Men hvordan går det egentlig med den højt besungne sambasocialisme, som du græd snot over i sin tid Martini?

  Brasilien og Venezuela har måske misforstået konceptet ligesom alle andre lande hvor man har forsøgt sig? 🙂

  Morgendagen er smukt rød som solopgangen, som du flæbende proklamerede dengang….

  Siden har Chavez og Lula bare raget til sig og indsat deres proselytter i de højeste embeder.

 42. Af Javier Martinez

  -

  Kuba fortsætter ufortrødent i sine fremskridt, og økonomien vokser år for år der…Skal derover snarest forresten og besøge venner der har boet der i 2o år nu..

  Olien er skyld i nederlaget i Venezuela, og ja hele latinamerika har altid været dybt korrupt..Det blev dog mindre korrupt under socialisterne..Men de er som altid mere ærlige, og blev derfor her og der taget i småtingsafdelingen med bukserne nede..Lidt ligesom dig ko, når i BR,( men ikke praktisk taget i forståelse da..)

  Når der er borgerlige regeringer i latinamerika , forsvinder demokratiske socialistiske kritikere og bliver smidt ud over havet i helikoptere..

  Brasilien har altid været korrupt..Ikke mindre end 4o millioner fik Lulu ud af fattigdom i Brasillien..Den største sejre nogensinde i socialismen næsten..Samme i Venezuela..I hele latinamerika bekæmper USA røde regeringer og forsøger at indføre deres fascistiske styrer hvor de allesammen er dukker styret af Washington..Æren for at flytte sig som en puddel af usa her nu latinamerika, tilfalder naturligvis de socialistiske regeringer..

 43. Af Javier Martinez

  -

  Kuba fortsætter ufortrødent i sine fremskridt, og økonomien vokser år for år der…Skal derover snarest forresten og besøge venner der har boet der i 2o år nu..

  Olien er skyld i nederlaget i Venezuela, og ja hele latinamerika har altid været dybt korruptr..Det blev dog mindre korrupt under socialisterne..Men de er som altid mere ærlige, og blev derfor her og der taget i småtingsafdelingen med bukserne nede..Lidt ligesom dig muh, når i BR,( men ikke praktisk taget i forståelse da..)

  Når der er borgerlige regeringer i latinamerika , forsvinder demokratiske socialistiske kritikere og bliver smidt ud over havet i helikoptere..

  Brasilien har altid været korrupt..Ikke mindre end 4o millioner fik Lulu ud af fattigdom i Brasillien..Den største sejre nogensinde i socialismen næsten..Samme i Venezuela..I hele latinamerika bekæmper USA røde regeringer og forsøger at indføre deres fasci stiske styrer hvor de allesammen er dukker styret af Washington..Æren for at flytte sig som en puddel af usa her nu latinamerika, tilfalder naturligvis de socialistiske regeringer..

 44. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Ham, Day Poulsen, har altså nogle mærkelige idéer! Nu skal vi sige noget pænt om Brasilien!!
  Hvad bliver det næste? Skamrose Venezuela???
  Argentina holdt i mange år suverænt positionen som den værste bananrepublik i verden – og uden bananer. De har så været nede og tage en bundvending. så nu går det fremad – kunne dårligt andet.

  Det, der er problemet i hele Sydamerika er, at de har meget enstrengede økonomier, der baserer sig på et enkelt eksportprodukt.
  Brasilien har typisk været kaffe. Venezuela er – og har altid været – olie, Chile kobber, kobber og kobber, Argentina oksekød.

  De lider alle af det, der rent teknisk hedder “Hollandsk Syge”. Princippet er det, at en overnormal profit i en branche opkræves og bruges på forbrug – som den fjogede idiot til Villy Søvndal, der ville “investere i velfærd”.
  Det går naturligvis galt, fordi der ikke investeres i et konkurrencedygtigt lokalt erhvervsliv, fordi det ikke kan konkurrere med importvarerne.
  Det hedder “Hollandsk Syge”, fordi Nederlandene havde et økonomisk olieboom for mange år siden, der totalt ødelagde den hollandske konkurrenceevne – og den kommer kun langsomt igen.
  Det man skal gøre er – som Norge – at samle fortjenesten op i en oliefond (f.eks.), så man kan investere i noget rationel infrastruktur (f.eks.) i stedet for formålsløst spekulationsbyggeri til flextumper, der hverken kan eller vil betale.

  At hele Sydamerika så har det problem, at det er en smal kystbræmme med nogle af verdens højeste bjerge lige bag ved. Der er ikke floder til tung transport, der kan besejles ret langt op – Amazonas kan godt; men området dér er lige så uegnet til landbrug som det indre af Australien – bønderne bliver nemlig spist.
  Argentina er den eneste undtagelse; men de har bevidst valgt at have de mest psykopatiske nazistiske/kommunistiske regeringer. Evita Peron var jo renlivet nazist – Andrew Lloyd Webber udødeliggjorde en, der ikke kunne synge – et værk på linje med “Springtime for Hitler”.
  Peronisterne havde samme traumatiske forhold til skjorter som alle andre fascistiske og populistiske partier. Tyskland havde brunskjorterne, Italien havde først rødskjorter (og ganske fortrinlige operaer) og siden sortskjorter (i grov dissonans), Spanien, Portugal og Irland havde blåskjorter, vi har de “grønne” bevægelser (som er renlivet fascisme – bare hør skolelærerne) – i Argentina havde man den peronistiske populistiske bevægelser: “Los Descamisados”: Dem UDEN skjorter.

  Det er så, at sige umuligt at lave infrastruktur i Sydamerika. Jernbane dur ikke som alternativ – godstog kan ikke fordrage at køre hverken op eller ned: Passer udmærket i USA (og til dels Europa), fordi der er store ret flade strækninger – hvis man ikke kan komme udenom ad søvejen.

  Det er den egentlige økonomiske berettigelse af EU. Der er søtransport fra Iskenderun i Tyrkiet til Tallinn i Estland. Jernbanetransport er så også til at overse, hvis man har en ordentlig godshåndtering.

 45. Af peter christensen

  -

  Nu bruges også alenlange uddrag fra kogebøger til at sabotere debatterne. Som i forvejen saboteres af filtret. Som lader radikalt ævl og “korrekt” ævl få langt mere plads end fornuftige indlæg der tit blokeres, selv her hos HDP. Vi opgiver, tante B. er gået over til fjenden. Farvel og nul tak til B.

 46. Af Javier Martinez

  -

  De største debat sabotører er dog dem der aldrig skriver angående emnet,kun brokker sig om andre der gør og de ikke deler mening med, og skriver kommentarer under 15 forskellige navne dagligt..Gerne internt med sig selv også…

  Du ved preben…Ole til Bent…Hvorfor får vi ikke lov til at læse Bents finde kommentar? Bent “du har helt ret” mv. 🙂

  De tilhører altid det højreradikale DF segment, der kæmper med trump om at kan lyve mest..Trump 71 gange i times skriver B,,,En DF’ere tror jeg ikke på mere end 65, begrænsningen deres i fantasi! En liberalist er altså endnu dygtigere her. Se bare på HDP?

 47. Af Jander Drumond

  -

  Jeg er brasilianer og vil meget gerne sige at… Det er meget nemt, at rose Brasilien, når man er dansker bosat i Portugal og ikke i et fattigt kvarter i Rio de Janeiro f.eks. Henrik Day Poulsen (HDP)… “Brasilien er: um país maravilhoso”. Ja, ja, min kære HDP. Det er fordi du ikke bor der til dagligt… Hæ hæ hæ!!!

 48. Af Benny b

  -

  Niels Juul Hansen – 8. august 2016 11:46
  Og jeg tror, at du kan forsvare ethvert terrorangreb med social uro og racisme.

 49. Af Morten Gliemann

  -

  Brasilianerne ER mere udadvendte, legesyge og livsglade. Jeg er selv gift med en af slagsen. Boede og arbejdede i fire år i Salvador da Bahia, blev kun overfaldet to gange, og oplevede store dele af Nordeste. Fulgte Lulas op- og nedtur. Skrev masser om slavearbejde, korruption, jordreform etc. især for Kristeligt Dagblad. Har lejlighed i Aracaju. Menneskene, de fleste, er skønne og evigt snakkende og forsinkende. Derfor er der så meget ved systemet, kommuner, delstater, forbundsregering, der ikke fungerer godt. Potentialet er enormt, men menneskene prioriterer nuet mere end fremtiden. Mange er (over)troende, så forestillingen om selv at skabe egen fremtid er ikke fremherskende. Søde, sentimentale, spontanister er mange. Brasilien er ikke kun nederen. Det er der jo heller ingen, der påstår. Men: “le Brésil n’est pas un pays sérieux”, altså som stat, som system forstået. Até e abraço 😉 Morten Gliemann.

 50. Af hektor heimlich

  -

  Brasilien er et dejligt land, 100% fri for terrorisme!

 51. Af Javier Martinez

  -

  Højreradikal terrorism mod fattige der skete under bygningen af OL..Og med den nye højreradikale regering, starter drabene på fattige i slumkvartererne uden tvivl igen..

 52. Af jan nielsen

  -

  Vil foreslå at man går op og læser 11.48/11.49. Så det ikke kommer som en overraskelse hvis Danmark bliver Sverige nr. 2 om lidt, dvs. bliver en galeanstalt og samfundsjungle hvor rædsler i form af overfald, hjemmerøverier, voldtægter, mord, sundhedsskandaler, påsatte brande og statsbureaukratisk mishandling bliver normaltilstanden. Se 180g.

 53. Af Benny B

  -

  Alt i Brasilien er modsat islam
  Man hylder kvinden og hendes skønhed, viser hende frem, ser hende danse og lader hende ALTID gå først ind ad døren.

  Ha ha, hvordan er det nu med islam? Jo, her gemmes kvinden helst væk under en sort sæk og hun går ALTID sidst ind ad døren og helst ind af en separat dør som i moskeen. Og hvis hun ligger i, stenes hun på rituel muslimsk vis på byens torv.

  Kvinder burde frygte islam, men desværre stemmer flest kvinder for mere muslimsk indvandring. – mærkelig nok.

 54. Af Thomas H Jensen

  -

  Citat Henrik Day poulsen: “Jeg gik også ud om aftenen på restauranter og klubber, men tog visse sikkerhedsforanstaltninger fx havde jeg ikke ur på og tog altid en taxa frem og tilbage.”

  Jeg kan lige forestille mig, hvad der ville blive skrevet her på bloggen, hvis den sætning handlede om Sverige og ikke om Brasilien.

 55. Af j nielsen

  -

  “Brasilien er et dejligt land”

  Ikke ifølge Shu-bi-du-a.

  Men det var islam vi kom fra…

 56. Af Javier Martinez

  -

  AF THOM AS H JENSEN – 8. AUGUST 2016 16:58
  “Citat Henrik Day poulsen: “Jeg gik også ud om aftenen på restauranter og klubber, men tog visse sikkerhedsforanstaltninger fx havde jeg ikke ur på og tog altid en taxa frem og tilbage.”
  Jeg kan lige forestille mig, hvad der ville blive skrevet her på bloggen, hvis den sætning handlede om Sverige og ikke om Brasilien.”

  Ja, totalt irrelevant ville paragraffen så være naturligvis..Brasiliansk virkelighed har intet med Sveriges at gøre som ved alle der kender begge lande…Sidst jeg var i Brasilien var dog i 1998..Jeg kan love dig for at det drejede sig om ikke at gå med værdier der, eller rundt midt om natten igennem sidegader…Ihvertfald skulle du være hurtigere end de desperate..Hvilket undertegnede dog også var, som gammel løber og svømmer. 🙂

  “Man hylder kvinden og hendes skønhed, viser hende frem, ser hende danse og lader hende ALTID gå først ind ad døren.” Ben ny

  Blot hdp der kritisere jan teloven her til lands, og ikke mener at nok holder døren for ham.

  “Alt i Brasilien er modsat islam”…

  Islam kunne ikke interessere brasilianere mindre, som ej muslimer interessere sig for dem. Du ved absolut ingenting Ben ny…Kvindeundertrykkelsen er ekstrem i hele latinAmerika..Der hersker machokulturen..Ude, holde døren, hjemme tæs k,voldt ægt og kødgryder. Hver eneste land i Sydamerika er således..De bedste-og mindst værste i den forstand- er Cuba og Argentina.

 57. Af jørgen mikkelsen

  -

  Få GYS på GYS på GYS, læs de aktuelle, hårrejsende og Uhyggelige historier i den korte avis, snaph, 180g, uriasp, BT og hos jp-jalving. Om import af krig, terror, overfald, vold og mord, sygdom og elendighed. Om kort tid kan Danmark være en TERROR-ZONE eller KRIGS-ZONE.

 58. Af ytringsfriheden en nedgroet negl

  -

  “Argentina oksekød.”
  Pjat…

  Kun 10% af Argentinas økonomi er faktisk landbrugsprodukter selvom det producere så meget af alting..Og kun en femtedel af den samlede export…En skrøne at de lever kun af landbrug..
  De har Latinamerikas bedst uddannede befolkning, og mest Europæiske befolkning..(dræbte alle de originale indianer da de ankom!)

  “Argentina holdt i mange år suverænt positionen som den værste bananrepublik i verden”

  Mere ævl. Argentina har altid været Latinamerikas bedst organiseret land, endda med dens største middelklasse indtil nullerne i hvert fald, hvor lulu fik 4o millioner ud af fattigdommen og nok slog dem, da de samtidig var i krise…..Hvilket naturligvis betyder meget lang afstand til Danmark alligevel…

  Læs her selv om Argentinas største middelklasse i latinamerika..
  “From 2001 to 2011, South America was one of three areas in the world (along with China and Eastern Europe) that significantly expanded its middle-income population, according to a new Pew Research Center report. Driven by an abundant supply of commodities for export (oil, copper, iron, soybeans, beef, etc.) and a surge in commodity prices worldwide, many South American economies prospered from global trade and from the steady demand of resources in an increasingly industrialized China.” http://www.pewresearch.org/fact-tank/2015/07/20/latin-americas-middle-class-grows-but-in-some-regions-more-than-others/

  Chile får normalt æren her af fascistiske inspireret….Chile er forfærdelig..Politiet går stadig rundt i de nazi uniformer som Tyskerne indsatte efter anden verdenskrig, da de opbygget systemet der.

 59. Af Javier Martinez

  -

  http…………………://www.pewresearch.org/fact-tank/2015/07/20/latin-americas-middle-class-grows-but-in-some-regions-more-than-others/

  Argentinas middelklasse er større end i de andre latinamerikanske lande…Som i Latinamerika som helhed..

  “oksekød” Thomas Rasmus sen
  Er ikke den største økonomi der Thomas..Ej landbrugsprodukter, som kun består af lo% af eksporten og en femtedel af exporten. lidt mere økonomisk viden ville klæde dig..

  “peronisterne” af en langt mer indviklet størrelse end du gør dem til..De var nationalistiske som Trump påstår at være, og DF, men deltog i både ekstremt populære projekter og mindre populære..AT de var nazister er en fejl..Eva Peron er den mest populære skikkelse nogensinde, sammen med fru kitchener nok..Argentiner har i dag et hate love forhold til peronismen fra dengang…

  i 1945 var verdens to rigeste lande faktisk Cuba og Argentina. Og Cuba kun pga. en overvurderet valuta opbygget på millioner og millioner af Amerikanske tilrejsende.. 🙂

  Argentina har aldrig være latinamerikas største bananrepublik endvidere verdens!..Har latinamerika bedste uddannede befolkning-altid- og mest Europæisk velfungerende..Ingen originale beboer der, de blev udryddet totalt af de første Europæer ankom..

  Så, nu må du vist hellere få udskiftet den samfundsviden bog fra 1957 Thomas?

 60. Af Henrik Petersen

  -

  > Thomas H. Jensen 16:58

  Godt set, den med Sverigestan. Ud over, at hvis man er kvinde, skal man heller ikke gå til festival i Sverige, fx ‘Putte i Parken’, ufrivilligt morsomt navn på en svensk festival, hvis man er dansker.

 61. Af hektor heimlich

  -

  Jan Nielsen du har helt ret, jeg har rigtigt mange svenske venner både høj og lav og de diskuterer at vælte regeringen med vold. over 30 påtænkte asylcentre er stukket i brand. Voldtægter og knivmord hører til hverdagen.

 62. Af Gert Olesen

  -

  Den svenske regerings ministre har allerede sendt frygt, elendighed og død ind i utallige svenske hjem. Ministrene har blod på hænderne og langt op ad armene. De svenske femi-fascister og nykommunister har sejret ad helvede til. Snaphanen og 180g mv. siger nu at Europa er ved at IMPORTERE krig og terror! Det der udgives for at være humanisme og næstekærlighed er i virkeligheden et fascistisk projekt der truer europæerne med ANARKI, KAOS, TERROR, KRIG OG MASSEDØD!!

 63. Af Gert Olesen

  -

  DR fortsætter sin propaganda for mere indvandring. Den er allerede alt, alt for stor. Og snakken om at ordne problemerne i 2018 eller 2020 er vanvittig. Hvis et skib er ved at synke, kan man da ikke vente to eller fire år med at pumpe og gøre noget ved utæthederne.

 64. Af J. Hansen

  -

  AF HEKTOR HEIMLICH – 8. AUGUST 2016 15:51
  “Brasilien er et dejligt land, 100% fri for terrorisme!”

  Er det ikke terrorisme når politiet myrder gadebørn for at du ikke skal se dem under OL.

 65. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Benny B

  “Niels Juul Hansen – 8. august 2016 11:46
  Og jeg tror, at du kan forsvare ethvert terrorangreb med social uro og racisme”.

  Jeg kan ikke erindre, at jeg på noget tidspunkt har forsvaret terrorisme.

  Med mindre det drejer sig om de danske sabotører, der under besættelsen blev kaldt terrorister.

 66. Af lars knudsen

  -

  Javier M skriver en del ting der ikke er løgn eller vrøvl. For han kopierer en masse tekster fra nettet eller fra bøger. Problemet er at han blander løgn, sandhed, egne kommentarer, enhedsliste påstande og selvopfundne postulater i een stor pærevælling, hvorfor hans samlede skriverier er utroværdige og kun egnede til at sprede forvirring. At læse ham er tidsspilde. Han forringer eller ødelægger debatterne. Men det er vel også meningen.

 67. Af hektor heimlich

  -

  Javier M, Lemche og Uffe Elleman-Jensen vrøvler cirka lige meget allesammen, men U E-J har en skjult agenda, idet sønnen er et højt opsat Venstre medlem, som kun venter på en friplads i Bruxelles for at kunne skrabe penge sammen til at købe sig en herregård ligesom alle de andre EU-pampere! Derfor giver BREXIT den gode U E-J mareridt som han så må skrive af sig i Berlingeren. Hvad med at tage en sovepille i stedet?

 68. Af Benny b

  -

  TÆNK HVIS VI I STEDET HAVDE 300.000 BRASILIANSKE INDVANDRERE?

  Så havde vi været fri for terror, gruppevoldtægter, gruppeknivstikkerier og sorte villatelte i gaderne.
  Som en ekstrabonus ville vi have glade mennesker og smukke kvinder dansende i gaderne til alles glæde og frikadellen ville stadig være gangbar i børnehaven.

  Desuden ville de have blandet sig og giftet sig med den Danske befolkning uden frygt for gale kvæler brødre og fædre,, der slår deres egne børn ihjel, hvis de våger selv at vælge deres partner.

 69. Af bent hansen

  -

  Jamen kære ben ny…… merkels, løkkes, jelveds, zenias og indvandringsindustriens projekt går jo ud på at flytte Afrika og Arabien til Tyskland og Danmark, så gadelivet kan blive multi-kulti beriget, og vi alle kan få en mere spændende tilværelse, både ude og hjemme. I Odense og omegn høster de allerede frugterne af den store berigelse der er i gang, læs selv den korte, snaph, urias, 180g og jp-jalving.

 70. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “Appropos ! Brasillianerne ” ! –Benny B –Siger jo noget ! –NEMLIG, at lade Brasillianerne (katolske-kristne) –flytte til Danmark –og lade samtlige muslimer flytte UD af Danmark !–Det vil også gøre “blegfiserne” –Glade igen –af, at se på så meget skønhed –samba – og livsglæde !—Danskerne har mistet “smilet” ! –OG det er –storheds-vanvids-skolebørn ´s politikernes skyld !—De skal ikke tro, at de er noget ! –Til valget bliver samtlige “gamle pol. partiér” helt skiftet UD ! –Vi får flere borgerlige partiér –AT: vælge imellem ! –OG Løkke & DF. bliver sendt hen, hvor peberet gror ! –De har ikke leveret “varen” !

 71. Af Javier Martinez

  -

  AF LARS KNUDSEN – 9. AUGUST 2016 02:15
  Javier M skriver en del ting der ikke er løgn eller vrøvl. For han kopierer en masse tekster fra nettet eller fra bøger.

  Korrekt, preben skulle forsøge sig med at læse en dag, eller blive “en læsere”, så ville mange af de “uhyggelige ting” der forfølger ham , forsvinder via god gammeldags viden.

 72. Af Javier Martinez

  -

  “Atleter, officials og tilskuere har kritiseret sikkerheden omkring legene, der indtil nu blandt andet har budt på røverier, drab, kontrollerede bombespringninger – og altså vildfarne projektiler.
  http://politiken.dk/sport/ol/ECE3329617/drab-roeverier-og-vildfaren-kugle-sikkerhedskvaler-saetter-rios-ol-arrangoerer-under-pres/

  Brasilien er nederen når det kommer til vold mv..Det samme slags samfund Danmark vil blive hvis uligheden fortsætter med at stige, janteloven nedlægges, DR lukkes…Et “amerikansk” samfund altså..

 73. Af Jan Johansen

  -

  Nej, Brasilien er tilsyneladende ikke kun nederen, men så længe landet har så store problemer med alvorlig korruption, dyb og uretfærdig fattigdom samt utilgivelig undertrykkelse af store dele af befolkningen, så er der ved Gud al mulig grund til at fokusere på disse problemer. Forestil dig et liv i favelaerne. Det er jo nærmest umenneskelige forhold, man accepterer for de mennesker, der lever her. Og tænk på de mange mennesker, der er blevet tvangsforflyttet fra værre til endnu værre forhold på grund af OL. Det er ikke mindre en skandaløst!

 74. Af Jan Johansen

  -

  … end skandaløst!

 75. Af Benny b

  -

  Men selvom, de er meget fattige i favellaen, løber de jo ikke rundt og springer sig selv i luftyen vel.
  Nej, flest af de mange brasilianere, der er langt fattigere end vores statsbetalte omar på kontanthjælp, opfører sig ordentligt og bidrager til det omgivende samfund positivt.

  Hvis det ikke er genetikken, der spiller ind må det jo være kulturen og religionen.

  Ja til samba og kærlighed og nej til islam og krig.

 76. Af Henrik S

  -

  søren Sørensen og jens hansen bør i den grad læse dagens kronik i JP.
  De 2 i særdeleshed hører til de hovedløse høns der løber forvirrede rund og bidrager til vestens undergang ved at nedgøre alle vestlige værdier.

 77. Af Javier Martinez

  -

  Henrik S der påstår at være overlæge, burde naturligvis have frataget sin hvide kittel, som han har fået lov at låne af de ansatte på hans opholdssted. Vi kan ikke have han løber rundt som kvaksalver og leger læge…

  MHT til at nedgøre alle vestlige værdier har jeg ingen erindring om dette..Kun borgerlige værdier, som sådan set ikke er Danske..

  Folk der aldrig har været ude af andedammen leger nu internationale verdensmænd ! Hvad bliver den næste form for amerikanisering?

 78. Af Benny b

  -

  Efter sigende, skulle had profeten have set et sambaoptog kort inden han skrev sit gylle.

  Han skulle have været så ophidset under seancen, at han var døden nær.
  Bagefter erkendte han, at han havde menneskelige følelser og det var jo ikke lige meningen.
  Derfor fik hadskriften mod kvinder, kærlighed og hele livet – lige et par ekstra tænder i sin skabelse.

 79. Af Helle Sørensen

  -

  Martin ez von Münchhausen

  Martin ez, nu er du og dine venner i DF i gang med et stunt med S, for at lokke og tvinge Løkke til at fjerne flere tørklæder, eller sætte flere grænseafspærringer op. Du er ikke nogen socialist, du er helt blå og jødernes fjende, derfor skal dine højreorienterede venner her på bloggen ikke frygte dig. Arbejde har du heller ikke. Du skriver dagen lang.

  Martin ez, i virkeligheden ønsker du skattelettelser og du har aldrig været på Kuba. Du tager med tidligere formand i kolonihaven hver weekend, for at grille grise.

  Det eneste DF er sat på jorden til, er at fjerne tørklæder. At bære en perlekæde giver ikke dannelse. Perlekæden afleder blot opmærksomheden fra personens manglende kultur. Det eneste DF, dit parti har gjort, er at gøre danskerne bange for fremmede. Du er bare en DF er, der prøver at laver omvendt psykologi. I virkeligheden er du helt mørkeblå.

  Vi ved Martin ez, at I er flere, der skriver, eller så lader du som I er flere. Den ene gang skriver du korrekt, en anden gang ikke. Nøjagtig som Eva Madsen.

 80. Af J Ha nsen

  -

  AF HEN RIK S – 9. AUGUST 2016 15:15
  “søre n Sør ensen og je ns ha nsen bør i den grad læse dagens kronik i JP.”

  Skal undertegnede læse Henrik S`s fasc ist avis?
  Aldrig i livet.
  Det kan portøren da selv gøre.
  Kør ordentlig med sengene påsygehus gangene.

  Og hvilke vestlige værdier taler portøren om?
  Bombetogter imod kvinder og børn.

 81. Af Helle Sørensen

  -

  Martin ez
  Grunden til, at du kører hårdt som om du var en Enhedslistevælger, er at du ved, at I i DF vil miste vælgere til Nye Borgerlige, hvis de kommer ind. DF og EL har tangerende flader. Her prøver I at lokke nogle over, de angste.

  Grunden til, at I i DF prøver at fedte for S er, at du og dine partikammerater i DF er bange for at miste tidligere S vælgere tilbage til S. Ved at gå ind og bilde vælgerne ind, at I vil samarbejde med S, så tænker jeres naive vælgere, at det er ligegyldigt hvad de stemmer på, S eller DF, siden de nu går sammen. Bondesnuhed. Således vil det evt. lykkes jer, at holde på dem, der er blevet trætte af jeres usandheder og løftebrud, faktisk jeres fattigste vælgere. De vil lade sig narre, de er for naive og uoplyste. Måske lader Løkke sig også narre, det vides ikke. Bliv du bare ved med dit ævl. Jeg læser det ikke mere, som jeg heller ikke læser Teddys vrøvl. Du fylder bare.

 82. Af J. Hansen

  -

  AF HENRIK S – 9. AUGUST 2016 15:15
  “De 2 i særdeleshed hører til de hovedløse høns der løber forvirrede rund og bidrager til vestens undergang ved at nedgøre alle vestlige værdier.”

  Henrik S er en yderst forstyrret person.
  Pia Kjærsgaard og DF har bildt Henrik S og alle andre fra DF segmentet ind, at DF værdier eller mangel på samme er danske værdier.
  Pia Kjærsgaard og kumpaner er nogle nederdrægtige demagoger.
  Som snyder og bedrager de svage og enfoldige.

 83. Af R. Harald Kristensen

  -

  Det er søgeligt, at Sydamerika ikke ser ud til at kunne balancere i spørgsmålet om neopotisme og korruption. Hvis vi nu tager Brazilien, som er et land, der er rigt på næsten alt. I dette land af alle burde, der være blomstrende opgang. De har alt undtagen anstændige politikere.

 84. Af PerLarsenRinini okker

  -

  Brasilien er dejligt for hvide velhavende vesterlændinge at besøge. Tak for den indsigt Hr. Day.

 85. Af bo nielsen

  -

  En film der viser hvordan flokke af migranter MED BRANDBOMBER angriber en bus fyldt med passagerer, kan nu ses på den korte avis og snaphanen mv. Også almindelige fredelige fodgængere, bilister og togpassagerer angribes. Det foregår i Frankrig. Kæmpestore flokke af migranter fra Afrika og Arabien angriber og overfalder sagesløse. Hvornår får vi de samme vanvidstilstande i Danmark? Det varer næppe længe hvis det står til merkel, jelved, zenia, johanne, pernille og løkke. Alle har tabt sutten, eller er deres hjerner ramt af kortslutning?

 86. Af J. Hans en

  -

  Er Brasilien kun “nederen”?
  Skriver Day Poulsen.

  Nej da.
  For velhavende kyniske hvide mennesker er Brasilien “opperen”.

 87. Af Javier Martinez

  -

  Naturligvis skal der grænsebomme op..Det giver god socialistisk mening at være for de svageste i Danmark og indføre en stram indvandringspolitik…Og skriv nu i eget navn tak, Muhammad Von Saud. Undertegnede har skam boet i Cuba..

  Dit paranoia mht. omvendt psykologi må du tage op med din hjernevrider på næste møde. Dansk kultur skal respekteres af tilflyttere, og man kommer ikke udenom at muslimsk kultur i Danmark set som helhed har været en yderst negativ tilførsel..

  Faktisk forsøger jeg tit at minimere skaderne , ved netop ønsket om stop for mere indvandring her. Kun det ville kunne hjælpe din slags videre.Og kun det ville kunne fjerne de værste kultursammenstød her og opnå mere intern respekt..Såvel som hjælpe landets fattigste og svageste-dit folk-videre i livet..Det er god humanistisk socialisme faktisk.

 88. Af Javier Martinez

  -

  Kun R er så nederdrægtig i løgne og manipulation som DF….Så at udskifte R med DF i rød blok kan ikke blive værre..Derfor er jeg for forsøget nu! R var en blå gøgeunge uden lige i sidste regering, der stod bag topskattelettelser mv., og deltog til at Danmark er blevet det land i vesten hvor ulighed er steget mest det seneste lo år..Hvis DF går med til blå bloks lettelser til foråret stiger den endnu mere..Og det lader til at de er villig til lettelser nu!

  At det kunne muligvis hjælpe til at indføre en stram indvandringspolitik, giver håb til fremtidens sammenhængskraft i den Danske model og politik. Og ville derfor være god sammenhængende socialisme.

 89. Af bo nielsen

  -

  Ja vi ers udmeldinger stritter i alle retninger, er forvirrede og utroværdige. Om manden er kommunist, konvertit, muslim eller psykiatrisk patient er svært at afgøre, måske det hele? Men sært er det at tante B. er så glad for ham, når så mange andre blokeres.

 90. Af jesper christensen

  -

  Er det ikke DK der er nederen. Antallet af tabermænd og posedamer har aldrig været højere end nu. Og diverse netaviser forudsiger at antallet af danskere der bliver ofre for vold, magtmisbrug, familieopløsning, kriminalitet, nye sygdomme og andre ulykker vil stige dramatisk i nær fremtid. Se den korte avis.

 91. Af Javier Martinez

  -

  Bo nielsen ,Bent hansen m.fl er alle Preben…Og du er så afgjort psykiatrisk patient preben..De hvide lægekitler der omringer dig i spændings trøjen, er ikke en du går med!

 92. Af jesper christensen

  -

  Er det ikke DK der er nederen. Antallet af tabermænd og posedamer har aldrig været højere end nu. (resten er i f)

 93. Af Javier Martinez

  -

  “Det får mig til at stille spørgsmålet, om et krav til en toppolitiker er, at man kan lyve? I Danmark er der flere eksempler på, at politikere er blevet fanget i en løgn, og da de fleste politikere er veluddannede, må man gå ud fra, at de udmærket ved, når de stikker en løgn.

  Min interesse for løgn har fået mig til at samarbejde med mind control-ekspert, Mikkel Severin, som arbejder med at afsløre signaler på folks løgne. Der foreligger viden og objektive tegn på, at folk lyver. Bl.a. CIA og FBI anvender dette. Det kan være usikker tale, hurtige øjenbevægelser, tendens til at gentage den samme sætning og svare udenom eller overdreven gestikuleren. Det interessante er, at en lille del af befolkningen er såkaldt »Natural Performers« eller »naturlige løgnhalse« og mestrer løgn så godt, at det kan være stort set umuligt af afsløre løgnen objektivt.”
  http://www.b.dk/kommentarer/henrik-day-skal-en-praesident-kunne-lyve

  HDP er en naturlig en af slagsen, og man behøver ikke sidde overfor ham, men blot læse mange af skriverierne her..

  Trump ønsker nu at hans støtterer skal slå Hillary ihjel..”Åbenhjertig” snak, intet med løgn at gøre..Og er normalt populistisk og løgner højreradikalt..

 94. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Jesper Christensen ! –Jo, det er rigtigt ! –Danmark er NEDEREN !—Og det er JYDERNES skyld ! –De drikker som et hul i jorden ! –Har absolut ingen hæmninger ! –OG så er der alt-for-mange af dem ! –De har rigtig meget tilfælles med de masse-avlende muslimer (bortset fra, at de sidste ikke drikker hjernen ud ! )—-De er brovtende –med en rædselsfuld –drævende jysk ! –Og så tror de AT: De er “Københavnere” –Når de i hobetal er flyttet til Hovedstaden ! –NIX-NEJ –De er stadigvæk primitive jyder fra det mørke missionske Jylland !—Der har ikke været “ægte-Københavnere siden 1939 !!–De er nu flyttet til bedre steder (uden jyder) –Eller også er de simpelthen uddøde !

 95. Af ole hansen

  -

  Er det ikke ja vi er M der er en “naturlig løgner”? Hvorfra har JM sin “viden”? Fra løse rygter eller frokostbladene eller face-book? Eller er der mest tale om egne fantasier?

 96. Af Javier Martinez

  -

  Preben…..Korrekt at for at vide noget skal man ikke læse snapsen,36o grader og uranus posten, ikke blot hverdag, men overhovedet.. Og dit Anders And blad, og anti-feministisk dagblad kan heller ikke bruges til noget..
  Bed du blot om en pille mere i dag.

 97. Af Javier Martinez

  -

  Er det dig der står oppe på asylcenteret nu med en bombe i turbanen preben?

 98. Af Javier Martinez

  -

  Benny og Bo er begge sankt hans beboeren preben.. 🙂

 99. Af Javier Martinez

  -

  Vi ser at både Støvring, UEJ har nedlægget ytringsfriheden..UEJ har endda slettet 3 yderst saglige kommentarer af undertegnede…Noget svineri med de venstre bønder der ikke kan opfører sig ordentlig i et demokrati og være for ytringsfrihed..

 100. Af Javier Martinez

  -

  AF TED DY-BJØRN O LSEN –TEGNER – 10. AUGUST 2016 12:41
  Jesper Christensen ! –Jo, det er rigtigt ! –Danmark er NEDEREN !—Og det er JYDERNES skyld !

  Men kommer ikke uden om at uden jyder intet V og DF af betydelse..Og altså ingen borgerlig regering!

  PS U.E J at slette mine saglige indlæg for at få din klakøres TB på først er uanstændigt..Derudover var mine langt mere saglige..

 101. Af Kim P Olsen

  -

  Du mener vel jødernes skyld…

  Det plejer du.

 102. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “nederen” ! –Det var DF ´s Skolefrøken Skrap –Marie Krarup IKKE i aftes ! –Hun kæmpede som en “løvinde” ! –For Danmarks demokrati ! –Vi skal bestemme det hele selv ! –Selvfølgelig !—-Så sagen er klar ! –Samtlige muslimer undt. Naser Khader og et par stykker andre !–der har fattet AT: Man skal elske Danmark –for, at få stats-borgerskab !—Så får vi masser af plads –og sparer milliarder af kroner ! Til forsødelse af danskernes liv !—Vi så Henrik Day ´i morgen tv –og fik tips til, at “spotte” psykopater ! —Dem er der rigeligt af i “det offentlige” –! de lyver sig til udd. –som de ikke har—-er u-empatiske overfor dyr –og mennesker –de er kort sagt –hovedsageligt JYDER !

 103. Af Javier Martinez

  -

  AF KIM P OLSEN – 13. AUGUST 2016 10:32
  Du mener vel jødernes skyld…

  Ikke mange jøder i Jydens land. De bor alle i københavn så godt som…Flygtet ud af jydens klør uden tvivl ovre tid…”sent to jutland” siger man i københavn,både blandt jøder og sjællændere, som et spil på “sent to coventry”..

Kommentarer er lukket.